Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN PROVINCIE LUIK

In het culinaire spoor van Alain Ducasse

Le Petit Axhe oase van culinair genot

Op stap in de provincie Luik mag je niet nalaten even  culinair te genieten bij een van de meest beloftevolle chefs. In zijn restaurant Le Petit Axhe, te vinden in het onooglijk dorpje Waremme (Borgworm), tovert Christian Claes bijzonder fraaie gerechten uit zijn oven. Eega en gastvrouw Patricia is voor hem het gedroomde verlengstuk in de zaal.

Weggestoken tussen het groen – en toch zo dicht bij de uitrit van de snelweg – kochten Christian Claes en Patricis Struys zich in begin 1987 op adres een gezellig stulpje aan te schaffen. Meteen ging een droom in vervulling. De 47-jarige in Waremme geboren en getogen chef studeerde in 1985 af en ging in de leer bij diverse grootmeesters aan het fornuis, met Alain Ducasse in Parijs als groot voorbeeld en leermeester. Hij startte met als traiteur en organiseerde banketten om in 1987 zijn droom waar te maken: hij verbouwde het huis aan de Petit Axhe om tot restaurant, annex fraaie tuin, en opende de deuren op 4 december van hetzelfde jaar. Het restaurant is uitgewerkt in twee delen, visueel gescheiden door de originele glazen deuren. De keuken bevindt zich achteraan de restaurant, met uitzicht op de tuin. Het kooktalent van Christian Claes liep vlug van oor tot oor zodat hij in minimum van tijd zich een reputatie opbouwde, zelden gezien in de regio. Intussen is het huis uitgebouwd met een eigen parkeerhaven en uitgegroeid tot een ware culinaire oase en zorgt de overdekte terras voor mogelijkheden tot tafelen met zicht op de fraaie tuin.

INTIEM KADER

Restaurant Petit Axhe is zo uitgewerkt dat men er vlot in twee compartimenten kan vertoeven. Gastvrouw Patricia Struys: “Zo kunnen we in beide ruimten tot vijftig man plaatsen, uitstekend voor kleine feestjes, bijeenkomsten of seminaries, verdeeld en goed voor elk 25 man, zodat intimiteit gewaarborgd blijft. Bij mooi week kunnen we twintig man plaatsen op onze overdekte terras. We zijn pas blij als onze klanten dat zijn. We kunnen intussen terug kijken op bijna een kwarteeuw, want volgend jaar vieren we ons 25-jarig bestaan.”

TOPGASTRO

Het heeft het dynamische echtpaar geen windeieren gelegd. Hetgeen Chef Christian Claes uit de oven tovert is zonder meer subliem. Het is hem aan te zien, hij heeft duidelijk trekjes van Alain Ducasse  en Paul Bocuse in het bord liggen. De Frans topkeuken is nooit ver weg. Aangevuld met een eigen toets weet de Chef in elk bord zijn ziel te leggen. Het talent van Christian Claes is alvast te proeven in een succulent Menu Plaisir waarbij de naam niet gestolen is. Op het bord is het genieten van eend, Sint-Jacobsnootjes, schorseren en onder andere snippers van truffels zonder daarbij de onnavolgbare visschotels met reuzentong te vergeten. En voor er gek op is, zijn wildschotel van fazant is zonder meer top.

Het Gastronomisch Menu is zonder meer het nec plus ultra van het huis. Hier vindt men Chef Christian op zijn best: gamba’s, Iberico-ham, fazant, hazenrug, hert en gebakken eendenlever zijn de favorieten in de pan van Petit Axhe, tegelijk een genot voor de epicurist.

En voor tot slot nog wat zoetigheid wil genieten zit evenzo goed in Le Petit Axhe. De nagerechten zijn – net als alle schotels – stuk voor stuk met zorg en talent afgewerkte schotels. Of wat dacht je van zijn Moelleux tiède au Chocolat of zijn Carpaccio de Mandarine soufflé glacé, twee onnavolgbare dessertjes waaraan geen enkele zoetmondje kan aan weerstaan.

PRAKTISCH

Restaurant Le Petit Axhe is een culinaire tempel die je tijdens je bezoek aan de provincie Luik of in de Ardenne, niet links mag laten. Dit huis bevindt zich dichtbij – op vier km op precies te zien – van afrit 29 op de E40 Brussel-Luik, richting Waremme, Huy, Namur en Hannut, ofte Borgworm, Hoei, Namen en Hannuit.

Restaurant Le Petit Axhe

Christian en Patricia Claes-Spruyt

Rue de Petit-Axhe 12

4300 Waremme (Borgworm)

Tel.: 019 32 37 22

www.lepetit-axhe.be

Gesloten op woensdagavond, zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.

Georges Keters







Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs