Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
16-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika voor Beginners

Met SN Brussels Airlines en Travelworld naar West-Afrika

Zonovergoten vakantie in Gambia

 

De Oostendse touroperator Travelworld is de marktleider in België op de bestemming Gambia. Zij bieden pakketten aan met een chartervlucht vanuit Amsterdam op maandag en vrijdag, alsook met lijnvlucht SN Brussels Airlines vanuit Brussel, tweemaal per week.

 

Algemeen directeur Thierry Rayée is thuis in West-Afrika en kent toeristisch Gambia als de beste. “Gambia is zonder meer een fantastische bestemming, het is echt Afrika voor beginners. Men kan er een rustige, zonzekere strandvakantie  beleven, of het actief beleven met onder andere uitstappen met de 4x4, ver weg van de bewoonde wereld, temidden het échte Afrika. De verscheidenheid aan ontspanning is zeer groot. Gezien de geringe afstand – met SN Brussels Airlines amper zes uurtjes verwijderd van Brussel – ideaal voor families en zonnekloppers die minder te vinden voor lange vluchten naar exotische oorden.

 

TOPHOTELS

Travelworld biedt zeven tophotels aan, voor elk budget. Toppers is alvast het 5-sterren Coconut Residence Hotel, een juweeltje met 17 suites voorzien van alle luxe, aansluitend een fijnproevers restaurant. Dit pareltje kent zijn gelijke niet in Gambia. Het is er bijzonder rustig, uitgebouwd in koloniale stijl in een tropische tuin, nabij het centrum van Kioli. Coconut Residence Hotel beschikt tegelijk over een eigen strand, op wandelafstand van het hotel. Voor zij die het wensen, wacht er een shuttlebusje.

Andere topper op de hotel-hitlijst van Travelworld in Gambia is Hotel Kairaba, dat evenzo tot de betere van het land behoort. Gelegen direct aan het strand van Kioli, biedt Hotel Kairaba alles wat de zonneklopper zich kan indenken. Het restaurant zorgt ervoor dat de lekkerbekken ruim aan hun trekken komen.

Met Senegambia Beach Hotel beschikt Travelworld over een waar familiehotel, waar iedereen zich vlug thuis voelt. Het is bijzonder populair bij Europeanen en geniet – mede door het Vlaamse management van Luc Verschelden – een bijzonder goede reputatie met uitstekende verhouding prijs-kwaliteit.

Hotel Ocean Bay behoort evenzo tot het beste wat Gambia te bieden heeft. De 195 kamers – allen met terras of balkon – liggen aan Cape Point in Bakau, een van de mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan.

Het 4-sterrenhotel Corinthia Atlantic Hotel ligt op tien minuten van de hoofdstad Banjul en behoort sinds de renovatie in 2003 evenzo tot de betere.

Het 3-sterrenhotel Palm Beach Hotel, vlakbij het centrum van Kotu, beschikt over een prachtig en uitgestrekt zandstrand, ideaal voor kinderen.

 

OOK IN DE ZOMER

De zomer – voor West-Afrika het Groene Seizoen –  mag dan in Gambia het meest warme seizoen zijn, het zorgt ervoor dat alles in bloei is waardoor het dorre zandkleurige decor verdwijnt en plaats maakt voor prachtige groene kleuren. “Men mag de zomer nog wel het regenseizoen noemen, het regent er zeker niet elke dag en het bijkomende voordeel is dat de hotels veel rustiger zijn dan in de winter. Ideaal ook voor zij die rust en zon zoeken. Een vakantie in Gambia hoeft helemaal niet duur te zijn. Een weekje Gambia kan al vanaf 639 euro, in een driesterrenhotel, met ontbijt, vlucht inbegrepen”, aldus nog algemeen directeur Thierry Rayée.

 

TRAVELWORLD

Gesticht in november 1992 bouwde Thierry Rayée met Travelworld de verre reizen intussen met succes als maar verder uit. Ruim tien jaar geleden gestart met enkele exclusieve bestemmingen als Aruba, Bonaire en Curaçao is het pakket intussen uitgegroeid tot een brede waaier van exotische reizen waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen en waar elke reis op maat is gemaakt;

Als kleine touroperator is het volgens Thierry Rayée mogelijk het beste aan te bieden. “We kiezen zelf onze hotels, we worden ze niet opgedrongen. Elk hotel waarmee we samenwerken dient te beantwoorden aan een aantal criteria die jaarlijks herzien wordt, door iemand van ons team. Wie niet langer de lijn volgt, gaat er uit. Vandaar dat onze contracten alleen maar kwaliteit bieden. De prijs van de kamer is voor ons niet het belangrijkste, wel de kwaliteit en de service ter plekke. Een op kwaliteit gerichte reisagent voelt zich meteen thuis in ons product. Vandaar onze steeds stijgende cijfers. Bovendien wordt elk dossier afzonderlijk behandeld. Een klant is bij Travelworld geen nummer maar iemand die kiest voor kwaliteit en daar ook graag voor betaalt. Maar het werk moet dan ook af zijn. En dat is onze dagelijkse uitdaging. Door onze kleinschaligheid is het ons perfect mogelijk kort op de bal te spelen”, stelt Thierry Rayée die de bestemmingen in zijn brochure Verre Reizen elk jaar persoonlijk natrekt op kwaliteit.

Ons succes is vooral te wijten aan het selectief zijn, aan het werken met kwaliteitsvolle luchtvaartmaatschappijen en aan een uitstekende voorbereiding van elke reis, die zowaar op maat wordt gesneden, zowel voor groepen als voor de individueel. Meer nog, wie met Travelworld reist, wordt nooit aan zijn lot overgelaten. Staat op de luchthaven van Zaventem constant iemand ter beschikking, dan wacht op de luchthaven van je bestemming evenzo een medewerker van Travelworld, die het reilen en zeilen ter plekke ten volle kent”, onderstreept Thierry Rayée.

 

De brochure Travelworld brochure kan u gratis vinden bij uw vertrouwde reisagent. Meer info: www.travelworld.be, voor de vluchten met SN Brussels Airlines: www.flySN.com.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
15-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse topper aan zee

Topgastronomie in Oostende Stad aan Zee

L’arte della cucina Italiana in restaurant MARINA

 

L’Arte della cucina Italiana of De kunst van de Italiaanse keuken is zonder twijfel aan zee terug te vinden in het sfeervolle restaurant Marina, aan de Albert I Promenade 9 in Oostende, Stad aan Zee. Zij die het huis kennen beginnen nu al te watertanden, zij die het niet mochten kennen, het is een absolute aanrader, deze culinaire Italiaanse tempel van Dominique Aquaro.

 

Het staat buiten kijf, elke gastronoom zal het met ons eens zijn, de Italiaanse keuken is een parel, een schittering die nooit worstelt in een homogene traditie, het is eerder een regionale verscheidenheid met aubergines uit Calabri, de herderskeuken van Sardïnië, overheerlijke wijnen uit Toscanië, Siciliaanse groenten, mozzarella uit Campanië , de prosciutto di Parma uit Emilia-Romagna en onder andere olijfolie en pasta’s uit Puglia. Gastheer Dominque Acquaro verwent de lekkerbekken dan ook al zowat 30 jaar met al dat fraais dat de vruchtbare Italiaanse bodem ons weet te schenken.

Kwaliteit laat zich graag betalen en die snaar betokkelde de immer energieke Italiaan meteen. “De klasse van elk gerecht staat of valt met dagverse, echte, uitmuntende en kwalitatief hoogstaande ingrediënten”, zegt Signore Acquaro, een meester in zaalbereidingen.

 

ITALIE OP HET BORD

Even meegenieten? Alvast Buon appetito! We starten ons culinair feestje met een Prosecco Biso, een Spumanti Brut, een heerlijke frisse droge witte wijn die ons meteen in de sfeer van het Zuiden brengt. In de keuken verrast keukenchef Lamberto Spinelli ons met een Carpaccio de courgettes à la rucola et écailles de Parmesan, een in de mond smeltend gerecht, dat slechts een heerlijke voorbode is voor wat nog komen zal. De op de ideale temperatuur geschonken Soave Classico Superiore Anselmi (San Vincenzo) 1999 zorgt voor een extra zalig verlengstuk. Zaalmeester Micha Serafimoff schuift intussen de Capaccio de veau au caviar d’Iran Oscietra et pesto naar voor, een bevestiging van de fijne keuken, waarbij eenvoud de grote klasse onderstreept.

Amper bekomen van deze schotel of de Mozarella sur un lit des épinards aux caviar à la sauce Champagne brengt ons nog meer in vervoering. Hemels, vergezeld van een Pinot Grigrio Benefizium Porer 1997, huis  Lageder.

Gastheer Dominique Acquaro is  duidelijk in zijn sas. Nog voor de hoofdschotel is het even genieten van een uitstekende Lentilles aux foie gras. Verrukkelijk! L’incontournable dorade royale de mer en croûte de sel aux deux légumes zet hier de kroon op het meesterlijke culinaire werk, De Vino Nobile di Montepulciano Avignonese 1997 zorgt voor de parels op deze kroon.

En dan is het de beurt aan de meester. Zijn Sabayon au Marsala, aan de tafel bereid is hemels. Met een afsluiter als een glaasje Moscato d’Asti Zagara, Marchesi di Barolo 1998 kan uw culinaire ronde van Italië niet meer stuk. En kijkt u alvast al uit naar een volgend topgastronomisch genieten.

 

MENU PUGLIA

En dat kan alvast nu al. Nog tot  dinsdag 28 februari pakt restaurant Marina uit met een uitgelezen Menu Puglia. Een unieke gelegenheid om het beste uit de geboortestreek van de gastheer te proeven. Even likkebaarden?

 

Koude voorgerechten van het platteland

 

Warme voorgerechten uit de zee

 

Orecchiette met cimi di rape (wilde broccoli)

of

Tagliatelle met artichokken en kerstomaten

 

Ragoût van Braciole

 

Gebakken melkgeitje met gevulde aubergines

 

Taart met een gelei van vijgen en vanille ijs

 

Koffie of thee

 

Prijs: 75 euro, wijnen inbegrepen.

 

Daarbij schenken de zaalmeesters Micha en Claudio u graag Spumante Brut De Castris als aperitief met daarna wijnen van het huis Torre Quarto: Hirondelle 2004 (100% Greco), Claire Igt 2003 (100% Chardonnay) en Bottaccia Igt (100% Nero di Troia)

 

Het is duidelijk, restaurant Marina is een Italiaanse culinaire tempel met Dominique Acquaro als oppergod. De grote troeven van het huis ken je al: de dagverse en authentieke Italiaanse producten. Inderdaad, kwaliteit liegt nooit.

 

Restaurant MARINA

Dominique Aquaro

Albert I Promenade 9

8400 Oostende

Tel.: 059-70 35 56

Fax: 059-51 85 92

restomarina@skynet.be

www.resto-marina.be

Privé parking

Uniek Italiaans klasserestaurant op de mooie wandeldijk van Oostende, ter hoogte van het Monument der Zeelieden, met zicht op zee. Geen parkeerproblemen, de wagen wordt naar de privé parking gereden.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
10-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België

Topgastronomie in Aywaille

70 Jaar culinair genot in Villa des Roses

 

Doorgewinterde gastronomen en levensgenieters kennen het adres al lang. Gelegen op de flanken van het parcours van de onovertroffen Waalse topklassieker Luik-Bastenaken-Luik is Villa des Roses in het Ardeense dorp Aywaille een baken van rust, warmte en gezelligheid. Al drie generaties lang, goed voor 70 jaar culinair genot.

 

Dat allemaal is het resultaat van zeven maal tien jaar hard werken door de familie Hausman. In 1936 verbouwde Irma Hausman de in 1895 gebouwde Villa des Roses om tot een hotel-café-restaurant, zaak die onmiddellijk een begrip werd in de regio. In 1950 laat Irma de zaak over aan zoon Edgard die met klasse Villa des Roses verder uitbouwt. Letterlijk dan, want in 1953 en 1960 zorgen uitbreidingswerken ervoor dat het huis niet alleen een grotere restaurantzaal krijgt, maar tegelijk er nog eens vier kamers bij krijgt. Edgard Hausman wordt naderhand in 1966 omwille zijn culinaire vakbekwaamheid opgenomen in de Orde der 33 Meesterkoks van België. En bekroning voor zijn onverdroten inzet.

Nauwelijks drie jaar later bleek het huis opnieuw te klein en werd een tweede verdieping uitgewerkt. Intussen volgde zoon Jean-Louis de stappen van vader Edgard en stak – na een ommetje bij de beste Franse chefs – een handje toe in de keuken van Villa des Roses, klassenhuis die hij na zijn huwelijk met Lucia Mare in 1980 overnam van zijn ouders. Het talent van Jean-Louis ging ook de raad van beheer van de Orde der 33 Meesterkoks van België niet ongemerkt voorbij en ook hij werd opgenomen als Meesterkok. Jean-Louis is intussen uitgegroeid tot een fervent aanhanger van streekgerechten, overgoten met een eigen toets, zonder daarbij de traditionele waarden te vergeten. Een keuken om U tegen te zeggen. En betaalbaar.

 

ONTSPANNING

Naast de culinaire geneugten is Villa des Roses intussen uitgegroeid tot een tempel waar rust en gezelligheid de grote troeven zijn. De acht comfortabele kamers vullen al uw wensen in. De ruime tuin – uiteraard vol rozen – en dito terras zorgt voor extra rust, terwijl tafelen in open lucht een extra troef is en de culinaire waarden van het huis in de kijker stelt, steeds met het accent op de seizoensgebonden producten en streekgerechten.

Wie voor wat extra beweging kiest zit evenzo goed in Villa des Roses. Op wandelafstand bevindt zich een omnisporthal met zwembad terwijl uitstapjes naar de groeven van Quarreux, de waterval van Coo en de grotten van Remouchamps evenzo binnen handbereik liggen.

 

ARRANGEMENTEN

Hotel-restaurant Villa des Roses pakt het ganse jaar uit met speciale arrangementen. De kamerprijzen zijn bijzonder gunstig en kost 40 euro per persoon in dubbelkamer, ontbijt inbegrepen. Voor half pension betaalt men 70 euro. Uitgelezen is het pakket Promotie Mid-week met half pension aan de prijs van 120 euro per persoon, verblijvend van woensdagavond tot vrijdagmorgen, twee overnachtingen met ontbijt.

Het Gastronomisch Weekend (van zaterdagavond tot zondagmiddag) kost 130 euro per persoon, inbegrepen een overnachting met ontbijt, gastronomisch menu op zaterdagavond en menu Tradition et Terroir op zondagmiddag.

Een uitgebreid Gastronomisch Weekend (van vrijdagavond tot zondagmorgen) kost 165 euro per persoon, goed voor twee overnachtingen met ontbijt, menu Tradition et Terroir op vrijdagavond en een gastronomisch menu op zaterdagavond.

 

Menu 70 Jaar

Smulpapen zullen het geweten hebben. Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Villa des Roses pakt meesterkok Jean-Louis Hausman uit met een uitgelezen viergangen menu, aansluitend gepaste wijnen, waters, koffie en zoetigheden waarbij gastvrouw Lucia met klasse en discretie de gerechten voorschotelt: 55 euro, alles inbegrepen. Een absolute aanrader. Het Menu 70 Jaar verandert om de maand.

Hotel-restaurant Villa des Roses is makkelijk te bereiken via de snelweg Autoroute des Ardennes E25, afrit 46 richting Aywaille. U vindt Villa des Roses net voorbij de brug over de Amblève, aan uw rechterzijde. Afstand vanuit de Westhoek: 284 km, vanuit Oostende 243 km en vanuit Brussel 123 km.

Het hotel is het ganse jaar open, het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag.

Hotel-restaurant Villa des Roses is lid van Logis de Belgique met drie schouwtjes.

 

Hotel-Restaurant

VILLA DES ROSES

Avenue de la Libération 4

4920 Aywaille

Tel.: 04-384 42 36

Fax: 04-384 74 40

info@lavilladesroses.be

www.lavilladesroses.be

 

Georges Keters

>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs