Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANSE TAFEL AAN ZEE in NIEUWPOORT

Viert eindejaar aan een authentieke ITALIAANSE TAFEL met

 

Enogastronomia Italiana

 

Claudio Acquaro en Vanessa Beyens

 

Marktstraat 30

8620 Nieuwpoort

tel 0473/489521

info@vinofilia.be

 

 Menu voor Kerst en Nieuwjaar

Antipasto Italiano

(roulade van mozzarella, radicchio rosso, tomaat en tonijn op bedje van

rucola; gegratineerde mossel; groene olijven “Bella di Cerignola”;

gefrituurde olijf all’Ascolana en mozzarellakroketje; roulade van

courgette met ricotta en San Martino ham; mini panzerotti met

scamorza affumicata en tomaat)

 

Crespelle con Fontina, prosciutto cotto e funghi di bosco

Gevulde hartige pannenkoek met Fontinakaas, gekookte ham en

Bospaddenstoelen

 

Involtini di tacchino ripieno con verdure d’inverno e ossobuco di patate

farcite con lenticchie

Roulade van kalkoen, gevuld met winterse groentjes, met ossobuco van

aardappel gevuld met linzen

 

Triologia di Formaggi o Triologia di Dolci

Trilogie van Kazen (Pecorino pepato, Gorgonzola Eccellenza en

Taleggio) of Trilogie van Zoetjes (Tiramisù met speculoos en

gecarameliseerde appeltjes, Mousse van Torrone, Pannacotta met

Limoncello geparfumeerd met verse munt)

Prijs: 30 euro

 

Bestellen:

 

Indien U een kerst- of eindejaarsmenu wenst te bestellen, gelieve dit dan te doen tegen uiterlijk 21 december 2012, met betaling van een voorschot van 50%.

In de periode van de feestdagen zullen wij onze sluitingsdagen

aanpassen, waardoor we zondag 23 en maandag 24 december, alsook zondag 30 en maandag 31 december open zullen zijn.

We sluiten dan op dinsdag 25, woensdag 26 december en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari.

Aangezien het voor ieder van ons Kerst is, schenken we per menu 2 euro aan het Kinderkankerfonds…

 

Prettige Feesten

 

Enogastronomia Italiana

 

Claudio Acquaro en Vanessa Beyens

Marktstraat 30

8620 Nieuwpoort

tel 0473/489521

info@vinofilia.be

 






>> Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITY TRIP ANTWERPEN

Tophotel in Antwerpen

 

Sir Plantin Hotel Antwerp

luxe in oase van rust

Antwerpen is niet alleen de navel van Vlaanderen, maar is tegelijk een ideale locatie om er een paar dagen in te verblijven. De stad ademt zoveel warmte uit dat kiezen uit een waslijst knappe hotels niet makkelijk is. Wie houdt van rust, van lifestyle, een vleugje romantiek, historiek en art-nouveau zal zijn verblijf in Sir Plantin Antwerp nog lang geheugen. General manager “Sir” Wim Van Respaille is uw gastheer, gesteund door een schare nooit aflatende medewerkers die allen het beste voor de gast willen. Luxe in een design hotel in een oase van rust, in een historische wijk.

 

Op een boogscheut van het bruisende stadsleven en het uniek gerenoveerde Centraal Station Antwerpen is een verblijf in dit verleidelijke lifestyle hotel een verademing. Het mag dan net op de rand van de stad gelegen zijn, het bevindt zich in de overigens knap uitgebouwde art-nouveau wijk Zurenborg. Hier kan men verpozen op charmante pleintjes, genieten op het terras van de vele hedendaags uitgebouwde kroegjes om dan nog niet te spreken van de smaakvol ingerichte restaurantjes die bij zwoele avonden het epicentrum vormen van genietend Antwerpen.

176 RELAX KAMERS

Sir Plantin Hotel in Antwerpen is een van de honderd internationale hotels van de Duitse hotelgroep Grand City Hotels, gespecialiseerd in het opwaarderen van hotels. Sir Plantin Hotel was eerder al tweemaal een voormalig hotel dat de uiteindelijk een tijdlang leegstond. Grand City Hotels knapte het intussen op in diverse fasen. Het hotel kreeg in eerste fase een grondige facelift, waarna twee fase het geheel zal afmaken, met het gevolg dat men uiteindelijk 176 relax kamers zal tellen, verdeeld over drie verdiepingen.  Sir Plantin is de eerste in de Grand City Hotel groep die uitgebouwd werd naar een eigen life-hotelconcept: de Sir Hotels. Deze bieden een aristocratische gastvrijheid in een trendy kader en dat tegen een democratische prijs met een meer dan uitstekende verhouding prijs/kwaliteit.

ZAKENLUI & TOERISTEN

General manager Wim Van Respaille is alvast tevreden met de evolutie van dit hotel in zijn nieuwe vorm: “Een van onze zo vele troeven is het feit dat men in ons concept kan genieten van tal van mogelijkheden en faciliteiten die gratis aangeboden worden. Zo wacht in de lobby de klok rond een gratis koffie, thee, chocolademelk en croissants service. Onze klanten, die variëren tussen jong en minder jong, zakenlui en toeristen, zijn – na een nauwgezette enquête – bijzonder tevreden. Er is niet alleen de gezellige bar, net achter de balie met receptie, maar de lounge nodigt graag uit tot korte bijeenkomsten en besprekingen, hetgeen jongere zakenlui vandaag ten zeerste waarderen. Een van de zaken waar we met de ganse crew op werken is het streven naar optimaal verwennen van de klant. Klanten zien terugkomen is minstens zo belangrijk dan elke dag nieuwe klanten te lokken. Het bestaande klantenbestand krijgt dan ook meer dan normaal onze aandacht. Zij kennen het huis, zij weten wat ze er kunnen verwachten. Het feit dat we een flink percentage vaste klanten tellen bewijst dat dit een goede methode is.”

HOOG NIVEAU

Hoe dan ook, het staat als een paal boven water dat Sir Plantin Hotel Antwerpen een schot in de roos is. Niet alleen ligt het designhotel op een boogscheut van het centrum met het resultaat dat de historische monumenten, de uitgangsbuurt en een doolhof van restaurants en eethuizen op wandelafstand te bereiken is. Zo niet brengt een vlotte verbinding met tram en bus je op een drafje ook naar het MAS (Museum Aan de Stroom), het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal, de Zoo en onder andere het magische stadhuis onder toeziend oog van Brabo. En voor wie het niettemin toch allemaal te ver zou lijken om te stappen, net om de hoek van het hotel wacht de historisch architecturaal goed bewaarde site Zurenborg, ontwikkeld tussen 1894 en 1906, vandaag een oase van rust met gebouwen opgetrokken in neo-klassieke en art nouveau stijl.

 

Sir Plantin Hotel Antwerp

General Manager Wim Van Respaille

Plantin & Moretuslei 136-140

2018 Antwerpen

03 271 07 00

info@sirplantin-antwerp.com

www.sirplantin-antwerp.com








>> Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPRESTAURANTS IN ANTWERPEN

ABSOLUTE TOPPERS IN ANTWERPEN

 

DE VIOLIN

Gastronomische pap met een Zilveren Lepel

Op een boogscheut van het Antwerpstadion, in de volksmond gekend als Den Bosuil, ligt een mooi gerenoveerde hoeve. Een beetje verscholen achter een grote groene haag, deuren en blaffetuuren fris blauw-wit geschilderd, oogt restaurant De Violin als een plaatje en belooft als het ware de restaurantbezoeker gezelligheid en rust. Als we binnenstappen worden is het bijna zoals we ons hadden voorgesteld : een zorgvuldig gedoseerde mix van rustieke gezelligheid en moderne toetsen die een gevoel van relax geeft en onze reeds hoog gespannen verwachtingen nog een beetje de hoogte in duwt. We worden bijzonder hartelijk onthaald  door Peter Meersman, eigenaar en onze gastheer.

SUCCULENTE GERECHTEN

Op de kaart van de Violin vind je een selecte keuze van voorgerechten zoals Torentje van huisbereide ganzenlever met parmaham gecombineerd met ganzenleverkrullen en meloenknikkers, of  Slaatje met een spiesje van gerookte of gebraden kwartel vergezeld van appeltjes en appeldressing of nog Gebakken nieroogkreeftjes in een botersausje met korenasperges, spekjes en croûtons. Bij de hoofdgerechten een Zeetong op de wijze van de Violin, Roodbaarsfilet met courgettes en een mousseline van asperge en Spaanse kruiden of nog Mechelse koekoekfilet met een kruidensaus en peterselieaardappelen.  Naast de à la carte biedt Restaurant de Violin nog een Lunchformule, elke middag met aangepaste wijnen en koffie, een Degustatiemenu, vijfgangenmenu volgens marktaanbod en zonder dranken of een Degustatiemenu Deluxe, vijfgangenmenu volgens marktaanbod met een apero naar keuze, een halve fles per persoon  zorgvuldig uitgekozen aangepaste wijn en koffie.

AZIATISCHE ZOMERTERRAS

Tijdens het nuttigen van een glaasje lekkere huischampagne kunnen de rokers in ons gezelschap nog het Aziatische zomerterras ontdekken. Een oase van rust, zeer stijlvol ingericht en een aanrader voor zwoele zomeravonden. We besluiten om de chef de vrije hand te laten en hij vergast ons op een menu met een keur aan smaken en aroma’s. Als voorgerecht presenteert hij ons een Symphonie Violin : een trilogie van twee Sint-Jacobsvruchten in een lichte witte wijsaus, gebakken ganzenlever en zalm met rivierkreeftjesen appeltjes. Klassiek maar mooi gebracht en voortreffelijk ondersteund door een Pouilly Fumé 2011. Het hoofdgerecht, Jonge tarbot met mosseltjes in een lichte ricardsaus, wordt zeer verrassend door een prachtige Clos des Jacobins 1999, Saint-Emilion Grand cru , begeleid. Alhoewel we geen grote dessertliefhebbers zijn, kunnen we toch niet weerstaan aan de huisgemaakte parfait die letterlijk en figuurlijk op onze tong smelt.

DE ZILVEREN LEPEL

De Tafel van de Zilveren Lepel werd vijf jaar geleden opgericht door enkele leden van de Antwerpse Rotary.De gastronmen van de Tafel bezoeken incognito restaurants en beoordelen deze voornamelijk op een goede prijs/kwaliteitverhouding. Aan goede en vriendelijke bediening, netheid en ook aan gezelligheid wordt veel aandacht geschonken. Peter Meersman, Dirk Cerinne en Marleen zijn dan ook zeer vereerd en terecht trots dat zij deze mooie onderscheiding als team in ontvangst mogen nemen. Ze stellen dan ook een speciale Zilverenlepelmenu bestaande uit, een Cassoulette van noordzeevis met ruccolacoulis, Escalope van zalm met een mosterdsaus of een Ibericosteak Blackwell en afgesloten met een Tarte Tatin met vanilleijs en crème anglaise voor. Apero, halve fles wijn en koffie of thee met garnituur inbegrepen aan 50 euro

TRAITEUR & SEMINARIE

Voor al uw recepties en feestjes van 8 tot 200 personen staat het team van restaurant de violin voor u klaar. Thuis, feestzaal of kasteel…met of zonder bediening alle formules zijn mogelijk op uw favoriete locatie. Op de eerste verdieping reserveert Restaurant de Violin voor u een seminarieruimte tot dertig personen. Ook uitstekend geschikt voor vergaderingen of intieme feestjes.

Restaurant De Violin

Bosuil 1 – 2100 Deurne – 03 324 34 04

www.deviolin.be

(Jeffrey Lowyck)

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

 

 Huis De Colvenier, gastvrije verwenning

 

Op wandelafstand van de Groenplaats, in de St.-Antoniusstraat, een zijstraat van de Nationale straat, ligt een statig negentiende eeuwse patriciërswoning. Het behoorde eertijds toe aan gekende Antwerpse families en een goede twintig jaar geleden werd het pand aangekocht en volledig gerenoveerd door zaakvoerder en meesterkok Patrick Van Herck. Ondertussen heeft Huis de Colvenier zich een plaats veroverd aan het Antwerpse Gastronomische firmament en is er niet meer weg te denken.

Opgeleid bij Robuchon in Parijs, t Laurierblad, Scholtenshof en onder andere Bruneau,is Patrick Van Herck een adept van de klassieke Franse keuken die eigentijdse toetsen legt en persoonlijke inspiratie verwerkt in zijn gerechten. Via de open keuken leidt zaal- en wijnmeester Michel Verhoeven ons naar de wijn- en degustatiekelder. De wijnkelders dateren uit 1897 en zijn een sensatie op zich. Het is een aaneenschakeling van kleine keldertjes, nissen en verschillende zeer gezellig ingerichte proefruimtes waar ruim 20.000 topwijnen naast de gekende klassiekers liggen.

APERITIEF IN DE KELDER                                                                                     

De chef, vergezeld door zijn charmante echtgenote Marta do Nascimento komt ons persoonlijk verwelkomen en rondleiden. Bij de nootjes, de olijven en de Parmezaanse kaas, die standaard bij het aperitief geserveerd worden, presenteert onze gastheer een chaud-froid van franse pladijsfilet met een kruiden aromatenvinaigrette.  Een aangename eerste kennismaking van verschillende aroma’s en smaken die veel belooft voor hetgeen nog komen moet. We moeten geen enkel ogenblik twijfelen en geven meesterkok Patrick Van Herck de volledige vrije hand. Op zijn eigen sympathieke manier verzekert hij ons een outstanding culinaire ervaring.

TOPKLASSIEKERS

Als eerste voorgerecht wordt een huisgemaakte ganzenlever met een confituur van vijgen, balsamico en rood fruit vergezeld van een witte Olimpia port gepresenteerd.  Klassiek maar voorteffelijk. We vervolgen met gestoomde rogvleugel op een bedje van prei, garnaaltjes en champagnesaus zeer goed begeleid door Grüner Veltliner 2011 Herzogenburg. Het hoofdgerecht, steak van Wagyu met een rode wijnsaus, is een superbe stukje vlees waarbij de  Antica Enotria Falu Puglia van 2007 uitstekend past. Het dessert laten we aan ons voorbijgaan, maar we sluiten een heerlijke maaltijd af met een selectie kazen om U tegen te zeggen, die met Braziliaanse charme door Marta worden toegelicht en geserveerd. De chef heeft woord gehouden en ons een zeer aangename culinaire avond bezorgd.

GASTENKAMERS

Patrick Van Herck is geen chef die stilzit. Steeds nieuwe ideeën en vooruitblikken in de toekomst. Zo is hij met twee nieuwe projecten bezig : uitbreiding van de wijnbar naar drie verschillende niveaus en de inrichting van een viertal luxueuze gastenkamers in zijn prachtig pand. Zoals we de De Colvenier nu kennen wordt dit zeker een nieuw schot in de roos.


Restaurant De Colvenier

Sint Antoniusstraat 8 - 2000 Antwerpen

03 226 65 73

www.colvenier.be


(Jeffrey Lowyck)








>> Reageer (0)
12-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAFELPLEZIER IN ANTWERPEN

Knabbel en Babbel in Antwerpen

 

 FELIXPAKHUIS : verleden en heden

Op wandelafstand van het MAS, langs de Godefriduskaai ligt de ruim 56 meter lange gevel van het Sint-Felixpakhuis. In 1861, twee jaar na de bouw, werd het gebouw volledig verwoest door een brand. Er werd direct gestart met de heropbouw en na een tweetal jaar werd het pakhuis met  24.412 m² opslagruimte in gebruik genomen voor de opslag van verbruiksgoederen zoals koffie, kaas, wijn, tabak enz…            In 1976 werd het pakhuis erkend als historisch monument en in1985 kwam het pand volledig leeg te staan.                          Na een volledige renovatie vindt het Antwerpse stadsarchief er zijn bestemming. Food en drinks krijgen er ook een eigen invulling met zes verschillende concepten : living, terras, salon, markt, kelder en lichtstraat. Elke locatie heeft een eigen inpassing en wij gaan voor Felix Pakhuis Living. Deze prachtig gerenoveerde ruimte is een gastronomische ontmoetingsruimte geworden en verwent zijn gasten met gerechten en produkten van eigen bodem : tomaatjes uit Melsele, Zwijndrechtse aardbeien, aardappelen uit de polder, zeevruchten uit Yerzeke…. Meer info: www.felixpakhuis.nu

BRASSERIE APPELMANS: heerlijk en helder

Wanneer men van de Groenplaats naar de Onze-Lieve -Vrouwkathedraal wandelt, vindt men in het eerste steegje aan de linkerzij het Papenstraatje waar Brasserie Appelmans & Absinthbar gevestigd is. Op deze locatie, waarvan voor het eerst melding werd gemaakt in de dertiende eeuw  was het kapittel van de kanunniken van de kathedraal gevestigd. Boven de prachtige kelders, waar de kanunniken hun wijn opsloegen, werd in 1900 het huidig pand opgetrokken . Eigenaar Kasper Stuart renoveerde het pand en opende er in 2004 een eigentijdse, loungy brasserie en een wel heel speciale absintbar. De naam Appelmans verwijst naar de bouwmeester van de kathedraal.                                                                     Uit het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod opteerden we voor de lunchmenu aan € 20, bestaande uit steak tartaar als voorgerecht en zeer modern gepresenteerde paling in het groen. Met deze twee klassiekers leverde de chef meteen zijn visitekaartje af : klasse.

Brasserie Appelmans & Absinthbar, Papenstraatje 1, 2000 Antwerpen – 03 226 20 22 – www.brasserieappelmans.be en www.absinthbar.be

PALEIS OP DE MEIR : CAFE IMPERIAL

Wanneer men langs de Meir kuiert of men is er op koopjesjacht, komt men op de hoek van de Wapper en de Meir het prachtige Paleis op de Meir tegen. In 1745 gaf Johan Alexander van Susteren, koopman en enige erfgenaam van het immense familiekapitaal, aan Jan Pieter van Baurscheit de Jonge de opdracht om een stadspaleis te bouwen. Het wordt een patriciërswoning in rococostijl. In 1811 verwerft Napoleon de woning en laat deze volledig herinrichten. Hoewel Napoleon er door zijn verbanning naar Elba nooit verbleven heeft, werd het paleis toch de verblijfplaats van koningen : voor Willem I der Nederlanden was het een geliefkoosde verblijfplaats en Leopold II liet ter gelegenheid van 75 jaar onafhankelijkheid van België een spiegelzaal inrichten. De Vlaamse gemeenschap verwerft het pand in 1996 en laat het volledig restaureren. Erfgoed Vlaanderen neemt in 2004 het paleis in erfpacht en geeft het een functie als publiekspaleis met plaats voor horeca. Op deze prachtige locatie, in linkervleugel,opent het Café Impérial zijn deuren. Men kan er terecht voor een uitgebreid ontbijt, lunch, afternoon tea en dinner. In de rechtervleugel kan men The Chocolate Line van Dominique Persoone bezoeken.

Café Imperial – Meir 50 – 2000 Antwerpen – 03 206 20 20 – www.cafe-imperial.be en www.thechocolateline.be

ACE PLACE : EEN GASTRO – SMASH

Sportievelingen en recreanten kennen het al. Op de rand van de stad wacht Ace Place, waar gastvrouw Magda Klaes elke klant persoonlijk verwelkomt. Het ijs is meteen gebroken. De sfeer optimaal.

In 1895 koopt Ernest Grisar een paardenrenbaan, gelegen op het Kiel. Zijn zoon Alfred richt er een sportclub op met verschillende takken : hockey, cricket, atletiek, voetbal, polo te paard en tennis. Vandaag speelt den Beerschot nog zijn matchen in het Olympisch stadion en komen de tennisliefhebbers aan hun trekken op de terreinen van TC Olympia Beerschot, gelegen naast het voetbalplein.

In het clubhouse van de tennisclub kan men niet alleen een verfrissing gebruiken na een wedstrijd, maar men kan er ook verrassend lekker eten. Taverne ACE PLACE biedt een eerlijke, klassieke keuken aan, zonder franjes maar perfect klaargemaakt.                                                                                            Als voorgerecht proeven we van een zacht gerookte zalm en een rundscarpaccio, prachtig ondersteund door een mooie Aimery – Chardonnay 2009. Bij het hoofdgerecht, een boterzachte Chateaubriand vergezeld van een luchtige bearnaisesaus, presenteert onze gastvrouw Magda Klaes een Barolo 2007 van Bellero. Licht zurige toetsen, veel tannines maar toch zeer aangenaam in de mond en met een belofte voor verdere ontwikkeling. De bediening is professioneel af en wordt dubbel aangenaam door de bijzondere vriendelijkheid van gastvrouw Magda Klaes.                                                                                                                              ACE PLACE is er niet alleen voor de tennisfanaten maar voor alle lekkerbekken en liefhebbers van de goede klassieke keuken.

Ace Place – Jules De Geyterstraat 133 – 2020 Antwerpen – www.olympiabeerschot.be

 

(Jeffrey Lowyck)

 








>> Reageer (0)
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDEJAAR AAN DE KUST

HOTEL SINT-LAUREINS WESTENDE

 

Sylvester 31 december 2012

Menu

Champagne met een bordje vol mondgeneugten

Winterslaatje met kreeft en bloedsinaasappelvinaigrette

Chablis 2008

Bouillon van kwartels met hoorn des overvloeds

Spoon

Hertekalffilet, sausje met Cognac en wintergarnituur

Beaujolais Fleurie 2007

Kaas- en nagerechtenbuffet

Mokka

2 nachten + menu + wijnen + brunch
€ 200,00 pp


menu + wijnen 31-12-2012 19h30

€ 95,00 pp


Brunch
01-01-2013 11h

€ 30,00 pp

Vriendelijke groeten

www.st-laureins.com

info@st-laureins.com








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs