Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN GIDSEN 2012 IN DE WINKEL

Michelin Bib Gourmand Benelux 2012

Lekker eten hoeft niet duur te zijn

Lekker eten hoeft immers niet noodzakelijk veel te kosten. Zeker in tijden van crisis kijken we ongetwijfeld meer naar onze uitgaven, maar dit hoeft niet ten koste van lekker eten te gaan! En aan lekker eten is er geen gebrek in de Benelux: men volgt gewoon de adressen aangeduid met een “Bib Gourmand”. In de MICHELIN gids zijn deze te herkennen aan het hoofd van de Michelin-man, de welbekende Bibendum, met zijn smakelijke glimlach =. Het symbool onderscheidt restaurants die een

lekker menu, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, aanbieden voor maximaal 35 euro (36 euro in Brussel, Luxemburg en Amsterdam).

Bistro, trendy restaurant, traditionele of internationale keuken... de “Bib Gourmand” verzamelt alle adressen die voldoen aan het dubbele criterium van een lekkere maaltijd aan een betaalbare prijs. Of samengevat, hier ben je zeker van het beste menu zonder angst voor de rekening en dit alles volgens ieder zijn smaak, de sfeer van het moment, het seizoen of het gezelschap.

En aangezien de restaurantwereld voortdurend evolueert, bevat de editie 2012 bijna 25% nieuwe adressen. De Benelux-gids telt 39 nieuwe adressen en aarzelt niet om er 25 uit zijn selectie te verwijderen: een goede prijs-kwaliteitverhouding blijft immers het devies.

ONTDEKKINGEN 2012

Voor België is er bijvoorbeeld een grote nieuwkomer uit Antwerpen, “Cuichine”. De leuke woordspeling is een verwijzing naar de lekkere keuken uit China, uitgebaat door de twee zonen van een Chinese restauranthouder. Op het menu staan de gerechten waarmee ze zijn opgegroeid: gerechten zonder franjes, maar met veel finesse, met verse producten. Dit restaurant zal er zeker voor zorgen dat de Chinese keuken ver buiten Antwerpen weer in de mode is. We vermelden tevens “Sjo d'O” in Kraainem (bij Brussel), een typisch buurtrestaurant waar men zich thuis voelt dankzij een lekkere traditionele keuken en een vriendelijke bediening. Een ander gezellig restaurant is “La Cloche”, een van de nieuwe "Bib Gourmand"-restaurants in Wallonië, waar charme en lekkere traditionele gerechten hand in hand gaan.

De Nederlanders doen echter niet onder, met hun talrijke restaurants waar heerlijke producten en authentieke smaken worden gecombineerd. Zoals “Rons Vis van de Dag”, een bijhuis van sterrenchef Ron Blaauw, waar men de gezinsvriendelijke keuken helemaal onder de knie heeft. Versheid en eenvoud zijn de kernwoorden om alle kenmerken van het product, en vis in het bijzonder, tot hun recht te laten komen. Ook in meer toeristische

regio’s hebben de inspecteurs goede adressen ontdekt waar men echt lekker kan eten aan eerlijke prijzen. Zo is er “De Campveerse Toren”, in Veere, waar lekker (en rijkelijk!) gebruik

wordt gemaakt van streekproducten, of “Hoofdstad” in Amsterdam, de chique brasserie van hotel “De l’Europe”, waar men zowel naartoe gaat voor het lekkere eten als voor de sfeer.

De restaurants in Luxemburg bevestigen hun constante kwaliteit. Vooral “Le Parmentier” in Junglinster, steeds geroemd om zijn gezelligheid en voor de kleine exotische toetsen die de kaart opfleuren.

MICHELIN BIB GOURMAND

De gids “Bib Gourmand Benelux 2012” bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe:

- 133 restaurants in België, waarvan 22 nieuwe;

- 7 restaurants in het Groothertogdom Luxemburg;

- 102 restaurants in Nederland, waarvan 17 nieuwe.

De gids is vanaf 9 november te koop voor 15,95 euro (België en Nederland) en 15,50 euro (Groothertogdom Luxemburg).

NIEUWE STERREN MICHELIN 2012

De 2012-editie van de MICHELIN gidsen voor de Benelux

Over enkele weken presenteert Michelin de twee MICHELIN gidsen met de selectie van restaurants en hotels in alle prijs- en comfortklassen, inclusief de nieuwe sterrenrestaurants:

21 november 2011: MICHELIN gids België & Luxemburg 2012.

Te koop vanaf 24 november 2011.

28 november 2011: MICHELIN gids Nederland 2012. Te koop vanaf 1 december 2011.







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs