Nieuwe culinaire troeven voor eindejaarsfeesten
FAG brengt drie nieuwe delicatessen op de markt
OOSTENDE
FAG Creative Foods gespecialiseerd
in het produceren en importeren van fijne voedingswaren brengt drie nieuwe
delicatessen op de Belgische markt: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en FAG
mousses. Het Oostendse familiebedrijf exporteert
niet alleen eigen producten naar alle hoeken van Europa, maar gaat tijdens haar
exportreizen ook op zoek naar lekkere, innovatieve topproducten om in België en
Luxemburg te verdelen. Met de feestdagen voor de deur pakt FAG Creative Foods
uit met drie nieuwe delicatessen: Cinco Jotas ham, Pescaviar parels en
FAG-mousses. Deze zijn sinds kort in de detailhandel te bekomen en bekoren
intussen zowel de grote chefs, de hobbykoks en zij die graag kokkerellen,
stelt Jos Ghesquière, zaakvoerder FAG Creative Foods, in de salons Agua Del Mar
in het Oostendse kursaal.
CINCO JOTAS HAM
Magali
Caigrec uit Jabugo, Huelva, Andalousië stelde, geflankeerd door Jos Ghesquière,
de Cinco Jotas ham voor: Dit is de top van de top. Er zijn slechts drie
bedrijven in Spanje die een Iberische ham produceren van dit niveau. In dit
rijtje werd alleen de Cinco Jotas bekroond met een Crystal Taste Award, de
hoogste erkenning voor een langdurig bewijs van excellente smaak. De ham wordt
dan ook met heel veel zorg, ervaring en geduld gemaakt van de beste Iberische
varkens uit de Jabugo-streek. De ham ligt sinds kort in de rekken bij
Delhaize. Omwille hun inzet om de Cinco Jotas ham als eerste in de regio op de
kaart te zetten werden de exploitanten van Agua Del Mar Patrick Mukabucyana en Jacques
Vangu opgenomen als Ambassadeur van de Cinco Jota ham.
De
Cinco Jotas varkens worden onder toezicht van een Maestro Jamonero artisanaal
en gezond gekweekt in de Jabugo-streek op weidse velden. Ze lopen er vrij rond
en gedurende 3 maanden eten ze eikels. Veel geduld, ervaring en tijd resulteren
uiteindelijk in de beste ham ter wereld. Een intens aroma van bloemen, wilde
planten, noten en suiker in combinatie met een mooie, marmeren structuur en een
roze, mahonierode kleur.
PESCAVIA PARELS
Voor
wie van het decoratieve design van viseitjes houdt, maar graag andere smaken
uitprobeert, zijn er de parels van Pescaviar. Het Spaanse bedrijf Pescaviar
levert culinaire juweeltjes af in de vorm van verfijnde parels: hartige haring-
en truffelparels en fruitige cocktailparels in vijf verschillende smaken.
Ideaal om hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts lekker op te
smukken.
De
Arënkha-parels zijn gemaakt van wilde haring. Ze hebben een verfijnde,
nootachtige smaak met een intens rokerig aroma. Dit unieke, veelzijdige
visproduct past zowel bij koude als bij warme gerechten. Een originele touch
voor slaatjes en voorgerechten, een meerwaarde voor pasta- en visschotels.
Pescaviar
ontwikkelde ook een nieuwe manier om truffels te proeven: truffelparels,
gemaakt van zwarte truffels. Deze Trufka-parels hebben niet alleen een intense
truffelsmaak, ze zien er ook heel verfijnd uit. Bovendien bevatten ze geen
kleur- of smaakstoffen. Trufka, het beste van de twee: zwarte truffelsmaak in
kaviaar-vorm.
Naast
hartige parels, ontwikkelde Pescaviar ook een verrassend gamma van
cocktailparels. Vijf natuurlijke smaken zorgen met hun vloeibare vulling
voor een ware smaakexplosie in je mond. Ideaal voor in cocktails, desserts maar
ook warme gerechten. Er is keuze tussen Lemon&Pepper, Strawberry,
Apple&Ginger, Vinegar&Shallot en Lime&Lemon. Mooi als versiering,
uniek als smaakervaring.
FAG MOUSSES
Met
de grootste zorg en volgens oude familierecepten produceert FAG Creative Foods
verfijnde mousses van topkwaliteit. Er zijn tien verschillende smaken te
verkrijgen waaronder twee vegetarische in handige spuitzakken die nu ook
rechtop kunnen staan. Deze spuitklare mousses geven, zonder morsen en knoeien,
al je gerechten een extra duwtje in de culinaire richting. Gedaan met knoeien
om alles mooi in en uit de spuitzak te krijgen. De easy to use mousses zitten gewoon spuitklaar in een mooi
gepresenteerde, gebruiksvriendelijke zak. Deze spuitzak is een hygiënische
vacuümverpakking die na gebruik kan worden weggegooid. De vervelende klus om
spuitzakken uit te wassen is dus voorgoed verleden tijd. De mousses kunnen
worden gebruikt bij hapjes, voorgerechten en hoofdgerechten. Toastjes,
uitgeholde groenten en andere producten zijn snel, makkelijk en smakelijk te
vullen met een mooi spuitmotiefje. Ook bij voor- en hoofdgerechten zijn de
mousses heel geschikt als lekkere decoratie. Ze kunnen trouwens behalve de eendenmousse
worden opgewarmd. Het aanbod van mousses bestaat momenteel uit tien smaken,
waarvan twee vegetarische: eend, ham,
gevogelte, krab, zalm, forel, roomkaas met haringparels, Breydelham, en voor de
vegetariërs broccoli en groenten.
(Georges Keters)

|