Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
17-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL ZET DEUREN WIJD OPEN

Kursaal Oostende

wordt enkele dagen

Open Huis

 

 

De eerste opendeurdag in het kader van 15 jaar Kursaal is reeds gepasseerd. Bijna 2.000 mensen kwamen een kijkje nemen in de verschillende zalen. Zij die het misten kunnen op zondag 21 juni het nog eens meemaken.

Wie niet zo lang kan wachten kan tussendoor het Kursaal GRATIS bezoeken van 24 tot en met 27 februari, want dan wordt het Kursaal een OPEN HUIS.

 

HET KURSAAL ALS MUSEUM

 

De bezoekers kunnen vrij rondlopen in de Inkomhal, de Erehal, het Auditorium en de Delvauxzaal. Op die manier kan men op een rustige manier en op eigen tempo kennis maken met de architectuur en de mooie kunstwerken in het gebouw. Het Kursaal fungeert dus vier dagen lang als museum.

 

KUNSTROUTE MET CHATBOT

 

Om wat meer uitleg te krijgen over de kunstwerken, de geschiedenis en de architectuur is er een leuke interactieve wandeling beschikbaar. De Kursaal Kunstroute is een wandeling in en rond het Kursaal met Facebook Messenger als gids. De chatbot heeft niet enkel routeaanwijzingen, maar zorgt aan de hand van tekst, foto en video ook voor inhoudelijke info over de verschillende werken. Er zijn in totaal elf stops en de tour is volledig gratis. De meeste werken zijn binnen in het Kursaal te bezichtigen, maar de tour eindigt buiten. Het is  ook een hele leuke gezinsuitstap om uw (klein)kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met dit iconisch gebouw.

 

PRAKTISCH

 

- Van maandag 24 tot en met donderdag 27 februari 2020

- Openingsuren: van 10.00 uur - 17.00 uur

- Ingang: de hoofdingang van het Kursaal (Monacoplein)

- Gratis toegang.

 

Georges Keters

Foto’s: Kursaal Oostende






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGISCHE DROOM IN CAMBODIA

Kinderdroom wordt werkelijkheid

 

 

 

Hôtel Villa Agati in Cambodia

 

is eco-friendly en Belgisch

 

 

 

Hotel Villa Agati opende de deuren begin oktober in Siem Reap, in Cambodia. Dit stukje paradijs is het project van Céline Duquaine, een Belgische die haar droom werkelijkheid maakte na het opgeven van een bloeiende carrière in de financiële sector. Dit hotel richt zich voornamelijk tot reizigers op zoek naar een onvergetelijke reiservaring waar zowel het milieu en menselijk aspect centraal staan.

 

 

Dit verhaal begint in 1992, Céline is dan twaalf jaar en vertrekt op reis naar Cambodia met haar ouders. Deze reis zal haar voor altijd veranderen en ze blijft geloven dat ze daar haar leven zal verderzetten, ooit. Door de jaren heen bouwt ze een mooie carrière op binnen de Belgische en internationale financiële sector. “Het idee om een hotel te openen in Cambodia bleef me achtervolgen, maar ik had altijd een goede reden om de stap niet te zetten. En dan komt die dag waar men alles in vraag stelt en het idee uiteindelijk een werkelijkheid. Binnen de 2 maanden heb ik alles opgegeven en mijn leven een nieuwe draai gegeven”, stelt Céline.

Haar internationale werkervaring in de financiële sector en een onbedwongen passie voor reizen brachten haar al tot alle uithoeken van de wereld. Sinds augustus 2019 trad ze uit haar comfortzone om haar levensdroom te verwezenlijken en haar leven een nieuwe richting te geven. Vandaag bouwt Céline haar eigen eco-hotel op in Cambodia en stelt ze alles in het werkt om haar passie over te dragen, en U een onvergetelijk verblijf te verzekeren.

 

 

CAMBODIA KONING VAN DE LACH

 

 

Hotel Villa Agati ligt in Siem Reap, startpunt voor de vele bezoeken naar de Tempels van Angkor, binnen een regio waar landbouw centraal staat en in de nabijheid van het Tonlé Sap meer, met haar fantastische drijvende dorpen. Binnen de 10 minuten wandel je tot het centrum van de stad. Tussen december en maart geniet je van milde weersomstandigheden, met een warmere en drogere periode in de maanden juli en augustus. Céline  Duquaine: “Cambodia is een minder gekend land, en nochtans zo rijk in mogelijkheden. Nergens ter wereld kom je mensen tegen die je zo verwelkomen met zo een warme glimlach.”

 

 

ECO-VERANTWOORDELIJK TOERISME

 

 

Céline Duquaine stelde meteen vast dat er enkele lokale uitdagingen waren: de verspilling van afval en het overmatig gebruik van plastieken zakken. Zo kreeg ze het idee om het project van haar hotel ecologisch en milieubewust aan te pakken. Naast een samenwerking met lokale organisaties rond recyclage mikt Villa Agati op het reduceren van het gebruik van plastic tot een minimum, van vulbare zeephouders, een drinkwaterpunt voor hervulbare flessen (ter beschikking van de hotelgasten), zonnepanelen voor het warme water, rieten manden voor de boodschappen, tot onder andere haar- en tandenborstel van bamboe op aanvraag. “Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor onze staff. Ik heb een opleidingstraject opgesteld zodat mijn werknemers zich binnen dit domein kunnen ontplooien. Zelf leer ik de lokale taal (Khmer) om mijn communicatie en integratie te verbeteren”, aldus de immer gedreven eigenares van het hotel.

 

 

GRATIS FIETSEN & EEN LOKALE TELEFOON

 

 

Céline Duquaine is vastberaden om de gasten van hotel Villa Agati een buitengewone ervaring te bezorgen. Naast een eco-vriendelijke benadering, ruime kamers die met zorg werden ingericht, en een lokale en internationale keuken, kunnen de bezoekers gratis genieten van fietsen en een lokale telefoon teneinde het gevoel van mobiliteit en vrijheid te bevorderen. Alle excursies die Céline aanbiedt werden persoonlijk getest en goedgekeurd. De shuttle tussen luchthaven en het hotel zijn in de service inbegrepen. “En ja, voor wie toch heimwee zou hebben, voorzien we enkele Belgische bieren op onze drankkaart”, geeft Céline nog graag mee.

 

 

VILLA AGATI – ECO-HOTEL

 

 

Het schitterende Villa Agata – Eco-Hôtel telt tien kamers en goed voor een capaciteit van 17 bedden, een buitenzwembad, restaurant en weelderig uitgewerkte tuin.

Het hotel is uitgerust met Tours Service Desk, en biedt alle mogelijke comfort.

Het ligt op tien minuten wandelen van het centrum van Siem Reap en in de nabijheid van de Tempels van Angkor.

 

Het hotel bevindt zich in een rustige omgeving. De tuk-tuk van het hotel brengt je kostenvrij van en naar de luchthaven.

 

Meer info:  www.villa-agati.com, whatsApp: +855 77 674 150 en tel.: +855 77 527 825

 

 

 

 

Georges Keters

Foto’s: Backstage Communication












>> Reageer (0)
16-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KURSAAL OOSTENDE

 

Zaterdag 7 maart in Kursaal OOSTENDE

 

BAL RAT MORT

terug naar de roots met Ensor – Bal Masqué

 

ODE AAN JAMES ENSOR

 

 

Op zaterdag 7 maart is het Kursaal weer in de ban van de rat met live muziek, optredens en fotodecors. Het bal keert terug naar de roots, want James Ensor was één van de stichtende leden van de groep Cercle Coecilia. Met de kostuumwedstrijd is er dit jaar een uniek schilderij te winnen van kunstenares Montana.

 

De 122ste editie van het overbekende Oostendse Bal Rat Mort  koos als thema Ensor - Bal Masqué. Het bal keert daarmee echt naar de roots van de beginjaren waar James Ensor nog lid was van de Cercle Coecilia. Hij behoorde tot de groep Oostendse heren die op het einde van de negentiende eeuw in de buurt van Montmartre het idee opdeed om het liefdadigheidsbal Bal du Rat Mort te organiseren in de stad aan zee. Het motto van de organisatie was Kunst en menslievendheid met als doel hulp bieden aan weduwen en wezen van verdronken vissers of mensen die in armoede leefden. Het bal diende om fondsen hiervoor op te halen. Ook nu worden meerdere liefdadigheidsprojecten gesteund door de vereniging.

ENSOR - BAL MASQUE

Met het thema Ensor - Bal Masqué is de dresscode dit jaar misschien makkelijker dan voorheen. Zowel de dames als de heren worden verwacht in avondkledij. Ensor is het centrale thema waardoor het masker primeert. Tijdens de oudere bals was er telkens een huisband of een orkest aanwezig. Ook voor deze gelegenheid hebben wij onze eigen Bal Rat Mort Huisband. In het begin van de avond zal er ook jazz gespeeld worden en naarmate de avond vordert zorgt een dj voor de betere dansmuziek om te feesten tot de vroege uurtjes. In de fotocorner kunnen de bezoekers poseren voor de fotograaf in een uniek decor.

MOOISTE KOSTUUM

Naast vrolijk vermaak is de bekende kostuumwedstrijd is traditiegetrouw weer van de partij. De winnaar gaat steevast naar huis met een schilderij van Montana, een 26-jarige kunstenares gespecialiseerd in speed painting. Zij maakte eerder al werken tijdens Tomorrowland en Belgiums Got Talent en onder andere voor prins Laurent. Wie de hoofdvogel mist, geen nood, de andere ereprijzen zijn onder andere tickets voor shows en concerten in het Kursaal. Deelnamen aan de kostuumwedstrijd kan de avond zelf in de inkomhal.

TICKETS

Een ticket voor Bal Rat Mort kost 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de deur. Tickets zijn te koop via www.kursaaloostende.be, op het nummer 0900 40 850 en de ticketbalie van Toerisme Oostende.

 

PRAKTISCH

Zaterdag 7 maart 2020

Kursaal Oostende

Deuren open: 20u00

Einde feest: 04u00

Tickets

VVK: € 25 (incl reservatiekosten)

ADD: € 30 (incl reservatiekosten)

Reservatie

www.kursaaloostende.be

0900 40 850 (max € 0,50 / min)

Boxoffice Toerisme

 

 

Georges Keters

Foto’s Kursaal Oostende

 

 

 








>> Reageer (0)
12-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Restaurant GALJOEN NIEUWPOORT


Danny Verhaeghe

nieuwe manager

Galjoen Nieuwpoort

 

De 49-jarige Danny Verhaeghe, doorgewinterd binnen de horeca, is de nieuwe manager van het gereputeerd restaurant Galjoen, hartje Nieuwpoortse jachthaven aan de Watersportlaan, ofte Robert Orlentpromenade.

 

 

Voor Danny Verhaeghe is dit een welkom thuis. Geboren en getogen in Nieuwpoort verliet hij zijn stad in 1986 en koos voor andere oorden, zeg maar, hij volgde de liefde en vestigde zich in De Panne. Hij maakte meteen furore binnen het wereldje van de horeca en werkte zich op tot een zaalmeester van het zuiverste ras en werkte in de meest gerenommeerde zaken. Privé sloeg het noodlot recent toe en verloor hij schielijk zijn echtgenote en grote liefde Nathalie. Zijn wereld stortte in. Samen met zijn zonen Ron (24) en Len (19) bleef hij verweesd achter. Maar het leven gaat verder. “Arne Dooghe, uitbater van Galjoen Bistr’ooh Nieuwpoort (brasserie) en Galjoen Rest’ooh (gastronomie), deed me geruime tijd geleden al een aanbod om het restaurant van Galjoen Nieuwpoort te leiden en uit te werken tot een gastronomische tempel. Na het spijtig overlijden van mijn echtgenote wilde ik me niet opsluiten met mijn verdriet, maar zag deze uitdaging als een uitstekende therapie om er terug boven op te geraken. Tussen de mensen zijn en hen een mooie culinaire belevenis laten genieten is mijn leven”, stelt Danny Verhaeghe.

 

TERUG THUIS

 

Voor de immer levenslustige bijna vijftiger betekent de komst als manager naar Galjoen Nieuwpoort een terugkeer naar zijn geboortegrond. “Het is sinds 1986 dat ik nog in Nieuwpoort werkzaam was. Ik ben blij hier alles terug te mogen beleven. De havengeul, de jachthaven en onder andere de visserskaai roepen jeugdherinneringen op. En nu ik me opnieuw honderd procent kan toeleggen op wat ik het best kan, dat brengt me nieuwe energie. Samen met uitbater Arne Dooghe en chefkok Michael Witwicki wil ik het Galjoen Rest’ooh een eigen ziel geven, een plaats waar je niet alleen goed kunt tafelen, maar tegelijk kan genieten van al hetgeen hier rond te beleven is, met name de unieke jachthavens, de havengeul en als toetje een uniek zicht op de rustplaatsen van de zeehondjes. Subliem, toch?”

Galjoen Nieuwpoort, Watersportlaan 11, 8620 Nieuwpoort, 0477 49 77 07 en 0475 36 27 30


 

                            Georges Keters








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs