Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN DE WESTHOEK - AANBEVOLEN

Stukje Thailand in De Panne

Mama Thai

 

Liefhebbers van de Thaise keuken hoeven niet direct richting Hua Hin, Pattaya, Bangkok of Chian Mai te vliegen om de authentieke keuken te proeven. In de voormalige D’Oude Stove schuift de in Phitsanulok (nabij Bangkok) geboren LadyChef Kanteeya Seetrairat je het beste uit haar land naar voor. In de zaal zorgt echtgenoot en gastheer Laurenzo Moerman voor een vlekkeloze bediening.

Omwille haar kookkunsten werd Kanteeya recent opgenomen als Compagnon de la Toque Blanche bij de Orde der 33 Meesterkoks van België. Zij zowaar tussen de kookpotten geboren en leerde de stiel van haar moeder. Laurenzo en Kanteeya werken zoveel mogelijk met pure Thaise ingrediënten, die ze rechtstreeks via twee invoerders uit Thailand naar hier halen. Vis en vlees komen van bij de beste leveranciers uit de regio . “Alleen wie met verse producten werkt kan een goede keuken leveren. Onze Thaise keuken is hiervoor wereldbekend en we zijn blij het hier te kunnen laten proeven”, vertelt Kanteeya Seetrairat, terwijl ze met vaardige handen een salade Som-Tam-Thai klaarstoomt.

Het is dan ook volop genieten van Dim Sum, Kaew Tod (varken), Loop Moo, salades en diverse wok-gerechten om te besluiten met een Klow-Tod (banaan met ijs) als nagerecht.

Alle gerechten zijn mild pikant. Op vraag kunnen ze uiteraard pittiger bereid worden.

 

Mama Thai

Veurnestraat 309

8660 De Panne

058 62.80.01

www.mama-thai.be

Open van 12 tot 13.45 u. en van 18.15 tot 22.30 u.

Woensdag en donderdag gesloten.

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
15-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

 

Bouillon de Parel van de Semois

 

Het klooster van de Zusters van het Heilig Graf, de immense kazernes van Vauban, het Hertogelijk museum, de schitterend bewaarde patriciërshuizen uit de 18de en 19de eeuw en uiteraard het indrukwekkend kasteel – een wonder van de militaire kunst – maken van Bouillon de onvergelijkbare parel van de Semois.

 

Een paar dagjes er op uit, wat verpozen en wat genieten van de culinaire troeven van onze eigenste Ardennen, is zonder meer zalig. Men hoeft geen tien uur in een jumbojet te vertoeven, neen om amper enkele uurtjes vlot via de snelweg en vertoeft vanuit onze Westhoek in een totaal andere wereld. Wie kiest voor Bouillon duikt meteen in de geschiedenis en je maakt kennis met een van de grootste historische burchten van Europa. Meer nog, langsheen de vallei van de Semois wacht ontspanning met keus naar actie (karting, boogschieten, bergbeklimmen, vissen en onder andere kanovaren) of totaal relaxen op een van de vele terrasjes.

KASTEEL VAN BOUILLON

Niet te missen is een bezoek aan het kasteel van Bouillon. De oorsprong ervan gaat terug naar de 8ste eeuw. De burcht rust op drie rotspunten boven de Semois en verenigt zowat duizend jaar militaire geschiedenis. Het slot werd legendarisch door Godfried, de leider van de allereerste Kruistocht in 1096, de beschermheer van het Heilig Graf. De burcht werd in de loop der geschiedenis in 1830 militair bezet en onder werd onder Lodewijk XIV tijdens de diverse oorlogen, sterk verbouwd door de Franse vestigbouwer Sébastien Le Prestre de Vauban – kortweg Vauban – en telt vandaag een doolhof aan gangen en immense gewelfde zalen.

Op verkenning in het kasteel, maak van de gelegenheid gebruik om even te relaxen bij een unieke roofvogelshow. Valkeniers brengen u met majestueuze arenden, haviken, uilen of ervaren valken een bloedstollende vertoning. Tijdens de zomer drie vertoningen per dag, telkens goed voor zowat een klein half uurtje spektakel.

Laat niet na in een van de majestueuze zalen tegelijk ook Scripura te bezoeken, goed voor de geschiedenis van het schrijven vanaf de Middeleeuwen tot heden, van de pluim tot aan de computer. Uniek.

Je bezoek aan het kasteel van Bouillon kan je ook combineren met een kijkje in het Hertogelijk Museum en de Archeoscoop Godfried van Bouillon. Hier treed men volop in de voetsporen van Godfried en beleef je het epos van de hertog en zijn kruisvaarders. Met een aansluitend bezoek aan het Musée Ducal zit je helemaal op schema omtrent de rijke geschiedenis van Bouillon.

LA FERME DES FEES

Wie zich wil laten gidsen kan het kasteel van Bouillon verkennen in gezelschap van leden van La Ferme des Fées, kunstgalerij waar men gek is van heksen en miniatuurfiguurtjes gegrepen uit het Ardense leven uit de 19de eeuw. Te bezoeken in Les Hayons, deelgemeente van Bouillon. Te reserveren als gids via www.fermedesfees.be.

MIDDELEEUWS FEEST

Als het om feesten gaat dan zijn de inwoners van Bouillon op hun best. Jaarlijks wordt uitgekeken naar het Middeleeuws Tweedaagse feest, straks op 6 en 7 augustus en niemand wil het Feest van de Jacht missen, dit jaar op 11 en 12 november. Twee hoogdagen waarbij men in Bouillon op de koppen kan lopen. Wie erbij wil zijn dient tijdig zijn hotel te boeken.

ZOETE DROMEN

Bouillon telt een brede waaier van klasrijke hotels, gastenkamers, gîtes, vakantiehuizen en campings.  Toppers daarbij zijn de viersterrenhotels Auberge d’Alsace – Hôtel de France van de familie Wery, Hotel de la Poste en onder andere Hotel Panorama, met uniek zicht op de stad Bouillon.

AUBERGE D’ALSACE

Wie enkele dagen rust en gezelligheid wil boeken vindt zijn gading in Auberge d’Alsace – Hôtel de France, aan de oever van de Semois. De familie Wery-Decock verzorgen u als familie. De dertig charmante kamers zorgen voor uw rust en in de keuken roert Chef Joao Bartolomeu al jaren in de potten, met extra aandacht voor de streekgebonden producten. Meer info: www.aubergedalsace.be en www.hoteldefrance.be of tel. 061 46 65 88.

Met dank aan Francis Clébant (voorzitter Syndicat d’Initiative Bouillon) en Thierry Props.

Meer info over Bouillon: www.bouillon-initiatieve.be

 

 Georges Keters








>> Reageer (0)
14-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Unieke site voor totaal relaxen in

Belgische en Franse Ardennen

 

Domaine Château du Faucon

 

Trek om er eens een paar dagjes tussenuit te knijpen, een weekendje uitblazen of zo maar in alle stilte de batterijen terug opladen en dan nog liefst dicht bij huis, het kan perfect in de Franse Ardennen. Net voorbij ons eigen Bouillon even de grens over en via de snelweg Charleville-Mézières lacht een kwartiertje later je een 30 ha groot domein je toe: Domaine Château du Faucon in Donchery.

Eigenaar Jean-François Robin gaf het domein in 2011 zijn ziel terug. Het oudste stuk van het kasteel dateert uit de 18de eeuw. Op de benedenverdieping wachten restaurants, vergaderzalen, leeshoeken en een bibliotheek waar men in alle sereniteit kan genieten van complete rust. Op de eerste verdieping wachten 23 sfeervolle kamers en suites, allen uitgewerkt met dat ene doel voor ogen: volstrekte rust en genieten als het enige ordewoord.

ELKE DAG FEEST

Domaine Château de Faucon staat het jaar rond open voor de organisatie van allerlei feesten en festiviteiten. Het domein beschikt over diverse locaties uitgebouwd op het domein zodat de andere gasten geen nadeel ondervinden van de feestvierders en fuifnummers. Ideaal voor bruiloften, communie- en doopfeesten.

JONGE KUNSTENAARS

Meer nog, met de regelmaat van een klok vinden jonge kunstenaars ook de weg naar het fraaie domein. Deze krijgen een opendeur zodat ze zich kenbaar kunnen maken bij het grote publiek, een publiek die houdt van schoonheid en moderne kunst.

PARADIJS VOOR HET PAARD

Uiteraard zijn ook de paarden aan het feest. Met de regelmaat van een klok zijn er wedstrijden of een weekend met jacht en ontspanning. Paard en ruiter zijn hier de grote vrienden op het domein.

Domaine Château du Faucon is niet alleen een zegen voor de rustzoeker maar tegelijk een hemel op aarde voor de paardenliefhebber. Fonkelnieuwe stallen staan ter beschikking voor de eigenaars terwijl met de regelmatig diverse wedstrijden in verschillende disciplines op de agenda staan. Eigenaar Jean-François Robin is zelf een fervent paardenliefhebber en waakt er de klok rond dat de gasten zowel als hun paarden het optimaal naar de zin hebben in de privé paardenstallen, uitgerust met alleen maar het beste materiaal.

TOPGASTRONOMIE

Chef Christophe Quentin werd met restaurant Domaine Château du Faucon opgenomen als lid van het prestigieuze Collège de France, vereniging gesticht door Alain Ducasse en Joël Robuchon die uitermate belang hecht aan het gebruik van dagverse streekproducten.

De 43-jarige Chef Christophe Quentin (een pure Ardennees) leerde de stiel in de beste – vooral –  Parijse huizen en stond twee jaar aan de zijde van Philippe Legendre in restaurant Taillevent , drie jaar aan de stoof met Gérard Boyer in Aux Crayères, negen jaar aan de zijde van Alain Reix en nadien Alain Ducasse in restaurant Le Jules Verne op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en werkte onder andere een jaar samen aan het fornuis met Arnaud Lallement in de legendarische George V. Vandaag dirigeert hij met een tiental man de keuken met Eric Depil als rechterhand, Guillaume Humbert (patissier), Gregory Faucon, Damien Nangniot, Mélanie Hobry, Cassandra Avelange en enkele extra’s bij banketten en feesten. “We halen de producten uit de dichtst omliggende zaken en kwekers. Vers en kwaliteit zijn hier de troeven van het huis”, onderstreept Chef Christophe Quentin.

KASTELEN IN DE REGIO

Een verblijf in Domaine Château du Faucon kan makkelijk gekoppeld worden aan een bezoek van twee andere kastelen: Kasteel van Bouillon en de Château Fort de Sedan. Gezien de ligging van Château de Faucon bevinden zich deze twee middeleeuwse vestigingen om minder dan een half uurtje met de wagen. Een dagje uit naar Sedan of Bouillon liggen zo voor het grijpen. Lees elders in deze rubriek alles over deze twee kastelen, monumenten die de geschiedenis van de regio in de Belgische zowel als de Franse Ardennen wisten te bepalen.

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
13-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANKRIJK

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 1)

 

Charlesville-Mézières bron van inspiratie

 

De Ardennen blijft voor elke Vlaming nog steeds een onverzadigbare aantrekking. Het veelzijdig aanbod voor een natuurlijke ontspanning, gekoppeld aan een verrukkelijke streekkeuken met een brokje cultuur als toetje, is de ideale uitlaatklep om er – dicht bij huis – even uit te zijn. We kozen dit keer voor de buren van “onze” Ardennen, trokken in Bouillon de grens over en we vertoefden meteen in een nog andere wereld: de Franse Ardennen.

Dichtbegroeide oevers in de valleien van de Maas en Semoy brengen ons probleemloos over de onzichtbare grens met ons land in een regio die sterk verankerd is met de tradities van lekker eten en drinken, van ontspanning midden de natuur, van aangename verrassingen tot onblusbaar verlangen naar rust en gezelligheid. Het palet om de Franse Ardennen met verve uit te smeren is doorspekt met een flinke hap natuur, een stevige beet cultuur wat energie opwekt bij zij die houden van het lieve leven. Van de oevers van de Maas in Givet tot aan de fontein op de monumentale Place Ducal in Charleville-Mézières, van het kasteel van Sedan tot het Dal van Semoy, altijd is het volop met volle teugen beleven van de Franse Ardennen.

CHARLEVILLE-MEZIERES

Charleville en Mézières, ooit twee oorspronkelijk afzonderlijke steden, zijn alleen om administratieve redenen samengevoegd en vormen vandaag het epicentrum van de Franse Ardennen. Charleville is een toonbeeld van de aantrekkelijke renaissance.  Het indrukwekkende Place Ducale, zonder twijfel een der mooiste pleinen van Europa, is opgericht door Charles de Gonzague, stichter van de stad, die ook zijn voornaam gaf aan de stad. Place Ducale is voor een flink stuk een afgietsel van Place des Vosges in Parijs, gebouwd door architect Métézeau. Alle handel en wandel vertrok ooit vanuit Place Ducal. De enorme arcadengalerij en de paviljoenen rond het plein zijn elke dag de ontmoetingsplaats van jong en minder jong. Charleville is duidelijk meer de stad van de handel en de bourgeoisie. Mézières daarentegen straalt de middeleeuwen uit, speelde altijd een militaire rol in de geschiedenis en is de oudste van de twee historische steden, samen goed voor zowat 50.000 inwoners. Beide steden zijn intussen onlosmakend met elkaar verbonden met de poëet Arthur Rimbaud die met zijn dichtbundel Une Saison en Enfer het harde leven van de havenarbeiders en de daarbij horende kroegen met een uitzonderlijke pen beschreef. En ja, menig leerling later op school teisterde met zijn dichtwerk. Neem alvast een kijkje in het gloednieuwe museum in de Oude Stadsmolen aan de Quai Rimbaud. Via licht, beeld en geluid wordt een impressie gegeven van de vele reizen die Arthur Rimbaud invulde, in alle hoeken van de wereld. Geniet tegelijk van de stoelen-met-gedichten op de stoep voor het museum.

Naast het Museum Rimbaud mag je niet nalaten even een blik te werpen naar de Horloge du Grand Marionetiste, een tien meter hoge speelklok die u van 10 tot 21 uur vergast met een prachtig klokkenspel in de hoekgevel op het pleintje dichtbij de Place Ducale. Op het uur wordt een klein stukje uit de Vier Heemskinderen opgevoerd. Om de twee jaar pakt men uit met een internationaal Marionettenfestival. Het museum bevat de grootste collectie marionetten van Europa.

Trek ook wat tijd uit voor een bezoekje aan het Musée de l’Ardenne aan de Place Ducale 31. Kunst, archeologie en een heuse brok geschiedenis passeren hier de revue, aansluitend een gloednieuwe zaal gewijd aan de marionettenkunst en een aan tijdelijke tentoonstellingen.

HÔTEL LE DORMEUR DU VAL

Ideale verblijfplaats, hartje Charleville-Mézières is het Hôtel Le Dormeur du Val. Moderne aankleding met een knipoog naar de toekomst. Jongelui vinden het hier hip en trendy terwijl de oudere hotelgasten wel wat meer ruimte wensen. Alles is voorhanden, maar afgemeten. De centrale ligging vergoed veel en is een sterk pluspunt. Er is geen restaurant maar wie genieten van een leuke leuken vindt zijn gading om de hoek in RESTAURANT SEL & POIVRE, zowel voor een vlugge snack als een hartige regionale schotel, dat alles tegen een zacht prijsje. Meer info: www.hotel-dormeur-du-val.com en www.charleville-mezieres.fr

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
12-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP IN FRANKRIJK - FRANSE ARDENNEN

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 2)

 

Hoogovens en wolven

 

 We verlaten de historische stad Charleville-Mézières met pijn in het hart, maar met de wetenschap dat we – op weg naar die andere historische grootheid Sedan – ons hartje kunnen ophalen in twee niet te missen locaties: enerzijds het nog vrij jonge natuurpark van de Argonne in Olizy-Primat en anderzijds het indrukwekkende Domein van Vendresse, waar de 19de eeuw hand in hand loopt met het hedendaags amusement voor jong en minder jong. Twee bestemmingen waar men met de ganse familie een dagje zoet kan zijn. Liefhebbers van dieren en amateurs van een stevige brok historie zullen zich het bezoek aan de beide domeinen niet beklagen. Integendeel.

DOMAINE DE VENDRESSE

Op 20 km van Charleville-Mézières bevindt zich aan de rue du Haut Fourneau het Domaine de Vendresse. De site behoort niet alleen tot de inventaris van de Historische Monumenten maar is tegelijk een oase van plezier voor kinderen. Naast de geschiedenis van de hoogovens – die een stuk geschiedenis van onze grootouders naar voor schuiven en pas sinds amper een halve eeuw tot het verleden behoort – zijn er voor elke leeftijd speelmogelijkheden. Naast een enorme zandbak wacht nog heel wat speelmateriaal in hout en kunnen de ouders in de lommer van enkele eeuwenoude bomen rustig genieten. Daarnaast is er mogelijkheid tot vissen in diverse vijvers en is een rijke voorraad aan sierlijke Japanse koikarpers te bewonderen in verschillende vijvers. Op deze ontdekkingsreis door de waterfauna vindt men ruim dertig verschillende soorten vissen.

HOOGOVENS

Maar dé trekpleister is alvast een bezoek aan de hoogovens van Jean-Louis Gendarme, een acht meter hoge kubus bedekt met drie meter steen van Dom le Mesnil en de Franse Ardenner kwartsiet. Begin de 19de eeuw bracht dit monster (de metaalarbeiders hadden het steevast over La Bête – het beest) de regio naar de top van de industriële revolutie in Frankrijk. Vandaag is het allemaal te beleven in een verbazend sterk 20 min. durend klank- en lichtspel, waarbij de hard zwoegende metaalarbeiders het gesmolten staal vervangen hebben door virtuele projectie die er effectief realistisch uitzien. Een schitterend stukje industriële geschiedenis.

Meer info: infos@domaine-de-vendresse.fr en www.domaine-de-vendresse.fr

PARC ARGONNE DECOUVERTE

Op een uurtje met de wagen uit Charleville-Mézières of Sedan  wacht in Olizy-Primat het Parc Argonne Découverte (Nocturnia), een relatief jong dierenpark dat begin deze eeuw uit de grond werd gestampt en in 2005 de deuren opende. Intussen stijgt het aantal dieren elk jaar en weet men intussen zich stilaan naar de 50.000 bezoekers per jaar te werken. Vandaag is het park een niet meer weg te denken toeristische trekpleister in de Franse Ardennen. Het park is toegankelijk van februari tot november en dompelt je onder in de wereld van vleermuizen, uilen, gieren, oehoes, valken – met spektakels in volle vrijheid – ooievaars, allerlei huisdieren met geitjes, pony’s, ezeltjes, civetkatten, wasberen, varkentjes en onder andere kippen en konijnen. Voeg daarbij de kleinste knaagdieren, kikkers, egels en een waslijst van nachtelijke insecten en men beleeft alles wat zich afspeelt in de natuur.  Dat alles op een lap bosgrond van 13 ha.

FEEST MET DE WOLVEN

Grote troef en trekpleister van het Parc Argonne Découverte is de roedel met een vijftiental wolven die men vrij kan bewonderen en observeren. De roedel – met de wolf Gordon als dominante leider – beschikt over een bosruimte van ruim een hectare om zich te bewegen. Fascinerend is vooral het ogenblik dat de horde het eten krijgt toegestopt. Als leider zet Gorden het eerst zijn tanden in de hompjes vlees. Daarna krijgen de andere wolven en welpen hun portie onder de tanden. Indrukwekkend hoe dit ceremonieel verloopt.

Hoe dan ook, het park is zeker een bezoek waard. Een ideale bestemming voor een dagje vol buitenactiviteiten, voor de ganse familie. Meer info: www.parc-argonne-decouverte.fr

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
11-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN FRANKRIJK - FRANSE ARDENNEN

Puur genot in de Franse Ardennen (Deel 3)

 

Snoepen van Sedan

 

De regio Charlesville-Mézières is pertinent verbonden met Sedan. Vandaar dat deze drie steden vlot in de mond liggen. Voeg daarbij het kasteel van Bouillon, net over de grens, en de liefhebber kan zijn kastelenhonger stillen. Niet alleen architecturaal maar tegelijk voor een verblijf, aansluitend genot aan de rijk gedekte tafels waar men graag oog heeft voor de seizoens- en streekgebonden producten. Toppers hierbij zijn alvast Hôtel Château Fort de Sedan in Sedan en Domaine Château du Faucon in Donchery.

KASTEEL VAN SEDAN

Op stap in de Franse Ardennen kan men niet naast Le Château de Sedan kijken. De Burcht, het Kasteel van Sedan – gebouwd in de eerste helft van de 15de eeuw –  is met zijn 35.000 m² wellicht de grootste van Europa, ooit een luxueus prinsenverblijf. Met zijn gigantische ommuring bewijst het vandaag zijn plaats in de geschiedenis. Vijf eeuwen lang werd het slot constant bijgewerkt, verbeterd en uitgebreid. De achtereenvolgende bouwheren gaven constant de voorkeur aan extra bemanteling of verdikking van de ommuring.

Het gigantische bouwwerk is uitgewerkt naar een idee van de steenrijke familie La Marck, landeigenaars uit Rijnland die met Evrard La Marck als hertog van Bouillon en prins van Sedan de scepter zwaaiden. We schrijven 1424. De opvolgers van Evrard breidden het kasteel systematisch uit tot een zo goed als niet in te nemen vesting. Duik bij een bezoek alvast een dagje in de middeleeuwen en schrijdt met het gezin doorheen het kasteel als een ware kasteelheer, de familie La Marck achterna. Meer info: www.chateau-fort-sedan.fr en www.hotels-patrimoine.fr

HOTEL LE CHATEAU FORT

Wil men het verhaal echt rondmaken, dan is Hôtel Le Château Fort de ideale verblijfplaats. Het hotel telt 54 kamers en suites, een gezellige bar, zaal voor seminaries en met La Tour d’Auvergne een uitstekend restaurant, uitgewerkt in de zaal waar ooit de vroegere Koninklijke Luitenant logeerde. Laat u alvast verwennen met het Degustatiemenu van Chef Terry Soulard en zijn brigade. Een verrukking én: betaalbaar. Het open haardvuur zorgt voor extra gezelligheid. Wie kiest voor een snelle hap kan elke middag terecht in Le Bistro. Meer info: contact.sedan@hotels-patrimoine.fr

HAYBES LA JOLIE

Wil je even loskomen uit de middeleeuwen, dan ligt op een klein half uurtje het lieflijke plaatsje Haybes op je te wachten, dorpje gelegen in de Pointe de Givet en goed voor zowat 2.000 inwoners. Haybes is rijk aan geschiedenis en werd zwaar geteisterd door de oorlog, maar weet zich – met dank aan de unieke ligging in de Maasvallei en omringd door het groen van de Franse Ardennen – aan de toerist optimaal en uiterst gastvrij op te stellen. Hun bijnaam Haybes La Jolie spreekt dan ook boekdelen.

HOTEL LE SAINT HUBERT

Een leuk adresje om te verpozen en te genieten van een heerlijke tafel is Hôtel Le Saint Hubert. Hier zetten Julien en Delphine Dejente hun beste beentje voor. Het hotel telt tien kamers, voorzien van het strikte minimum. Het restaurant laat je genieten van de specialiteiten van de regio, bijzonder smaakvol klaargestoomd. Meer info: www.hotel-en-ardennes.fr en hotelsainthubert@orange.fr

LE CLOS BELLE ROSE

Op enkele stappen van hun hotel hebben Julien en Delphine Dejente met hun gîte Le Clos Belle Rose een villa in Napoleontische stijl uitgewerkt tot een keizerlijk verblijf met vijf kamers, de meeste met parketvloer en open haard en of hemelbed. De grote hobby van Julien is evenwel bier brouwen. En dat doet hij met grote klasse. In het eerste weekend van mei waren nog 20 ambachtelijke brouwerijen present om hun jongste brouwsels aan het grote publiek voor te stellen. Een boottochtje op de Maas maakte het feest compleet. Alles over dit Arden Brew Fest op www.fetedelabiere.com, www.le-clos-belle-rose.com en dejente@free.fr

 

Meer info: www.tourisme-sedan.fr  en contact@tourisme-sedan.fr - Voor groepen: groupes@tourisme-sedan.fr

 

 

Georges Keters










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs