Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
28-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MALTA - EEN EILAND OM VAN TE DROMEN

Zonnekoning van de Middellandse Zee

 

The Westin Dragonara Resort

Luxevakantie op Malta met Silverjet

 

Wie gek is op korte en ontspannende vakanties en tegelijk wil verwend worden, dan zit je goed bij touroperator SILVERJET. Met een brede waaier aan luxueuze betaalbare hotels ligt de keus open voor een heerlijk verblijf in het historische eilandje Malta, waar cultuur, geschiedenis en gastronomie elkaar omarmen. Dat alles op minder dan drie uur vliegen vanuit Brussel. Een tussendoortje om even uit te blazen en dat dubbel smaakt. Even mee genieten?

 

Malta meet amper 16 bij 20 km en ligt op amper 90 km ten zuiden van Sicilië en is een ideale pleisterplaats voor zij die houden van zon, rust en tegelijk tuk zijn op een lekkere schotel, zitten hier aan het goede adres. Meer nog, Malta is zonder meer de Zonnekoning van de Middellandse Zee. Het is er bijna een jaar lang zomer.

Malta is het begrip voor de Maltese archipel die bestaat uit drie schattige eilandjes: Malta (264 km²), Gozo (67 km²) en Comino (2,9 km²). Malta heeft alles in huis om het je in de winter gezellig te maken en de koude Europese dagen links te laten. In de zomer kan het er evenwel behoorlijk warm zijn, maar de zachte zeebries zorgt voor gepaste afkoeling. In de lente is het heerlijk warm en leuk. De winters zijn zacht, wat niet wegneemt dat er al eens een paar dagen zijn die onder de 14 graden C duiken. De zon schijnt er in het topseizoen zowat 8 à 10 uur per dag, in de winter een zestal uur. Het regent er zelden. Ideaal eiland om te overwinteren.

GENIETEN

Het is duidelijk, Malta en zusje Gozo zijn stekjes om te genieten. Het is bovendien een ideaal oord voor de watersporter, met diepzeeduiken als grote troef. Niet moeilijk want het water is er glashelder. Meer nog, kunstliefhebbers hebben ogen te kort om al die geschiedenis op te slaan. Aan kerken geen gebrek en de Maltezen laten geen kans voorbijgaan om de christelijke waarden in de kijker te stellen. Devoot als ze zijn, pakken ze om de haverklap uit met processies waarbij de gemeenschap zo goed als volledig op straat komt. En dan hebben we het nog over de gastronomie. Malta is een oase van culinair genot. De invloed van vooral de Italianen zorgen ervoor dat heel wat cafés, brasseries, trattoria’s en restaurants het beste uit de Middellandse Zee op tafel zetten. De steevast vers gevangen vis komt royaal uit de oven en van op de grill wat smullen geblazen wordt. Geen wonder dan ook dat Malta elk jaar ruim een miljoen toeristen over de vloer krijgt. Met zijn 400.000 inwoners kan Malta dit cijfer best aan. Men wil niet dat Malta onder de voet gelopen wordt. Vandaar ook dat veel aandacht geschonken wordt aan de klasse van de hotels. Malta en Gozo tellen dan ook een aantal super hotels die het leven eens zo aangenaam malen.  Genieten blijft het motto van de Maltese regering.

WESTIN DRAGONARA RESORT

Touroperator SILVERJET kiest dan ook uitsluitend voor het beste. Een van de absolute toppers inzake 5-sterrenhotels in The Westin Dragonara Resort, familiehotel met spa en wellness, een oase van luxe aan de boorden van de Middellandse Zee. Gelegen in Sint Julians, een van de mooiste baaien van het eiland en op een steenworp van de voornaamste winkelstraten en centrum van avondamusement, is dit hotel ideaal voor enerzijds de absolute rustzoeker, anderzijds voor zij houden van het bruisende nachtleven, waar veiligheid troef is. Bovendien ligt The Westin Dragonara slechts op een steenworp van de hoofdstad Valetta. Het vervoer ter plekke loopt vlot met de bus (1,50 euro per rit, waar naartoe dan ook op het eiland). Taxi’s zijn er relatief goedkoop. Een rit jaar de andere kant van het eiland, bijvoorbeeld naar de Gozo Ferry, kost 30 euro. Wel voordien afspreken.

ELEGANTE LUXE

The Westin Dragonara telt 340 stijlvolle, elegante en luxueuze kamers, allen met airco, flatscreen tv, kluisje, minibar en balkon met zicht op de Middellandse Zee en het casino, op wandelafstand van het hotel. Er is keus tussen verschillende kamers, de een al grotere dan de andere. Er is keuze tussen de St. George’s kamer, de Deluxe kamer, de Executive Club kamer, de Tower kamer, de Junios Suite en de Luxury Bay Suite, allemaal kamers goed voor minstens twee volwassenen en twee kinderen.

De indrukwekkende lounge met receptie en conciërge brengt je meteen in de ban van heerlijk relaxen. Gemakkelijke zitjes om en de rond de open bar zorgen voor gezelligheid die zich uitstrekt tot op het ruime terras. WIFI  is gratis in alle openbare ruimten. Op de benedenverdieping wacht een immens zwembad met zonneterrassen, ligstoelen, parasols en gratis badlakens. Voor het hotel bevindt zich een rotsstrand met ligbedden en parasols, aansluitend cocktailbar.

Wie zich wil laten verwennen in het beautycenter vindt ruim zijn gading in de fitnessruimte, binnenzwembad, sauna, jacuzzi of Turks stoombad. Mogelijkheid tot gezichts- en lichaamsbehandelingen en massages.

GASTRONOMIE TROEF

The Westin Dragonara Resort kan er prat op gaan de gasten ook culinair te verwennen. Het 5-sterrenhotel telt liefst zeven locaties waar het genieten is, van een cocktail al over een hartige snack tot een succulent diner. Voor een leuke babbel bij een al even smakelijk glas zit men goed in de LOUNGE & PIANO BAR. Dat alles met een panoramisch zicht op de Middellandse Zee en het grote zwembad. Men kan er tegelijk genieten van het Westin Wellness Menu, aangevuld met de beste wijnen uit Malta of wereldwijd.

Wie het begrepen heeft op iets lichts of een met Mediterrane liefde bereide sandwich kan tussen april en november met volle teugen genieten het terras van de BAY VIEW BAR & RESTAURANT.

Wil je een feestje bouwen met vrienden dan wacht THE BEDOUIN BAR voor u en uw gasten, exclusief. Een unieke bar met oog voor relax detail en te gebruiken van juni tot september, als het weer het toelaat.

Exclusief voor hen die verblijven in de executieve kamers op de Westin Executive Club verdiepingen kunnen terecht in de unieke WESTIN EXECUTIVE CLUB LOUNGE, met open haard, biedt alles faciliteiten voor zakenlui als voor de veeleisende gast, waar dagelijks het ontbijt kan genoten worden of in de vooravond genieten van gratis een pre-dinner drankje.

Het ontbijt en het buffet diner wordt geserveerd in THE TERRACE RESTAURANT. Elke dag zorgt de Chef voor een gevarieerd internationaal buffet met knipoog naar al dat mediterraan lekkers uit de zee. Het zicht op het zwembad verhoogt de pret van het tafelen.

En waar blijft de Italiaanse keuken, vraagt u zich ongetwijfeld af. Liefhebbers van spaghetti, farfalle, penne, ravioli, pasta, antipasti, risotto, carpaccio, een heerlijk bord ministrone of een pizza quattro satgioni zitten op hun best in PALIO’S RESTAURANT. Hier worstelt het keukenteam met uitsluitend mediterrane en Italiaanse gerechten waarbij vangverse vis en vlees het geheel compleet maken. Een absolute aanrader voor zij die weg zijn van dit Italiaanse keukenplezier.

QUADRO RESTAURANT

Topper van The Westin Dragonara Resort inzake culinaire verwenning is het Quadro Restaurant, een fine dining restaurant dat uitgewerkt is op de benedenverdieping op een uitsprong met zicht op de strandrotsen. Het zacht geruis van het azuurblauwe kabbelend water zorgt voor een extra pigment. Tafelen op het terras is super zalig. Hier zorgt de Chef voor de fijnste Maltese gerechten waarbij vis, vlees en zeevruchten de hoofdrol spelen. Elk van de schotels getuigd van grote klasse, te genieten met het beste zilver, opgediend door efficiënt werkende fijn besnaarde obers. Een feest voor alle zintuigen.

Het is duidelijk, The Westin Dragonara Resort is een oase van gezelligheid, heerlijk relaxen en puur genieten. Dat alles op een eilandje waar men alleen maar kan van houden.

 

SILVERJET

050 700 965

www.silverjet.be

 

Tekst & Foto’s: Georges Keters












>> Reageer (0)
05-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN ZEELAND

                 Opening Oosterscheldekreeft in Zierikzee – Zeeland  (1)

 

Tour Culinair op eilanden Goeree-Overflakkee & Schouwen-Duiveland

 

Onder ruime belangstelling ontving eregast Gerrit Zalm de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2015.  Of hoe Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Oosterscheldekreeft het zo mooi wist te stellen: Zalm vist op kreeft. Kreeftenvisser Gerrie van den hoek haalde de eerste kreeftenkorven anno 2015 uit de diepkoude Oosterschelde. Applaus van op alle schepen.

 

Het is een jaarlijkse traditie die alle aandacht verdient, de voorstelling van het Oosterscheldekreeftseizoen in Ziekikzee. Ook nu weer een waslijst van prominente figuren uit Nederland en vooral Vlaanderen, op het getouw gezet en in organisatie van Balth Roessingh (Junction Communication), in samenwerking met Stichting Oosterscheldekreeft, VVV Goeree-Overflakkee met Mirna Bogert, Schouwen-Duiveland en VVV Zeeland met Sonja van der Vloet. De toon werd meteen gezet met een heuse huifkarrenwandeling doorheen de Slikken van Flakkee in Melissant aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van Europa. Met een boswachter als William van de Hulle is het een pretje om kennis te maken van de fauna en flora in dit unieke gebied. Zalig te genieten van de galopperende fjordenpaarden (een Noorse viervoeter), kalfjes geflankeerd door koeien, diverse kloeke stieren en een weelde aan vogels. Ornithologen zijn hier – gewapend met verrekijker – in een zee van stilte duidelijk aan het feest.

GOEDEREEDE

Op Goedereede-Overflakkee mag je niet nalaten even langs te lopen bij het unieke dorpje. Het lijkt wel of de tijd hier al lang stilstaat. De oude haven, de molen De Windvang, de statige domtoren, de eeuwenoude patriciërswoningen en de ambtwoning van Paus Adrianus IV, geboren als Adriaan Floriszoon Boeyens in Utrecht in 1459 en ooit pastoor in Goedereede van 1492 tot 1507, zijn alvast niet te missen. Stap ook eens binnen in Hotel De Gouden Leeuw (met salon van de paus), een huis vol geschiedenis. Uw bezoek aan Goedereede is niet compleet zonder de beklimming van de domtoren van de de Catharinakerk waar gids Desirée van Halewijn je alles vertelt over de Goereese Portdagen en de vele verhalen rond het vergaan van een schip volgeladen met port, nu 700 jaar geleden.

WEEK GOEREESE VIS

Wie wil genieten van zoveel mogelijk streekproducten vindt ruim zijn gading in hotel-restaurant Akershoek, Boompjes 1 in Ouddorp. Een diner met De Visserman aan Tafel is een verademing. De visschotels met de Stellendamse Garnaal en de Goereese kabeljauw gaven ons een voorproefje van wat komen moet op de Week van de Goereese Vis die loopt van 4 tot en met 12 september 2015. “Het wordt een week lang culinair en cultureel genieten van vis op het bord en allerlei vis gerelateerde activiteiten op Goeree-Flakkee. Ontspanning voor het hele gezin”, geeft Mirna Bogert nog graag mee.

HET SCHOUWSE BORD

Nog meer vis treffen we aan in DE HEERENKEET, een viswinkel met restaurant en verblijfsmogelijkheid in appartement aan Boogerdweg 1 in 4321 SN Kerkwerve waar eigenaar Richard Snijder gek is van alles wat uit de zee komt en dit dan ook graag op het bord legt, onder de noemer Het Schouwe Bord. In de keuken laten de Chefs zien wat dat inhoud en het wordt smullen van een heerlijke lunch van Schouwse vis opgediend door de attente gastvrouw onder impuls van Ed Troost, voorzitter Samenwerkingsverband Het Schouwe Bord. Het is meteen duidelijk: “Elke dag in de Keet is het genieten van Schouwen.”

STREET FOOD FESTIVAL HET SCHOUWSE BORD

Helemaal te gek wordt het wanneer de Chefs van een negental restaurants – op het binnenplein van Camping de Brem en Groot Café Smaek – hun beste beentje voorzetten en elk uitpakken met een specifiek bord met Schouwe specialiteiten. Zo schoof Brasserie Eb & Vloed, Camping Julianahoeve in Renesse, een heerlijk dampende bol Knoflooksoep met Zeeuws buikspek, zeeklaar en croutons naar voor. Nog van dat lekkers was te genieten op het standje van restaurant Gusto – Vakantiepark Port Greve in Brouwershaven een Zeekraalbroodje en een burger van kreeft op tafel zette. Brasserie Westenwind uit Scharendijke hield het bij een Schouwse Loepia met mossels en zeewier terwijl restaurant De Heerenkeet de Mousse van gerookte Oosterscheldepaling op zijn best liet smaken. Dat alles onder goedkeurend oog van Daniël Viergever eigenaar Camping de Brem in Renesse.

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
04-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN ZEELAND

Opening Oosterscheldekreeft in Zierikzee – Zeeland

 

De Rolls Royce onder de kreeften

 

Autoliefhebbers wrijven zich alvast in de pollen wanneer ze alleen nog maar de naam horen: Rolls Royce. Lekkerbekken en gastronomen daarentegen gaan meteen likkebaarden. Geef toe, wat is er heerlijker dan een vangverse Oosterscheldekreeft? Vandaar dat onze vissers deze gepantserde lekkernij graag gelijkstellen met het beste van het beste: de onvergelijkbare Rolls Royce.

 

De Kring van de Oosterscheldekreeft stelt precies al vijftien jaar deze delicatesse elk jaar in de laatste week van maart voor aan het culinair publiek. Een evenement dat geen enkele lekkerbek wil missen. Voorzitter en kreeftenkenner Luit Ezinga vertelt: “Sinds een aantal jaren komen de kreeften ook uit de Grevelingen en het Veerse Meer, dit zijn afstammelingen van de Oosterscheldekreeft. Circa twintig kreeftenvissers zijn actief op deze wateren. Hoe verser deze Zeeuwse lekkernij gegeten wordt, des te lekkerder hij is. Oosterscheldekreeft  wordt dan ook bij voorkeur in Zeeland gegeten. Na de vangst kan de kreeft vrijwel direct geserveerd worden.”

KREEFTENMENU AAN 59,50 EURO

Wie ze ooit proefde kan het beamen, een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloot een aantal gerenommeerde restaurants uit heel Zeeland hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Oosterscheldekreeft (www.oosterscheldekreeft.nl).  Twaalf gerenommeerde restaurants zetten dan ook, tegen de vaste prijs van 59,50 euro per persoon, een driegangenmenu met Oosterscheldekreeft op tafel. Dit jaar mag de Kring zich verheugen met drie nieuwe leden: Het Binnenhof in Goes, Bistro de Kluiver in Breskens en De Korenbeurs op Landgoed Rijckholt in Geersdijk. De andere getrouwe restaurants: Strandbrasserie Our Seaside in Renesse,  Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, Brasserie Maritime in Zierikzee, Restaurant de Etage in Bruinisse, Vis aan de Markt in Scherpenisse, Restaurant Oesterbeurs in Yerzeke, Auberge de Campveerse Toren in Veere, Auberge des Moules in Philippine en Restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht. Het kreeftenseizoen loopt nog tot en met 15 juli. Dat betekent niet dat Oosterscheldekreeft nadien niet meer in de restaurants te verkrijgen is. Afhankelijk van de aangelegde voorraden is deze ook na 15 juli nog te nuttigen. Alleen de vissers mogen na 15 juli geen kreeften meer aan wal brengen.

ZEEUWS KEURMERK

Zeeland heeft sinds vorig jaar ook een keurmerk voor erkende streekproducten geïntroduceerd: Zeker Zeeuws Streekproduct. In totaal zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt, waaronder één voor de Oosterscheldekreeft. Met deze erkenning krijgen alle producten met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

KREEFTWIJN

Elk jaar kiest een college van wijnkenners en sommeliers voor een specifieke wijn bij de kreeft. Dit jaar is de kreeftenwijn afkomstig van wijnhuis Domaine Gayda, gelegen in het dorpje Brugairolles, op 25 km van Carcassonne. Hier hebben de Engelsman Tim Ford, de Zuid-Afrikanen Anthony Record en Marc Kent (eigenaar van top wijnbedrijf  Boekenhoutskloof uit Zuid-Afrika) en de jonge Franse wijnmaker Vincent Chansault de handen ineen geslagen om de enorme potentie van het wijngebied te presenteren in een wijnfles.  De wijn is zacht, fris en rijp terwijl een beetje houtrijping zorgt voor extra elegantie. De Coninck Wines uit Scherpenisse is de importeur. Meer info: www.deconinckwines.nl

DE ZEEUWSE STROMEN

Wie zichzelf eens extra wil verwennen en uitgebreid kennis wil maken met Zeeland kan in het hotel- en congrescentrum De Zeeuwse Stromen in Renesse ruim zijn gading vinden. Het complex bestaat uit 121 kamers, 22 duinkamers en nog eens negen duinvilla’s. In 2016 komen daar nog eens 26 duinappartementen bij. Culinair zit men ook goed, De Zeeuwse Stromen is met hun restaurant 4 Beaufort eminent lid van Het Schouwse Bord, dat garantie biedt inzake kwaliteitvolle Zeeuwse producten. Meer info: www.zeeuwsestromen.nl


                                                       Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
03-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN ZEELAND

Hotelparel in Zeeland

 

Flechter Hotel-Restaurant

Duinzicht in Ouddorp

 

Wie er even wil uit zijn, wat uitwaaien of zo maar even genieten van al dat moois dat onze Noorderburen te bieden hebben, dan zit je goed in verrassend heerlijk Zeeland, dat kan bogen op een brede waaier schiereilanden. Een daarvan is Goeree-Overflakkee, gekneld tussen de Haringvliet en Grevelingen. Een ideale plek om te onthaasten.

 

Zoek net lang naar een geschikte locatie, vlakbij het strand op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee ligt het prachtige nieuwe Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht in het knusse dorpje Ouddorp, in 2007 uitgeroepen tot de Beste Badplaats in Nederland. Luxe, comfort en ontspanning voeren hier de boventoon. Het luxe 4-sterren hotel beschikt over diverse faciliteiten waaronder mooie kamers, een culinair hoogstaand restaurant, een gezellige bistro met bar, een sfeervol loungeterras en vijf Duinvilla’s. Tevens is dit hotel een officiële trouwlocatie.

GASTRONOMIE TROEF

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht ligt – via een uitstekend wandelpad – op minder 10 minuten stappen naar het prachtige zandstrand waar heerlijke strandwandelingen zijn te maken. Ook het gezellige haventje van Ouddorp of Rien Poortvliet Museum in Korendijk liggen binnen bereik. Zijn dit voor zich sprekende troeven dan wacht er nog het restaurant met een tafel om u tegen te zeggen. Hotel manager Elles van Dongen is formeel en geniet: “De Chef bereidt iedere dag met liefde en passie diverse culinaire gerechten voor zijn gasten. Dat onder het motto “Iedereen verwennen met de mooiste regionale producten af te werken via culinaire hoogstandjes. Alle gerechten worden in eigen keuken bereid, waarbij passie en vakmanschap de sleutelwoorden zijn. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten uit de streek. Zo komen de garnaaltjes steevast uit Stellendam en het rund uit Maas-Rijn-IJssel. Dichter bij huis is eens zo lekker.”

BISTRO

Naast het gastronomisch tafelwerk zorgt een gezellige bistro met sfeervol loungeterras dagdagelijks voor een smakelijke lunch, een kop koffie met huisgemaakt gebak of een smakelijk gerecht na een heerlijke stranddag. Net als in het restaurant worden de gerechten bereid met eerlijke, verse en pure ingrediënten. Het staat als een paal boven water dat hotel-restaurant Duinzicht zich optimaal inzet op het vlak van gezelligheid, relax, rust en een uitstekende tafel.

KLASRIJKE KAMERS

Hotel-Restaurant Duinzicht beschikt over 50 comfortabele en moderne hotelkamers, waaronder 4 suites. Alle kamers beschikken over comfortabele bedden, flat screen televisie, telefoon, gratis draadloos internet en een badkamer met douche of bad en toilet. De suites zijn ruime kamers met een prachtig uitzicht op de duinen en beschikken over een extra zitje en een badkamer met dubbel ligbad, aparte douche, toilet en föhn.

DUINVILLA’S

Voor wie het nog meer intiem wil maken, vlak achter het hotel bevindt zich een schitterend park met luxe duinvilla’s. Deze vakantievilla’s zijn omgeving door rust en ruimte en ideaal voor families en vriendengroepen. Gasten kunnen indien gewenst gebruik maken van de faciliteiten en service van het hotel, zoals een uitgebreid ontbijtbuffet, boodschappenpakketten, uitgebreide diners en fietsarrangementen. “Niets te is veel veel voor onze bezoekers. We willen gewoon dat men zich hier in Duinzicht meteen thuis voelt.” aldus nog hotel manager Ellen van Dongen.

AANBIEDINGEN

Het is uiteraard steeds nuttig vooraf te reserveren. Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht pakt evenwel regelmatig uit met speciale aanbiedingen en of Last Minutes. Daarom is het vooral nuttig om af en toe even een blik te werpen op de website waar een actueel overzicht van tal mogelijkheden zich aanbiedt. Het is duidelijk, Fletcher Hotel-Restaurant staat jaar in jaar uit klaar met telkens iets verbluffends.

 

Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht

 Oude Nieuwlandseweg 13

3253 LL Ouddorp

0187 - 68 00 00

www.fletcherhotelduinzicht.nl

info@fletcherhotelduinzicht.nl

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
02-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOP IN GREAT BRITAIN : SCHOTLAND

Schotland ontdekken start in Edinburgh

 

Schotland. Dat is synoniem voor aan whisky, haggis, doedelzak, kilt, Loch Ness, Highlands, Robert Burns en uiteraard een flinke brok geschiedenis waar oorlogen en invasies schering en inslag waren. Dat allemaal omwille zelfstandigheid, met als topper de vele verhalen om en rond William Wallace en Robert de Bruce (te beleven in de film Braveheart 1995 met Mel Gibson) die in de 13de eeuw de Schotse clans aanspoorden om samen strijd te leveren tegen de Engelse overheersing van King Eduard I. Maar vergeet de gevechten en geniet van de onvergelijkbare pracht de natuur en vooral van de onnavolgbare flair en gezelligheid, eigen aan het pure Schotse volk.

 

Met Glasgow, Aberdeen en Edinburgh tellen we de grootste steden. Alvorens koers te zetten naar het idyllische eiland Arran (zie verder in dit nummer) genieten we van de vele troeven die Edinburgh, de Schotse hoofdstad, te bieden heeft. Hier voelen de liefhebbers van cultuur zich in hun nopjes, met Edinburgh Castle als trekpleister. Deze bruisende stad staat bol van de activiteiten en bijzonderheden. Neem gerust je tijd om even te verwijlen in de unieke Princess Street, de gelijknamige wandeltuinen met het indrukwekkende standbeeld van Sir Walter Scott als wegwijzer. Klim via de Royal Mile via de vele pittoreske stalletjes, winkeltjes, pubs en restaurantjes richting Castle waar je met je bezoek al vlug een paar uurtjes zoet bent. Het panoramisch zicht over de imposante stad is je beloning. Geniet verder ook van een bezoek aan de St Giles, Blackness Castle en onder andere de Camera Obscura op de Outlook Tower. Geen tijd voor verveling in Edinburgh, zoveel is zeker.

THE RUTLAND HOTEL

Edinburgh zit bol van de leuke en knusse hotels. Eentje daarvan is The Rutland aan de Rutlandstreet 1 – 3, gezellig boetiekhotel, hartje centrum aan de voet van de lange Princess Street en Edinburgh Castle. De kamers zijn top en de decoratie snuift naar geschiedenis waar koningen en ridders zich thuis voelden. Verwen jezelf in The Huxley, een van de meest sfeervolle bars in de stad, waar een indrukwekkende ginkaart je stoutste verwachtingen inlost, met klasse voorgesteld door sommelier David. Gepassioneerd als hij is, wordt je, via The Gin Experience, totaal ondergedompeld in de wereld van gin. Dineren kan in het romantische Kyloe restaurant & grill waar de riddertafel het beste van Schotland laat proeven. Wanneer het feestmaal dan nog opgefleurd wordt met een authentieke Bagpipe (doedelzakspeler) dan kan de avond niet meer stuk. Meer info: www.therutlandhotel.com, www.edinburghgindistillery.co.uk en www.kyloerestaurant.com

THE BALMORAL

Top of the bill is het 5-sterrenhotel The Balmoral aan Princess Street 1, een van de absolute toppers van de Rocco Forte Hotels, met residenties in St. Petersburgh, Brussel, Londen, Berlijn, Frankfurt, Wenen, Firenze, Sciacca en Jeddah en eigendom van Sir Rocco Forte die het eind de jaren tachtig kocht als de North British Hotel, restaureerde, renoveerde en omdoopte tot The Balmoral. Het prestigieus hotel telt 188 super de luxe kamers, 20 suites, twee restaurants en bars. Het restaurant Number One telt één Michelster en wordt met vaste hand geleid door Head Chef Brian Grigor. Pittig detail: op minder dan 200 km bevindt zich Balmoral Castle in Aberdeenshire, kasteel waar de Britse koningin verblijft wanneer ze in Schotland huist. Zorgt bij de toerist nog al eens verwarring.

EDINBURGH CASTLE

Een must is alvast een bezoek aan indrukwekkende kasteel, gebouwd op Castle Rock. Trek er zeker enkele uurtjes voor uit want zowat de hele Schotse geschiedenis rolt voor de ogen. In de Royal Palace kan je de kroonjuwelen en de Stone of Scone, steen waarop de koningen van Schotland gekroond werden, bewonderen. Genieten is het ook in de St. Margaret’s Chapel met onder ander het gigantische glasraam met de beeltenis van onafhankelijkheidsstrijder William Wallace.

Meer info: www.welcometoscotland.com, www.edinburghguide.com, www.edinburgh.org, www.visitscotland.com

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland en Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
01-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN SCHOTLAND

 

Aan tafel in Schotland

Snoepen van Isle of Arran

 

Tafelen in Groot-Brittannië in het algemeen en in Schotland in het bijzonder, doet vele wenkbrauwen fronsen. Wie nooit in Schotland is geweest kent het land alleen maar van de whisky, haggis en doedelzakspelers in een kilt. Maar er is veel meer culinair te beleven bij de Schotten. Niet alleen bezit het een brede waaier van voor ons ongekende producten maar levert kwaliteitsvol vlees, vis, zeevruchten en een grote verscheidenheid aan fruit en groenten.

 

Tafelen kan zowat overal in Schotland, van de kleinste pub al over een gezellig bistro tot een sterrenrestaurant. Juist, want ook de Schotten tellen ei zo na twintig Michelsterren. Met dank aan de vele Chefs die alleen maar kiezen voor topkwaliteit. Deze halen vooral hun producten bij de lokale boerenmarkten en vissers, bij bosjes te vinden op de vele eilanden en dorpjes, zo weggelopen uit een luxe foto album. Voeg daarbij een resem festivals waar met veel liefde de lokale producten ten toon worden gespreid.

HAGGIS

Meer nog, het lopend jaar staat met Year of Food & Drink Scotland 2015 volledig in het teken van de gastronomie,  op het eiland Arran extra in de kijker gesteld door Big Tastes from a small Scottish Island (meer info: www.taste-of-arran.co.uk) die we graag extra onder de loep nemen. Wellicht denkt u meteen aan de onvermijdelijke Haggis, de Schotse delicatesse bij uitstek. Haggis (schapenmaag gevuld met gemalen ingewanden als long, hart, lever, rundniervet, havermeel, uien en gedroogde kruiden, aangevuld met een flinke scheut whisky) is de topper in de keuken. Tot voor kort authentiek opgediend als eerbetoon aan de Schotse dichter Robert Burns, vandaag eerder klaargestoomd als stevige moten gehakt. Ook de zee en de landbouwers zorgen voor topproducten met een brede waaier van vis, schaal- en schelpdieren met kreeft, oesters, mosselen en onder andere langoustines. Met Angus rund ligt het beste vlees op het bord. Voeg daarbij de diverse kazen, aangevuld met een wijntje en je lunch of avondfeest kan niet meer stuk. Verwacht evenwel niet direct de beste verfijnde Franse of Belgische keuken, maar eenvoudige, stevige en vooral smaakvolle maaltijden.

ARRAN KAAS

Kaasliefhebbers zijn hier aan het feest: in The Arran Chees Shop kan je niet alleen het proces van het kaasmaken meemaken, maar kan je ook proeven van het beste wat op het eiland Arran te vinden is. Heel wat cheddar-kazen krijgen de smaak van whisky, gerookt look, gerookte eik of onder andere Chilipeper toegemeten. Verrassend lekker.  Meer info: www.arrancheese.com

GEROOKTE ZALM

Wie het neusje van de zalm onder de zalm wil genieten krijgt ruim zijn gading bij Tim en Fran James. In hun home farm Creelars of Arran in Brodick schuiven ze u al 24 jaar topkwaliteit inzake gerookte lokale producten naar voor, met de zalm als speerpunt. Tim trekt zelf naar zee met zijn eigen vaartuig en vangt naast zalm ook nog kreeft, krab en langoustines. Daarnaast kan men deze producten genieten in hun restaurant. U vindt Restaurant & Smokehouse Creelers of Arran in het Visitors Centre, hartje Brodick.

ARRAN CHOCOLADE

Ons land mag dan wel de beste chocolade ter wereld leveren, op het eiland Arran overtreft Kat in haar Arran Chocolat Factory in Brodick met haar James of Arran iedereen. Vooral de James’ After Dinner Selection is een streling voor oog en tong. Liever de James’ Fresh Cream Truffles? Jonge paartjes kennen het adres voor hun onverbeterlijke Wedding Favour Boxes. Meer info: www.jamesofarran.com

ARRAN BIER

Schotland mag dan wel het land bij uitstek zijn omtrent whisky, er wordt aardig wat bier gedronken. In The Isle of Arran Brewery zorgt manager director Gerald Michaluk voor de beste ales. Genesteld tussen Goatfell, de grootste bergketen van Arran, en het imposante Brodick Castle staat hij borg voor heerlijk geestrijk vocht als de Arran Sunset, Arran Sleeping Warrior, Arran Red Squirrel en onder andere de Arran Milestone Special. Meer info: www.arranbrewery.com en voor Year of Food & Drink Scotland 2015: www.visitscotland.com

Slainte !   Laat het u smaken.

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland & Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GREAT BRITAIN : SCHOTLAND EILAND ARRAN

Isle of Arran

Schotland in het klein

 

Wie kennis wil maken met het échte Schotland en niet direct de tijd vindt om grootsteden als Edinburgh, Glasgow of Aberdeen in te vullen, kan na summiere kennismaking met de hoofdstad meteen richting Arran kiezen, een eiland in de Firth of Clyde dat klein maar bijzonder fijn is. Niet zonder trots stellen de zowat 5000 inwoners van het eiland dat men hier Schotland in het klein bezoekt. En of zij gelijk hebben.

 

Arran – 30 km lang en 16 km breed – ligt braafjes aan de westkust van Schotland te zonnen naast haar tweelingzusje Isle of Bute. Beide kunnen genieten van de Golfstroom dat zorgt voor extra warm klimaat, met dank aan het Mull of Kintyre (door Beatle Paul McCartney in 1977 in de kijker gezet), de landtong die Bute en Arran beschermd zodat er palmbomen groeien op het eiland. Arran mag er prat op gaan zowat alles te hebben met zowel Lowland in het zuiden als Highland in het westen met de Goatfell met zijn 874 meter de hoogste berg. Vandaar Het Kleine Schotland. Arran is vlot te bereiken vanuit Ardrossan alwaar de veerboot Caledonian MacBrayne je in 55 min. naar Brodick brengt, meteen de meest belangrijke plaats op het eiland.

GLENISLE HOTEL BISTRO

Als pleisterplaats kozen we voor het warme kleine Glenisle Hotel Bistro in Lamlash (National Winner 2014 – Small Country Hotel of the Year). Een vijftiental kamers en luxesuite met zicht op zee en het piepkleine Holy Island waar nog enkele monniken het klooster bevolken. Het eiland is te bezoeken via kleine veerboot vanuit Lamlash. De keuken van Glenisle Hotel Bistro is bijzonder smaakvol met een ode aan de lokale producten waarbij Smokel Salmon, Arran Cheese, Arran Haggis Croquettes, Arbroath Smokie Haddock en de sweets als Sticky Toffee Fusion en Arran Ice Creams nooit ver weg zijn. Uiteraard wacht voor de vleesliefhebbers de uitstekende Angus Sirlion Steak en de Arran Haggis, de Schotse delicatesse. Een ideaal adres om van daar uit de natuurpracht van dit schitterende eiland te ontdekken, met deze extra attractie: de weersomstandigheden kunnen plots veranderen. Niet zelden beleeft men de vier seizoenen op één dag. Een unieke belevenis. Sheila Gilmore, executive director VisitArran & The Arran trust vertelt: “Het leven op Arran is anders dan anders. Iedereen kent iedereen en leeft met mekaar. Het eiland heeft nog steeds een eigen bakker, een eigen slager, een chocolatier, prachtige stranden, ruige rotspartijen, diverse golfterreinen, kortom alles wat men van een vakantie kan verlangen. En dan heb ik het nog niet over vele mogelijkheden tot vissen, festivals en onder andere Higland Games in augustus.” Meer info: www.glenislehotel.com en www.visitarran.com

WHISKY

Een Schot zonder whisky is al een café zonder bier. Schotten zijn al eeuwen meester van de pure onversneden single malt whisky. Een van eilandjes die zich de jongste jaren sterk in de kijker wist te stellen inzake destillatie is… Arran. Hoog in het noorden ligt tegenover het Lochranza Castle de distilleerderij ARRAN waarbij de Arran Single Malt zich groot maakt dank zij het water afkomstig van de Loch na Davie. Pas opgericht in 1995 door Harold Currie wist de whisky zich al een aardige plaats op de markt te veroveren. Met dank aan de Queen die de stokerij persoonlijk kwam openen in 1998. Sindsdien genieten de prinsen William en Harry van het gouden vocht dat Arran Single Malt heet.

SPOOKWANDELINGEN

Schotland is zonder meer een van die landen waar spoken, monsters en magie hoogtij vieren. Geen dorpje, hoe klein ook, bezit zijn spookhuis, dito oud kasteel of geheime kelder in een van de duizenden pubs, waar spoken zich thuis voelen. Zo staat Brodick Castle al eeuwen garant voor spectaculaire spookwandelingen, paranormale en bovennatuurlijke activiteiten. Wil je het persoonlijk meemaken, trek dan zeker naar Arran en geniet van het evenement Ghosts & Ghouls tussen 24 oktober en 27 november 2015. Om en rond de Goatfell in de Highlands en in Brodick Castle zorgen de avondlijke wandelingen voor onverwachte verrassingen, evenwel niet geschikt voor kinderen en hartlijders.

Meer info: www.visitarran.com en www.visitscotland.com

 

Georges Keters

Foto’s: Visit Scotland & Georges Keters

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Maandmenu

vanaf Pasen tot 4 mei à € 52 per persoon

OF € 75 met halve fles Champagne Prévoteau-Perrier en hapje inbegrepen
OF 1 glas Champagne en biowijn

 


 

Halve kreeft, bio salades-tomaat, twee sausjes

 
 

Zeetong gebakken in bioboter, lentegroenten en biofrietjes

of

Natuurrundsvlees rechtstreeks van de hoeve, gebakken met dragon, lentegroenten en biofrietjes


Soufflé glacé van Grand Marnier


Paasweekend: zaterdagavond en zondagmiddag & -avond
+ 1 mei-weekend: zaterdagavond en zondagmiddag enkel deze menu mét Champagne

 

 

RESERVATIE NOODZAKELIJK

 

HOSTELLERIE RENTY

Louis Logierlaan 51

8430 Middelkerke

   059-31 20 77






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs