Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
26-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plezier aan zee

Côte à l'os a gogo op de Yserstar in Nieuwpoort

Liefhebbers van schepen én een stevig hap vlees kunnen hun hartje ophalen op de Yserstar.
Kapitein Dany Olislagers en zijn crew pakt immers op zondag 13 en zondag 27 september 2009 aan boord van de Yserstar uit met een riviercruise van Nieuwpoort naar Diksmuide, twee historische steden.

Vertrek uit Nieuwpoort aan de Sluizen (ter hoogte van restaurant 't Visserken) om 10 uur. Terug om 17 uur.
Onderweg wordt gesmuld en kan men genoeglijk slenteren in de mooie stad Diksmuide.

Op de culinaire agenda: aperitief met hapjes, côte à l'os a gogo, groentenkrans en friet: 45 euro.

Nu inschrijven is ten zeerste aan te bevelen.

Tot straks aan boord van de Yserstar?

Meer info en inschrijvingen: info@seastar.be, tel. 058 23 24 25 en www.seastar.be






>> Reageer (0)
24-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Hotel De Tuilerieën Brugge top in Benelux

 

Le Menu Belge

paradijs voor gastronomen

 

Hotel De Tuilerieën****, het onbetwistbare tophotel in de historische stad Brugge heeft er een nieuwe troef bij. Met de inplanting van het restaurant LE MENU BELGE staat Frank Persoone borg voor een uitstekende keuken. Zijn jarenlange ervaring binnen de horecawereld en zijn stages bij de beste Franse chefs, zijn een garantie om Le Menu Belge uit te bouwen tot een paradijs voor gastronomen.

 

Het zal je maar overkomen, je bent meer dan twintig jaar eindverantwoordelijke keuken in het Middelkerkse Casino, doet het na decennia hard werken wat kalmer aan en ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en je gaat in de potten roeren. Inderdaad, geboren in een familie van spekslagers en bakkers werd lekker eten en drinken hem met de paplepel mee gegeven. Het resulteerde in een uitstekende kennis van voeding en wijn, wetenschap die hij liet bewonderen in het Casino van Middelkerke waar hij als supervisor in de jaren 80 samen met Casinodirecteur Luc Rammant met het toenmalige restaurant Le Bouquet met Chef Marc Boin aan het fornuis een Michelin-ster wist te bemachtigen. Frank Persoone verwierf zijn kennis van wijnen en keuken vooral als autodidact. Zijn stages bij de groten uit de gastronomie als Alain Ducasse, Joël Robuchon en onder andere Gaston Lenôtre zetten hem op weg naar een meer dan talentrijke hobbykok. Samen met eega Christine zorgt hij voor home-cooking in Hotel De Tuilerieën.

 

 

LE MENU BELGE

Voor het tophotel De Tuilerieën betekent de uitbouw van het restaurant Le Menu Belge een verrijking waarbij Frank en Christine Persoone alleen maar de beste streekgerechten op tafel zetten. Of wat dacht je de Smeus uit Veurne, een topgerecht met grijze garnalen, aardappelpuree met karnemelk en een gepocheerd eitje. Een recept uit grootmoeders’ keuken. Schitterend gewoon. Liefhebbers van het genre mogen niet nalaten de Zacht gerookte zalm uit Oostkerke, vergezeld met blinis en mierikswortelroom te proeven. Subliem zonder meer.

Nog aan de kaart is de Gebakken ganzenlever met portosaus en gecarameliseerde appeltjes niet te versmaden. Als nagerecht wacht met de Rijstpap geparfumeerd met bourbon vanille nog een regionale klepper van formaat. Voeg daarbij de biologische hoevekippen uit Damme en de traditionele Gebakken zeetong met friet en je culinaire verkenning van de regio kan niet meer stuk.

De kaart oogt eerder beperkt maar is doorspekt met het beste uit de Noordzee en de Polders. Frank Persoone pakt ook uit met een suggestiemenu, aangepast aan de marktaanvoer van de dag. “Daar we uiteraard uitsluitend met dagverse producten werken is het soms mogelijk dat een of ander gerecht van de kaart niet op tafel kan. Geen nood, onze marktbezoek zorgt voor uitstekende alternatieve schotels”, stelt Frank Persoone.

Restaurant Le Menu Belge – dat open is van donderdag tot zondag – telt slechts veertien zitjes zodat reservatie aanbevolen is. Het

 

HOTEL TUILERIEEN

Brugge is van oudsher een bastion van schitterende historische en onnavolgbare hotels. Langs Brugges mooiste rei, hartje sfeerrijke binnenstad, ligt het Hotel De Tuilerieën, een parel inzake architectuur, een oase van grote klasse en service, een hemel voor de gasten. General manager Patricia Homblé is dan ook terecht fier op deze infrastructuur, romantische burcht voor zowel de cultuurminnaar als de liefhebber van elegante gezelligheid, raffinement of oord van herbronning, want ook seminaries zijn hier thuis.

De eigenaar-perfectionist die Luc Rammant is, laat niets aan het toeval over en ijvert ernaar om tot de absolute top van de Brugse hotellerie – en tot ver daarbuiten – te behoren. Geen wonder dan ook dat een recente enquête uitgevoerd bij reisagenten en professionals in aanverwante sectoren met als doel een objectief beeld te vormen van de hotelmarkt in de Benelux, in en buiten Europa, De Tuilerieën inzake ligging, luxe, gastronomie, design ,rust, romantisme en kindvriendelijkheid aan bod, driemaal in de top 5 van de Benelux voor kwam.

 

Geen enkel ander Belgisch hotel deed beter!


De vier sterren de luxe die aan de gevel fonkelen zijn dan ook de beloning van een nooit versagen tot steeds maar beter. Met de inplanting van het restaurant Le Menu Belge is dit een extra troef die elke toerist of zakenman beslist weet te waarderen. Zo zien we het graag.

 

DE TUILERIEËN

Small Luxery Hotels of the World

Eigenaar: Luc Rammant

General Manager: Patricia Homblé

Dyver 7

8000 Brugge

Tel.: 050-34 36 91

Fax: 050-34 04 00

info@hoteltuilerieen.com

www.hoteltuilerieen.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
21-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRANDES ETAPES FRANCAISES

Les Grandes Etapes Françaises – Kastelen met een ziel

 

Le Prieuré paleis aan de Loire

 

Op zoek naar gezelligheid en een luxe die getuigt van een Art de Vivre vindt ruim zijn gading in een van de tien klasrijke viersterrenhotels van Les Grandes Etapes Françaises. Elk hotel is uniek, heeft een ziel en een eigen karakter. Het zijn stuk voor stuk tot luxehotels verbouwde kastelen of landhuizen, misschien wel het beste wat Frankrijk op dat vlak te bieden heeft.

 

Les Grandes Etapes Françaises is een KMO, een familiebedrijf gesticht door René Traversac en vandaag met klasse verder uitgebouwd door Pierre Traversac. Elk van de hotels bieden elegant gedecoreerde kamers en suites voorzien van alle mogelijke comfort. Sport- en ontspanningsmogelijkheden bevinden zich binnen het domein of in de onmiddellijke omgeving. Benevens de luxe beschikt elk hotel over een succulente keuken met aandacht op de lokale culinaire specialiteiten.

De aanloop naar het succes was de uitbouw van de Benedictijner priorij Le Prieurè in Chênehutte-les-Tuffeaux, op een steenworp van Saumur, aan de oevers van de Loire. Hij kocht het renaissance landhuis in 1957 en bouwde het uit tot een juweel. Niet alleen de kamers en suites zijn overgoten met luxe, ook het uitzicht dat men heeft vanuit elke kamer of suite op de Loire is indrukwekkend. Het restaurant kijkt evenzo uit op dit prachtig panorama dat zorgt voor extra rust.

 

TIEN KASTELEN

Intussen telt Les Grandes Etapes Françaises tien luxueuze landhuizen en kastelen. Na Le Prieuré kwam Château d’Esclimont (nabij Parijs), Château d’Artigny (nabij Tours), Domaine de Beauvois (nabij Tours), Le Choiseul (Loire), Les Mas d’Artigny (Azurenkust), Château de Divonne (Mont Blanc), Château de Gilly (Bourgogne), Château d’Isembourg (Elzas) en Château de l’Ile (Straatsburg). Met La Chartreuse du Val Saint-Esprit telt de groep nog een partner in Gosnay, nabij Béthune, Noord-Frankrijk.

 

LE PRIEURE

Met Le Prieuré werd de eerste van een mooie reeks parels geregen aan de kroon van Les Garndes Etapes Françaises. De honger om absolute rust, groen en culinair genieten aan te kunnen bieden leidde naar ongekende hoogten. Met deze voormalige Benidictijner priorij schoot René Traversac meteen de hoofdvogel. Le Prieuré groeide in geen tijd uit tot het mekka van rustzoekend en genietend Frankrijk, succes dat dra tot ver over de grenzen heen bekend geraakte.

Niet moeilijk, want de priorij werd omgetoverd tot 21 kamers en appartementen, aansluitend nog eens 15 kamers op residentie, samen goed voor 36 verschillende interieurs, de een nog mooier dan de andere, elk stijlvol, vol charme en gezelligheid. De flat screen satelliet televisie onthoudt u niets van wat er in de buitenwereld gebeurd. Normaal, zou je stellen, maar eens je proeft van dit 60 ha groot groen domein verlies je alle notie van tijd en dag. Stress is hier een woord dat men niet eens kent. Het kleine legertje optimaal behulpzaam personeel zit op dezelfde golflengte zodat men constant in een rustige sfeer vertoeft.

 

REGIONALE KEUKEN

Is de natuurlijke omgeving en het panorama over de Loire onvergetelijk, dan zijn de lekkerbekken beslist ook aan het feest aan tafel. Chef Laurent Klisz en zijn team pakt graag uit met de regionale keuken, rijkelijk overgoten met een Bourgeuil Cuvée Prestige of een Savennières, lokale wijnen die samen met Vouvvray en Montlouis “harten samen brengt”. Het bord met Coquille St.-Jacques in combinatie van Pied de Porc farcie is hemelstrelend. Om dan nog niet van de Brochette van Canard en de malse streekkazen te spreken. Elke gastronoom gaat hier gewis door de knieën.

 

AANBIEDINGEN

Deze unieke kasteelhotelgroep pakt uit met diverse verblijfs- en gastronomische formules.

Ten gevolge van de op 1 juli 2009 ingevoerde BTW-verlaging binnen de horeca in Frankrijk pakt Les Grandes Etapes Françaises uit met een gevoelige prijsverlaging. Zo wordt de formule Jeunes Gourmet verlaagd van 60 naar 57 euro, kost het Menu Enfants voortaan 19 in plaats van 21 euro. In de bar worden alle dranken met 0,50 euro verlaagd.

Via de Promotie Coup de Coeur kan men aan voordelige prijzen een lang verblijf boeken.

 

ETE A PRIX DOUX – PROMOTIE

Onder het motto L’Eté à prix doux pakt men binnen de schoot van Les Grandes Etapes Françaises nog tot donderdag 27 augustus 2009 uit met een actie waarbij tot 30% korting wordt aangeboden op de normale prijzen.

Het verblijf L’Eté à prix doux omvat voor Le Prieuré één overnachting, diner (exclusief drank), ontbijt, bezoek aan de wijnkelder Bouvet Ladubay en een boottochtje op de Loire, tegen de prijs van 105 euro per persoon.

Een unieke kans om kennis te maken met een van de tien mooie kastelen van Les Grandes Etapes Françaises.

Meer info en boekingen: www.prieure.com of www.grandesetapes.fr

 

HOE ER NAARTOE

Le Prieuré ligt op 620 km uit de Westhoek, 750 uit Brussel. Met de trein vanuit Brussel naar Tours (Saint-Pierre-des-Corps) in 3.04 uur. Dan is een auto onontbeerlijk om deze mooie regio te ontdekken. Saumur ligt op een uurtje.

 

LE PRIEURE

Directrice Brigitte Gosset

F – 49350 Chênehutte-les-Tuffeaux

+33 (0)2 41 67 90 14

www.prieure.com

 

Met dank aan Les Grandes Etapes Françaises: Elisabeth Donetti, Brigitte Gosset en Peggy Poutin.

 

Meer info over de vele troeven van deze unieke collectie kasteelhuizen: www.grandesetapes.fr en contact@grandesetapes.fr

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRANDES ETAPES FRANCAISES

Les Grandes Etapes Françaises

 

Le Château d’Artigny parel in Touraine

 

Een van de absolute toppers binnen de kastelen van Les Grandes Etapes Françaises is Château d’Artigny in Montbazon, op een steenworp van het historische Tours. Dit majestueus kasteel aan de oevers van de Indre domineert de regio. Bovendien is de keuken er subliem en heb tijd en vooral ogen te kort om al dat moois te bewonderen dat deze streek je laat zien.

 

Na een lichte beklimming doorheen een immens bos duikt aan het einde van een bomenrij een gigantische witte gevel op, met aan de voet een afgeborstelde Franse tuin met fontein zoals alleen Lodewijk de 14de die liet bouwen, aansluitend een replica van de Koninklijke Kapel van Versailles.

Nauwelijks bekomen van de pracht en praal van dit kasteel doet de hal met inkombalie er nog een schepje bij: dit is fenomenaal. Een trap, gekapt uit gepolijste steen van Lens, leidt je naar de eerste verdieping, etage waar men van de ene verbazing in de andere valt. Eerst is er de unieke koepel met fresco in “trompe l’oeil”, gezichtsbedrog, een verkleed bal op Château Coty, daarna de overvloedig barokke receptiezaal. Op de tweede verdieping nog meer van de fraais met de oude keuken in smetteloos witte marmer, communicerend met de patisserie, uitgebouwd in roos en groen marmer. Dat alles uitgewerkt op een groen domein van 25 ha. Onvoorstelbaar.

 

FRANCOIS COTY

Château d’Artigny heeft al een hele geschiedenis achter zich. Tijdens de 100-Jarige oorlog werd op deze Puy d’Artigny en fort opgetrokken ter verdediging van de Indre, aansluitend de Donjon van Montbazon. Dit versterkt middeleeuws kasteel, gebouwd in de 16de eeuw in renaissance, werd gespaard door de Revolutie en werd naderhand eigendom van de rijke notabelen van Tours tot in 1912 de 38-jarige Corsicaan Joseph Spoturno, alias François Coty, een gerenommeerd parfummaker, het kocht. Geld zat, liet Coty het fort met de grond gelijkmaken en bouwde er een gloednieuw kasteel naar de plannen van Château de Champlâtreux in 18de eeuwse stijl. Het interieur is uitgewerkt naar het kasteel van Versailles. François Coty zou zijn fortuin evenwel door een beurscrash verspelen en bij zijn dood in 1934 werd het kasteel in beslag genomen. Dochter Christiane erfde het en verkocht in het 1959 door aan de stichter van Les Grandes Etapes Françaises René Traversac die het kasteel ombouwde tot luxehotel met het gekende gevolg: een parel hartje Loire en de vallei van de Indre.

 

SPROOKJE

Château d’Artigny biedt zich dan ook aan als een sprookje. De 58 kamers en appartementen, aansluitend zeven residenties in de Moulin d’Artigny, zijn stuk voor stuk aangekleed met een raffinement die zijn gelijke niet kent. Niets is te veel voor het personeel om je verblijf aldaar in te vullen als leven in een sprookje. Een verwarmd buitenzwembad, tennis en de Spa d’Artigny zorgen voor verpozing en wellness.

In de keuken zwaait Francis Maignant al zowat dertig jaar de pollepel. Hij zweert bij streekgebonden schotels en kiest dan ook resoluut voor vis uit de Loire en vlees uit Touraine. In de zaal zorgen Eric Guilloteau en David Simon dat al uw wensen vlekkeloos ingevuld worden. De wijnkelder laat een schat aan zowat 20.000 flessen bewonderen terwijl de bar het summum is voor zij die houden van een topper binnen de cognac.

 

TE ZIEN

Weinig regio’s in Frankrijk die zoveel moois te bieden hebben: Donjon de Montbazon, Château d’Ussé, Musée Balzac in Saché, Château d’Azay le Rideau, Château de Villandry en uiteraard onder andere de historische stad Tours.

 

AANBIEDINGEN

Deze unieke kasteelhotelgroep pakt uit met diverse verblijfs- en gastronomische formules.

Ten gevolge van de op 1 juli 2009 ingevoerde BTW-verlaging binnen de horeca in Frankrijk pakt Les Grandes Etapes Françaises uit met een gevoelige prijsverlaging. Zo wordt de formule Jeunes Gourmet verlaagd van 60 naar 57 euro, kost het Menu Enfants voortaan 19 in plaats van 21 euro. In de bar worden alle dranken met 0,50 euro verlaagd.

Via de Promotie Coup de Coeur kan men aan voordelige prijzen een lang verblijf boeken.

 

ETE A PRIX DOUX - PROMOTIE

Onder het motto L’Eté à prix doux pakt men binnen de schoot van Les Grandes Etapes Françaises nog tot donderdag 27 augustus 2009 uit met een actie waarbij tot 30% korting wordt aangeboden op de normale prijzen.

Het verblijf L’Eté à prix doux omvat voor Château d’Artigny één overnachting, diner (exclusief drank), ontbijtbuffet aan het zwembad, bezoek aan een wijnkelder en een boottochtje op de Loire, tegen de prijs van 130 euro per persoon. Aanbod volgens beschikbaarheid.

Een unieke kans om kennis te maken met een van de tien mooie kastelen van Les Grandes Etapes Françaises.

Meer info en boekingen: www.artigny.com of www.grandesetapes.fr

 

HOE ER NAARTOE

Château d’Artigny in Montbazon ligt op 600 km uit de Westhoek, 720 uit Brussel. Met de trein vanuit Brussel naar Tours (Saint-Pierre-des-Corps) in 3.04 uur. Dan is een auto onontbeerlijk om deze mooie regio te ontdekken. Montbazon ligt op een kwartiertje.

 

Met dank aan Les Grandes Etapes Françaises: Elisabeth Donetti, Patrice Puvilland en Peggy Boutin.

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

City trip vol romantiek

Parijs La vie en Rose

 

Is het Parlez-moi d’amour van Lucienne Boyer, Adieu Paris van Charles Trenet of Milord en La vie en Rose van Edith Piaf die je meteen doet wegdromen van het immer hemelse Parijs? Feit is dat deze unieke wereldstad niemand onberoerd laat en je telkenmale meesleept in een roes van ongedwongen gezelligheid en charme, temidden een stevige brok geschiedenis.

 

Wie voor het eerst de Lichtstad bezoekt is er meteen van weg. Wie er voor de zoveelste keer komt, ontdekt steeds iets nieuws en blijft genieten van de ontelbare troeven die de Franse hoofdstad rijk is. Meer dan welke citytrip ook weet de stad die met zijn Champs-Elysées nauwelijks zijn gelijke kent, waar het Quartier Latin, Saint-Germain, Le jardin de Luxembourg, het Louvre, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren of Montmartre je bij de keel grijpt.

We lieten voor de gelegenheid de wagen thuis en klommen aan boord van een van de tientallen luxebussen van REIZEN LAUWERS. U wordt zo goed als bij uw huisdeur opgepikt en naderhand vlot naar uw bestemming gereden.

Zowat 300 km verder duiken we met Line Renaud, Edith Piaf en onze eigenste Jacques Brel Parijs zonder problemen binnen. Het genieten kan beginnen. De bus – eigenlijk je privé-chauffeur – brengt je vlot naar de onvergetelijke plekjes in deze steeds fascinerende stad.

 

PERE LACHAISE

Een must in Parijs is een bezoekje aan het 43,20 ha groot kerkhof waar tal van beroemdheden hun laatste rustplaats kennen. Neem gerust een paar uurtjes de tijd en herdenk in stilte componisten Georges Bizet en Frédéric Chopin, de zangers Gilbert Becaud, Henri Salvador en Jim Morrison, de acteurs Yves Montand en Simonne Signoret, de auteurs Oscar Wilde, Honoré de Balzac en Marcel Proust en onder andere de Mus van Parijs Edith Piaf, gitzwarte graftombe waar dagelijks verse bloemen worden neergezet. Leuk ook is even stil te staan bij het graf van de vermoorde journalist Victor Noir. Het kerkhof van Père Lachaise is elke dag gratis te bezoeken.

 

OPERA GARNIER

Andere schitterende parel is de in 1875 in gebruik genomen Parijse opera, wellicht het mooiste bouwwerk van het Tweede Keizerrijk. Een bezoek (toegang: 8 euro) doet je in bewondering staan voor onder meer de moderne plafondschilderingen van Marc Chagall, in schril contrast met de overvloedige werken uit de 19de eeuw.

Om te bekomen de pracht van dit mooie stuk geschiedenis wacht, honderd meter verderop in de Boulevard Haussmann, het puikje van de Parijse warenhuizen, Les Galeries Lafayette en onder andere Au Printemps op kop. Ook al gaat u niet winkelen, wip even binnen in Lafayette en bewonder de indrukwekkende Art Deco koepel, te zien van op de benedenverdieping.

 

LA DEFENSE

Even het historische centrum verlaten om kennis te maken met de futuristische wereld van Parijs: La Défense, een wijk verdeeld over de gemeenten Puteaux, Nanterre en Courbevoi en ligt in het verlengde van de historische as van Parijs, die vanaf het Louvre via de Place de la Concorde, de Champs Elysées en de Arc de Triomphe naar het westen loopt. De meeste topbedrijven hebben er hun kantoren met de Grande Arche en het CNIT als bekendste gebouwen.

 

MONTMARTRE

Uiteraard mag een bezoek aan het artistieke en frivole Montmartre niet ontbreken. Om en rond de Moulin Rouge en de Place du Tertre zweven de namen van Henri de Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso, Auguste Renoir en onder andere Vincent van Gogh nog steeds rond.

Parijs naderhand verlaten zonder te genieten van een boottochtje op Seine, slenteren door Le Marais,  genieten van Le Jardin de Luxembourg, de Eiffeltoren, de Tuillerieën, het romantische Place des Vosges of onder andere de Sacré-Coeur, is zonde. Ogen en tijd te kort? Geen nood, we komen zeker terug.

 

HOE ER NAARTOE

Een citytrip naar Parijs met REIZEN LAUWERS is de ideale oplossing. Je stapt zo goed als aan je voordeur op de bus en in minder dan vier uur zie je de Eiffeltoren opdagen. Een bekwame gids loodst u vlot doorheen deze stad. Dat alles voor een prikje.

Nog tot eind oktober staat REIZEN LAUWERS borg voor meerdere twee- of driedaagse trips naar Parijs, formule kamer en ontbijtbuffet met prijzen vanaf respectievelijk 119 euro (2 dagen) en 179 of 189 euro (3 dagen, naargelang de periode).

Een absolute aanrader voor al wie de stad voor het eerst wil ontdekken, of voor hen die het allemaal nog eens willen beleven, met tekst en uitleg, aansluitend vlot vervoer.

Meer info: REIZEN LAUWERS, Nijverheidstraat 17, 2530 Boechout, tel. 070 35 08 18. Boekingen kunnen via internet  www.lauwers.be

 

Georges Keters

 

 

 






>> Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Westgolf Westende

 

Demoor Cup promotie voor golfsport

 

Zondag 28 juni 2009 zal voor eeuwig en drie dagen als een heuglijke dag geboekstaafd blijven in de analen van de Westendse golfgeschiedenis. Met de organisatie van de De Moor Cup I brachten drijvende krachten Daniëlle en Wilfried Castelein het binnen de schoot van een gezellige club als Westgolf het voor mekaar om vlekkeloos een uitzonderlijk tornooi met zowel leden als initiatiespelers op het getouw te zetten. Of hoe een relatief kleine vereniging groot kan zijn in eenvoudige momenten.

 

Golf. Daar is het jongste decennium veel om te doen. Intussen is deze sport niet langer een elitair, maar een ontspanning waar jong en minder jong jarenlang kan van genieten. Men bevindt zich immers constant in open lucht, badend in een zee van groen. Zo ook in Westende waar men op de Westgolf sinds 1995 de eerste balletjes sloeg, op een eenvoudige driving range, aansluitend putten op de Minigolf. Wat een weelde toen. Intussen werd het geheel aangevuld met zes holes en opende het clubhuis in maart 1998. De Westgolf was een feit en op 12 mei 1999 werd voor het eerst gespeeld. Drie maand later werd de golf officieel geopend. Vandaag, tien jaar later, is Westgolf een begrip geworden binnen het golfwereldje en telt de club liefst ruim 550 leden.

 

DE MOOR CUP I

Gebeten door de golfmicrobe wist Daniëlle Noël alras eega Wilfried Castelein te overtuigen via de golfsport wat extra aandacht te schenken aan wat buitensport. “Inzake tafelsport is Wilfried een topper, sinds hij hier op Westgolf een balletje slaat is hij fitter dan ooit. Van het een kwam het ander en plots kwam het idee opzetten om eens uit te pakken met een tornooitje onder vrienden. En waarom ook niet de niet-leden naar het tornooi lokken? En zie, dank zij tal van sponsors was het ons mogelijkheid om een fraai en met mooie prijzen bedeeld tornooi op het getouw te zetten”, vertelt een enthousiaste Wilfried Castelein, algemeen directeur De Moor Electro in Oostende, geflankeerd door een duidelijk genietende eega Daniëlle.

 

UITSLAGEN

De De Moor Cup I leverde dan ook tal van winnaars en gelukkige spelers op. Dank zij de gulle sponsors regende het dan ook prijzen, zowel voor de deelnemers initiatie als de gevorderde leden.

Putting Initiatie: 1. Maxim Deloof; 2. Patrick Declerck; 3. Wim van Kleinenbreughel en 4. Marc Bekaert.

Brut Prijs 4BBB: Philippe Beauduin en Loes Roosendael, elk 40

Net Prijzen Categorie I: 1. Jan Vandemoortele en Martine Dehaene 50; 2. Eric Finaut en Robert Bonquet 50 en 3. Jacky Denayer en Arlette Lestabel 48.

Net Prijzen Categorie II: 1. Hendrik Maes en Lieve De Pauw 44; 2. Ghislain Van Leeuwe en Rita Bultinck 43 en 3. Pol Degroote en Trui Cafmeyer 42.

Nearest to the pin: Christian Craenenbrouck en Stephanie Steyaert.

Longest drive: Lieve De Pauw en Patrick Dehollander.

 

SPONSORS

Dergelijk tornooi is niet mogelijk zonder de onbaatzuchtige steun van meelevende sponsors: Loewe en EP Electronic Partners als hoofdsponsors gevolgd door Miele, Panasonic, Laura Star, Bose, Novy, AEG Elektrolux, Sharp, Franke en De Moor Electro. Wine Time zorgde voor een leuke receptie. Het aansluitend tuinfeest met barbecue kwam uit de handen van de Olivia, Bart, Diederik, Matthias en Gina. De weergoden zorgden voor de rest terwijl het muzikale ensemble van Jan Zonder Trees voor de extra gezellige noot zorgde. De eerste editie van de De Moor Cup kon toen al lang niet meer stuk.

 

DE MOOR CUP II

Het is nu al duidelijk, deze eersteling van Wilfried en Daniëlle Castelein is geen eendagsvlieg. Nu al wordt uitgekeken naar een geschikte datum om de De Moor Cup II op de agenda te plaatsen. “Dit soort tornooien schept niet alleen een band tussen de ruim 500 leden, maar is attractief om vrienden en kennissen op gezellige wijze te laten proeven van de mooie sport die golfen toch is”, besluit een gelukkig ogende Wilfried Castelein, terecht in de wolken met zijn geslaagd initiatief.

 

Meer info: Westgolf, Pietestraat, Westende, tel. 058 24 10 77, info@westgolf en www.westgolf.be

 

Georges Keters



Bijlagen:
BLOGDSC_7116.JPG (180.6 KB)   


>> Reageer (0)
05-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas-de-Calais & Arras

Culturele wandeling in Arras

 

Met Napoleon naar Egypte

 

Nog tot maandag 19 oktober loopt in het Museum van Schone Kunsten de tentoonstelling Bonaparte en Egypte, Vuur en Licht waarbij de Arabische wereld met klasse naar wordt geschoven. Het is meteen duidelijk, liefhebbers van een flinke brok geschiedenis en cultuur zitten jaar in jaar uit goed in het schilderachtige stadje Arras, Noord-Frankrijk.

 

Directeur Toerisme-VVV Arras Jean-Marie Prestaux is bijzonder tevreden met deze realisatie, goed voor een flinke borrel Oosterse cultuur: “Even terug in de geschiedenis. De Egyptische veldtocht die Napoleon Bonaparte in 1798 ondernam vormt – naast de militaire ingrepen – voor ons een belangrijke episode in de geschiedenis. De expo speelt zich geheel af rond de expeditie en de band die Frankrijk en Egypte met mekaar hebben in de 18de eeuw, historie die start met de geboorte van Napoleon en Mohammed Ali in 1769 en de latere openstelling van het Kanaal van Suez in 1869, belangrijke maritieme verkeersader.”

 

AUGUSTE MARIETTE

De tentoonstelling is een pareltje. Een comité van de beste Franse en Egyptische wetenschappers zorgden voor het invullen ervan. Ruim 370 voorwerpen, reisverhalen, Egyptisch en Europees meubilair en werken zijn er te bewonderen, de meeste geleend aan de grootste Egyptische, Amerikaanse en Europese musea. Schitterende authentieke schilderijen, beeldhouwwerken en uitbeeldingen van bloedige gevechten geven een perfect beeld van de deze periode die de Franse keizer in Egypte wist in te vullen.

Als toetje is een fraai stuk van de tentoonstelling gewijd aan Auguste Mariette (Boulogne-sur-Mer 11 februari 1821-Bulak-Caïro 18 januari 1881), de stichter van de moderne egyptologie. Hij was een van de eerste professionele Egyptologen, verrichtte tal van opgravingen en stichtte het Egyptisch Museum in Caïro. Zijn opgravingen in Saqqara, Memphis, Tanis, Deir el-Bahari en de ontdekking van de Daltempel van de Piramide van Chephren maakten hem wereldberoemd. Als ultiem eerbetoon werd Auguste Mariette begraven in een sarcofaag.

 

CARRIERE WELLINGTON

Andere culturele aanrader in Arras is de Carrière Wellington aan de rue Delétoille, waar een markante tentoonstelling loopt over La Bataille d’Arras, de Slag om Arras, een wandeling in de geheimen van de Eerste Wereldoorlog. Men wordt er meegesleept in het leven van de soldaten die schuil zochten in authentieke grotten, sindsdien de Ondergrondse Kathedraal genoemd. Herinneringen aan een onzinnige oorlog doen de emoties hoog oplaaien. Een uniek monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Slag om Arras, een onvergetelijke reis door de onderste regionen van de Groote Oorlog, in de “ingewanden” van de stad, bij het verschrikkelijke offensief van 9 april 1917.

 

ARRAS-TROEVEN

Het is uiteraard verder ook genieten van de ruim 2000 jaar geschiedenis met tientallen pleinen welke meer dan 150 uitzonderlijke gevels in pure Vlaamse barok laten bewonderen, om dan nog te zwijgen van de klokkentoren en het raadshuis, een gotische parel in een barok kleedje. Een bezoek aan Les Boves d’Arras, grotwandeling onder de Place des Héros, mag je niet missen. En met de kathedraal en de Sint-Vaast abdij, het grootste religieuze bouwwerk uit de 18de eeuw in Frankrijk is je historische uitstap in Arras niet meer stuk te krijgen.

 

GASTRONOMIE

Liefhebbbers van streekgebonden gerechten zitten goed in Arras. Toppers hierbij zijn alvast de restaurants La Rapière (Grand’Place 44), Between Terre & Mer (rue de la Taillerie 12) en Hotel Guines waar meesterkok Jean-Pierre Dargent uitpakt met enkele verrukkelijke staaltjes van zijn kunde. Het is alvast genieten van de Anouillette d’Arras, de Terrine de foie gras aux pruneaux en onder andere de Flan de Maroilles.

 

KERSTMARKT

Voor zij die het begrepen hebben op een gezellige Kerstmarkt komen van vrijdag 27 november tot donderdag 24 december ruim aan hun trekken. De historische markt van Arras is volledig omgetoverd tot een sfeerrijk geheel, overgoten met gezellige standjes en festiviteiten naar het eindejaar toe.

 

PRAKTISCH

Expo Napoleon & Egypte, Musée des Beaux-Arts d’Arras, Abdij Sint-Vaast, 22 rue Paul Doumer, 62 000 Arras, nog tot maandag 19 oktober, van woensdag tot maandag elke dag toegankelijk van 10 tot 18 uur, op dinsdag van 14 tot 18 uur. Toegang: 7 euro. Vermindering voor groepen, senioren en studenten.

Reservatie: Toeristische Dienst Arras, Stadhuis, Place des Héros, 62001 Arras, tel. +33 (0)321 51 26 95, www.arras.tourisme@wanadoo.fr en www.ot-arras.fr

Meer info: www.pas-de-calais.com en promotion@pas-de-calais.com

 

Georges Keters

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs