Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse topper aan zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Topgastronomie in Oostende Stad aan Zee

L’arte della cucina Italiana in restaurant MARINA

 

L’Arte della cucina Italiana of De kunst van de Italiaanse keuken is zonder twijfel aan zee terug te vinden in het sfeervolle restaurant Marina, aan de Albert I Promenade 9 in Oostende, Stad aan Zee. Zij die het huis kennen beginnen nu al te watertanden, zij die het niet mochten kennen, het is een absolute aanrader, deze culinaire Italiaanse tempel van Dominique Aquaro.

 

Het staat buiten kijf, elke gastronoom zal het met ons eens zijn, de Italiaanse keuken is een parel, een schittering die nooit worstelt in een homogene traditie, het is eerder een regionale verscheidenheid met aubergines uit Calabri, de herderskeuken van Sardïnië, overheerlijke wijnen uit Toscanië, Siciliaanse groenten, mozzarella uit Campanië , de prosciutto di Parma uit Emilia-Romagna en onder andere olijfolie en pasta’s uit Puglia. Gastheer Dominque Acquaro verwent de lekkerbekken dan ook al zowat 30 jaar met al dat fraais dat de vruchtbare Italiaanse bodem ons weet te schenken.

Kwaliteit laat zich graag betalen en die snaar betokkelde de immer energieke Italiaan meteen. “De klasse van elk gerecht staat of valt met dagverse, echte, uitmuntende en kwalitatief hoogstaande ingrediënten”, zegt Signore Acquaro, een meester in zaalbereidingen.

 

ITALIE OP HET BORD

Even meegenieten? Alvast Buon appetito! We starten ons culinair feestje met een Prosecco Biso, een Spumanti Brut, een heerlijke frisse droge witte wijn die ons meteen in de sfeer van het Zuiden brengt. In de keuken verrast keukenchef Lamberto Spinelli ons met een Carpaccio de courgettes à la rucola et écailles de Parmesan, een in de mond smeltend gerecht, dat slechts een heerlijke voorbode is voor wat nog komen zal. De op de ideale temperatuur geschonken Soave Classico Superiore Anselmi (San Vincenzo) 1999 zorgt voor een extra zalig verlengstuk. Zaalmeester Micha Serafimoff schuift intussen de Capaccio de veau au caviar d’Iran Oscietra et pesto naar voor, een bevestiging van de fijne keuken, waarbij eenvoud de grote klasse onderstreept.

Amper bekomen van deze schotel of de Mozarella sur un lit des épinards aux caviar à la sauce Champagne brengt ons nog meer in vervoering. Hemels, vergezeld van een Pinot Grigrio Benefizium Porer 1997, huis  Lageder.

Gastheer Dominique Acquaro is  duidelijk in zijn sas. Nog voor de hoofdschotel is het even genieten van een uitstekende Lentilles aux foie gras. Verrukkelijk! L’incontournable dorade royale de mer en croûte de sel aux deux légumes zet hier de kroon op het meesterlijke culinaire werk, De Vino Nobile di Montepulciano Avignonese 1997 zorgt voor de parels op deze kroon.

En dan is het de beurt aan de meester. Zijn Sabayon au Marsala, aan de tafel bereid is hemels. Met een afsluiter als een glaasje Moscato d’Asti Zagara, Marchesi di Barolo 1998 kan uw culinaire ronde van Italië niet meer stuk. En kijkt u alvast al uit naar een volgend topgastronomisch genieten.

 

MENU PUGLIA

En dat kan alvast nu al. Nog tot  dinsdag 28 februari pakt restaurant Marina uit met een uitgelezen Menu Puglia. Een unieke gelegenheid om het beste uit de geboortestreek van de gastheer te proeven. Even likkebaarden?

 

Koude voorgerechten van het platteland

 

Warme voorgerechten uit de zee

 

Orecchiette met cimi di rape (wilde broccoli)

of

Tagliatelle met artichokken en kerstomaten

 

Ragoût van Braciole

 

Gebakken melkgeitje met gevulde aubergines

 

Taart met een gelei van vijgen en vanille ijs

 

Koffie of thee

 

Prijs: 75 euro, wijnen inbegrepen.

 

Daarbij schenken de zaalmeesters Micha en Claudio u graag Spumante Brut De Castris als aperitief met daarna wijnen van het huis Torre Quarto: Hirondelle 2004 (100% Greco), Claire Igt 2003 (100% Chardonnay) en Bottaccia Igt (100% Nero di Troia)

 

Het is duidelijk, restaurant Marina is een Italiaanse culinaire tempel met Dominique Acquaro als oppergod. De grote troeven van het huis ken je al: de dagverse en authentieke Italiaanse producten. Inderdaad, kwaliteit liegt nooit.

 

Restaurant MARINA

Dominique Aquaro

Albert I Promenade 9

8400 Oostende

Tel.: 059-70 35 56

Fax: 059-51 85 92

restomarina@skynet.be

www.resto-marina.be

Privé parking

Uniek Italiaans klasserestaurant op de mooie wandeldijk van Oostende, ter hoogte van het Monument der Zeelieden, met zicht op zee. Geen parkeerproblemen, de wagen wordt naar de privé parking gereden.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
02-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord april 2007

ß DOWNLOAD als PDF

INHOUD

1. Cover: Pornic, Zeeland en Griekenland     

2. Colofon                                                              

2. Wijn Club Renty & Vanhoutte                     

3. Middelkerke                                                     

4. Restaurant La Tempte                                 

5. Culinaire Toppers                                             
Restaurant Le Coquillage

9. Koksijde                                                              








10. Pornic – Frankrijk                                           

13. Oosterscheldekreeft Zeeland                         

14. Met Urbano naar Griekenland                         

17. Restaurant Marina Oostende                          

18. Hotel De Zeekameel                                         

19. Hostellerie Le MarŽchal Elzas                       

20. Thermae Palace Oostende                               
 
Volgend nummer: Pasen 2007


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs