Parel in hartje Euro-regio in provincie Luik
ZEN is het sleutelwoord in Jala Hotel
De Euro-regio in de stad
Luik heeft er sinds maart 2011 een hotelparel bij: aan de rue Jaspar, op een
boogscheut van de Boulevard de la Sauvenière en aan de voet van de Thier de la
fontaine bouwde men het Jala Hotel, goed voor vier fonkelende sterren. Een
baken van rust in de Vurige Stede, met ZEN als sleutelwoord.
ZEN, inderdaad, omdat het halfcirkelvormige hotel gebouwd
werd volgens de regels van het EvN concept, lees Excellentia vita Nova, wat het
samenspel beoogt van diverse elementen en prestaties waardoor de klant
duidelijk kan genieten van een meerwaarde van ZEN, zeg maar welzijn. Hierbij
spelen de receptie met het onthaal, de kamerindeling, de ruimte voor seminaries
en onder andere de lokalen voor vergaderingen een grote rol. De duurzame
omgeving, opgebouwd door de moderne en hoogtechnologische elementen, zorgt voor
de rest. Het geheel staat borg voor een werkelijk zorgeloos verblijf, in kamers
die meer op studios en kleine appartementen lijken. Top dus.
ALAIN BORGUET
Geboren en getogen in Luik staat Alain Borguet aan het
hoofd van deze schitterende hotelparel. Hij is er mede zijn ruime
internationale ervaring binnen de sector de Luikse hotelwereld een nieuw elan
geven. Onze mooie stad heeft dringend nood aan vernieuwing. Heel wat hotels
zijn verouderd en zijn aan renovatie toe. De hotelsector is een zee die
constant in beweging is. De golven worden elk jaar steviger en, wil men
gewapend zijn voor de komende tien jaar, dan hebben vele hotels in Luik
dringend een facelift nodig. Vandaar dat we met Jala Hotel het nieuwste van het
nieuwste uit de kast halen, zowel voor de toerist als voor de businessman.
Vandaar onze constante interesse voor hoogtechnisch materiaal in onze
vergaderzalen, stelt Alain Borguet, general
manager Jala Hotel.
MICHEL DAMOISEAU
Wie de top wil, mikt evenzo op een uitstekende keuken.
Daarom trok general manager Alain Borguet Chef Michel Damoiseau aan, man van
vele oorlogen en met een buitenlandse reputatie om u tegen te zeggen. Na zijn
studies Hotelschool Luik trok de 42-jarige Chef op stages naar driesterrenchef
Georges Blanc in Vonnas en werd later Chef aan het fornuis bij diverse toppers
in het Luikse. Met zijn bijzonder dynamisch team dirigeert Michel Damoiseau niet
alleen het gastronomisch restaurant Remparts Notger (genoemd naar de Luikse
prins-bisschop uit de 11de eeuw) maar ontfermt zich tegelijk voer de
bar-brasserie Le Charles. Beide eetgelegenheden liggen hem nauw aan het hart.
Kwaliteit is hier het ordewoord. In ons restaurant Remparts Notger willen we
de lekkerbekken tot in de puntjes verwennen, in Le Charles pakken we uit met
een traditionele brasseriekeuken, met mogelijkheid tot kleinere keuken, snacks
en tapas, vertelt Chef Michel Damoiseau, die met de regelmaat van een klok de
smulpapen aan tafel komt bezoeken.
De Chef laat u genieten van een Ontdekkingsmenu, goed
voor vijf gangen (50 euro), een Weekmenu met drie gangen (30 euro) en uiteraard
Aan de kaart met daarbij enkele succulente schotels als de Tartaar van kreeft,
Roggenvleugels, Gerookte tonijn, Duivenrug, Lotte op lage temperatuur gegaard,
Eend en onder andere Lam. Als toetje kan men niet naast de Moelleux au chocolat
kijken, getekend Chef Michel Damoiseau.
Restaurant Remparts Notger is gesloten op zaterdagmiddag
en de ganse zondag.
VIER STERREN
Jala Hotel is uitgebouwd om een domein van 8.500 m², op
een bijzonder aantrekkelijke plaats, op een steenworp van het centrum. Architecturaal
is elk detail afgewerkt. Het geheel omvat 54 super comfortabele kamers van
minstens 45 m² met alles er op en er aan, waaronder acht luxe suites en vijf
executief kamers. Met directe verbinding
naar elke verdieping is de garage een zegen, midden de stad, wat een weelde is
voor de verblijvers die de stad Luik te voet willen verkennen. Alles ligt
binnen wandelafstand. Een extra luxe.
JALA HOTEL
Rue
Jaspar 2
4000
Luik
Tel.:
04 230 73 30
General
Manager: Alain Borguet
A.Borguet@jalahotel.com
www.jalahotel.com


|