Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN DE BELGISCHE KUST

40 jaar Restaurant OLD FISHER in Knokke-Heist

Betaalbare topgastronomie

Het gerenommeerd restaurant Old Fisher aan het Heldenplein 33, in hartje Heist, viert dit jaar niet alleen zijn 40ste verjaardag, maar maakte van de gelegenheid gebruik om het in een nieuw kleedje te steken.

 

Chef en eigenaar Dirk Defruyt (45, en oud leerling Groene Poorte Brugge) is bijzonder tevreden van het werk van binnenhuisarchitect Anthony Boelaert: “Toen vader Arnold, die Old Fisher uit de grond heeft gestampt, in 2000 de zaak overliet aan ons zorgden we al voor een kleine modernere aanpak. Helaas, we wilden met de tijd meegaan en samen met mijn eega Véronique Noreille – die de zaal voor haar rekening neemt – besloten we recent om Old Fisher een volledige gedaanteverwisseling te laten ondergaan. De rookruimte werd omgetoverd tot veranda waar we graag kleine groepjes of privé feestjes plaatsen. Het restaurant is nu goed voor een totaal van 70 couverts, netjes gescheiden en plaats over voor gezellig samenzijn. De nieuwe inrichting is volgens onze klanten meer dan geslaagd. Tegelijk verminderden we de kaart zodat we meer aandacht kunnen schenken aan de bereiding van de dagverse producten. Ook de wijnkaart is volledig in het nieuw gestoken en maandelijks gepast aan de gerechten die we voorleggen aan onze wijnman.”

HOMARIUM

En of de Chef gelijk heeft. Restaurant Old Fisher gaat er tegelijk prat op dat geen enkele vissoort uit de diepvries komt. De gloednieuwe homarium nodigt alvast uit tot degustatie van schelp- en schaaldieren.  “We hebben onze faam opgebouwd door uitsluitend met verse vis en dito producten te werken. Tarbot, tong en paling gekoppeld aan een Marktmenu of Suggestiebord zijn onze grote troeven. En wat het vlees betreft, we werken vooral seizoensgericht met wild, klassieke keuken met eigen toets”, onderstreept Dirk Defruyt, in de keuken omringd door drie sous-chefs, allen al even gedreven als de Chef.

BETAALBARE GASTRONOMIE

Chef Dirk Defruyt pakt met regelmaat van een klok uit met nieuwe suggesties, de een al smaakvoller dan de andere. Een kleine greep uit de kaart en het Marktmenu laat zien dat de combinaties steeds op elkaar afgesteld zijn. Er is een ruime keus binnen de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten, zelf samen te stellen over drie of vier gangen, al dan niet met passende wijnen, vanaf 40 euro, passende wijn vanaf 15 euro.

 

 

Restaurant OLD FISHER

Dirk Defruyt & Véronique Noreille

Heldenplein 33

8301 Knokke-Heist

050 – 51 11 14

Gesloten op maandag (enkel in vakantieperiode)

Gesloten op maandag en dinsdag (buiten vakantieperiode)

info@oldfisher.be

www.oldfisher.be

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
14-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE ADRESSEN IN GROOT-BRITTANNIE

Kent is veel meer dan alleen Canterbury

 

Genieten van kustparels in

graafschap Kent

 

Zij die houden van een uitstapje naar Engeland kiezen na het ontschepen in Dover of het verlaten van de Chunnel, meteen richting Londen en laten de White Cliffs meteen voor wat ze zijn en snorren de M20 op. Dover en het graafschap Kent, dat op amper anderhalf uur cruisen ligt uit Calais, laat men 99% links liggen.

Inderdaad, Kent is door de massa vooral gekend omwille de wereldberoemde kathedraal, de eeuwenoude vakhuizen, de smalle gezellige straatjes en de onvergelijkbare kerstmarkten van Canterbury. More British kan het immers niet. En toch is Kent véél meer dan alleen maar Canterbury. Neem nu Dover, een van de dertien districten van Kent, al eeuwen een maritieme stad die via het Nauw van Kales (Het Kanaal) op amper 34 km uit Frankrijk verwijderd is. De stad telt zowat 40.000 inwoners en leeft van de visserij en de economie om en rond de haven, met de White Cliffs of Dover als handelsmerk.

DOVER CASTLE

Al even imposant als de witte krijtrotsen is Dover Castle, een van de machtigste en grootste burchten van Engeland. Het kasteel ligt op een heuvel en werd al diverse eeuwen gebruikt als fort. Het werd gebouwd door Henry II in 1180 en is tot voor kort steeds de ontmoetingsplaats geweest voor militaire besprekingen. Een goed bewaard tunnelsysteem – onder het kasteel verwerkt in de krijtrotsen – werd tot voor kort beheerd door het ministerie van Landsverdediging. Twee begeleide wandelingen in de tunnels getuigen van een flinke brok militaire geschiedenis. Vandaar ook dat een bezoek aan Dover Castle niet afgerond is zonder kennis te maken met de Dover Secret War Tunnels en The Underground Hospital, twee wandelingen in de buik van de White Cliffs waar we tegelijk kennis maken met Operatie Dynamo, actie in mei 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog om de Britse troepen in Duinkerke te evacueren, audiovisueel schitterend weergegeven. Men komt terug tot de bewoonde wereld na een klimpartij in de kazematten.

Dover Castle is dagelijks te bezoeken en is zonder meer de moeite waard. Naast de tunnels wacht ook nog de Church of St. Mary-in-Castro, kerkje van vele oorlogen, gebouwd rond de jaren 1.000 en na quasi volledige vernieling in 1720 terug opgetrokken, in de schaduw van de ruïnes van de Romeinse vuurtoren. Meer info: www.english-heritage.org.uk

Hoe dan ook, maak – op weg naar andere oorden in Groot-Brittannië – plaats voor een lange stop in Dover. Naast het historische belangrijke kasteel is de badplaats Dover doorspekt met leuke stekjes en gezellige plekjes.

WALMER CASTLE

Iets verderop Dover wacht nog een kanjer van een kasteel: Walmer Castle, ooit het geliefde optrekje van de Queen Mum, overleden op 101-jarige leeftijd, echtgenote van King George VI en moeder van de huidige Britse Queen Elisabeth II. Zij verbleef er vele zomers. De vertrekken en de tuinen – speciaal aangelegd voor de Queen Mum bij haar 95-ste verjaardag – zijn vandaag te bezoeken. Het kasteel werd opgetrokken door Hendrik VIII.

DEAL CASTLE

Aan de kustlijn van Kent is het in Deal, ooit een belangrijke haven, genieten van nog een stuk historische bouwwerk. Deal Castle is immers de grootste van drie forten die destijds in Kent opgetrokken werden door Hendrik VIII. Het kasteel heeft een bijzonder vorm met rond de centrale toren tweemaal zes halve cirkelvormige bastions, zodat het grondplan een blaadje van de Tudor roos laat bewonderen, het familiewapen van Hendrik VIII Door zijn constructies was het mogelijk alles op zee meteen onder controle te houden. Een kasteel is het niet direct in die benaming, laat het ons eerder een vesting noemen, een verdedigingsfort. Met allure, weliswaar. Meer info: www.english-heritage.org.uk

ZEEHONDJES

Liefhebbers van rust en natuur mogen een uitstapje met de Sandwich River Bus niet missen. Vanuit het idyllische Middeleeuwse haventje Sandwich pakt Captain Colin Carr – tevens havenmeester – met zijn Seahawke uit met uitstapjes op de rivier Stour, richting zee, bestemming strand aan de monding waar een 70-tal zeehondjes het mooie weer maken. De Seal Spotting riviertocht vertrekt aan de Toll Bridge, duurt ruim twee uur en neemt u mee naar waar ooit een flink stuk industrie gevestigd was. Onderweg ontdek je her en der nog enkele scheepswrakken met de marinelegendes Lord Waverley en Lord Devonport als bekendste. De zeehondjes zijn evenwel de grote attractie van deze boottocht. Meer info: www.sandwichriverbus.co.uk

WIJNGAARDEN

Men houdt het als fervente wijnliefhebber niet voor mogelijk maar het is zo: in zuidoost Kent weet de familie Graham, Lorna, Michael en Avril Wilks met succes in Hawkinge nabij Folkestone, de wellicht kleinste Britse wijngaard met klasse naar voor te schuiven. De handgeplukte Rondo, Dornfelder en Bacchus druiven zorgden de jongste jaren telkenmale met hun Sparkling White en Sparkling Rosé voor talrijke prijzen op de Britse en Welsh wijnsalons. De oogst 2014 is intussen achter de rug – met de hulp van vrienden en familie – en worden nu op de traditionele wijze verwerkt. Het wijnhuis is opnieuw te bezoeken vanaf het voorjaar 2015. Aangename verrassing zijn de drie luxueuze B&B kamers die Lorna met Saxon Shore, Caesar’s Camp en Manor Rose ter beschikking stelt tussen april en oktober. Logeren tussen de wijngaarden, een unieke locatie om op en top tot rust te komen. Meer info over de wijnen en de luxe B&B: www.terlinghamvineyard.co.uk en info@terlinghamvineyard.co.uk

RELAX IN KENT HOTELS

Kent zit bol van de leuke hotelletjes aan zee, zodat de keuze niet makkelijk wordt. Luxueus is het genieten in Mansion House in Hythe (zie verder) maar al even gezellig zijn de hotels van de groep Relax in Kent, zes huizen die de handen in mekaar sloegen en zo goed als het kan met hetzelfde stramien werken: The Bell Hotel in Sandwich; The George Hotel in Cranbrook; The Royal Albion Hotel in Broadstairs; The Marine Hotel in Whitstable, The Royal Hotel in Deal en The Botany Bay Hotel in Broadstairs.

THE ROYAL HOTEL

We genoten alvast van de prima service en uitstekende keuken van The Royal Hotel in Deal waar general manager Natasha Franz zorgt voor een warm onthaal. Het hotel ligt aan zee, met een van de mooiste vergezichten, inclusief op de pier. In de bar kan men niet alleen genieten van een fris glas, maar tegelijk de kleine honger stillen. In het restaurant wacht een uitgelezen British Cuisine, met alles wat uit de zee komt als grote troef. The Royal Hotel heeft zijn naam duidelijk niet gestolen: de ontvangst, bediening en verblijf zijn inderdaad koninklijk. Een adres om op zak te hebben op stap in Kent.

THE BOTANY BAY HOTEL

Andere topper binnen Relax in Kent is The Botany Bay Hotel in Broadstairs, district Thanet, met zicht op de schitterende krijtrotsen en kliffen van Kingsgate. Hier zwaaien Ian en Alison Farlane met verve de scepter. Aan de balie zorgt Sophie voor een zonnige ontvangst. Het hotel straalt warmte en de keuken is er effenaf knap te noemen. Het zicht op zee en de kliffen is het aangename toetje op een fraai verblijf aan de boorden van de Noordzee. Wandelen op het strand met de krijtrotsen als gezel is het einde.  Meer info: www.relaxinkent.co.uk

NAAR KENT MET P&O FERRIES

Het graafschap Kent is makkelijk te bereiken via de ferry Calais-Dover met de diensten van P&O Ferries. Er zijn elke dag 23 afvaarten tussen deze twee havens. Uw uitstap begint aan boord van een der fraaie schepen van P&O Ferries. De overtocht duurt anderhalf uur, ruimschoots de tijd om iets lekkers te nuttigen, wat uit te buiken in de Lounge of zo maar genieten op dek en uitkijken naar de opduikende krijtrotsen van Dover. Na het ontschepen ligt Dover aan je voeten en in amper een half uurtje is het al genieten van Deal, Broadstairs, Sandwich, Hawkinge of onder andere Hythe en Folkestone. Meer info en reservaties: 070 70 71 77 en www.POferries.be

Meer info: www.visitkent.co.uk

 

Georges Keters

 

 












>> Reageer (0)
13-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOOISTE ADRESSEN IN GROOT-BRITTANNIE - KENT

 

Port Lympne Wild Animal Park in Kent

Safari met Siberische tijgers en giraffen

 

Een van de meest merkwaardige plekjes in Kent is het Port Lympne Wild Animal Park in het voormalig havenstadje Hythe, op een steenworp van Folkestone. Onder impuls van The Aspinall Foundation is dit dierenpark door toedoen van John Aspinall sinds 1970 uitgegroeid tot een van ’s werelds meest gelauwerde dierenparken en alvast een van de meest gerenommeerde van het Verenigd Koninkrijk. Vandaag trekt Port Lympne Reserve elke dag duizenden bezoekers en laat op een open ruimte van zowat 300 ha ruim 400 verschillende dierensoorten van alle slag bewonderen. De giraffen, zebra’s, struisvogels, neushoorns, sneeuwluipaarden, Bengaalse tijgers, cheeta’s, Siberische tijgers, leeuwen en tientallen soorten apen met de bonobo’s, de gorilla’s, de baboons, de gibbons en uiteraard de onvergelijkbare zilverrug zijn van zeer dichtbij of dichtbij te bewonderen.

SHORT BREAKS

Topper in Port Lympne is de mogelijkheid om er één, twee, drie of zeven dagen te verblijven in tenten of in uiterst verzorgde lodges met alle mogelijke comfort om je heen, dat alles onder de noemer van Short Breaks, onder de supervisie van manager Gary Gould. De Elephant Lodge (luxueuze tent) biedt mogelijkheid om tot acht personen te logeren en dit vanaf begin april tot eind oktober. De Livingstone Cottage (het ganse jaar open) en de Livingstone Lodge (open van begin april tot eind oktober) zorgen voor een unieke Afrikaanse belevenis, met mogelijkheid tot volledige catering. Ideaal voor kleine groepen of families. Van op de respectievelijke terrassen is het niet alleen genieten van een schitterende panoramisch zicht, maar is bij mooi weer de kust van Frankrijk te zien. Voeg daarbij een traag voorbij stappende giraf of zebra en het uitzicht is onbetaalbaar.

Momenteel wordt de hand gelegd aan het bouwen van nieuwe budgetvriendelijke logies met daarbij een Treehouse Hotel (luxueus houten constructie op de bergtop) en Pinewood, houten slaapplaatsen voor twee of vier personen. Na deze uitbreiding beschikt Port Lympne over een brede waaier van verblijfsmogelijkheden, zowel voor families, koppels, scholen of groepen.

PORT LYMPNE MANSION HOTEL

En er is nog meer. Wie een bezoek aan Port Lympne in alle luxe wil invullen krijgt zijn wensen ingevuld via verblijf in een van de zes ruime kamers suites in The Mansion Hotel, gevestigd in Mansion House, de voormalige residentie van Sir Philip Sassoon die er Sir Winston Churchill, Prince Edward Lawrence of Arabië en onder andere Charlie Chaplin over de vloer kreeg als gast. Het Mansion Hotel telt vandaag met The Rex Whistler Room, The Chaplin Bridal Suite, The Sir Herbert Baker Room, The Sir Winston Churchill Room, The TE Lawrence Room en The Sir Philip Sassoon Bridal Suite unieke kamers met alle mogelijke luxe. In de Glyn Philpot Bar laten de lederen Chesterfields je genieten van je geliefkoosd aperitief en of Afternoon tea. ’s Avonds zorgt de keuken er voor een succulent diner.

SAFARIS

Los van elk van deze verblijfsaccommodaties kunnen safaris geboekt worden, met toppers Out of Africa Sunset, de Rhino Safari en onder andere de Night Safari. Telkenmale een onvergetelijke belevenis met de dieren tegelijk als acteur en decor. Meer info over deze safaris: www.aspinallfoundation.org

P&O FERRIES

Port Lympne Wild Animal Park is makkelijk te bereiken via de ferry Calais-Dover met de diensten van P&O Ferries. Er zijn elke dag 23 afvaarten tussen deze twee havens. Uw uitstap begint aan boord van een der fraaie schepen van P&O Ferries. De overtocht duurt anderhalf uur, ruimschoots de tijd om iets lekkers te nuttigen, wat uit te buiken in de Lounge of zo maar genieten op dek en uitkijken naar de opduikende krijtrotsen van Dover. Na het ontschepen richting Folkestone en Hythe met Port Lympne op een half uurtje uit Dover. Meer info en reservaties: 070 70 71 77 en www.POferries.be

Meer info: www.visitkent.co.uk

 

Georges Keters

 

 

 

  










>> Reageer (0)
11-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CULINAIR OOSTENDE

 

Champagne aan Zee

 

4de Champagneweekend

ACCES HOTEL OOSTENDE

 

Lekkerbekken mogen het niet missen. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 november loopt in HOTEL ACCES, Van Iseghemlaan in Oostende, voor de 4de opeenvolgende maal het CHAMPAGNEWEEKEND, overgoten met Champagne Joël Chevillet uit Baslieux sous Chatillion, op een boogscheut van Epernay.

 

Onder het motto CHAMPAGNE AAN ZEE pakt ACCES HOTEL uit met een


CHAMPAGNE ARRANGEMENT


Naast degustatie op zaterdag 22 november, van 15 tot 18 uur in de salons van Acces Hotel, die voor iedereen openstaat, is er gelegenheid tot het genieten van een Champagne arrangement, inhoudend:

  • 2 nachten in een hotelkamer
  • elke  ochtend ontbijtbuffet met bubbels
  • bij aankomst een fles Champagne op de kamer
  • viergangendiner op vrijdagavond
  • Champagne degustatie op zaterdagnamiddag
  • op zaterdagavond een Champagne vijfgangendiner met live muziek met Glenn Degeselle
  • tijdens diner op zaterdag deelname aan Mister en Miss Champagne verkiezing

 

Totale prijs 1 pers: 235 euro
Totale prijs 2 pers: 350 euro

 

ACCES HOTEL ****

Van Iseghemlaan 21-25

8400 OOSTENDE

Tel.:  059 80 40 82

info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 

 

 






>> Reageer (0)
09-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CULINAIR  NIEUWPOORT

 

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 oktober

5de Oesterbeurs

 

Na de knappe realisaties van de vorige jaren tekent de goede samenwerking tussen het Nieuwpoortse stadsbestuur, de vzw Promovis en organisator de Nieuwpoortse Blauwe Boei van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober in de lokalen van de Nieuwpoortse Vismijn voor de 5de OESTERBEURS, uniek in de regio.

Onder impuls van Greet Ardies zorgen de medewerkers van de Nieuwpoortse Blauwe Boei voor heerlijke oesters afkomstig van Ria d’Etel uit Morbihan waarbij oesterkweker J. Yvon en zijn medewerkers de oesters voor u hapklaar maken.

OESTERBAR

Het geheel speelt zich af in de benedenzaal van de vismijn. Greet Ardies: “Men kan er niet alleen terecht voor een heerlijke warme of koude schotel oesters, maar ook voor een verfrissende Noorse schotel, gebakken vis, Nieuwpoortse garnaalsoep of – waarom niet – een charcuterieschotel of heerlijk streepje ganzenlever. Het wordt werkelijk smullen, volgende week in Nieuwpoort. Uiteraard wachten aan de bar diverse dranken. Mede de samenwerking met het stadsbestuur en Promovis willen we de culinaire troeven van Nieuwpoort extra in de kijker stellen.”

Openingsuren:

Vrijdag 24 oktober: van 16 tot 24 uur

Zaterdag 25 oktober: van 10 tot 24 uur

Zondag 26 oktober: van 10 tot 18 uur.

 

GOED DOEL

De opbrengst van de oesterbeurs wordt geschonken aan een of meerdere goede doelen. Tegelijkertijd met de Oesterbeurs vindt ook de Nieuwpoort International Boatshow, de voormalige Cap°Okaz, plaats in de VVW-Jachthaven, elke dag vanaf 10 uur.

 

SHUTTLE SERVICE

Het geheel wordt drie dagen lang opgefleurd met randanimatie en muzikale omlijsting.

Het toeristisch treintje zorgt voor transport tussen Nieuwpoort Bad (Hendrikaplein) en de Oesterbeurs en Nieuwpoort Internationaal Boatshow.

 

GASTRONOMIE & TOERISME

Het is duidelijk, het worden opnieuw drie dolle culinair hoogstaande dagen, aangevuld met een flinke moot toerisme, watertoerisme die de vele mogelijkheden van Nieuwpoort extra in de kijker weet te stellen. Toerismeschepen Bert Gunst en Schepen Visserij Kris Vandecasteele zijn alvast in de wolken met dit initiatief. Indien de weergoden nu ook nog trek hebben in een schotel oesters of wat plezier op het water, dan zit het helemaal snor.

 

Georges Keters

 

 

 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE

 

 Champagnemenu

RESTAURANT KAPELLE

 Van vrijdag 7 november tot en met dinsdag 11 noverber 2014

 

 Aperitiefhapjes van de Chef

 

In huis geconfijte zalm met groene appel/mascarpone en kruidensla

 

Consommé van wilde duif met gebakken langoustine

 

Tortellone van zongedroogde tomaat en ganzenlever

 

Gegrild everzwijnfilet met zachte peper, crème van butternut en kastanjepolenta

 

Rood fruit met Champagnesorbet en muntcreatie

 

 

Menu aan 80 euro per persoon,

halve fles Champagne Lenoble inbegrepen.

 

Restaurant Kapelle

Diksmuidestraat 68
8433 Sint-Pieters-Kapelle
059 27 84 34
www.restaurantkapelle.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Culinair MIDDELKERKE

 

HERFSTMENU

 HOSTELLERIE RENTY 


Welkomstbordje: fijn slaatje met krab, gerookte zalm organic en eendenfilet met ganzenlever

 

Halve kreeft met truffelroom, verse pasta, Oud Bruggeschilfers

 (min. 2 pers.)

of

Wilde zeebaars op vel gebakken, groentepuree

 

Filet van inlandse haas, shii-take, Limburgse peer in rode wijn en gratin

 (min. 2 pers.)

of

Filet puur, rundvlees natuur rechtstreeks van de hoeve, morieljes en gratin

 

Citroentaartje met bolletje yoghurtroomijs

 

Prijs: 56 euro

(79 euro met halve fles Champagne brut Prévoteau-Perrier per persoon)

Voor ganse tafelgezelschap vanaf 2 pers. tot maximum 6 pers.


_____________________________________________


Dit menu wordt opgediend vanaf zaterdag 18 oktober tot en met

 zondag 4 januari 2015

 

Feestdagen +

 weekend Champagne enkel dit menu met Champagne aan 79 euro.

 

Reservatie met keuze gerecht noodzakelijk enkele dagen voordien

tel. 059-31 20 77

 

 Winterperiode OPEN vrijdag, zaterdag en zondag.

 

 Hotel OPEN vanaf donderdag (check-in) tot maandag.

 

HOSTELLERIE RENTY

 Louis Logierlaan 51 – 8430 MIDDELKERKE

(Tramhalte Krokodiel – Watertoren)

 059  31 20 77

 www.renty.be

 

 

 

 

 






>> Reageer (0)
08-10-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

CULINAIR MIDDELKERKE

 

CHAMPAGNEWEEKEND

HOTEL-RESTAURANT SINT-LAUREINS

 

Vrijdag 7 tot en met zondag 9 november 2014

 

CHAMPAGNEMENU

Trio van aperitiefhapjes

Ossestaartsoep

Fantasie van ganzelever met zijn garnituur

Kreeft op Chefs wijze

Ricotta met rode vruchten

Mokka

 

Prijs: 160,00 euro

voor 2 personen, fles Champagne inbegrepen

 

 

SPECIAAL CHAMPAGNE ARRANGEMENT

 

Champagnemenu + 2 Overnachtingen met ontbijt

320 euro voor 2 personen

Boeken via info@st-laureins.com

 

Hotel-Restaurant St-Laureins

Sabrina Goethals – Guido Bogaert – Leslie Bogaert

 

Strandlaan 12

8434  WESTENDE – MIDDELKERKE

058 23.39.58

www.st-laureins.be

info@st-laureins.com






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs