Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE DER 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Orde der 33 Meesterkoks van België bekroont keukenchefs

 Stijn Cornelis:

Restaurant Gloria – Andromeda  Hotel & Thalassa in Oostende

Stijn Cornelis, chef aan het fornuis van restaurant Gloria in het viersterrenhotel Andromeda, werd zopas opgenomen tot het kruim van de chefs en werd gelauwerd als Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België. “Deze titel is te danken aan het werk van de ganse keukenploeg van restaurant Gloria”, zegt de terecht trotse Stijn Cornelis, geflankeerd door directeur Sabine Friederichs.

De 33-jarige Stijn Cornelis uit Oostduinkerke is sinds februari 2011 de nieuwe chef in restaurant Gloria, gastronomische tempel binnen het 4-sterren Andromeda Hotel & Thalassa. De leerling van Marcel Geerts wist zich in korte tijd op te werken tot een patroon met gezag. “De bekroning tot Toque Blanche is voor mijn een eerste bekroning en een bewijs dat we het goed doen in de keuken. Ik draag deze titel dan ook op aan mijn medewerkers in de keuken en aan de directie Andromeda Hotel en restaurant Gloria die in mij vertrouwen stelden. Dit is evenwel pas een mijlpaal in mijn carrière maar tegelijk een aanmoediging om nog beter te doen”, zegt Stijn Cornils.

CULINAIR OOSTENDE

De titel van Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België kan alleen positief zijn voor culinair Oostende. De Stad aan Zee bulkt niet van de toprestaurants en het is in Oostende nog steeds wachten op een ster of zeer hoge quotatie in de Gault Millau. “Onze betrachting is zo hoog mogelijk te klimmen met dien verstande dat we in de eerste plaats willen zorgen voor een smaakvolle tafel. We hebben een zwak voor de keuken van Escoffier aangevuld met een lichte oosterse toets bij dewelke men het product als dusdanig nog steeds optimaal terugvindt in het bord. We houden er niet van dat de lekkerbek dient te raden wat hij eet. Daarom kiezen we voor eerlijke en dagverse producten. Zodoende hopen we mee te kunnen helpen aan het opwaarderen van de gastronomisch keuken van restaurant Gloria”, besluit Stijn Cornelis.

Foto:  Ondervoorzitter Eddy Deketelaere, Chef restaurant Gloria Stijn Cornelis, directeur Andromeda Hotel & Thalasse Sabine Friederichs en voorzitter Orde 33 Meesterkoks van België Stéphane Buyens op het erepodium in het Oostendse kursaal.

 


Johan Desmet

Eethuis Kromme Elleboog in Leffinge - Middelkerke

Een paar maand voordat Johan Desmet en eega Martine Deruytter het tienjarig bestaan vieren van hun Eethuis Kromme Elleboog aan de Torhoutsesteenweg 11 in Leffinge, wordt de chef voor zijn keukenverdiensten beloond met de titel van Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België.

“Inderdaad, men mag het een alvast een bekroning vinden van tien jaar hard werken. We namen de zaak in 1992 over en toverden restaurant De Kromme Elleboog om tot een eethuis waar iedereen zich thuis voelt. Met ons beiden – we hebben geen personeel – rooien we het uitstekend. Te danken aan ons principe van maximum zeven tafels te aanvaarden. Meer kunnen we niet aan, indien we hen een tip top service willen bezorgen. Onze grote troeven zijn de versheid van de kwalitatieve producten die we op zijn best smaakvol presenteren. We houden van eenvoud en eerlijkheid in het bord”, stelt de gloednieuwe Toque Blanche, 40 lentes jong en al 22 jaar aan het fornuis.

JOHANS GASTENTAFEL

Is het restaurant gesloten op dinsdag, woensdag en donderdagavond, dan pakt het echtpaar Johan Desmet – Martine Deruytter op maandagavond uit met een Table d’Hôte, een gastentafel waar iedereen vrij kan aanzitten. De chef haalt het beste uit de vroegmarkt en kookt vrijuit. De gasten schuiven aan tot maximum 16 man, zitten aan een lange tafel en maken kennis met de andere smulpapen. “In Frankrijk is het schering en inslag. Daar is een Table d’Hôte meestal het verlengde van een Chambre d’Hôte. Hier in Johans Gastentafel beperken we het tot tafelen. Deze nieuwe formule laat toe om – individueel of al dan niet met vrienden – samen te genieten van een leuk all in menu, naar voorstel van de chef”, aldus gastvrouw Martine Deruytter.

 (Georges Keters)









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs