Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Sterrenchef kookt in
 Café de Paris Nieuwpoort

Liefhebbers van de betere keuken, aansluitend super de luxe materiaal inzake fornuis en toebehoren, zitten op maandag 6 februari tijdens de open keuken kookavond tussen 17 en 23 uur goed in Café de Paris, Kaai 16-17 in Nieuwpoort.

PALUX KEUKENPALEIS

Op uitnodiging van Geert Casteleyn uit Leffinge, met keukenparel Palux als grote troef, en Franky Christiaens, eigenaar van Café de Paris, komt een Brugse sterrenchef zijn kookkunst demonstreren in de gigantische keuken van het visrestaurant in Parijse stijl.

                         CAFE DE PARIS

Chef Thierry Macker en zijn luitenant Vincent Bricard (foto), aangevuld met sous-chef Franky Verheyen, krijgen in Café de Paris straks een van ’s lands topchefs mee aan de werktafel. Een opsteker voor horecalui en voor hen die graag op de meest moderne wijze aan het kokkerellen slaan. Vrije toegang van 17 tot 23 uur. Koen, Didert, Rik, Philip en Wim laten u graag genieten van hetgeen de sterrenchefs uit de oven toveren.

Meer info:

Geert Casteleyn
Doprpstraat 2 – 8432 Leffinge
059 30 00 15
info@casteleyngeert.be
www.casteleyngeert.be






>> Reageer (0)
19-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

Vijf jaar op rij nummer één op zee

CRUISE & STYLE

Het magazine voor de liefhebber van cruises

 Cruisereizen zitten in de lift, een verdubbeling in aantal passagiers op vijf jaar en ze zijn al lang niet meer alleen voor een elite weggelegd. Integendeel, er is nu een aanbod cruisereizen voor iedereen, zowel naar dichtbije als naar verre exotische bestemmingen én voor ieder reisbudget. Let wel, met het oog op een geslaagde cruisevakantie komt het er op aan je goed te informeren voor je boekt.

Er zijn immers tal van vragen, niet zozeer over welke bestemming je wil ontdekken tijdens een cruise, maar wel over de manier waarop dat best gebeurt. Bij de veel gestelde vragen zijn er tal van eenvoudige dingen zoals: welk cruiseschip beantwoordt aan mijn wensen, met welk geld moet je betalen, hoe zit het met fooien, zijn we aan boord bereikbaar, wat is wel en wat is niet inbegrepen in de prijs, mag je roken aan boord.

AAN DE WAL

Voor cruiseleken is het niet altijd duidelijk hoe je in de haven van afreis geraakt, of de kinderen mee kunnen reizen, of er familiecabines bestaan en of er single hutten bestaan. Ook in verband met het reisprogramma duiken heel wat vragen op: hoeveel tijd is er in iedere aanleghaven om de bezienswaardigheden of een museum te bezoeken, is er ook aan boord een activiteitenprogramma voorzien en wordt aan de kinderen gedacht in de vorm van animatie.

REPORTAGES

Van alle reizen roepen cruisevakanties de meeste vragen op en dus is het noodzakelijk dat elke cruisereiziger zich goed informeert via betrouwbare bronnen. Het magazine CRUISE & STYLE, gespecialiseerd in alles wat met zee-, rivier-, jacht-, zeil- & expeditiecruises te maken heeft, staat boordevol handige info over cruisevakanties. Mooie foto’s illustreren boeiende, exclusieve reportages over cruisebestemmingen en cruiseschepen inclusief een objectieve beoordeling. Ook de uiteenlopende thema’s in relatie tot cruisereizen en het overzicht van het marktaanbod is bijzonder interessant.  Een meerwaarde voor iedere cruisevakantie.

GENIETEN OP ZEE

Cruisen is synoniem van eindeloos genieten in de breedste zin van het woord. Niets moet, alles kan. Elke maatschappij, van Cunard al over MSC, Costa, Holland America Lijn tot Celebrity, Oceania, Princes en onder andere Windstar en Silver Sea, elke regio van de Middellandse Zee al over de Baltische landen tot de Caraiben en onder andere het Panamakanaal, heeft zijn bijzonderheden en laat niets aan het toeval over. Alles is piekfijn geregeld. Een op en top vakantie dat slechts één woord kent: genieten.

CRUISE & STYLE, het enige cruisemagazine is verkrijgbaar in de krantenwinkel, bestaat precies vijf jaar. Het is zonder meer de meest handige en betrouwbare gids op weg naar een geslaagde cruisevakantie. Het schitterende magazine ligt nu in de betere krantenwinkel, telt 150 pagina’s en kost slechts 5,95 euro. Het is meteen duidelijk, uitgever Rudy Beckx legt hiermee al zijn vijfde juweel inzake cruisen op de leesplank. Hij is omni present op de diverse cruiseschepen en kent het leven aan boord als geen een. Zijn reportages en foto’s zijn dan ook strelingen voor het oog.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P1O FERRIES DOVER CALAIS

Nieuwe parel voor P&O Ferries

Spirit of France nieuwe ferry tussen Dover en Calais

Nadat de gloednieuwe Spirit of Britain vorig jaar in dienst kwam, is het op dinsdag 24 januari opnieuw feest bij P&O Ferries. Dan wordt de Spirit of France opgeleverd. De overdracht van dit schip van 180 miljoen euro gaat door tijdens een ceremonie in de STX Europe shipyard in Rauma Finland.

De Spirit of France kan dan beginnen aan haar reis van 1.400 mijl (2.253 km) naar Dover met Kapitein Steve Johnson, Senior Master, aan het roer. Het schip wordt in Dover verwacht op zondag 28 januari. Na berthing trials in zowel Dover als Calais zal het vanaf midden februari de dienst verzekeren op de route Calais-Dover.

GROOTSTE KANAALFERRIES

Met meer dan 47.000 bruto ton en 213 meter lengte, zijn de Spirit of France, en zusterschip Spirit of Britain, de grootste ferry’s ooit gebouwd voor het Kanaal. De gezamenlijke prijs van 360 miljoen euro is de grootste investering ooit door P&O Ferries gemaakt. P&O Ferries onderhoudt routes vanuit Frankrijk, Nederland, België, Noord-Ierland en Ierland naar Groot-Brittannië en vervoert jaarlijks 9 miljoen passagiers, meer dan 1,5 miljoen auto’s en 2 miljoen vrachteenheden per jaar. De nieuwe parel meet 47.592 ton, is 213 meter lang, 31,43 meter breed en telt twaalf dekken, goed voor een capaciteit van 170 15-metervrachtwagens en 195 auto’s of duizend auto’s en 2.000 passagiers.

Tot straks op de Spirit of France, vanaf medio februari 2012 tussen Dover en Calais. Voor alle informatie en reservatie: www.POferries.be of tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
09-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE - EPERNAY - MIDDELKERKE

Op bezoek bij de Koning der Wijnen

Epernay is Champagne

Epernay is al ruim veertig jaar verbroederd met Middelkerke. Tegelijk ook synoniem van Champagne, de Koning der Wijnen. Epernay, de stad rijk aan het mooiste vocht dat er op deze aarde bestaat, is tegelijk meer dan een bezoek waard. Epernay is daarenboven een van de mooiste bloemensteden in Frankrijk. Met zijn 26.000 inwoners nodigt het iedereen uit om te genieten van een heel leuke stad en haar diverse Champagneroutes.

De Route Touristique du Champagne is te genieten langs beide zijden van Epernay, dit net centraal ligt. Frédérick Nebout, directeur Toerisme Epernay, is onze gids en laat meteen de schoonheid van zijn stad bewonderen. We genieten alvast van de wereldberoemde Avenue de Champagne, volgestouwd met 19de eeuwse gebouwen, vooral in renaissancestijl. De avenue werd in 1994 geklasseerd onder de honderd opmerkelijkste plaatsen van Gastronomisch Frankrijk. Onder deze fraaie laan bevinden zich meer dan honderd kilometer champagnekelders van de meest gekende huizen als Moët Chandon, Veuve Cliquot, Mercier, Laurent Perrier en onder andere Bollenger, uitgehouwen in de krijtbodem. Miljoenen flessen bubbels wachten op de levensgenieters…

MONUMENTEN

Een van de absolute toppers van Epernay is alvast het stadhuis, voormalig herenhuis van de steenrijke familie Auban-Moët die het liet bouwen in 1858 en in 1919 overdroeg aan de stad Epernay. Toerismedirecteur Frédérick Nebout: “We zijn er zeer blij mee. Het huis laat enkele schitterende luxueuze zalen zien met de raadzaal en trouwzaal als blikvangers, een bezoek overwaard. Mis ook de rit met het toeristisch treintje niet. Het brengt je in zowat een uurtje langs de bijzonderste plaatsen en monumenten van Epernay: de Orangerie van Moët & Chandon, Château Perrier, Theater Gabreille Dorziat, de Notre-Dame op de Place Mendes France, de Synagoge en onder andere het kerkportaal van Saint-Martin, overblijfsel van een der oudste monumenten van onze stad.”

CHAMPAGNE

Eens geproefd van de stad lonken de Champagneroutes ons met parelend vocht. De regio Champagne-Ardennes bestaat uit vier departementen: Marne, Haute-Marne, Ardennen en de Aube. De 30.000 ha wijngaarden bevinden zich vooral in de Marne en de Aube. De populairste regio’s zijn Reims en Epernay, de thuisbasis van de grote merken, aangevuld met een flinke reeks betaalbare en tegelijk uitstekende Champagnes. Hierbij denken we vooral Champagne Prévoteau-Perrier in Damery, Champagne Marcel Vautrain in Dizy, Champagne B. Hennequin in Arty-Venteuil, Champagne Bonnaire uit Cramant, Champagne Emile Leclerc uit Mardeuil, Champagne Veuve Fourny & Fils uit Vertus en onder ander Champagne Autréau uit Champillon, stuk voor stuk ambachtelijke familiale huizen die Champagne op hun best op tafel zetten.

PREVOTEAU-PERRIER

Een van de absolute toppers inzake ambachtelijke productie is Champagne Prévoteau-Perrier. Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met onder andere De Zandbank, Zeebries, Taverne on the Beach in het Casino en Hostellerie Renty, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een importateur in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen. Meer info:

Champagneprevoteau-perrier@wanadoo.fr

www.champagneprevoteau-perrier.fr

 

Met dank aan Frédérick Nebout, Toerismedirecteur Epernay.

www.ot-eperany.fr en www.epernay.fr

Georges Keters // Jeffrey Lowyck








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

 NIEUWPOORT

Het ganse jaar feestelijk tafelen in De Kotter

Menu « De Kotter »

Proevertje

Lauw slaatje van gerookte forelfilet met amandelschijfjes

Nieuwpoortse vissoep onder korstdeeg

Sorbet of glaasje Akvavit

Gestoomde zeetongrolletjes Véronique

Of

Geroosterde rundsbrochette Provençale

Symphonie van nagerechten

PRIJS: 36 euro – All in: + 18 euro (aperitief, ½ fles wijn, ½ water en espresso

Menu De Kotter van zaterdagmiddag  7 januari tot en met vrijdag 10 februari (niet op vrijdagavond 20 en 27 januari)

 

oooooooooooOOOOOooooooooooooooo

 

Vrijdagavond 20 en 27 januari 2012

Garnalenfestijn

Proevertje

Cappuccino van grijzen garnalen

Karnemelkpuree met een gepocheerd eitje, grijze garnalen en notenboter

Gepocheerde kabeljauwfilet op Nieuwpoortse wijze

Prijs:  25 euro


Het team van restaurantDe Kotter

wenst u een Culinair Gezond 2012


 Albert I laan 74

8620 Nieuwpoort

Tel. +32 (0) 58 224 620

Email: nieuwpoort@florealclub.be

http://www.florealclub.be

Gesloten op zondagavond, maandag en dinsdag






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vroegboeking zorgt voor extra korting

Geniet met P&O Ferries van Noord-Yorkshire

 

Op de Noordzee routes Zeebrugge/Hull en Rotterdam/Hull geeft P&O Ferries tot 20% korting* op bepaalde overtochten in 2012:

-         119 euro per enkele reis voor een 5-daagse retour in de periode 01/04/12 t/m 28/06/12

-         199 euro per enkele reis, ongeacht de duur van het verblijf in UK in de periode 29/06/12 t/m 30/09/12

(telkens prijs voor een auto met twee passagiers, cabine met badkamer en alle belastingen inbegrepen)

Met de auto bereik je vanaf de terminal van P&O Ferries in Hull in minder dan twee uur de mooiste plaatsjes in Noord-Yorkshire.

Noord-Yorkshire bestaat grotendeels uit twee nationale parken: de North York Moors National Park (tussen de Noordzeekust en de A1-snelweg naar het noorden) en de Yorkshire Dales National Park (links van de A1).

NORTH YORK MOORS

De North York Moors beginnen waar de Noordzee zich tegen het land aan schurkt: in boeiende en vaak zeer pittoreske kustplaatsjes en vissershaventjes als Flamborough Head, Scarborough, Robin Hood’s Bay, Whitby en Staithes – de kust van Yorkshire op zich is al een vakantiebestemming.

Landinwaarts liggen de Moors, het grootste heidegebied van Engeland en Wales, met dorpen waar de tijd is blijven stilstaan (Goathland), abdijen (Rievaulx Abbey), kastelen (Castle Howard) en andere bezienswaardigheden zoals het stadje Thirsk waar in de vroegere praktijk en woonhuis van de beroemde schrijvende veearts James Herriot een bijzonder museum is ondergebracht.

YORKSHIRE DALES

All creatures great and small, de televisieserie rond de boeken van James Herriot, is echter niet in de Yorkshire Moors gefilmd, maar nog verder landinwaarts: in de Yorkshire Dales. Daar vind je woeste landschappen en kun je uitgebreide wandelingen maken die veel weg hebben van een echte bergtocht. Je vindt ongewone rotsformaties in Brimham Rocks, de beroemde Limestone Pavements (kalkstenen pad) in de buurt van Malham Cove (waar nogal wat bekende films zijn gedraaid), een spectaculaire kloof (How Stean Gorge), de beroemde kaasmakerij waar Wallace en Gromit zich bevoorraden (Wensleydale Creameries in Hawes), dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan (Bolton Abbey, Kettlewell, Grassington). Een uitzonderlijke spectaculaire autorit.

20 % KORTING

De korting wordt toegekend op het geldende tarief op de gewenste reisdatum.

Boeking dient te gebeuren voor 15 februari 2012. Hoe vroeger men boekt, hoe hoger de korting!

Voor alle informatie en reservatie: www.POferries.be/boekvroeg of

tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij de reisbureaus.

(Georges Keters – Foto’s P&O Ferries)








>> Reageer (0)
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN DE KUST

GASTRONOMIE AAN ZEE

Valentijn weekend

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari en van vrijdag 17 tot en met zondag 19 februari 2012

Menu

Champagne met wachtbordje

Sint-Jacobsnootjes met zeekreeftjes op Chef’s wijze

Melkkalf met oregano Florentine

Zoetje van Sint-Valentijn

Mokka

 Menu

Zaterdagavond 11 en 18 februari

60 euro

75 euro met gepaste wijnen en water

 Arrangement

 2 nachten + menu + 1 ontbijt + Champagnemenu +

3de nacht gratis

155 euro per persoon

 Hotel-Restaurant St-Laureins

Strandlaan 12

8434 Westende

 www.st-laureins.be

info@st-laureins.be

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs