GASTRONOMIE & TOERISME Rendez-vous avec le Nord Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon, Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434 Westende, met als doel de horeca, het toerisme, vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke vrijdagvoormiddag even na 10 u.
VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid naar een bestand van levensgenieters, gastronomen, reislustigen, managers, zonnekloppers en natuurliefhebbers + gratis verdeling via VVV-kantoren aan de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide, Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen en in een reeks geselecteerde winkels. Wie een persoonlijk abonnement op adres wenst kan dit mits overschrijving van 20 euro per jaar, over te maken op het PCR-nummer 000-0483943-10 met vermelding "Abonnement 2009".
Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt (op gelijk welke manier) zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten verantwoordelijkheid van de uitgever.
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
27-10-2015
OVERWINTEREN IN GOZO - MALTA
West-Vlaming 35 jaar thuis op eiland
Gozo Malta
DROOMHUIS OP EEN ROTS
IN DE MIDDELANDSE ZEE
Zowat
elkeen die ooit een voet zette op het eiland Gozo, dat deel uitmaakt van de
archipel Malta, kent Amand Veranneman Van Hoeck. Geboren in Roeselare, maar met
wieg en ouder onmiddellijk naar Knokke, weet hij op te groeien en carrière te
maken in Antwerpen. Tot plots na een reis naar Malta hij er een nieuw leven zou
beginnen. In de horeca. In geen tijd bouwde hij Chez Amand uit tot de place to be in Gozo. Het was hard werken,
maar we deden het graag. We verwenden de klanten uiteraard heel wat Vlamingen
vooral met kreeft. Iedereen die Gozo bezocht wilde bij ons komen tafelen. Intussen
werden we een dagje ouder en werd het voor ons te zwaar zodat we de zaak, met
pijn in het hart, overlieten. De zaak blijft tot onze grote tevredenheid
verder goed draaien, vertelt een immer opgewekte Amand Veranneman Van Hoeck.
DHALIA
REAL ESTATE SERVICES
Het zalig
nietsdoen en genieten van de verdiensten van het harde labeur in Chez Amand,
stierf bij de Antwerpse West-Vlaming uit als een kaarsje. Stilzitten is niets
voor mij. Na een paar maand kriebelde het weer en een van mijn vele vrienden
hier in Gozo vroeg om als sales
consultant te willen meehelpen aan de uitbouw van het prestigieus
immobilien agentschap Dhalia Real Estate Services, dat zich vooral richt op
Luxury Living and Select Homes op de Maltese Eilanden. Het eiland Gozo is niet
alleen kleiner dan grote broer Malta, maar is ook groener en mooier. Hierdoor
zit de vraag naar vastgoed de jongste jaren sterk in de lift. En daar zijn heel
wat troeven voor. Wanneer U hier een vastgoed koopt of huurt voor een
lange termijn kunt U genieten van voordelen aangeboden door de Maltese
regering. Sterk gezocht is de formule Buy-to-Rent, een investering met een
return van zowat 5% op het geïnvesteerde kapitaal, geeft Amand Veranneman Van
Hoeck graag mee.
PROPERTIES
En of onze
West-Vlaming zich hier goed voelt. Zelf met pensioen ziet hij heel wat
landgenoten en een brede waaier gepensioneerden naar Gozo afzakken voor een al
dan niet lange of korte vakantie op het eiland. Vanuit Zaventem brengt Air Malta
je in zowat drie uur naar Luqa. Naderhand brengt de ferry Gozo Channel Line je
vlekkeloos van Cirkewwa naar Mgarr. Heel wat gepensioneerden kijken hier uit om
een of ander eigendom aan te kopen en de herfst of de winter van hun leven door
te brengen in luxe op het eiland Gozo. Gezien de prijzen de jongste jaren
alsmaar stijgen is nu aankopen de boodschap. Intussen vonden heel wat van hen
hun droomhuis en dit in de vorm van een appartement, een penthouse of een mini-farm, weet Dhalia sales consultant Amand Veranneman Van Hoeck.
LUXE
TROEF
Een
rondrit op het aantrekkelijke eiland Gozo leert ons meteen dat Dhalia heel wat
luxe in de portefeuille heeft. Neem nu de Kempenski Residences, goed voor een
5-sterren service, waar luxe het ordewoord is, geflankeerd door stilte en rust.
Fort Chambray is dan weer een luxe project in een omgeving waar de Ridders van
St. John geschiedenis schreven. En wat dacht je van het Hal-Saghtrija luxe
project met unieke art flats met fantastische uitzicht op de Middellandse Zee
en de mooie natuur van Gozo. Verder in onze portefeuille beheert Dhalia Select
Homes Properties met daarbij onder andere luxueuze Farmhouses met zwembad,
Townhouses, flats, Duplex and Maisonnettes en onder andere Houses of Caracter
AMANDS
OFFICE
Het is duidelijk,
onze landgenoot Amand Veranneman van Hoeck voelt zich thuis op Gozo, zijn
tweede thuis. Op bezoek in Gozo mag u hem steeds contacteren. Inderdaad, we
halen de belangstellenden op aan de ferry in Mgarr en laten hen Gozo en onze properties zien, uiteraard na afspraak,
besluit een glunderende Amand, samen met David, Amy en Sonia in het gelid om u
wegwijs te maken op Gozo.
Wie intussen
even wil genieten en proeven van de vele troeven van het eiland Malta en kleine
broer Gozo, vindt ruim zijn gading bij Touroperator SILVERJET die niets dan
klasrijke hotels en vakanties weet aan te bieden. The Westin Dragonara Resort,
Hilton Malta en Kempenski Hotel San Lawrence zijn alvast de absolute toppers op
beide eilanden. De gratis brochure valt in uw bus na oproep met tel. 050 700
965
Op
zoek naar een uitstekende tafel, een super organisatie in een uitzonderlijk
concept, afgewerkt met de final touch
van de meester, dan vindt u het zonder twijfel aan Wims Gastentafel, met sterchef
Wim Vandamme aan het fornuis. Indien gewenst kan het ook bij u thuis of op de
gewenste locatie. Wim Vandamme is niet alleen een fenomeen aan de stoof, maar
tegelijk een begenadigd organisator, met alleen oog voor de absolute perfectie.
Men kent het fenomeen:
vrienden uitnodigen in eigen huis, een tuinfeest of zo maar een proeverij van
de beste streekproducten en wijnen, het vraagt heel wat tijd en een vlotte
organisatie. Daarbij zelf kunnen genieten is haast onmogelijk, terwijl u toch
het beste wenst voor uw gasten. Laat die zorgen vanaf nu over aan een op en top
professionele chef die alles voor u tot in de puntjes verzorgd. De ideale
manier om het beste van het leven te proeven en van uw feest een onvergetelijke
gebeurtenis te maken.
STERCHEF WIM VANDAMME
Als er één chef onweerlegbare
adelbrieven kan voorleggen is het Wim Vandamme. Ooit was hij de jongste
Belgische chef met een Michelinster. In zijn restaurant Maison Vandamme in
Zeebrugge wist hij elke gastronoom te verrassen met zijn eigen creaties en
uitzonderlijke keuken. Als man van de zee is Wim een meester in visbereidingen
en goochelthij graag met schaal- en
schelpdieren en kaviaar. De chef is tegelijk kies als het om vlees gaat. Geen
wonder dan ook dat het beste van kalfsrib-eye, hertekalffilet, jonge Bresse
duif, het unieke Kobe-vlees en het onvergelijkbare Wagyu rundsvlees op het bord
komt. Wie een toptafel wenst kan alleen werken met topproducten. Daarom dat ik
dan ook zeer zorgvuldig te werk ga inzake keuze van de ingrediënten. Enkel het
beste komt op mijn werkblad. De veeleisende gastronoom heeft daar recht op, geeft
chef Wim Vandamme graag mee, wat met zich meebrengt dat de epicurist niet met
klamme handen aan zijn diner begint en een speurtocht dient te ondernemen op
ontdekking wat op het bord ligt. Raden naar wat op tafel staat is er bij chef
Wim nooit bij. De ingrediënten zijn puur en behouden aldus hun uitgesproken
smaken, wat de kwaliteit van het product in de kijker stelt. De producten zijn
uiteraard seizoensgebonden en kraakvers.
XCLUSIVE DINING
Goed tafelen vraagt om een
mooie omgeving, de grote stelling van Chef Wim Vandamme, lees Gastronomie met
Stijl. Met hoofdletter. De sterkte van de chef is dat hij niet alleen graag
uitpakt met Private Dining,
hoogstaand koken op locatie, maar tegelijk lekkerbekken en smulpapen tot in de
puntjes verwennend in eigen keuken. Dat kan met een gezelschap van vier tot zeg
maar twintig man, volledig op maat van de klant. Exclusive starlevel Xperience, topgerechten met gepaste wijnen uit
de beste kastelen, zijn hier de sleutelwoorden. Dat alles in alle discretie.
Elk van deze Xclusive Dining
projecten worden op maat en na gezamenlijk overleg samengesteld. Gedetailleerde
briefing zorgt voor een exacte prijsindicatie, alles inbegrepen. Men komt nooit
voor onaangename verrassingen te staan bij de eindafrekening. Steeds alles op
vraag en maat van de klant. En ja, uw enige contact voor de samenstelling van
het menu en of de locatie is chef Wim Vandamme himself. Geen tussenpersonen of
geen agentschap wat zich laat uiten in een 100% persoonlijke bediening.
WIM'S TAFEL
Wims huis aan de Lievekaai
12 in het historische Gent wordt bij elke gelegenheid tot in de kleinste
details aangekleed, van tafelsetting tot muziek, verwelkoming en belevenis in
de keuken. Eigen wijnen meebrengen kan best. Uiteraard kan u ook beroep doen op
de wijnkennis of wijnkelder van de chef. Naast de Xclusive Dining aan de
Lievekaai biedt chef Wim Vandamme zijn topgastronomie ook aan op deze unieke
locaties: Kasteel De Spycker in Sint-Kruis Brugge, Huis De Caese in Brugge,
Paleis op de Meir en Huis Happaert in Antwerpen, Hotel Solvay in Brussel en
uiteraard waar ook in binnen- en buitenland, op vraag van de klant.
Het is duidelijk: verrassend,
veelzijdig, verfijnd, en verrukkelijk, dat is Wim's Tafel. Altijd een
unieke Xperience van Xcellent niveau.
Graag met smaak en met grote klasse geserveerd door topchef Wim Vandamme.
Burgemeester
Janna Rommel-Opstaele trok, in het kader van het Fonds van de Burgemeester, de
Champagne-actie op gang en liet meteen de eerste flessen knallen. Het Fonds
koos dit keer voor Champagne Prévoteau-Perrier, aansluitend label en capsule
van het oud gemeentehuis Westende. Voor het eerst sedert het bestaan van het
Fonds vindt het Kerstfeest voor de alleenstaanden niet plaats in het casino,
maar wel in de gemeentelijke sporthal.
Het viel ons de jongste
jaren sterk op dat heel wat minder bedeelden het casino als locatie als een te
hoge drempel zagen en bedankten voor de uitnodiging. Door ons naar de
Middelkerkse sporthal te verplaatsen hopen we de drempelvrees in te dijken
zodat de alleenstaanden en minder bedeelden vlot de nieuwe locatie zullen
vinden en dat ze kunnen aanzitten aan een feestmaal, volledig geschonken door
het Fonds, stelt de burgemeester, geruggensteund door de tachtig koppen grote groep
vrijwillige medewerkers die zich op Kerstavond donderdag 24 december ontfermen
voor de ontvangst van zowat 420 Middelkerkenaars.
GEMEENTEHUIS WESTENDE-DORP
Voorzitter Fonds van de
Burgemeester Johnny Devey neemt het voortouw en schuift 500 flessen
Prévoteau-Perrier Brut naar voor tegen de prijs van 22 euro per fles of een
karton van zes aan de prijs van 120 euro. Daarnaast pakken we ook uit met een blokje
collectors item van de vijf capsules van de eerste jaren. Hier zien we de
beeltenis van de Watertoren (2008), Rotonde (2009), Dronkenput (2010), Casino
(2011) en Gemeentehuis Middelkerke (2012), te koop tegen de prijs van slechts
20 euro, exclusief verzendingskosten. Dit jaar kozen we voor het Gemeentehuis
Westende-Dorp als label en capsule. Deze jaarlijkse Champagne actie speelt
vooral in op de noden van de inwoners die het met veel minder moeten stellen
dan de gemiddelde Middelkerkenaar. Naast hulp na ongelukken, brand of onder
andere bijstand voor ziekenhuisverblijf pakt het Fonds elk jaar uit met een
voor hen onvergetelijk kerstfeest. En dat willen we in ere houden, geeft
voorzitter Johnny Devey nog mee.
CHAMPAGNE PREVOTEAU - PERRIER
De keuze van het Fonds van
de Burgemeester is een schot in de roos. Champagne Prévoteau-Perrier is al jaar
en dag een vertrouwd figuur in het glas in heel wat restaurants.
Gesticht in 1946 door het echtpaar Henri
Prévoteau-Perrier zetten Delphine Prévoteau en Christophe Boudard het
pionierswerk vandaag met grote klasse verder. Intussen wist dit jonge echtpaar
de harten van heel wat Vlamingen en Middelkerkenaars te winnen. Niet alleen bij
de Middelkerkse horeca met daarbij onder andere Hostellerie Renty aan de Louis
Logierlaan in de schaduw van de watertoren, maar ook bij de particulier die al
ruim een decennia geniet van het parelende gelukzalig vocht dat Champagne
Prévoteau-Perrier is. Het familiaal karakter van deze wijnbouwers is hier dan
ook niet vreemd aan. Een invoerder in
België hebben we niet en willen we ook niet. Het product dient voor zichzelf te
spreken. Kwaliteit in de fles doet verkopen. We zijn de expliciete tegenpool
van de supermarkt. Persoonlijk contact is voor ons heilig. Al onze klanten zijn
intussen vrienden geworden, vertelt Delphine Prévoteau, op stap in de
wijngaarden van het gezellige domein, 21 ha groot en jaarlijks goed voor zowat
200.000 flessen.
FEESTELIJKE BUBBELS
Toppers zijn alvast de standaard cuvée Brut Tradition
(85% pinot noir en 15% chardonnay) Champagne Fonds van de Burgemeester met
de Brut Rosé als leuke tegenhanger met dezelfde samenstelling. Tweemaal subliem
als aperitief. Bij de maaltijd is de Grande Réserve Brut (33% pinot noir, 33%
pinot meunier en 33% chardonnay) dan weer niet te versmaden. Als eerbetoon aan
de beroemde actrice Adrienne Lecouvreur, geboren op 5 april 1692 in Damery is
er nog La Cuvée Adrienne Lecouvreur. Een delicatesse.
PROEVEN IN DE KELDER
De kelders van Champagnehuis Prévoteau-Perrier in Damery
zijn vrij te bezoeken. Genieten ishier
het ordewoord. De ontvangst is koninklijk en spontaan. Delphine Prévoteau is de
charmante gastvrouw, bijgestaan door eega Christophe Boudard die de vinificatie
voor zijn rekening neemt. Een bezoek aan de kelders is zalig en sfeervol. Het
is dan ook genieten van ruim een miljoen flessen die op de consument liggen te
wachten. Het bezoek staat open voor zowel de individueel als groepen, deze
laatste graag op afspraak, waar een gezellige kelder wacht met de beste
flessen.
Hoe dan ook Champagne Prévoteau-Perrier is niet meer weg
te denken aan zee. Het persoonlijk contact met de klant heeft hen groot
gemaakt. Het is hard werken, dag en nacht als het moet, maar alleen op die
manier kunnen onze producten in ideale omstandigheden leveren, besluit
Delphine Prévoteau.
Champagne
Prévoteau-Perrier is in Middelkerke te genieten op het Champagneweekend van
vrijdag 13 tot en met zondag 15 november 2015 elke dag vanaf 10 uur.
Champagne Prévoteau-Perrier
Delphine
Prévoteau en Christophe Boudard
13-15
rue André Maginot
51480
Damery
Tel.:
+ 33 326 58 41 56
IDEAAL
EINDEJAARSGESCHENK
De Champagne met speciaal
etiket en capsule is te bekomen tegen de prijs van 22 euro per fles of 120 euro
per karton van zes flessen. De flessen zijn enkel te verkrijgen bij:
Aromi, Oostendelaan 2, Middelkerke, 059 30.46.49; De Tatsevoet, Paul de Smet de
Naeyerstraat 14, Middelkerke 059 30.38.24; Kapsalon Cared, Leopldlaan 109,
Middelkerke, 059 30.38.24; Café de Tennis bij Mario Declerck, Leopoldlaan 72,
Middelkerke, 047230.14.08;
Burgemeester Janna Rommel-Opstaele, Leffingestraat 23b, Leffinge; Restaurant
Westhinder, Meeuwenlaan 26, 8434 Westende, Tel.: 059 30 85 00 en Verzekeringen
& Beleggingen Natacha Lejaeghere, Westendelaan 285 bus 2, 8434 Westende,
047923 89 42.Telefonisch bestellen kan via 0498 90 58 27
of via mail: Rita.Ramoudt@gmail.com
Uitgebreide receptie met bubbels
en een heerlijk diner inclusief wijnen en waters voor slechts 30 euro
Als jarenlange supporter van KV
Oostende, biedt Charles Lindbergh geregeld voetbalarrangementen aan. Ditmaal
nodigen wij iedereen uit om bij ons te genieten van onze PREVOETBALSTUNT
Pré
Diner KVO - Programma
18:00 uur
Uitgebreide Bubbels receptie
19:00 uur
Filet Charles met pepersaus,
slaatje en frietjes
incl waters en aangepaste rode
wijn Chateau Sipian Médoc
20:00 uur
Vertrek naar het stadium
Prijs: 30 euro
Inclusief
aperitief, diner, aangepaste wijn en waters aan tafel
ENKEL NA RESERVATIE VIA
INFO@CHARLESEVENTS.BE OF 059 80 27 77.
De zomer
mag dan wel achter ons liggen, in het luxe Hotel Heritage blijft de zon
schijnen en sluit men september af met een reeks prestigieuze prijzen. Zopas
ontvingen eigenaars Johan en Isabelle Creytens tijdens een plechtige ceremonie
in het schitterende Sandton Grand Hotel Reylof in Gent, de Award Best Hotel Room for the Corporate Traveller
van België, gesponsord door de internationale Travel IT-specialist Amadeus. En
dit voor de tweede keer op rij. Dit kan geen toeval meer zijn, maar alvast een
bekroning van hard werken met een team dat dagdagelijks ten dienste staat van
de klant.
Deze
prestigieuze prijs wordt toegekend door een panel van drie onafhankelijke juryleden, experts in hoteldesign, technologie
en marketing. Zij bezochten de deelnemende hotels en beoordeelden deze op basis
van verschillende criteria met kwaliteit van het design, originaliteit, comfort
en technologie als speerpunten, aansluitend gastvrijheid en het harmonieus
combineren van klassieke charme met discrete hightech faciliteiten. Een mooie
kroon op het werk, fraai opgebouwd en al 22 jaar een begrip in Unesco-stad
Brugge.
RESTAURANT LE MYSTIQUE
En er is nog meer. Eerder ontvingen Johan en
Isbelle Creytens het fel gewaardeerde Q-Label, uitgerekend door Westtoer en de
Provincie West-Vlaanderen. Idem dito voor het restaurant Le Mystique die zich
intussen met klasse naar de absolute culinaire top in Brugge wist op te werken.
En om de prijzenregen helemaal af te ronden
bekroonde de internationale referentiegids The Luxury Travel Guide Hotel
Heritage met het label Best Luxury Classic Hotel. Dit is
een enorme motivator voor jezelf en je gehele team en bevestigt de visie die we
sinds 22 jaar uitdragen zegt Johan Creytens, geflankeerd door een glunderende
eega Isabelle.
RELAIS &
CHATEAUX
Al die
bekroningen komen er niet zo maar. Johan en Isabelle Creytens zetten zich elke
dag opnieuw in om de verwachtingen van hun gasten te overtreffen met een
uitzonderlijke kwaliteit en onberispelijke service. Samen met hun team mochten
ze al heel wat onderscheidingen in ontvangst nemen.
Hotel
Heritage maakt deel uit van de prestigieuze keten Relais & Châteaux, meer dan 500 charmehotels en gastronomische
restaurants over de hele wereld All around the World, Unique in the World!
Alle 22
kamers beschikken over iPad met gratis high speed internet, Bose
muziekinstallatie met iPod/iPhone dock, Nespresso koffie, Nilson bed met luxueus
linnen en marmeren badkamers met Durance badproducten.
Chef Gregory
Slembrouck tovert met smaken uit de regio in het stijlvolle charmante
restaurant Le Mystique. Een keuken, omschreven door gastronomen als
hedendaags met liefde voor streek en seizoensgebonden producten in combinatie
met World Flavors. Wie zijn culinaire avond relax wil afsluiten kan terecht in
bar Le Magnum met privé bibliotheek en salon met open haard.