Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Zaterdag 3 januari 2009 om 15 uur op strand Drie Gapers

 

Nieuwjaarsduik in Oostende

 

 

De Nieuwjaarsduik in Oostende is een jarenlange traditie die steeds populairder wordt. Reeds 3.400 enthousiaste duikers schreven zich in. Een stijging met bijna 25% t.o.v. vorig jaar. Dat betekent dat we op zaterdag 3 januari 2009 meer dan 6.000 ijsberen mogen verwachten op het Groot Strand van Oostende. Een absoluut record.

 

Traditioneel nemen ook tal van bekende gezichten deel: de jongens van Get Ready, Gella Vandecaveye, kersvers Miss België Zeynep Sever en onder andere alle finalisten van Miss Sports.

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11.00 uur naast het Stedelijk Zwembad in Oostende. De duik zelf vindt plaats om 15.00 uur op het Groot Strand voor de Drie Gapers.
Inschrijven de dag zelf kost 8 euro en hiermee krijg je exclusieve toegang tot de deelnemerszone, een toffe muts, gratis Smeets jenever, een kop Royco Minute Soup en een goed gevulde prijzentas na de duik. Net als vorig jaar zullen er ook enkele sauna’s en warme baden ter beschikking staan van de deelnemers.

De dag na de Nieuwjaarsduik is er een ruime samenvatting in Sporza op canvas.
Meer details en praktische info vind je op www.nieuwjaarsduik.be.
De unieke sfeer in combinatie met ijskoud zeewater (2° C !!!) bezorgt je vast en zeker kippenvel.

 

De Nieuwjaarsduik Oostende is een organisatie van Toerisme Oostende vzw en Golazo sports.


Afspraak op zaterdag 3 januari in Oostende om 15 uur op het strand ter hoogte van de Drie Gapers (Stedelijk Zwembad)

 

Voor meer informatie:

Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 – 8400 Oostende

tel.: 059/70.11.99 – fax: 059/70.34.77

e-mail: info@toerisme-oostende.be – www.toerisme-oostende.be

>> Reageer (0)
23-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie & Toerisme langs de Radio
Klik op de afbeelding om de link te volgen

600 x Smullen en Reizen Langs Radio Beach Westkust

Op vrijdag 26 december viert Radio Beach Nieuwpoort de 600ste editie van hun rubriek Smullen en Reizen langs de radio, goed voor ruim 10 en een half jaar gastronomie en toerisme op de lokale Radio Beach, elke vrijdag steevast ingevuld door Toeristische en Culinaire huisjournalist Georges Keters.

 

Om die 600ste editie in de kijker halen ze ROGER DEMANET, dé Nieuwpoortse Meesterkok bij uitstek, voor de micro, in de keukens van Restaurant De Kogge.

 

Meesterkok Demanet is niet alleen stichter en groot bezieler van restaurant DE KOGGE, tot ver over de grenzen een begrip binnen de gastronomie, maar tegelijk een gewaardeerde nestor binnen de horeca.

 

Roger Demanet is zonder meer een culinaire duizendpoot. Decennia lang was hij Chef aan het fornuis van zijn eigen restaurant De Kogge in Nieuwpoort, lesgever aan de meest prestigieuze Hotelscholen Spermalie in Brugge en Ter Duinen in Koksijde, auteur van een zestal boeken over streekgerechten en grootmoeders keuken, gastchef in Amerika, Angola, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tunesië, Jordanië en vooral graag gezien aan de fornuizen in Zuid-Afrika, waar hij elk hoekje van Stellenbosch als zijn broekzak kent.

 

De meesterkok leverde ook culinaire videos in opdracht en samenwerking met Het Laatste Nieuws en het voormalige Rijk der Vrouw.

 

Binnen de culinaire wereld is Meesterkok Roger Demanet ook gewaardeerd lid bij de Orde der 33 Meesterkoks van België en Ridder bij de Gastronomische Club Prosper Montagné, twee van de meest gereputeerde culinaire verenigingen in ons land.

Vandaag doet hij het rustiger aan, maar is en blijft een graag geziene figuur binnen de horeca en staat als stichter en gewezen voorzitter van Horeca Nieuwpoort nog steeds op de bres als de vader van de onvergetelijke sprotjesdagen met eindejaar.

 

Journalist Georges Keters trok naar restaurant De Kogge in Nieuwpoort-Bad en wrong zich achter het fornuis met meesterkok Roger Demanet en Chef Kim Devolder, de geknipte opvolger van de grootmeester en duwde hen meteen de micro onder de neus.


Luister op vrijdag 26 december, Tweede Kerstdag, op 106.1 FM om 10.10 uur naar hun verhaal.
 
Foto: Stijn Beauprez, Chef Kim Devolder, culinair journalist Georges Keters, Luc Beauprez en Meesterkok Roger Demanet.


>> Reageer (0)
21-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN OOSTENDE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Restozine

Culinaire gids Oostende

 

De nieuwe Restozine, uw culinaire gids in Oostende, de Stad aan Zee, ligt op tafel.

Waar anders vindt u de combinatie van dagverse vis, creatieve keuken en stijlvolle restaurants met zicht op zee? Oostende heeft een ruim aanbod aan gastronomische restaurants, trendy bistro’s en zuiderse eethuisjes. Voeg daarbij overheerlijke streekproducten en -gerechten, zoals de Oostendse grijze garnaal, de Oostendse oester l’Ostendaise, een Oostends vispannetje, Oostendse vissoep, zeetong op Oostendse wijze, het bier Den Ostensche Baron en u weet waarheen.

Om de lekkerbek te helpen bij een keuze uit het ruime aanbod aan Oostendse restaurants, brengt Toerisme Oostende vzw een restaurantgids in een handig zakformaat uit.

Restozine is gratis verkrijgbaar bij Toerisme Oostende vzw.

Meer info: www.toerisme-oostende.be onder ‘Brochures’.

(GK)


>> Reageer (0)
20-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skiën in de Jura - Frankrijk

 

Op de latten in de Jura

 

Heb je genoeg van al die drukte op de vele flanken van de gekende skioorden en zoek je een rustig en oergezellig plekje om volop te genieten van je favoriete wintersport dat skiën en langlaufen heet? Ja, dan is een verblijf in het Juragebergte je op het lijf gesneden.

Inderdaad, een groot betoverend domein met tal van activiteiten en een overvloed aan toffe restaurantjes wachten op je. Métabief, Les Rousses en Mont-Jura, het zijn slechts enkele van de heerlijke heuvelachtige pistes, waar slalommen, skaten en onder andere wandelen de ordewoorden zijn.

Juist: het Juragebergte weet je telkens weer te verrassen.

Wil je er meer van weten: kijk alvast even naar www.montagne-du-jura.fr en een nieuwe wereld gaat voor je open.

 

Of beter nog: neem contact met Catherine Bizet of Julien Bueninck op het nummer 02 376 79 35 en info@cbcommunication.be

(GK)
 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie op de rivieren

Vakantie per toerboot

 

Onder het motto “Geef de tijd voor één keer de tijd en geniet van het moment” pakt LOCABOAT in diverse Europese landen uit met een origineel verblijfsconcept: varen per toerboot, op ontdekking in Frankrijk, Italië, Ierland, Nederland en onder andere Polen.

 

LOCABOAT pakt uit met verschillende types als Classic, Terrasse en Flying Brdige, modellen die comfort combineren met veiligheid, schoonheid en betrouwbaarheid. De besturing van deze vaartuigen zijn uiterst makkelijk en gebruikvriendelijk. Na enkele minuten ken je de knepen van het vak. En je hoeft helemaal geen vaarervaring, noch vaarbewijs in handen te hebben. Het amusementsvaren is volledig vrij.

 

Ideaal om je vakantie door te brengen op Canal de Buorgogne, Canal du Midi, op de Shannon, in de langunes van Venetië of de Berlijnse Reischtag. Een mooi avontuur met het ganse gezin, vrienden of familie wacht op het water.Meer nog, vakantie op een toerboot geeft je alle gelegenheid om op je eigen tempo te genieten van al dat moois dat zich ontplooit op je traject.

 

Meer info: CB Communication : Julie Bueninck, 02 376 79 35, 0475 85 05 06 en J.Bueninck@cbcommunisation.be

 

 (GK)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTELS REGIO BRUGGE

 

Get Together parel op de kroon van Brugse Hoteliers
 

De beroepsvereniging van Brugse hoteliers, Hotels Regio Brugge zetten met haar traditionele Get Together de kroon op het jaar 2008.
In het prachtig kader van het Provinciaal Hof konden hoteliers en vertegenwoordigers uit de politieke en zakelijke wereld bijpraten over het afgelopen jaar en de toekomst.
Voorzitter Thierry Lemahieu gaf een beknopt overzicht van de realisaties van de vereniging in het afgelopen jaar en plannen voor 2009. De heer Rodriguez  (zaakwaarnemer van de nieuwe erfpachthouders van het congrescentrum Oud-Sint-Jan) bevestigde de intentie om de functie van congrescentrum op de site de behouden en verder uit te bouwen.
Schepen van Toerisme Jean-Marie Bogaert gaf tenslotte een overzicht van de vele inspanningen die mede met middelen van de hogere overheid en de privé gerealiseerd werden en verder zullen uitgebouwd worden. Onder andere het structureel verder uitbouwen van het project “Brugge Hartje Winter” om het winterverblijftoerisme te stimuleren werd enkele jaren geleden door Hotels Regio Brugge in gang gezet en kan ook dit jaar weer rekenen op een financiële inbreng van de vereniging.
De aansluitende Walking Dinner was eens te meer verbluffend, getekend door de restaurants : Arthie’s, B-In, Bistro ’t Zwart Huis, Cafedraal, Naraï Thai, Patrick Devos, Tanuki, Guillaume en Zuri.
Op naar een vruchtbaar 2009.






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TERUG VANUIT ZEEBRUGGE NAAR SCHOTLAND

 

 

 

Zeebrugge – Rosyth vanaf 18 mei 2009

 

 

De overtochten vanuit Zeebrugge naar het Schotse Rosyth starten met NORFOLKLINE op maandag 18 mei 2009.

 

Voor zowel de Schotse als de Belgische toeristen een uitstekende zaak. De rederij NORFOLKLINE vaart met de meest gesofestikeerde vaartuigen, een cruiseschip waardig.

 

Boekingen voor de overtochten kunnen vanaf nu al geboekte worden via www.norfolkline.com of contacteer: 0044 208 127 8308.

Vertrek vanuit Zeebrugge: elke maandag, woensdag en vrijdag om 18 uur.

Vertrek uit Rosyth: elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 17 uur.

(GK) 

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

World of Wonders Resort Hotels in Turkije

 

Elke vakantie in een van de World of Wonders Hotels (WOW) is een onvergetelijke belevenis. Ondergedompeld in een unieke architectuur en uitzonderlijke accommodatie, op een van de mooiste locaties van het mysterieuze Turkije, is deze bestemming het walhalla voor de zonnekloppers, rustgenieters en lekkerbekken. Inderdaad, ook de keuken is niet te versmaken. Aan u de keuze: WOW Topkapi Palace of WOW Kremlin Palace. Meer nog: verblijf in één van hen en maak gebruik van alle faciliteiten van beide hotels.  WOW !

 

Topkapi Palace en Kremlin Palace zijn samen goed voor 16 bars, 11 A la Carte toprestaurants, 2 aquaparken, 3 zwembaden en 2 disco’s. Voor elk wat wils dus.

Voor de gastronomen: Turkse, Italiaanse, Mexicaanse, Meditterane, Sushi en Grill naar keus.

 

Meer info over deze Turkse parels:

BVBA Glenaki – Brugge – 050 61 42 07


(GK)

 

 

 

 


>> Reageer (0)
04-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IERLAND

Dublin city trip vol verrassingen

 

Het imago van Ierland is dat van mooie kusten en schitterende landschappen, legenden, sagen en tradities, rust, actieve vakanties in het groen, reizen met kinderen, gastvrijheid, vriendelijke mensen en nog veel meer. Dat het groene eiland ook een leiderspositie inneemt op het gebied van citytrips is minder bekend.  Een van die toppers is alvast Dublin.

 

De hoofdstad is een schoolvoorbeeld van hoe oud en nieuw kunnen samengaan. Op een boogscheut van Trinity College waar het beroemde Book of Kells wordt bewaard, ligt één van de uitgaansbuurten van de stad. Je vindt er traditionele bars en hippe winkeltjes. In de sfeervolle steegjes van de wijk Temple Bar zijn er bioscopen, restaurantjes, pubs in alle genres, van traditioneel tot hypermodern. Voor elke smaak en voor elke beurs zijn er in Dublin mogelijkheden in overvloed. Het bezoek aan Dublin zal je geen fortuin kosten, zeker niet met de Dublin Pass die je korting schenkt op tientallen attracties (www.dublinpass.ie en www.visitdublin.com).

 

BELFAST EN NOG VEEL MEER

 

En er is nog meer: Belfast (www.gotobelfast.com) is ronduit schitterend en vredig na een jarenlange strijd. Prachtig is het om in een Victoriaans kader gezellig te slenteren langs hippe boetieks en chique winkels. Ook Cork (www.discoverireland.ie/southwest) is een stad om eindeloos te flaneren, langs schilderachtige kaden en over bruggen. Genieten van de onconventionele sfeer in pubs en bars en na nog een wandeling door de blinkende straten neerstrijken in één van de vele goede restaurants. Limerick (www.discoverireland.ie/shannon) is door de Vikingen gesticht en was eeuwenlang een welvarende stad door zijn ligging aan de rivier Shannon. De geschiedenis van Limerick is een verhaal van vallen en opstaan, ook nu weer als grote restauratieprojecten de stad een nieuw imago bezorgen. De stedenreiziger zal hier vooral genieten van mooie wandelingen langs de rivier, met uitzicht op het machtige King John’s Castle, en door de gezellige straatjes van de oude binnenstad.

Een andere verrassing is Kilkenny (www.discoverireland.ie/southeast), in het zuiden van Ierland. Een verblijf van een paar dagen is voldoende om eeuwen te overbruggen: van de bloeiperiode in de middeleeuwen naar de hippe, kosmopolitische wereld van vandaag.

Citytrip-baanbreker Ierland verwelkomt je ook in Waterford (www.discoverireland.ie/southeast), één van de oudste steden van het land met een verrassend aanbod winkelcentra en levendige pubs en restaurants. Reis naar Londonderry (www.derryvisitor.com) in Noord-Ierland en laat je omarmen door oude stadsmuren en verrassen door een breed scala attracties. Heb je echt nood aan ontspanning, trek dan voor enkele dagen naar Galway (www.irelandwest.ie), stad van de laissez-faire en bekend om zijn rijk gevulde culturele agenda.

 

Meer info: Tourism Ireland, Louizalaan 66, 1050 Brussel, info.be@tourismireland.com en www.discoverireland.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE - AYWAILLE - ORDE 33 MK BELGIE

 Topgastronomie in Aywaille

 

Villa des Roses Ambassdeur Médocwijnen

 

Doorgewinterde gastronomen en levensgenieters kennen het adres al lang. Gelegen op de flanken van het parcours van de onovertroffen Waalse topklassieker Luik-Bastenaken-Luik is Villa des Roses in het Ardeense dorp Aywaille een baken van rust, warmte en gezelligheid. Al drie generaties lang, goed voor meer dan 70 jaar culinair genot en tegelijk een der absolute topper bij de Orde der 33 Meesterkoks van België.

 

Naast de culinaire geneugten is Villa des Roses intussen uitgegroeid tot een tempel waar rust en gezelligheid de grote troeven zijn. De acht comfortabele kamers vullen al uw wensen in. De ruime tuin – uiteraard vol rozen – en dito terras zorgt voor extra rust, terwijl tafelen in open lucht een extra troef is en de culinaire waarden van het huis in de kijker stelt, steeds met het accent op de seizoensgebonden producten en streekgerechten.

Wie voor wat extra beweging kiest zit evenzo goed in Villa des Roses. Op wandelafstand bevindt zich een omnisporthal met zwembad terwijl uitstapjes naar de groeven van Quarreux, de waterval van Coo en de grotten van Remouchamps evenzo binnen handbereik liggen.

 

ARRANGEMENTEN

Hotel-restaurant Villa des Roses pakt het ganse jaar uit met speciale arrangementen. De kamerprijzen zijn bijzonder gunstig en kosten 45 euro per persoon in dubbelkamer, ontbijt inbegrepen. Mid-week met half pension aan de prijs van 145 euro per persoon, verblijvend van woensdagavond tot vrijdagmorgen, twee overnachtingen met ontbijt en 2 diners Route des Saveurs.

Het Gastronomisch Weekend met één overnachting is er aan 135 euro per persoon; voor 2 overnachtingen met diners: 175 euro per persoon. Ideaal om even te verpozen.

 

Hotel-restaurant Villa des Roses is makkelijk te bereiken via de snelweg Autoroute des Ardennes E25, afrit 46 richting Aywaille. U vindt Villa des Roses net voorbij de brug over de Amblève, aan uw rechterzijde. Afstand vanuit de Westhoek: 284 km, vanuit Oostende 243 km en vanuit Brussel 123 km.

Het hotel is het ganse jaar open, het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag.

Hotel-restaurant Villa des Roses is lid van Logis de Belgique met drie schouwtjes.

 

Hostellerie Villa des Roses is tegelijk Ambassadeur van de Médocwijnen.

 

Hotel-Restaurant VILLA DES ROSES

Avenue de la Libération 4 - 4920 Aywaille

Tel.: 04-384 42 36 - Fax: 04-384 74 40

info@lavilladesroses.be; www.lavilladesroses.be

 

Georges Keters

 






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs