Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
27-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BESTE JUNIOR KOK VAN BELGIE 2013

Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw

 

43ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België 2013

 

De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende organiseert op dinsdag 30 april voor de 43ste maal de Nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.

De wedstrijd vindt ’s morgens plaats in de keukens van de Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.

VARKENSKROONTJE

De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema VARKENSKROONTJE. De tweede opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van Auguste Escoffier.

GALABANKET

De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van restaurant Ostend Queen een exquis menu op tafel zet:

 

Gala Banket Beste Junior Kok van België 2013

Aperitief Champagne Autréau

Amuses van de Chef

Gegrilde entrecote in harmonie met pijlstaartinktvis en geroosterde pinda

 Samenspel van Sint-Jakobsschelpen en hoevekip met Parmezaanse kaas

 Aan stuk gebraden varkenskroontje met krentensaus vergezeld van Roseval aardappel

 Elsanta aardbeien en tomaat

 Geurige mokka met versnaperingen

 Met gepaste wijnen – selectie door wijn antiquair Bernard Vandendriessche uit Oostende, oud-leerling Oostendse Hotelschool, aperitief Champagne Autréau en waters.

Prijs: 89 euro all in

 

Inschrijven bij:  voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be

ORGANISATIE

Het geheel van deze wedstrijd – na de Culinaire wedstrijd Prosper Montagné de belangrijkste culinaire prijs voor jonge chefs – is in handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters, PR-manager Ludo Pottier, culinair manager Wim Casteleyn en zaalmanager Paul Desoete.

Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be


>> Reageer (0)
19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACCES HOTEL OOSTENDE - ARRRANGEMENTEN 2013

Culinaire hoogstandje

 in

OOSTENDE

 

ACCES HOTEL

pakt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart uit met een

 

HIP CHAMPANGE EVENT,

de bruisende voorloper van het

CHAMPAGNE AAN ZEE evenement in november dat loopt in de Salons van Acces Hotel Oostende.

Het Hip Champagne Event vindt plaats in de salons van de Hippodroom van Oostende tijdens het weekend van 15 maart.

In samenwerking met de organisatie pakt ACCES HOTEL uit met een schitterend

ARRANGEMENT

Twee nachten met ontbijtbuffet, viergangendiner op de eerste avond, Champagne met het ontbijt, fles Champagne op de kamer, dagticket van De Lijn om niet met de wagen naar de Hippodroom te moeten en zo optimaal te kunnen genieten van de Champagne:

Prijs per persoon:  185euro

Prijs per 2 personen: 250 euro

 

Meer info: ACCES HOTEL OOSTENDE tel. 059 80 40 82

www.hotelacces.be

 

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
17-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE AAN ZEE IN DE WESTHOEK

 

DE  PANNE

 Nieuw toeristische gids is pareltje

 

Toerisme De Panne legt met trots de volledig vernieuwde toeristische gids op tafel. Zowel voor wat betreft de ‘look & feel’, als voor wat betreft de inhoud is de gids volledig vernieuwd. Deze brochure zal de toerist nog meer zin doen krijgen om naar de kustgemeente te komen, en dit het hele jaar door. De toeristische gids is gratis te verkrijgen bij Toerisme De Panne en bij de handelaars in De Panne.

Het begint uiteraard allemaal met de cover. Deze is volledig wit met links onderaan de naam van de heerlijke badplaats. “Toerisme De Panne wil met deze cover knallen door zijn eenvoud en door het bewandelen van de niet-traditionele paden van toeristisch drukwerk. De witte cover is hedendaags, de golven in vernis verwijzen uiteraard naar de zee. Het groen in het logo komt terug op de 4 zijden van de gids en hierdoor valt deze gids extra op. Dit groen, dat verwijst naar de actieve natuur, werd op de randen van de gids gespoten via een speciaal procedé. Deze stijlvol afgewerkte gids is er werkelijk eentje om bij te houden”, stelt Toerismeschepen Bram Degrieck, geflankeerd door burgemeester Ann Vanheste en Toerismedirecteur Peter Cappelle.

FOTOBOEK

De toeristische gids is een combinatie van een werffolder en een fotoboek. Doorheen de gids werd veel aandacht besteed aan grote en sprekende foto’s.

Toerismedirecteur Peter Cappelle: “Het is de bedoeling dat de lezers, die soms geen zin hebben om de teksten volledig te lezen, sowieso al verknocht geraken aan De Panne door alleen nog maar de foto’s te bekijken.

Voor de foto’s wordt samengewerkt met professionele fotografen met oog voor toeristische troeven. Deze fotografen gaan steeds op pad onder intensieve begeleiding van Toerisme De Panne.

BEKNOPTE TEKSTEN

De teksten zijn luchtig en beknopt. De volledige gids werd herschreven en ‘hertaald’ in het Frans, Duits en Engels. Er werd bewust gekozen voor een eenvoudig taalgebruik en voor beknopte teksten.

Toerismeschepen Bram Degrieck: “Doorheen de toeristische gids worden de troeven van De Panne uitgelicht. Je zal merken dat er, in vergelijking met voorgaande jaren, een aantal nieuwe topics zijn. De belangrijkste onderwerpen zijn: natuur, kinderen, bewegen, 365, erfgoed, regio, evenementen, shopping, gastronomie en overnachten. De witruimtes doorheen de gids zorgen voor rust. Op die manier wordt een frisse en uitnodigende brochure gecreëerd.”

GASTRONOMIE

Toerismedirecteur Peter Cappelle is bijzonder blij met de gids, die de potentiële verblijfs- of ééndagstoerist en potentiële tweede verblijver naar De Panne moet lokken. “De ‘habitués’ moeten nog meer zin krijgen om naar De Panne te komen. Eenmaal ze er zijn hebben ze de toeristische gids in principe niet zoveel meer nodig. Om die reden heeft Toerisme De Panne gekozen om een handige pocket te maken die overal kan worden meegenomen. Deze pocket zal beschikbaar zijn tegen eind maart en zal zoveel mogelijk praktische informatie geven over eten en drinken, zeg maar gastronomie op zijn best in De Panne.

GRATIS

De toeristische gids is beschikbaar bij Toerisme De Panne en zal intensief bedeeld worden via de plaatselijke logies en restaurants, regionale toerismekantoren, buitenlandkantoren en onder andere Toerisme Vlaanderen en uiteraard ook beschikbaar aan de Toerismobiel, het mobiel toerismekantoor dat in de zomermaanden op de drukkere plaatsen in De Panne aanwezig is. De gratis gids kan aangevraagd worden via de  website www.depanne.be en via de Facebookpagina van Toerisme De Panne.

RESTAURANT IMPERIAL

De gloednieuwe toeristische gids De Panne werd met klasse voorgesteld in de salons van restaurant IMPERIAL waar Eddy Voet en eega Myriam Ryckman een succulente lunch uit de oven toverde, de nieuwe gids en De Panne waardig. Een adres om op zak te hebben in de Westhoek in het algemeen, De Panne in het bijzonder.

Restaurant IMPERIAL, Leopold I-Esplanade 9, De Panne, tel. 058 – 41 42 28

 


Toerisme De Panne

Zeelaan 21 - 8660 De Panne

  058-42 18 18

toerisme@depanne.be

www.depanne.be

 

(Georges Keters)

 

 


>> Reageer (0)
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE IN KOKSIJDE

VALENTIJN

 IN

RESTAURANT  DE KELLE KOKSIJDE

Van woensdag 13 februari tot en met maandag 18 februari

 

Het restaurant DE KELLE pakt van woensdag 13 tot en met maandag 18 februari uit met een verrassende, liefdevolle en erotische wandeling met start op de golven van de Noordzee, al over de uitgestrekte Polders, naar de jachtvelden van de Ardennen, om te eindigen tussen de Haspengouwse fruitgaarden. Overgoten met heerlijk bruisend nat uit Epernay en de Loire, naderhand flink gezegend door St.-Emilion. Het naspel komt uit Brazilië met knapperige toetjes

 

Coupe Champagne uit Epernay met Cupido's welkomhapjes

Een heerlijk voorspel tussen St.-Jacobsoester, ganzenlever en gerookte rivierpaling

Een Poperingse relatie van hopscheuten, Noordzeetong en kreeft

Een wilde date in de Ardense bossen, hertekalf, boschampignons, knollen en penen

Het ultieme orgasme tussen de Mooie Hélèna en de vurige Tiramisu.

Braziliaanse kopje nat met Valentijn versnapering

 

90 euro

Champagne, gepaste wijnen, waters en koffie inbegrepen

 

Restaurant DE KELLE

Thierry Cornelis & Tjörvan Ghysdael

Zeelaan 265

8670 Koksijde

058 51 18 55

info@dekelle.be

www.dekelle.be
>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 08-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 07-2019
 • 05-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs