Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
26-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE THEATER AAN ZEE 2019

 

 

Theater Aan Zee

 

TAZ kom naar Kursaal Oostende

 

 

TAZ#2019 – het overbekende 10-daagse Zomerfestival in Oostende, met theater, muziek, literatuur en nog zo veel meer slaat dit ook even zijn tenten op in het auditorium van Kursaal Oostende, met Avanti!, Stijn Meuris en Vuil! Vuil! Vuil als trekpleisters. Gastcurator Lucas De Man kijkt er naar uit.

 

Programma

Donderdag 1 augustus om 10 u.:

AVANTI!

De Voortmannen bestijgen het podium met een nieuw muzikaal theateravontuur. Villa Voortman is een laagdrempelig ontmoetingshuis in Gent voor mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

 

Vrijdag 2 augustus om 20 u.

Stijn Meuris in het hoofd van Hawking

Duik samen met Meuris in het briljante brein van Stephen Hawking met verhalen rond muziek, wetenschap, animatie en onder andere magie.

 

Zaterdag 3 augustus om 11 u.

Vuil! Vuil! Vuil!

Graag lekker vuil worden? Zet je dan vooral scherp voor Radio Oorwoud met liedjes voor wilde modderotters, zingende bonobo’s en onder andere huilende wolven en de Oorwoudbende.

 

TICKETS

 

Telefoon: 059 33 90 00

Boxoffice

UITloket

Hendrik Serruyslaan 18 a

8400 Oostende

 

 

Georges Keters

Foto’s Kursaal Oostende

 

 








>> Reageer (0)
25-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BUBBELS AAN ZEE IN MIDDELKERKE

 

UNIEK BUBBELDORP IN MIDDELKERKE

 

 

Prosecco

 

eregast op Bubbels aan zee

 

 

MIDDELKERKE – Na de twee hittegolven volgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus met Bubbels aan Zee wellicht de meest verfrissende vierdaagse aan zee. In samenwerking met de gemeente wist organisator Alain Bloeykens de Italiaanse prosecco als gastland naar het Epernayplein te krijgen. Daarnaast is het ook genieten van de beste mousserende wijnen ter wereld.

 

 

Bubbels aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel tot het onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse Veneto en hun prosecco wijnen als speerpunt. “Omdat prosecco vandaag een echte hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat voor no stress, easy living, modieus en gracieus, kortom, la dolce vita op zijn best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in ons land. Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese schuimwijnen en, voor het allereerst, een ruim aanbod aan Belgische schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden”, stelt wijnkenner Alain Bloeykens.

 

STERCHEF FELIX ALEN

 

Om het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan het fornuis en laat u genieten van gepaste hapjes – op basis van al het lekkers uit de zee – bij de ruime keus aan bubbels. Op het menu staan handgemaakte garnaalkroketjes, een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens, aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een DJ-avond, fleurt het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.

 

BUBBELDORP

 

En er is nog meer: het Epernayplein is volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain Bloeykens vertelt: “In onze loungy tent is het constant genieten van geuren, kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans terras, voor de gelegenheid omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet, de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender shaket dan weer succulente cocktails op basis van prosecco.”

 

PROEVERIJEN

 

Wie meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich, via de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of ter plekke aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus telkens om 17 u.

Bubbels aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uur en sluit deze om middernacht. Zaterdag 17 aug. blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 aug. wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten.

De toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (dat u mag houden), het nuttigen van de bubbels vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per glas.

 

 

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

 

DONDERDAG 15 AUG

11 u: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u tot middernacht: Bubbels goes Tropic:  DJ, Sax, Percussie en Zangeres:

Wat gebeurt er als je een dj samen met een live band op een podium brengt? Je krijgt een heel aparte sfeer dat garant staat voor een schitterend zomerfeestje!

 

VRIJDAG 16 AUG.

11.00: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17.O0: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per person/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u: Bubbels goes Flemish:  Optreden van Luc Steeno

Aansluitend – 00.00 :  DJ- set van Yannick Paige

 

ZATERDAG 17 AUG.

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

17 u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: “Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto”

Begeleide proeverij van 6 verschillende prosecco’s.

Prijs: 15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan de ontvangstbalie op het Epernayplein.

20 u; tot 01.00 : Bubbels goes Party: 2 internationale dj’s zorgen voor het meest bruisende zomerfeest aan de kust.

20 u tot 22.00: Openingsset door DJ Yannick Paige

22 u. tot 01.00: Aansluitende set door DJ Crazy Sir G

 

ZONDAG 18 AUG

11 u.: Opening Bubbels aan Zee

Doorlopend: proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix Alen.

14 u. tot 18.00: Bubbels goes Crazy

Verrassende dj act met Kurt Frederickx. Muzikaal brengt DJ Kurt een mix van de grootste hits uit de 70’s, 80’s, 90’s en de huidige actuele hitparade. Pop, Rock, R&B, Dance… Ingrediënten genoeg om een onvergetelijk feestje te bouwen op het Epernayplein!

 

 

Middelkerke: 15 tot en met 18 aug. op het Epernayplein.

 

 

 

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)
20-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE IN DE LIFT

Burgemeester en voorzitter Kursaal Oostende Bart Tommelein:

 

 

“Kursaal  economische motor

voor Oostende”

 

Op de vooravond van het topseizoen staken de organisatoren en partners van het Kursaal en de directie van Petrus & Paulus West de koppen bij mekaar en maakten een eerste balans van het huidige werkjaar, van 1 januari tot 30 juni 2019. De cijfers zijn veelbelovend. Burgemeester en voorzitter vzw Kursaal, geflankeerd door toerismedirecteur Peter Craeymeersch, Gwenny Nys en Jonas Schoonbaert (Kursaal) kijken tevreden naar wat komen zal.

 

 

“Het Kursaal mocht dit jaar al 120.000 bezoekers ontvangen, waarvan 100.000 voor de concerten, 10.000 voor de business events en nog eens 10.000 bezoekers voor de Lounge Bar. Met 54% zijn de vrouwelijke bezoekers licht in het voordeel. Medewerkers van het Kursaal hebben de afgelopen maanden bezoekers bevraagd over hun ervaringen in het gebouw en 4.244 onder hen vulden een vragenlijst in met hun bevindingen. “De events scoren 8,8 op 10 op het vlak van tevredenheid en de locatie en de werking 8,9 op 10”, duidt burgemeester en voorzitter Kursaal Bart Tommelein.

Andere resultaten: 83 procent van de bezoekers geeft aan speciaal voor het concert naar de stad te komen, meer dan de helft komt uit West-Vlaanderen, ruim dertien procent woont in Oostende, bijna zestig procent blijft eten in een restaurant en meer dan 22% procent blijft overnachten in een hotel of andere slaapgelegenheid zoals B&B met pieken in het weekend tot 35%. Eenzelfde verhaal voor de restaurantbezoeken, 58% blijft iets nuttigen voor of na het event, met pieken van 75 tot 80%. Tegelijk merken we dat de bezoekers Oostende bereiken met de auto. Het is meer dan duidelijk, het Kursaal blijft dus een economische motor voor Oostende”, stelt burgemeester-voorzitter Bart Tommelein die verder werk wil maken op via mailings en website om de wagen in de binnenstad zo veel mogelijk te mijden en meteen promotie te maken voor de randparkings en het gebruik van het openbaar vervoer.

 

TEVREDENHEIDSCORES

En of men tevreden terugblikt op de tevredenheidscores. Voorzitter Bart Tommelein hierover: “Voor het event tellen we een score van 8,8 op 10, voor het gebouw en de werking 8,9 op 10, met uitschieters bij de optredens van Bart Peeters, Niels Destadsbader, Take That, The Analogues,  Liebrecht Vanbeckevoort en uiteraard Arno. Die flirten allemaal met een perfect score van 10 op 10. Hieruit kunnen we opmaken dat zowel de locatie als de kwaliteit van het programma hoog ligt. Dat resulteerde in een vijfde uitverkochte shows. De impact op de stad is dan ook niet gering met mooie cijfers van overnachtingen en restaurantbezoeken. We zijn tegelijk blij dat de Oostendenaar de weg vindt naar het Kursaal, één op tien van de respondenten geeft immers aan te wonen in Oostende.”

 

FORSE INVESTERINGEN

De voorbije maanden werd fors geïnvesteerd in de infrastructuur. Zo zijn er nieuwe led-armaturen in de erehal, een nieuw wifi - netwerk, nieuwe barelementen, mobiele bars, bloembakken, en een nieuw vestiairemeubel. Ook uit de feedback van de enquête werden investeringen gehaald: er werden tweehonderd ergonomische verhoogkussens voor kinderen gekocht, het assortiment in de bar werd uitgebreid, er werden nieuwe signalisatiebordjes gemonteerd in het auditorium, en er zijn nieuwe jeton automaten waarbij kan worden betaald met Bancontact. “We investeren jaarlijks zo’n 100.000 à 150.000 euro in het gebouw”, zegt toerismedirecteur Peter Craeymeersch.

 

DIVERS PROGRAMMA ZOMER 2019

Inzake programmering is het Kursaal formeel. “Het jaarprogramma is zeer divers, gaande van Macy Gray tot  FC De Kampioenen, expo die loopt tot en met 1 september. Hoogtepunt van de zomer is de musical Fame, die van 5 tot 10 aug. zeven shows Engelstalig opvoert, met geprojecteerde vertaling in het Nederlands en Frans. De musical staat voor het eerste en exclusief in België. Een unieke kans om een Broadway Musical in eigen land te zien”, stelt de voorzitter.

“En er is nog meer. Voor het eerst sedert lang kunnen we ook de collega’s van Theater aan Zee verwelkomen met drie grote shows. Op 15 augustus komt Alan Parsons met zijn topband. Van eigen bodem zijn tal van grote namen te bewonderen pet onder andere, tijdens het Filmfestival begin september, Vrouwen aan de Macht met een authentieke Ladies Night. Daarnaast kunnen de bezoekers aan de talrijke events om en rond het Kursaal genieten van een rijk aanbod van aperitiefjes, in restaurant Kurso of de nieuwe pop-up bars. Tenslotte zijn er nog de vuurwerken die men kan bewonderen, waar anders dan op het zonneterras van het Oostendse Casino, aangemaakt op de luifel aan de voorkant van het Kursaal, ideaal voor wat te verpozen voor of na een of ander concert”, geeft voorzitter Bart Tommelein nog graag mee.

 

FEESTJAAR 2020

Naar aanleiding van de 15de verjaardag sinds de heropening in december 2004 wordt 2020 een niet te versmaken feestelijk jaar. Burgemeester-voorzitter Bart Tommelein: “We zullen het Kursaal openstellen voor iedereen. Heel wat mensen die anders moeilijker naar het Kursaal kunnen komen, zullen nu de kans krijgen om dat wel te doen. Eer zullen verschillende speciale dagen en gelegenheden zijn, toegankelijke evens voor iedereen, aansluitend leuke collectors items. Meer nieuws hierover in het najaar. Het logo van het feestjaar zal in tussen her en der geregeld opduiken.”

 

 

Georges Keters

Foto’s: Kursaal Oostende










>> Reageer (0)
02-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Pura Passione

Maakt zomer

BELLISSIMO

 

Voor de liefhebber van een heerlijk glaasje Italiaanse druiven zit je goed bij Annick De Wilde uit Sint-Niklaas. Als pure Piemonte appassionata weet zij al enkele jaren de meest verrassende delicatessen naar ons land te halen, met het accent op de beste olijfolie, antipasti, dolci en uiteraard ook schitterende wijnen uit deze regio.

 

 

Annick De Wilde bezoekt Piemonte meerdere malen per jaar met extra aandacht voor de regio van de Roero en de Langhe  om bij kleinschalige wijnboeren hun fruitige godendrankjes te degusteren. Vaak zijn de authentieke, lokale wijnbouwers zo gepassioneerd met hun product bezig, dat hen geen tijd overblijft om hun wijnen te promoten in het buitenland.

En hier ligt net de uitdaging en de meerwaarde die Annick Boel – De Wilde biedt: een stukje Piemonte naar Vlaanderen brengen. Door haar kleinschalige, maar vooral persoonlijke aanpak en het verhaal van de wijnbouwers weet zij de tal van Italiaanse wijnliefhebbers te verrassen met pareltjes van witte, rosato en rode wijnen.

 

EVEN PROEVEN ?

 

 

WITTE WIJN:

ROERO ARNEIS DOCG - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO, 2017-18

Druivensoort:  100 % Arneis   (autotochtone druif uit Piemonte)

Vinificatie: inox vaten    

Neus: fris - fruitig - delicaat   

Smaak: verfijnd - droog - fruitige citrustoets - fris mineraal - licht bittertje in de afdronk.

Foodpairing: aperitief - antipasti - lichte voorgerechten -  lichte visbereidingen - asperges - schaaldieren     

Schenken: 8 - 10 graden       

               

ROSATO:       

LANGHE DOC ROSATO "CANTÉ" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2018

Druivensoort:  100 % Nebbiolo     

Vinificatie: inox vaten    

Neus: geuren van bloemen en fruit       

Smaak: vol - droog - verfijnd - kruidig - licht bittertje in de afdronk

Foodpairing: ideaal als aperitief - terraswijn - barbecue - gegrilde zomerse gerechten

Schenken: 8 - 10 graden       

               

RODE WIJN:          

DOGLIANI DOCG ‘SORI' DIJ BUT-AZIENDA AGRICOLA ABBONA ANNA MARI 2018

Druivensoort: 100 % Dolcetto

Vinificatie:10 maanden op inox vaten   

Neus: expressief - veel fruit: pruimen en kersen - vanille    

Smaak: volle aanzet - zachte tannines - lange afdronk - licht bittertje.

Foodpairing: charcuterie - kazen -  gegrild vlees - pasta ragù - pizza - barbecue

Schenken: 16 - 18 graden     

               

NEBBIOLO D'ALBA DOC - AZIENDA AGRICOLA LA GANGHIJA 2017

Druivensoort: 100 % Nebbiolo      

Vinificatie: 12 maanden op Franse eikenhouten vaten en 8 maanden op fles.       

Neus: aangenaam intens boeket, tonen van pruimen, bramen, zoethout en kruiden   

Smaak: elegant en vol in de mond, harmonieus met diepe tannines, lange volle afdronk

Foodpairing: rood vlees - gebraad - entrecote op de barbecue

Schenken: 18 graden - kan nog enkele jaren rijpen (8 tot 12 jaar na botteling op fles)   

 

DESSERTWIJN             

VINO DOLCE "BIRBET" - AZIENDA AGRICOLA NIZZA SILVANO 2017

Druivensoort:  100 % Brachetto    

Vinificatie: inox vaten    

Neus: aangenaam - fruitig - kruidig       

Smaak: zacht - zoet -  licht parelend     

Foodpairing: desserts - fruitsalades - aardbeien - gebak met fruit - sabayon - aardbeitjes wijn

Schenken: 8 - 10 graden       

 

MEER INFO:

 

 

Annick Boel – De Wilde

 

Eekhoornstraat 35 - 9100 Sint-Niklaas

0479-93.04.30

 

info@purapassione.be

www.purapassione.be

 

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs