Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAARSFEESTEN IN ZICHT

Nieuwe culinaire troeven voor eindejaarsfeesten

 FAG brengt drie nieuwe delicatessen op de markt


OOSTENDE –  FAG Creative Foods – gespecialiseerd in het produceren en importeren van fijne voedingswaren – brengt drie nieuwe delicatessen op de Belgische markt: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en FAG mousses.  Het Oostendse familiebedrijf exporteert niet alleen eigen producten naar alle hoeken van Europa, maar gaat tijdens haar exportreizen ook op zoek naar lekkere, innovatieve topproducten om in België en Luxemburg te verdelen. Met de feestdagen voor de deur pakt FAG Creative Foods uit met drie nieuwe delicatessen: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en FAG-mousses. “Deze zijn sinds kort in de detailhandel te bekomen en bekoren intussen zowel de grote chefs, de hobbykoks en zij die graag kokkerellen”, stelt Jos Ghesquière, zaakvoerder FAG Creative Foods, in de salons Agua Del Mar in het Oostendse kursaal.

CINCO JOTAS HAM

Magali Caigrec uit Jabugo, Huelva, Andalousië stelde, geflankeerd door Jos Ghesquière, de Cinco Jotas ham voor: “Dit is de top van de top. Er zijn slechts drie bedrijven in Spanje die een Iberische ham produceren van dit niveau. In dit rijtje werd alleen de Cinco Jotas bekroond met een Crystal Taste Award, de hoogste erkenning voor een langdurig bewijs van excellente smaak. De ham wordt dan ook met heel veel zorg, ervaring en geduld gemaakt van de beste Iberische varkens uit de Jabugo-streek. De ham ligt sinds kort in de rekken bij Delhaize.” Omwille hun inzet om de Cinco Jotas ham als eerste in de regio op de kaart te zetten werden de exploitanten van Agua Del Mar Patrick Mukabucyana en Jacques Vangu opgenomen als Ambassadeur van de Cinco Jota ham.

De Cinco Jotas varkens worden onder toezicht van een Maestro Jamonero artisanaal en gezond gekweekt in de Jabugo-streek op weidse velden. Ze lopen er vrij rond en gedurende 3 maanden eten ze eikels. Veel geduld, ervaring en tijd resulteren uiteindelijk in de beste ham ter wereld. Een intens aroma van bloemen, wilde planten, noten en suiker in combinatie met een mooie, marmeren structuur en een roze, mahonierode kleur.

PESCAVIA PARELS

Voor wie van het decoratieve design van viseitjes houdt, maar graag andere smaken uitprobeert, zijn er de parels van Pescaviar. Het Spaanse bedrijf Pescaviar levert culinaire juweeltjes af in de vorm van verfijnde parels: hartige haring- en truffelparels en fruitige cocktailparels in vijf verschillende smaken. Ideaal om hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts lekker op te smukken.

De Arënkha-parels zijn gemaakt van wilde haring. Ze hebben een verfijnde, nootachtige smaak met een intens rokerig aroma. Dit unieke, veelzijdige visproduct past zowel bij koude als bij warme gerechten. Een originele touch voor slaatjes en voorgerechten, een meerwaarde voor pasta- en visschotels.

Pescaviar ontwikkelde ook een nieuwe manier om truffels te proeven: truffelparels, gemaakt van zwarte truffels. Deze Trufka-parels hebben niet alleen een intense truffelsmaak, ze zien er ook heel verfijnd uit. Bovendien bevatten ze geen kleur- of smaakstoffen. Trufka, het beste van de twee: zwarte truffelsmaak in ‘kaviaar’-vorm.

Naast ‘hartige’ parels, ontwikkelde Pescaviar ook een verrassend gamma van cocktailparels. Vijf natuurlijke smaken zorgen – met hun vloeibare vulling – voor een ware smaakexplosie in je mond. Ideaal voor in cocktails, desserts maar ook warme gerechten. Er is keuze tussen Lemon&Pepper, Strawberry, Apple&Ginger, Vinegar&Shallot en Lime&Lemon. Mooi als versiering, uniek als smaakervaring.

FAG MOUSSES

Met de grootste zorg en volgens oude familierecepten produceert FAG Creative Foods verfijnde mousses van topkwaliteit. Er zijn tien verschillende smaken te verkrijgen – waaronder twee vegetarische – in handige spuitzakken die nu ook rechtop kunnen staan. Deze spuitklare mousses geven, zonder morsen en knoeien, al je gerechten een extra duwtje in de culinaire richting. Gedaan met knoeien om alles mooi in en uit de spuitzak te krijgen. De easy to use mousses zitten gewoon spuitklaar in een mooi gepresenteerde, gebruiksvriendelijke zak. Deze spuitzak is een hygiënische vacuümverpakking die na gebruik kan worden weggegooid. De vervelende klus om spuitzakken uit te wassen is dus voorgoed verleden tijd. De mousses kunnen worden gebruikt bij hapjes, voorgerechten en hoofdgerechten. Toastjes, uitgeholde groenten en andere producten zijn snel, makkelijk en smakelijk te vullen met een mooi spuitmotiefje. Ook bij voor- en hoofdgerechten zijn de mousses heel geschikt als lekkere decoratie.  Ze kunnen trouwens – behalve de eendenmousse – worden opgewarmd. Het aanbod van mousses bestaat momenteel uit tien smaken, waarvan twee vegetarische:  eend, ham, gevogelte, krab, zalm, forel, roomkaas met haringparels, Breydelham, en voor de vegetariërs broccoli en groenten.

 (Georges Keters)







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs