Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORTH SEA CHEFS

 

Thierry Cornelis

restaurant De Kelle in Koksijde

nieuwe North Sea Chef

 

 

KOKSIJDE – Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van restaurant De Kelle aan de Zeelaan 265 is opgenomen als nieuwe North Sea Chef. Hij werd gekozen om gedurende twee jaar deel uit te maken van een onderzoeksteam om de duurzaamheid van de Noordzee te verdedigen.

Amper een paar maand nadat Thierry Cornelis door de 33 Masterchefs Belgium werd bekroond met de titel van Culinair Ambassadeur en recent diezelfde titel toegekend kreeg van de de Koninklijke Orde van de Paardevissers Oostduinkerke, mag Thierry zich nu ook North Sea Chef noemen. De gewezen leerkracht praktijk van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde is er blij mee: “Filip Claeys, stichter van de North Sea Chefs nodigde me recent uit met de vraag deel te nemen aan het onderzoeksteam van de vereniging. Een vraag die we volmondig en met eer, respect en waardering voor de vissers, hebben aanvaard. De Noordzee, biedt veel meer dan de duurdere vissoorten. De North Sea Chefs willen dit nog meer promoten. Het verhaal om  met minder bekende en toch smaakvolle vissen te werken, onderschrijf ik ten volle. Ook de waarde van bijvangst valt niet te onderschatten en vraagt om een stuk opvoeding en bewustzijn. Daaraan wil ik graag meewerken. Als ambassadeur is het onze taak om de chefs, de hobby koks en vooral de consumenten aan te moedigen om mindere bekende vis, gevangen door Belgische vissers te consumeren. We moeten leren eten wat de visser vangt. Niet enkel laten vissen wat wij willen eten en al de rest weggooien.”

 

NORTH SEA CHEFS

 

De North Sea Chefs werd in maart 2013 boven de doopvont gehouden naar een idee van Filip Claeys (2-sterrenchef De Jonkman, St-Kruis), Rudy Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo) en Danny Huyghebaert (Vlaamse Schelpdier en Vis Coöperatie) en tekenden een charter. Hierbij beloven ze ook minder bekende vissoorten uit de Noordzee te verwerken in hun creaties op het bord. Op die manier dragen de chefs hun steentje bij teneinde de Vlaamse visserij duurzamer te maken. Het aantal North Sea Chefs groeit elk kaar met het gekende resultaat, vandaag komt er meer dan tong, tarbot, kabeljauw of onder ander rog aan bod en kiezen zij graag voor minder bekende lekkernijen als hondshaai, tongschar, steenbolk, vlaswijting en schelvis. Thierry Cornelis is duidelijk: “Elke vis heeft zijn identiteit. De North Sea Chefs hebben niet alleen oog voor de meest gegeerde vissoorten, maar weten ook met de minder gekende lekkere schotels uit de oven te toeven. Kortom, we eten alles wat er gevangen wordt.”

 

KWART EEUW DE KELLE

 

Intussen maken de feestklokken zich op om straks op 1 april de viering van de 30ste verjaardag van restaurant De Kelle dik in de kijker te stellen. Daarover binnenkort alle info. De Chef en de charmante gastvrouw werken momenteel aan een succulent Feestmenu, restaurant De Kelle, waardig. De lekkerbekken kunnen nu al likkebaarden.

Het is duidelijk, 2020 wordt een topjaar voor het echtpaar Thierry Cornelis en Tjörven Ghysael.

Juist: restaurant DE KELLE is een adres om steeds op zak te hebben, eens je op stap bent in de Westhoek.

 

Restaurant DE KELLE

Zeelaan 265

8670 Koksijde

059 51 18 55

info@dekelle.be

www.dekelle.be

 

Gesloten op zondagavond,

maandagavond en dinsdag

 

 

 

Georges Keters
















>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs