Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Culinair & toeristisch Gent in de kijker

Magazine Gastronomie & Toerisme straks ook in GENT

 

Vanaf februari 2008 mag je voortaan ook het Magazine Gastronomie & Toerisme met culinair en toeristisch nieuws verwachten in Oost-Vlaanderen, met GENT als speerpunt.

 

Het magazine is gratis te bekomen bij de Dienst voor Toerisme en de beste horecazaken & hotels.

De culinaire weetjes en toeristische bezienswaardigheden worden verzameld door levensgenieter JOHAN D’HAENE (foto). Johan is de initiatiefnemer en realisator van de bijzonder populaire blog PLIETSPLETS en alom gewaardeerd presentator in het Gentse.

Hotels, restaurants en organisatoren van toeristische activiteiten kunnen steeds met Johan D’Haene in contact komen en hen het jongste nieuws bezorgen. Deze zullen niet alleen te lezen zijn in het Magazine Gastronomie & Toerisme, maar tegelijk hier op deze blog.

Neem intussen ook een kijkje op de kleurrijke blog van Johan: www.bloggen.be/plietsplets en je dag kan niet meer stuk.

Voor meer info en mededelingen: Plietsplets@telenet.be

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
25-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orde 33 Meesterkoks van België
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Culinaire top van België samen aan tafel

 

Grote Nacht

Orde 33 Meesterkoks van België

 

De Grote Nacht van het 45ste Magistraal Kapittel van de Orde van de 33 Meesterkoks van België is ook dit jaar uitgegroeid tot het meest hoogstaande culinaire feest van het jaar. Het Casino Knokke was tot in het nok gevuld met niets dan gastronomen en liefhebbers van een heerlijke en lekkere tafel.

 

Voorafgaand aan dit culinair feest zorgden voorzitter Stéphane Buyens, secretaris-generaal Anthony Vanhuysse en de meesterkoks voor een eens te meer indrukwekkende intronisatie van vier nieuwe Meesterkoks, één Ambassadeur elf nieuwe leden Compagnons de la Toque Blanche en zeventien nieuwe ere-leden, allen begaan met slechts één zaak: de gastronomie in al zijn geledingen hoog in het vaandel dragen.

Onder de tonen van het Thebetaans ensemble Intrada uit Brugge en bij een leuk glas Champagne Laurent Perrier Grande Cuvéé zwaaide voorzitter Stéphane Buyens met vaste hand met het ere-zwaard teneinde de nieuwe leden tot de Orde te introniseren.

 

ERE-LEDEN

De nieuwe Ere-Leden komen uit alle hoeken van het land, aansluitend verdienstelijke lui uit Europa: Pieter Billiet (Frankrijk), Michel Boury (The Three Corners El Gouna, Egypte), Eddie Box (journalist uit Tongeren), Philppe Collin (hotelier uit Bastogne), Filip De Fraeye (directeur Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge), Yves Debohan (Algemeen Directeur Laurent Perrier, Brussel), Eric Demonty (commercieel directeur, Ovifat), Didier Jacoby (Horeca – artikelen Luik), Johan Knaepen (advocaat uit Alken), Cédric Leboeuf (Banqueting Organisation, Brussel), Pascale Luca (Wijnen Luca, Oostkamp),V. Marlier de Brabant (Brussel), Olivier Sermeus (Directeur Hotel Conrad Brussel), Robert Tans (Boels Verhuur, Overijse), Luc Vanparijs (industrieel, Linden), Josiane Vanmeerbeek (restaurateur, Brussel) en Frederik Wullepit (zaakvoerder, De Panne)

 

TOQUE BLANCHE

Werden geïntroniseerd bij de Orde als Compagnon de la Toque Blanche (die later eventueel Meesterkok kunnen worden): Frédéric Bruggeman (keukenchef Parkrestaurant Brugge), Wim Decock (banketbakker Prestige-Glossie Waregem), Kristof Deprez (keukenchef De Mangerie Brugge), Jurgen François (keukenchef Maekelhoeve Veerle), Marc Germonprez (keukenchef Den Baigneur Knokke-Heist), Paul Hendrickx (keukenchef Aneth Brugge), Pierre Léonard (keukenchef La Fontaine St. Vincent Soignies), Pierre Résimont (keukenchef L’Eau Vive Arbre), Daniel Soete (keukenchef Dolisa Koksijde), Kurt Van Daele (keukenchef Kurt’s Pan Brugge) en Gaël Vessé (keukenchef Jean de Bohême Durbuy).

 

AMBASSADEURS

De Orde der 33 Meesterkoks is sinds 19 november twee nieuwe Ambassadeurs rijker: Henri Barré uit Antwerpen en Jacques Cliquet uit Brussel.

 

MEESTERKOKS

Tot slot van een indrukwekkende intronisatie kreeg voorzitter Stéphane Buyens de eer om vier nieuwe Meesterkoks aan de Orde toe te voegen: Raphaël Adam (restaurant L’Essentiel in Temploux), Jean-Phillipe Darcis (cholatier-banketbakker uit Verviers), Wim Demeestere (chocolatier-banketbakker uit Heverlee) en Bernard Lescrinier (restaurant Bernardin uit Antwerpen).

 

ROYAAL BUFFET

De 45ste editie van het Magistraal Kapittel kon toen al niet meer stuk. Maar het beste moest nog komen. En daarvoor zorgde vooral Meesterkok Frans Saint Germain uit de gelijknamige Salons in Diksmuide aan het fornuis, die een schitterend menu op tafel liet aanrukken. De keukenbrigade van de Hotelschool Ter Duinen Koksjide zorgde onder leiding van werkmeester Olivier Willaert en Frank Malbrancke voor een vlekkeloze bediening in de zaal, in samenwerking met zaalmeester Ortwin Carrein van Salons Saint Germain uit Diksmuide en Salons Alta Ripa uit Avelgem.

Voeg daarbij het Groot Royaal Buffet van de Orde der 33 Meesterkoks van België en je weet meteen dat het een avondje werd om duimen en vingers af te likken. Dit buffet wordt traditioneel het pronkstuk van de avond, diverse standjes waar zowat elke Meesterkok en Toque Blanche het beste uit hun keukens op tafel zetten.

 

Hoe dan ook, de Orde van de 33 Meesterkoks van België onderstreepte in het Knokse Casino eens te meer hun waarde in belang binnen de gastronomische wereld in ons land. Het kruim van ’s lands gastronomen ontbreekt hier zelden.

En als ons aller Westhoeker Will Tura (Honoris Causa Orde 33 Meesterkoks) dan nog zijn Hemelsblauw en Ik ben zo eenzaam zonder jou (in beide landstalen!) als verrassingsact onder begeleiding van The Bobby Setter Band de zaal inslingert is het hek helemaal van de dam. Algemeen coördinator secretaris-generaal Anthony Vanhuysse mag tevreden terugkijken op een eens te meer hoogstaande culinaire avond, getekend Orde der 33 Meesterkoks van België.

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
16-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tophotels in Duitsland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Keizerlijke luxe in Duitsland

Steigenberger Hotel Bad Homburg

is oase van rust

 

Gelegen tussen grootstad Frankfurt en het Taunusgebergte in Duitsland wacht in het keizerlijke Bad Homburg een weelde aan gezelligheid, topgastronomie, rust, ontspanning en relax in ongeëvenaarde kuuroorden, met als epicentrum het Steigenberger Hotel Bad Homburg. Zo ver en zo dichtbij. Klaar voor een keizerlijke wandeling?

Zij die al genoten hebben van de service en invulling van een Steigenberger Hotel & Resorts weten het: dit is de max. Deze superieure hotelketen bezit klasrijke vestigingen in vooral Duitsland, maar ook enkele in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Egypte. Stuk voor stuk juwelen inzake relax, ontspanningsmogelijkheden en gastronomie.

Een van die parels is alvast Steigenberger Hotel & Resort Bad Homburg. General manager Kai H. Gehrmann en PR-manager Christine Strott zorgen er persoonlijk voor dat het je aan niets ontbreekt en aan het fornuis weet Chef Frank Haipeter je culinaire verlangens tot in de puntjes te verzorgen.

 

TOPKLASSE

Met zijn 152 ruime kamers en 17 suites, twee leuke restaurants en een gezellige bar, met ruime terras, is het alvast genieten geblazen. Vooral in de zomer is het een plezier te kunnen relaxen op een van de zachte zitjes, met zicht op de Kaiser-Friedrich-Promenade, op een steenworp van het Kurpark, golfbaan en keizerlijk park. Ook de wagen kan rusten in de immense ondergrondse parkeerhaven, goed voor zowat 140 wagens. Voor wie nog wat aan de lijn werken, wacht een fitness. Extra relaxen wordt het in de sauna, het stoombad en het solarium.

De kamers zijn ruim en zijn voorzien van een bureel, met mogelijkheid tot aansluiting op het internet. De evenzo fraai uitgewerkte en ruime badkamers zijn voorzien van badjassen zodat totale relax hier aan de orde is. Niets moet, alles kan is dan ook het sleutelwoord van de Steigenberger Hotel & Resorts groep.


KUUROORD

Een verpozende wandeling in de Kurhausgarten, de tuinen palend aan het hotel en de Kaiser-Friedrich-Promenade, is de ideale genegenheid om een extra frisse neus te halen. De Thai Sala tempel, de Brunnenallee, het Kaiser-Wilhelmsbad, het Casino, de bronnen van de Keizer, Auguste Viktoriak, Louise,  Landgraaf en Elisabeth vormen de ruggengraat van dit unieke park dat met het Thermalbad Taunus Thermen het kuuroord bij uitstek vormt. De Russische kerk en het golfterrein vervolledigen deze super groene long, buur van Steigenberger Hotel Bad Homburg.

 

EINDEJAARSFEESTEN

Met de eindejaarsfeesten in zicht pakt Steigenberger Hotel Bad Homburg uit met enkele fraaie culinaire momenten & relax.

Er is al een Kerstbuffet aan 44 euro per persoon, een Kerstmenu aan 54 euro en een Kerstmenu All In aan 64 euro.

Met Oudejaarsavond komen de lekkerbekken dit jaar nog een laatste keer ruim aan hun trekken in het restaurant, met keuze uit drie mogelijkheden, naar gelang de keus van het menu en de mogelijkheden tot muziek en dans.

De Sylvester Party met buffet is er aan 95 euro per persoon, het Silvester Candlelight Dinner aan 115 euro per persoon en het Silvester Gala aan 145 euro, glas Champagne en halve fles wijn per persoon. Voor wie het wenst, er wacht al een mooie dubbele kamer vanaf 148 euro per nacht. Alle details zijn te vinden op de uitgebreide website.

Hoe dan ook, Steigenberger Hotel Bad Homburg is niet alleen een ideale stek om de batterijen op te laden, ook culinaire fanaten voelen zich hier op hun best, terwijl zij die het begrepen hebben om zich eens extra te laten verwennen in een der meest perfecte kuuroorden, hier letterlijk en figuurlijk aan de bron zitten.

 

Steigenberger Hotel Bad Homburg

Kaiser-Friedrich-Promenade 69-75

61348 Bad Homburg

Duitsland

Tel. +49 6172 181 0

Bad-homburg@steigenberger.de

www.bad-homburg.steigenberger.de

 

Georges Keters

 

 


>> Reageer (0)
15-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROSTAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 1.51 uur van Brussel naar London

Eurostar schrijft geschiedenis

 

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, schrijft geschiedenis. Sinds woensdag 14 november 2007 spoort de hogesnelheidstrein van en naar het prachtig gerenoveerde St Pancras International, gelegen in het hart van Londen.

Dankzij deze verhuis van Waterloo International naar St Pancras International worden de reistijden tussen Brussel-Parijs en Londen met 20 minuten verminderd. De beste reistijd tussen Brussel en Londen bedraagt vanaf nu 1.51 uur, 1.20 uur tussen tussen Rijsel en Londen en 2.15 uur tussen Parijs en Londen.

Vanuit St Pancras International hebben reizigers een makkelijke verbinding met de rest van Londen en Groot-Brittannië. Er zijn immers 6 metrolijnen en 7 treinmaatschappijen (vanuit St Pancras International, King’s Cross en Euston, één metrostation verwijderd van St Pancras International).

St Pancras International werd helemaal in haar vroegere glorie hersteld en is voortaan een bestemmingsstation voor de 21ste eeuw. Geniet er van de langste champagnebar van Europa, die 97 meter lang langs de Eurostarperrons loopt. De komende weken openen nog een reeks onafhankelijke winkels zoals een Dagelijks Brood, een gastro-pub en een brasserie van wereldklasse de deuren.

Meer info: Inlichtingen en reserveringen: surf naar www.eurostar.com, tel. 02 528 28 28, in de NMBS-stations met verkoop van internationale tickets en in de erkende reisagentschappen. 

 Georges Keters


>> Reageer (0)
14-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Culinaire Ridders

Club Prosper Montagné

 

Thierry CORNELIS 
Restaurant DE KELLE Koksijde

&

Rolf COEN – Hotel-restaurant LOTUS De Panne

 

Foto: Thierry Cornelis - Stéphane Buyens - Rolf Coen: top uit de Westhoek.

Thierry Cornelis, patroon aan het fornuis van het visrestaurant De Kelle in Koksijde en Rolf Coen, idem dito hotel-restaurant Lotus in De Panne werden door de prestigieuze Orde van Sint-Fortunatus Gastronomische Club Prosper Montagné omwille hun vele culinaire verdiensten opgenomen als Ridder.

 

De Gastronomische Club Prosper Montagné zet tijdens haar jaarlijks galabanket en culinaire wedstrijd Eerste Kok van België in het Kursaal Oostende elk jaar enkele verdienstelijke gastronomen in de kijker en neemt ze – na grondige doorlichting op hun kooktalent – op in de Gastronomische Club, een culinair hoogstaand kransje met niets dan chefs die kiezen voor eerlijke producten. De Westhoek voegde dit jaar met Thierry Cornelis en Rolf Coen twee parels aan deze smakelijke kroon toe. “Het doet deugd deze erkenning te bekomen, vooral omdat deze wordt toegekend door mensen uit de horeca. Het bewijst dat we goed bezig zijn”, zeggen de twee gloednieuwe culinaire Ridders als één klok, twee chefs uit de regio die hun strepen verdiend hebben met hard werken. Kandidaat-Ridders worden voorgedragen door minstens twee leden uit de Gastronomische Club Prosper Montagné, vaklui en of collega’s dus.

 

ROLF COEN IN LOTUS DE PANNE

In hotel-restaurant Lotus aan de Duinkerkelaan 83 in De Panne kijkt Rolf Coen met tevredenheid terug op de aanstelling als Ridder van de Gastronomische Club Prosper Montagné. In 1990 nam hij de zaak over van zijn schoonhouders Sylvère en Diane Deklerck en zorgde er meteen voor een nieuwe wind. Aan het fornuis werkte hij zich met liefde voor het vak uit tot een sterke chef. Als oud-leerling van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde kiest hij graag voor alles wat uit de zee komt. “Met een tuin als de Noordzee is het normaal dat we kiezen voor vis. Ik ben tegelijk verlekkerd op tarbot, wat het gastronomisch plaatje de hoogte in duwt”, stelt chef Rolf Coen, tevens verlekkerd op foie gras. De kersverse culinaire Ridder is tegelijk ondervoorzitter Horeca De Panne en als Compagnon Toque Blanche lid van de Orde van de 33 Meesterkoks van België, titels die hij met verve verdedigt en uitdraagt tot het welzijn van zijn tafelgasten.

 

THIERRY CORNELIS IN DE KELLE KOKSIJDE

Met Thierry Cornelis uit het gereputeerd visrestaurant De Kelle aan de Zeelaan  265 in Koksijde is de Gastronomische Club Prosper Montagné een klassenchef rijker. Als praktijkleraar in de Hotelschool Ter Duinen Koksijde weet hij zijn kennis met veel liefde door te schuiven naar de leerlingen. In zijn restaurant, in de zaal klasrijk bijgestaan door eega Tjörven, geeft hij elke dag het beste van zichzelf aan de stoof. “Ik werk graag met vlees en wild, maar vis ligt me zeer nauw aan het hart. Het is een zo heerlijk product dat je er vele kanten mee op kunt. Met een vismijn als Nieuwpoort en de Noordzee als dichtste buur is het heerlijk elke dag verse aanvoer in de pan te krijgen”, stelt Thierry Cornelis, doorgewinterd in het vak. “Deze titel is voor mij een erkenning voor ons werk, elke dag te pleiten voor het gebruik van dagverse en vooral regionale producten, want onze streek zit bol van de fraaie producten”, geeft Thierry Cornelis nog graag mee.

 

HOTELSCHOOL TER DUINEN KOKSIJDE

Met de aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen telt de Gastronomische Club Prosper Montagné meteen twee nieuwe oud-leerlingen van de Hotelschool Ter Duinen Koksijde. Directeur Raf Sonneville was er in het Kursaal in Oostende als de kippen bij om hen te feliciteren. “Het doet bijzonder deugd om te zien hoe vaklui binnen de horeca kiezen voor oud-leerlingen uit onze school. Meer nog, met Thierry Cornelis wordt een praktijkleraar uit onze school naar voor geschoven. Dat doet extra deugd. Het bewijst dat we met topmensen aan de stoof staan”, stelt de directeur. Stéphane Buyens, voorzitter Orde 33 Meesterkoks van België, ook oud-leerling Ter Duinen Koksijde en sterrenkok aan het fornuis van Le Fox in De Panne is evenzo blij met de aanstelling. “Het bewijst dat we in de Westhoek beschikken over een flinke schare goede chefs en toffe collega’s. Het kan de gastronomie in onze regio alleen maar ten goede komen”, besluit Stéphane Buyens.

 

EERSTE KOK VAN BELGIE 2008

De aanstelling van Thierry Cornelis en Rolf Coen ging de uitreiking van de Eerste Kok van België 2008 vooraf, wedstrijd voor jonge chefs. Peter AESAERT uit restaurant Hof ter Leie in Sint-Martens-Latem werd de laureaat. Hij werd door voorzitter Manu Desutter en zijn provoosten dik in de prijzen gezet en ging met een gloednieuwe MERCEDES uit de C-Klasse naar huis, een check van 2.500 euro geschonken door het ministerie van Middenstand en onder andere met een check van 1.250 euro geschonken door BRU, de wisselbeker Club Prosper Montagné en de schaal van de Provoosten naar huis.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
13-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SNEEUWVAKANTIE IN EIGEN LAND
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Oase van rust in Ardennen

 

 

Wild & Kerst in

Ferme Château Le Duc

 

 

 

Groen en stilte zijn de grote troeven van onze Ardennen. Een van die nieuwe parels is Ferme Château le Duc in het vredige Ucimont, op een steenworp van Bouillon. Ideaal oord om te ontstressen in een oase van absolute rust en stilte, annex verwenning in themakamers en wellness, met jacuzzi en sauna.

 

In een oude in natuursteen opgetrokken boerderij bouwde de Vlaming en eigenaar Koen en Thamar Kinsbergen een hotelaccommodatie uit met dertien kamers, elk met een eigen stijl. Het bijna monumentale gebouw telt zes grote en zeven kleinere kamers, allen voorzien van het modernste comfort en internetaansluiting. De imposante Marrakesh kamer heeft uitzicht op de 4.000 m² grote tuin met vijver. De kamers Cupido, Mexico, Zuid-Afrika, Griekenland of Hollywood laten niets aan de verbeelding over. Klein, maar gezellig en… romantisch.

Het immense salon, met vleugel, houtkachel, bibliotheek en leeshoek, is door zijn lichtinval oogverblindend en werpt meteen een laken van rust om je heen. Het dorpje Ucimont telt amper een handvol huizen, wat de landelijk rust nog eens extra onderlijnt.

 

ALLE KOMFORT

 

Laat u niet overvallen door de naam. Ferme Château le Duc is helemaal geen kasteel, enkel de naam verwijst naar de plaats waar de eeuwenoude boerderij ooit een mijlpaal in de regio was. Het huis leent zich zowel voor groepen als voor individueel verblijf, met mogelijkheid tot lunch en diner. Er is een vergaderzaal met een twintigtal aangesloten PC’s.

De keuken van het huis is zonder meer uitstekend. Geen culinaire kronkelingen, maar een stevige keuken, gestoeld op grootmoeders wijze, met eerbied voor de seizoenen en streekgerechten. De joviale exploitanten Gertie en Eddie zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

De kamerprijzen variëren tussen 50 en 80 euro per kamer, naar gelang de grootte. Het ontbijt kost 8,50 euro per persoon, lunch 12,50 euro en diner 20 euro of 30 euro. Een gastronomische menu kost 40 euro. Exclusief wijn. Speciale prijzen voor groepen vanaf zestien man.

 

TOPPER

 

Ferme Château le Duc biedt tegelijk een interessant arrangement aan: twee overnachtingen met ontbijt, 1 maal diner met 4-gangenmenu en 1 maal diner met 5-gangenmenu, dranken tijdens en na de maaltijd (uitgezonderd sterke dranken) inbegrepen tegen de prijs van 200 euro per man. Tijdens het wildseizoen staan wildgerechten op het menu.

 

KERST 2007

 

Voor kerst loopt een speciaal kerstarrangement met start op zondag 23 december vanaf 14 uur tot dinsdag 25 december voor 285 euro per persoon.  Dit op basis van half pension. Het kerstmenu is een 5 gangen luxe wild menu met gepaste dranken.

 

GROEPEN

 

Ferme Château Le Duc staat ook open voor groepen. Teneinde de sessies volledig aan uw behoeften aan te passen beslist u zelf à la carte wanneer, welke en hoe u uw activiteiten plant. Indien gewenst kan de volledige hotelaccommodatie voor welke doel dan ook afgehuurd worden.

 

 

Ferme Château Le Duc
Rue Château Le Duc 52
6833 Ucimont

Tel.: +32 61 46 45 29
Mob.: +32 475 93 98 13
Fax: +32 3 454 33 37

Email: info@group-hotel.com

 

 

Georges Keters

 

 

 


>> Reageer (0)
12-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELWERELD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

European Hotel Management pakt uit met eerste vesting in België

Scandic Brugge wordt Apollo Arthotel

 

Met de overname van het management van Scandic Brugge door de Nederlandse groep European Hotel Management verdwijnt de naam Scandic uit het Brugse straatbeeld. Het hotel luistert voortaan naar de nieuwe merknaam Apollo Arthotel en wordt zodoende voor de Nederlandse groep de eerste vesting in het buitenland. Alle personeelsleden blijven, onder leiding van Gunther Beeckman, sinds de start in 2002 directeur van het hotel.

 

Immo Ter Poel, eigenaar en exploitant van het fraaie viersterrenhotel Scandic in Sint-Pieters Brugge, zette per 1 oktober een punt achter de samenwerking met de Hiltongroep, die Scandic als merknaam in portefeuille heeft. Immo Ter Poel gaat nu in zee met de Nederlandse groep European Hotel Groep (EHM) die meteen kiest voor een gloednieuwe merknaam: Apollo Arthotel. In Nederland beheert EHM negen logiesverstrekkende bedrijven. Het voormalige Scandic hotel is meteen de eerste EHM-vesting in het buitenland.

Directeur Gunther Beeckman: “Eigenaar NV Accentis met afgevaardigd bestuurder Christophe Desimpel schuift 50% van haar aandelen door naar EHM die tegelijk het management waarneemt. De nieuwe co-eigenaar kiest voor Apollo Arthotel omdat Brugge best gelinkt mag worden aan “art”, kunst, cultuur, toerisme en gastronomie, troeven die we via ons hotel graag uitspelen. Getuige daarvan zijn de beelden in de tuin van onder andere Livia Camestroro uit Jabbeke. Ik ben de mening toegedaan dat Apollo Arthotel heel wat troeven in handen heeft om de kunst te koppelen aan een cultureel, gastronomisch en toeristisch verblijf in Brugge. Onze ligging zorgt voor extra rust. Het ligt in de bedoeling om ons hotel in de zeer nabije toekomst uit te breiden met een extra conferentiezaal, zodoende tijdens de week de capaciteit van de conferenties op te drijven en de weekends in te vullen met festiviteiten, al dan niet lokaal gebonden.”

 

NIEUW BLOED

 

Scandic Hotel Brugge is eigendom van Immo Ter Poel, gesticht door wijlen industrieel Aimé Desimpel, die het hotel bouwde in 2002, infrastructuur goed voor 120 van alle comfort voorziene kamers, vergaderfasciliteiten en een ruime brasserie. Vandaag werken er constant een 25-tal personen. Ondanks een start in een bijzonder moeilijke periode met 9/11 en onder andere Sars wist directeur Gunther Beeckman fraaie resultaten te halen, maar de zware afschrijvingen en hoge schuldenlasten deden de eindcijfers elk jaar in het rood belanden. Een recente kapitaalsverhoging bracht nieuw leven in de zaak en koos men tegelijk met EHM voor een nieuw management en ruilde de Hiltongroep voor de Nederlanders, die meteen 50% van de aandelen van nv Accentis overnamen.

 

EERSTE IN BELGIE

 

Voor European Hotel Management is dit de eerste vesting in het buitenland. “In Nederland is EHM een sterke speler met onder andere “De Dikke van Dale” in Sluis in portefeuille. De groep is vrij jong en pas in 2005 opgericht door drie heren die het klappen van de hotelzweep kennen: Francesco Monaco, Willem-Jan Van Dijssel en Bas Tolmeijer. Ze maken zich sterk om van hun eersteling in België het Apollo Arthotel Brugge een bloeiende zaak te maken. Het is de ambitie om een sterk portfolio van hotels op te bouwen in ons land. We gaan er, als starthotel in België, met hart en ziel graag aan meehelpen”, besluit directeur Gunther Beeckman.

 

Apollo Arthotel Brugge

Handboogstraat 1

8000 Brugge

Tel.: 050 25 25 25

Fax: 050 25 25 27

www.apollohotelsresorts.com/brugge

www.europeanhm.com

 

Georges Keters

>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintersport in Oostenrijk
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Innsbruck paradijs voor cultuurfanaten, skiërs en lekkerbekken

 

Op wandel met Sisi en Franz Jozef

 

Liefhebbers van een stevige brok cultuur, geschiedenis, lekker eten en onvervalste skipret, zitten goed in Innsbruck en in een van de 25 dorpen en voorsteden. Als hoofdstad van Tirol heeft Innsbruck werkelijk alles te bieden, winter én zomer.

 

Innsbruck is een stad voor iedereen, want in elk van zijn 25 (vakantie)dorpen Aldrans, Ampass, Axams, Birgitz, Ellbögen, Götzens, Gries im Sellrain, Grinzens, Igls, Kematen, Küthai, Lans, Mutters, Natters, Oberperfuss, Unterperfuss, Patsch, Rangen, Rinn, St. Sigmund-Praxmar, Sellrain en Sistrans is er altijd iets te beleven. Alvorens de stad in te trekken is het bijzonder interessant om zich de Innsbruck Card aan te schaffen, kaartje dat je toelaat tegen een aantrekkelijke prijs 24, 48 of 72 uur aan gunsttarieven of gratis de voornaamste musea, bus en kabelbanen te bezoeken of te gebruiken. 

 

SISI EN FRANZ JOZEF

Het Gouden Dakje is wellicht het meest gefotografeerd geschiedkundig monument van Innsbruck. Dit was de plaats van waaruit keizer Maximiliaan I samen met Maria van Bourgondië en later zijn tweede vrouw naar steekspelen keek op het pleintje, dat vandaag nog steeds intact is. Het dakje telt 2.657 vergouden koperen dakpannen.

Niet te missen is een bezoek aan de Sint Jacobs Dom, in barok opgetrokken in 1717 met het beroemde Maria-altaar als pronkstuk, zonder daarbij de indrukwekkende preekstoel te vergeten.

Sla ook de keizerlijke Hofburg niet over, het schitterend paleis waar keizerin Maria Theresia halfweg de 18de eeuw verbleef. Indrukwekkend is vooral is de gigantische Grote Zaal met de portretten van de koninklijke en keizerlijke families waarbij deze van Sisi en Franz Jozef de aandacht trekken. Dit is pas genieten.

Voor de sportievelingen wacht de Olympic-Bobbahn in Igls, olympische bobsleebaan (alleen voor durvers), terwijl de dames reikhalzend uitkijken naar een bezoekje aan de kristallen wereld van Swarowski in het naburige Wattens.

En in Küthai wacht een wereld van skipret.

 

PRACTISCH

HOE ERHEEN: Makkelijk te bereiken met de wagen, via snelwegen die vlot Innsbruck bereiken. Vanuit Brussel 890 km waarvan 780 km snelwegen.

Diverse mogelijkheden met de trein. Alle info in alles stations NMBS.

Ryanair vliegt vanuit Charleroi naar Salzburg. Met huurauto nog 186 km, waarvan 177 snelweg, naar Innsbruck. Ook vluchten vanuit Keulen naar Innsbruck op maandag en vrijdag, met Hapag Lloyd Express.

SKIPISTES: Innsbruck beschikt over een waslijst van schitterende skipistes. Regelmatige skibussen brengen u vanuit uw hotel in enkele minuten naar uw geliefde piste. Maak alvast gebruik van de Innsbruck Gletscher Skipass, de Innsbruck Super Skipass en de Tageskarten, om goedkoper uw skipret in te vullen. De pasjes kunnen in uw hotel gekocht worden.

VERBLIJF: In Innsbruck: Hotel Europa Tyrol***** , vanaf 183 euro per nacht kamer 2 personen, inclusief ontbijt (www.europatyrol.com) en The Penz Hotel, gloednieuw designhotel, vanaf 90 euro per persoon per nacht (www.thepenz.com). Voor de skiërs in Küthai (2.000 m hoogte): Jagdschloss Küthai vanaf 110 euro per dag per persoon halfpension (www.jagdschloss.at) en Sporthotel Küthai vanaf 51,50 euro per dag per persoon, all in programma (www.sporthotel-kuehtai.com)

ETEN & DRINKEN: In Innsbruck: “Alfred Miller’s Schöneck” (exclusief restaurant met Michelin-ster) is de absolute topper; “Lichtblick”, design eethuis op het dak van Town Hall; “Deng” in de oude stad; “Europastübler” in Hotel Europa (rechtover station) is top én betaalbaar, met de beste Wiener Schnitzel in het bord; “Ottoburg”, gezelligheid troef en uitstekende keuken in historisch gebouw, eerlijke prijzen. Wie het hypermodern (en prijzig) wil, vindt zijn gading in het gloednieuwe restaurant “Pavillon”, voor het theater en Hofburg.

In Lans is het genieten in “Zum Wilden Mann” alsook in “Isserwirt”, landelijk en oersmakelijk. In “Jagdschloss Küthai” in Kühai zit je met een flinke brok geschiedenis (en de graaf) aan tafel.

MEER INFO: Innsbruck Tourismus, Burggraben 3, A-6020 Innsbruck, tel. + 43 512 59850, fax + 43 512 598 50 7, website: www.innsbruck.info, www.ski-insbruck.at, office@innsbruck.info en bij je vertrouwde reisagent.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
02-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterplezier in Oost-België
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Oost-België: meer dan Hoge Venen

Streekgastronomie in Oostkantons

 

De Oostkantons???  De wat? Sankt Vith, Eupen, Malmedy! Oh ja, die “andere” Ardennen in Oost-België. Inderdaad, dit stukje helaas te veel “vergeten” België is in de jongste tien jaren uitgegroeid tot een paradijs voor het hele gezin.

 

En voor wie gek is op streekproducten, streekgerechten of amusement buiten wandelen in de onovertroffen Hoge Venen, zit hier duidelijk op zijn plaats.  Onder de noemen “Genieter Land Oostkantons” pakt men er deze winter onder meer uit met een fraaie gids die elke gastronoom doet wegsmelten: “Smakelijk!”, gids met 33 verblijven die graag wuiven met weelderige wildgerechten en streekgerechten voor elke beurs met uitstekende verhouding prijs/kwaliteit waarbij charme de grootste troef is. We nemen er enkele onder de culinaire loep.

 

BÜTGENBACHER HOF

Heerlijk hotelcomplex dat je tot in de diepste vezels verwent. Gelegen in het rustige centrum van Bütgenbach weet de familie Norbert en Thérèse Maraite – Pip de gasten te imponeren met een schitterende keuken, bol van de regionale specialiteiten. De fazant en de ree zijn er alvast verrukkelijk en de bediening van Torsten Maraite is onberispelijk. Wie na een succulent culinair genieten de calorieën opnieuw kwijt wil kan zich verdiepen in een ruime keuze aan mogelijkheden in het wellness centrum, een vital center waar het lichaam extra verwent wordt. Een absolute aanrader. En voor wie in januari komt, wacht hen een gloednieuw indoor zwembad. Eigen parkeerterrein voor de deur. www.hotelbutgenbacherhof.be

 

PIP MARGRAFF

Een van de toppers in het gezellige Sankt Vith is het Relax Hotel Restaurant Pip Margraff. Eigenaar Franz Pip weet dit familiehotel al jaar en dag met leuke hand te leiden. De keuken is een plezier inzake wildspecialiteiten en de wijnen genieten alle aandacht. Het hotel is een parel in de regio inzake gastronomische verblijven. Het zwembad, sauna, bubbelbad en stoombad vervolledigen het aanbod voor enkele dagjes absoluut relaxen. Ideaal uitgangspunt voor uw verkenningstocht in Oost-België. Parkeerhaven voor de deur. www.pip.be en info@pip.be

 

AMBASSADOR BOSTEN

Viersterrenparel van Roger en Sandra Bosten in hartje Eupen waar de bijzonder ruime kamers alle stress doen wegsmelten. De op Franse leest geschoeide keuken van chef Olivier Vigne is top, aansluitende gepaste wijnen. Ook hier wapperen de gastronomische weekends hoog in het vaandel. Op tafel stelen ree, ever en fazant de show. De bediening in het restaurant Le Gourmet is perfect.

Gelegen op enkele kilometer van de snelweg ligt het hotel ideaal voor een uitstap naar eender welke hoek van de Oostkantons. Ruime parkeergelegenheid voor de deur. www.bestwestern.com en ambassador.bosten@skynet.be

 

KAASMAKERIJ MOUTSCHEN

Norbert en Brigitte Moutschen zijn nog zo van die zeldzame lieden die zich nog 100% artisanaal storten op hun producten. Naast de kweek van vlees- en melkkoeien vindt het dynamische echtpaar nog de tijd om eigen kaas te produceren. Elke dag wordt een kleine voorraad aangelegd. Deze zijn te vinden in de lokale winkels, straks in enkele restaurants. Het huis is op afspraak te bezoeken:  Zum Schieferstollen 12, 4780 Recht, www.rechterkaese.be

 

BRASSERIE DE BELLEVAUX

Uitschieter op het vlak van de streekproducten is Wil Schuwer, Nederlandse professor in zijn vrije tijd gek van bier brouwen. In een oude Ardeense boerderij brouwt hij pas sedert april 2007 samen met eega Carla Berghuis vier verschillende soorten bieren van hoge gisting, niet gefilterd of gepasteuriseerd: blond, bruin, blanche en black. Naast de bieren kan in de fraaie gelagzaal tegelijk geproefd worden van streekproducten. De bieren zijn zonder meer verrukkelijk en laten zich smaken. Op het terras smaakt de Blanche eens zo lekker. www.brasseriedebellevaux.be en wil@brasseriedebellevaux.be

 

LEISTEENMIJN RECHT

Naast het genieten van al dat heerlijks die de Oostkantons te bieden hebben is er – uiteraard naast de indrukwekkende Hoge Venen – ook nog heel wat te beleven. Nieuw sinds enkele maanden is de opening voor het publiek van de leisteenmijn in Recht, ondergrondse galerij die zowat een eeuw geleden gesloten werd. Ruim tien jaar lang hebben vrijwilligers de mijn vandaag terug opengesteld. Hierbij wordt via een 90 minuten durende wandeling in de mijn de geologische en mineralogische geschiedenis van de streek vertelt en laat men het harde en gevaarlijke leven van de steenkappers herbeleven, voorgesteld op fraaie wijze. Georg Mettler is de perfecte gids. info@schieferstollen-recht.be en www.schieferstollen.be

 

BAUGNEZ 44

Mathieu en Fabien Steffen openen op 18 december op de plek waar op 17 december 1944 het Von Rundstedt Offensief plaats vond en tekende voor massamoord. Op een steenworp waar Amerikaanse soldaten werden gefusilleerd door de Duitse troepen openen vader en zoon Steffen een uniek centrum met oorlogsmuseum, uitgewerkt met de meest moderne technische snufjes met foto’s, exclusief materieel en onder ander films uit die donkere periode, doorspekt met scènes uit het dagelijkse leven van de soldaten, ondersteund door klank- en lichtspel. Enig in ons land. Een meertalige audio-gids zorgt voor puike begeleiding. info@baugnez44.be; www.baugnez44.be.

 

FUN CENTER

Op zoek naar totale ontspanning vindt ruim zijn gading in het Action &Fun Center in Burg Reuland. Hier vult Eddy Kukenheim je stoutse dromen in: karting, bowling, lasergame, shooting, kinderparadijs, sumo, rodeo en een brede waaier van eetmogelijkheden, naar ieders beurs. info@eastactioncenter.be en www.eastactioncenter.be

 

SCHATKAMER

Verlekkerd op liturgische en sacrale schatten? Neem dan zeker een kijkje in de Schatkamer van de kathedraal in Malmedy. Relieken, zilversmeedwerk, miskelken, hostieschaaltjes, ciboriën, wierookbranders, kerkkledij, monstransen, kerkkandelaars, allemaal kerkschatten in goud, zilver, email  en onder andere edelstenen, wandtapijten, lambrizeringen, portretten, wapens en beelden zijn de waardevolle stille getuigen van de weelde en rijkdom in de kerken.

 

Meer info over deze troeven van de Oostkantons en het volledige aanbod van de 33 charmehotels zijn terug te vinden in de brochure Smakelijk, gratis te bekomen bij de Dienst voor Toerisme Oostkantons, Tel.: 080-22 76 64 & info@eastbelgium.com & Huis voor Toerisme Oostkantons

Tel.: 080-33 02 50 & maisondutourisme@eastbelgium.com

www.oostkantons.be

 

Georges Keters

 

 


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs