Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE DER 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België

Parel in het Land van Herve

 

Le Charmes-Chambertin culinair paradijs

 

Mooie kleur, verleidelijke geur van plukverse aardbeien en of zwarte kersen, soms wat hout, na wat walsen wordt het glas gevuld met fruit. De afdronk is hemels: gekonfijt fruit, een vleugje exotisch hout en specerijen. Dit kan alleen maar een Charmes-Chambertin Grand Cru zijn, een parel uit Bourgogne. In het Land van Herve kozen Roger Simul en Claudine Cupers dezelfde naam voor hun hotel-restaurant. De gelijkenis is treffend: groots en overheerlijk. “Bestaat er een mooiere wijn”, lacht Roger Simul, Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België.

Het is meteen duidelijk, hotel-restaurant Le Charmes-Chambertin heeft zijn naam niet gestolen. Het kenmerkt de 53-jarige joviale Roger Simul meteen zijn passie voor de wijnen. “Een mooiere naam kon ik niet indenken voor ons restaurant, oorspronkelijk een kleine boerderij gebouwd in 1739 die in de loop der jaren tal van eigenaars kende. We kochten het en na heel wat aanpassingswerken ontvingen we in 1988 onze eerste klanten.

CULINAIRE PAREL

Het echtpaar Roger Simul en Claudine Cupers bouwde hun restaurant stilaan uit tot een van de meest gegeerde plaatsen in de regio. Het Land van Herve had er meteen een nieuwe parel bij. Het hart van huis is goed voor 34 zitjes, aansluitend een gezellig zaaltje voor familiefeestjes tot 50 plaatsen. Een ruime zaal met ruim honderd zitjes kan elke bijeenkomst, trouwpartij of uitgebreid feest aan. Le Charmes-Chambertin staat open als traiteurservice, zowel aan huis als in de salons van het restaurant. Een van de grote specialiteiten van het huis zijn de recepties voor trouwers, verjaardagen, productvoorstellingen, communiefeesten. Op de middag pakt Mesterkok tijdens de week uit met een business- en zakenlunch.

WIJN & GERECHT

Zowel Meesterkok Roger Simul als gastvrouw Claudine Cupers zijn autodidact en gepassioneerde levensgenieters, liefhebbers van het goede leven en de goede keuken. Roger kiest uitsluitend voor kwaliteitsproducten en heeft daarbij als zwak zijn wijnkelder. Hij is een meester in het bereiden van schotels in functie van de wijn. “Op die manier kan men het best culinair genieten. Smaken verschillen maar een gerecht dat met de passende wijn op tafel komt is hemels”, zegt Roger Simul.

ORDE 33 MEESTERKOKS

Zijn kwaliteiten aan het fornuis ontgingen de culinaire wereld niet. Hij is intussen al zowat 20 jaar Meesterkok Orde der 33 Meesterkoks van België, ex-voorzitter Jeunes Restaurateurs de Belgique, lid van de Disciples d’Auguste Escoffier Benelux, Les Etapes du bon Goût en de Chaine des Rotisseurs. De Guide Jaguar kroonde hem in 2002 tot Beste Tafel en Beste Wijnkaart van Luik. Het talent van Roger Simul ontgaat ook de culinaire gidsen niet. Hij prijkt dan ook met 3 vorkjes in de Michelin, 14/20 in GaultMillau, 15/20 in Gastromania, 2 koksmutsen in Delta Gids en een 8/10 in Lemaire. Het succes van de meester wordt extra ondersteund door het talent van Claudine Cupers in de zaal. Met zoon Donovan is de toekomst alvast verzekerd.

TOPSCHOTELS

Tafelen in Le Charmes-Chambertin is een genot. Toppers op de kaart zijn alvast Le Bonbon de foie gras d’oie au Maury, Filet de Saint-Pierre poêlé, bouillon de volaille au fenouil et paprika, mousseline de pourpier, Pigeonneau d’Anjou, Gigotin d’Agneau of een Baby-Homard au four. Claudine Cupers zorgt voor passende wijn en sfeer.

HOTEL

Roger en Claudine Cupers openden in maart 2011 met L’Ami du Chambertin een kleinschalig romantisch hotel met zeven ruime luxueuze en comfortabele kamers, uitgebouwd met de beste materialen. Alle bedden zijn King-size en de badkamer met bad in inloopdouche is romantischer dan ooit. Een droom.

ARRANGEMENT

Voor onze lezers wacht een uitgelezen Mid-week-arrangement: maandag, donderdag of vrijdag: een overnachting in luxe kamer met ontbijt, huisaperitief, 4-gangenmenu, wijn, water en koffie: 225 euro voor 2 personen alles inbegrepen. In de suite is dit 270 euro.

Uiteraard zijn er week-end arrangementen, gastronomische weekends, wild-arrangementen en onder andere bijzonder voordelige prijzen voor langer verblijf.

 

Le Charmes-Chambertin – L’Ami du Chambertin

Crawhez 58 - 4890 Clermont-Thimister

087 44 50 37

Gesloten op dinsdag en woensdag

LeCharmesChambertin@skynet.be

www.lecharmeschambertin.be

 

(Georges Keters)









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs