Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
06-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHOTLAND DICHTER DAN OOIT

Schotland komt dichterbij

 

Norfolkline van Zeebrugge naar Rosyth

 

Sinds 18 mei vaart de gloednieuwe ferry Scottish Viking van de ferrymaatschappij Norfolkline tussen Zeebrugge en het Schotse Rosyth, op een steenworp van Edinburgh. Een hele opluchting voor hen van wie Schotland nauw aan het hart ligt.

 

Het is meteen duidelijk, Schotland komt hierbij een heel stuk dichterbij. In de vooravond inschepen in Zeebrugge en de volgende middag rij je uitgerust en vlotjes uit Rosyth, Edingburgh en de andere steden tegemoet.

De nieuwe verbinding Zeebrugge-Rosyth is meteen de meest logische toegangspoort naar Schotland want vanuit Rosyth vertrekken heel wat snelwegen en nationale routes in alle richtingen waardoor je nog de eerste dag op je bestemming aankomt. De Scottish Viking vaart vanuit Zeebrugge op maandag, woensdag en vrijdag, met vertrek om 18 uur. Aankomst in Rosyth de volgende dag om 13 uur.

Vanuit Rosyth vaart het schip op dinsdag, donderdag en zaterdag, met vertrek om 17 uur en aankomst in Zeebrugge om14 uur, de andere dag.

Reizen met de Scottich Viking is zonder meer relaxen op de Noordzee. Je geniet van ruime cabines voor vier personen, van het buffet, van de bar, van een film, van wat je ook maar wil. Het is de reiziger meteen duidelijk, de lijn Zeebrugge – Rosyth is een minicruise met veel reiskwaliteit met een uitmuntend comfort, goed voor 107 kajuiten met douche en toilet. Eens in Zeebrugge de wagen aan boord, ervaar je meteen het echte vakantiegevoel.

 

BUDGETVRIENDELIJK

Wie geen cabine verlangt kan aan budgetvriendelijke tarief de overtocht maken, in zetel met verstelbare leuning. Een enkele reis kan al vanaf 70 euro. Vanaf 175 euro enkele reis kan je wagen ook al mee.

Er zijn al retourtickets vanaf 148 euro per persoon op basis van auto + vier passagiers.

Voor wie voor eind juni nog boekt gelden deze speciale tarieven:

Auto + 2 personen: 500 euro

Motorhome + 2 personen: 540 euro

Moto+ 2 personen: 400 euro

Supplement buitenkabine: 30 euro

Boekingskosten: 25 euro

Zie de volledige tariefmogelijkheden enkele reis en of retour, aansluitend tarieven voor een minitrip op www.norfolkline.com

 

SCHOTLAND AAN JE VOETEN

Rosyth ligt in het hartje van Schotland, dichtbij de monding van de River Forth. Rosyth is aangesloten op het Schotse netwerk van snelwegen en nationale wegen zodat men makkelijk en snel richt Loch Ness, de Schotse Highlands, Glasgow, Dundee of onder andere Aberdeen bereikt.

Muziekliefhebbers weten het zeker, het Edinburgh International Festival in augustus mag men dan ook niet missen. Dat alles op een boogscheut van Rosyth.

Wie naar de Schotse Highlands wil, telt daar 240 km bij en je komt in een heel andere wereld terecht. In de winter ligt er op de Highlands niet zelden een flink sneeuwtapijt.

Liever naar de eilanden? De Hebriden en het alombekende eiland Aran of Skype liggen slechts enkele uurtjes met de wagen uit Rosyth.

Of toch liever een afspraak met Nessie? De route naar het Loch Ness monster brengt u in een paar uur direct naar het bekende meer.

Op wat wacht je?  Scotland, here we come !

 

Meer info en reserveringen: www.norfolkline.com

 

Georges Keters




>> Reageer (0)
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLAAMSE MOSSELEN - TOFFE MOSSELEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eerste Noordzeemosselen aan de wal

 

Belgica Mossel verovert kust

 

In tal van restaurants aan zee kan men vanaf nu de Belgica Mossel 2009 proeven, genieten en waarderen. José Reynaert, Willy Versluys en Kenneth De Gruyter stelden de mossel in stijl voor in het Mondo Hotel, Leon Spilliaertstraat 1 in Oostende. De conclusie is vlug gemaakt: de heerlijkheden zijn zandvrij, mals, zacht, zilt en vol vlees.

 

Mosselpionier José Reynaert en zijn medevennoot reder Willy Versluys, beiden doorgewinterd in de zeevisserij, geflankeerd door Kenneth De Gruyter, directeur Marketing & Sales zijn dan ook de koning te rijk. Het is steeds de droom geweest van zowel Reynaert als Versluys om aan de kust een eigen Vlaamse mossel op de markt te brengen. “Inderdaad, na meer dan een kwart eeuw denken en kweken zijn we er de jongste jaren in geslaagd om een goed en kwalitatief sterk product voor te stellen. De unieke waterkwaliteit voor de kust tussen Nieuwpoort en de grens met Duinkerke zorgt voor een mossel met een fijnere smaak die enigszins verschilt van hun Zeeuwse soortgenoten. De maritieme kennis van José Reynaert zorgt er sinds 1996 voor dat we vandaag met de Belgica Mossel een mooi product neerzetten. De mossel wordt gekweekt volgens de hangcultuur zodat deze steeds zandvrij te genieten zijn”, vertelt een gelukkig ogende Willy Versluys.

 

RESTAURANTMOSSEL

 

Het laat zich makkelijk raden, de komst van de eerste mosselen dit jaar – laat de stellingen van de maanden met een “R” even terzijde – op groot gejuich zijn onthaald. De Belgica mossel leent zich uitstekend voor tal van bereidingen. Het is daarenboven een echte restaurantmossel. Meteen wordt mosselen eten opnieuw een culinaire belevenis in de breedste zin van het woord. De Belgica Mossel kan alvast genuttigd worden in De Mosselbeurs in Oostende, Brasserie Faro, De Oesterput en Hippocampus in Blankenberge, In Den Plezanten Hof in Ichtegem, Channel 16 in Zeebrugge, Oud Gemeentehuis in Moen, Spijshuis Leffinge in Leffinge en onder andere in Hostellerie Renty, Galaxy en De Mosselpan in Middelkerke.

Voor de particulier wacht de Belgica Mossel in Ostendia Fish, Vishandel Luk en Vishandel Saskia in Oostende, MosselCentrale in Nieuwpoort, Vishandel Azuur en onder andere Mosselhandel Bart in Blankenberge. Meer info: www.belgica-mossel.be

 

MET KEYTEBIER

 

Elke lekkerbek zal het met ons eens zijn, de Belgica mossel weet zich graag te genieten met een heerlijk glas Keytebier, een tripelbier, gefilterd, niet gepasteuriseerd, hergist in de fles en gebrouwen door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem, in opdracht van de Oostendse Bierjutters.

Voor kenners als Denis Renty, gewaardeerd foodconsultant en met Koen Inghelram, producer van Sensual Cooking op de Britse TV, geflankeerd door presentatrice Tineke Van Ghyseghem is het duidelijk: “Deze Belgica mossel heeft enorm veel mogelijkheden. Het zou fijn zijn mocht die straks ook in Londen te proeven zijn. De zwarte heerlijkheden smelten in de mond, hebben een ziltig licht zoutig tintje die het totaal hemels doet smaken”, onderstreept Denis Renty, foodconsultant op de Britse markt. Meer info: www.sensual-cooking.co.uk

 

Foto: David Demeyere, Kenneth De Gruyter, José Reynaert, Tineke Van Ghyseghem, Willy Versluys en Denis Renty.

 

Georges Keters

>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs