Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
28-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIVIERCRUISEN MET REIZEN LAUWERS - EUROPA

Riviercruisen met REIZEN LAUWERS

 

An der schönen blauen Donau

 

Johann Strauss jr. maakte er met zijn wals een ongeëvenaarde wereldhit van. Iedereen kent deze bijzonder leuk in de oren klinkende muziek, een ode aan de op één na langste rivier van Europa ,die ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en na een reis dwars doorheen Centraal Europa uitmondt,na bijna 3.000 km in de Donaudelta in de Zwarte Zee. Onderweg is het genieten van Passau, Wenen, Boedapest, Belgrado en onder andere Bratislava.

 

REIZEN LAUWERS laat u dit allemaal beleven via een magische trip doorheen Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Slowakije,die deze in één adem met elkaar verbindt. Zeven dagen op de Donau, betoverende rivier die je laat genieten van een reeks onvergetelijke landschappen, indrukwekkende panorama’s en keizerlijke steden. Overgoten met een flinke brok geschiedenis, aan boord van de MS Sofia, rivierschip dat je elke dag verwent. Het feest begint in Passau. Na het inschepen vergast de Bulgaarse kapitein Petko Damyanov en zijn crew je met een glas bubbels,waarna de ontdekking van het varend hotel begint. Het schip bevat ruim honderd kajuiten, met alle comfort, weliswaar net voldoende ruimte. De keuken is meer dan voortreffelijk en brengt elke dag variatie. De bediening is correct en de voertaal is Duits, gebruikt door vooral Bulgaars personeel. Maar dat neemt de pret niet weg, iedereen is vol enthousiasme en niets is hen te veel gevraagd.

De – wat later zou blijken – heerlijke riviercruise start en eindigt in Passau, de stad waar de Donau, de Inn en de Ilz samenvloeien, wat Passau de naam van Drierivierenstad oplevert. De stad is doorspekt met tal van fraaie barokke gebouwen, mooie torens, gezellige pleintjes en pittoreske straatjes met het kunstenaarsstraatje Höllgasse als trekpleister voor bezoekers van galerieën en wandelaars. Verder is het genieten van het Niedernburgklooster (met het graf van de Hongaarse koningin Gisela), de Italiaanse barokke St. Stephan’dom; met het grootste kerkorgel ter wereld. In de immense zalen van het stadhuis kan men genieten van een doek over het Nibelungenlied, het bekende heldenepos van Siegfried, best gekend door de uitvoering van Richard Wagner.

WENEN

Wanneer de MS Sofia aanmeert in Wenen, dan wacht je een open geschiedenisboek. De hoofdstad van Oostenrijk was ooit – samen met die andere toffe grootstad Budapest – het centrum van alle macht in Europa. Wenen staat dan ook bol van de schitterende gebouwen en telt tientallen monumenten die de grandeur van weleer graag ten toon spreiden. Voeg daarbij dat Wenen zo goed als volledig gespaard is van oorlogsvernielingen en je weet meteen dat alle gebouwen en paleizen authentiek zijn, van de Staatsopera en het Stadhuis tot en met de Stephansdom en onder andere Schönbrunn. Niet te missen zijn alvast het Parlement, het Burgtheater, de Thesustempel (een kopie van het Theseion in Athene), de Heldenplatz, de Spaanse Rijschool, de Michaelerkerk, de Peterskerk, de Karlskerk en uiteraard de Hofburg. Dit is dé getuigenis bij uitstek van de Oostenrijkse macht en 600 jaar Habsburgse heerschappij. Kunstliefhebbers zullen in het Untere Belvedere kunnen genieten van het meesterwerk van Gustav Klimt : De Kus. Gastronomen vinden hun gading bij het nuttigen van een zalig stukje Sachertaart of een bezoek aan Demel, de grote chocoladespecialist. Wijnliefhebbers voelen zich pas thuis in een van de vele Heurigen om en rond Grinzing, waar de wijngoden je rijkelijk belonen voor het bezoek.

BUDAPEST

Nauwelijks bekomen van de vele troeven van Wenen of de MS Sofia glijdt Budapest binnen. De hoofdstad van Hongarije verkent men het best te voet, met aansluitend gebruik van de metro. Alle geschiedkundige gebouwen liggen binnen wandelafstand. De stad is opgesplitst in twee delen: Buda en Pest. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in Buda met de Burchtberg, Vissersbastion, Matthiaskerk en onder andere het Gellert Hotel. Fotoliefhebbers halen hun hart op bij de beklimming van het rond 1900 gebouwde Vissersbastion, een uit erkers en terrassen concept dat een uitzonderlijk panoramisch beeld geeft op de Donau. Je bent er alvast een uurtje zoet. Andere blikvanger is de Matthiaskerk, de kerk die je van mijlen ver herkent aan de veelkleurige dakpannen, een bezienswaardigheid gebouwd in de 13de eeuw.

In Pest is het genieten van de vele populaire winkelstraten, de ene al aantrekkelijker dan de andere. Laat u verleiden tot een avondwandeling wanneer straatanimatie en sfeerverlichting de stad op zijn mooist voorstellen. Uiteraard wacht je een wandeling over de Kettingbrug, de oudste brug in Budapest. Dit juweeltje uit de 19de eeuw baadt s’ avonds in sfeerlicht en is een van de trekpleisters. Andere topper is het monumentale Parlementsgebouw, opgetrokken in neo-gotische stijl.

Lekkerbekken zullen zich in Budapest nooit verloren voelen. Het is alleen wat uitkijken naar de lokale restaurants ,waar de Hongaren zich te goed doen aan de overvloedige, rijke en vooral pikante schotels. Dank zij de vele zwerftochten van de Magyaren is Hongarije rijk aan diverse Turkse, Oostenrijkse en Bulgaarse schotels. Zoetekauwen smullen zich zeker te pletter aan de vele gebakjes die de Hongaarse banketbakkers op tafel zetten.

Toprestaurant is zonder meer Gundel, te vinden naast de zoo en aan de rand van het park. Duur naar lokale normen, betaalbaar voor ons. ’s Avonds zorgt zigeunermuziek voor de sfeer . Een ensemble laat aan de tafels hun mooiste melancholische deuntjes horen. Bij mooi weer is het genieten in de tuin.

BRATISLAVA

We laten de Pörkölt (Goulasj), Töltött paprika (Gevulde paprika), de vleessoepen en de Tokayer wijnen achter ons en zetten koers naar Slowakije, waar de hoofdstad Bratislava baadt in het groen. Pas hoofdstad sinds 1993 (na de scheiding van Slowakije en Tsjechië) wist deze stad zich al in korte tijd  op te werken tot een voorbeeld. Het is duidelijk dat Bratislava binnen korte tijd tot een city trip bestemming zal uitgroeien. Men doet er immers alles aan om zich op te werken naar Europees niveau. Bratislava bezit heel wat fraaie bezienswaardigheden met onder ander het Oude Raadhuis, het Historisch Museum, het Paleis van de Primaat , de Sint-Martinus dom en de Michaelspoort als blikvangers. Bovendien hult de Slovaakse hoofdstad zich in onmetelijk groen. Nergens vindt men zoveel groen in een grote stad, wat het leven bijzonder leuk maakt. Wandelen tussen de vele monumenten is hier dan ook de boodschap. Aan tafel overheersen varkensvlees en buitensporig gebruik van meelgerechten. In tegenstelling tot de Boheemse Tsjechen, die het liever bij bier houden (Pilsener Bier), storten de Moravische Slowaken zich op de wijn. De zware kost die men er uit de oven tovert ,werken de Slowaken graag naar binnen met een flinke scheut Slivovice, pruimenjenever, die de meeste Slowaken zelf produceren. Het is duidelijk, Slowakije in het algemeen en Bratislava in het bijzonder zijn bestemmingen die de komende jaren beslist aan interesse zullen winnen.

DÜRNSTEIN

Vooraleer koers te zetten naar onze aankomst in Passau, legt de MS Sofia nog aan in Dürnstein, een klein onooglijk stadje in de regio Wachau, bekend om zijn uitgebreid wijnbouwgebied met sterke druiven als de Riesling en de Grüner Veltliner, goed voor twee gezellige witte wijnen. De Zweigelt-druif zorgt voor de rode wijn. Wachau en Dürnstein zijn evenwel nog het meest gekend om zijn barokke kloosterkerk. Het stadje zit als het ware als een juweel geklemd tussen de wellicht rijkste wijngaarden van Oostenrijk en de heerlijk groene bergflanken. Aan de oevers van de Donau wenkt de ranke blauw-witte torenspits van een 15de eeuws klooster, een bescheiden abdijgebouw met slot, kerk, binnenplaats, wandelgangen, kloosterpand met kruisgang en altaren en onder andere profane vertrekken, die in 1410 het predicaat Stift kreeg aangemeten, de status van priorij. De explosie van overdonderende rijke sierstukken, al dan niet met bladgoud belegd, een overvloed van sacrale beelden, taferelen en retabels sieren het geheel ,zodoende de christelijke leer uit te dragen. Stift Dürnstein: duidelijk een bezoek overwaard.

Hoger op de bergflanken is de ruïne van de burcht te bewonderen, waar ooit Richard Leeuwenhart, de legendarische koning van Engeland, op het einde van de 12de eeuw er maandenlang gevangen was en opgesloten, en het comfort van zijn weelderig paleis moest inruilen voor een koude en natte kerker. Na het betalen van losgeld werd hij in 1194 terug vrijgelaten.

Intussen vaart de MS Sofia de meerpalen van Passau tegemoet en maken kapitein Petko Damyanov en het muzikale Duo Sofia zich op voor een afscheidsdiner met party ,waarbij de Tequila Sunrise welig vloeit en… Auf Wiedersehen het schip vult.

REIZEN LAUWERS

Dit is slechts één van de vele riviercruisen die REIZEN LAUWERS in zijn agenda laat zien. Op die manier reizen is volop genieten, van de natuur, het leven op een schip en de geneugten van de keuken, aansluitend verrassende attracties en amusement. Ideaal voor zij die houden van gezelligheid, veel groen, zon en rust, naast eens lekker niets doen, kortom: op en top genieten. Meer info in de gratis brochure van REIZEN LAUWERS.

 

 

Reserveringen en boekingen

REIZEN LAUWERS

Nijverheidsstraat 17

2530 Boeckhout

070  35  08  18

www.lauwers.be

 

(Georges Keters)
>> Reageer (0)
22-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTER PLEZIER MET SILVERJET

Ultiem genieten – Reizen in stijl

Winterzon met Silverjet

 

PLOF. De brochure SILVERJET – Travel in Style – viel zopas in de bus. Een 260 pagina’s tellende turf boordevol tips met een uitzonderlijk aanbod aan topreizen, wereldwijd verspreid en doorspekt met de beste hotels, te vinden op zonverzekerde vakantieoorden, dichtbij zowel als op exotische eilanden.

Het mogen dan luxueuze aanbiedingen zijn, SILVERJET pakt evenwel uit met vakantielocaties voor ieders beurs, echter wel met de nadruk op topkwaliteit. Algemeen directeur België Wim David streeft alleen het beste na. “Het is duidelijk dat we mikken op het segment klasse, maar wie het zich kan veroorloven zijn vakantie te plannen op gelijk welke maand van het jaar, zit goed. Heel wat tophotels zorgen in het lage seizoen voor aanlokkelijke prijzen. En dat is steeds graag meegenomen. De service is dezelfde: top over de ganse lijn”, stelt Wim David.

SPANJE

Wie niet houdt van lange vluchten ziet zijn vakantie al geboekt in Spanje. Van de Costa del Sol tot de Canarische Eilanden, van dromerig vissersdorp tot de mondain jetset, van binnenland tot luxe badplaats, Spanje bezit het allemaal. Zonnekloppers, watersporters, lekkerbekken en golfspelers, iedereen voelt zich meteen thuis Tenerife, Puerto Calero, Playa Blanca en onder andere Corralejo, Marbella en Puerto Banus. SILVERJET staat hier telkens borg voor topkwaliteit en dito service. Algemeen directeur Wim David: “Een van de blikvangers is alvast het 5-sterren de luxe hotel Abama Golf & Spa Resort in Gula de Isora op het paradijselijk eiland Tenerife. Dit resort wordt gekenmerkt door comfort en een ongekende ambiance. Ideaal voor rustzoekers, tegelijk tuk op toprestaurants, golfspelers en zij die houden van ongekunsteld amusement. Dit opvallende hotel staat onder management van de hotelgroep Ritz-Carlton, wat borg staat voor de absolute top. Daarbij pakt SILVERJET nog uit met extra’s indien voor minstens zeven nachten geboekt wordt tussen 1 november en 25 december 2013 of tussen 6 januari en 10 april 2014.”

ABU DHABI

Wie het iets verder en exotischer wil vindt in de SILVERJET Brochure Winter 2013-2014 ruim zijn gading in de Verenigde Arabische Emiraten. Eén van de blikvangers aldaar is Abu Dhabi, doorspekt met super de luxe hotels en authentieke stranden. Abu Dhabi ontwikkelde zich de jongste jaren tot een belangrijke toeristische bestemming. Hier speelt de temperatuur een grote rol. In de winter elke dag om en rond de 23 graden. In de zomer om en bij de 30-35 graden. Elk van de hotels ligt direct aan het strand zodat alle vakantietroeven present zijn. Voor de golfliefhebbers is dit het walhalla. Een van de toppers in Abu Dhabi is het 5-sterrenhotel Shangri-La Hotel Quyrat al Beri. Gelegen aan een kilometerlang poederwit zandstrand kijken de kamers en suites uit op het zwembad en de azuurblauwe zee. Wie nog wat luxueuzer wil genieten in Abu Dhabi kiest voor het 5-sterrenhotel St Regis Saadiyat Island, zonder meer de absolute top. Het interieur is een mix van mediterrane en Arabische invloeden waardoor men zich in diverse werelden waant. Het hotel is ook hier de golfspelers genadig: het grenst aan de prestigieuze 18 holes golfbaan, ontworpen door de legendarische golfkampioen Gary Player. Men kan er al logeren aan de prijs van 1.190 euro, zeven overnachtingen, ontbijt, vluchten in U klasse, taksen en privé transfers inbegrepen.

QATAR

Andere blikvanger in de leuke brochure van SILVERJET is Qatar. Toerisme is er sterk in opkomst. Pas sinds 1998 toegankelijke voor toeristen wist dit emiraat zich te ontwikkelen tot een van de meest liberale golfstaten. Ook hier zijn de golfers aan het feest, terwijl uiteraard zand en strand de hoofdtroeven zijn. Elk van de hotels zijn parels. Een daarvan is St Regis Doha, vijf sterren rijk met focus op wellness en culinaire verwenning. Qatar nu te bezoeken is betaalbaar, met het uitzicht op de organisatie van WK Voetbal in 2022 zullen de prijzen beslist de hoogte ingaan. Dan is de keuze vlug gemaakt.

De brochure wacht gratis bij uw vertrouwde reisagent. SILVERJET werkt daarenboven enkel met officieel erkende reiskantoren.

 

Georges Keters


>> Reageer (0)


Archief per maand
 • 08-2020
 • 03-2020
 • 02-2020
 • 12-2019
 • 11-2019
 • 10-2019
 • 09-2019
 • 07-2019
 • 05-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 05-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 07-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 02-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 04-2007
 • 01-2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Mijn aanraders
 • Restaurant Renty
 • Toersime Vlaanderen
 • Oostenrijk


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs