Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS IN LUIK

Parel in hartje Euro-regio in provincie Luik

ZEN is het sleutelwoord in Jala Hotel

De Euro-regio in de stad Luik heeft er sinds maart 2011 een hotelparel bij: aan de rue Jaspar, op een boogscheut van de Boulevard de la Sauvenière en aan de voet van de Thier de la fontaine bouwde men het Jala Hotel, goed voor vier fonkelende sterren. Een baken van rust in de Vurige Stede, met ZEN als sleutelwoord.

ZEN, inderdaad, omdat het halfcirkelvormige hotel gebouwd werd volgens de regels van het EvN concept, lees Excellentia vita Nova, wat het samenspel beoogt van diverse elementen en prestaties waardoor de klant duidelijk kan genieten van een meerwaarde van ZEN, zeg maar welzijn. Hierbij spelen de receptie met het onthaal, de kamerindeling, de ruimte voor seminaries en onder andere de lokalen voor vergaderingen een grote rol. De duurzame omgeving, opgebouwd door de moderne en hoogtechnologische elementen, zorgt voor de rest. Het geheel staat borg voor een werkelijk zorgeloos verblijf, in kamers die meer op studio’s en kleine appartementen lijken. Top dus.

ALAIN BORGUET

Geboren en getogen in Luik staat Alain Borguet aan het hoofd van deze schitterende hotelparel. Hij is er – mede zijn ruime internationale ervaring binnen de sector – de Luikse hotelwereld een nieuw elan geven. “Onze mooie stad heeft dringend nood aan vernieuwing. Heel wat hotels zijn verouderd en zijn aan renovatie toe. De hotelsector is een zee die constant in beweging is. De golven worden elk jaar steviger en, wil men gewapend zijn voor de komende tien jaar, dan hebben vele hotels in Luik dringend een facelift nodig. Vandaar dat we met Jala Hotel het nieuwste van het nieuwste uit de kast halen, zowel voor de toerist als voor de businessman. Vandaar onze constante interesse voor hoogtechnisch materiaal in onze vergaderzalen”, stelt Alain Borguet, general  manager Jala Hotel.

MICHEL DAMOISEAU

Wie de top wil, mikt evenzo op een uitstekende keuken. Daarom trok general manager Alain Borguet Chef Michel Damoiseau aan, man van vele oorlogen en met een buitenlandse reputatie om u tegen te zeggen. Na zijn studies Hotelschool Luik trok de 42-jarige Chef op stages naar driesterrenchef Georges Blanc in Vonnas en werd later Chef aan het fornuis bij diverse toppers in het Luikse. Met zijn bijzonder dynamisch team dirigeert Michel Damoiseau niet alleen het gastronomisch restaurant Remparts Notger (genoemd naar de Luikse prins-bisschop uit de 11de eeuw) maar ontfermt zich tegelijk voer de bar-brasserie Le Charles. Beide eetgelegenheden liggen hem nauw aan het hart. “Kwaliteit is hier het ordewoord. In ons restaurant Remparts Notger willen we de lekkerbekken tot in de puntjes verwennen, in Le Charles pakken we uit met een traditionele brasseriekeuken, met mogelijkheid tot kleinere keuken, snacks en tapas”, vertelt Chef Michel Damoiseau, die met de regelmaat van een klok de smulpapen aan tafel komt bezoeken.

De Chef laat u genieten van een Ontdekkingsmenu, goed voor vijf gangen (50 euro), een Weekmenu met drie gangen (30 euro) en uiteraard Aan de kaart met daarbij enkele succulente schotels als de Tartaar van kreeft, Roggenvleugels, Gerookte tonijn, Duivenrug, Lotte op lage temperatuur gegaard, Eend en onder andere Lam. Als toetje kan men niet naast de Moelleux au chocolat kijken, getekend Chef Michel Damoiseau.

Restaurant Remparts Notger is gesloten op zaterdagmiddag en de ganse zondag.

VIER STERREN

Jala Hotel is uitgebouwd om een domein van 8.500 m², op een bijzonder aantrekkelijke plaats, op een steenworp van het centrum. Architecturaal is elk detail afgewerkt. Het geheel omvat 54 super comfortabele kamers van minstens 45 m² met alles er op en er aan, waaronder acht luxe suites en vijf executief  kamers. Met directe verbinding naar elke verdieping is de garage een zegen, midden de stad, wat een weelde is voor de verblijvers die de stad Luik te voet willen verkennen. Alles ligt binnen wandelafstand. Een extra luxe.

 

JALA HOTEL

Rue Jaspar 2

4000 Luik

Tel.: 04 230 73 30

General Manager: Alain Borguet

A.Borguet@jalahotel.com

www.jalahotel.com

 

 









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs