Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUUR

Zilte Zeeuwe Zaligheden in Schouwen-Duiveland

De kroon op Zeeland

 

Wil je er een paar dagjes op uit, los weg en dichtbij, maar toch op en top genieten? Stap even over de streep, naar onze Noorderburen en trek naar Zeeland, naar Schouwen-Duiveland, een parel aan de kroon van wondermooi Zeeland.

 

Wie Schouwen-Duiveland bezoekt, begrijpt waarom het voormalige eiland met trots deze titel draagt. Als het meest noordelijke deel van het prachtige Zeeland herbergt Schouwen-Duiveland de mooiste plekjes en fraaie natuurgebieden.

Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpjes die tot de mooiste van Nederland behoren. De oude stad van Zierikzee is beroemd om zijn vele monumenten, de lange geschiedenis is er tastbaar. Het weidse landschap met de bijzondere lichtval laat mooie vergezichten zien. 

De lange kustlijn met gevarieerde stranden en duinenruggen, het afwisselende landschap en de vele watergebieden trekken zomer en winter liefhebbers. Kreken, welen, inlagen, slikken en schorren geven elk op eigen wijze hun geschiedenis met het water prijs. Nieuwe natuurgebieden in de Prunje tonen dat de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland niet alleen voor de mens aantrekkelijk is. Veel soorten vogels hebben de weg naar deze gebieden gevonden, met in hun kielzog de vogelliefhebbers.

Hoewel Schouwen-Duiveland geen eiland meer is, wordt het omringd door water. De Grevelingen, Oosterschelde en Noordzee zijn elk op een eigen manier aantrekkelijk voor de watersporter. Zwemmen, pootjebaden, (kite)surfing, kanoën, zeilen, duiken, vissen, iedere liefhebber kan zijn hart ophalen.

De zilte Zeeuwse zaligheden zijn ook op Schouwen-Duiveland te vinden. Heerlijkheden als de Oosterscheldekreeft, mossels, oesters, het Schouws lam, de zeekraal en lamsoor staan in het seizoen op de menukaart. Boerderijwinkels hebben een uitgebreid assortiment met agrarische en zelfgemaakte producten.

 

BREDE STRANDEN

Schouwen-Duiveland staat evenzeer bekend om zijn brede, rustige stranden met imposante duinen. VVV-Directeur Jurgen Klapwijk hierover: “ Maar de kustlijn van het 21 kilometer lange Noordzeestrand kent ook enkele smalle stranden. De zichtbare duinafslag laat de altijd voortdurende strijd tussen water en duin heel goed zien. Bij laagwater zijn op de vloedlijn bij de trap van Westenschouwen enkele resten van het voormalige dorpje Westerschouwen terug te vinden. Jaarlijks worden aan stranden in Nederland die voldoen aan bepaalde normen (waterkwaliteit, schone stranden) de Blauwe Vlag toegekend. Schouwen-Duiveland weet elk jaar voor een aantal stranden de felbegeerde Blauwe Vlag binnen te halen.

Het Noordzeestrand van Schouwen-Duiveland is, mede dankzij de vele zonuren, heel populair. Om alle liefhebbers de ruimte te geven, is de kustlijn onderverdeeld in verschillende strandtypen, met aandacht voor families en kinderen, watersport, sportstranden en een tweetal zones waar naaktrecreatie is toegestaan.

 

Meer info:

 

VVV Schouwen-Duiveland

Noordstraat 45a

4328 AK Burgh-Haamstede

Nederland

Tel.: + 31 111-450524

Fax: + 31 111-450525

info@vvvschouwenduiveland.nl

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
28-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUUR

Zeeuws-Vlaanderen zo dicht en zo mooi

 

Duinhotel Haamstede: restaurant met hotel

 

Zoek niet langer naar een stek om je stress over boord te gooien, te onthaasten, te genieten van alle mogelijke rust, ongerepte duinenwandelingen, heerlijke fietstochten, afgerond met gezonde ontspanning en een extra fijne keuken. Je vindt het allemaal op iets meer dan een uurtje wagen in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland, Zeeuws-Vlaanderen, in Duinhotel Haamstede.

 

Het in het weergaloos duinenlandschap en aan de boorden van de Noordzee neergepoot hotel laat vier Nederlandse sterren zien. Er is geen zwembad, wel sauna. Gastvrouw Cary en gastheer Kees Hoeder zorgen er persoonlijk voor dat het je aan niks ontbreekt.

De keuken is een juweeltje. De Frans-Italiaans gerichte keuken van Duinhotel Haamstede is zonder meer een klasse apart. Streekproducten spelen hier de hoofdrol wat zich resulteert in verrassende schotels, stevig, royaal en smaakvol. In de keuken zwaait chef Niek Soeters de pollepel en met Micha en Jolanda in de zaal als verlengstuk kan je culinair genot nauwelijks stuk. Voeg daarbij de wijnkennis van gastheer Kees en je dagje stappen of fietsen bereikt een super climax, met niets dan moois in het glas.

Meer nog, in Duinhotel Haamstede is niemand een nummer. “Het is onze bedoeling en heilig streven dat onze gasten het naar de zin hebben en zich meteen thuis voelen”, onderstreept Kees Hoeder extra;

De 41 luxe kamers zijn groter dan normaal en ingevuld met Britse countrystyle meubelen, wat de rust een extra onderlijnd. Kabeltv, telefoon met ISDN of analoge aansluiting voor modem maken het nog eens zo leuk. De badkamer is voorzien van bad en extra douchekabine, haardroger en toilet. De vijf suites aan de duinen beschikken over een zonneterras met uitzonderlijk uitzicht op de immense duinen.

De keuken is een voltreffer. Het restaurant pakt uit met een en al verwenning. “We hebben een restaurant met een hotel, en geen hotel met restaurant. Het culinaire wil hier de kroon op het werk zijn voor rust en de ontspanning”, stelt eigenaar Kees Hoeder. De kaart is relatief beperkt met seizoensgebonden schotels. De wijnkaart is een juweeltje met schatjes uit de hele wereld. Te danken aan de passie van de gastheer, steeds op zoek naar iets leuks en moois in het glas. En daar slaagt hij dan ook steevast in.

 

GEEN TIJD VOOR VERVELING

Het Duinhotel Haamstede is naast zijn unieke ligging in het duinengebied en natuurgebied Westerenban ideaal als uitvalbasis voor meerdere uitstapjes in de regio. In de directie omgeving is – buiten de schitterenden duinen en stranden – niet veel te beleven. Zierikzee, Waterland Neeltje Jans, het Veerse Meer, Middelburg en de marktdag op dinsdag in Goes liggen evenwel op een boogscheut. Wie er de spanning wil inhouden kan (mits betaling) genieten van een rondje zweefvliegen, kajakvaren op de Oosterschelde of duiken in het Grevelingenmeer, golfen in Molenberg,   of een Ruige Binken of Meidentocht, goed voor een fysieke inspanning waarbij boomstamwerpen, touwtrekken en onder andere boomzagen in het domein Westerschouwen aan de orde zijn.

 

Duinhotel Haamstede, Torenweg 1, 4328 JC Burgh-Haamstede, tel. + 31 111 88 77 66, info@duinhotel.nl, www.duinhotel.nl. Gratis parkeerhaven voor het hotel.

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND BOVENBESTE BUUR

Parel aan de kroon van Schouwen-Duiveland

Oosterscheldekreeft Keizer in Zeeland

 

Het is al acht jaar een traditie dat het kruim van de Zeeuwse vissers en de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft eind maart de Oosterschelde opvaren en er de eerste kreeft aan wal brengen. Dit festijn zet zich daarna tot zondag 15 juli verder in de restaurants. Elk jaar wordt daarbij een passende wijn gekozen. Dit keer is het een Spaanse witte uit de Rioja: Libalis van Castillo de Maetierra uit het wijngebied Vinos de la Tierra Valles de Sadacia.

 

Kersvers voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Luit Ezinga was dan ook de koning te rijk met het bezoek van Gerda Verburg, Nederlands minister van het Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. “De kreeft is de parel van de Zeeland en deze dienen we ten allen tijde te koesteren. De kreeftenvissers zijn heel actief bezig met de verduurzaming van hun visserij. Bestandsonderzoeken laten zien dat de kreeft het bijzonder goed doet. Er wordt veel nieuw leven waargenomen dat via een goed beheer, met onder andere terugzetten van te kleine kreeften, ook de toekomst van deze visserij perspectief geeft. Ook het terugplaatsen van eidragende kreeften draagt bij aan een gezonden populatie”, stelde Luit Ezinga.

 

MOSSELEN IN GEVAAR

De voorzitter maakt zich tegelijk in naam van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zorgen maakte omtrent het voorbestaan van de mosselsector.

“Deze sector bezorgt duizenden personen werkgelegenheid, een sector die al ruim een eeuw zijn plek heeft in de waddennatuur en bij de aanmelding van de Waddenzee als Natura 2000 gebied tot de vaste medegebruikers hoorden. Ik hoop dat ook dat minister Gerda Verburg de problematiek van de mosselsector in de Tweede Kamer verdedigt en een aanzet zal geven tot het voorbestaan van de Nederlandse mosselcultuur. Want op het palet van de Zilte Zeeuwse Zaligheden, met de kreeft als kroonjuweel, mag de mossel zeker niet ontbreken”, geeft voorzitter Luit Ezinga nog graag de minister mee.

 

LUDIEK PROTEST

Terwijl de kreeftenvissers richting zee trokken werden zij verwelkomd door een luid toeterende haag van zowat 45 kotters, allen behangen met spandoeken met niet mis te verstane boodschappen: “Help! Help! Help!”, “Wanted: milieuclubs voor moord op mosseldorpen”, “De Groene Leugen”, “Help, de Mosselman verzuipt”, “Milieuclubs, waar ligt de grens?”, “Kokkels, mossels, garnalen, Magere Hein komt ons halen”, “Gerda, doe eens stoer, laat ons Mosselboer”.

De actie is op het getouw gezet om tot een oplossing te komen omtrent de zware administratieve en politieke stormen die de Zeeuwse visserij te verduren krijgt met daarbij de problemen rond de kottervissers, de tegenslag voor de mosselkwekers waarbij de Raad van State hun jaarlijkse vergunningen voor de mosselzaadvisserij op halt zette, aansluitend het zogenaamde dierenleed bij de kreeftensector, allemaal absurde zaken die het de sector bijzonder moeilijk maken. “Vooral het verbod om in de Waddenzee op mosselzaad te vissen is als een mokerslag aangekomen”, gaf Jack Asselbergs, burgemeester van Schouwen-Duiveland de honderden kreeften- en mosselliefhebbers nog mee, boodschap die duidelijk de weg vond naar de luisterende oren van minister Gerda Verburg.

 

SPAANS WIT

Vooraleer de weg naar zee te kiezen werd nog ode gebracht aan de gloednieuwe kreeftenwijn 2008, titel die na blindproeverij van 59 wijnen werd toegekend aan de Spaanse LIBALIS, van Castillo de Maetierra, uit het wijngebied Vinos de la Tierra Valles de Sadacia, in de gekende Riojastreek, een heerlijk fruitig witte wijn die zich naderhand opperbest voelde bij de heerlijke Oosterscheldekreeft, de onbetwistbare kroon aan de smakelijk kroon van Zeeland.

Samen met Jurgen Klapwijk, directeur VVV Schouwen-Duivenland en Balth. Roessingh, directeur van Junction Communication werd uiteindelijk met volle teugen genoten van de eerste kreeftenoogst, getekend Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

WAAR KREEFT IN HET BORD

Vanaf dinsdag 1 april tot en met dinsdag 15 juli wordt het weer genieten van de succulente Oosterscheldekreeft, te verkrijgen in de betere restaurants aangesloten bij De Kring van de Zeeuwse kreeft, negen gerenommeerde Zeeuwse restaurants die elk allen een uitgelezen en speciaal Kreeftenmenu op de kaart zetten. De prijs is uniform en bedraagt 59,50 euro, exclusief wijn. Algemene info: www.oosterscheldekreeft.nl

Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en hostellerie@schuddebeurs.nl

Brasserie MARTIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl

Restaurant DE BROUWERIE, Molenstraat 31 in de historische smalstad Brouwershaven, aan het Grevelingenmeer. Chef Piet Verstijnen en gastvrouw Suzanne de Smit vullen al uw culinaire wensen in. Meer info: www.debrouwerie.nl

Brasserie DE VLUCHTHAVEN bevindt zich in het veerhuis van het voormalig pontje over het Zijpe. Dagverse vis en schaaldieren zijn de ingrediënten die D.P. Arkenthout en Rixt Scheffer omtoveren tot succulente gerechten. Meer info: www.devluchthaven.com en vluchthaven@cs.com

Restaurant DE GOUDEN LEEUW op de Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse, hartje Tholen of het meest authentieke eiland van Zeeland, biedt de gastronoom een mix van vernieuwing en klassiek. Meer info: www.degouden-leeuw.nl en info@degouden-leeuw.nl.

Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl.

Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland, biedt naast een verrukkelijke tafel een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl.

Restaurant DE BOURGONDIER aan de Boulevard Bankert 280 in Vlissingen brengt niet alleen succulente kreeftenschotels maar zorgt tegelijk voor een uniek zicht op de Westerschelde. Meer info: www.de-bourgondier.nl en info@de-bourgondier.nl

Restaurant Brasserie Hotel DE KORENBEURS aan de Kaaistraat 12 in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter, op loopafstand van de jachthaven. Klein, maar charmant restaurant. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@info@korenbeurs-kortgene.nl

 

Georges Keters

 

 






>> Reageer (0)
23-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULTUREEL & CULINAIR TOPEVENEMENT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zin in de Zee

 

Met Kunst aan Tafel in Oostende

 

Georges Moquay, David Spiller, Kimiko Yoshida, Delphine Boël, Robert Combas, Rotraut, Wolfgang Volz, Arman, Reinhoud D’Haese, Jacques Villeglé, Jean-Michel Folon en Niki de Saint Phalle zijn de twaalf kunstenaars die hun werk via sierbord koppelen aan het culinair talent van evenveel chefs in een dozijn van de betere restaurants in Oostende.

 

Nog tot zondag 22 maart 2009 loopt in de Stad aan Zee voor de derde keer Met Kunst aan Tafel, een initiatief van artistiek raadgever Willy Bosschem en Peter Craeymeersch, algemeen directeur Toerisme Oostende.

Het begon allemaal in 2004 toen Willy Bosschem een rist Oostendense kunstenaars bijeen haalde en hun kunst liet botvieren op een onderbord. Bedoeling was in elk van de deelnemende restaurants na het culinair genieten het bord mee te nemen als herinnering. In 2006 werd het succes nogmaals herhaald terwijl men nu uitkeek naar twaalf internationale figuren. “Gastronomie uit zich in vorm, smaak en gevoel, kunst is net hetzelfde. Vandaar dat de chefs aan het fornuis, via een creatie van een mooi en smakelijk bord, zich kunstig meten de kunstenaars. Kunst en Gastronomie vormen dan ook een goed huwelijk”, stelt initiatiefnemer Peter Craeymeersch.

 

RESTAURANTS

Elk van de twaalf restaurants zorgt voor een klasrijk menu, viergangendiner, bord en wijn tegen een prijs tussen de 80 (zonder wijn) en 118 euro (alles inbegrepen) per persoon: Auteuil, Beluga, Chez Nous, Fort Napoleon, Gloria (Andromeda Hotel & Thalassa), Le Grillon, Marina (absolute Italiaanse topper aan zee), Ostend Queen, Perigord (Thermae Palace), Petit Nice, Savarin en Villa Maritza.

 

ARRANGEMENTEN

Kunst aan Tafel kan gecombineerd worden met een overnachting in de Stad aan Zee, in een drie- of viersterrenhotel.

Prijs voor 2 personen: viergangendiner, bord, informatiepakket Toerisme Oostende, één overnachting) voor de prijs van 257 euro in 3-sterrenhotel, op basis van tweepersoonskamer; 267 euro in 4-sterrenhotel.

Meer info: Toerisme Oostende vzw – Monacoplein 2 – 8400 Oostende – 059 70 11 99 – info@toerisme-oostende.be - www.metkunstaantafel.be

 

Maria Goranti

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINI CRUISE P&O FERRIES
Klik op de afbeelding om de link te volgen

P&0 Ferries: geen vijgen van Pasen

 

De vroege Pasen 2008 heeft tot gevolg dat P&O Ferries dit jaar in april kan uitpakken met supervoordelige promoties. Het strikje zit vooral rond de 3-daagse minicruise naar Hull. Tussen 1 april en 23 april kan op bepaalde dagen tegen ruim minder dan de helft van de normale prijs over en weer gereisd worden!

 

Concreet betekent dit dat een driedaagse minicruise naar Hull op maandagen en dinsdagen 59 euro per persoon kost (in plaats van 148 euro), terwijl de prijs op vrijdagen 69 euro per persoon bedraagt, in plaats van 148 euro.

Voor de overnachting krijgen de passagiers een 2-persoons inside cabin ter beschikking. De maaltijden aan boord zijn niet inbegrepen, de ambiance aan boord en een hele dag stadsbezoek aan Hull uiteraard wel (inclusief de bustransfer heen en terug naar het centrum van Hull).

Deze Paaspromotie is een buitenkans voor wie nog niet met het cruisegebeuren kennis gemaakt heeft. Het wordt zonder meer een dolle, leuke en onvergetelijke gebeurtenis.

 

SFEERVOL HULL

Hull is een heel sfeervolle havenstad waar voor elk wat wils voorhanden is. De oude binnenstad zit bol van de leuke adresjes voor zij die dol zijn op de sfeer van weleer in de onvergelijkbare pubs. In de nieuwe stadskern staat shopping bovenaan.

Het diepzee aquarium The Deep is een attractie van wereldformaat. Het is het enige museum in de stad waarvoor de toegang betalend is. Alle diverse andere musea zijn gratis!

De stadskern biedt heel wat mogelijkheden tot shopping, van typische gezellige winkeltjes tot de concentratie van klassenboetieks en aanverwanten in het impressionante Princess Quay shoppingcentrum en het gloednieuwe St.Stephens dat 40.000 m2 beslaat en geopend werd in september 2007. Een alternatief, of een leuke combinatie, kan bijvoorbeeld een kroegentocht zijn. Info: www.realyorkshire.co.uk

 

Deze aanbiedingen gelden telkens met vertrek uit Zeebrugge op maandag 7, 14 en 21 april, op dinsdag 8, 15 en 22 april en op vrijdag 4, 11 en 18 april 2008.

 

Voor alle informatie en reservaties omtrent kortingen en arrangementen kan men terecht op www.POferries.be, tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij uw reisagent.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

KEMPINSKI HOTEL DUKES’ PALACE BRUGES

 

Carine Suenens directeur Sales & Marketing

 

Carine Suenens, jarenlang directeur Sales & Marketing in de Brusselse tophotels Le Méridien Brussels en Amigo Rocco Forte Collection, is straks in die functie te vinden in het in mei 2008 te openen gloednieuwe Kempinski Hotel in Brugge.

 

Voor Carine Suenens een nieuwe uitdaging waar ze naar uitkijkt. “Brugge ligt anders dan Brussel.In Brussel moeten de hotels hard werken om de weekenden op te vullen, terwijl hier de weekenden bijna van zelf vol geraken. In Brugge ligt de nadruk natuurlijk op de midweek seminaries en business. Maar Brugge heeft zovele troeven. Je hebt hier steeds het gevoel dat je op vakantie bent”, stelt Carine Suenens.

 

De vijfsterren de luxe hotelgroep Kempinski, hoteliers sedert 1897, heeft voor het hotel in Brugge een schitterende locatie uitgekozen die perfect aansluit bij de innovatieve en hoog gerespecteerde collectie: Kasteel Prinsenhof. In de 15de eeuw werd Het Prinsenhof gebouwd ter gelegenheid van het huwelijk van Filips de Goede en Isabelle van Portugal.

Kempinski Hotel Dukes’ Palace Bruges staat voor een paleisachtige luxe in de 21ste eeuw. Dat houdt in dat voor een zakelijk verblijf de vergaderzalen voorzien van de jongste snufjes inzake vergadertechnieken.

“Iedere gast, zakelijk of privé, zal een paleis en droomachtig verblijf beleven. Dankzij de aanwezigheid van een schitterende faciliteiten zoals het restaurant Manuscript, de bar L’Atelier, de geweldige tuinen, Dukes’ Art Gallery, en de Spa met zwembad, maar vooral dank zij de persoonlijke aandacht en flexibele service. Een droom die werkelijkheid wordt’’, geeft Carine Suenens nog graag mee. 

 

Hotel Kempinski Dukes’ Palace

Prinsenhof 8

B-8000 Brugge

T: +32 (0)50 447 888

F : +32 (0)50 447 880

E : reservations.bruges@kempinski.com

www.kempinski-bruges.com

 

Georges Keters

 


>> Reageer (0)
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GRAND HOTEL DAMIER BIJ AUTHENTIC HOTELS

Grand Hotel Damier op de Grote Markt in Kortrijk sloot zopas aan bij de prestigieuze hotelgroepering Authentic Hotels. Grand Hotel Damier is het oudste hotel in Vlaanderen met een geschiedenis die dateert uit de 14de eeuw.

 

Authentic Hotels is een wereldwijde collectie van een 140-tal individuele luxe hotels die garant staan voor authenticiteit (historisch kader), luxe en vriendelijke sfeer.

Authentic Hotels richt zich dan ook naar gasten die de rijkdom van historische gebouwen weten te waarderen.

In België zijn er tot nog toe slechts twee andere hotels die deel uitmaken van deze luxueus getinte groep: Hotel De Orangerie & Hotel De Tuilerieën in Brugge.

 

General Manage Wim Van Rispaille (foto) is bijzonder gelukkig met deze aansluiting. Een bekroning voor de ganse ploeg medewerkers die zich dagdagelijks in zetten om de gast een van een onberispelijke service te voorzien.

 

Meer info op www.authentichotels.com

 

Grand Hotel DAMIER

Proud Member of WORLDHOTELS

General Manager: Wim Van Rispaille

Grote Markt 41 – 8500 Kortrijk

www.hoteldamier.be

 

(Georges Keters)

 


>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 08-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 07-2019
 • 05-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs