Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België
Parel in het Land van Herve
Le Charmes-Chambertin culinair paradijs
Mooie kleur, verleidelijke geur
van plukverse aardbeien en of zwarte kersen, soms wat hout, na wat walsen wordt
het glas gevuld met fruit. De afdronk is hemels: gekonfijt fruit, een vleugje exotisch
hout en specerijen. Dit kan alleen maar een Charmes-Chambertin Grand Cru zijn, een
parel uit Bourgogne. In het Land van Herve kozen Roger Simul en Claudine Cupers
dezelfde naam voor hun hotel-restaurant. De gelijkenis is treffend: groots en
overheerlijk. Bestaat er een mooiere wijn, lacht Roger Simul, Meesterkok Orde
der 33 Meesterkoks van België.
Het is meteen duidelijk, hotel-restaurant Le
Charmes-Chambertin heeft zijn naam niet gestolen. Het kenmerkt de 53-jarige
joviale Roger Simul meteen zijn passie voor de wijnen. Een mooiere naam kon ik
niet indenken voor ons restaurant, oorspronkelijk een kleine boerderij gebouwd
in 1739 die in de loop der jaren tal van eigenaars kende. We kochten het en na
heel wat aanpassingswerken ontvingen we in 1988 onze eerste klanten.
CULINAIRE PAREL
Het echtpaar Roger Simul en Claudine Cupers bouwde hun
restaurant stilaan uit tot een van de meest gegeerde plaatsen in de regio. Het
Land van Herve had er meteen een nieuwe parel bij. Het hart van huis is goed
voor 34 zitjes, aansluitend een gezellig zaaltje voor familiefeestjes tot 50
plaatsen. Een ruime zaal met ruim honderd zitjes kan elke bijeenkomst,
trouwpartij of uitgebreid feest aan. Le Charmes-Chambertin staat open als
traiteurservice, zowel aan huis als in de salons van het restaurant. Een van de
grote specialiteiten van het huis zijn de recepties voor trouwers,
verjaardagen, productvoorstellingen, communiefeesten. Op de middag pakt Mesterkok
tijdens de week uit met een business- en zakenlunch.
WIJN & GERECHT
Zowel Meesterkok Roger Simul als gastvrouw Claudine
Cupers zijn autodidact en gepassioneerde levensgenieters, liefhebbers van het
goede leven en de goede keuken. Roger kiest uitsluitend voor
kwaliteitsproducten en heeft daarbij als zwak zijn wijnkelder. Hij is een
meester in het bereiden van schotels in functie van de wijn. Op die manier kan
men het best culinair genieten. Smaken verschillen maar een gerecht dat met de
passende wijn op tafel komt is hemels, zegt Roger Simul.
ORDE 33 MEESTERKOKS
Zijn kwaliteiten aan het fornuis ontgingen de culinaire
wereld niet. Hij is intussen al zowat 20 jaar Meesterkok Orde der 33
Meesterkoks van België, ex-voorzitter Jeunes Restaurateurs de Belgique, lid van
de Disciples dAuguste Escoffier Benelux, Les Etapes du bon Goût en de Chaine
des Rotisseurs. De Guide Jaguar kroonde hem in 2002 tot Beste Tafel en Beste
Wijnkaart van Luik. Het talent van Roger Simul ontgaat ook de culinaire gidsen
niet. Hij prijkt dan ook met 3 vorkjes in de Michelin, 14/20 in GaultMillau,
15/20 in Gastromania, 2 koksmutsen in Delta Gids en een 8/10 in Lemaire. Het succes
van de meester wordt extra ondersteund door het talent van Claudine Cupers in
de zaal. Met zoon Donovan is de toekomst alvast verzekerd.
TOPSCHOTELS
Tafelen in Le Charmes-Chambertin is een genot. Toppers op
de kaart zijn alvast Le Bonbon de foie gras doie au Maury, Filet de
Saint-Pierre poêlé, bouillon de volaille au fenouil et paprika, mousseline de
pourpier, Pigeonneau dAnjou, Gigotin dAgneau of een Baby-Homard au four.
Claudine Cupers zorgt voor passende wijn en sfeer.
HOTEL
Roger en Claudine Cupers openden in maart 2011 met LAmi
du Chambertin een kleinschalig romantisch hotel met zeven ruime luxueuze en
comfortabele kamers, uitgebouwd met de beste materialen. Alle bedden zijn
King-size en de badkamer met bad in inloopdouche is romantischer dan ooit. Een
droom.
ARRANGEMENT
Voor onze lezers wacht een uitgelezen Mid-week-arrangement:
maandag, donderdag of vrijdag: een overnachting in luxe kamer met ontbijt, huisaperitief,
4-gangenmenu, wijn, water en koffie: 225 euro voor 2 personen alles inbegrepen.
In de suite is dit 270 euro.
Uiteraard zijn er week-end arrangementen, gastronomische
weekends, wild-arrangementen en onder andere bijzonder voordelige prijzen voor
langer verblijf.
Le Charmes-Chambertin LAmi du Chambertin
Crawhez
58 - 4890 Clermont-Thimister
087
44 50 37
Gesloten
op dinsdag en woensdag
LeCharmesChambertin@skynet.be
www.lecharmeschambertin.be
(Georges
Keters)


|