Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
27-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE N OOSTENDE

 

Vrijdag 17 – Zaterdag 18 en Zondag 19 maart in Oostendse Hippodroom

 

CHAMPAGNEFESTIVAL IN  OOSTENDE

 

DRIE DAGEN LIFESTYLE & TOPGASTRONOMIE

 

Het Champagnefestival – Het jaarlijks feest van de Goede Smaak – is te beleven in de Oostendse Hippodroom. Het wordt opnieuw drie dagen genieten van Lifestyle en Gastronomie. Dat alles van vrijdag 17 tot en met zondag 19 maart 2017 en dat op wandelafstand van het strand en met een fantastisch zicht op zee. Goed bereikbaar met de kusttram en met een ruime parking op amper 100 meter, nodigt dit decor uit om er een groots event te plannen.

Voorzitter van het organisatiecomité Bernard Vandamme is een gelukkig man. “Onze deelnemers weten waar en bij wie het goed vertoeven is. Heel wat van hen noteren steevast het derde weekend van maart in het rood in hun agenda: Champagnefestival in Oostende. Zo’n organisatie kunnen we niet alleen dragen. We danken dan ook graag al onze medewerkers, de standhouders en uiteraard de Champagneleveranciers die weten dat Oostende te betekenen heeft. Bovenal willen we graag onze secretaresse en duivel-doet-al extra in de kijker stellen: met NANCY CATTRYSSE zijn we de hemel te rijk. Zij rondt de laatste hoekjes af en staat zowaar een gans jaar paraat om alles in goede banen te leiden”, geeft voorzitter BERNARD VANDAMME graag mee.

Hoe dan ook, het worden opnieuw drie mooie dagen. “Snelle wagens, lekker eten, boeiende mensen, muziek, kunst en vooral veel Champagne”, zoals de voorzitter het zo mooi kan stellen.

Vrijdag 17 maart van 17 tot 22 uur

Zaterdag 18 maart van 10 tot 22 uur

Zondag 19 maart van 9 tot 18 uur

 

 

CHAMPAGNE TROEF

Deze huizen verwennen de liefhebbers drie dagen lang:

Champagne l’Huiller Fontette
11 bis Rue de l’École, 10360 Fontette

Champagne Mongery Landreville
2 bis  Rue du Moulin, 10110 Landreville

Champagne Philippe Moutardier
Route de Pavant 7 – 02310 Charly-sur-Marne

Champagne Camus-Sartore Villedommange
19 Rue de l’Aurore , 51390 Ville-Dommange  

Champagne Louis Dehu
10 Boulevard Saint-Michel, 51480 Venteuil  

Champagne Vve Lanaud
3, place Léon Bourgeois, 51190 Avize 

Champagne Philippe Rouyer
11 Rue des Chauffours, 51480 Fleury-la-Rivière  

Champagne Henry David Heucq
3 Rue de Romery, 51480 Fleury-la-Rivière

Champagne William Saintot
4 Rue Charles de Gaulle, 51160 Avanay-Val-D’or  

Champagne Neret Vely
333 Rue des Sources, 51210 Vauchamps  

Champagne Dauby mère & fille
22  Rue Jeanson, 51160 Ay  

Champagne Lejeune Del Hozanne
6 Allée du Mont Aigu, 51160 Avenay-Val-D’or  

Champagne Breton Fils 

12, rue Courte Pilate  51270 Congy   

Champagne Warnet-Debaets – Rue de l étang 13 51480 Montvoisin-Oeuilly

Champagne Guilette Brest
14 Rue Gaston Poittevin, 51530 Monthelon

GUSTO CATERING

Gusto catering is niet zomaar een catering. Nee, er zit hart, ziel en veel passie in hun visie. De catering is gedreven door ambacht en traditie. Zo werkt men uitsluitend met ambachtelijke producten uit onze regio en de ons omringende landen. Ze omarmen opnieuw de klassiekers uit onze keuken, maar geven er graag een creatieve twist aan.

CHAMPAGNEONTBIJT

Op zondag is er om 9u een royaal Champagneontbijt tvv vzw Ithaka. Gusto catering  zal u verwennen met een  schitterend buffet aan 25 euro per persoon incl. 2 glazen champagne.  

STANDHOUDERS

Arino Jewels
Heikant 42 – Meerhout – +32 14 309 805
KLASSEVOL, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. Voor de vrouw met oog voor detail en stijl

Hannes Dhaese sculpturen en schilderijen
Rubensplein – 8300 Knokke-Heist – + 32 495 74 09 26
Gek, leuk en origineel. Kunst met een knipoog! En heel betaalbaar. Geeft kleur aan je interieur.

Les Saveurs d Antan, gekend van kazen, tapenades en olijven. Elke zoetekauw vindt er zijn of haar gading

Hansaeme Foie Gras

Ambachtelijk bedrijf sinds 1990 die dezelfde traditionele kweek- en productiemethode hanteert als in de Périgord

Artisanale chocolade uit Veurne

Een jong en dynamisch bedrijf met lekkere aperitiefkoekjes voor bij de champagne.  Verse truffels en verse boterwafeltjes

J.Hin 16

Een nieuw artisanaal en West-Vlaamse topproduct met 16 kruiden.  Een topper van formaat

Garage Nissan – Geert Brackx
Service, kwaliteit en voor ieders beurs

Garage Lotus – Thierry Verhiest

Brouwerij Strubbe uit Ichtegem

Artisanale streekbieren : Keyte, Ichtegems bruin, enz….

 

Vishandel Luc - Oesterbar
Delicatessen recht uit de zee

Immo Calma

Vastgoed in Portugal

Algarve & Silver Coast

Marleen Calis

0477 48 53 00

www.immo-calma.be

www.gralha-villas.com

La cave aux bulles

Champagne…. in de oudheid omschreven als ‘een edele wijn’, vaak  geassocieerd met plezier, feesten en vuurwerk.  www.lacaveauxbulles.com

Ensor Beach

New beachbar in Oostende – Vanaf 01/04/2017 open 7/7 - gelegen tussen de Vlaanderenstraat en de Kapucijnenstraat.
(tussen Polé Polé beach & Zandsculpturenfestival)

Miss Belgium Coast

De missen zullen aanwezig zijn op het Champagnefestijn in Oostende

 

RESTAURANT AU ROY HENRY

Vanaf maart tot einde mei genieten van het Champagne – Kreeftenmenu. Reservaties aanbevolen: 059 51 87 50.

HOTELS

De organisatie stelt tegelijk enkele knappe hotels voor, zodat uw verblijf op het Champagnefestijn optimaal kan ingevuld worden.

Hotel IMPERIAL
Van Iseghemlaan 76 rechtover het Kursaal van Oostende

Hotel ROYAL ASTRID
 biedt u de mogelijkheid te genieten van een welverdiende nachtrust in een dubbel kamer superior, inclusief ontbijt, tegen de prijs van 135.00 voor 2 nachten !
Het wachtwoord voor de reservatie is : CHAMPAGNEFESTIJN.
Er kan rechtstreeks gereserveerd worden via de balie van het hotel.

Hotel PACIFIC, op 50 meter van zee en strand, biedt een CHAMPAGNEFESTIJN formule aan.  Overnachten en gratis naar het Hip Champagnefestijn.  Vraag naar deze formule als u boekt voor het weekend van 18 tem 20 maart.

Hotel OSTEND
, vlakbij het centrum, het staketsel en het strand, schenkt u, bij reservering tijdens het weekend 18 tem 20 maart, gratis ingangskaarten om het Hip Champagnefestijn te bezoeken.

Meer info kan u verkrijgen via nancy.cattrysse@telenet.be.

 

MUZIKALE OMLIJSTING MEET JO AREND

Solist, jazzcombo, big band, als het om kwaliteitsmuziek gaat komt men bij Jo Arend terecht. Zo ook voor zijn succesvolle ‘tribute concerten’. Het is ooit begonnen met een “Tribute to Fats Domino” en de formule sloeg direct aan.

Zo volgden nog Tributes to Louis Prima, Frank Sinatra, Ray Charles, Louis Amstrong, Gilbert Bécaud. Straks komen Aznavour, Joe Dassin, Marc Aryan en zelfs Elvis aan de beurt.

“Het gaat in geen geval om imitaties” verduidelijkt Jo, “maar in onze eigen stijl, soms met wat frivole of amusante toetsen, maar met eerbied voor de originele muziek brengt onze combo een der beroemde zangers voor de geest, en telkens weer voor een enthousiast en dankbaar publiek.”

De arrangementen zijn getekend door Slingeneyer Ghislain.

 

Het champagnefestijn is een organisatie van de vzw Champagnefestival

Nancy Cattrysse : +32 478 480 177 en nancy.cattrysse@telenet.be

Bernard Vandamme : +32 486 866 521 en bervanpaarden@hotmail.com

 

Tot straks op de Oostendse Hippodroom






>> Reageer (0)
13-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.C-HOTELS ANDROMEDA TOPPER AAN DE KUST

C-Hotels Andromeda Oostende

 

is verkozen tot

 

beste hotel aan de Belgische Kust.

 

 

Hotel Andromeda is sinds 2014 in handen van de investeringsgroep Depoorter, Vercaemst & Steenoven en wordt uitgebaat onder de vlag van C-Hotels.

Het hotel heeft op korte tijd een grondige renovatie ondergaan waarbij de vergaderzalen, ontbijtruimte, receptie, bar en kamers werden aangepakt. Het harde werk en de investeringen werpen nu duidelijk hun vruchten af door als beste hotel van Oostende en de Belgische Kust te zijn uitgeroepen door Hotel Special, gereputeerd voor zijn hotelbeoordelingen, wereldwij.

Meer info:

 

C-Hotels Andromeda

Albert I – Promenade 60

8400 Oostende

Tel. 059 80 66 11

www.andromedahotel.be








>> Reageer (0)
05-02-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW RESTAURANT IN NIEUWPOORT

Horeca Nieuwpoort

 

Restaurant De Haven

nieuwe culinaire parel

 

Raf en Michel, eminente uitbaters van De Markt, verlieten eind vorig jaar hun stek op het Marktplein, verbouwden het voormalig restaurant ’t Palingkot in de Havenstraat om tot De Haven en namen er zopas hun intrek. Een juweel.

 

De inkom alleen al is een droom: de Nieuwpoortse haven bij zonsondergang. De zaal is een verademing, de muren belegd met hout op unieke wijze. Warm, eigentijds, strak, gezellig en goed voor ruim veertig zitjes, aansluitend een heerlijk salon, goed voor een familiefeesten, vergaderingen of zo maar een feest in gezellige en intieme kring. En er is nog meer. Raf en Michel bouwden tegelijk naast de zaal een terrasje uit waar bij mooi weer kan genoten worden van de troeven van het huis.  Boven de bar schittert met een uniek stuk geschiedenis van het huis, glas in lood verwerkte publiciteit voor een intussen stuk bierhistorie toen café De Vismijn van Betty Verhaeghe nog een van de Nieuwpoortse toppers was.

OPEN KEUKEN

In de open keuken voelt Michel zich al meteen als een vis in het water. Net als in De Markt staan verse visgerechten, zeevruchten en mosselen naast het beste vlees op het menu. De lekkerbekken van het voormalig Palingkot worden niet vergeten en kunnen meteen kennis maken met een eigen palingcreatie van Michel. “Het zou zonde zijn om de specialiteit van onze voorgangers Martine en Marcel links te laten”, stelt de Chef die uiteraard met veel genoegen zijn Gepocheerde zalm met béarnaisesaus – gerecht dat tweesterrenchef Luc Bellings ooit als beste schotel naar voor schoof – verder uit de oven te toveren. In de zaal zorgt Raf ervoor dat het centraal opgestelde haardvuur de gezelligheid nog meer aanscherpt. Het laat zich meteen raden, met De Haven beschikt Nieuwpoort meteen over een nieuwe culinaire parel.

 

OPENINGSMENU

 

Welkomstbubbels met hapje

Ravioli van kreeft met fijne groentjes

Paling De Haven

(Eigen creatie : gebakken paling in lookbotersaus met spekreepjes, ajuin, sjalotjes en champignons, geflambeerd met Calvados en tot slot een scheutje room)

OF

Gepocheerde zalm met Béarnaisesaus

(Dit gerecht werd geproefd, vergeleken en als beste gekeurd door tweesterrenchef Luc Bellings)

OF

Steak grillé

(in huis bereid lookbotersausje en wintergarnituur)

 

Trio van nagerechten

 

Prijs:   40 euro

 

Het openingsmenu is te genieten tot 30 maart 2017.

Reservatie is gewenst.

 

Restaurant De Haven

Havenstraat 3

8620 Nieuwpoort

eten@restaurantdehaven.be

www.restaurantdehaven.be

0486 26 33 99

 

Openingsuren:

Vrijdag van 17.30 u. tot…

Zaterdag tot en met woensdag van 11.30 tot 15 u.

en van 17.30 u tot….

Na 21 u. graag met reservatie

Donderdag is rustdag

 

 

Georges Keters






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs