Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw
42ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok
van België 2012
De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende
organiseert op dinsdag 13 maart voor de 42ste maal de Nationale
culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.
De wedstrijd vindt s morgens plaats in de keukens van de
Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant
Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde
oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.
PARELHOEN
De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een
totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema PARELHOEN. De tweede opdracht
wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de
wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van
Auguste Escoffier.
GALABANKET
De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van
restaurant Ostend Queen waarbij chef Koenraad Steenkiste, zelf winnaar van de
Beste Junior Kok 1990, een exquis menu op tafel zet:
Gala Banket
Beste Junior Kok van België 2012
Aperitief Champagne Autréau
Geroosterde poon met groene aspergepunten in harmonie met een
bouillon van gevogelte en tijminfusie
Samenspel van op lage temperatuur gegaarde parelhoen met
vergeten groentjes
Combinatie van chocoladebrownie met de eerste aardbeien en
asperge ijs
Geurige mokka met versnaperingen
Met gepaste wijnen:
Sirius, Bordeaux Blanc 2010,
Le Charme de Marjosse 2009
Aangeleverd door wijn antiquair Bernard VandenDriessche
uit Oostende
Prijs: 85 euro all in
Inschrijven bij:
voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51
93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be
ORGANISATIE
Het geheel van deze wedstrijd na de Culinaire wedstrijd
Prosper Montagné de belangrijkste prijs voor jonge chefs is in handen van de
Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van
voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman,
voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters,
PR-manager Ronny Hubrechsen, culinair manager Wim Casteleyn, ceremoniemeester
Serge Van Daele en zaal manager Paul Desoete.
Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De
Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be

|