Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ORDE 33 MEESTERKOKS VAN BELGIE

Orde 33 Meesterkoks van België

 

Joris Messiaen

Restaurant ’t Potje Paté

Toque Blanche

 

 

ALVERINGEM – Feest bij de familie Messiaen en het team van De Veurn’Ambachtse. Chef Joris Messiaen, chef van de horecazaak ’t Potje Paté, werd zopas opgenomen bij de Orde der 33 Meesterkoks van België als Toque Blanche, op één na de hoogste onderscheiding voor chefs.

De Veurn’Ambachtse en ’t Potje Paté zijn hiermee niet aan hun proefstuk toe. Joris Messiaen – bijzonder gelukkig met de intronisatie – vertelt: “Van alle erkenningen en awards die ons bedrijf de jongste jaren mocht ontvangen is de titel van Toque Blanche zonder meer een der belangrijkste voor ’t Potje Paté. De toekenning gebeurt immers door professionelen en collega’s restauranthouders. Ik draag deze erkenning dan ook graag op aan de keuken van ons restaurant, waar we voortdurend streven naar topkwaliteit uit eigen atelier en de Westhoek, maar tegelijk aan het voltallig team van De Veurn’Ambachtse die telkens klaarstaat om ons culinair te verwennen.”

 

PERFECTIE TROEF

 

Toque Blanche Joris Messiaen wil van ’t Potje Paté een ontmoetingsplaats voor smulpapen maken: “Ik stel me iedere dag in vraag. De menukaart is mijn evolutie in de keuken, een groeiende nieuwsgierigheid, elke dag op zoek naar de perfecte producten, foodpairing en nieuwe kooktechnieken die we proberen eenvoudig toe te passen. ’t Potje Paté wil The place to be for Foodies worden. Zoveel is zeker. Op onze kaart staan vanzelfsprekend de producten van ons atelier De Veurn’Ambachtse centraal. Ik probeer hier creatief mee om te springen op de meest eenvoudige manier. Maak het niet te ingewikkeld, want topproducten prijzen zichzelf. Het vers vlees wordt nog zoals het hoort enkele weken gerijpt. De binding van de eiwitten verandert en onder inwerking van enzymen worden de ketens korter en het vlees malser, terwijl de smaak zich verdiept. 't Potje Paté staat voor herontdekking van ambachtelijke streekproducten en gastronomische delicatessen. Daarom ook werd onder mijn initiatief de Orde van ons Potjesvlees opgericht, met dit jaar een Europese erkenning voor Potjesvlees uit de Westhoek.”

 

Meer info: Restaurant ’t Potje Paté – Kaatsspelstraat 5 – 8690 Alveringem - www.deveurnambachtse.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
27-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE




RESTAURANT THE LORD MIDDELKERKE


ACTIE BOUILLABAISSE - tot 22 MAART 2016




 Promo op onze heerlijke Bouillabaisse

Bestel één Bouillabaisse aan 21.00 euro en de tweede krijgt U voor slechts één Euro

 ENKEL OP RESERVATIE OP 059/31.22.84 (actie niet op zaterdagavond en zondagmiddag)

met vermelding : ACTIE BOUILLABAISSE

KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFORMATIE

Leopoldlaan 129 | 8430 Middelkerke | Tel (059) 31 22 84 | Fax (059) 30 63 48
www.thelord.be | info@thelord.be


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

BISTRO COLUMBUS - MIDDELKERKE

 

j0230876VALENTIJNMENU

 

 

Bubbels met mondstrelende hapjes

Y

Spies van scampi, hartverwarmend sausje

Y

Eendenborstfilet met rozemarijnsausje en warme garnituur

Y

Bord der geliefden

Y

Koffie met zoetigheden

 

 

Zonder aangepaste wijnen: € 34,00

Met aangepaste wijnen: € 44,00

te verkrijgen op 12,13 en 14 februari 2016

 

reservatie gewenst: 059/31.43.43 – 0495/304.581

 

 

COLUMBUS – ZEEDIJK 217

MIDDELKERKE

www.columbus-middelkerke.be

columbus.middelkerke@belgacom.net






>> Reageer (0)
22-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOSTELLERIE KEMMELBERG

Wint

 TRIPADVISOR TRAVELLERS’ CHOICE AWARD 2016

VOOR HOTELS

 

Hostellerie Kemmelberg uit het West-Vlaamse Kemmel-Heuvelland is zopas door TRIPADVISOR als winnaar in de categorie “De 25 beste kleine hotels in België” waarbij ze de fel begeerde trofee Travellers’ Choice™ Awards 2016 voor hotels in de wacht slepen.

 

TripAdvisor organiseerde voor de 14de maal deze prestigieuze prijs en zet hiermee ’s werelds beste gelegenheden op een rij, gebaseerd op de miljoenen beoordelingen en meningen die in een jaar zijn verzameld van reizigers uit de hele wereld. Er zijn winnaars geselecteerd in de categorieën Beste hotels, Voordeligste hotels, B&B’s en pensions, Luxehotels, Servicehotels en Kleine hotels. De kenmerken van Travellers' Choice-winnaars zijn opvallende service, kwaliteit en waarde.

DANK AAN TEAM

Philippe Vercoutter, die samen met Kristine De Loose Hostellerie Kemmelberg uitbaat, is bijzonder verheugd over deze prijs: “Sinds eind 2012 zijn we letterlijk dag en nacht bezig met de renovatie en uitbouw van ons charmehotel, dat een traditie van meer dan 60 jaar in gastvrijheid en gastronomie heeft. Het doet dan ook zonder meer deugd om te zien dat ’s werelds grootste reiswebsite dit ook opmerkt. Een TRIPADVISORPRIJS winnen is immers niet zo evident. Volgens TRIPADVISOR betekent dit dat je tot de top 1% behoort, of anders gezegd: 99% van de overige hotels scoren minder. We stijgen zelfs nog een plaatsje in vergelijking met vorig jaar en klimmen van de 20ste naar de 19de plaats. Tot op vandaag hebben maar liefst 88% van de gasten op TRIPTADVISOR aan gegeven dat we ofwel een zeer goed of een uitstekend hotel zijn. Kristine en ik wensen onze talrijke gasten en ons voltallig team, die dit allemaal mogelijk maakte, hiervoor hartelijk te danken. Dit is evenwel niet het einde, maar een nieuwe stap naar nog beter.”

TOPHOTEL

Barbara Messing, Chief Marketing Officer Tripadvisor, is blij met de kwaliteit van de gekozen tophotels: “We willen alle gelegenheden feliciteren die een Travellers’ Choice Award voor hotels hebben gewonnen.  Als reizigers overwegen waar ze hun volgende reis zullen boeken, zouden ze de winnaars van deze award moeten bekijken die al miljoenen leden van de TripAdvisor - community hebben overtuigd. Het is alvast een uitstekende leidraad.”  

Om TripAdvisor-reizigersbeoordelingen en –meningen van Hostellerie Kemmelberg te bekijken, gaat u naar http://tinyurl.com/hwugxj3 . Alle winnaars van de Travellers’ Choice Awards 2016 zijn te vinden op www.tripadvisor.nl/TravelersChoice-Hotels. 

En om het helemaal rond te maken, reizigers kunnen alles ook volgen op Twitter via #travellerschoice.

HOSTELLERIE KEMMELBERG****

& Gastro Resto

Kemmelbergweg 34

8956 KEMMEL

057 45 21 60

info@kemmelberg.be

www.kemmelberg.be

www.facebook.com/kemmelberg

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN WEST-VLAANDEREN

HOTEL PRINSENHOF

 

BESTE KLEINE HOTEL

&

BESTE SERVICE IN BELGIË

TRIPADVISOR AWARD 2016

 

Hotel Prinsenhof in hartje Brugge ontving van TripAdvisor voor het derde jaar op rij de titel Beste Kleine Hotel van België. De Travellers’ Choice Award wordt jaarlijks toegekend op basis van ruim 250 miljoen beoordelingen op de website. Van de 1854 reizigers die een beoordeling schreven, waren er 1631 die het hotel uitstekend vonden.

 

Hotel Prinsenhof, bekroond met het Q-label, werd in 2014 en 2015 door bezoekers van de Tripadvisor website ook al uitgeroepen als beste kleine hotel in België. Vandaag behaalt het Brugse hotel ook in de categorie Hotels met de beste Service de eerste plaats.

De zaakvoerders Thierry Lemahieu en Katrien Soenen zijn bijzonder verheugd om nog maar eens in de prijzen te vallen: “We zijn zeer verheugd met deze prijs. Het is een mooie bekroning voor al het werk van het afgelopen jaar. Gastvrijheid en klantentevredenheid liggen ons nauw aan het hart. Het doet deugd dat onze bezoekers daar ook zo over denken.

LUXUEUS GENIETEN

Ook al ben je slechts een dag, een weekend of zo maar even op toeristisch bezoek in Brugge, laat je dan tijdens je verblijf optimaal verwennen. En waar kan dat beter dan precies daar waar de Graven van Vlaanderen, Maria van Bourgondië en onder andere Filips II ooit geschiedenis schreven: in Hotel Prinsenhof, hartje stad.

Waar ooit het Kasteel Prinsenhof werd opgetrokken en hertogen en graven zich te goed deden aan de geneugten des levens, vertroetelen Katrien Soenen en Thierry Lemahieu vandaag de gasten met klasse in Hotel Prinsenhof. De historische plek dateert uit de 14de eeuw, het huidige gebouw begin 20ste eeuw, voormalig eigendom en gegoede Brugse kolenhandelaar. Het pand kwam in 1985 in handen van Frans Soenen en Rosanne Vandeputte. De immense woonst bracht hen op het idee om het om te vormen tot een hotel. Acht maanden later was Brugge op 1 augustus 1986 een parel rijker. Zes jaar later nam dochter Katrien de fakkel over. Samen met eega Thierry Lemahieu bouwden ze het historisch pand uit tot een luxueus hotel met zestien kamers.

TOPLUXE

Elke kamer heeft zijn eigen identiteit. Opgetrokken in de traditionele stijl zorgen de kleurcombinaties van de stoffen voor een rustgevend gevoel. De kamer is voorzien van alle moderne snufjes, inclusief lap-top safe, DVD-CD-speler en ruime badkamer, al dan niet met bubbelbad en regendouche. Het Bourgondisch interieur is rijk aan antieke kroonluchters, unieke wandtapijten en gelijste plafonds, een geheel dat bij het binnenstappen je meteen overspoelt met rust.

De eigenaars maken er een erezaak van om het hotel doorlopend aan te passen aan de noden van de veeleisende klant. Door de kleinschaligheid van het Prinsenhof bezorgen Katrien en Thierry de gast een perfecte en persoonlijke service. Zo is er iedere avond een turn-down service voorzien, zodat de gast na een avondje uit of gastronomisch feestje kan overnachten in een weerom perfecte kamer. Het weerbericht voor de volgende dag ligt op het bed en een snoepje helpt je meteen naar het dromenland. s’ Morgens brengt een verkorte versie van je vertrouwde krant het jongste nieuws. Een weelderig ontbijtbuffet met koude en warme gerechten zet de nieuwe dag knap in. Opgediend in de antiek gemeubelde en geclimatizeerde zaal, het einde.

EIGEN PARKING

Hotel Prinsenhof is een meester in het bezorgen van de nachtrust, privacy en gemoedsrust, maar waakt tegelijk in een afgesloten parkeerhaven over je wagen, met rechtstreekse toegang tot het hotel. Een weelde, hartje stad.

Is er geen restaurant – Brugge telt immers tientallen culinaire tempels – dan zorgt de 24 uur op 24 uur roomservice graag voor het stillen van de kleine honger.

 

 

 

Hotel Prinsenhof

 

Thierry Lemahieu en Katrien Soenen

Ontvangersstraat 9

8000 Brugge

Tel.: 050-34 26 90

Gsm: 0475 67 18 02

Info@prinsenhof.com

gm@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 

 

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
15-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN DE WESTHOEK - POPERINGE

Poperinge paradijs voor de lekkerbekken

 

Hopscheuten zijn delicatesse

Ze zijn er weer, de heerlijke witte fragiele stengeltjes die in februari de kop opsteken en hopscheuten heten. Een vijftal Poperingse hopboeren zorgt jaarlijks voor enkele heerlijke culinair hoogstaande weken, vooral te genieten in de toprestaurants, maar niet in het minst bij de Chefs uit de regio met kleppers als Kris Pollentier (Manoir Ogygia in Poperinge), Stefaan Couttenye (’t Hommelhof in Watou), Bert Recour (Pegasus in Poperinge) en onder andere Gery Plancke in Gasthof De Kring in Poperinge.

 

Het hoeft geen betoog, Poperinge is de hoofdstad van de hopteelt en het goede leven. De hopboeren vertroetelen de hopplanten met als resultaat kwaliteitshop te gebruiken voor de bierbereiding. Hopscheuten is dan weer het witte goud en zijn de jonge ondergrondse scheuten van de hopplant. De hopscheuten worden in het prille voorjaar met de hand geplukt, wat zich dan ook vertaalt in een dure prijsklasse. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplant. Alles begint bij het snoeien van de wortelblokken. Daarna begraaft men ze onder zowat een halve meter aarde. Die worden buiten gekweekt maar gezien het nog te koud is om deze op het veld te oogsten vertroetelen de telers de hopscheuten in vloerverwarmde lokalen. Zo is het al mogelijk om in februari hopscheuten op tafel te leggen. Voor een kilogram hopscheuten mag je rekenen op zowat twee uur werk. Intense arbeid dus, wat de prijs van de hopscheuten zo duur maakt.

CULINAIR GENIETEN

Wie de hopscheuten op en top wil genieten kan nog tot eind maart 2016 terecht in onderstaande restaurants waar de hopscheuten dagelijks worden aangeleverd. Elk van deze Chefs is gek op hopscheuten en schotelt op zijn manier het beste uit de Westhoek naar voor.

HOTEL DE LA PAIX

Chef Koen Sambaer

Grote Markt 20 in Poperinge, info@hoteldelapaix.be en www.hoteldelapaix.be, tel. 057 33 95 78

 

RESTAURANT AMFORA

Chef Dominque Bondue

Grote Markt 36 in Poperinge, info@hotelamfora.be en www.hotelamfora.be, tel. 057 33 94 05

 

RESTAURANT PEGASUS

Chef Bert Recour

Guido Gezellestraat 7 in Poperinge, info@pegasusrecour.be en www.pegasusrecour.be, tel. 057 33 57 25

 

MANOIR OGYGIA

Chef Kris Pollentier

Veurnestraat 108 in Poperinge, info@ogygia.be en www.ogygia.be, tel. 057 33 88 38

 

GASTHOF DE KRING

Chef Gery Plancke

Burgemeester Bertenplein 7 in Poperinge, info@dekring.be en www.dekring.be, tel. 057 33 38 61

 

HOTEL CALLECANES

Chef Kurt Dufloucq

Callicannesweg 12 in Watou, info-reservatie@hotel-callecannes.be en www.hotel-callecannes.be, tel. 057 38 88 08

 

RESTAURANT DE PATERSTAFEL

Chef Daniëlle Carrupt

Watouplein 14 in Watou, depaterstafel@gmail.com en www.depaterstafel.eu, gsm: 0498 59 84 85

 

RESTAURANT ’T HOMMELHOF

Chef Stefaan Couttenye

Watouplein 17 in Watou, info@hommelhof.be, www.hommelhof.be, tel. 057 38 80 24

 

RESTAURANT ’T BLAUWERS HUYS

Chef Dirk Battheu

Hoge Noenweg 3 in Poperinge, info@tblauwershuys.be en www.tblauwershuys.be, tel.  057 36 46 11

 

RESTAURANT TERMINUS

Sommelier Pieter Verheyde

Callicannesweg 18 in Watou, info@restaurantterminus.be en www.restaurantterminus.be, tel. 057 38 80 87

PASSAGE

Fabienne Dekersgieter

Veurnestraat 11 in Poperinge, info@food-drinks.be en www.food-drinks.be, tel. 057 36 42 42

 

HOPSCHEUTENHAPPENING

 

Om de hopscheuten extra in de kijker te stellen pakt de Keurbroederschap De Witte Ranke uit met een exclusieve Hopscheutenhappening en dit zaterdag 19, zondag 20, donderdag 24 en zaterdag 26 maart 2016 voor de 18de keer uit om de weg van de hopscheuten te ontdekken. Je bezoekt een hopboerderij waar gidsen je alles vertellen over de hopteelt, de pluk en de verwerking. Tijdens de lunch serveert de Chef een overheerlijk hopscheutenmenu (af te spreken in welk restaurant), gevolgd door een culinaire wandeling door Poperinge met bezoek aan de keuken en of atelier van vier producenten. Een drink sluit de dag af. Deelnemen kan tegen de prijs van 68 euro per persoon. Alle info bij dewitteranke@gmail.com of www.dewitteranke.be. Inschrijven: Toerisme Poperinge, tel. 057 34 66 76 of toerisme@poperinge.be of via www.hopscheuten.be

 

Georges Keters

(Foto's: Georges Keters en Michael Blankaert)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs