Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE VOOR HET GOEDE DOEL

Champagneactie Fonds van de Burgemeester collectors item

 

Gemeenthuis Middelkerke schittert op Champagne Prévoteau-Perrier

 

Johnny Devey, voorzitter Fonds van de burgemeester – dat elk jaar uitpakt met een gratis kerstfeest voor de Middelkerkse senioren – liet zopas de eerste kurken knallen van de nieuwe Champagneactie, de vijfde al in de reeks exclusieve capsules, dit jaar exclusief te genieten op de kurken van Champagne Prévoteau-Perrier. Er zijn slechts 900 flessen.

Een gemeentehuis vol bubbels, het is niet alledaags. Nochtans knalden de kurken van de Champagneflessen in de hal dat het een lieve lust was. Na het succes van de vorige jaren pakt het Fonds van de Burgemeester ook dit jaar uit met een verkoopsactie waarbij Champagne kan bekomen worden waarvan de opbrengst het Fonds ten goede komt. Burgemeester Michel Landuyt: “Het is een gegeven dat we met de eindejaarsperiode in zicht we rond deze periode starten met onze verkoop, teneinde onze kas te spijzen. De inzet van de leden van het fonds is hierbij niet onbelangrijk. De ploeg van voorzitter Johnny Devey maakt zich sterk de negenhonderd exclusieve flessen aan de man/vrouw te brengen zodoende de minder bedeelden en alleenstaanden uit onze gemeente te kunnen bedenken met een fraai Kerstfeest, aansluitend waar nodig is materiële en of financiële steun te leveren bij de minder gegoeden uit Middelkerke.

PREVOTEAU-PERRIER

Extra stimulans om de Champagne aan te schaffen is – naast uiteraard het nuttigen van de heerlijke bubbels – het etiket én de speciale capsule. Voorzitter Johnny Devey: “Na de Dronkenput, de Watertoren, de Rotonde en het Casino prijkt thans het gemeentehuis op het etiket van het Champagnehuis aansluitend op de capsule. Dit keer kozen we voor het huis Prévoteau-Perrier, een van de pioniers op ons jaarlijks Champagneweekend dat straks aan zijn 16de editie toe is. Het is een Tradition Brut, 12% Vol. Een heerlijk glas.”

TOPPER

Als culinair journalist en groot liefhebber van het sprankelend vocht kunnen we de visie van het Fonds van de Burgemeester om te kiezen voor Champagne Prévoteau-Perrier slechts toejuichen. Het huis is niet alleen een van de pioniers van het intussen vermaarde Champagneweekend in Middelkerke, maar is al meer dan 15 jaar een vaste waarde aan zee. Heel wat gerenommeerde restaurants aan de kust schenken Champagne Prévoteau-Perrier in het glas. Het pionierswerk van het echtpaar Henri Prévoteau uit Damery wordt vandaag met klasse voortgezet door Delphine Prévoteau en eega Christophe Boudard.  Zij zijn intussen vertrouwde figuren in Middelkerke. Zij laten het product spreken terwijl persoonlijk contact voor hen heilig is.

EXCLUSIEF

De Champagne met exclusief etiket en capsule met de beeltenis van het gemeentehuis is te bekomen tegen de prijs van 23 euro per fles of 125 euro per karton van zes flessen. De bubbels zijn enkel te verkrijgen in Middelkerke bij AROMI, Oostendelaan 2, 059 30 46 49; De Tatsevoet, Paul de Smet de Naeyerstraat 14, 059 30 38 24; Kapsalon Cared-Carine De Jonghe, Leopoldlaan 109, 059 30 38 24 en Café de Tennis bij Mario Declerck, 0472 30 14 08

 Georges Keters






>> Reageer (0)
03-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WERELDSE BUBBELS AAN ZEE IN MIDDELKERKE

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2012

Gloednieuw event in Middelkerke

Bubbels aan Zee

 Middelkerke zal wel altijd onlosmakelijk verbonden blijven met zijn Champagneweekend dat jaarlijks plaatsvindt in november, dit jaar van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november 2012.

Bubbels aan Zee is dan ook een logisch vervolg hier op. Ook een weekend vol bubbelplezier met een ruim aanbod van mousserende wijnen maar uitgezonderd Champagne.Zo wordt Middelkerke ongetwijfeld de meest bruisende kustgemeente!

Een gloednieuw topevenement, ontstaan uit het vroegere Rosé aan Zee, maar nu met uitsluitend mousserende wijnen, uiteraard in wit maar ook rosé, afkomstig uit de ganse wereld, die op het Epernayplein kunnen ontdekt, geproefd en ter plaatse aangekocht kan worden.

VAN PROSECCO TOT VONKELWIJN

Aan keuze geen gebrek: Spanje pakt uit met zijn cava, Italië mikt op prosecco en spumante, Frankrijk en Luxemburg zijn gereputeerd voor hun uitstekende crémants terwijl wereldwijnen dezer dagen hip zijn met hun sparklings.  Of misschien houdt u wel liever van een glaasje Duitse Sekt of Zuid-Afrikaanse vonkelwijn? Je vindt ze allemaal op Bubbels aan Zee.

Op het Epernayplein wordt een reusachtige loungetent opgetrokken met 400m2 extra buitenterras om, met zicht op zee, te kunnen genieten van een glas mousserende wijn. De bijhorende hapjes worden geserveerd door de hotelschool Ter Duinen uit Koksijde.

PROGRAMMA

Op vrijdag 10 augustus is er vanaf 18 uur de openingsavond met een optreden van het zeskoppige  jazzorkest Music Dream.

Op zaterdag 11 augustus kan u wegdromen in onze loungetent met een glaasje bubbels en gepaste lounge muziek. Na 23 uur gooien we alle remmen los met de Strandreddersfuif.

Zondag 12 augustus staat in het teken van sfeervol aperitieven, opgefleurd met een heus aperitiefconcert met een piano- en strijkersorkest.

ALAIN BLOEYKENS

Het staat buiten kijf, de Belg is ronduit gek op mousserende wijnen. Organisator Alain Bloeykens vertelt: “Het event Bubbels aan Zee poogt hier volop op in te spelen. Bekijk de actuele consumptietendensen en je merkt het meteen, geen enkel land ter wereld, berekend per inwoner, drinkt meer mousserende wijn dan de Belg. Vorig jaar kraakten we met zijn allen 55 miljoen flessen bubbels, een absoluut record! We zijn dan ook de officieuze wereldkampioen bubbels drinken. Hierbij is Spanje is met zijn cava de absolute koploper. Vorig jaar werden er 24 miljoen flessen verkocht in ons land. Leuk detail: cava is een echt Vlaams gegeven want 90% van die gigantische hoeveelheid werd door de Vlamingen gekraakt. Op twee komt Champagne. Officieel met 10 miljoen verkochte flessen in ons land maar daar dienen nog naar schatting zo’n 3 miljoen flessen bijgeteld te worden die door de Belg ter plaatse gekocht worden. Het podium wordt vervolledigd met de Italiaanse prosecco, goed voor zo’n 5 miljoen verkochte flessen vorig jaar. De nieuwste hype bovendien want in nauwelijks drie jaar tijd is dat volume verdubbeld. De reden? Italië is hip en prosecco speelt hier handig op in. De wijnen hebben iets minder alcohol, zijn een klein tikkeltje fruitiger en zoeter, ze lopen dus heel makkelijk naar binnen en doen het voortreffelijk wanneer het echt zomer is. Een stoute voorspelling? Wil de zomer een beetje mee dan zou prosecco al eens snel de grootste concurrent van de Spaanse cava kunnen worden. De resterende 16 miljoen verkochte flessen is een mix van verschillende landen en regio’s. De belangrijkste zijn: de Franse crémants – vooral die uit de Elzas, Bourgogne en Loire – samen met de crémant uit Luxemburg, sparkling uit de Nieuwe Wereld met vooral Australië en Zuid-Afrika – daar ook wel vonkelwijn genoemd – en tot slot de Duitse Sekt.”

PRAKTISCH

De tent op het Epernayplein, alsook de animatie, is voor iedereen vrij toegankelijk. Aan de centrale kassa kunt u een glas aankopen (2 euro) dat u nadien ook mee naar huis mag nemen. De prijzen van de bubbels, per glas of fles, zijn afhankelijk volgens de deelnemende huizen en producenten.

U betaalt met jetons die u aan de infostand van Toerisme Middelkerke kunt aankopen.

Meer info: www.middelkerke.be








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs