Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAR LONDEN MET EUROSTAR

 

 

Met de EUROSTAR naar LONDEN

 in 1 u 51 min.

 

Trek in een weekendje of midweek Londen?

 

De makkelijkste manier om uw dromen waar te maken is reizen met Eurostar, je reist van het centrum van Brussel naar hartje Londen. In Londen arriveer je in St Pancras International, de thuishaven van Eurostar in het bruisende hart van Londen.

 

Het victoriaans station St Pancras International wordt door zes metrolijnen aangedaan en heeft een shoppingcentrum en talrijke restaurants. 

 

De Visitor Oyster Card is te koop via eurostar.com of in de barrijtuigen op de trein, zodat je bij aankomst in St Pancras meteen de stad kan induiken, zonder te moeten aanschuiven voor een metroticket. Deze oplaadbare kaart is de handigste en meest voordelige manier om te reizen per metro, bus, tram en DLR.

 

Beste reistijd: 1u51.

Er zijn tot 9 treinen per dag vanuit Brussel-Zuid.

 

Eurostar is de eerste spoorwegmaatschappij ter wereld die CO2-neutrale reizen aanbiedt door een intelligente compensatiepolitiek en dit zonder meerkosten voor zijn reizigers. Tegelijk wil Eurostar met zijn ‘Groene Reis’-project de CO2-uitstoot tegen 2012 met 35 % per reizigerstraject verminderen, met 2007 als basisjaar.

 

Een retourticket in Standard is reeds beschikbaar vanaf 88 euro.

 

Reserveren kan via eurostar.com, telefonisch op het nummer 070 79 79 89 (0,30 euro/min.), in de NMBS-stations met verkoop van internationale tickets en bij de erkende reisagent.






>> Reageer (0)
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARELS UIT DE NECKERMANN VAKANTIEWINKEL

Parel uit de Neckermann Vakantiewinkel

 

Hotel Ferme de la Rançonnière****

is oase van rust

 

Even tot absolute rust komen en relaxen moet niet per sé te gebeuren op een of ander exotisch eiland. Neen, men hoeft er niet voor naar Aruba, de Seychellen, Malta of Cyprus. Neen op minder dan 500 km uit Brussel bevindt zich Crépon in Normandië, een vredig dorpje op een boogschoot van het historische Arromanches en de stranden van D-Dag. In de Ferme de la Rançonnière, een 4-sterren kasteelhoeve uit de 15de eeuw, stapt men binnen in een droom, in een oase van rust. Een van de vele parels uit de Neckermann Vakantiewinkel.

 

Deze prachtig gerenoveerde 15e eeuwse kasteelhoeve is de ideale bestemming voor een gastronomisch weekendje met een vleugje romantiek. Het hotel is prachtig gelegen in een rustige omgeving, aan de dorpsrand van Crépon, op 4 km van Creully.

Dit sfeervol hotel onder familiale leiding telt 41 kamers en biedt gasten een receptie, een restaurant, een salon, een bar, een terras met barservice en gratis parking op de binnenkoer. Er wordt een speciale attentie voorzien voor huwelijksreizen.

Dit hotel is een echte aanrader omwille van de voortreffelijke keuken. ’s Ochtends wordt een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden, ’s avonds een verzorgd 4-gangendiner. Het hotel beschikt ook over een bar en een terras met barservice.

De kamers in Hotel Ferme de la Rançonnière zijn stijlvol ingericht, met bad of douche, haardroger en toilet, telefoon, gratis wifi en satelliet-tv. Sommige kamers bevinden zich in het bijgebouw “Manoir de Mathan”, op ca. 500 m van het hoofdgebouw (zeer rustig). Het ontbijt wordt gebruikt ter plaatse, het avondmaal wordt geserveerd in het restaurant van het hoofdgebouw.

 

3-DAAGSE GASTRONOMISCH ARRANGEMENT

 

Neckermann pakt uit met een driedaags gastronomisch arrangement, dagelijks in te vullen tot zondag 14 november 2010. Het arrangement omhelst: 2 overnachtingen met ontbijtbuffet, eenmaal 4-gangendiner en eenmaal gastronomische 4-gangendiner met sorbet. Vanaf 168 euro per persoon.

In juli en augustus is een verblijf in het 4-sterrenhotel Ferme de la Rançonnière mogelijk vanaf 78 euro per persoon per nacht op basis van half pension. (Prijs geldig voor juli en augustus)

Meer info en reservatie: ga langs in één van de 92 Neckermann Vakantiewinkels, surf naar www.neckermann.be of bel de Neckermann Vakantielijn op 070/233.966 (7 dagen op 7).

 

VLAAMSE ROOTS

 

De eigenaars van het 4-sterrenhotel Ferme de la Rançonniere hebben Vlaamse roots. Het echtpaar Koen Sileghem en Isabelle Vereecke runnen al vijf jaar dit schitterend hotel-restaurant. De gastvrouw is er zo goed als geboren en kent de zaak als geen andere. Naderhand is ze gehuwd met Koen Sileghem, industrieel ingenieur uit Wevelgem. De gastheer bleef er na een zomerjob hangen. In 2005 namen ze de zaak definitief in handen en werkten het verder uit tot wat het vandaag is, een heerlijk hotel waar het gezellig vertoeven is en waar rust en een streekgebonden uitstekende keuken de grote troeven zijn.

 

GASTRONOMIE

 

Vindt men in La Ferme de la Rançonnière de absolute rust, gekoppeld aan romantiek en gezelligheid, dan is de keuken tegelijk een belangrijke troef. Verwacht er geen ingewikkelde gerechten, maar eerlijke en smakelijke schotels die Chef Stephane Boisropey met zijn ploeg uit de oven tovert. Naast het bijzonder heerlijke Menu du Terroir met keus uit telkens een vijftal gerechten per gang (geldig bij half pension) wacht de gastronomen het Menu Gastronomiqe. Telkenmale spelen de streekgerechten de eerste viool en zorgt een Sorbet Normand voor wat rust. Proef er alvast Terrine tiède de pavé d’Isigny aux pommes et Calvados (ver-ruk-ke-lijk) als voorgerecht. Een Filet de boeuf Rossini foie gras chaud au jus de truffes is het einde. Kaas en een nagerecht zorgen voor de rest. Vanaf 38 euro.

Uiteraard kan men op aanvraag ook genieten van Le Plaisier de Poséidon, een zeevruchtenschotel zonder kreef (45 euro). Met keeft: 55 euro per persoon.

 

 

HOE ERHEEN

 

Met de wagen mag je iets meer dan 420 km vanuit de Westhoek reken, waarvan pakweg 400 op snelwegen die volgt tot Caen. Daarna de Ring-Noord tot aan Afrit 7 richting Creully, Arromanche (D22). In Creully richting Arromanches (D65) nemen tot het volgende dorpje, Crépon.

 

 

Ferme de la Rançonniere

Route de Creully-Arromanches

14480 Crépon

Frankrijk


Meer info en reservatie: ga langs in één van de 92 Neckermann Vakantiewinkels, surf naar www.neckermann.be of bel de Neckermann Vakantielijn op 070/233.966 (7 dagen op 7).

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

Normandisch schiereiland in ongerept Frankrijk

 

Oogverblindend mooi La Hague

 

Als er een regio is die het label “Onbekend maakt onbemind” mag ragen dan is het beslist de regio La Hague, departement Cotentin (50). Het schiereiland heeft evenwel zoveel te bieden: oogverblindende landschappen en vergezichten, wilde uiteengescheurde kusten met kliffen, kreken en baaien met strandkeien of fijn zand. Voeg daarbij de talrijke parken en tuinen aangevuld met diverse nautische activiteiten en je verblijf in La Hague vervult al je wensen. Een natuurparadijs.

 

Het toeristische verhaal van La Hague start in Cherbourg, in de 100-jarige oorlog steevast het strijdperk tussen de Fransen en de Britten. Niet te missen zijn aldaar alvast een bezoek aan de Cité de la Mer waar men een bezoek kan brengen aan de voormalige nucleaire onderzeeboot Le Redoutable. (www.citedelamer.com).

Nog meer maritiem genoegen in La Grande Rade, een 4 km lange rede die zorgt voor een extra bescherming van de haven, voorzien van drie forten, vandaag ruïnes, maar te bezoeken. Deze bouwwerken werden opgedragen aan Napoleon I, wiens standbeeld te paard de haven overschouwt.

Andere blikvangers in Cherbourg zijn de diverse musea met extra aandacht voor Les Galeries 117, ondergrondse galerie met het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, (www.galerie117.com), Musée Thomas Henry met werk van Jean-François Millet en een schitterende collectie werken van ruim 300 meesters tussen de 15de en 19de eeuw, van Fra Angelico al over Guillaume Fouance en David tot Camille Claudel.

Liefhebbers van tuinen zitten goed in de Jardin d’Acclimatation Montebello, Château & Parc des Ravalet, Parc & Serres Emmanuel Liais en onder andere de Jardin Public.

Mooi bouwwerk uit de 14de en 15de eeuw is de Basilique de la Trinité, Basiliek van de Drievuldigheid, voorzien van ontelbare historische beeld- en schilderwerken.

Het maritieme Cherbourg mag je niet verlaten zonder te hebben deelgenomen aan een of andere uitstap in zee.

En, ooit gehoord van Les Parapluies de Cherbourg. Natuurlijk. De volksmond wil dat het – na het zien van de musical, film van Jacques Demy met Chatherine Deneuve, goed voor Gouden Palm van Cannes 1964 – elke dag regent in Cherbourg. Niets van aan uiteraard. Wakkere lui zagen er niettemin brood in en produceerden kwaliteit regenschermen, naar verluidt de beste (en duurste) ter wereld. (www.parapluiedecherbourg.com)

Meer info over Cherbourg: www.ville-cherbourg.fr

 

LA HAGUE

La Hague is in zijn totaal goed voor 19 gemeenten, telt 10.000 inwoners en is 148 km² groot. Het landschap laat alle mogelijke vormen zien: duinen, rotsen, klippen, stranden en steile woeste kust (falaise). De zee is alom tegenwoordig. Deze uniek kust is het best te bewonderen bij de uitgestippelde wandeling Le Sentier du Douanier, sluipweg destijds gebruikt door de douane om smokkelaars te vatten die bij nacht en ontij linnen en vooral tabak smokkelden tussen de Kanaaleilanden en het vasteland. De paadjes op zich volgen is al een hele belevenis. Men wandelt duidelijk in de geschiedenis. Voeg daarbij wat extra verbeelding en je zet een flinke stap terug in de tijd.

Nog meer nostalgie is te vinden in het geboortehuis van marineschilder Jean-François Millet in Gréville-Hague en de laatste woonplaats van schrijver-poëet Jacque Prevert in Omonville-la-Petite, twee locaties waar de respectievelijke geesten van deze Franse kunstenaars nog rondzweven. (www.sitesetmusees.cg50.fr)

 

HOTEL L’ERGUILLERE

Wie de regio La Hague in alle stilte en verwondering wil verkennen vindt in Noord Cotentin, puntje La Hague, in het 3-sterrenhotel L’Erguillère in 50440 Saint Germain des Vaux, Port Racine, de ideale uitvalsbasis. In een uitzonderlijk kader, gekoppeld aan een uniek panorama en dito zeezicht, zorgen Amélie en Nicolas Chanu dat men in alles rust kan genieten van al dat moois. Het ontbijt is uitgebreid en met zorg persoonlijk bediend. In de namiddag kan men op het terras genieten van thé met gebak. Om de rust optimaal te bewaren sluit de bar evenwel om 22 uur. Het hotel heeft geen restaurant, maar de regio telt tal van leuke eethuizen, met aandacht voor de streekproducten. Meer info: contact@hotel-lerguillere.com en www.hotel-lerguillere.com. Port Racine is de kleinste haven van Frankrijk en genoemd naar een der kapers onder Napoleon I, die in deze baai zijn toevlucht zocht. Bij laag water liggen de bootjes op het zand.

 

MANOIR DU TOURP

Gelegen op de Route des Caps tussen Gréville en Omonville la Rogue is de Manoir du Tourp een ideal vertrekpunt voor vele wandelingen, aansluitend de meest begeerde route Le sentier des douaniers, smokkelweg gekleefd aan de flanken van de stijle falaises. De Manoier is een 16de eeuwse gerestaureerde hoeve die vandaag de oorspronkelijke kapel, bakkerij, varkenshokjes en duiventil laat bewonderen. De vertrekken zijn uitgebouwd tot tentoonstellingszalen. In Manoir du Torpe draaide Polanski ooit zijn film Tess. Iets verder op is het genieten van Le port du Hable met zicht op de falaises van Landemer en de 226 meter lange kademuur, de oudste van Normandië. Meer info: www.letourp.com

 

CHATEAU DE FLAMANVILLE

Even tot rust komen kan in het Château de Flamanville, met grondvesten uit de 14de eeuw. Vandaag is het kasteel in handen van de gemeente die zich ontfermt over het onderhoud en de restauratie. Het 20 ha groot park biedt alle mogelijkheden tot relax en genieten van de fraaie verzameling planten en bomen. Het kasteel op zich is niet te bezoeken, het park met de dahliavelden en de vijvers staat open voor het publiek.

 

CHATEAU DE VAUVILLE

Liefhebbers van exotische planten en de meest diverse flora mogen niet nalaten een namiddag uit te trekken om de botanische tuin van Château de Vauville in 50440 Vauville. Guillaume Pellerin en eega Cléophée de Turckheim zetten de in 1947 door de stichters Eric en Nicole Pellerin uitgewerkte tuin met klasse verder. Vandaag laat Le Jardin du Voyageur liefst 40.000 m² pracht en praal zien inzake flora. Meer dan 500 plantensoorten uit de zuiderse hemisfeer geven de tuin rondom het kasteel een aangenaam subtropisch karakter. De tuin is onophoudelijk in ontwikkeling. Ondanks de soms strakke wind laat de tuin een keur van mediterrane plantensoorten bewonderen. Het kasteel is intussen opgenomen als Historisch Monument en de te bezoeken tuin kreeg in 2004 de titel van Meest opmerkelijke tuin. Meer info: jbotvauville@wanadoo.fr en www.jardin-vauville.fr

 

MET DANK AAN

Office de Tourisme de la Hague

Directeur Nicolas Maisonneuve

Virginie Boucey, Fany Questroy en Fabienne

www.lahague.org

&

CB Communcation

Catherine Bizet

Steenveltstraat 15 – 1180 Brussel

C.Bizet@cbcommunicaton.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

Gastronomie in Normandië

 

De zee in het bord in La Hague

 

Normandië is niet alleen synoniem voor ontzettend mooie landschappen en marinezichten maar tegelijk het eldorado van de gastronomie. Nergens als aan de wilde kusten van La Hague, Cherbourg, Grandcamp, Arromanches en onder andere Barfleur weet men beter dan waar ook de zee op het bord te leggen.

 

De schaal- en schelpdieren zijn onomstotelijk verbonden met deze regio. Meer dan 500 km kust laat toe om de beste vis in de oven te krijgen. De Fruits de Mer is dan ook dé schotel bij uitstek in Normandië. Een glas cider is hierbij op zijn plaats.

Daarnaast kan geen lunch of diner voorbij gaan of er komt een Pont-L”Evecque, een Camembert, een Livarot of een Neufchâtel op tafel. Heel wat van die kaasproducenten zijn te bezoeken. Meer info: www.camembert-france.com en www.fermepresident.com

Vervolgens is er de derde topper: de appel, goed voor uitstekende cider. Van de beste appel wordt Calvados gemaakt, een brandewijn met een alcoholgehalte van zowat 40 graden. Afhankelijk van de leeftijd krijg je verschillende smaken en…. prijzen. Die vindt men in de Cotentin bij Cidrerie Théo Capelle in 50340 Sotteville. Ludovic en Laurence Capelle zetten het pionierswerk van vader Théo met klasse verder. Het gamma van de Cidrerie is te vinden via Wijnhandel Opdebeeck in Duffel (www.opdebeeck.be). Meer info: www.theo-capelle.com

 

LE MOULIN A VENT

La Hague gastronomisch ontdekken is een pretje. We kozen er graag enkele toppers voor u uit.

Aan de route de Port Racine 10 in 50440 Saint Germain des Vaux wacht een aangename verrassing. Het oude vissershuis is van binnen zo goed als volledig in een modern kleedje gestoken. Ook het bestek en de borden ademen modern. Gastvrouw Audrey is het ideale verlengstuk van meesterkok Antoine Fernandes. Beide echtelingen hebben een lange staat van dienst in de beste huizen in Londen, Parijs en onder andere in Newport en de Caraïben. Chef Antoine waagt zich met zijn Menu Autour des Artomes aan de moléculaire keuken. We hielden het bij zijn Menu Autour du Voyage met aandacht voor de streekgebonden producten: langoustines, zeebaars en Agneau Roussin de la Hague & artichauts. Stuk voor stuk succelente gerechten. Meer info: www.le-moulin-a-vent.fr

 

LE CAFE DU PORT

Wie het begrepen heeft op vangverse vis, zit op zijn opperbest op de kade van Port du Hâble in 50440 Omonville-La-Rogue. Hier koopt de Chef zijn vis alleen maar van de plaatselijke vissers, net terug uit zee. Een daarvan is Guy Mauger die met zijn “Congre-Debout” elke dag zijn “Poissons retour du pêche” aan de plaatselijke horeca levert. Zijn zeevruchten en vooral de  “Lieu Jaune” zijn alvast de dagdagelijke hoogvliegers. “Helaas wordt het steeds moeilijker om zijn brood te verdienen. De vangstbeperkingen en de zovele reglementeringen ontmoedigen de jongelui om nog visser te worden. Daarbij is de afzet te klein om er goed van te kunnen leven. Het elke dag vechten. Onze vloot in Port du Hâble telt nog slechts vijf schepen”, stelt Guy Mauger die in zijn 6-jarig zoontje Jules-Etienne alvast een opvolger heeft gevonden. “Hij is gek van de zee”. Meer info: www.restaurantlecafeduport.com

 

AUBERGE DES GROTTES

Sinds zes jaar zorgen Amy & Eric Loisel ervoor dat de bezoekers aan Le nez de Joubourg in 50440 Jobourg naast een onvergetelijk kader op de top van de hoogste falaisen van Europa (rotswanden van 128 meter) kunnen genieten van het beste dat de zee te bieden heeft. De Homard grillé au feu de bois et fambé au whisky is verrukkelijk. Geen visliefhebber, geen nood, de Gigot d’agneau grillé au feu de bois is een ware belevenis. Voeg daarbij de vele variaties inzake zeevruchten en je lunch of diner kan niet meer stuk. Of wat dacht je van een Brochette van reuze garnalen met Sint-Jacobsnootjes? Met het Menu Jobourg proeft men het beste uit de zee. Met de ondergaande zon als extraatje is het uiteraard dubbel genieten.

Meer info: loiselpua@hotmail.com en www.aubergedesgrottes.com

 

LE P’TIT BOURG

Op de Place du Petit Bourg in 50340 Les Pieux zwaait Chef Yannick Lamy de plak in een gezellig en toch modern aandoend huis. De keuken is inventief en bijzonder smaakvol. Het Degustatiemenu is om van te snoepen. Laat u alvast verleiden door de creatie van de Tartelette de foie gras, caille fumée, chutney en rhubarbe. Verrukkelijk. En wat dacht je van een Pigeonneau de chez Delaunay, réglisse et crème de pomme de terre à l’huile de truffe. Subliem. Visliefhebbers likken duimen en vingers af bij de Dos de bar aux milles légumes. Een uitstekend adres, met vlotte en charmante bediening. Het suggestiebord laat elke dag wat nieuws zien en is marktgebonden. Meer info: www.leptitbourg.com

 

LA MALLE AUX EPICES

Wie deze bar-tabac instapt valt van de ene verrassing in de andere. De minuscule kranten- en tabakswinkel is de poort naar een ongewone culinaire tempel waar Chef Kiki, een dorpeling die na jaren rondzwerven in de meest verscheidene hoeken van de wereld zich kwam vestigen, hartje Auderville, op een steenworp van de Atlantische Oceaan. De sfeer is exotisch en simpel tegelijk. De keuken is evenwel verrassend. Regionale producten worden door Kiki omgetoverd tot briljante gerechtjes waarbij smaak en reuk de zinnen optimaal strelen. Neen, niets is pikant, het geheel is zodanig uitgekiend dat alle producten zich wonderwel verzoenen met de exotische kruiden. Het was dan ook genieten van de Poisson du jour – sauce Créole à la mangue”, de Tempura de Poissons – sauce crème  sweet chili en de Wok de boeuf au teriaki & miel. De Salade de Wakamé en de Purée de pommes de terre met een vleugje wasabi en coriander zorgen voor de rest, inclusief show van Kiki, op zijn best aan het vuur. www.lamalleauxepices.com

Meteen een onvergetelijk culinair einde van een fraaie trip doorheen hartje Cotentin. Tot straks in La Hague?

 

MET DANK AAN

Office de Tourisme de la Hague

Directeur Nicolas Maisonneuve

Virginie Boucey, Fany Questroy en Fabienne

www.lahague.org

&

CB Communcation

Catherine Bizet

Steenveltstraat 15 – 1180 Brussel

C.Bizet@cbcommunicaton.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs