Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUSTJAARBEURS BREDENE 2013

 

 

Donderdag 9 tot en met maandag 13 mei 2013

Tweede Kustjaarbeurs in MEC Staf Versluys in Bredene

 

 

Liefhebbers van beurzen waarbij wellness, wonen, gastronomie, vrije tijd, auto’s en onder andere mode te beleven valt, kunnen nu al de data van 9 tot 13 mei 2013 in hun agenda noteren.

 

Na het overweldigende succes van de eerste Kustjaarbeurs afgelopen lente – de beurs lokte 32.312 bezoekers – kon een vervolg niet uitblijven.

Op vraag van de exposanten en bezoekers komt er van donderdag 9 mei 2013 (O.L.H. Hemelvaartsdag) tot en met maandag 13 mei 2013 een tweede editie. Het Meeting- & Eventcentrum Staf Versluys, met bijhorende expohal, vormt het decor voor deze familiehappening. Zo’n 165 handelszaken en bedrijven zullen er de allerlaatste nieuwigheden op het vlak van voeding, wonen, wellness, mode, vrije tijd & kind presenteren. Ook de autodealers gaan van de partij zijn om hun nieuwste modellen te showen. Het belooft terug een meer dan klassenvolle beurs te worden met mooi uitgewerkte standen. De exposanten zullen de bezoekers weer om de oren slaan met speciale condities, acties en superstunts.

 

De openingsuren zijn op donderdag 9 mei 2013 van 11 tot 19u, op vrijdag 10 mei 2013 van 14 tot 22u, op zaterdag 11 mei 2013 van 14 tot 19u, op zondag 12 mei 2013 van 11 tot 19u en op maandag 13 mei 2013 van 14 tot 19u. Wie interesse heeft om deel te nemen, kan contact opnemen met het secretariaat: Kantoor Tips, A. Pieterslaan 54, Oostende (Tel.: 059/70 86 85 – Fax. 059/70 24 78). E-mail: info@kustjaarbeurs.be. Website: www.kustjaarbeurs.be.

 


>> Reageer (0)
25-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte d'Amour op zijn best

 

LA BAULE

het CANNES  van de Atlantische Loirestreek

Het schiereiland Guérande heeft naast zijn zoutpannen, natuurparken, oesterkwekers en tal van pittoreske vissersdorpjes als La Turballe, Piriac-sur-Mer, Prnichet, Le Croisic en onder andere Batz-sur-Mer met La Baule-Escoublac, kortweg La Baule een badstad al even vermaard als Cannes en Deauville. La Baule ontpopte zich in de jongste decennia tot de mondaine place to be aan de Atlantische-Loire streek.

La Baule mag dan amper 16.000 inwoners kennen, in het weekend of in volle zomer wordt dit cijfer makkelijk vertienvoudigd. Iedereen met naam en faam wil in La Baule zien en gezien worden. Het kan best Knokke-Heist wezen. Het is, naar eigen zeggen van de lokale handel en wandel, moeilijk te weerstaan aan de charmes die de stad uitstraalt. La Baule werd uitgebouwd rond oude historische gebouwen met grote architecturale waarden. Tal van gebouwen steken schril af tegenover de torenhoge flatgebouwen die elke kustplaats vandaag wel kent. La Baule kan evenwel ook nog rekenen op een flink stuk groen, aansluitend een kustlijn die zich uitstrekt van Le Pouliguen tot aan Pornichet, goed voor een mondaine fraai uitgewerkte baai die zijn gelijke aan de Côte d’Amour niet kent.  Dat alles op een boogscheut van Saint-Nazaire.

BAAI POULIGUEN

Ongemeen mooi en aantrekkelijk is de baai van Pouliguen, zeven kilometer lang en voorzien van een uitzonderlijk mooi zandstrand zoals we die alleen maar aan onze eigen Noordzeekust kennen van Knokke-Heist al over Oostende tot De Panne. Extra troef binnen de muren van La Baule zijn de diverse thalasso’s en spa’s die het mondaine effect van de stad extra uitstraling geven. Het strand zelf is de bakermat van zowat alle watersport in deze regio.

GEEN TROTTOIRS

La Baule telt aan de residentiële kant bijzonder weinig trottoirs. Het waren alleen de welgestelde die zich een villa (van appartementen was enkele decennia terug nog geen sprake) konden permitteren. Zij plaatsten hun automobiel dan ook vlak voor hun villa. Merk ook op dat La Baule de naam straat zo goed als niet voorkomt. Het zijn ofwel Avenues, zoniet Esplanades, Boulevards en Promenades.  Straten, dat is – volgens de lokale notabelen – voor dorpjes en gemeenten. Meer info: www.labaule.fr

LA VERANDA

Na een fikse wandeling op een van de promenades en het schitterend en uitgestrekte strand is restaurant La Véranda, hartje La Baule met zicht op het immense strand, een verademing. De kookkunst van Chef Olivier Androuin laat er al na de hapjes geen twijfel over bestaan: dit is grote klasse. Hij is een meester in visbereidingen en gaat geen uitdaging uit de weg. Hij is graag te vinden voor vernieuwing in de gerechten. Ook hier, net als bij zo vele topchefs, is het een waar genot te leiden tot het savoureren van het Menu Carte Blanche met passende wijnen. Succulent. Meer info: Restaurant La Véranda, 27, boulevard de l’Océan, 44500 La Baule, www.restaurant-laveranda.com

Met dank aan CB Communication – Véronique Beauvois – www.communication.be

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROEVEN VAN ATLANTISCHE LOIRESTREEK

Proeven van de Atlantische Loirestreek

 

Likkebaarden van Guérande

 

Frankrijk heeft zoveel onuitputtelijk leuke hoekjes en kantjes dat men er elke dag iets nieuws kan ontdekken. Onze zuiderbuur heeft dan ook alles om er een heerlijk weekendje uit, een vakantie of zo maar een weekje culinair genieten in te vullen. Neem nu het departement Loire-Atlantique, de Atlantische Loirestreek, Pays du Loire, net onder Bretagne, waar de kust flirt met een immens natuurschoon en de zee uitnodigend wenkt om de rustzoeker te verwennen en waar de wijngaarden zorgen voor een mooie oogst.

 

We kozen voor het schiereiland Guérande en maakten kennis met de middeleeuwse versterkte stad, de zoutpannen in Pradel, smulden van diverse crêpes, kuierden in La Village de Kerhinet, maakten kennis met een slakkenboer, sorteerden oesters in Mesquer, kookten krabben in La Turballe, slenterden op de kilometerslange wandelszeedijk en in de historische wijk van het mondaine en genoten vooral van de gastvrijheid, heerlijke keuken en gezellige hotels die het leven om en rond dit mooie stukje Atlantische Loire nog mooier maken. Dit kan alleen maar Frankrijk zijn.

GUERANDE

Keukenprinsessen en Chefs kennen de naam als het onomkeerbare kwaliteitszout dat zich bevindt in Pradel, aan de Route des Marais Salants. Maar Guérande is tegelijk de unieke middeleeuwse stad, ommuurd door bijna anderhalve kilometer vestingmuren. Intra muros bevinden zich nog bijzonder vele authentieke gebouwen met de Sint-Aubincollegiale als klapstuk in het centrum. In de zomer worden er concerten gespeeld.

ZOUTPANNEN

Om en rond Guérande bevinden zich zowat 2.000 ha moerassen waar zoutpanarbeiders (paludiers) zout winnen uit zeewater. Het water bevloeit een net van bassins dat via kanaaltjes met mekaar verbonden is (zie foto). Het stilstaande zoutwater verdampt bij mooi weer en het achtergebleven zout wordt door de paludier met de hark bijeengerakeld en klaargezet voor verdere ambachtelijke verwerking tot eindproduct, gaande van fleur de sel (de fijnste zoutkorrel) tot het meer ruwere dat in de keuken graag gebruikt wordt door meesterkoks. Een geleid bezoek aan de zoutpannen is dan ook een must en beslist de moeite waard. Paludier Laurent BouloMeer info: www.seldeguerande.com

HOTEL LE ROC MARIA

Wie optimaal wil genieten van zijn verblijf in de Guérande vindt ruim zijn gading in Hotel-Crêperie Roc Maria, hartje middeleeuwse stad. Hier zorgt gastvrouw Bénédicter Corbin niet alleen voor een gezellig festijn waar uitsluitend galettes (Bretoense pannenkoek) op tafel komen. Er is een ruime keus tussen een dertigtal soorten galettes, gevuld met seizoensgebonden ingrediënten. Laat je verleiden, reserveer zeker een tafeltje en stort je op een copieuze Galette Périgourdine (met eend en spek), Galette Roc Maria (kabeljauw en spinazie), Galette Bonne du Curé (Nantais kaas en hesp van de Vendée) of onder andere een Galette Turballaise (mosselen, garnaal en Sint-Jacbosnootjes). Een verrijking in ieder culinaire landschap en dit tegen een zacht prijsje van om en bij de 8 euro.

Het hotel bevat een aantal zeer warme en gezellige kamers die luisteren naar illustere namen uit de Franse geschiedenis. Een paar nachtjes rusten midden een middeleeuwse stad in de Chambre de la Duchesse Anne, Chambre de la Reine Claude of onder andere in de Chambre Duchesse de Rohan doet je alvast wegdromen in een ferme brok geschiedenis.

Meer info: Hôtel-Crêperie Roc Maria, 1, rue du Vieux Marché aux Grains, 44350 Guérande, www.hotel-creperie-rocmaria.com

LA TÊTE DE L’ART

Wie iets anders wil proeven dan de onvergelijkbare Bretoense galettes, kan zich zeker vinden in het moderne tafelwerk in restaurant La Tête de l’Art, Manoir de la Porte Calon, op tien minuren stappen uit het centrum van de middeleeuwse stad. Hier zorgen twee jonge dames ervoor dat het (vooral jeugdig en jong) publiek zich kan te goed doen aan de klassieke franse gerechten. Een suggestiebord toont wat de Chef uit de vroegmarkt plukte. De bediening is vlot en trendy. Het restaurant is uitgewerkt in een vleugel van een voormalig statig landhuis waar jonge lokale kunstenaars tegelijk de kans krijgen hun werken laten zien.

VILLAGE DE KERHINET

Elke liefhebber van streekproducten zal het beamen: niets is heerlijker dan te flaneren op een Marché du Terroir, boerenmarkt waar de geur van vers gebakken brood uit de oven, knetterend vuur met konijn of gevogelte op de grill je overdondert met heerlijke aroma’s en tegelijk de glazen klinken om de cider en of eerste landwijntje te proeven. Dat kan allemaal in het gerestaureerde dorpje Kerhinet in het Regionaal Natuurpark van Brière in 44410 Saint- Lyphard. In de zomer kan men hier elke donderdag vrij rond kuieren en genieten van al dat moois dat de lokale boeren en tuinbouwers te bieden hebben. Het dorpje laat een schat aan huizen zien met rieten daken (La Chaumiere), de een al mooier dan de andere. Loslopende kippen, hanen, ganzen en ezels zijn er de koning te rijk. Meer info: www.parc-naturel-briere.fr/tourisme

AUBERGE LE NEZIL

Wie in alle rust wil genieten van de regionale gastronomische troeven uit het hart van het Parc de la Brière, kan zich best vinden in auberge Le Nezil, een authentieke chaumière uit 1900, gelegen aan de rand van het park, RD 47 in 44410 Saint-Lyphard. Hier verwennen Samuel en Marie-Vanessa Blanchetière al je zinnen en laten u tot in de diepste vezels genieten van het beste uit de regio. De uitgestrekte tuin zorgt voor puur relaxen terwijl buiten tafelen het culinair genot nog extra aanzwengelt. Het Menu de la Brière (39 euro) laat u zeker verrassen. Niet moeilijk als men weet de gastvrouw je eerst Foie gras de canard mi-cuit op tafel zet, gevolgd door een Persillade de cuisses de grenouilles et escargots à la plancha, dan weet je meteen al dat een hoofdgerecht als Magret de canard grillé de kroon op het werk zet. De obligate kaasschotel en de Moelleux au chocolat coeur coulant maken het werk af. Een adres om zeker op zak te hebben. En ja, mocht je soms geen raad weten met oude sleutels, de gastvrouw verzameld die en laat ze herleven in mooie kaders. Meer info: www.aubergelenezil.com

 

ESPACE ESCARGOTS

Frankrijk zonder wijngaardslakken (escargots) kan niet. In het rustige Île du Croisic worden sinds 1999 slakken gekweekt voor consumptie. Het vochtige oceanische klimaat leent zich uitstekend tot het kweken van de diertjes. Sinds 2001 kan men het hele proces volgen via een rondleiding van 30 à 40 minuten. Het eindresultaat kan naderhand geproefd worden en uiteraard staat de slakkenwinkel open voor informatie en uiteenzetting van tal van bereidingen. Op donderdag en zaterdag is Espace Escargots te vinden op het markt. Meer info: Espace Escargots, 33 rue des Becs Salés, 44490 Le Croisic en www.espace-escargots.com

LA MAISON DE LA PÊCHE

De Atlantische Kust blijft boeien voor wie van zee en visvangst houdt. Neem dan ook ruim de tijd om het havenstadje La Turballe te ontdekken.  Naast een waslijst aan degelijke restaurantjes en eethuisjes mag je een bezoek aan het museum La Maison de la Pêche niet links laten. Men bevindt zich hier daadwerkelijk in het hart van de sardienenvisserij, sinds de 19de eeuw een niet meer weg te denken activiteit, al is die intussen al flink teruggelopen. Heel wat families leven evenwel nog van de visserij. In het museum maakt men kennis met het harde leven van de sardienenvissers. Wie het aan de lijve wil ondervinden kan even aan boord klimmen van sardinier SN 3332 Au Gré des vents. Het kleine vaartuig werd volledig gerestaureerd en vertelt het volledig verhaal van de sardienenvangst. Marie Le Brice laat je aan de hand van ludieke verhalen als fictieve matroos meeleven met de vissers, laat je kennis maken met het kombuis (een eenvoudig vuurtje) en laat je afdalen tot in de machinekamer, het kloppend hart van het houten vaartuig. Kinderen krijgen tegelijk eens speels kleurboekje waarbij de visvangst netjes en vlot uiteengelegd wordt. Een bezoek die je niet mag missen. (Kostprijs: 4,50 euro). Op vrijdag is er om 6 uur de criée, de markt in de vismijn. Bij het krieken van de dag wordt de vangst van de voorbije nacht geveild. Voor een geleid bezoek is vooraf inschrijven verplicht. Meer info: Musée La Maison de la Pêche, Port de La Turballe, 44420 La Turballe, www.musee-laturballe.fr

RESTAURANT LE TERMINUS

La Truballe, dat is de visserij en plezierhaven op zijn best. Vis dat betekent tegelijk uitstekende restaurants. Een daarvan is alvast Le Terminus waar Marie-Clorine en Xavier Chevallier je extra verwennen met al dat moois dat de vissers uit zee ’s morgens aan de kade wisten te brengen. Le Terminus herinnert aan het eindstation van de spoorlijn die er liep tussen 1930 en 1940. In het gezellig salon, met zicht op de jachthaven, tovert de Chef langoustines, kabeljauw, kreeft, huisgerookte zalm, oesters en onder andere krab om tot delicatessen. Maar vooral de liefhebbers van een zeevruchtenschotel zitten hier aan wellicht het beste adres in La Tuballe. Kraakverser kan haast niet. Kwaliteit wappert hier dan ook hoog in het vaandel. Meer info: Le Terminus, 18 Quai St-Paul, 44420 La Turballe, en Terminus44420@aol.com

NATUURPARK BRIERE

In de Atlantische Loire regio is respect voor natuur en milieu geen ijdel begrip. Wie graag in ongerept groen en rustige oorden vertoeft is hier op zijn plaats. Met drie nationale parken en een interregionaal park is dit stukje uit de Loirestreek het nec plus ultra. Een van die parels is het regionaal park Brière op Île de Fédrun in Saint Joachim. De beste manier op dit uniek gebied te verkennen is aan boord te stappen van een chaland, een platbodem bootje, dat u onder leiding van Valérie Aoustin die het gebied met haar familie al decennia als haar handtas kent. Zij leidt u met vaste hand doorheen het uitgestrekte labyrint van kanalen in ondiep water, soms maar net genoeg om de chaland vaart te laten houden. Het is na de Camargue het grootste moerasgebied van Frankrijk. Men maakt er alleen kennis met de stilte en een weelde aan watervogels. Het moeras is immers een geliefde overwinteringplaats van vele vogelsoorten wat het voor de ornitholoog omtovert tot een paradijs tot observatie. Dit moerasgebied is ontstaan door het vele noeste werk van de vorige generaties die er turf uitkapten als broodwinning. Meer info: www.parc-naturel-briere.fr

LA MARE AUX OISEAUX

Wie de tijd wil nemen om ten volle te genieten van het regionaal natuurpark Brière vindt een ideale pleisterplaats in Hôtel-Restaurant La Mare aux Oiseaux. Een paradijs met vijftien kamers, inbegrepen vijf suites, te midden groen, waar een aantal kamers op palen uitgebouwd is en vergroeid met de fauna en flora. De inrichting is een mengeling van exotiek met een modern tintje. Het ontbreek evenwel aan niks. Alles is present voor een ongestoorde rust, stilte die alleen af en toe doorbroken wordt door het gekrijs van een of andere gevederde vriend, het gezoem van wat bijen of een parendans van zilverreigers. Voor zij die het begrepen hebben op spa, zwembad en sauna, zitten evenzo hier aan het goede adres. Ook het lichaam wordt op zijn best verwend. Dat alles op de golven van rust en intens genieten.

Maar het eigenlijke orgelpunt ligt op het bord in het bijzonder gezellige restaurant. Boven het fornuis fonkelt één Michelin ster. Chef Eric Guerin is er bijzonder blij mee en is flink op weg om daar binnenkort een tweede bij te voegen. Hetgeen de jonge man uit zijn oven tovert is fenomenaal. Er is ruime keus tussen de topgerechten, succulent verwerkt in het Menu Balade en Brière en Menu Mare aux Oiseaux. Top of the bill is het Menu Cuisine d’Auteur, Coeur de Brière, Terre, Mer et Marais, een formule waarbij met de Chef carte blanche geeft over zeven gangen, het beste uit de diverse menu’s en à la carte. Laat je tegelijk bijstaan door sommelier Cyril en je avondje culinair genot kan niet meer stuk. Meer info: La Mare aux Oiseaux, 223 rue du Chef de l’Île Fédrun, 44720 Saint Joachim, www.mareauxoiseaux.fr

Met dank aan CB Communication – Véronique Beauvois – www.communication.be

 

Georges Keters












>> Reageer (0)
02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAASE ARTIESTEN AAN TAFEL IN OSTEND QUEEN

Artiestenreünie haalt kruim Vlaams talent naar Ostend Queen

OOSTENDE – Onder impuls van Yvette Ravell, gevierde zangeres in de jaren zeventig en tachtig en te vinden op alle podia in de wereld, op de BRT naast Louis Neefs, Henk Van Montfoort, Will Ferdi, Marcel Hellemans en onder ander laureaat van de Gouden Sirene in het Middelkerkse Casino, kwamen een twintigtal artiesten met partners samen genieten aan zee en van de keuken van Ostend Queen in het Oostendse kursaal. “Elk jaar maken we een reünie met artiesten die al dan niet nog actief zijn. Tot nu waren we zes jaar te gast in Rumst, maar nu kozen we voor Oostende en zijn prachtig strand en casino”, vertelt een bijzonder gelukkig ogende Yvette Ravell. Chef Raoul De Koning, hier samen met Gene Summers, Will Ferdi, Adriaan Van Landschoot, Eric Marijsse, Liliane-Saint-Pierre, André Vermeulen, Johan Verstreken,  Ignace en onder andere Frank Valentino op het balkon, legde de artiesten dik in de watten.

(Jeffrey Lowyck)

 

 

 

 

 

 








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs