Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
28-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS IN IERLAND

Met Reizen LAUWERS in ongerepte natuur

            Het Groene Hart van Ierland

Wie niet direct belust is op een vakantie waar horizontaal genoten wordt van warme zonnestralen, maar tuk is op groen, rust en ongerepte natuur, vindt alles wat hij nodig heeft op de reis Het Groene Hart van Ierland, getekend Reizen LAUWERS. Een negendaagse busreis die je tot in de kleinste hoekjes van West-Ierland brengt, met extra verblijf in de boeiende stad Dublin.

De ontdekking van Groot-Brittannië start al in Calais waar de ferrydiensten P&O je in iets meer dan een uur naar de kalkrotsen van Dover brengen. Een paar uurtjes bussen en je kan alvast verpozen in Swansea Bay, met blik op de unieke baai van Mumbles. Via Fishguard wacht je een leuke vier uur durende ferrytocht met Stena Line die je op en top aan boord verwent tot je in Rosslare de Ierse bodem betreedt. Meteen heel wat moois in aantocht, met start in het bruisende Dublin aan de rivier Liffley, goed voor ruim 1 miljoen inwoners en bol van de architecturale parels. Toppers daarbij zijn Trinity College met de Oude Bibliotheek waarbij het wereldberoemde Book of Kells in al zijn glorie op je wacht, een turf van zowat 350 perkamenten vellen, met veel geduld neergepend en geïllustreerd in de 8ste eeuw door Ierse monniken. Geniet ook van de Gregoriaanse gebouwen rond Merrion Square, het Nationaal Museum en onder andere Dublin Castle, de City Hall, de kaden langs de Liffey en uiteraard St-Patrick’s Cathedral, met tombe van de in Dublin geboren Jonathan Swift, legendarische auteur van Gullivers Reizen. Voetballiefhebbers genieten van het Aviva Stadium waar voetbal en rugby elkaar op internationaal niveau ontmoeten.

CONNEMARA

Op weg naar Galway en de duizenden meren van Connemara, meesterlijk bezongen door de Franse zanger Michel Sardou en ondersteund door zwaaiende doeken, maken we kennis met de kloosterruïnes van Clonmacnoise, doorspekt met typische Hoogkruisen. Een must. Nog meer moois te zien rond het Lough (meer) Corrib met leuke stekjes als Cong, in de jaren 50 pleisterplaats van filmregisseur John Ford die er zijn prent The Quiet Man met John Wayne en Maureen O’Hara draaide. Een klein museum op locatie laat alles herleven. Iets verder op is het opnieuw genieten van een flinke brok wilde natuur in het dorpje Leenane waar regisseur Jim Sheridan in 1990 de film The Field met Richard Harris en Sean Bean realiseerde, prent die de aardappelhongersnood in 1939 illustreert. Maar er is nog meer te beleven in Connemara met Killary Harbour, de zogenaamde enige fjord van Ierland, als topic met een steenworp verder de indrukwekkende Kylemore Abbey met uitgestrekte tuinen, omwald door Victoriaanse muren.

LORD OF THE RINGS

De westkust blijft ons boeien met schitterende natuur om en rond de Cliffs of Moher en de Burren, twee machtige locaties in de buurt van Ennis en Lahinch. De Burren, een spookachtig maanlandschap geschapen door kalksteenplaten, gevormd door gletsjers en erosie, is tegelijk een paradijs voor vogels en vlinders. In Moher is het genieten van 215 meter hoge spectaculaire loodrechte rotsmassa’s, het walhalla voor papegaaiduikers, meeuwen en duizenden zeevogels. Om stil bij te worden. De Britse schrijver en hoogleraar John Ronald Reuel Tolkien vond hier zijn inspiratie voor zijn wereldberoemde trilogie Lord of the Rings.

RING OF KERRY

We verlaten de Cliffs van Moher en steken in Killimer de Shannon rivier over om Tralee te bereiken, graafschap Kerry met Killarney als centrum van het indrukwekkende merengebied. Wie er ten volle van wil genieten zit zoet met de Ring of Kerry, een grandioze rondrit van zowat 180 km doorheen een ruige en wondermooie streek, doorspekt met kliffen, vulkaanheuvels en adembenemende marinezichten met overzicht van tal van meren uit het Killarney National Park. Onderweg ontdekken we het Kerry Bog Village Museum, veendorp in Glenbeigh dat de sfeer en de woonst van turfsteker Jerimiah Mulvihill weergeeft, zo weggeplukt uit de jaren 1800. Iets verder op geeft schaapherder Ryan een demonstratie hoe hij zijn Border Collie honden africht om zijn schapen te hoeden. En fluitje van een cent voor Ryan, maar een helse taak voor de hond. Indrukwekkend voor ons.

JAPANSE TUINEN

Wie nog meer groen wil krijgt ruim zijn gading wanneer we via Limerick halt houden in Bunratty Castle (openluchtmuseum met fraaie tuin, Iers Bokrijk zeg maar) en niet in het minst in Kildare, waar de Japanse Tuinen en de Ierse Nationale Stoeterij je nog eens trakteren op een portie onversneden groen. Aan de ene kant worden paarden verzorgd als koningskinderen, aan de overzijde is het puur genieten van Japanse wijsheid omtrent bloemen en planten. Het Theehuis, de Bron de Wijsheid, Scheiden der Wegen en onder andere de Poort van de Eeuwigheid zijn slechts enkele van de vele paviljoentjes die je in vervoering brengen. Als je van die dingen houdt.

NOORD-WALES

Op naar Dublin waar we vooraleer vanuit Dublin Port koers te kiezen voor Wales, Holyhead en het eiland Angelsey, nog even bezoek brengen aan een van ’s werelds topbrouwerijen: GUINNESS. Gespreid over zeven verdiepingen maakt men je wegwijs in de geschiedenis van het bierconsortium Guinness met als top of the bill genieten van een lekker Big Pint of Guinness, tegelijk genietend van een 360° zicht over Dublin. Daarna trekken we naar Blessington waar we Russborough House ontdekken, een van de mooiste Ierse huizen – overigens de langste gevel van het land –  aansluitend schitterende groene partijen zoals men die alleen maar in Ierland kan bewonderen. Op naar Dublin Port waar de SuperFerry ons in anderhalf uur naar Wales brengt. Op weg naar het Britse Telford maken we kennis met de wonderbaarlijke schoonheid van Noord-Wales, laten Bangor achter ons en genieten van een flink stuk van het Snowdonia National Park vooraleer te proeven van het niet te missen gewezen mijnwerkersstadje Betws-y-Coed – met huisjes in Victoriaanse stijl – om dan via Llangollen Engeland te bereiken.

Intussen kroop de kalender negen dagen ver en is Dover opnieuw in zicht. Reizen LAUWERS zet je via P&O Ferries terug op weg naar huis. Voeg daarbij een chauffeur die ERWIN heet en je bustrip is zo geslaagd.

 

KNAPPE HOTELS

Op stap met Reizen LAUWERS mag je er donder op zeggen dat je steevast knappe hotels aangeboden krijgt. Voeg daarbij steeds correcte maaltijden en je reis kan op dat vlak al niet meer stuk. Op het menu alvast de klassieke Britse toppers met Leek & Patato Soup, Chicken Livers, Stew, Pork Sausages with Onion Gravy, Fish en de onvermijdelijke, doch lekkere Chocolate Brownie of de Lemmon Drizzle Cake. Tea mag evenmin ontbreken. En ja, voor de liefhebbers: het ontbijt is nergens beter dan in het Verenigd Koninkrijk: Brown or white toast, jam, chees, ham, eggs and bacon, black pudding, beans, tomatoes en kippers. Het leven kan simpel zijn.

P&O FERRIES

 

Reizen naar Ierland is een pretje. Vanuit Zeebrugge is er dagelijks om 19 uur afvaart naar Hull. De volgende morgen zet je na een nachtje rustig dobberen en stevig ontbijt om 8.30 uur voet op Britse bodem. Zowat 3,5 uur makkelijke snelweg later snuif je de Welsh lucht met volle teugen. Het genieten kan beginnen. Ierland kan je ook bereiken via Calais en Dover. P&O Ferries is zonder meer de grootste ferry maatschappij en telt 50 afvaarden per dag naar Groot-Brittannië en dit op vier verschillende routes: Noord-Engeland (Zeebrugge-Hull en Rotterdam-Hull met bestemming York, Leeds, Lincoln of doorgang naar Wales, Ierland en Schotland) en Zuid-Engeland, met 46 kanaalovertochten per dag tussen Calais en Dover. De overvaart duurt amper 1.30 uur. Aan boord wacht met de Langan’s Brasserie een heerlijk à la carte restaurant of kan je in de Club Lounge in alle rust van je overtocht genieten.

Wie even uitkijkt, P&O Ferries pakt regelmatig uit met schitterende aanbiedingen en promoties.

Meer info: www.POferries.be, tel. 070 70 77 71 en in alle reisbureaus.

Met dank aan de Dienst voor Toerisme Ierland - www.discoverireland.com

Meer info en boekingen:

070 35 08 18 en www.lauwers.be

(Georges Keters)
>> Reageer (0)
27-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN MIDDELKERKE

Nieuwe Champagne voor

 Fonds van de burgemeester Middelkerke

Casino anno 1955 op capsule

 MIDDELKERKE – Na het succes van de vorige jaren pakt het Fonds van de Burgemeester – dat onder impuls van burgemeester Michel Landuyt instaat tot ondersteuning van de minder bedeelden in de gemeente en de organisatie van een gratis kerstfeest voor Middelkerkse Senioren – ook dit jaar uit met de uitgave van een speciale Champagne met exclusief etiket en dito capsule. Dit jaar werd gekozen voor het Casino anno 1955.

900 FLESSEN

Om de exclusiviteit te bewaren zijn er slechts 900 flessen gebotteld, getekend Champagnehuis Dhondt-Grellet uit Flavigny, nabij Epernay met wie Middelkerke al meer dan 40 jaar verbroederd is. De fles kost 22 euro, zes flessen voor 120 euro. Deze zijn te bekomen bij Geschenkenartikelen Rikardo, Leopoldlaan 76; Kapsalon Cared, Leopoldlaan 109; Ronny Van Troostenberghe, Oostendelaan 2 en bij burgemeester Michel Landuyt, Koninginnelaan 73, die best tevreden is met de nieuwe actie.

HEBBEDING

“Met het Casino 1955 als capsule is dit een nieuw collectors item, want de échte liefhebbers houdt niet alleen van Champagne, maar kijkt ook uit naar de capsules. Na de Watertoren, de Rotonde en de Dronkenput is het Casino 1955 een nieuw hebbeding binnen de verzameling capsules”, stelt burgemeester Michel Landuyt, zelf graag te vinden in de Champagnevelden.  (GK)


>> Reageer (0)
23-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TOPWIJNEN IN OSTEND QUEEN

De Brugse Wijnkelder brengt Italiaanse topwijn in primeur

CAVALLI exclusief in OSTEND QUEEN

 

Cavalli, een naam als een klok binnen de mode- en de paardenwereld. Met Cavalli Nuturali scheert men hoge toppen binnen de wereld van de trotters en dames worden gek van de modelijn die Roberto Cavalli op de catwalk laat bewonderen. Maar zoon Tommaso verdiept zich liever in de wijngaarden. Sinds 2000 werkt hij op het ouderlijk domein Tenuta Degli Dei (Domein van de Goden) in Panzano aan een Toscaanse topwijn. Geruggensteund door oenoloog Carlo Ferrini ontwikkelt hij vandaag een Toscaanse Bordeaux blend om u tegen te zeggen, met druiven Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Alicante Bouschet en de Petit Verdot, goed voor twee topwijnen  Cavalli Collection en Cavalli Selection.

EXCLUSIEF

Verkoopsdirecteur Yoni Heemans van De Brugse Wijnkelder haalde via importeur Bart Van Hemelrijk uit Antwerpen de Cavalli-wijnen in huis. “Deze topwijnen danken hun kwaliteit aan de ligging van de wijngaarden. Uniek aan Tenuta Degli Dei is dat het een fusie is van twee complementaire bodems. De 45.000 wijnranken staan verspreid over twee familiedomeinen, enerzijds de Merlot & Alicante Bouschet in de achtertuin van Roberto’s villa in de buurt van Firenze, anderzijds op het domein van Tommaso woont, hartje regio Chianti Classico, Panzano. Er worden momenteel slechts 25.000 flessen geproduceerd. De flessen worden dus zeer selectief verdeeld. Ik ben dan ook ten zeerste verheugd deze topwijn exclusief in het restaurant Ostend Queen in het glas te krijgen. De Cavalli wijnen zijn buiten Oostende alleen te bekomen in enkele Antwerpse tophuizen”, stelt Yoni Heemans van De Brugse Wijnkelder.

OSTEND QUEEN

Chef Koenraad Steenkiste en zaalmeester Patricia Swinnen zijn alvast in de wolken met deze kwaliteitswijn. “Cavalli is niet te versmaden, niet direct de goedkoopste, wel absolute top, beslist te waarderen door echte wijnliefhebbers. Cavalli is dan ook vanaf vandaag onze topnieuweling in onze rijkgevulde wijnkelder”, zegt Chef Koenraad Steenkiste.

 

Restaurant OSTENDE QUEEN

Westhelling Kursaal

8400 Oostende

059 44 56 10

Elke dag open via reservatie

In de juli & augustus gesloten over de middag

Gesloten op dinsdag en woensdag – open voor banketten

Reservatie@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met REIZEN LAUWERS naar WERELDKAMPIOENSCHAP WIELRENNEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met REIZEN LAUWERS  & VILLA BELGICA naar

Wereldkampioenschap Wielrennen in Kopenhagen

 

De wereldkampioenschappen wielrennen 2011 vinden van  donderdag 29 september tot zondag 3 oktober, met als hoogtepunt het WK voor Profs op de weg op de slotdag. REIZEN LAUWERS en VILLA BELGICA slaan al enkele jaren de handen in mekaar en trokken in een gezamenlijke organisatie eerder met succes naar Mendrisio, Geelong en Sankt-Wendel. Straks brengen ze u ook naar Kopenhagen waar de Noor Thor Hushovd zijn titel zal verdedigen tegen onder andere onze eigenste Philippe Gilbert, Tom Boonen, Stijn Devolder en onder andere Nick Nuyens en andere kleppers als Fabian Cancellare, Filippo Pozzato of Tyler Farrar. Er zijn diverse formules met luxe autocar of met het vliegtuig, met keus uit één of meerdere dagen, aan democratische prijzen. Tot straks in Kopenhagen?

Meer info en inschrijvingen:

070 35 08 18

www.lauwers.be


>> Reageer (0)
20-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE DELICATESSEN

Italiaanse Delicatessen na twintig jaar in het nieuw als Ital Deli

 Claudio Acquaro uit Marina wijnconsulent

 

MIDDELKERKE – De Italiaanse delicatessenzaak aan de Oostendelaan 270 onderging zopas een ware metamorfose. Twintig jaar nadat de Italiaan  Gaetano Spampinato de zaak hier uit de grond stampte namen Stefaan Ciers en Kurt Vanhollebeke het heft in handen, noemen het nu Ital Deli, bouwden een gloednieuwe showroom met bodega en sloten Claudio Acquaro, topsommelier uit restaurant Marina, in de armen. “Een nieuw tijdperk is aangebroken. We opteren voor een totaalconcept waarbij de levensgenieter de grote winnaar moet worden”, stellen de nieuwe eigenaars.

 

Italiaanse Delicatessen werd in 1990 door de Italiaanse Belg Gaetano Spampinato gesticht met de bedoeling Italiaanse voedingswaren, dranken en delicatessen te importeren en door te schuiven naar de horeca, met speerpunten in Oost- en West-Vlaanderen. Intussen werd deze Middelkerkse Italiaanse gigant de marktleider in beide provincies. Toen de stichter het welletjes vond zagen Stefaan Ciers (40) en Kurt Vanhollebeke (43) daar brood in en lieten hun job in de textielnijverheid in Kortijk voor wat het was. “We keken samen als vrienden al een tijdje uit om  nieuwe lucht te snuiven. Deze delicatessenzaak leek ons ideaal. De Italiaanse producten zitten in de lift, zijn gewild en ja, zijn verduiveld lekker ook”, stelt het jonge ondernemende duo vol vuur en enthousiasme.

 

SHOWROOM

 

De intrede van de twee nieuwe bestuurders zorgde meteen voor een grondige herschikking. De stockageruimte werd heringericht, de burelen kwamen op de eerste verdieping en de benedenverdieping werd uitgebouwd  in een ontvangstruimte, bodega en showroom. “Het ligt in onze bedoeling om kleinschalige proeverijen op het getouw te zetten, zowel met wijn als delicatessen. Daar was wel ergens nood aan. Alhoewel we vooral leveren aan de horeca kan ook de particulier hier zijn gading vinden in het aanbod van ruim duizend verschillende artikelen waarvan pasta’s, wijnen en verse producten elk dertig procent voor hun rekening nemen. Door het uitbouwen van de showroom leren we de bezoekers de producten beter kennen”, vertelt Stefaan Ciers, die tegelijk aangeeft dat hij op zaterdag 3 en zondag 4 september de deuren open zet voor het grote publiek.

 

CLAUDIO ACQUARO

 

Topper bij Ital Deli is de aanwerving van de uit Puglia afkomstige Claudio Acquaro, tot voorheen zaalmeester en sommelier in het gereputeerde Italiaans restaurant Marina aan de Albert I Promenade. “Voor mij is dit een nieuwe bladzijde in mijn carrière. Italiaanse wijnen zijn zonder meer mijn grote passie. Mijn eerste taak in de nieuwe job is vooral contact te maken met de Italiaanse restaurateur en hen advies te geven bij de wijnaanbod in Ital Deli. Ik was meteen in de ban toen ik kennis maakte met de zaak. Ik zag flessen staan uit de beste regio’s van Italië met daarbij Fabiano (Veneto), Rocca delle Macie (Toscane), La Marca met hun Prosecco di Valdobbiadene (Treviso, Veneto) en onder andere Leone de Castris uit mijn eigen geboortestreek Puglia. Mijn honger naar het invullen van mijn taak is zeer groot. Nog te weinig mensen kennen de Italiaanse producten. Duur? Helemaal niet, want we kiezen juist die producten die voor iedere beurs haalbaar zijn. Lekker eten en drinken hoeft helemaal niet duur te zijn”, vertelt Claudio Acquaro, gediplomeerde in Italiaanse wijnen.

 

Italdeli – Italiaanse Delicatessen – Oostendelaan 270

 8430 Middelkerke – tel. 059 31 02 73 – www.italdeli.be

 

Foto: De gloednieuwe leiding van Itali Deli: Stefaan Ciers, Claudio Acquaro en Kurt Vanhollebeke.

 

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
09-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TOPWIJN AAN ZEE

Italiaanse topwijn in Restaurant ’t Blekkertje in Koksijde

Chef Renzo Truwant

Ambassadeur La Montina Franciacorta

 

Chef Renzo Truwant, samen met eega Daisy, uitbaters van het restaurant ’t Blekkertje , Zeelaan 103 in Koksijde, werd door Michele Bozza, marketing manager van het Italiaanse wijnhuis La Montina Franciacorta opgenomen als “Ambasciatore del Montina Franciacorta.” Hij is de enige in de regio.

Voor Renzo en Daisy Truwant een bevestiging van hun interesse in kwaliteitsvolle producten en wijnen. Marketing manager Michele Bozza was formeel: “Men krijgt de titel zeer zelden en die is daarenboven alleen weggelegd voor restaurateurs met een ziel en die kiezen voor kwaliteit. De uitbater dient zelf achter het fornuis te staan en krijgt deze award als promotor van de wijn bij gerechten die zich uitstekend lenen bij La Montina. Hij wordt éénmaal per jaar uitgenodigd op het domein in Monticelli Brusati, Brescia. Vier maal per jaar pakt hij uit met een uitgelezen menu rond de Franciacorta wijnen La Montina. Renzo en Daisy verdienen de titel dan ook ten zeerste”, stelt Michele Bozza.

FEESTJE

De titel werd dan ook passend gevierd. Samen met de directie van La Montina Franciacorta, Mariola Farina (directie GastroVita) en vrienden leerlingen volwassen onderwijs KTA De Panne werd een leuk feestje gebouwd. Chef Renzo paste de wijn aan de gevraagde gerechten en het resultaat laat zich raden: het werd een denderende avond, vol Italiaanse gezelligheid, waarbij de Franciacorta Extra Brut, Brut, Rosa Demi Sec, Argens Satèn Brut, Rosaum Rosé Extra Brut, Millesimato 2006 Brut en de Vintage 2005 Riserva Extra Brut welig vloeiden.

LA MONTINA

Wijnhuis La Montina beschikt over een wijngaard van ruim 72 ha en is verspreid over zeven gemeenten in de regio Franciacorta. Jaarlijks worden ruim 450.000 flessen gebotteld. Vittoria, Gian Carlo en Albert Bozza liggen aan de basis van het huidig succes, en leerden de stiel van grootvader Fioravante Antonia en grootmoeder Vittoria Gaia. Vandaag zorgt Michèle Bozza voor het buitenlands beheer. Hij zoekt dan ook met preciesheid naar Chefs die begeesterd zijn van gerechten met betaalbare topwijnen. Het laat geen twijfel, de Westhoek zal zeer binnenkort ruim kennis maken met dit wijnhuis dat alvast gesmaakt wordt door het grote publiek. Ze is alvast elke dag te genieten in

Restaurant ’t Blekkertje

Renzo en Daisy Truwant

Zeelaan 103 – 8670 Koksijde

Tel.: 058 62 05 50

Blekkertje@telenet.be  en www.blekkertje.be

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
05-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUURLAND

Fascinerend Zeeland

Amadore Grand Hotel Arion Vlissingen

 

Op vakantie of een paar dagjes er even tussen uit, het kan zo goed als in uw voortuin: Zeeland ligt op een boogscheut van je thuis en kiezen voor Amadore Grand Hotel Arion in Vlissingen is zonder meer een schot in de roos.

De maritieme stad Vlissingen ligt aan de monding van de Westerschelde en geeft toegang tot de druk bevaren Noordzee. Vlissingen mag dan wel een havenstad zijn, het toerisme bloeit er welig met zijn strand en een boulevard om U tegen te zeggen. Voeg daarbij de vele fiets- en wandelmogelijkheden en je hebt tijd te kort om het allemaal in je kortverblijf in te vullen. Een verblijf in Amadore Grand Hotel Arion is dan ook een uitstekende locatie. Hier zorgt manager Yvonne Viergever en haar staff er voor dat je het aan niets ontbreekt. Heerlijk uitrusten en genieten van alle comfort is de slogan van het huis dat met zijn 66 kamers, waarvan 34 met zicht op de Westerschelde en de Boulevard, je meteen het gevoel geeft van rust en genot. Elk van de kamers zijn uitgerust met extra lange luxe boxspring bedden, compleet uitgeruste badkamers, flatscreen tv, vrij internetverbinding en balkon van waarop je de voorbij glijdende schepen zo voor het grijpen hebt. Een unieke belevenis.

SPECIAL CARE KAMERS

Amadore Grand Hotel Arion beschikt tevens over vier Special Care Kamers, gebruiksvriendelijke kamers voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Geen drempels, speciaal opgesteld meubilair, extra brede deuren, douche in plaats van bad, antisliptegels en onder andere een verlaagde wastafel met speciale sifon. “Dat alles is mogelijk gemaakt dank zij de uitstekende samenwerking met Thuiszorg Provincie Zeeland. We willen voor elk van onze gasten alleen het beste”, stelt de immer attente manager Yvonne Viergever.

GASTRONOMIE

Een losse knabbel, een lunch of diner, het restaurant zorgt alvast voor twee gezellige lounges, de ene met zicht op de Westerschelde, de andere met het knusse haardvuur aan de voeten. De comfortabele zetels zorgen voor een ideale start van een leuk avondje tafelen. De keukenstaff laat niets onverlet om het je naar de zin te maken. Of het nu een rustig, zakelijk of gezellig tête à tête is, de stemming is opperbest. Of het nu aan de kaart is, een menu of een brunch, elke schotel is met zorg afgewerkt. Daarbij behoren de Carpaccio, de salade met geitenkaas, het lamvlees, het vispannetje en onder andere de zeevruchten in het seizoen tot de toppers van het restaurant. Zoetekauwen kunnen nu al uitkijken naar de gigantische ijscoupes. Voor wat leuks in het glas laat de wijnkaart enkele mooie wijnen zien. Dat alles zonder een aanslag te doen op je vakantiebudget.

TE DOEN

Verblijven in Amadore Grand Hotel Arion is tegelijk genieten van al dat mooie dat Vlissingen weet te bieden. Een wandeling langs de Boulevard is op zich al een belevenis met het standbeeld van Michiel de Ruyter als hoogtepunt. Cultuurgenieters zitten hier dan ook op hun plaats en kunnen hun ogen de kost geven, Vlissingen telt immers ruim driehonderd rijksmonumenten en mag hierdoor tot de top 50 van de Nederlandse monumentensteden gerekend worden. Laat je verdwalen in de oude binnenstad en het resultaat is verbluffend: op en top genieten. Liever winkelen? Geen nood, de diverse braderieën, markten en tientallen winkels zijn de ideale ingrediënten voor wat shopping. Het strand en attracties als het Arsenaal zijn de uitgelezen plaatsen waar het jonge grut zich kan amuseren.

EXTRA SERVICE

Hoe dan ook, een verblijf in Amadore Grand Hotel Arion is zonder meer een belevenis. Naast de grote troeven van het huis kan men rekenen op tal van extra diensten met waarbij gratis parkeren, mogelijkheid tot communicerende kamers, fitness, stomerij en wasservice. Voeg daarbij de werkelijk schitterende locatie aan zee en je paar dagjes aan de rand van de ruisende Westerschelde zorgen ervoor dat je met opgeladen batterijen terug thuis komt.

 

Amadore Grand Hotel Arion

Manager Yvonne Viergever

Boulevard Bakert 266 – 4382 AC Vlissingen

Tel.: +31 (0)118 41 05 02

info@amadore.nl

www.hotelarion.nl en www.amadore.nl

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUURLANG

Topverblijven aan Zeeuwse Kust

Vakantie in Zeeland is genieten in Amadore

 

Een weekendje eropuit dichtbij huis, even uitwaaien en tegelijk genieten van de geneugten des levens, lekker lang uitslapen, losse lunch, wat relaxen waarna een stevig diner met toeters en bellen, het kan allemaal op minder dan twee uur van huis: de Zuid Zeeuwse kust van Zeeland.

 

Moeilijk kiezen waar naartoe? Amadore – groepering van topzaken op toplocaties – schuift u een pasklare oplossing naar voor. Amadore staat voor een groep hotels, restaurants, café’s, brasseries, catering, bloemen en wellness en beauty. Elk van deze locaties heeft een eigen identiteit maar draagt allemaal de kwaliteitsstempel getekend Amadore, wat garant staat voor optimale service, sfeer en gezelligheid. De slogan “Amadore, grenzeloos gastvrij” is dan ook geen ijdel begrip. Algemeen directeur Jerry van Zuijlen, geflankeerd door speerpunten Christina Acda, Yvonne Viergever en onder andere John Brakeboer zorgt er met hun respectievelijk medewerkers voor dat men binnen de groep Amadore zich meteen thuis voelt.

GRAND HOTEL DE KAMPERDUINEN

Gelegen tussen het Veerse Meer en de duinenrand van de Noordzee is dit de jongste aanwinst. Op wellicht het mooiste plekje van Zeeland zorgen manager Christina Acda en assistent-manager Mike Heremans dat het je aan niets ontbreekt: oneindige wandelmogelijkheden, wellness,  jetstream zwembad, dompelbad, stortdouche en onze andere whirlpool, zon, licht, strand en zee, af te sluiten met een heerlijke tafel.

 GRAND HOTEL ARION

Ander topper is zonder meer Amadore Grand Hotel Arion aan de Boulevard in Vlissingen. Het hotel is recent volledig vernieuwd en is uitgegroeid tot een parel. Manager Yvonne Viergever waakt er over het goede verloop. Alle 66 kamers (waarvan 34 met zicht op zee) beschikken over boxspring bedden en privé balkon. Hotel Arion telt verder suites op 5-sterrenniveau en vier special care kamers, speciaal voor rolstoelgebruikers. Het geheel is vooral sfeervol en gezellig waarbij de slogan Kletsen, Lachen, Eten, Proeven en Drinken geen holle woorden zijn.

HOTEL ARNEVILLE

In Middelburg is het genieten in Amadore Hotel Arneville. Centraal gelegen ideaal voor business, meetings, speciale bijeenkomst en families. De multifunctionele vergaderzalen zijn voorzien van alle nodige faciliteiten, ideaal voor productvoorstellingen, trouwpartijen en grootse feesten.

GRAND CAFE HOTEL JERSEY

Topper in hartje Goes, goed voor twaalf 3-sterrenkamers gelegen op de Grote Markt, aansluitend Grand Café Raymondo en eigen parkeerhaven. Het hotel is evenwel ondergebracht in een afzonderlijke infrastructuur met aparte ingang. Ideaal voor verkenning van Goes. Hier zwaait manager John Brakeboer de scepter, geruggensteund door assistent-manager Amanda van de Heul, een flinke schare enthousiaste medewerkers en een keukenbrigade die alleen kwaliteit op het bord legt, met aandacht voor streekgebonden schotels. Elk tafelgenot is een tongstrelende ervaring. En voor wie wil genieten van het geroezemoes van het marktgebeuren: nestel je op dinsdag op het terras en uw dag kan niet meer stuk.

GRAND CAFE RAYMONDO

Men vindt een Grand Café Raymondo in Vlissingen, Middelburg en Goes. Stuk voor stuk gezellige uitbatingen waar elke directie borg staat om dezelfde Amadore-kwaliteit te laten gelden. In Vlissingen vindt men de locatie aan de Boulevard, met zicht op de zee, in Middelburg is het Grand Café Raymondo gevestigd in Hotel Arneville en in Goes is de locatie te vinden op een van de mooiste hoekjes van dit leuke stadje, zo weggeplukt uit een sprookjesboek. Gelegen aan het havenkanaal dat Goes verbindt met de Oosterschelde is tafelen hier een gelukzalige bezigheid. De keuken is uitstekend.

GRAND CAFE STEFANO’S

Nieuwste parel is het modern uitgewerkte Grand Café Stefano’s aan de Boulevard in Vlissingen, op enkele passen van Amadore Grand Hotel Arion. Het concept is hip en trendy en aantrekkelijk voor een jeugdig publiek dat houdt van dit soort  flashy zaken. De keuken is uitstekend, met een knipoog naar het Oosten.

Meer info over alle Amadore-locaties: www.amadore.nl

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
04-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND - OOSTKANTONS

Genieten in de Oostkantons

Binv’nou à  Mâm’di èt

Welkom in Malmedy. Hoeft eigenlijk niet benadrukt, want Malmedy geniet sinds mensenheugenis de reputatie van gastvrij te zijn. Om dat alles extra in de kijker te stellen, voor zover nodig, stak de stad het Malmundarium in een nieuw kleedje. Het voormalige klooster verrees uit haar as en is in korte tijd uitgegroeid tot het historisch en cultureel hart van Malmedy. Het indrukwekkende gebouw, pal naast de kathedraal, zag zowel het klooster als de imposante binnenkoer uitgroeien tot een tentoonstellingsruimte aansluitend multifunctionele en interactieve mogelijkheden .

VOLG DE GIDS

Een audiogids in vier talen gidst u doorheen twee verdiepingen en laat u kennis maken met de kloostergang, het leerlooieratelier, het carnaval, het papieratelier, de schatkamer van de kathedraal, het historium en onder andere een polyvalente ruimte, goed voor vergaderingen, tentoonstellingen, workshops, toeristische en culturele activiteiten.

Malmundarium

Place du Châtelet 9 (naast kathedraal – 4960 Malmedy

Tel.: 080 79 96 68

info@malmundarium.be en www.malmundarium.be

 

oooOOOOOooo

Baugnez 44

Niet te missen op stap in de Oostkantons is het Historical Center Baugnez 44. Hier herdenkt men de bloedige gevechten tijdens het Von Rundstedt Offensief, slag die op 17 december 1944 zo goed als de definitieve inzet betekende van de Tweede Wereldoorlog. Een privaat initiatief van vader en zoon Fabien en Mathier Steffens die hun passie voor oorlogsgeschiedenis zagen uitgroeien tot een monument en eerbetoon aan hen die gesneuveld zijn voor het vaderland. Geopend in 2007 geldt Baugnez 44 intussen als een van de beste musea omtrent het The Battle of the Bolge (Ardennenoffensief). Meer dan 120 vitrines, 16 diorama’s en een unieke verzameling historische voorwerpen met betrekking tot deze moordpartij, getekend Kampfgruppe Peiper, zorgen door middel van klank- en lichteffecten dat de vijandige sfeer van de winter 1944 sterk en levensecht benadert  wordt. Een bezoek overwaard. Meer zelfs: een must. Meer info: info@baugnez44.be en www.baugnez44.be

 

Dienst voor Toerisme Oostkantons

29, Place Albert 1 – 4960 Malmedy

Tel.: 080 33 02 50

info@eastbelgium.com en www.oostkantons.be

Georges Keters


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND - OOSTKANTONS

Genieten in de Oostkantons

Vier sterren plezier in Bütgenbacher Hof

 Als er in ons land één regio is die te weinig gekend is dan is dit de Oostkantons, het Duitse landsgedeelte. Niettemin is dit een van onze mooiste regio’s. Naast een schitterende natuurpracht behoort de streekgastronomie tot de beste. Een van de absolute toppers is alvast Bütgenbacher Hof.

De familie Maraite laat al decennia niets aan het toeval over en bezorgt u steevast een onvergetelijke verblijf. Alle kamers zorgen voor elegante gezelligheid, inclusief alle mogelijke comfort, inclusief badjassen terwijl de keuken u met de nodige egards culinair verwent met exquise gerechten, leuk glas binnen handbereik.

Wil je wandelen, fietsen, zeilen of paardrijden. Het kan allemaal in de buurt. Of je kan gewoon genieten van de wellness en het spiksplinternieuwe zwembad op de benedenverdieping. Het is duidelijk, Bütgenbacher Hof is zonder meer uw verwenadres in de Oostkantons.

Bütgenbacher Hof

Familie Norbert & Thérèse Maraite

Markplatz 8 – 4750 Bütgenbach

Tel.: 080 444 212

info@hotelbutgenbacherhof.com en www.hotelbutgenbacherhof.com

 

oooOOOOooo

 

Tafelgenot in La Belle Epoque

 

Tafelen in de Oostkantons is in elk seizoen een belevenis. Heel wat hotels, leuke eethuizen en restaurants verwennen elke bezoeker met succulente schotels. Een van die toppers is alvast La Belle Epoque in Weywertz, op een boogscheut van Bütgenbach. Extern is het huis wel aan een nieuw kleedje toe, de vlag dekt de lading niet, want wat op tafel komt is zonder meer subliem.

Chef Günther Heck staat al bijna 40 jaar aan het fornuis en zet niets dan oersmakelijke gerechten op tafel. Zijn Assiete du Pêcheur à l’Homardine en zijn Duo de foie de canard chaud & froid zijn absolute parels, met klasse op tafel gezet door gastvrouw Maria. “Ik heb een grote voorliefde voor vis, dagvers aangevoerd uit de vismijn van Zeebrugge”, stelt de eminente Chef, dwepend met marktverse producten. Op stap in de Oostkantons, dan is La Belle Epoque, een adres om op zak te hebben.

Restaurant La Belle Epoque

Familie Günther en Maria Halet

Bahnhofstrasse 85 – 4750 Weywertz

Tel.: 080 44 55 43 – Fax: 080 64 31 34

Georges Keters


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANDALUSIA - COSTA DE LA LUZ

Paradijs voor Watersporters in Cadiz

Hotel Puerto Sherry Marina

De West-Vlaamse familie De Clerck wist in de jongste decennia al heel wat Vlamingen én Spaanse onderdanen te verwennen in een van hun vijf betaalbare luxe hotels (zie elders in dit nummer). Vorig jaar wist Jan De Clerck de hand te leggen op een hotel in de baai van Cadiz, dat volgens hem veel beter verdiende. De ondernemingsgeest van Jan Declerck zorgde ervoor dat het vier sterren rijke Hotel Puerto Sherry in de badstad El Puerto de Santa Maria, op een kwartiertje van thuisbasis Jerez de la Frontera, compleet te renoveren en uit te bouwen tot een paradijs voor watersporters en levensgenieters. Een zesde parel aan de kroon van HACE-hotels.

 

Hotel Puerto Sherry ligt in de Baai van Cadiz, een der fraaiste marina’s in Europa, ideaal voor alle mogelijke activiteiten inzake nautica. Geflankeerd aan de achterzijde door een onmetelijk dennenbos en vooraan door een idyllische jachthaven met zicht op de Atlantische Oceaan bezorgt een verblijf in dit hotel je onvergetelijke momenten.  Het hotel telt 59 kamers, waarbij ruime luxe suites met alles er op en eraan, inclusief privaat zonneterras. Het restaurant Las Vistas  zet exquise gerechten op tafel. Een gezellige bar pakt uit met smaakvolle tapa’s, hapjes vergezeld – en tegelijk zijn naam eer aandoend – van een frisse Fino of Manzanilla, zodat niemand op zijn honger blijft. Tijdens de week pakt de directie uit met speciale avonden waarbij alle windstreken van de wereld op tafel tafel komen. Hotel Puerto Sherry staat tegelijk open voor grotere evenementen en beschikt hiervoor over acht salons, op verzoek speciaal aan te kleden. Een ruime parkeerhaven zorgt ervoor dat ook de wagen kan genieten van een heerlijke vakantie.

MARINA

Hotel Puerto Sherry wil het epicentrum worden van het marina gebeuren in El Puerto de Santa Maria. Eigenaar Pedro Bores en exploitant Jan De Clerck gaan voluit voor het maximum. “Het is de bedoeling dat we het hotel het ganse jaar door openstellen voor vakantiegangers zowel als  voor diverse evenementen. We hebben een vast klimaat dat ook in de winter toelaat te genieten van de troeven. We maken thans werk om een opleidingscentrum voor de zeilsport op het getouw te zetten. Dat wordt buiten de vakantiemaanden een extra aantrekking voor de beginnende watersporter. Gekoppeld aan een fraai gastronomie kan men in jaargetijde proeven van het échte Spanje, dat alleen in Cadiz te beleven valt”, stelt stichter HACE-hotels Jan De Clerck, geflankeerd door PR Antonio Real en Enrico Amado,  directeur Hotel Puerto Sherry.

200 JAAR CONSTITUTIE

Topevenement in 2012 wordt in Cadiz de viering van 200 jaar Constitutie, de afkondiging van de Spaanse grondwet op 12 maart 1812 door de Cortes Cadiz, de nationale wetgevende vergadering van Spanje. “We maken er alvast hard werk van en nu al lopen reservaties binnen om het 200-jarig feest in Cadiz niet te missen. Wees gerust, het wordt een onvergetelijk feest”, besluit Jan De Clerck, tevens Consul van België in het ere-consulaat van de provincie Cadiz.

BETAALBAAR

Het  is duidelijk dat de familie De Clerck niets onverlet laat om de klanten het echte en originele Andalusië aan te bieden. “Ons principe is simpel: elk van onze hotels heeft een eigenheid die je nergens vindt. Alhoewel de groep zich HACE noemt, is het helemaal geen keten, want alle hotels zijn verschillend, enerzijds van infrastructuur, anderzijds van concept en invulling van het vakantiegevoel.

Elk van de HACE-hotels is inzetbaar voor zowel de particulier, de familie, de businessman of de congresganger. De HACE-hotels getuigen alle van grote klasse en het personeel plooit zich dubbel om u ter wille te zijn. Bovendien is de keuken in elk van de huizen van hoog niveau en zorgt het  A la Carte restaurant telkens voor aangename culinaire verrassingen. Tot straks in Andalusië? In een HACE-Hotel, natuurlijk.

Meer info over alle HACE-hotels: www.hace.es

Georges Keters

 

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANDALUSIE - COSTA DE LA LUZ

West-Vlaams hotelbedrijf aan top in Andalusië

Vijf HACE-luxehotels aan Costa de la Luz

Het begon voor de familie Jan De Clerck uit Waregem allemaal in 1969, na terugkomst uit huwelijksreis in Hotel Playa de la Luz in Rota, sinds 1966 eigendom van de grote familie De Clerck. De toen 26 jaar jonge Jan zag dat er meer brood in dit hotel zat en nam er zijn intrek. Hij is er gebleven. Zijn passie voor het familiale hotelwezen liet hem nooit meer los. Hij wordt vandaag hierin met klasse gevolgd door zijn drie kinderen Sophie,  Ann en Stefaan.  Samen goed voor de West-Vlaamse werkkracht in Andalusië.

HOTEL JEREZ

HACE staat voor Hoteles Andaluces con Encanto, de groepsnaam voor de vijf parels die de familie De Clerck in 45 jaar uit de grond wist te stampen.  Hotel Jerez is hét hotel bij uitstek voor zij die kiezen voor een verkenning van de regio. Het centrum, de wereldvermaarde paardenschool Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre,  het racecircuit,  de luchthaven en snelweg voor directe verbinding naar alle hoeken van Andalusië, ligt om de  hoek. Hotel Jerez telt 126 kamers en suites met alles er op en eraan, binnen- en buitenzwembad, spa en een uitstekend A la Carte-restaurant.

VILLA JEREZ

 

Andere parel is Villa Jerez en ligt op wandelafstand van Hotel Jerez. Uitgewerkt in de chique villawijk is dit een droom voor zij houden van absolute rust, aansluitend gastronomisch restaurant Las Yucas. Het hotel telt 18 luxueuze kamers en suites. De Jacaranda biedt plaats voor feesten, congressen, vergaderingen en productvoorstellingen tot 80 man.

HOTEL PLAYA DE LA LUZ

 

Aan de boorden van de Atlantische Oceaan vinden we in Rota het Hotel Playa de la Luz, 4-sterren. Strand, het water en de duinen zijn hier de grote troeven. Geheel volgens de regels van de Andalusische architectuur telt het hotel slecht twee verdiepingen en is met zijn 228 kamers, verdeeld over twee grote exotische tuinen met patio-ruimtes, recent door toeristen over heel de wereld, verkozen binnen de 100 beste hotels van de wereld. Een hotel waar geen enkele zonneklopper aan kan weerstaan. Zeer  kindvriendelijk.

HOTEL DUQUE DE NAJERA

 

Gelegen aan de rand van het stadje Rota met zijn fijnzandstrand biedt dit 4-sterrenhotel 92 charmante kamers en junior suites aan. Ideaal voor rustzoekers en zij die houden van wat uitstapjes in de buurt. Het hotel ligt aan zee en is een der mooiste parels uit de regio. Het centrale zwembad zorgt voor extra verfrissing. Restaurant Embarcader is jaarlijks primus als Beste Visrestaurant uit de regio.

HOTEL GUADACORTE PARK

 

Omgeven door een 12.000 m² grote exotische tuin met wuivende palmbomen ligt dit 4-sterrenhotel in het hartje van de Algeciras baai, op slechts 15 min van de rots van Gibraltar, het Los Arcornocales Nature Park en via ferry amper een uurtje van het Afrikaanse Ceuto of Tanger. Het telt 126 kamers en junior suites, met zicht op de tuin. Golfliefhebbers zitten binnen het kwartier op een van de mooiste greens ter wereld. Het hotel is gespecialiseerd in huwelijksfeesten.

RUITERSCHOOL

Wie Andalusië zegt denkt aan paarden. Klassenpaarden. Een van de allergrootste troeven van Andalusië en Jerez de la Frontera is de Real Escuela Andaluzia del Arte Ecuestre, internationale ruiterschool waar elke dag begeleide rondgang,  aansluitend grandioos spektakel te beleven valt. Het koetsenmuseum alleen al is een must voor elke paardenliefhebber.Voeg daarbij een blik op de koninklijke paardenstallen en je dag kan niet meer stuk. En dan is er de show als sluitstuk. Onverbeterlijk en subliem. Paard en ruiter vormen een harmonisch geheel dat op de piste vertaald  wordt in een gigantisch schouwspel waarbij mens en dier elkaar met een knipoog of tikje verstaan. Meer info: reservas@realiscuela.org en www.realescuela.org

Meer info: www.hace.es

Georges Keters


>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 08-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 07-2019
 • 05-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs