Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
01-05-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN AGUA DEL MAR & OSTEND QUEEN

 

Aan tafel met Margriet Hermans

 

In OSTEND QUEEN – AGUA DEL MAR

 

“Het varkentje is summum van eetplezier”

 

Ze mag dan al niet meer 100% in de spotlights staan, een fenomeen zal ze steeds blijven. Haar lach is intussen onsterfelijk geworden, was in de jaren 90 hét boegbeeld van de Vlaamse televisie en kind aan huis in het Middelkerkse Casino. Vandaag staat ze opnieuw voor de klas en is op vele plaatsen in Vlaanderen een veel genodigde ere-gast: Margriet Hermans.

 

Aan tafel met de zee als decor in restaurant Agua del Mar – Ostend Queen in Oostende is Margriet als vanouds weer zichzelf. Grappen, grollen, lachen en vooral genieten. De succesrijke koningin van het Vlaamse lied is niet alleen een topper op de planken, ook aan tafel kent ze haar plaats. “Ik eet graag en geniet van zowat elke schotel, maar mijn voorkeur gaat naar alles van het varkentje. Zonder meer het summum van gastronomie. Hmmm, laat maar komen die varkenspootjes…” lacht Margriet smaakvol.

VARKENTJE IS HEILIG

Terwijl Chef Tom zich in de keuken uitslooft en Patricia en Patrick zich ontfermen over de wijnen, schuift Margriet haar tafelfavorieten naar voor. “Mocht het mijn laatste tafelgenot zijn dan kies ik voor twee mooie voorgerechtjes: eerst een Gebakken tong uit Nieuwpoort, gevolgd door Koninginnehapjes met kleine stukjes tong, gehaktballetjes en wat kalfszwezeriken. Zalig… Laat daarna maar het varkentje aanrukken. Een portie varkenswangetjes, een pootje en niet te vergeten, een staartje. Heerlijk. Bij Chef Johan Segers in restaurant ’t Fornuis in Antwerpen schuif ik graag aan voor zijn krokante varkensbereidingen, schotels die de lekkerbekken naar de Zevende Hemel leiden… Zalig….”

Dit betekent evenwel niet dat Margriet een mals stukje kalfsvlees of een gemarineerde drie maand gerijpte t-bone steak, in boter gebakken, links laat liggen. “Dat gaat er steeds goed in. Natuur gebakken, geen roomsaus. Simpel als het kan, dat is al moeilijk genoeg”, stelt Margriet, gevolgd door een onnavolgbare lachsalvo. Eega Frank geniet mee.

KAZEN TROEF

Een maaltijd is volgens Margriet niet volledig zonder kazen. “Hiervoor kies ik graag voor zachte smeuïge kaasjes met Reblochon, Brie, Cammenbert, Cremeux de Bourgogne, Maroilles, Epoisses en uiteraard de geitenkaasjes als toppers. Neen, geen geaderde kazen. Het moet in de mond smelten”, aldus Margriet die niet direct een zoetekauw is. “Ik eet zo goed als geen chocolade. Pralines? Hooguit een tiental per jaar, op de gastvrouw plezier te doen. Maar een Dame Blanche met wat lopende chocolade, dat gaat nog.

NOOIT SMOOTIES

Margriet is tegelijk een groot liefhebber van groenten en zegt nooit neen tegen een wokgerecht, maar dan wel gekruid. Bij gelegenheid laat ook een stukje Thai of Japans haar niet onverschillig. “In geen geval laat ik me verleiden om eendenlever tot mij te nemen. “Niet omdat ik het niet lekker vind, maar uit overweging omdat de beestjes op een eerder uitzonderlijk onnatuurlijke wijze gevoed worden. Neen, dat kan niet. Daarom wil ik het niet eten. Punt.” Het lachje komt er dit keer niet. Wel nog de melding dat ze ook niet te vinden is voor orgaanvlees, noch voor kaviaar. “Dit is buitensporig duur. Geef mij maar mijn varkentje.”

Het voormalig speerpunt van het Middelkerkse Casino wil evenwel niets weten van al dat moderne gepruts omtrent gezonde alternatieven. “Neem nu de smoothies, gepureerde fruit- of groentedrankjes. Men stelt het voor als een perfect ontbijt. Maar is het helemaal niet. Geniet gewoon van een paar lekkere boterhammen met huisgemaakte jam, wat ham, een gekookt eitje of spiegelei, dat is een ontbijt. Waar gaan we naartoe?”

 

Met Margriet aan Tafel in OSTEND QUEEN – AGUA DEL MAR

Westhelling – Casino Kursaal Oostende

 

 

Georges Keters










>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK

Hartje Côte d’Opale

 

Hotel & Restaurant

La Ferme du Vert

 

Op zowat een uurtje uit de Westhoek en op een boogscheut van de Côte d’Opale ligt, diep verscholen in het groen, een paradijsje. Hier bouwde de familie Bernard de in 1809 opgetrokken herenboerderij uit tot een oord van gezelligheid en een oase van rust: La Ferme du Vert. Aansluitend, en zeker niet te versmaden, wacht een succulente tafel.

 

Jozef en Anny Bernard lieten in 1982 hun oog vallen op dit napoleontisch landelijk pand, lieten alles achter zich en effenden het pad voor hun zoon Thomas die na zijn studies in de Hotelschool Doornik in 2002 de zaak overnam en verder uitwerkte tot het prachtig domein dat La Ferme du Vert nu is. De vijftien fraai ingerichte kamers, cottages en suites getuigen van grote klasse.

VLAMINGEN THUIS

Het laat geen twijfel, het rustige stekje is intussen een Vlaams buitengoed geworden. “Het zijn inderdaad onze beste klanten, levensgenieters en lekkerbekken die houden van een fijne tafel”, stelt Thomas Bernard, geflankeerd door LadyChef Céline Havart, lid Club Hôtelier du Boulonnais. Haar keuken is landelijk, vol smaak, zonder tierlantijntjes en verrukkelijk. We genoten van het Degustatiemenu waarbij de Ganzenlever, de Tarbot, de fijne Hoevekazen (van Fromagerie St. Godeleine) en de Parfait glacé van witte chocolade de hoofdrollen speelden. Heerlijk. La Ferme du Vert staat ook borg voor een Menu Bib Gourmand Michelin.

UNIEKE KAMERS

Een verblijf in La Ferme du Vert is een openbaring. Vredige rust, groen en landelijk genot zijn hier de grote troeven. De kamers zijn dermate uitgewerkt na een kruising tussen een voormalige stevige brok landelijke geschiedenis en het hedendaags comfort. Waar ooit de landbouwers uit de regio Boulogne zich te ruste legden in een of andere schuur wacht vandaag het summum van rust en kalmte in karaktervolle kamers. Een paradijs voor de rustzoeker. La Ferme du Vert staat ook open voor seminaries, feestjes en familiebijeenkomsten. De geschiedenis van deze landelijke parel biedt alvast heel wat perspectieven. Na het genieten van een zachte nachtrust wacht een uitgebreid ontbijt met bakverse en frisse producten, aansluitend een brede waaier kazen van St.-Godeleine.

Het is duidelijk, La Ferme du Vert – eminent lid van LOGIS – biedt alles wat de rustzoeker verlangt. En dat alles zonder een aanslag te plegen op uw beurs.

 

 

LA FERME DU VERT

Thomas Bernard

555 rue du Vert

F – 62720 Wierre-Effroy

+33 (0)3 21 87 67 00

info@fermeduvert.com

www.fermeduvert.com

www.logishotels.com

 

 

Georges Keters

 










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs