Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL IN HARTJE BRUSSEL

Nieuwe parel aan Brusselse hotelkroon

 

The Augustin, puur genot in hartje Brussel

 

 

Trek in een dagje Brusselen met de voetjes in hartje stad? Dan kiest u beslist voor een een- of meerdaags super verblijf in The Augustin, gloednieuw gerenoveerd hotel aan de Stalingradlaan 25, op een paar honderd meter van de indrukwekkende Grote Markt. Laat ook de wagen thuis want het treinstation Brussel-Zuid bevindt zich op minder dan tien minuutjes wandelen van uw bestemming.

 

“The Augustin telt 47 ruime kamers, met zicht op de stad of het tuinterras. Er zijn verschillende kamer types, Classic Dubbel-Twin alsnog met twee queen bedden waar zelfs vier  volwassenen kunnen logeren of een Deluxe Double met een groot kingsize bed. In de meeste kamers kan nog een extra bed geplaatst worden. Ideaal voor een verblijf in Brussel met kinderen”, stelt manager Charles Prévost, vol terechte trots.

“Even verpozen kan in de Lounge Bar Augustino. Dit gezellig hoekje weerspiegelt The Augustin’s dubbele persoonlijkheid. Het barontwerp is van de getalenteerde kunstenares Laetitia Vidal-Cuzacq, de cocktailkaart is samengesteld door Parijse Barcaza Cocktail Club en de muziek werd special voor The Augustin samengesteld door DJ The Mekanism.

Een ideale plek om te werken of te relaxen. De ruimte is voorzien van gezellige en makkelijk zittende zetels en een open haard. Het terras van de stadstuin is ingericht en altijd open om van een beetje frisse lucht te genieten”, geeft manager Charles Prévost nog graag mee.

NEEM TIJD VOOR HET ONTBIJT

Nog een van die troeven van The Augustin is het ontbijt. De manager is er weg van: “Ontbijten is heel belangrijk. Vandaar dat we hieraan veel belang hechten. Eer uitgebreid warm en koud ontbijtbuffet mag dan ook niet ontbreken. Meer nog, wie op de website van het hotel direct een kamer boekt, wordt het ontbijt zelfs aangeboden.”

The Augustin beschikt niet over een eigen restaurant. Overdag kan je een kleine snack eten in de Augustino Bar Lounge of iets kiezen uit de vitrinekast naast de receptie. “Brussel zit bol van de uitstekende restaurant. Zo ligt het 2-sterrenrestaurant Comme Chez Soi, Chez Alexandre (één ster) en – zeer gezellig – Houtsiplou, brasserie met stripfiguren op de muur, doorspekt met internationale menu’s. Dat alles op het Rouppeplein, op amper honderd meter van het hotel”, stelt manager Charles Prévost.

INCENTIVES & RECEPTIES

Hotel The Augustin staat ook open voor vergaderingen, incentives, kleine feestjes, productvoorstellingen en onder andere recepties. Hierbij wordt het terras en de Augustino Lounge Bar betrokken zodat er een enorme ruimte ontstaat wat uw evenement nog meer kleur en gezelligheid geeft. Manager Charles Prévost: “Een grote troef is de makkelijke bereikbaarheid en de onmiddellijke nabijheid van de Grote Markt in het centrum van Brussel, wat inhoudt dat zowel de Europese wijk, het zakelijke gedeelte als restaurants, cafés, winkelstraatjes en bezienswaardigheden makkelijk te bereiken zijn.”

Op bezoek in Brussel – met pleisterplaats The Augustin – mag niet nalaten een bezoekje te brengen aan Mannenken Pis, het Atomium, de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de antiekmarkt van de Grote Zavel, de Brusselse Striproute, het Jubelpark en onder andere het Koninklijk Paleis.

CHATEAUX & HOTELS COLLECTION

The Augustin maakt deel uit van Chateaux & Hotels Collection, een toonaangevend network van charmante hotels en gastronomische restaurants. De groep brengt meer dan 500 etablissementen samen in 16 landen, waarvan de meeste in Frankrijk en Italië. Sinds 1999 voorgezeten door Alain Ducasse promoot de Châteaux & Hôtels Collection onafhankelijke hotels en restaurants die de gast diversiteit en authenticiteit bieden.

 

THE AUGUSTIN

Stalingradlaan 25-31

1000 Brussel

T: +32 (0)2 548 98 38

info@theaugustin.com

www.theaugustin.com

www.facebook.com/theaugustinhotel

www.twitter.com/theaugustin_

www.pinterest.com/theaugustin

plus.google.com/+TheAugustinBruxelles

 

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
18-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR IN OOSTENDE

Viert Kerst & Oudejaar in

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende



Kerst

 

De culinaire brigade van restaurant OSTEND QUEEN verwelkomt u graag met een hapje van de Chef, waarna keuze uit een 4 of 5-gangen uitgelezen Kerstmenu

 

Terrine van fazant, eendenlever en Iberische ham, salade van witte kool en chutney van appel

 

Gegrilde Sint-Jacobsnootjes met gelakt buikspek, roergebakken groente en Oosterse saus

of

***    Kalfswang met krokante zwezerik, uienfondue en knolselder

 

Gebakken lengfilet met gestoofde rundstaart en peterseliewortel, aardappelmousseline en woudpaddenstoelen

 

Kerstdessert op basis van pure chocolade

 

Prijs 4-gangenmenu: 60 euro

Prijs 4-gangenmenu inclusief gepaste wijnen: 80 euro

***   Prijs extra gang: 15 euro

 

Of in

 

AGUA DEL MAR

Kursaal OOSTENDE

 

De culinaire brigade van restaurant AGUA DEL MAR verwelkomt u met een glaasje cava en drie hapjes van de Chef, waarna keuze uit een 3 of 4-gangen heerlijk Kerstmenu

 

Carpaccio van Sint-Jacobsnootjes, avocado, groene appel en gemarineerde tonijn

 

***   Gebraden eendenlever, chutney van appel en peer met balsamico dressing

of

***  Zeetongfilet, fregola, groene kruiden en schaaldierenjus

 

Hertenkalffilet met compote van pruimen, witlof en amandelkroketje

 

Buche van donkere chocolade

 

Prijs 3-gangenmenu: 65 euro

***   Prijs 4-gangenmenu: 75 euro

 

 

Reservatie voor beide Kerstmenu’s

events@aguadelmar.be of 059 29 50 52

 

 

VIERT EINDEJAAR IN

OSTEND QUEEN

Kursaal Oostende

 

 

Glas Champagne Brut

Amuses:

Coquille, gemarineerde runderstaartstuk, sojasaus, pinda, Noordzeekrab, curry gel, mierikswortel, groene appel, grijze garnalen, piccalilly, dubbel getrokken wildbouillon, groene kruiden, oester, duindoornbes, wakamé, bergamot

 

Geroosterd knorhaantje, schuimige vis- en schaaldierensoep, venkel, saffraan aardappeltjes en fijne groentjes

 

Jonge duifborst, stoverij van de billetjes, vandouvan, savooikool, zilveruitjes, Parijse paddenstoelen

 

Op vel gebakken kabeljauw met ossenstaart, eekhoorntjesbrood, winterpostelein en peterseliewortel

 

Hertenkalfilet, gebakken eendenlever, terrine van aardappel, sukade, knolselder, rauwe ham

 

Donkere pure chocolade, amandel, gekonfijt fruit

 

Glas Champagne Brut om middernacht

 

PRIJS: Oudejaarsavondmenu met glas Champagne 155 euro met gepaste kwaliteitswijnen, waters en koffie of thee + 40 euro

 

Reservatie

Uw reservatie is enkel geldig na storting op de rekening

001 6650228 81 met melding Oudejaar Ostend Queen (naam plus voornaam  van aantal personen)

 

INFO of RESERVEREN: 059 29 50 52

events@aguadelmar.be








>> Reageer (0)
06-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstchampagne @ Nieuwpoort

 

Vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015

 

Salons VISMIJN NIEUWPOORT

 

KERSTCHAMPAGNE  @   NIEUWPOORT


 

 

Na een spetterend succes in 2014 pakt Kerstchampagne @ Nieuwpoort voor de tweede maal uit met een fraai en sprankelend programma, gedompeld in Champange. Voorzitter Bernard Vandamme is formeel: “Inderdaad, reeds voor de tweede maal slaan we figuurlijk onze tenten op in de vismijn te Nieuwpoort. Wat verleden jaar een verkenning was wordt deze keer de volledige lancering, een voltreffer. De zaal is er, de standen zijn gevuld en er is de volle medewerking van het stadsbestuur. Wat niet ontbreekt is ook ons enthousiasme. Wij zullen er iets moois van maken.

Ook de champagneproducenten brengen hun beste kwaliteit mee van over de landsgrenzen. Het publiek zal er alles kunnen leren en proeven over de verschillende cépages. Bijvoorbeeld over de Chardonnay druif die de fraicheur en de elegantie bijbrengt. Over de Pinot noir die de fruitigheid bijbrengt en de Pinot meunier die instaat voor de diepte, het karakter van de champagne.

En wat gezegd van de vele nevenstanden. Promoties op vlak van edele culinaire hoogstandjes. Van mode, muziek en kunst. Van de kunstveiling onder leiding van Axel Daeseleire. Van

de ruilbeurs van champagnecapsules op zaterdag.

Een beleving met een verhaal. Een verpozen met familie,vrienden en kennissen. Een samenkomst

met zakenpartners.”

 

DEELNEMENDE CHAMPAGNEHUIZEN

Marne:

 • Champagne Pertois-Lebrun Cramant

• Guillette-Brest Monthelon

• Philippe Rouyer Fleury-La-Rivière

• Henri David Heucq Fleury-La-Rivière

• Wiliam Saintot Avenay- Val D’Or

• Lejeune-Del’Hozanne Avenay- Val D’Or

• Neret-Vely Vauchamps

Aube:

• Mongery Landreveille

• L’Huillier Fontette

• Capa4You Chassenay D Arce Ville-Sur-Arce

 

Aisne:

• Philippe Moutardier Chezy sur Marne

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

ZONDAG 13 DECEMBER 2015

 

Prijs van het ontbijt = 25 euro (enkel op reservatie)

Met een rondvaart SEASTAR van ongeveer 1 uur

+ extra glaasje champagne = 40.00 euro

• 2 glazen champagne

• Vers fruit

• Fruitsap

• Yoghurt

• Assortiment brood

• Assortiment zoetigheden

• Kaasschotel

• Charcuterie

• Gebakken eieren

• Koffie en thee

• Confituur, chocopasta, enz

Een gedeelte van het bedrag wordt geschonken aan het goede doel. Maak uzelf en

de minder bedeelden gelukkig en kom genieten van het champagneontbijt.

 

Reserveren via : nancy.cattrysse@telenet.be

 

VOLLEDIG PROGRAMMA

• Bezoek aan het Kerstchampagne@nieuwpoort gebeuren:

In de bovenzaal van de vismijn bezoeken we dit groots champagnegebeuren in een ludieke kerstsfeer. Champagne, chocolade, oesters, foie gras en zoveel meer .......

Kunst, muziek en een veiling van kunstwerken met veilingmeester Axel Dasseleire;

 

VRIJDAG 11 DECEMBER OPENING OM 17 UUR

• Doorlopende degustatie en catering

 

ZATERDAG 12 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ruilbeurs voor champagnecapsules van 10 tot 16 uur.

Reservatie gewenst !

• Veiling van kunstwerken onder begeleiding van de

Vlaamse acteur Axel Daeseleire.

• Doorlopende degustatie en catering

• Bezoek van de kerstman

 

ZONDAG 13 DECEMBER VANAF 10 uur.

• Ontbijt

 

Seastar Sailers’s Bar laat u allen genieten van hun ervaring en marktkennis tijdens het onvolprezen

 

CHAMPAGNEONTBIJT

 

Gedreven serveren ze met kennis van de allernieuwste

foodprocessen en technieken het allerfijnste. Aroma’s, smaak en structuur, niets verliest men uit het oog. Traiteur Pierre geniet van de verbeelding en inzicht om van elk ontbijt een kunstwerk te maken. De bediening, met gratie en stijl, humor en efficiëntie. Op het champagneontbijt is koken een kunst en veel méér.

 

 

Het geheel is ondersteund door:

 

Villa Crombez Nieuwpoort

Foie gras Handsaeme

Mode & Accessoires Fragoli Fashion

Kunstwerken Hannes D’Haese

Juwelen Carino

Catering City Park Oostende

Sailors’ Bar Seastar

Capa4you

Mix & Match

Au Roy Henry

O.T.O

Top Center

De Lanterfanter Nieuwpoort

Hotel Cosmopolite

Steps

 

                             

(Georges Keters)

 

 

 








>> Reageer (0)
02-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND MIDDELKERKE 13 NOVEMBER 2015

Champagneweekend Middelkerke 2015

Georges Keters

Ridder in de Orde van de Champagne

 

De 19e editie van het Champagneweekend werd in het Casino ingezet met de opname van culinair en toeristisch journalist Georges Keters als Ridder in de Orde van de Champagne. "Hij is al jarenlang een ware ambassadeur voor onze gemeente", zegt Michel Landuyt, schepen voor Toerisme.

 

Wie zich op een buitengewone wijze inzet voor de gemeente, hetzij op toeristisch of gastronomische vlak, de gemeente naambekendheid geeft of de promotie van de gemeente verheft, kom in aanmerking om opgenomen te worden in het selecte groepje van ridders. "Aangezien Georges Keters al jaar en dag op culinair en gastronomisch vlak een ware ambassadeur is voor onze gemeente, en ruim voldoet aan alle voorwaarden, is zijn intronisatie als Ridder in de Orde van de Champagne meer dan verdiend. Ook burgemeester Janna Rommel-Opstale bezorgde Georges Keters, geboren en getogen in Middelkerke, de gepaste versierselen van de ridderorde en een zilveren champagnesierstuk van de hand van kunstenaar Peter Vermander. Florist Wim Dierendonck bedacht de nieuwe ridder met bloemen, inclusief champagneglaasjes. Het Champagnehuis Prévoteau-Perrier uit Damery - een van de pioniers in Middelkerke - zette  Georges Keters als gloednieuwe Ridder in de Champagne en liet de godendrank naderhand welig vloeien. Het Champagneweekend dat eens te meer een overgroot succes werd, kon toen al niet meer stuk. Prosit! Op naar de 20ste editie.

ACHTTIEN DIPLOMA’S

"Ik ben uiteraard heel blij met deze erkenning, te meer daar het een erkenning is in eigen gemeente", zegt Georges Keters die zich nog eerdere ridders herinnert zoals onder meer sportjournalist Michel Wuyts, zangeres Jo Lemaire, fotograaf Johan Töpke, ontwerper van medailles en juwelen Gino Coens en wijnjournalist Alain Bloeykens. Georges vergaarde al in heel wat steden, ook vaak uit andere landen, diverse  erkenningen in de vorm van ambassadeur, ridder, erelid of compagnon. Goed voor 18 diploma's, oorkondes of charters. Een ontzagwekkend lijstje: Honoris Causa Orde der 33 Meesterkoks van België, Ambassadeur Prestigieuze Truffel Orde van België, Ambassadeur van de Westhoek, Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier - France, Ambassadeur Orde der Bon Vivants Nieuwpoort, Chevalier Confrérie de la Gastronomie de Flers - France, Officier Gastronomische Club Prosper Montagné, Maître-Sabreur - Champagne Epernay, Ridder Vlaamse Confrérie van de Gastronomie, Meester-Proever Orde Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs, Chevalier Confrérie du Saint-Péray - Frankrijk, Erelid Orde Sint-Jacobsmossel Koksijde, Chevalier Confrérie de la Coquille St.-Jacques St.-Brieuc, Ridder Orde van Starrog Punijara – Zagreb - Kroatië, Ambassadeur Teliani Valley Wines - Georgië, Erelid Les Disciples d’Auguste Escoffier, Ambassadeur Culinaire Club Junior Hotelscholen België, Compagnon Confrérie de la Noix de Grenoble - France en laatst maar niet in het minst Ridder Orde van de Champagne Middelkerke. "Dit ridderschap is dan ook de figuurlijke kers op de taart. Zoveel zullen er nu immers niet meer bij komen. Of toch?", lacht Georges Keters.

DERTIG JAAR HORECA & CHAMPAGNE

Op onze vraag of deze erkenning nieuwe of andere deuren opent, antwoordt de ridder in de Orde van de Champagne: "Dat weet ik zo nog niet. Het betreft hier immers een vrij lokaal gebeuren dat zijn weerklank vindt binnen het horeca- en het champagnemilieu. Het feit dat ik al meer dan 30 jaar actief ben in de horeca- en toerismesector brengt me op veel plaatsen en ik wil er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat de titels - er staan er een tiental op mijn visitekaartje - vlotjes deuren openen. Men weet onmiddellijk welk vlees ze in de kuip hebben als ik een of ander hotel of een  toeristische regio bezoek,  of een culinaire of toeristische persreis invul", aldus Georges.

HELENA GEEFT ME CARTE BLANCHE

Deze recente en reeds eerder behaalde titels zijn niet alleen de verdienste van de kersverse ridder. "Ik draag mijn titels voor een groot deel op aan mijn vrouw Helena. Ze zijn het product van onze goede verstandhouding. Helena gaf en geeft me de gelegenheid om dit alles mogelijk te maken. Zelf is ze niet meteen verzot op restaurantbezoek of reizen. Haar energie kan ze kwijt met de inzet voor de humanitaire vereniging Hart voor Gambia. De resterende vrije tijd besteedt mijn vrouw aan tuinieren", zegt Georges die van zijn vrouw carte blanche krijgt voor zijn interesse, zijn passie zeg maar. "Op uitnodiging van touroperators, hotels, restaurants, redacties van magazines, culinaire uitstappen of reizen kan ik ongelimiteerd ingaan. Zo was ik dit jaar al op stap in Schotland, Malta, Duitsland en diverse malen in Nederland en Frankrijk. Ik ben nu 72 jaar en ik geniet nog elke dag van het 'werk'. We gaan nog eventjes door", zegt Georges Keters wishful thinking.

 

Op de groepsfoto: Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Champagneridder Georges Keters, florist Wim Dierendonck, schepen voor Toerisme Michel Landuyt, champagnepioniers Delphine en Christophe Prévoteau en kunstenaar Peter Vermander, zetten het 19de Champagneweekend bruisend in.

 

Ludo Coulier

(Krant van West-Vlaanderen - 20 nov. 2015)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs