Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Restaurant DE KELLE – Koksijde

 

 

Valentijnmenu

 

Van vrijdag 13 tot maandag 16 februari 2009

 

 

Champagne Infini

 

Welkomsthapje Valentijn

 

Kreeft Belle-Vue op de wijze van de Chef, ganzenlever en gerookte paling, infusie van Zeeuwse oesters

 

Gebakken tongfilets als een soufflé met langoustine, sabayon van schorseneren met Chardonnay-azijn, hoopje hoppescheuten met kreukels

 

Tournedos van hertenkalf, taartje van kooltjes, pastinaak en witlof, bulgar met sesamzaadjes en boschampignons, vijg met accaciahonig, saus met oude graanjenever Filliers

 

Exotische taartje vol passie en chocolade, rode vruchten met gefrituurde pistache ijs

 

Koffie en versnaperingen

 

Menu met passende wijnen: 80 euro per persoon

 

 

Restaurant DE KELLE

Zeelaan 265

8670 Koksijde

tel. 058 51 18 55

info@dekelle.be

www.dekelle.be

 

 


>> Reageer (0)
24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

VALENTIJN in Hostellerie-Restaurant RENTY

 

 

Als hapje: huisgemaakte terrine van Kemperkip met pistachenootjes en rucula

 

Twee Gillardeau-oesters, gelei van Tom a Bel tomaten en basilicumsorbet

 

Jonge kabeljauw Skrei, venusschelpen en kokkels, venkelmoesje en verse pasta

 

Roastbeef Blonde d’Aquitaine uit Damme, bintjespuree met ossenstaart, truffel, ganzenlever en oesterzwammetjes, vleeszalfje met Sixtus

 

Passie van bavarois met sorbet

 

Menu met halve fles Champagne Romeo & Juliette

en 2 glazen Saint Amour

 

65 euro per persoon.

 

 

Hostellerie-Restaurant RENTY

Louis Logierlaan 51 (Watertoren)

8430 Middelkerke

059 31 20 77

www.renty.be

www.romeojuliette.be

 

 

 

 


>> Reageer (0)
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK OP ZIJN MOOIST

 

Île de Ré
 eiland van zon, zee en zout

 

Île de Ré, het Eiland Ré, geen kat die weet vanwaar de naam komt. Wat men wel weet is dat dit eilandje, amper 28 km lang en zeer smal – op sommige plaatsen slechts honderd meter – een oord van gezelligheid is. Te danken aan de gemoedelijke sfeer die er al eeuwen heerst in elk van de tien dorpjes. Zon, zee en zout zijn er de grote troeven. En de ezeltjes dragen er een broekje.

 

Île de Ré is eigenlijk sinds 1988 geen eiland meer, maar met vastelandbuur La Rochelle verbonden met een drie kilometer lange tolbrug, evenwel vrij te gebruiken door de inwoners.

De huizen op het eiland Ré zijn laag, leunend tegen elkaar en zo gericht om de dominante windrichting te beletten de woning in te blazen. Om diezelfde reden zijn de straatjes zeer nauw zodat de windrijke weergoden weinig roet in het eten kunnen gooien. Daarenboven zijn de meeste huizen in het wit en voorzien van blauwe of groene luiken. Niet zelden wordt Île de Ré het Witte Eiland aan de Atlantische Oceaan genoemd.

Eiland Ré telt tien dorpjes, allen te vinden aan de kust: La Flotte, Saint-Martin, Rivedoux, Sainte-Marie, Le Bois-Plage, La Couarde, Ars-en-Ré, St-Clement des Baleines, Les Portes-en-Ré en Loix, de een al fleuriger dan de andere. Elke inwoner versiert er graag zijn huis met pastelkleurige stokrozen.

 

VUURTOREN

Een van de leukste plekjes is Saint-Clement-des-Baleines. Hier domineert de Phare des Baleines, de “walvisvuurtoren” in gebruik sinds 1854, toen het de rol van de Vieille Tour (De oude Dame) uit 1682 kwam vervangen, tegelijk een der oudste vuurtorens van Frankrijk. De Phare des Baleines is nog steeds in werking en ook te bezoeken. De vuurtoren is genoemd naar de walvissen, bruinvissen en dolfijnen die er eertijds vaak aanspoelden. De laatste dateert alweer uit 1922. Het licht van de toren reikt zowat 50 km. Wie zich de moeite getroost om de 250 trappen op te klimmen, wordt beloond met een schitterend zicht op het eiland en de Atlantische Oceaan.

 

 

ZEEVRUCHTEN

Het staat buiten kijf, Île de Ré is al eeuwen verbonden met de zeevisserij. Elk van de tien pittoreske dorpjes heeft zijn charme. De eethuisjes laten u dan ook met volle teugen genieten van hun legendarische Fruits de Mers (schaal- en schelpdieren) waarbij de oesters, mosselen, krabben, schelpen, kreeft en langoustines de hoofdrol spelen.

Een van de toplocaties om te genieten van oesters is Huitrière de Ré in La Maison Neuve in Ars-en-Ré waar Tony Berthelot je de zilte parels van de zee op gemoedelijke wijze laat proeven en daarbij een allesomvattende uitleg geeft. Je plukt zelf je oesters uit de authentieke spoelbakken. Héérlijk!

 

HET WITTE GOUD

Nog in Ars-enRé kan je kennis maken met het ambachtelijk winnen van zout uit de zee. Zout en Île de Ré, het is een eeuwen oud verhaal waarbij de monniken uit de Abdij van St-Michel-en-l’Herm in de Vendée al in de 11de eeuw zout wonnen uit de “Marais Salants”. De methode is eenvoudig. Men laat de zoutpannes (ondiepe afgebakende vlakten) vol lopen met zeewater. Wind en zon verdampen het water en het zout blijft over. Simpeler kan niet. De zoutzieder wint uit 33 liter zeewater zowat één kilo grof zeezout. Fijne kristallen kunnen zorgen voor een uitzonderlijke Fine de fleur, een graag gezien product op de tafel van elke chef. Tijdens de herfst en de winter worden de zoutpannes weer klaargemaakt voor een nieuwe oogst. De diverse soorten zout Fleur de fine, Sel aux aromates, Sel fin en Sel gros zijn te bekomen in de Cabane des Sauniers aan de Route de la Prée in Ars-en-Ré.


GASTRONOMIE

Île de Ré zit bol van de leuke adresjes om te genieten van al dat lekkers uit de zee. In elk dorpje vindt je vooral aan de haventjes een fraai eethuisje of restaurant. Een daarvan is alvast bar-restaurant L’Ecluse in St-Clément des Baleines waar Goreti en Alberto Fonte je graag verwennen met oesters, vissoep en staartvis. Proef er zeker ook de warme geitenkaas. Een ontdekking.

Ander topadres is te vinden in La Flotte aan de Quai de Sénac waar men in Aux arômas du Richelieu kan men via een ruim assortiment hapjes likkebaardend genieten van al het mooist dat Île de Ré te bieden heeft, en dat is heel wat. De immer attente Tiphanie helpt je bij de keuze van de hapjes.

Wie verlekkerd is op confituren en kruiden mag zeker niet nalaten even binnen te lopen bij Les Herbiers du Clocher waar de familie Héraudeau met vader Claude en de zonen Thomas, Stephane en Bertrand op basis van planten en kruiden een brede waaier van confituren ambachtelijk maken. Meer info: www.les-confitures-du-clocher.com

Trek in een mooi glas Pineau des Charentes, Cognac of Vins de Pays? Dan is de Vignerons de l’Île de Ré in Le Bois Plage uw adres.

 

EZELS MET BROEKJES

Een de leuke onverwachte attracties is het feit dat de ezeltjes, milieuvriendelijk vervoermiddel bij uitstek voor de visserij, meestal voorzien zijn van broekjes die de dieren moeten beschermen tegen de muggen. Deze taferelen leveren dan ook steevast mooie plaatjes op, tot groot jolijt van de kinderen.

 

WEEKJE ILE DE RE

Hoe dan ook, Île de Ré is zonder meer een verblijf van enkele dagen waard. Het eiland bevat zoveel diversiteiten dat een drietal dagen niet alleen de zinnen verzet, maar tegelijk laat genieten van heel wat moois en… lekkers. Catherine Senand, directrice Île de Ré Tourisme: “Inderdaad, Île de Ré geniet alvast van een microklimaat. Vandaar heel wat aantrek van Belgen die verzot zijn op zonnen en puur genieten. Het eiland leent zich uitstekend om met de fiets te verkennen. Het is zo goed als vlak. Ook de wandelaars en nordic walkers zijn hier aan het feest. Voeg daarbij een uitstekende keuken met zeevruchten en schaaldieren als absolute top. Inzake verblijfsmogelijkheden tellen we zowat 35 drie- en viersterrenhotels. Daarenboven kunnen we bogen op een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit wat een verblijf op Île Ré nog eens zo aangenaam maakt.”

 

PRAKTISCH

Wanneer: Île de Ré kan je het ganse jaar bezoeken, al blijft de periode tussen de Pasen en oktober de beste.

Hoe erheen: met de wagen 900 km waarvan 850 snelwegen, vanuit Brussel.

Met de trein: THALYS brengt je vlekkeloos vanuit Brussel-Zuid naar Parijs-Noord. Daarna vanuit Parijs-Montparnasse naar La Rochelle. Huurauto of taxi (20 minuten) naar Île de Ré.

 

THALYS

Sporen naar Parijs met de THALYS is een plezier. Dagelijkse verbinding vanuit Oostende, Brugge, Gent-Sint-Pieters en Brussel-Zuid. De reis Brussel-Parijs duurt 1.22 uur. Een heenreis Oostende-Parijs is er al vanaf 25 euro in Comfort 2 (Smoove-Tarief) en vanaf 77 euro in Comfort 1 (OptiWay-Tarief). Senioren en Jongeren kunnen ook genieten van diverse kortingen.

De Service in Comfort 1 is zo goed als complete: maaltijd aan de zitplaats geserveerd, een keuze van dagbladen en tijdschriften en (bijna) op alle treinen WiFi internet toegang.

Meer nog: dank zij het tarief Elk Belgisch Station zijn de THALYS-tickets ook geldig op de binnenlandse treinen in België. Deze reisformule geeft u voor enkele euro’s extra e mogelijkheid om met een binnenlandse trein op het nationale spoorwegnet in België van of naar Brussel-Zuid te reizen.

Meer info en of reservering: THALYS-infonummer 070 66 77 88 en in alle infokantoren van de NMBS-stations en erkende reiskantoren.

 

Met dank aan Nathalie Compagnon (ACSI France), Catherine Senand (directrice Toerisme Île de Ré), THALYS en Le Richelieu – Thalasso & Spa ****L in La Flotte.

 

                                                           ooooooOOOOOoooooo

 

 

 

Luxe en Spa in La Flotte – Île de Ré

 

Le Richelieu
 paradijs aan de Atlantische Oceaan

 

Het witte eiland, zeg maar Île de Ré, telt zowat 35 drie- en viersterrenhotels. Een daarvan is alvast Le Richelieu in La Flotte. Dit viersterren de luxe hotel-restaurant is lid van de prestigieuze keten Relais & Châteaux terwijl het restaurant goed is voor één Michelin-ster. Eigenaar Richard Gendre volgt alles op de voet en is een uiterst joviale gastheer.

 

Meer nog, sinds 1992 is Le Richelieu tegelijk hét oord bij uitstek voor Thalassa en Spa waarbij een team met professionele begeleiders het beste wat op het vlak van de thalassotherapie te vinden is naar voor schotelt.

Elk van de 34 kamersen zes appartementen zijn juweeltjes en lonken naar de zee met harmonieuze marinekleuren en dito meubelen. Juist, de zee is nooit ver weg. Het reuze terras met uitnodigende groene tuin en de vele kamerterrassen zorgen voor een ongekend uitzicht op de weidse Atlantische Oceaan.

 

MICHELIN

Het restaurant van Le Richelieu is er eentje om met volle teugen van de te genieten. In de keuken zorgt Chef Richard Prouteau voor staaltjes van hoogstaande gastronomie. In de zaal zorgt restaurantdirecteur Eric Magnaud voor een uitstekend verlengstuk. Op tafel uiteraard succulente schotels en wie voor de verandering eens wil genieten van een Zeevruchtenschotel krijgt het beste van het beste op tafel. Kreeft, oesters, krab, palourdes, garnaal, wulken, gamba’s en de beste langoustines zijn een lust voor het oog en een streling voor het gehemelte.

 

THALASSO & SPA

Met de inplanting van de Thalasso & Spa is hotel Le Richelieu uitgegroeid tot een begrip omtrent thalassotherapie. Over een oppervlakte van 800 m² beschikken de begeleiders over een geraffineerd kader waarin de gebruiker naar hartelust kan van genieten, te danken aan het gebruik van gereputeerde producten asl Thalgo, Pevonia en onder andere Klapp.

Inzake behandelingen is de Cure Sérénité de grote vedette. Sinds dit jaar is er ook de initiatie Qi Qong, Chinesen lichte lichaamsdans die je naar het toppunt van relax brengt. De Thalasso en Spa staat ook open voor allerlei hydro-massages, zoutbaden en algenomwikkelingen.

Heel wat kuren kunnen worden gecombineerd met een kort verblijf in het hotel. De Thalasso & Spa staat uiteraard ook open voor niet-residenten. Nog dit jaar mag men er ook de Power Plate verwachten.

 

LA JOLIE BRISE

De familie Richard Gendre bezit iets verder op aan de rue du 8 mei, met La Jolie Brise nog een 3-sterrenhotel, samengesteld uit appartementen met twee en drie kamers. Dit fraaie hotel met zwembad, behoort evenwel niet tot de keten Relais & Châteaux.

De appartementen getuigen evenwel van charme en zijn allen uitgerust met kleine keuken voorzien van alle comfort om het je verblijf zo leuk mogelijk te maken.

 

Hotel Le Richelieu mag dan wel niet het goedkoopste hotel van het Witte Eiland zijn, het getuigt van grote klasse en het comfort laat toe optimaal te genieten van al dat moois dat Île de Ré te bieden heeft.

Le Richelieu ****L

Familie Richard Gendre

44, avenue de la Plage

F – 17630 LA FLOTTE - ILE DE RE

Tel.: +33 (0)5 46 09 60 70

info@hotel-le-richelieu.com

www.hotel-le-richelieu.com


Georges Keters 
 

 

 

 

 

 

 






>> Reageer (0)
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EUROSTAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

EUROSTAR

 VOERT OPNIEUW SNELSTE REISTIJDEN EN NORMALE DIENSTREGELING IN
VANAF 23 FEBRUARI

 - Terug reistijd van 1u51 Brussel – Londen

- Meer treinen en vroeger vertrek

- Directe verbinding tussen Brussel en Ashford

- Uitstekende punctualiteit zal nog verbeteren

Eurostar, de hogesnelheidstrein die België en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt rjdt vanaf maandag 23 februari 2009 terug met snelste reistijd van 1.51 uur naar Londen, en tot 10 treinen per dag.

De terugkeer naar de volle capaciteit van Eurostar volgt op de aankondiging van Eurotunnel, de eigenaar en uitbater van de Kanaaltunnel, dat de herstelwerken tegen 10 februari klaar zullen zijn. Hierdoor kan Eurostar de overgang naar de nieuwe dienstregeling plannen en implementeren. De werken vinden plaats in het deel van de tunnel dat bekend staat als

Van 10 tot en met 22 februari blijft Eurostar rijden volgens de bestaande dienstregeling, met enkele treinen die vroeger zullen aankomen dan gepland.

Vanaf 23 februari heeft Eurostar terug de normale dienstregeling, met alle treinen terug op volle snelheid. De snelste non-stop reistijden van Eurostar zijn dan terug van kracht: Brussel – Londen in 1u51, Parijs – Londen in 2u15, en Lille – Londen in 1u20.

Het aantal treinen neemt toe tot 10 per dag op de route Brussel – Londen en 19 per dag op de route Parijs – Londen. Door de volledige capaciteit in de tunnel kan Eurostar terug gebruik maken van het optimale vertrekschema. Zo vertrekken de meeste treinen vanuit Brussel opnieuw vroeger, waardoor reizigers in Londen extra tijd krijgen om zaken te doen of te genieten van de stad. De interval in de huidige dienstregeling, die een gevolg was van een beperkte capaciteit in de tunnel, valt daarmee weg. De exacte timings van de treinen zijn te vinden op eurostar.com.

Eurostar voert vanaf 23 februari een nieuwe rechtstreekse verbinding in tussen Brussel en Ashford. Door het incident in de tunnel was deze trein uitgesteld sinds december vorig jaar. Daarnaast komt er ook een rechtstreekse Brussel – Calais op zaterdag en een Calais – Brussel op zondag.

Richard Brown, CEO: “we zijn erg blij dat Eurostar terug de normale snelle reistijden kan aanbieden, waardoor het centrum van Brussel, Parijs en Rijsel en Londen  maar op  respectievelijk 1u51, 2u15 en 1u20 van elkaar liggen. Dit is fantastisch nieuws voor onze reizigers, want een zakenreis gaat voortaan sneller, en een toeristisch uitje naar de overkant van het Kanaal wordt stukken aangenamer.”

“Eurotunnel heeft prachtig werk geleverd door de werken op zo’n korte tijd af te werken. Zeker als je rekening houdt met de schaal van de ramp en de logistieke moeilijkheden die werken in de tunnel met zich mee brengt.”

Eurostar


>> Reageer (0)
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooiste steden in Europa

Gastronomie & Muziek hand in hand

Boedapest is pure verwenning

 

Waar ooit keizers en koningen over de wereld regeerden is het er vandaag puur genieten. Geschiedenis, zon, wijn, gastronomie, bos, watersporten én heilzaam zwemmen in thermale baden, je vindt het allemaal in het wondermooie Hongarije, hartje hoofdstad Boedapest.

 

Budapest ligt op minder dan twee uur van Brussel. Vliegen met de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malev is een plezier. Je duikt meteen in een andere wereld: Hongaars wordt nergens anders gesproken en de geschiedenis druipt er zo van de talrijke majestueuze gebouwen en kastelen.  Een waslijst van uitstekende eethuizen, internationale concerten en muziek maken elke verblijft in Boedapest tot een feest. Boeda en Pest strekken zich uit langs de beide oevers van de Donau. Als cultuurliefhebber vindt men er werkelijk alles: Romeinse overblijfselen, imposante Turkse gebouwen, barok, art nouveau, art déco en moderne architectuur. Voeg daarbij de 37 musea, een 50-tal theaters een imposante opera en je verveelt je geen seconde.

 

PALACE OF ARTS

Een der absolute culturele hoogvliegers is alvast het Palace of Arts, het Kunstpaleis, een majestueuze infrastructuur die zijn gelijk in Europa niet kent. Het Nationaal Hongaars Philharmonisch Orkest is er regelmatig te gast en Adam Fischer, directeur Hongaars Nationaal Operahuis is er regelmatig te gast. Ook Jolan Török, directeur Nationaal Dans Theater en volksmuziekspecialiste Bea Palya zijn er kind aan huis. Het was in het Kunstpaleis naderhand met volle teugen genieten van het concert van Leonard Bernstein, een juweeltje op het vlak van de moderne muziek.

 

STEVIGE KEUKEN

Maar van al dat cultureel genieten krijgt men dorst en honger. Ook hier geen gebrek aan kwaliteit. Hongaren zijn van oorsprong een nomadenvolk en verzamelden dan ook via diverse inmengingen heel wat gastronomische culturen met Oostenrijkse, Turkse en Franse impulsen. Tot de grote specialiteiten herkennen we graag de Hongaarse salamiworst, de paprikasoorten, het rookspek, de fogas – een snoekbaars uit het Balatonmeer – de Tokajer-wijn en de Barack palincka, abrikozenjenever, een delicatesse. Inderdaad, Hongarije mag dan wel klein zijn in oppervlakte en in bevolking, culinair mag het tot de groten gerekend worden. Proef er zeker eens de halaszlé, heerlijk vissoepje, de libamaj, gebraden ganzenlever en natuurlijk de onverbeterlijke goulash verfijnd met paprika, het onvolprezen Hongaarse handelsmerk. Bovendien is een restaurantbezoek bijzonder democratisch.

 

GRUNDEL

Een van de absolute toppers in restaurant Grundel, Allatkerti ut 2 in 1146 Boedapest, door heel wat gastronomische magazines verkozen tot de nummer één van Boedepest. Het huis is uitgegroeid tot een culinair symbool van de stad, dit door toedoen van Karoly Gundel met hoogtepunt in 1912 waarbij restaurant Grundel het meest elegante eethuis van Centraal Europa was. Toscanini, Chaplin en onder andere Madame Curie waren er regelmatig te gast. In 1992 werd het volledig gerenoveerd en straalt vandaag de glorie van de jaren 1900 uit. Tzigane- en operettemuziek fleuren lunch of diner op.

Op het bord ruime keuze uit klassieke zowel als typische Hongaarse gerechten. Voeg daarbij de onverbeterlijke dienst van zaalmeester Adam Kovacs en je culinaire uitstap naar Grundel kan niet stuk. Meer info: www.gundel.hu en info@gundel.hu

 

DIO

Andere heerlijk culinaire oase is Dio Restaurant & Bar, Sas utca 4 in 1051 Boedapest. Hier zwaait Péter Toth de scepter, bijgestaan door Sandor, Edith en Zultan. Het interieur is een uitstekend huwelijk tussen modern en belle epoque. De Goulash soep is er van het beste gehalte terwijl je beslist even dient te proeven van de Mangalicaflekken friss salataval es steak burgonyaval, zeg maar lokale steak met een bijzonder heerlijke speciale licht pikante saus geserveerd met heel dikke friet. Meer info: www.diorestaurant.com en dio@diorestaurant.com

 

LOU LOU

Na een leerschool in diverse tophotels en een leven als F&B bij diverse Kempenski-hotels weet eigenaar Rudits ‘Charly’ Karoly sinds 12 jaar met zijn leuk en charmant restaurant Lou Lou heel wat liefhebbers van de Franse klassieke keukens binnen te halen. Restaurantmanager Kata Balaz en zaalmeester Richard Pota zorgen voor de rest. Het interieur oogt modern met een knipoog naar het speelse leven in Parijs.

Meer info: www.loulourestaurant.com en RK@loulourestaurant.com

 

Met dank aan de Toeristische Dienst van Hongarije, directeur Péter Urbanyi en assistent-directeur Dries Caems, de Hongaarse Luchtvaartmaatschappij MALEV, Zara Boutique Hotel Boedapest en Andras Vereckei.

Meer info: www.visithongarije.be en bij je vertrouwde reisagent.


Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hartje COLMAR - FRANKRIJK

 Hostellerie Le Maréchal oase van luxe

 

Luxe en een succulente keuken en je weekend of midweek kan niet meer stuk. Om er even uit te zijn, even te relaxen en te genieten van de geneugten des levens hoef je geen vlucht van tien uur. Op een zestal gezellige uurtjes met de wagen ben je in Hostellerie Le Maréchal, in “Petite Venise”, gerenommeerd kwartier hartje Colmar, Elzas, Frankrijk. Baden in een oase van luxe en genot.

 

Dit charmante 15de eeuwse pand heeft alles wat men zich kan dromen. De dertig suites en de kamers ademen stuk voor stuk geschiedenis uit en getuigen van grote klasse. Het is dan ook vorstelijk genieten in kamers die allen luisteren naar namen van gereputeerde musici. Het is dus letterlijk en figuurlijk wegdromen tussen de lakens in de suite van Bach of Wagner, of genieten van de bubbelende jacuzzi in de klassiek ingerichte kamers – met romantische baldakijn – van Händel, Mendelsohn, Liszt of Debussy.

Aansluitend is er het gastronomische restaurant A L’Echevin, waar chef Thierry Chefdeville met liefde voor de Franse keuken het beste uit de oven tovert. In alle culinaire gidsen scoort restaurant A L’Echevin dan ook zeer hoog.

 

PURE LUXE

Dat alles is het werk van de familie Bomo dat met Gilbert en Ingeborg de basis legde van dit succes. Roland en Marianne Bomo volgden hen naderhand op. Vandaag staat Alexandre Bomo borg voor de derde generatie en is de ideale gastheer. Zijn bezorgdheid om het welzijn van de gasten is legendarisch. Geen wonder dan ook dat president Jacques Chirac, Iwan Rebroff en onder andere de Russische vioolvirtuoos  Rostropovitch er ooit logeerden en genoten van de culinaire hoogstandjes.

Hostellerie Le Maréchal en restaurant A L’Echevin is dan ook gewaardeerd lid van het Romantik Hotels & Restaurants International, Small Luxery Hotels of the World, Châteaux & Hotels de France en prestigieuse Johansens.

 

ARRANGEMENTEN

De familie Bomo pakt uit met enkele alles omvattende arrangementen waarbij lichaam en geest tot in de puntjes opnieuw op het juiste spoor komen te staan. Een verademing hartje Elzas.

Met de Etape Gourmande, Weekend Fin Gourmet, Etape Romantique is het genieten van pure luxe in al zijn vormen. Alle info op adres:
   

Hostellerie Le Maréchal****

& Restaurant A l’Echevin

Familie Bomo

4-6 Place des Six Montagnes Noires

68000 Colmar

Frankrijk

+ 33 3 89 41 60 32

info@hotel-le-marechal.fr

www.hotel-le-marechal.com

 

Romantik Hotels & Restaurants International

info@romantikhotels.com

www.romantikhotels.com

 

Georges Keters

 

 

 


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smullen aan Zee

Hostellerie Renty Middelkerke

Kreeft en kwartels zorgen voor feest op het bord

Maandmenu

Carpaccio van tonijn, rucola en parmigiani

Halve kreeeft Delphine, gember en kerrie, carnaroli acquarello rijst

Ontbeende kwartels Guillaume, ganzenlever, appeltjes, calvados en Parmentier van knolselder

Assortiment van geaffineerde kazen (+ 7 euro)

Sorbert van citroen-vodka
of
Assortiment van geaffineerde kazen (+ 4 euro)

Prijs: 39 euro.

Menu wordt geserveerd voor het volledige tafelgezelschap

HOSTELLERIE RENTY
Louis Logierlaan 51
8430 MIDDELKERKE
Tel.: 059 31 20 77
www.renty.be
www.romeojuliette.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk op zijn best

Frankrijk op zijn mooist

Nièvre verdoken schat in Bourgogne

 

Bourgogne of Bourgondië, regio van grote wijnen, fraaie hellingen en valleien, agrariërs en levensgenieters aansluitend heerlijke gerechten, is zonder meer een der mooiste streken van Frankrijk, waar kwaliteit troef is en genieten er het ordewoord is. We lieten de rijke wijngaarden even links en ontdekten de regio Nièvre met heerlijke schatten als Morvan, Vézelay, Nevers en onder andere Cosne-sur-Loire.

 

Dat Bourgogne veel meer is dan de wereldbekende mosterd van Dijon, dan Sancerre, Pouilly-Fumé, Reuilly, Gevrey-Chambertin, Nuits-St-Georges, Meursault of onder andere Puligny-Montrachet, ontdekten we al meteen toen we heerlijk verdwaalden in het Nationaal Park van Morvan, op zoek naar het lieflijke dorpje Fachin, goed voor 105 inwoners, waar Denis en Claudine Jubert op hun domein Moulins des Morvans een vijftal kamers uitwerkten, temidden 5 ha groen, bos en rivieren, in de buurt van Château-Chinon, Etang du Châelet, Bribracte en Autun. Met gastheer Denis Jubert aan het fornuis zit je op rozen. De Schapenschouder vergezeld van een Frans rood flesje zorgt meteen al voor smakelijke sensatie. Buiten waakt Schweppes, de herdershond, binnen ronkt Tonic, de huispoes. Een adres om te onthouden: www.chambres-hotes-morvan.com en moulinsdesmorvans@wanadoo.fr

 

BIBRACTE

Nog meer natuur is te ontdekken in Saint-Léger-sous-Beuvray waar de archeologische Keltische site Bibracte je ruim 2000 jaar geschiedenis laat bewonderen. Gelegen op en rond de Mont Beuvray werd deze site door de Galliërs gesticht op het einde van het IJzertijdperk, 2de eeuw voor Christus. Geschiedenis, archeologie, natuur, architectuur en diverse tentoonstellingen houden je beslist een dag in de ban. Op het terrein wordt door gespecialiseerde scholen, archeologen en historici nog steeds gezocht naar waardevolle voorwerpen, ooit gebruikt door de Kelten. In het aanpalend museum leren we hoe ze groeiden, leefden en overleefden in vaak barre tijden, doorspekt met plunderingen, oorlogen en bloedige invasies. Vandaag is Bibracte een stuk vreedzamer, een schitterende culturele en historische site waar de liefhebbers nauwelijks genoeg van krijgen. Hier blaast de archeologie de geschiedenis nieuw leven in. Een bezoek aan deze unieke locatie sluit men niet af zonder geproefd te hebben het Repas Gaulois in restaurant Chaudron, in het museum. Tot groot jolijt van gids Pascale Plaza. Kip, linzen, varkenspootjes, spinazie (chénopode) en notentaart staan op het vaste menu, kruik Keltisch bier binnen handbereik. Wie zich wil verdiepen in de Keltische keuken, het boekwerk La Cuisine Gauloise, goed voor 297 recepten, wacht op u.

Meer info: www.bibracte.fr en info@bibracte.fr

 

DRUIVEN ALS BUUR

Hartje wijngaarden van de Pouilly Fumé en met zicht op deze van Sancerre, laat de familie Thierry Redde in Saint-Andelain, wijndorpje aan de boorden van de Loire met de Bourgondische leuke stekjes Nevers, Morvan, Berry en Sologne in de onmiddellijke omgeving, u genieten van een uitzonderlijk verblijf in een authentieke woon- of kermiswagen, een “roulotte” stellen onze zuiderburen.

De woonwagens zijn te vinden net aan de rand van de 40 ha grote wijngaard van de Pouilly Fumé. Absolute rust is hier de boodschap. Gezonde ontspanning voor geest en lichaam is hier dan ook absolute troef. Alleen de rijpende druiven zijn uw naaste buren.

Genieten in een woonwagen geeft de “bewoner” een vierdubbel gevoel: natuur, rust, hotel en ontspanning. De natuur zorgt met de uitgestrekte wijngaarden voor ongekende rust, inclusief super-de-luxe zonsondergang. Het verblijf in de wagen met alles er op en er aan zorgt voor het thuisgevoel, met hotelservice, al blijft de geest van de “zigeuner” u nooit los te laten. Heerlijk gevoel, temidden een zee van stilte.

De omliggende regio brengt daarenboven niets dan gezonde ontspanning waarbij wandelen, kanovaren, golfen, fietsen en vissen de hoofdrol spelen. Een bezoek aan de wijngaarden van Saint-Andelain, Pouilly-sur-Loire en Tracy-sur-Loire zijn niet te versmaden terwijl het Pavillon du Milieu de la Loire alle geheimen van de streek prijs geeft.

 

ROULOTTE

Wie kiest voor een verblijf in een woonwagen, zeg maar “roulotte”, kiest meteen voor vrijheid. De wagen is voorzien van vier slaapplaatsen, groot dubbelbed en twee singels. Een kookplaat met afwasbak laat toe wat te kokkerellen terwijl een airco zorgt voor afkoeling bij zwoele zomers en een elektrisch vuurtje gezellige warmte straalt tijdens koelere avonden. Een wasplaats met douche vult het geheel aan. Ideaal voor een gezin van vier personen. Het staat je vrij om volledig zelfstandig te zorgen voor elke maaltijd. Evenwel kan gezorgd worden voor een ontbijtmand, indien gewenst.

De roulotte is te huur per dag, per week of per weekend.

Elk verblijf in de roulotte kan worden uitgebreid met een middag of avondje Kotagrill, naar Fins model uitgewerkt chalet dat is ingeplant naast de woonwagen, en volledig is uitgerust voor een pure barbecue. Bij frissere dagen kan men in het chalet smullen, bij zwoele avonden wacht de gedekte tafel in de tuin. Op de grill streekproducten met Crottin de Chavignol, Charolais en onder andere artisanale charcuterie, aangevuld met wijnen Pouilly Fumé en Sancerre van het eigen domein Michel Redde & Fils. Meer info: info@roulottes-pouilly-sancerre.com,

www.roulottes-pouilly-sancerre.com en www.michel-redde.com

 

RESERVAAT VAL DE LOIRE

Nog meer natuurgenot is te beleven op de wandelingen om en rond de eilanden in het Natuurreservaat Val de Loire. De Loire, vaak omschreven als de laatste grote wilde rivier van Europa, vormt tussen de bron en monding een zeer gecontrasteerd scala van landschappen. In het middelste Loiregebied slijt deze grillige rivier de oevers uit of zet zand af, zodat er eilandjes ontstaan die op andere plaatsen worden meegevoerd. Zo ontstaat een wirwar van geulen die tussen de beboste eilandjes kronkelen. Typisch voor deze regio. De plantengroei is hierdoor bijzonder variabel zodat liefhebbers hier een ferme kluif aan hebben. Elke tocht start steevast aan het ecomuseum Pavillion du Milieu de Loire in Pouilly en is een ware belevenis. Men waant zich bijwijlen midden de brousse. Leuk is naderhand een tripje met de platboot, houten vaartuig dat eertijds allerhande goederen en levenswaren verscheepte tussen de eilandjes. Jérome Derangère is niet alleen een begenadigd visser, maar tegelijk gepassioneerd door de geschiedenis van de Loire. Hij pakt dan ook graag uit met vistochten en uitstapjes, inclusief een heuse lunch met wandeling of diner bij kaarslicht in het bos. Romantischer kan niet. Meer info: www.weekendloirenature.com en www.pouillysurloire.fr

 

GASTRONOMIE

De regio om en rond Pouilly-sur-Loire zit derhalve bol van de leuke culinaire adressen. Nieuw in hotel Le Relais Fleuri met restaurant Le Coq Hardi zijn Chef Dominique en Françoise Fonseca. Ze schuiven u – na een zwerftocht doorheen Schotland – sinds april 2008 de meest smaakvolle streekproducten voor. De Fritures de Loire (gefrituurde visjes – ablettes en goujons) zijn een must. Geniet evenwel ten zeerste van de Pigeon en feuille de noyer rôti aux petits oignons of Pavé d’espadon rôti aux épices et fenouil confit. De Chariot de fromages mag evenmin ontbreken en voor een nagerecht gaan de ogen vooral naar een heerlijke Contraste café chocolat grand cru.

Fijnproevers zullen zich vlug thuis vinden op de kaasboerderij van Port Aubry waar Marguerite en Emmanuel Melet in Cosne-sur-Loire al jaar en dag zorgen voor het beste van het beste: Fromages de Chavignol. De zowat 500 geiten hebben het naar hun zin en worden tot in de puntjes verzorgd. De Cavignol is daarenboven van opperbeste kwaliteit.

Idem dito mag je stellen bij de ganzenkweker Frédéric Coudray in Donzy. De ganzen genieten volle vrijheid en vormen volgens vader Roger aldus de ideale bodem voor een uitstekende foie gras.

 

NEVERS

Als er iemand Nevers, de hoofdstad van Nièvre, beter kent dan Philippe Audoin dan mag deze zich nu opstaan. Philippe, verantwoordelijke Dienst Communicaties Nièvre, kent zijn regio als geen andere. “Het is een stad met duizend gezichten, waar men best meerdere dagen kan spenderen om alles rustig te bekijken en tegelijk te genieten van alle troeven “, zegt een gelukkig ogende Philippe Audoin.

“Voor velen is Nevers de stad waar Bernadette van Lourdes haar laatste rustplaats heeft gevonden. Maar de geschiedenis van Nevers gaat tot diep terug in de middeleeuwen. De Porte de Croux, archeologisch museum uit de 14de eeuw, de romaanse kerk Saint-Etienne en de kathedraal uit de 10de eeuw zijn schitterende parels uit de rijke geschiedenis van deze stad, ook wereldwijd gekend voor zijn aardewerk. Het Hertogelijk Paleis uit de 16de eeuw is een pareltje inzake gotiek en renaissance en in de kapel van het Sint-Gildardklooster is het reliekschrijn van Bernadette Soubirous, zeg maar Bernadette van Lourdes en gestorven in 1879, te bewonderen. Dagelijks komen honderden pelgrims uit alle hoeken van de wereld het schrijn bewonderen” aldus nog Philippe Audoin. Meer info: www.nievre-tourisme.com

Voor de hongerige magen wacht José Riera je elke dag tot 23 uur op voor gezellig tafelwerk in zijn restaurant Riera Porte du Croux. Uitgebreide kaart met heel wat typische streekspecialiteiten. En zoals hij zelf stelt: Comme d’habitude rien que du bon! Meer info: www.restaurant-riera-porte-du-croux.com

 

HET BLAUWE GOUD

Nog een van de grote troeven van Nevers is het aardewerk. Meester-pottenbakkers zorgen al sinds de 16de eeuw onafgebroken voor hogetemperatuursaardewerk, een techniek afkomstig uit Italië. Deze bestaat uit het bakken van stukken in twee fasen: één keer op 980 graden, vervolgens op 940, wat fraaie resultaten oplevert. Nadeel van deze hoge temperaturen is het beperkte kleurenpalet. Vandaar dat alleen blauw, groen, okergeel en zwart tegen deze hitte bestand zijn. Een van die kleppers is het huis Montagnon, met Gérard al aan de vijfde generatie toe. Meer info: www.faience-montagnon.com

 

CHÂTEAU DU FOUR DE VAUX

Nevers mag dan wel doorspekt zijn van leuke hotelletjes, een steenworp verder wacht met Château du Four de Vaux  in Varennes Vauzelles een pas gerestaureerd 19de eeuws kasteel. Sébastien Ferton wist in enkele jaren deze halve ruïne om te bouwen tot een parel. De vijf kamers en suites zijn ruim en rijkelijk voorzien van antiek, stijlvolle meubels die de tijd doen stil staan. Sébastien Ferton wil het kasteel een tweede leven geven en gaat straks ook nog de kapel van kasteel een nieuw kleedje geven. De kamers Darjeeling, Earl Grey en Impérial en de suites Samovar en Ceylan worden verhuurd via de formule kamer & ontbijt, ontbijt dat opgediend wordt in het salon, bij de open haard. Ideaal verblijf voor een weekendje uit. Meer info: www.chateaudufourdevaux.com

Château du Four de Vaux heeft geen restaurant. Nevers zit evenwel bol van de leuke adresjes. Eentje daarvan is alvast het restaurant Jean-Michel Couron, rue Saint-Etienne 21 in Nevers. Chef Jean-Michel – goed voor één Michelinster – runt het huis met zijn dame Maire-Hélène die zich ontfermt over het onthaal en de wijn. De kaart is eerder beperkt maar laat niets aan de verbeelding over. Ook hij kiest voor streekproducten met Boeuf Charolais, Agneau du Bourbonnais, foie gras, hoevekip van l’Ain en onder andere Shii-takés gekweekt in Nièvre. Meer info: www.jm-couron.com

 

COSNE-SUR-LOIRE

Wie tussen stad en dorp nog eens wil genieten van enige beweging midden alle rust, vindt alles wat hij wil in Cosne-sur-Loire, hartje Nièvre. Le Vieux Relais (3 Schouwtjes Logis de France) is hier de pleisterplaats bij uitstek. Jean-Paul en Françoise Carlier, bijgestaan door zoon Fabrice en zijn eega Natacha maken een paradijs van je verblijf. Elk van de elf leuke kamers, die luisteren naar namen van vogels, zorgt in deze 16de eeuwse voormalige rustplaats voor postkoetsen, voor absoluut genieten. In de keuken weet Chef Jean-Paul je culinaire wensen in te vullen, met aandacht voor de streekproducten. Tafelplezier dus met een Escalope de foie gras poelée à l’ananas, jus au Vouvray moelleux als voorgerecht, een Rognon de veau à la graine de moutarde, tagliatelles fraîches als sublieme en copieuze hoofdschotel, af te ronden met de traditionele kaasschotel en een greep uit de nagerechtentrommel. Meer info: www.levieux-relais.fr

 

PRAKTISCH

Bourgogne, Nièvre en Morvan liggen op zowat 500 km uit Vlaanderen, vooral via snelwegen.

Meer info in België:

Catherine Bizet & Julie Bueninck

CB Communication

Steenveltstraat 15

1180 Brussel

02 376 79 35

info@cbcommunication.be

www.ornetourisme.com

 
Georges Keters

 






>> Reageer (0)
09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOTLAND & BURNS IN DE KIJKER

Burns Night in Oostende

 

Schotland op zijn best in Droge Coo

 

De eeuwig jonge en niet te versagen Iwein Scheer, flamboyante patron van ’t Kroegske in de Paulusstraat in Oostende brengt op zondag 25 januari om 20 uur in de Droge Coo (Drie Gapers, Albert I Promenade, Oostende) hulde aan Robert Burns, Schotse held en Dichter des Vaderlands, die precies 250 jaar geleden overleed.

 

“Hoe kunnen we dat beter doen met een onvervalste Schotse avond waar de Highlands, Castles, Kilts, Doedelzakken, Whisky, Stoere Binken, Bevallige Dames, Lochs, Schapen, Monsters en Duizenden Eilanden de hoofdrol spelen”, zegt Iwein Scheer, nooit om een stunt verlegen.

De joviale patron van ’t Kroegske is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. “De vorige jaren organiseerde ik de Schotse dag in onze feestkelder. Deze is intussen te klein voor het succes dat deze dag ken. Vandaar onze intrek in de Droge Coo, die zijn naam alles behalve eer zal aandoen”, weet Iwein.

 

AULD LANG SYNE

Voor wie niet direct een belletjes hoort rinkelen bij de naam Robert Burns, hij is de man die het door ons allen gekende Auld Lang Syne liedje (Dra zien we elkander weer) schreef en wereldbekend maakte. In elke belangrijke stad in Schotland en in elke belangrijke Schotse kolonie is er een vereniging die de literaire werken van Robert Burns (door de kenners Rabbie genoemd) voorzetten via maandelijkse bijeenkomsten.

 

DROGE COO

Zondag 25 januari komt er dus schot (sic)  in de Droge Coo. Met alles er op en er aan. Ballades, gedichten, muziek en een waaier van Schotse specialiteiten op de feesttafel: na de Schotse zalm en een dampend kopje Cock a Leaky (kippensoepje) volgt – onder de tonen van pipers en drums – de voorstelling van de enige echte Haggis! Overgoten met het gouden vocht dat whisky heet en talrijke Schotse liederen wordt de haggis binnen gewerkt met neepes en tatties.

 

Een avond om niet te missen. Deuren om 19.30 uur, aanvang Schotse avond: 20 uur.

Deelnemen kost 25 euro per persoon. Tickets: In en Uit Toerismebureau Oostende, Monacoplein, Oostende. Tel. 059 70 11 99.

 

Organisator: Iwein Scheer, ’t Kroegske, Paulusstraat 80, Oostende, tel. 059 80 81 91.

 

Georges Keters - Foto's: Fernand Dacquin & Visit Scotland




>> Reageer (0)
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXCLUSIEF IN MIDDELKERKE

Jurgen Vanleenhove haalt Limburgse primeur in huis aan de kust

“Steppegras exclusief in restaurant Normandie Middelkerke

 

Het fenomeen “steppegras” haalde de jongste weken binnen de horeca heel wat aandacht naar zich toe. De naam Steppegras is intussen beschermd. Namaak en naamgebruik is volgens André Ceustermans uit Limburg uit den boze. “Zonder licentie mag men steppegras niet gebruiken. Jurgen Vanleenhove uit Middelkerke is de enige aan de kust die dat wel mag”, stelt Ceustermans.

 

Steppegras is een variatie op het snijden van friet voor een schotel met steak. De frietjes meten netjes 4 x 4 millimeter, de lengte is van geen belang. Een specialiteit in 1968 uitgedacht door Jean Ceustermans, toen werkzaam als chef in een Duits hotel-restaurant. Het omhelst een steak, ruim overgoten met licht pikante saus, bedolven onder een reuze berg fijn gesneden frietjes, bovenop een citroen met wat viskaviaar. Hij noemde het steppegras, verwijzend naar de uitgestrekte bossen – steppegras van de taiga – in Rusland.  Toen Jean Ceustermans later zijn eigen restaurant uitbouwde gooide hij met zijn steppegras hoge ogen. In 1980 liet hij zijn creatie registreren. Bij het overlijden van uitvinder Jean nam zoon André de zaak over. De steppegras bleef een succes. Intussen hing hij ook de pollepel aan de haak en wil vanaf nu dat steppegras alleen nog kan verkocht worden indien men bij hem een licentie aankoopt.

 

LICENTIE

André Ceustermans wil niet dat iemand zonder zijn toelating de naam steppegras nog gebruikt, zonder zijn toelating. Het fenomeen van de dunne frietjes is evenwel al lang geen geheim meer. Strofrietjes of pommes allumettes zijn intussen een begrip geworden. Niet correct stelt Ceustermans. “Dit zijn gewoon andere namen voor het recept van mijn vader. Alleen via een licentie kan je de naam gebruiken. De naam is beschermd. Wie zich een licentie aan 200 euro per jaar aanschaft mag dit op zijn kaart zetten. Zo niet krijgt hij met mij af te rekenen. Ik zoek de foute adressen op via internet en schuim het land af om te zien waar ze de frietjes op onrechtmatige manier op tafel zetten”, weet Ceustermans, onlangs te gast aan zee op bezoek bij Jurgen Vanleenhove, samen met Cynthia Mertens exploitant van restaurant Normandie aan de Zeedijk in Middelkerke.

 

NORMANDIE

Intussen serveert Jurgen Vanleenhove steppegras in zijn restaurant. “Via een vriend uit Limburg hoorde ik praten over dit fenomeen. Waarom dit niet eens uitproberen. Ik kocht mij een licentie en zie, sinds mijn steppegras op het uithangborg staat krijgt ik heel wat nieuwe klanten over de vloer. Momenteel ben ik de enige aan de kust en in de onmiddellijke omgeving die steppegras op de kaart mag zetten. Is er straks een nieuwe kandidaat die zich ook een licentie wil aanschaffen, dan wordt dat samen met André Ceustermans besproken. Wil ik de totale exclusiviteit, dan neem ik een licentie die de ganse regio afbakent. Ik geloof in het product. Het opdienen van de schotel alleen al is spectaculair. Zo’n berg frietjes zie je niet elke dag”, lacht Jurgen Vanleenhove terwijl hij alvast laat zien hoe men zich een weg baant in… het steppegras in restaurant Normandie.

 

Restaurant Normandie

Zeedijk 110 (naast Casino)

8430 Middelkerke

 

Georges Keters

 

 

 

 

 






>> Reageer (0)
04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRUISE WERELD

Cruise Plus en Crystal Cruises in zee met sterrenschef topchef Stephane Buyens en topsommelier Wouters.

 

Gastronomie op de golven

 

Cruisen dat is genieten. Gastronomie dat evenzo genieten. Voeg die twee samen en je beleeft het summum van genot. CRYSTAL CRUISES is al jaar en dag de absolute top binnen het cruisewereldje, meesterkok Stephane Buyens, goed voor twee Michelinsterren in zijn Hostellerie Le Fox in De Panne, behoort op zijn domein tot de top van ons land. Voeg daarbij een topsommelier als William Wouters en het feest is compleet. Een perfect huwelijk dat men kan meemaken, aan boord van de Crystal Serenity, van donderdag 8 tot dinsdag 20 oktober 2009, varend en genietend op de Middellandse Zee, van Piraeus naar Venetië.

 

 

CRYSTAL CRUISES behoort al een aantal jaar tot de absolute top omwille van de sublieme en zeer verfijnde keuken, de uitmuntende service, de ruimte aan boord en de brede waaier aan activiteiten.

Ook op gastronomisch vlak gooit men er hoge ogen. CRUISE PLUS EN CRYSTAL CRUISES zijn dan ook troks om   Stéphane Buyens, Hostellerie Le Fox in De Panne, in oktober 2009 aan boord van de Crystal Serenity ***** te mogen verwelkomen. Stéphane Buyens is de eerste Belgische topchef aan boord van één van de Crystal-schepen. Als president van de Orde der 33 Meesterkoks van België weet Stéphane als geen ander wat hedendaagse gastronomie betekent.

Zijn restaurant “Hostellerie le Fox” (2 Michelinsterren) behoort zonder enige twijfel tot onze toprestaurants in ons land. Aan boord zal Stéphane aan internationale gasten de Belgische keuken serveren in de Crystal Dining Room. Bovendien worden  er 2 Cooking Shows van 45 minuten georganiseerd en zal Stéphane het menu van de “Vintage Room” bereiden voor slechts 14 gastronomische uitverkorenen.

 

Geen goede Belgische keuken zonder goede wijn. Dat dachten ze gelukkig bij Crystal Cruises ook en wij zijn dan ook enorm verheugd om William Wouters van restaurant & wijnbar “Pazzo” in Antwerpen mee op deze cruise te mogen verwelkomen. William zal aan boord een aantal “wine tastings” organiseren. Het is meteen duidelijk, met Stéphane en William is het neusje van de Belgische topgastronomie aan boord van de Crystal Serenity !

 

VOORPROEFJE OP 3 FEBRUARI

 

Omdat deze cruise wat meer uitleg vergt organiseert Cruise Plus samen met Restaurant Pazzo op dinsdag 3 februari 2009 een Gastronomische Crystal Cruises Avond aan de Oude Leeuwenrui te Antwerpen. Deze exclusieve avond zal plaatsvinden in zeer beperkt gezelschap. Vooraf inschrijven is verplicht. Meer informatie vindt u onder de rubriek “agenda” op www.cruiseplus.be.

 

CRUISE

 

De 13-daagse cruise vertrekt op donderdag  8 oktober vanuit Athene en gaat via Santorini, Rhodos, Israël, Egypte (Alexandrië), Corfu en Dubrovnik naar Venetië, waar ze op dinsdag 20 oktober in schoonheid eindigt. Prijs vanaf 5.239 euro per persoon in vol pension inclusief vluchten en transfers.

 

Meer info:

CRUISE PLUS & Regionale Cruise Plus Partners

Preferred Partner Crystal Cruises

Tel : 03-780.76.60 info@cruiseplus.be www.cruiseplus.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs