Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
10-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOSPEL & JAZZ IN CHARLES LINDSBERGH OOSTENDE

 

Vrijdag 20 November in CHARLES LINDBERGH

A Night at New Orleans

 

 

Lekkerbekken stippen alvast vrijdag 20 november aan in hun agenda. Charles Lindbergh in Oostende maakt er voor u een avondje NEW ORLEANS van, aanvullend een ALL YOU CAN EAT.

Aan wat denk je als je New Orleans hoort? Heerlijk eten, opzwepende Gospel- en Jazz, Mardi Gras en verfrissende cocktails. Op 20 november vliegen wij met Charles Lindbergh voor een avondje naar New Orleans. Geniet van All you can eat Yambolaya voor de prijs van 15 euro  per persoon. Proef zeker ook van de exclusieve Hurricane cocktails terwijl je danst op de leuke deuntjes van de New Orleans Stageband onder leiding van muzikale duizendpoot Jean-Pierre Severens.

Dit sprankelend evenement start om 19 uur.

Vooraf inschrijven is evenwel de boodschap via  info@charleslindbergh.be

Meer info: Charles Lindbergh, Nieuwpoortsesteenweg 945 Oostende –  www.charlesevents.be

 

 OOOOOOOO


>> Reageer (0)
02-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIRMA CASTELEYN VIERT FEEST OP KV OOSTENDE

Firma Geert Casteleyn aan het feest op

Albertpark – OOSTENDE

 

Horeca smult van KVO-voetbal

 

Gerenommeerd toeleveraar van horecamateriaal Geert Casteleyn uit Leffinge haalde voor de gelegenheid een flink stuk horeca uit de middenkust en hinterland voor een avondje voetbal naar het Albertstadion met KVO – RC Genk als hoofdschotel. “Dank zij de uitstekende prestaties van KVO steekt de horeca bij elke wedstrijd een tandje bij en pikt hiermee uiteraard een graantje mee. Vandaar het idee om hen eens te belonen voor hun inzet”, stelt initiatiefnemer Geert Casteleyn.

Het is meteen duidelijk, de horeca smult van het vernieuwd Oostends voetbal. “Het is hier om de veertien dagen volle bak aan zee. Voetbal aan zee is dan ook de nieuwe slogan die KVO met succes de ether in slingert.  Vooraleer de wedstrijd op zaterdagavond of zondagmiddag bij te wonen genieten heel wat supporters van de bezoekende ploeg van een leuk dagje aan zee, zetten die in of sluiten die af met tafelwerk in de vele eethuizen van de stad”, zegt Geert Casteleyn, te midden van zijn genodigden. En of hij gelijk heeft. De horeca in zijn drie geledingen, hotel, restaurant en café ziet de resultaten van KVO resulteren in een hogere omzet. Bezoekende supporters kiezen gretig voor een weekendje Oostende-met-voetbal, boeken een hotelkamer en gaan ’s middags of ’s avonds lekker tafelen in een van de vele restaurants. Vooral de eethuizen om en bij het Albertpark genieten met volle teugen van de uitstekende uitslagen van KVO. De restauranthouders van Het Strandhuis, The North, Boucquet en onder andere El Rey hoor je dan ook niet klagen. De café’s vullen zich dan weer als vanouds met de op en top KVO supporters.

TEAROOM

Niet alleen de restaurants zitten op de KVO-golven, ook de tearooms zitten op rozen. “Ik zou zelfs durven stellen dat de tearooms, ijssalons al dan niet met terrassen, de hoofdvogel afschieten”, zegt Peter Vanhaecke, zaakvoerder Lunch & Grill De Markt op het Wapenplein in Oostende. “Terwijl de mannen in de namiddag de voetbaltempel van KVO bezoeken gaan de dames zich nestelen op een of ander terrasje om zich te goed te doen aan een ijscoupe, pannenkoek of een smaakvol punt taart. Dit zijn 100% extra’s voor elke zaak.”

VOETBAL-AAN-TAFEL

Niet alleen de plaatselijke horeca is bijzonder tevreden met de inpakt van het Oostendse voetbal, ook op KVO zelf ziet men de belangstelling voor het voetbal-aan-tafel gestadig groeien. Deze business diners vinden plaats aan de VIP-tribune. Exclusief voor de business-klanten verzorgt De Feestarchitect bij elke thuiswedstrijd een Culinair VIP Dinner met alles er op en eraan. Sales medewerker Danick Minne – in samenwerking met commercieel directeur Patrick Orlans en sales manager Geert Vergauwe – vult het VIP restaurant makkelijk met zo’n 500 man. “Bij de komst van SC Anderlecht, Club Brugge, Standard, RC Genk of AA Gent voorzien we zelfs bijna 800 plaatsen, allen aan tafel voor een uitgebreid diner, van aperitief tot en met de koffie. Na de match wordt a gogo aangeschoven voor een kaasbuffet. De belangstelling toont aan dat het voetbal in Oostende weer leeft. Tegelijk is dit voor de VIP’S een ideaal moment om hun netwerk uit te breiden”, stelt Danick Minne met brede glimlach.

TOTAALGEBEUREN

Het is meteen duidelijk, voetbal in Oostende is intussen een totaalgebeuren. Gastheer Geert Casteleyn en eega Nancy namen dan ook de gelegenheid te baat om heel wat vrienden binnen het horecawereldje uit te nodigen. Daar KVO steeds op zaterdag of zondag speelt kunnen veel horecalui nooit zelf de match bijwonen. Spelen op dinsdag kwam dus goed uit, voetbalfeest dat niet alleen afgerond werd met 3-2 eindscore, maar besloten werd met de overhandiging van een cheque ad 5.000 euro, het resultaat van een mega pronostiek en gewonnen door de familie Jonckheere, hotel-tearoom De Golf, Kapelstraat 73 in Bredene, bij afwezigheid overhandigd aan Johan Douchy, zaakvoerder Wijnen Douche. KVO-voorzitter Marc Coucke tenslotte ondersteunde het initiatief van Geert Casteleyn en loofde de inspanningen van de vele supporters om KVO dermate te steunen. “Ik ben slechts een klein stukje van KVO, het grootste part kom van mensen zoals Geert Casteleyn, gemotiveerde lui die via het voetbal hun wereld via netwerk omvormen tot een totaalgebeuren, hier in Oostende, de enige voetbalstad aan zee.”

Hoogtepunt van de avond, de pronostiekcheque Firma Casteleyn van 5.000 euro gewonnen door restaurant De Golf uit Bredene. Op de groepsfoto herkennen we Danick Minne, Geert Casteleyn, Johan Douchy, Nancy Casteleyn en KVO-voorzitter Marc Coucke.


Foto 2: Nancy Casteleyn - Marc Coucke - Geert Casteleyn

Foto 3: Danick Minne - Nancy Casteleyn - Patrick Orlans

Foto 4. Pascal Laplace (Casino Middelkerke) - Peter Vanhaecke (De Markt Oostende) en Dany Vanden Broele (Spijshuis Godelieve Gistel)

 

Georges Keters

 

 

 

 

 










>> Reageer (0)
01-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEWEEKEND CASINO MIDDELKERKE

Vrijdag 13 tot en met zondag 15 november

 

19de Champagneweekend

CASINO MIDDELKERKE

 

Champagne en Middelkerke,

moeilijk te scheiden

 

Voor de 19de keer opent toeristisch Middelkerke het winterseizoen met niets dan Champagne. De kurken vliegen vanaf vrijdag 13 november om 20 uur volop in het rond. Het geknal eindigt op zondagavond 15 november na een bruisende sfeernamiddag om 20 uur. Bubbels en gezelligheid zijn de twee trefwoorden die in het casino straks aan de orde zijn. Het resultaat van meer dan veertig jaar jumelage met Epernay, de bakermat van de Champagne.

Elf ambachtelijke champagnebouwers uit Epernay en omgeving stellen in het Casino hun beste flessen voor. In de horeca zetten de chefs drie dagen lang uitgelezen menu’s op tafel. Het Champagneweekend is het resultaat van een vlotte samenwerking tussen de Handelaarsbond, de Horeca en het  Jumelagecomité van Middelkerke en Epernay, onder supervisie van Michel Landuyt, schepen voor Toerisme & Evenementen en Carine De Jonghe, voorzitter Directiecomité vzw Toerisme Middelkerke geruggensteund door burgemeester Janna Rommel-Opstaele.  De Champagnehuizen brengen hun beste flessen mee en die kunnen geproefd worden in de Champagnebeurs: Champagne Prévoteau-Perrier, Michel Genet, Marcel Vautrain, Paul Clouet, Bonnaire, Bourdaire-Gallois, Moussy Père et Fils, Bernard Hennequin, Henri Mandois, Robert Allait en Dhondt-Grellet. Bezoekers van de beurs kopen hun eigen champagneglas aan 5 euro. Zonder glas kan er immers niet gedegusteerd worden.

CHAMPAGNE OP TAFEL

In dertien restaurants zetten de chefs een Champagnemenu op tafel, een uitgelezen menu met Champagne in het glas, te genieten van 60 tot en met 90 euro. Een afzonderlijke brochure, gratis te bekomen bij de dienst voor Toerisme, laat nu alvast genieten van de menu’s in deze restaurants: Casino Il Circo, Ramblas, Marquize, Tempête, Eat & Sea, Columbus, Kapelle, Kristoffel, Lanteirne, Honfleur, Chaplin, La Tulipe en Villa Marie-Jopseph.

PROGRAMMA

Het driedaagse Champagnefeest start op vrijdagavond 13 november om 19.30 uur met om 20 uur de officiële opening, gevolgd door de inhuldiging van de Ridder in de Orde van de Champagne, titel sinds enkele jaren toegekend aan iemand die zich inzet voor Middelkerke op het gebied van toerisme en gastronomie. Een special guest zet de Baccarazaal vanaf 21 uur op stelten terwijl dj Tim de avond mag rondmaken tot 1 uur. Zondag 14 november verzorgt Jo Lemaire het aperitiefconcert om 11.30 u. en pakt Ignace Baert om 14 uur uit met pianocovers. Om 21 uur mag dj Paige de Champagneparty op gang trekken. Het aperitiefconcert op zondag 15 november start om 11.30 uur met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Het Champagneweekend wordt afgerond met bruisende sfeernamiddag die loopt van 14 tot 20 uur, waarna afspraak tot op de jubileumeditie 20 Jaar Champagneweekend 2016.

CHAMPAGNE PREVOTEAU-PERRIER

U las het eerder al in deze krant, het Fonds van de Burgemeester pakt elk jaar ook uit met een speciale fles met exclusief etiket en dito capsule en dit tegen een democratische prijs. Het Fonds koos dit jaar voor een van de pioniers, intussen een meer dan gevestigde waarde.  Champagne Prévoteau-Perrier was er 19 jaar geleden ook al bij en weet zich elk jaar schitterend te ontplooien op het Champagneweekend.

Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan ook niet vreemd aan. “Een invoerder  in België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn intussen vrienden geworden”, vertelt Delphine Prévoteau, met ons op stap in de wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat 200.000 flessen. (Meer info: www.champagne-prevoteau-perrier.fr)

 

19de Champagneweekend: meer info www.toerismemiddelkerke.be en toerisme@middelkerke.be

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs