Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Champagne voor 20 Jaar

Restaurant De Vlaschaard Middelkerke

Dit jaar vieren Stefaan Lauwereins, Tineke Deryck en Kenzo de 20ste verjaardag van hun restaurant De Vlaschaard, een monument aan zee, Stijn Streuvels achterna. Een restaurant met een ziel, een knus interieur en… een prima keuken. Hier tovert Chef Stefaan – Toque Blanche Orde der 33 Meesterkoks van België – alleen kwaliteitsproducten uit de oven. Alles wat op tafel komt is in huis gemaakt, tot de brede waaier van versnaperingen bij de koffie toe.

Met de zee als voortuin en de polders als de beste producent van landelijke producten pakt de Chef steevast uit met smaakvolle visschotels met tong en tarbot als grote spelers op het bord, aansluitend prima vleesgerechten, met liefde en passie bereid. Discrete en uitstekende bediening van gastvrouw Tineke met een feestelijk Champagnemenu dat geserveerd wordt van

Donderdag 22 maart tot en met zondag 22 april

CHAMPAGNEMENU

Wachtbordje

Oosterscheldepaling met asperges, lamsoor en ganzenlever met boschampignons

Gebakken langoustines met tarboulez van Noordzeekrab, geparfumeerd met safraan en auberginekaviaar

Lamrug met jonge wortelen, raapjes, ras el hanout en crême van geitenkaas

Nagerecht: creatie van de Chef

 

80 euro per persoon – Fles Champagne Guy Cadel voor twee personen inbegrepen.

 

Restaurant De Vlaschaard

Stefaan Lauwereins en Tineke Derycke

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

Tel.: 059 30 18 37

vlaschaard@telenet.be

www.de-vlaschaard.be

Dinsdag en woensdag gesloten






>> Reageer (0)
13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Junior Kok van België 2012

Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw

 42ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België 2012

 De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende organiseert op dinsdag 13 maart voor de 42ste maal de Nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.

De wedstrijd vindt ’s morgens plaats in de keukens van de Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.

PARELHOEN

De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema PARELHOEN. De tweede opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van Auguste Escoffier.

GALABANKET

De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van restaurant Ostend Queen waarbij chef Koenraad Steenkiste, zelf winnaar van de Beste Junior Kok 1990, een exquis menu op tafel zet:

 Gala Banket Beste Junior Kok van België 2012

Aperitief Champagne Autréau

Geroosterde poon met groene aspergepunten in harmonie met een bouillon van gevogelte en tijminfusie

Samenspel van op lage temperatuur gegaarde parelhoen met vergeten groentjes

Combinatie van chocoladebrownie met de eerste aardbeien en asperge ijs

Geurige mokka met versnaperingen

 

Met gepaste wijnen:

Sirius, Bordeaux Blanc 2010,

Le Charme de Marjosse 2009

Aangeleverd door wijn antiquair Bernard VandenDriessche uit Oostende

Prijs: 85 euro all in

Inschrijven bij:  voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be

 

ORGANISATIE

Het geheel van deze wedstrijd – na de Culinaire wedstrijd Prosper Montagné de belangrijkste prijs voor jonge chefs – is in handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters, PR-manager Ronny Hubrechsen, culinair manager Wim Casteleyn, ceremoniemeester Serge Van Daele en zaal manager Paul Desoete.

Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs