UNIEK BUBBELDORP IN
MIDDELKERKE
Prosecco
eregast op Bubbels aan zee
MIDDELKERKE
Na de twee hittegolven volgt van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus
met Bubbels aan Zee wellicht de meest verfrissende vierdaagse aan zee. In
samenwerking met de gemeente wist organisator Alain Bloeykens de Italiaanse
prosecco als gastland naar het Epernayplein te krijgen. Daarnaast is het ook
genieten van de beste mousserende wijnen ter wereld.
Bubbels
aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel tot het
onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers
zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse
Veneto en hun prosecco wijnen als speerpunt. Omdat prosecco vandaag een echte
hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse
groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn
die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en
lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat
voor no stress, easy living, modieus en gracieus, kortom, la dolce vita op zijn
best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in
ons land. Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese
schuimwijnen en, voor het allereerst, een ruim aanbod aan Belgische
schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient
al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden, stelt
wijnkenner Alain Bloeykens.
STERCHEF FELIX ALEN
Om
het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan
het fornuis en laat u genieten van gepaste hapjes op basis van al het lekkers
uit de zee bij de ruime keus aan bubbels. Op het menu staan handgemaakte garnaalkroketjes,
een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een
animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens,
aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een DJ-avond, fleurt
het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.
BUBBELDORP
En
er is nog meer: het Epernayplein is volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain
Bloeykens vertelt: In onze loungy tent is het constant genieten van geuren,
kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans
terras, voor de gelegenheid omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet,
de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het
Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender
shaket dan weer succulente cocktails op basis van prosecco.
PROEVERIJEN
Wie
meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich, via
de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of ter
plekke aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op
donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus telkens om 17 u.
Bubbels
aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uur en sluit deze om middernacht.
Zaterdag 17 aug. blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 aug.
wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten.
De
toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (dat u mag houden), het nuttigen
van de bubbels vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per glas.
VOLLEDIG PROGRAMMA
DONDERDAG 15 AUG
11
u: Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
17
u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: Alles wat
je wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto
Begeleide
proeverij van 6 verschillende proseccos
Prijs:
15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan
de ontvangstbalie op het Epernayplein.
20
u tot middernacht: Bubbels goes Tropic: DJ,
Sax, Percussie en Zangeres:
Wat
gebeurt er als je een dj samen met een live band op een podium brengt? Je
krijgt een heel aparte sfeer dat garant staat voor een schitterend
zomerfeestje!
VRIJDAG 16 AUG.
11.00:
Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
17.O0:
PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco proeverij - Thema: Alles wat je
wil weten over deze trendy mousserende wijn uit de Veneto
Begeleide
proeverij van 6 verschillende proseccos.
Prijs:
15 euro per person/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan
de ontvangstbalie op het Epernayplein.
20
u: Bubbels goes Flemish: Optreden van
Luc Steeno
Aansluitend
00.00 : DJ- set van Yannick Paige
ZATERDAG 17
AUG.
11
u.: Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
17
u: PROSECCO VIP tent: Becommentarieerde prosecco
proeverij - Thema: Alles wat je wil weten over deze trendy mousserende wijn
uit de Veneto
Begeleide
proeverij van 6 verschillende proseccos.
Prijs:
15 euro per persoon/ inschrijven via www.middelkerke.be/bubbelsaanzee of aan
de ontvangstbalie op het Epernayplein.
20
u; tot 01.00 : Bubbels goes Party: 2 internationale djs zorgen voor het
meest bruisende zomerfeest aan de kust.
20
u tot 22.00: Openingsset door DJ Yannick Paige
22 u. tot 01.00: Aansluitende set door DJ Crazy Sir G
ZONDAG 18 AUG
11
u.: Opening Bubbels aan Zee
Doorlopend:
proeverijen, animaties, cocktails shaken en verfijnde hapjes van topchef Felix
Alen.
14
u. tot 18.00: Bubbels goes Crazy
Verrassende
dj act met Kurt Frederickx. Muzikaal
brengt DJ Kurt een mix van de grootste hits uit de 70s, 80s, 90s en de
huidige actuele hitparade. Pop, Rock, R&B, Dance
Ingrediënten genoeg om
een onvergetelijk feestje te bouwen op het Epernayplein!
Middelkerke: 15 tot en met 18 aug. op
het Epernayplein.
Georges Keters



|