GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-12-2013
TOPHOTELS IN BRUSSEL
Unieke hotelparel in het Zuidstation in Brussel
PULLMAN BRUSSELS MIDI
kosmopolitisch hotel in Hart van Europa
Met de Pullman Brussels Midi opende de hotelgigant ACCOR
een unieke parel in het hart van Europa, in het Zuidstation van Brussel. Dank zij
zijn ligging voldoet Pullman Brussels aan de verwachtingen van internationale
gasten die dagelijks gebruik maken van de Eurostar, Thalys of TGV op weg naar
alle hoeken van Europa. Ideale locatie voor vertrek of aankomst.
Pullman Brussels Midi is ontworpen door de
binnenhuisarchitect en designer Jean-Philippe Nuel die hartje Zuidstation een
hotel uittekende dat rust wou uitstralen. Hij is er dan ook met brio in
geslaagd. Het hotel is ontworpen rond een magistrale trap die de ruime lobby
verbindt met de leefruimten op de verdiepingen die leiden naar de kamers, de
vergaderzalen, de bar en het restaurant.
COCON LUXE KAMERS
Pullman Brussels Midi telt 237 luxueus ingerichte kamer
met prachtig, zachte verlichting die je meteen toelaten zich terug te trekken
in je eigen cocon. Binnenhuisarchitect Jean-Philippe Nuel haalde zijn
inspiraties uit de wereld van de treinen, sterk terug te vinden in de lederen
zitbank en typische bagagerek. Alle kamers bieden zonder meer eerste klas
comfort en zijn voorzien van alle mogelijke technologische snufjes, nodig voor
werk zowel als ontspanning. Voor wie zich te ruste wil leggen staat het
beddenconcept van Pullman Midi Brussels garant voor een verkwikkende nachtrust,
aangevuld met voorgevormde kussens die het liggen en de nek verlichten.
Even verpozen met een verfrissing kan want de gratis minibar
zorgt daarvoor. Theeliefhebbers weten de producten van Dammann Frères te
waarderen. De Superior kamers en de Deluxe kamers zijn daarenboven ook
voorzien van een Nespresso-apparaat. Een
Docking Station van Bose in de Superior en Deluxe kamers zorgt ervoor dat de gasten hun eigen muziek kunnen
beluisteren via hun smartphone. Alle kamers zijn uitgerust met de mobiele
applicatie Personal Media NetworkTM van Quadriga en wifi is gratis. Meer nog,
er is een gratis keuze uit ruim 200 films. Wie in een Deluxe kamer of Deluxe
suite logeert beschikt over een iPad mini.
VICTOR BAR & RESTAURANT
Wie even wil verpozen kan in alle rust genieten in de
Victor Lounge, in de lobby. Een ongekende luxe te midden de drukke activiteiten
in het Brusselse Zuidstation.
In afwachting van een gezellige tafel wacht op de eerste
verdieping de Victor Bar & Restaurant. Chef Michael Bastin laat zich aan
zijn beste zijde zien met een waaier van Frans-Italiaans getinte schotels,
aangevuld met tijdloze en typisch Belgische gerechten. Of wat dacht u van een
Gelakte eendenborst met Luikse stroom en gestoofd witloof? Gehaast? Geen nood,
dankzij de Power Lunch by Pullman kan men een businesslunch genieten binnen de
45 minuten. Een wijntje? De Vinoteca by Pullman laat u de keuze uit een
twintigtal geselecteerde wijnen, ook verkrijgbaar per glas. Wil men het extra
snel of alleen maar een hapje, dan wacht de Live Station waar je bestelde tapa
ter plekke wordt samengesteld, al dan niet met een van de vele
Pullman-cocktails of waarom niet een mojito? Dat alles aan democratische
prijzen.
VERGADEREN IN STIJL
Pullman Brussels Midi is niet alleen een wel gekomen
rustplaats op weg naar een verre treinbestemming, maar staat tegelijk open voor
vergaderingen, productvoorstellingen en allerhande meetings. Het hotel beschikt
over duizend vierkante meter vergaderzalen, verdeeld over tien zalen, allen op
dezelfde verdieping, zalen die modulair kunnen gebruikt worden en plaats kunnen
bieden tot 360 man in theaterstijl. Het Pullman Co-Meeting-concept
zorgt ervoor dat elke deelnemer zich kan concentreren op de essentie van de
meeting door een innovatieve oplossing te bieden bij het organiseren van
vergaderingen, bijeenkomsten of incentives: Event Manager, IT Solutions
Manager, ultramoderne uitrusting van de vergaderzalen en innovatieve pauzes. De
Connectivity Lounge by Pullman is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en
zorgt ervoor dat de gasten online kunnen blijven, documenten kunnen uitprinten
en efficiënt kunnen werken met computers met Windows 8.
Hotel The Pand, viersterren
hotel in hartje Brugge, ontving in Londen de prestigieuze Boutique Hotel Award
voor de beste boetiekhotels ter wereld. De uitreiking van deze awards is een
jaarlijks gebeuren, een initiatief van World Boutique Hotel Awards dat focust
op hotels met klasse die zich onderscheiden door het unieke van inrichting,
locatie, comfort en service.
Katelijne Haelters, General Manager van The
Pand, mocht de Award in ontvangst nemen. Zij is de drijvende kracht achter een
enthousiast team dat The Pand, een verborgen pareltje op een steenworp van de
Brugse reien, op het hoge niveau weet te tillen waardoor de Boutique Hotel
Award, in de categorie Classic Elegance, werd binnengehaald.
CHARME TROEF
The Pand, eigendom van de familie Stuyts, is
een heerlijk logies waar de gasten zich al meteen bij aankomst goed voelen. Het
heeft met de charme te maken en het persoonlijke onthaal. Trouwens, die
gepersonaliseerde aanpak is een
constante gedurende het ganse verblijf in The Pand. Daarenboven genieten de
gasten in het stijlvolle boetiekhotel, vroeger een koetshuis, van een
smaakvolle inrichting met veel aandacht voor antiek en kunstwerken, een
interieur dat charme en karakter uitstraalt en ongetwijfeld de romantische
zielen kan bekoren.
ONVERGETELIJK BELEVENIS
The Pand is een uniek logies, op een
fantastische en rustige plek in Brugge, voor zij die iets onvergetelijk willen
beleven. En dus zeker voor verliefden, verloofden, gehuwden, voor iedereen die
wat dan ook wil vieren of vanuit een fantastisch verblijf Brugge wil ontdekken.
De kamers en de suites van The Pand bieden
comfort en charme. In de bibliotheek bij het haardvuur of in de gezellige bar
kun je nagenieten van een geleide wandeling door de stad of van een
gastronomische maaltijd. De groene patio met fontein is een oase van rust. Het
champagneontbijt, met verse producten, is een festijn. Kortom, the Pand is
Unique Excellence en dat betekent pure verwennerij.
ARRANGEMENTEN
The Pand, Romantic
Luxury Hotel, Pandreitje 16, 8000 Brugge, op wandelafstand van Markt en
Stadhuis, info@pandhotel.com, T 050 34 06 66.
Verblijf in Charme Kamers, Junior Suites, Master Suite. Prijzen: www.pandhotel.com
. Arrangementen: Romantisch Brugge, Historisch Brugge, Gastronomische Brugge. Parkeermogelijkheid,
geleide stadsbezoeken.
Groene Sleutel
kroon op het werk en de investeringen
HOTEL HERITAGE BRUGGE
Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen
reikten voor de 2e keer een Groene Sleutel uit aan het Relais
& Chateaux Hotel Heritage in Brugge.De Groene Sleutel is een
internationaal kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke toeristische logies en
attracties, die extra inspanningen leveren om bijvoorbeeld water en energie te
besparen.
Met het
behalen van de Groene Sleutel, voor het tweede jaar op rij, bevestigt Hotel
Heritage zijn engagement om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te
werk te gaan.Om de sleutel te krijgen,
moet het hotel voldoen aan een hele reeks criteria inzake energie, water en
mobiliteit.Afgelopen jaar werden de
criteria immers opnieuw geschreven en waren er nieuwe targets te halen.Hiervoor heeft het hotel met heel zijn team
zijn beste beentje voorgezet, zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.
ENERGIE SPAREN
Het
verkrijgen van de Groene Sleutel is dan ook een waardevolle erkenning voor het
harde werk dat het milieubewuste personeel van het hotel dagelijks levert. De
lagere energiefactuur is uiteraard leuk meegenomen maar het belangrijkste is
dat hotelgasten dankzij het kwaliteitslabel voortaan weten dat ze bij het Hotel
Heritage milieuvriendelijk verblijven!Zo daalde de energiefactuur met ± 50%.
PAREL IN BRUGGE
Om de
Groene Sleutel opnieuw te behalen, leverde het Hotel Heritage heel wat
inspanningen.Dit ging vooraf met
doorgedreven renovatiewerken waarbij de totale investering om en nabij de
1.100.000 EUR bedroeg.Deze historische
parel, pal in het centrum van de stad Brugge, op amper 50 m van de Markt kijkt
in ieder geval verder dan de pure investering.Door duurzaam te ondernemen, besparen we geld dat we opnieuw kunnen
investeren in de meest optimale dienstverlening voor onze hotelgasten, verduidelijkt
Johan Creytens, eigenaar en General Manager van Hotel Heritage.
ENERGIEMANAGER
Eerst
werd een energiemanager aangesteld die het algemene energieverbruik in het hele
hotel analyseerde en adviseerde waar kon worden bespaard. Volgend op de energie audit, werd de traditionele verlichting zoveel
mogelijk vervangen door LED-verlichting en spaarlampen. Tegelijkertijd werd het
waterverbruik voor een groot deel teruggebracht dankzij de installatie van
waterbesparende douchekoppen en kranen met drukverminderaars. Het hotel doet
aan afvalsortering en preventie, waarbij ook gasten worden aangespoord om hun afval
te sorteren door middel van stijlvolle maar opvallende gescheiden afvalbakken
in de lobby.En in de hotelparking
werden zelfs enkele parkeerplaatsen voorzien met oplaadmogelijkheden voor
elektrische wagens. Kortom, het hele team van Hotel Heritage is gebeten door de
milieuvriendelijke microbe.
INZET VAN PERSONEEL
Het
behalen van de Groene Sleutel is mede te danken aan de onverminderde inzet van
het personeel. De werknemers worden sinds jaar en dag getraind in ecologisch
verantwoord handelen alsook in correcte sortering en recyclage van afval om
milieuvriendelijker te werk te gaan. Daarbij wordt het personeel bovendien
aangespoord om hun groene gewoonten op de werkvloer ook thuis verder te zetten.
Het Hotel Heritage is een architecturale parel met historische uitstraling. Met
het behalen van de Groene Sleutel hoopt het hotel nu een voorbeeldfunctie te
vervullen voor duurzaam ondernemen met respect voor het milieu onder de plekken
waar men kan overnachten in het centrum van Brugge.
Johan
Creytens, eigenaar en general manager van Hotel Heritage hierover: Het behalen
van de Groene Sleutel betekent een absolute meerwaarde voor ons hotel en
restaurant in het centrum van Brugge. Wij
zijn al lang actief bezig met het milieu en het verkrijgen van officiële
erkenning via dit kwaliteitslabel spoort ons dan ook aan om elke toekomstige
investering op een duurzame manier te onderzoeken en uit te voeren. En het belangrijkste is uiteraard dat onze
hotelgasten er alle voordeel uit zullen halen, zowel op vlak van comfort, als
op vlak van dienstverlening. Onze groene toekomst begint nu pas goed.
TOPNIVEAU
Het is
vrij duidelijk, Relais & Chateaux Hotel Heritage, biedt zijn klanten een
eerste klasse service en een moderne hotelervaring van hoog niveau. Meer nog, sinds
2005 biedt Hotel Heritage als eerste Brugs hotel gratis hogesnelheidstoegang tot
het internet aan.
(SBM) werd
op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het
begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin. Maar eigenlijk is
Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België: in 1899 haalde de
Belg Camille Jenatzy, als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100
km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente.
En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids.
Ook met andere uitgaven bleef België in de voorhoede. Zo werd het land begin
jaren 20 ingetekend op Michelin kaarten en verscheen in 1978 de eerste Groene
Gids over het land België.
LEIDER IN
BELGIE
Al voor de eerste wereldoorlog begaf
Michelin zich buiten de grenzen van Frankrijk. In 1913 werd het verkoopkantoor
in Brussel geopend. Van daaruit ontwikkelde Michelin zich tot leider op de
Belgische markt, en die positie heeft het een eeuw later nog steeds.
Tegenwoordig heet het bedrijf Michelin
Belux in plaats van SBM. Naast het hoofdkantoor in Zellik, waar de commerciële
en ondersteunende diensten zijn gevestigd, is er ook een logistiek centrum in
Gosselies voor de distributie en montage van grondverzet- en landbouwbanden.
Michelins permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel
gevestigd.
In nauwe samenwerking met de collegas
in Frankrijk en Nederland, bedient Michelin Belux de bandenmarkt voor
personenautos, bedrijfswagens, tweewielers, landbouwmachines en grondverzetmachines.
Ook worden vanuit België de kaarten en gidsen van de gehele Benelux uitgegeven.
We kijken met nostalgie en trots
terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te
boeken, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. Het is immers de
bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.
Michelin, leider
binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij
te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en
verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, autos,
tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin
biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit
(ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel- en
restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor
in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen,
biedt wereldwijd werk aan 113 400 mensen, en beschikt over 69 fabrieken in 18
verschillende landen. Verder heeft de Groep verspreid over Europa, Noord-Amerika
en Azië een eigen Technologiecentrum voor R&D. (www.michelin.com)
Nausicaä, een van de grootste aquariums van Europa mag
dan wel een trekpleister zijn in de vissersstad Boulogne-sur-Mer, als het op gastronomie
aankomt dat weet overbuur hotel-restaurant La Matelote met de familie Lestienne
al decennia elke liefhebber van vis,
schelp- en schaaldieren culinair tot in de diepste vezels te verwennen. Chef
Tony Lestienne is een meester in zijn vak. De Michelin ster fonkelt al onafgebroken
sinds 1982. Een adres om duimen en vingers af te likken.
Le Nord Pas-de-Calais met de Côte dOpale is en blijft
een trekpleister voor lekkerbekkend België. Geen wonder dat heel wat van onze
landgenoten graag een weekendje of midweek spenderen aan de Noord-Franse kust. Dit
tot groot genoegen van de horeca en winkelcentra in Duinkerke, Calais en onder
andere Boulogne-sur-Mer. Deze laatste is niet alleen bekend als de grootste
vissershaven in Frankrijk, maar tegelijk een baken van culinaire gezelligheid.
Een van die tempels is alvast hotel-restaurant La Matelote aan de Boulevard
Sainte-Beuve, rechtover het imposante zeecentrum Nausicaä, goed voor een aqua
culturele wandeling onder water, een tentoonstelling- en belevenisruimte inzake
zeefauna die zijn gelijke niet kent. Boulogne, stad waar de legendarische
Godfried van Bouillon en de voetbalsterren Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry
geboren zijn is mettertijd uitgegroeid tot een leuke city trip, zeker goed om
er een paar dagen te verblijven. En te genieten.
STER-RESTAURANT
Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in
Boulogne waar de 24-jarige Tony Lestienne een bescheiden woning omtoverde tot
zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin
gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging
het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen
gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook
niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de
schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Proef
er beslist eens de langoustines, verrukkelijk klaargestoomd op de wijzen van de
Chef. Liefhebber van vlees? Angus en het beste van kalf wachten op je bord.
Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer, het Menu
Instant Turbot met het Menu Degustation als absolute kraker, zevengangen menu
waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare
prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding
van maître dhotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en
zijn brigade aan het fornuis.
HOTEL
De werkkracht van de familie Lestienne liet toe om in de
loop van de jaren tachtig en negentig de kans om de buurwoningen aan te kopen
en zodoende zijn restaurant niet alleen uit te breiden, maar er tegelijk een
hotel met 35 kamers uit te bouwen. Elk van de kamers zijn gezellig uitgewerkt
met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite.
Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken. Door de uitbreiding
was het tegelijk mogelijk om de capaciteit van het restaurant uit te bouwen. De
inplanting van afzonderlijke intieme ruimten maakt het mogelijk voor families
om in een apart zaaltje een feestje te bouwen, zonder de restaurantbezoekers
eventueel te storen.
ARRANGEMENT SAVEURS MARINES
Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie
om de regio Côte dOpale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met
een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem
af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de
beste promoties.
Het is duidelijk, hotel-restaurant La Matelote is zonder
meer een adres om op zak te hebben in Le Nord, een streek waar Vlamingen zich
thuis voelen.
Wie gek is op
Italiaanse gerechten en dito wijnen vindt zijn geluk voor de eindejaarsfeesten
in Enogastronomia Italiana in de Marktstraat in Nieuwpoort. Valentina, Nathan,
Vanessa en Claudio zorgen een brede keuze aan uitstekende Italiaanse gerechten,
klaargestoomd met de beste ingrediënten. Er zijn twee formules naar keus.
Menu voor Kerst en Nieuwjaar
30 euro
Antipasto
Italiano
Groene olijven Bella di Cerignola;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffels gevulde met burrata;
Olive ascolana (gepaneerd, gevuld olijven met gehakt);
Creme van linzen en wortelen;
of
Kipbouillon met cappelletti;
Risotto met pesce persico, limone e Prosecco rosé Risotto met witte vis,
citroen geparfumeerd met Prosecco rosé;
of
Reginette ai porcini
Reginette met wild italiaance cépes;
Filetto di Orata in crosta di sale
Filet van zeebrasem in zoutkorst met groentjes
of
Ragù di cervo marinato al Chianti Classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Classico en gegrilde polenta
Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of
Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes,
Pannacotta fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)
Menu voor Kerst en Nieuwjaar
50 euro
Antipasto Italiano
Groene olijven Bella di Cerignola;
Moscardelli (klein oktopus in olijfolie);
Roulade van prosciutto met truffe gevulde met burrata;
Olive ascolana (gapaneerde, gevulde olijven met gehackt);
Creme van linzen en wortelen;
Vitello sgombrato (fijn gesneden kalfsvlees met makreel saus);
of
Carpaccio van rundsvlees of tonijn al tartufo;
Reginette ai funghi, crema di tartufo e fegato dOca
Reginette met bospaddestoelen, truffelsaus en gebakken ganzelever;
of
Risotto ai porcini
Risotto met wild italiaance cèpes;
Filetto di Orata al cartoccio
Zeebrasem in papillotte met groentjes en krielaardappelen ;
Ragù di cervo marinato al Chianti classico e polenta alla griglia
Ragout van hert, gemarineerde met Chianti Clas. en gegrilde polenta;
Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci
Trilogie van Kazen (Pecorino crotonese, Gorgonzola Eccellenza en Taleggio) of
Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en gecarameliseerde appeltjes,
Pannacotta met fleur d'orange, pikante mousse van chocolat)
Bestellingen
graag uiterlijk tegen respectievelijk zaterdag 21 en 28 december 2012, met
betaling van een voorschot van 50%.
In de periode van de feestdagen zullen wij onze sluitingsdagen aanpassen,
waardoor we zondag 22 en maandag 23 december, alsook zondag 29 en maandag 30
december open zullen zijn.
We sluiten dan op woensdag 25, donderdag 26 december en woensdag 1 januari en
donderdag 2 januari
Aangezien het voor ieder van ons Kerst is, schenken we
per menu 2 euro aan het Kinderkankerfonds
PRETTIGE FEESTDAGEN
&
VOORSPOEDIG NIEUWJAAR
VINOFILIA
Enogastronomia Italiana di
Claudio Acquaro e Vanessa Beyens
Marktstraat 30
8620 Nieuwpoort
tel 0473/489521
info@vinofilia.be
Met P & O Ferries dagelijks naar Kingston-upon-Hull
Hull Culturele
stad van Engeland in 2017
Hull, de Noord-Engelse havenstad waar P&O Ferries
dagelijks op vaart zowel vanuit Zeebrugge als Rotterdam, werd recentelijk
uitgeroepen tot UK City of Culture 2017. Hull, of voluit Kingston-upon-Hull,
haalde het in de eindronde van Leicester, Dundee en Swansea Bay. De huidige UK
City of Culture is het Noord-Ierse Derry.
Hull ziet in deze prestigieuze bekroning alvast een
beloning voor de zware inspanningen die de laatste jaren geleverd werden. Het
impact van UK City of Culture zal zeker niet tot het louter culturele aspect
beperkt worden, maar in ieder geval het sociaal leven ten goede komen, het
toerisme en de media aantrekken en bijna zeker leiden tot een economische
boost.
Voor een concrete programmatie in het feestjaar is het
uiteraard nog wat vroeg, maar er wordt gemikt op zon 1500 evenementen
gedurende het jaar.
U hoeft evenwel zo lang niet te wachten om een bezoek aan
Hull te brengen.
SHOPPEN IN HULL
In Hull is shoppen het hele jaar door een belevenis. Als
places to be van het winkelen gelden, benevens de echte speciaalzaken en de
vele specifieke snuisterijwinkeltjes, de shoppingcentra St. Stephens en Princess
Quay. De verscheidenheid van de pubs is een onmiskenbare andere attractie, net
als de variatie in de musea, die bijna allemaal in het Museum Quarter
geconcentreerd zijn. Ze zijn gratis toegankelijk. De uitzondering op de regel
is The Deep, maar deze
fantastische en spectaculaire ontdekking van het leven onder het zeeoppervlak
is dan ook wereldklasse. In het begin van 2014 pakt The Deep alvast uit met een
gloednieuwe afdeling die zal bevolkt zijn door pinguïns.
P & O FERRIES
P&O Ferries onderhoudt, sinds meer dan 40 jaar, een
dagelijkse nachtelijke overtocht vanuit zowel Zeebrugge als Rotterdam naar Hull
met vier Cruiseferrys. Vertrek s avonds met aankomst de volgende morgen.
P&O Ferries organiseert 3-daagse minicruises die bestaan uit 2 nachten aan
boord van de Cruiseferry en 1 volle dag bezoek aan Hull vanaf 80 per persoon.
(inclusief bustransfer naar het centrum van Hull).
Voor alle informatie en reservaties kan men terecht op www.POferries.be,070/70 77 71 en uiteraard ook bij uw
vertrouwde reisagent.
Tijdens
dejaarlijkse uitreiking van de Awards
van de Belgische Travel Industry, een organisatie van Travel Magazine, de
hoogmis voor de reissector met touroperators, reisagenten een aanverwanten als
speerpunten, wist SILVERJET zich na amper één jaar al de Oscar voor de Beste
Brochure in de wacht te slepen.
Algemeen directeur Wim DAVIDwas de koning te rijk toen hij daarenboven
nog Brons wegkaapte in de categorie Beste Website. Mijn oprechte dank gaat
uiteraard in de eerste plaats naar de Reisagent, onze belangrijkste partner bij
de verkoop van onze exclusieve en op maat gesneden reizen. Dubbel blij zijn we
dan ook dat onze klanten massaal kozen voor SILVERJET. Het bewijst dat we goed
in de markt liggen.Aan ons om inhoud te
geven aan deze mooie bekroning en te tonen dat we nog veel meer in petto hebben
dan alleen maar de mooiste brochure op tafel te leggen. Kwaliteit en
tevredenheid naar de klanten toe wappert hoogt in ons vaandel. Op naar een mooi
jaar 2014, stelt algemeen directeur Wim David.
TOPHOTELS
SILVERJET is al jaren
specialist in het kiezen van haar hotels. Met de vesting in België zet algemeen
directeur Wim David deze rijke traditie verder. We kiezen alleen voor het
beste met keus uit historische monumenten, hotels met een geschiedenis en wellness
met ultramoderne Spas. En ja, uiteraard ook voor Honeymooners waar pasgehuwden
in romantische sfeer optimaal kunnen genieten van hun pril geluk. Genieten van
elkaar in een betoverende omgeving op de mooiste plekjes van deze wereld, wat
kan men zich nog meer wensen, stelt Wim David.
HOE REIZEN?
SILVERJET laat in zijn
brochures de keus tussen diverse formules. Zo laten de Combinatiereizen toe dat
bijvoorbeeld twee buurlanden met mekaar kunnen gekoppeld worden in één reis. La
Réuion bijvoorbeeld met Mauritius of Singapore met het shopping paradijs Dubai,
SILVERJET zoekt het allemaal voor je uit.
SILVERJET staat ook aan je
zijde bij het uitzoeken naar Flexreizen. Hierbij zoekt men de juiste locatie
voor strand, zwembad en bijvoorbeeld een historische plaats. Een mixed van
zowat alles. De reizen kunt u zelf samenstellen, SILVERJET werkt ze voor u uit.
TAILOR MADE is de jongste
tijd meer dan in. Ook hier staat SILVERJET borg voor het uittekenen van uw
geplande reis, waar en wanneer men wil. Bestaande reizen kunnen verlengd of
verkort worden, gecombineerd met andere of zo maar à la carte. SILVERJET
bezorgt u een uitgewerkte offerte op maat.
WORLD WIDE
SILVERJET brengt je
wereldwijd in de beste omstandigheden. In Spanje lonkt het naar Tenerife,
Lanzarote & Fuertoventura, Gran Canaria en Costa del Sol. In Portugal
wachten prachtige hotels aan de Costa de Lisboa en Algarve. In Cyprus is het
genieten van toppers in Paphos, Limassol en Coral Bay. Griekenland lonkt dan
weer met Kreta en Rhodos terwijl Malta Sint-Julians, Valletta, Sliema en het
steeds verrassende Gozo voorschotelt. Allemaal schitterende locaties op een van
de mooiste eilanden van de Middellandse Zee.
In Italië is SILVERJET thuis
aan de kust van Amalfi, Napels, Capri en de Toscaanse regio. De sprong naar
Sicilië en Marokko met Essaouira, Agadir en Marrakech is niet ver weg.
De ABC-Eilanden met Aruba,
Bonaire en Curaçao liggen op zowat tien uren vlucht terwijl de Caraïben met
Sint-Maarten, Sint-Barth, Domenicaanse Republiek, Cuba, Costa Rica en de
Bahamas zorgen voor extra eilandenzon.
Amerikas Sunshine State
Florida met Miami laat niemand onberoerd. In Fort Lauderdale vertrekken heel
wat cruiseschepen waarbij SILVERJET met Silversea, Seadream en Seabourn het
summum van cruises invult.
ZONZEKER GAMBIA
The Gambia is een Afrikaanse
parel in de brochure SILVERJET die met hotels als Ocean Bay, Coco Ocean Resort
& Spa, Sheraton Gambia Hotel Resort & Spa en The Kairaba Beach Hotel
niets dan toppers invult. The Gambia is een zonnezekere bestemming op amper zes
uur vanuit Brussel. Deze trip kan gecombineerd worden me een bezoek aan
Senegal.
En wachten ons uiteraard nog
de Seychellen, de Malediven en het allermooiste van de Verenigde Arabische
Emiraten met Dubai, Jumeirah Beach, Palm Island en Abu Dhabi. Qatar en Oman
ontbreken evenmin terwijl Indonesië en Thailand de klasrijke lijst afsluiten.
UITZONDERLIJKE AANBIEDINGEN
Naar het einde van het jaar en de start van het volgende
jaar toe pakt SILVERJET uit met enkele uitzonderlijke aanbiedingen. Meer info: www.silverjet.be
en bij je vertrouwde reisagent.
De kleurige brochure kan gratis bekomen worden bij uw vertrouwde
reisagent
Zij die ook maar een vleugje van de geschiedenislessen onthouden hebben,
weten het beslist nog: 1066 Country, gelegen aan de oostkust van Sussex, is een
onvergetelijke datum en regio in de Britse geschiedenis. The Battle of
Hastings, William de Veroveraar, de Normandiërs en King Harold schreven er
bloedige geschiedenis. Algemeen is 1066 Country erkend als de geboorteplaats
van Engeland, met het voormalig smokkelaarsnest Rye als hedendaagse
toeristische trekpleister.
Rye is
zonder meer een van de meeste schilderachtige stadjes van East Sussex. Het was
ooit een van de meeste belangrijke havens, samen met de Cinque Ports, de grote
vijf kanaalhaven van weleer: Dover, Hastings, Hythe, Romney en Sandwish. Rye
heeft daarenboven een zeer rijke geschiedenis achter de rug. Vandaag hebben de
ridders, piraten en smokkelaars plaats gemaakt voor een rustig en romantische
stek waar men makkelijk een paar dagen relax kan vertoeven. De visserij speelt
in Rye nog altijd een belangrijke rol en wordt dagelijks kleinschalig
aangevoerd. Een bezoek aan de haven, die bij laagtij alle vissersschepen op het
zand legt, is een bezienswaardigheid.
RYE BAY SCALLOP
FESTIVAL
De tijd dat de Britten alleen fish & chips op
tafel wisten te zetten, ligt al een flinke poos achter de rug. Meer nog, met de
Noordzee als voortuin weten de chefs het beste uit de zee om te toveren tot
succulente schotels. Om dat alles extra te onderlijnen pakken ze jaarlijks uit
met het Rye Bay Scallop Festival, evenement waarbij de restaurants negen dagen
lang een ode brengen aan de Sint-Jacobsmosselen. De delicatesse wordt er
aanbeden en vereerd, tot groot genoegen van de lekkerbekken.
Als het op eetgelegenheden aankomt, dan is er in
Rye duidelijk geen gebrek aan uitstekende huizen. Niet direct het meest
luxueuze interieur, maar degelijke schotels, aansluitend een ruime keus uit de
beste Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen.
THE STANDARD INN
Leuk en typisch oude Engelse pub in het hartje van
Rye. Het centrale gedeelte dateert uit 1420, waar het café is in uitgebouwd.
Charme en een Brits karakter zorgen extra gezelligheid. Achter de pub wacht een
ruimte dat dienst doet als restaurant. Geen luxe, maar pure nostalgie en
casual fine dining zoals patron Johathan Breed het zo mooi kan zeggen. Met
zijn 24 zitjes is The reservatie wel gewenst. Meer info: info@standardinn.co.uk.
THE SHIP INN
Tafelen in een ongekunsteld interieur waar de
geesten van de eertijdse Rye-vissers nog ronddwalen, kan je het best in The
Ship Inn, aan de voet van de legendarische Mermaid Street. Karen Northcote
zorgt ervoor dat iedere bezoeker meteen op zijn gemak zit. Zoek geen luxe noch
tierlantijntjes, maar op tafel verschijnt niets dan lekkers. De schotels zijn
eenvoudig doch bijzonder smaakvol. Bovendien zijn de visschotels een streling
voor het gehemelte. Alle vis komt immers uit de Rye Bay, die zorgt voor
dagelijkse aanvoer. Het vlees komt uit de Natural Farms in Ewhurst Green. En
dat allemaal aan zeer schappelijke prijzen. The Ship Inn beschikt ook over 10
kamers. Meer info: www.theshipinnrye.co.uk
THE MERMAID INN
En van de absolute toppers in Rye is The Mermaid
Inn in de Mermaid Street, straatje dat al eeuwen de tand des tijds overleefde
en tientallen malen het toneel was voor menig film. The Mermaid Inn is pub,
hotel en restaurant en is een oase van rust en typisch Britse gezelligheid, waar
elke avond tegen half drie in de morgen de spoken zich manifesteren in Room 16
en de geesten van de toenmalige gewiekste smokkelaars doorheen het 12de
eeuwse pand zich kostelijk amuseren. Het hotel is al eeuwen de vaste rustplaats
in Sussex en Rye van gekroonde hoofden en sterren uit de showwereld. David
Frost, Michael Caine, Pierce Brosnan, Andy Garcia, Charly Chaplin en onder
andere Marlon Brando genoten met volle teugen van de vele troeven die The
Mermaid Inn te bieden heeft. Eigenares Judith Blincow is uw gastvrouw en doet
er alles aan om het je naar de zin te maken. Meer info: www.mermaidinn.com
P & O FERRIES- IDEALE
REISPARTNER
Groot-Brittannië is via Calais bijzonder vlot te
bereiken met P&O Ferries die per dag 23 afvaarten enkele richting tussen
Calais en Dover.
Tijdens de overtocht kan men naar hartelust tax
free shoppen, genieten van de rust in de Club Class, rustig in Langans
Brasserie dineren of gezellig tafelen in de Quick Snack waar een rijke keus aan
snacks en burgers op je wacht.
Wie uitkijkt kan regelmatig genieten van bijzonder
acties en of promoties.