Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

East-Sussex – Groot-Brittannië

Zaterdag 20 tot zondag 28 februari 2010

 

RYE BAY SCALLOP FESTIVAL

 

De tijd dat de Britten alleen fish & chips op tafel wisten te zetten, ligt al een flinke poos achter de rug. Meer nog, met de Noordzee als voortuin weten de chefs het beste uit de zee om te toveren tot succulente schotels. Om dat alles extra te onderlijnen pakken ze jaarlijks uit met het Rye Bay Scallop Festival, evenement waarbij de restaurants negen dagen lang een ode brengen aan de Sint-Jacobsmosselen. De delicatesse wordt er aanbeden en vereerd, tot groot genoegen van de lekkerbekken.

Als het op eetgelegenheden aankomt, dan is er in Rye duidelijk geen gebrek aan uitstekende huizen. Niet direct het meest luxueuze interieur, maar degelijke schotels, aansluitend een ruime keus uit de beste Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen.

 

PROGRAMMA 2010

 

Zaterdag 20 februari

Op de Vismarkt - Scallops Cutting
Op Rye Bay Fish: proeven van scallops


Maandag 22 februari

Kooklessen met Webbe in Fish Cafe

 

Woensdag 24 februari

Proeven van scallops in internationale keuken in The Ship Inn

 

Donderdag 25

Live Music en scallops in The Standard Inn

 

Zaterdag 28 februari

Slotfeest op Simmons Quay – proeven van scallops met Tony Isted – Rye Bay Fish.

Scallop Race aan restaurant The Ship Inn

 

 

Meer info:

www.ryebayscallops.co.uk en www.visit1066country.com

Georges Keters


>> Reageer (0)
23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOTLAND DICHTER DAN OOIT

Met NORFOLKLINE naar SCHOTLAND

 

vroeg boeken = voordelig reizen

 

Een reis naar Schotland, een bestemming die zowel de natuur- als cultuurliefhebber enorm veel te bieden heeft, is meer dan ooit prijsgunstig. Er is de voordelige wisselkoers van het pond en nu ook de nieuwe prijzenpolitiek van Norfolkline.

 

Bij ferrymaatschappij Norfolkline is het reservatiesysteem voor een reis naar Schotland in 2010 nu reeds geopend. Norfolkline vaart tussen

Zeebrugge en het Schotse Rosyth, in de buurt van Edinburgh. Deze ferryverbinding is de snelste, meest voor de hand liggende reisroute naar Schotland. Wie nu reserveert, geniet van het nieuwe prijzensysteem dat Norfolkline op de Schotlandroute invoert. Het basisprincipe: hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger je reist.

 

De prijzen van de cabines aan boord veranderen: vanaf 2010 zal de prijs gebaseerd zijn op basis van twee volwassenen in plaats van vier. Bijkomende passagiers genieten voortaan van een individueel supplement voor volwassenen of kinderen.

Ook nieuw bij Norfolkline is de keuze uit diverse reismogelijkheden. Zo kunnen passagiers kiezen voor een Club Class of een Family upgrade.

Met de Club Class formule geniet je van een buitencabine, fruit en water, extra toiletgerief, een zitje aan het raam in het restaurant, tafelbediening, een karaf rode of witte wijn, 20 % korting in de shop aan boord en gratis pasjes voor andere faciliteiten. Families kunnen profiteren van een grotere buitencabine met extra ruimte voor een babybedje.

 

VROEG BOEKEN

De belangrijkste troef in de nieuwe prijzenpolitiek van Norfolkline is dus vroeg boeken en dat kan door vroeg te beslissen om in het voorjaar of tijdens de zomer van 2010 naar Schotland op vakantie te gaan. Vroeg boeken heeft trouwens voordelen. Je bent er als eerste bij voor de beste logiesadressen en niet zelden genieten zij die vroeg reserveren van super deals zoals drie overnachtingen voor de prijs van twee of extra voordelen voor gezinnen met kinderen. Meer in fo: www.visitscotland.com

Wie met Norfolkline naar Schotland reist, mag zich aan een makkelijke, comfortabele vaart verwachten. Inschepen in Zeebrugge in de late

namiddag en ’s anderendaags uitgerust aankomen in Rosyth na een heerlijke nacht aan boord van de comfortabele ferry Scottish Viking.

 

TARIEF 2010

De prijzen voor 2010 starten vanaf: voetpassagier en Pullman seat - 56 euro, wagen en Pullman seat -  149 euro single, voetpassagier + cabin voor twee volwassenen -   214 euro single; cabin, wagen en twee volwassenen   294 euro single.

Geld besparen:

·        midweek reizen zijn voordeliger dan op vrijdag en zaterdag

·        prijsgunstige aanbiedingen voor korte verblijven (max. 3 nachten in Schotland)

·        reizen buiten schoolvakanties

·        reizen voor eender welke periode: VROEG BOEKEN !

 

Alle info: Ferry Zeebrugge – Rosyth: informatie en reserveringen via het reisbureau of via www.norfolkline.com

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
06-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOT-BRITTANNIE - WALES

Flaneren in Mid-Wales

 

Gastronomie & Golf in Wales

               

Wales is zonder meer een buitenbeentje binnen het Verenigd Koninkrijk. Anders dan anders, niet alleen door zijn taal, vooral door zijn gastvrijheid, onnavolgbare natuur en zijn uitzonderlijke keuken, een keuken waar streekgebonden black beef en lam de scepter zwaaien en waar vis niet verser in de pan kan spartelen.

 

Na een nachtje genieten aan boord van de P&O Ferries met vertrek vanuit Zeebrugge bereiken we om 8 uur Hull. Drie uurtjes snelweg verder zeilen we al op het meer van Bala waar de watersport hoogtij viert. Het meer is het grootste natuurlijke in Wales en zit bol van de Gwyniad, een unieke vissoort met een verleden die terugwijst naar de ijstijd. Zeilen zorgt hier alvast voor absolute rust. Ideaal als start voor een heerlijke tocht doorheen het sprookjesachtige Wales.

Zeilen maakt hongerig en we proeven alvast een eerste maal van de streekgastronomie aan tafel in een van de fraaie huizen van de Welsh Rarebits, Hotel Maes-y-Neuadd, op een boogscheut van Tremadog Bay. De Welsh cutlet met wat bacon laat meteen het hart van Wales proeven, aansluitend Welsh kazen. Een verrukking.

 

CASTLE COTTAGE

Nog meer tafelplezier is er te beleven in Harlech. Golfers en lekkerbekken kennen het adres al lang, Castle Cottage, restaurant met kamers in de schaduw van Harlech Castle. Hier kaapt Chef Glyn Robert de jongste jaren prijs na prijs weg en staat aan de top van Eating Out in Wales. Hij wist ons dan ook te verwennen met het beste uit Wales, black beef. Een eenvoudig huis van vertrouwen, met bijzonder fraai ingerichte kamers en een super tafel. Meer info: Glyn@castlecottageharlech.co.uk

 

TOPGASTRO

Een van de absolute toppers om en rond Snowdonia National Park inzake tafelplezier is de keuken van Penmaenuchaf Hall Hotel in Penmaenpool, Dolgellau. Hier tovert de Chef de lam op sublieme wijze uit de oven. Live harpmuziek maakt van elk diner een feest. Penmaenuchaf Hall Hotel is dan ook een van de mooiste huizen uit de fraaie verzameling van de Welsh Rarebits.

 

MAWDDACH

Als er twee jongeren zijn die het zeker zullen maken inzake streekgastro dan zijn het de broers Will en Igan Dunn. Aan de Llaneltyd in Dolgellau bouwden ze op de boerderij van hun ouders een design restaurant uit. Chef Igan is een meester aan het fornuis, Will zorgt voor een onberispelijke bediening in de zaal. Een te volgen restaurant en een bezoek overwaard. Meer info: www.mawddach.com

 

TREFEDDIAN HOTEL

Wie absolute, maar dan ook absolute rust zoek, zit uitstekend in het 5-sterrenhotel Trefeddina Hotel in Aberdyfi, een robuuste eeuweling. Eigenaar Owner Peter Cave, manager Ian Dowsen en William Moeran assistant-manager (foto) zorgen ervoor dat iedereen zich opperbest voelt. Het hotel is gespecialiseerd voor een minder mobiel cliënteel waar kamers en de tafel tot het beste uit de regio behoren. Met schitterend zicht op de baai en de Aberdovey Golf. Speciale tarieven vanaf 2 overnachtingen. Meer info: www.trefwales.com.

 

GOLFPLEZIER

Mid-Wales is niet alleen een groot natuurpark, het staat direct borg voor enkele uitzonderlijke golfterreinen. Zo is het een plezier samen met pro Peter Bright de 18 holes van de Porthmadog Golf Club in te vullen of met volle teugen te genieten op de Royal St. David’s Golf in Harlech. Voeg daarbij een namiddag op de green van de Aberdyfi Golf Club en je golfplezier kent geen grenzen. Alleen de wind kan er al eens de sterkste tegenstander zijn. Meer info: www.visitsnowdonia.info/golf

 

WELSH RAREBITS

Optimaal genieten van de vele troeven van Wales is tegelijk kiezen voor een heerlijk verblijf. Hotels met naam en faam én een uitstekende keuken vindt men in de hotelcollectie Welsh Rarebits (www.rarebits.co.uk) die al 25 jaar karaktervolle huizen naar voor schuift. Kwaliteit en een hoge standaard zijn de voornaamste vereisten om deel uit te maken van deze groep. Niet direct de goedkoopste hotels, maar men heeft er waar voor zijn geld. Hierbij enkele toppers uit Mid-Wales.

 

MAES Y NEUADD

Uitgelezen hotel in de onmiddellijke buurt van de Royal St David Golf waar de keuken van grote klasse is. De 15 kamers in dit 14de eeuwse herenhuis zijn voorzien van het modernste comfort en zorgen voor compleet relaxen. De gastheren en eigenaars Lynn en Peter Jackson en Doreen en Peter Payne waken ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Er wacht al een dubbele kamer tegen de prijs van £99. Meer info: www.neuadd.com

 

PENMAENUCHAF HALL

Een van de fraaiste country houses in de regio. Mark Watson en Lorraine Fielding zorgen er al jaren dat elke bezoeker hier rust en tafelgenot vindt. De fraaie tuin en de rustgevende omgeving zijn de grote troeven van het huis, hotel dat een thuis is. Elke kamer heeft een naam en is verschillend ingericht met alles er op en er aan. Er is al een dubbele kamer vanaf £ 150. Meer info: www.perhall.co.uk

 

PENHELIG ARMS

Een van de jongste aanwinsten is Penhelig Arms in Aberdyfi. Gelegen aan de Cardigan Bay straalt de Fisherman’s Bar nog de grandeur van eertijds uit. Penhelig Arms was ooit winnaar van Best Hotel in Wales. Exploitant Glyn Davies werkt zich uit de naad om deze parel opnieuw tot het kruim van de regio te laten uitgroeien. De keuken is nog steeds uitzonderlijk goed. Kostprijs dubbele kamer: vanaf £ 90. Meer: www.penheligarms.com

 

P&O FERRIES

Reizen naar Wales is een pretje. Vanuit Zeebrugge is er dagelijks om 19 uur afvaart naar Hull. De volgende morgen zet je na een stevig ontbijt om 8.30 uur voet op Britse bodem. Zowat 3,5 uur makkelijke snelweg later snuif je de Welsh lucht met volle teugen. P&O Ferries is zonder meer de grootste ferry maatschappij en telt 50 afvaarten per dag naar Groot-Brittannië en dit op vier verschillende routes: Noord-Engeland (Zeebrugge-Hull en Rotterdam-Hull met bestemming York, Leeds, Lincoln of doorgang naar Wales, Ierland en Schotland) en Zuid-Engeland, met 46 kanaalovertochten per dag tussen Calais en Dover. Wie even uitkijkt, P&O Ferries pakt regelmatig uit met schitterende aanbiedingen en promoties.

Meer info: www.POferries.be of 070 70 77 71 en in alle reisbureaus.

 

ALGEMENE INFO

Met veel dank aan Gwen Tudor en Visit Wales (www.visitwales.com), Luc Deketelaere  Luc.Deketelaere@greendestinations.com en P&O Ferries (www.POferries.be)

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIVIERCRUISES REIZEN LAUWERS

Met Reizen Lauwers op de Moesel en Rijn

 

Romantiek op de MPS Rhine Princess

 

Romantische zielen hebben aan cruisen zeker een kluif. Maar cruisen mag dan vandaag in zijn, toch hebben nog heel wat reizigers een zekere drempelvrees om aan boord te klimmen van een luxe schip, vooral de soms ruige zee schrikt hen af. Toch goesting? Probeer dan eens een riviercruise, daar is geen deining en proef je ten volle van de troeven die elk cruiseschip je kan geven.

 

Ideale instapper is de MPS Rhine Princess, een van de parels die Reizen Lauwers graag inzet op de romantische Rijn en Moezel. Idyllische landschappen, volle wijngaarden, rijzige burchten en kastelen schuiven aan een gezapig tempo voorbij. Het schip meert aan op de meest romantische plekjes met Traben Trabach, Bernkastel, Cochem, Rüdesheim en onder andere Boppard als pareltjes. Steden als Bonn, Koblenz en Keulen brengen dan weer de dames op shopping ideeën. Een Nederlandstalige gids zet alles netjes op een rijtje.

 

RHINE PRINCESS

Het luxe schip meet 83 meter en telt 60 fraaie kajuiten, voorzien van alle mogelijke comfort en een flatscreen tv. Elke kajuit beschikt daarenboven over centrale verwarming en airco. De Rhine Princess telt vier dekken, een lounge met live muziek en dansvloer, een bibliotheek en leuke bar. Op het zonnedek wacht ook een klein zwembad en fitnessruimte.

 

ROMANTIEK TROEF

We klimmen aan boord in het sprookjesachtige Bernkastel dat met Kues één stad vormt met de burcht Landshut (1280) als bewaker. Tal vakwerkhuizen, renaissance en onder andere de fontein uit 1606 met daarop Sint Michael, de patroon van de stad, zijn stof voor leuke prentjes. Proef er zeker de Bernkasteler Doctor een van de beste wijnen uit dit gebied. Terwijl we koers zetten naar Cochem genieten we onderweg van het immens mooi landschap. Cochem is een typisch Moezelstadje: pittoreske straatjes, oude stadspoorten, tientallen Weinstuben, vakwerkhuizen en een klimpartij naar de Reichsburg uit de 11de eeuw met als beloning een schitterend panorama op Cochem en de Moezel.

Ruim 50 km verder op meren we aan in Koblenz, goed voor 110.000 inwoners, eertijds knooppunt voor handelsverkeer, vandaag wijnstad en toeristenparel met de vesting Ehrenbreitstein, na Gibraltar de grootse rotsvesting in Europa, de Deutsche Eck, punt waar Moezel en Rijn in mekaar vloeien met daarbij het standbeeld van Keizer Willem de Eerste als grote troeven. Bezoek ook even de St-Kastorkerk. Hier is liefst zes eeuwen aan gewerkt en is speciaal omwille zijn ruitvormig dakwerk.

 

RUDESHEIM

Wie is er in zijn jeugd nooit in Rüdesheim geweest, de uitstap van onze ouders en bekend voor zijn wijnen, zijn Asbach Uralt, de Bromserburcht uit de 10de eeuw, de Booseburcht met zijn kantelen en vooral de Drosselgasse met zijn Weinstuben, wijnkelders en Siegfried’s Musikkabinette. Boven dit alles troont Vrouwe Germania, een monument te bereiken met de stoeltjeslift, 225 meter boven de Rijn. Dit op en top romantisch stadje slikt dagelijks duizenden toeristen. Je loopt er steevast bekenden tegen het lijf.

Wijnliefhebbers kennen de badstad Boppard met tal van overblijfselen van de Romeinse tijd in het Archeologisch park. Mis ook een bezoek aan de Sint- Severuskerk niet, aansluitend de in 1300 gebouwde Karmelietenkerk en klooster. Vanuit Boppard vertrekt de Hunsrückbahn, spoorweg die 6% stijgt en ons 380 meter hoger brengt met twee locomotieven, de ene trekt, de andere remt af. Unieke belevenis. Boppard is tevens de geboorteplaats van de bekende Engelbert Humperdinck, neen, niet de gelijknamige bekende Britse zanger van “Release me”, maar de componist van onder andere de Opera Hans & Grietje die er woonde van 1897 tot 1901.

We varen 85 km verder en bereiken Bonn, van 1949 tot aan de dag van de Duitse hereniging in 1990, de hoofdstad van Duitsland. Te bezoeken zijn het Stadstheater, uitgebouwd in de vorm van een piano, de Alte Zoll (voormalig bastion), de Münster (de kathedraal), de Beethovenhalle en uiteraard het geboortehuis van Ludwig van Beethoven zelf in de Bonngasse, nu ingericht als museum.

Rest ons nog 34 km varen om het eindpunt Keulen en zijn dom te bereiken, stad die uitnodigt tot shoppen en lekker genieten van de oude en nieuwe stad. De comfortabele 4-sterren Princess Class autocars van Reizen Lauwers brengt u naderhand probleemloos terug naar huis.

 

RIVIERCRUISES 2010

Reizen Lauwers stapt in het komend jaar meer dan tien keer aan boord van de MS Rhine Princess. De transfers van en naar de inschepingplaatsen gebeuren met 4-sterren luxe cars van Reizen Lauwers. Reizigers worden zo dicht mogelijk bij huis afgehaald.

In het voorjaar is het genieten van een 4-daagse Rijncruise met vertrek op 16 april in Amsterdam en aankomst in Bonn. Van 19 april tot 23 april vaart men van Bonn naar Arnhem over 5 dagen. In de mooie Mei-maand wachten drie riviercruises met vertrek een aankomst in Arnhem met keus tussen cruises van 7 of 4 dagen. Onderweg is het genieten van Dusseldorf, Cochem, Koblenz, Rüdesheim en onder andere Keulen.

In het najaar staat een 5-daagse riviercruise op de agenda, met vertrek op 4 september in Arnhem en aankomst op 8 september in Koblenz. In oktober vult Arnhem – Keulen van 9 tot 13 oktober vijf mooie dagen in. Toppers in het najaar zijn de riviercruises op de Moezel en de Rijn met vertrek op 13 en 19 oktober met aanmeren op de mooiste plekjes tussen Keulen en Bernkastel.

Liefhebbers van kerstsfeer kunnen deze wens invullen op de 4-daagse Kerstmarktcruise van 17 tot 20 december en vertrek in Keulen en aankomst in Arnhem.

Wie oud en nieuw wil vieren kan dat met de 6-daagse Oud- en Nieuwe Cruise met vertrek op 28 december en aankomst in Arnhem op 2 januari 2011.   Zo ben je alvast verzekerd van je leuk plekje op een van deze schitterende riviercruises, aan boord van de MS Rhine Princess.

Deze riviercruises kunnen vanaf maandag 7 december 2009 online geboekt worden via www.lauwers.be alwaar alle prijzen tegelijk vermeld staan. Je kan er ook de gratis brochures opvragen.

 

KERST 2009

Wie alsnog dit jaar wil proeven van de Kerstsfeer kijkt als de bliksem op www.lauwers.be of bel 070-35 08 18 en voor een prikje wandel je straks zo in Trier, Bonn, Aken, Essen, Keulen, Oberhausen en onder andere Düsseldorf tussen de kerstbomen.

 

Georges Keters
>> Reageer (0)
01-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN MIDDELKERKE-WESTENDE

 

WESTENDE

 

CHAMPAGNEMENU 2009

 

HOTEL-RESTAURANT ST-LAUREINS

13 - 14 - 15 November 

Restaurant Sint-Laureins is een van de vaandeldragers inzake gastronomie in Westende. Elk jaar staan zijn dan ook borg voor diverse themaweekends en pakken tegelijk uit met heel wat culinaire evenementen.

Uiteraard is het Champagneweekend in Middelkerke-Westende een van de toppers van dit huis, waar Chef Guido en gastvrouw Sabrina er telkens een feest van maken. U bent slechts één telefoongesprek verwijdert van een leuke middag of romantische avond en te genieten van dit

 

CHAMPAGNEMENU

 

Trio van aperitiefhapjes

 

Broccoli-velouté met gerookte heilbotsnippers

 

Oesters en St-Jacobsvruchten met Champagnesaus

 

Fazantenfilet Brabaçonne

 

Doynennepeer met sabayon

 

Mokka

 

130 euro voor twee personen, Champagne inbegrepen

 

°°°°°

 

Extra aanbod:

 

Champagnemenu + 2 overnachtingen

280 euro voor 2 personen

 

Hotel-Restaurant ST LAUREINS

Strandlaan 12

8434 Westende

058 23 39 58

info@st-laureins.be

www.st-laureins.be


>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 08-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 07-2019
 • 05-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs