Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Wijnweekend haalt fijnproevers naar Middelkerkse Casino

Château Magnol grote trekpleister

 

Wijnliefhebbers en lekkerbekken zitten van vrijdag 15 tot en met zondag 17 april goed in Middelkerke en Westende. Drie dagen lang staan de beste flessen van Wijnhandel Renty & Vanhoutte met kroonjuweel Château Magnol als grote trekpleister in de kijker. Een organisatie Dienst voor Toerisme Middelkerke onder supervisie van Johnny Devey, schepen voor Toerisme

 

WIJNHANDEL RENTY & VANHOUTTE

 

Dit jaar staat geen speciaal thema op de agenda. Coördinator Klaas Germonprez: “Het geheel is gebouwd rond Wijnhandel Renty & Vanhoutte met aandacht voor diverse nevenproducten die het degusteren van de wijn nog aangenamer maken, met extra aandacht voor streekproducten als daar zijn De Beauvoorder uit Veurne, Het Beste van bij Ons uit Ieper, geflankeerd door enkele streekproducten uit onze zustergemeente Vresse-sur-Semois. Wijnkenner Alain Bloeykens zorgt voor extra commentaar en tips bij wijn proeven en wijn kopen terwijl Steve Vanparys en Pierre Hacha zorgen voor Cookdemo’s, elke dag vanaf 14.30 uur.”

 

BARTON & GUESTIER

 

Top van de driedaagse is het wijngamma van een Barton & Guestier in Château Magnol, het oudste handelshuis van Frankrijk en deel uitmakend van Châteaux et Domaines Castel, de grootste Franse wijnproducent en de vierde wereldwijd. Zaakvoerder en wereldwijnkenner Francky Renty van Wijnhandel Renty & Vanhoutte is exclusief verdeler in België van deze prachtwijnen. “We laten de bezoekers aan het Wijnweekend kennis maken met het ganse gamma, van genietbare en betaalbare wijnen al over de fraai reeks getekend Barton & Guestier, intussen in onze regio sterk gekend bij heel wat restaurateurs, tot de top met het raspaardje Château Magnol als absolute hoogvlieger”, stelt Francky Renty.

 

TOPDAG VOOR MIDDELKERKE

 

Toerismeschepen Johnny Devey kijkt vol verwachting uit naar deze 6de editie van het Wijnweekend. “Naast Wijnhandel Renty & Vanhoutte wordt het ook genieten van Winetime uit Nieuwpoort, Italiaanse Delicatessen uit Middelkerke, Monteberg Wijngoed uit Dranouter, De Beauvoorder uit Veurne en onder andere Boucherie Antoine uit Vresse. Zij laten in het Casino hun beste producten proeven. Het wordt zonder meer opnieuw een topdag in Middelkerke. In de diverse restaurants staan speciale menu’s op de agenda”, aldus schepn Johnny Devey, notoir liefhebber van een goed glas en lekker tafel. Meer info over de menu’s: www.middelkerke.be

 

De wijnbeurs is vrij toegankelijk op vrijdag 15 april van 12 tot 21 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 april van 10 tot 18 uur. Op zaterdag 16 april is Radio 2 van 8 tot 10 uur te gast in de Baccarazaal van het casino. Toegang: 12,50 euro.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE BIJ ONZE BESTE NOORDERBUREN

Zeeland walhalla voor lekkerbekken

Zeeuwse Zilte Zaligheden

Zierikzee, Veere, Goes, Yerzeke, Vlissingen en onder andere Middelburg, Goeree, Renesse en Bruinisse zijn onlosmakend verbonden aan mosselen, oesters, kreeft, garnaal en vangverse vis en wapperen hoog in het blauw-wit-rode vaandel van onze geliefde Noorderburen. Het is duidelijk, Zeeland is het paradijs, het walhalla voor lekkerbekken, gastronomische hoogstandjes graag ingevuld door de Zeeuwse Zilte Zaligheden.

 

Al deze geneugten zijn te genieten in diverse eethuizen, bistrots, brasseries en gezellige restaurantjes. Tussenin is het eens zo leuk enkele bedrijven, landerijen en of natuurgebieden te bezoeken, zaken die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de realisatie en of kweek van de unieke producten die Zeeland telt. En dat zijn er heel wat.

DE PERENBOOM

Na amper een paar jaar wisten Barbara en Martijn Mastenbroek hun restaurant bistro in Burgh-Haamstede uit te bouwen tot een culinaire stopplaats waar de Chef zorgt voor uitstekende driegangen menu’s, zowel in de bistro (waar een lunch en dinerkaart wacht) als in het sfeervol restaurant. Proef er alvast eens van de Paling Sam Uil of een Heretenboutfilet gegaard op stro. Enig. Gastvrouw Barbara vertroetelt u met leuke wijnen. Voor zij die na een succulent avondje genieten, wachten leuke hotelkamers vanaf 72 euro per nacht. Voor wie wat langer wil blijven met de familie, is er al een appartement vanaf 575 euro per week. DE PERENBOOM, Achterweg 9, 4328 LZ Burgh-Haamstede, tel. +31 (0)111 65 19 72, info@deperenboom.nl en www.deperenboom.nl

DE ETAGE

Zie, proef en beleef Zeeland op hoog niveau is het credo dat eigenaar Ben Verloo en gastvrouw Fleur naar voor schuiven als slagzin om hun gloednieuw restaurant De Etage in de kijker te stellen. Geen ijdele woorden,  niets is minder waard. Hetgeen Chef Marco Verspeten uit de oven tovert tart alle verbeelding. Het feest begint steevast met een uitgebreide proeverij van Zeeuwse Zilte Zaligheden: krab, paling, mesheften, oesters, mosselen. De Kabeljauwrug met Zeeuwse mosseltjes en een saffraan sausje met bieslook zette de kroon op het werk. Subliem, uitstekend gegaard, smeltend in de mond. Een échte Zeeuwse Zilte Zaligheid. Voeg daarbij een heerlijke fles uit Frankrijk, Spanje, Nieuw-Zeeland of zelfs uit Schouwen-Duiveland, je culinair festijn kan niet meer stuk. En er is nog meer: De Etage pakt elke maandag uit met een Diner Compleet (aperitief, 3-gangen verrassingsmenu, 2 glazen wijn, koffie met zoetigheden) aan de prijs van 45 euro. De Etage is sinds dit jaar ook lid van De Kring van de Oosterschelde kreeft. Restaurant De Etage, Jachthavenweg 61a, 4311 NC Bruinisse, tel.: +31 (0)111 48 42 48, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

POISSON & CUISINE

Trek in een bezoek bij een visverwerker, dan ontvangt Mark Kern je graag in zijn visverwerkend bedrijf Poisson & Cuisine in Stellendam. De man is bezeten door alles wat uit de zee komt, verstrekt uitleg over versheid, kwaliteit en diversiteit van de Zeeuwse producten, proeverij inclusief. Poisson & Cuisine, Meester Snijderweg 55, 3251 LJ Stellendam, tel. +31 (0)187 49 18 00, info@poisson-cuisine.nl en www.poisson-cuisine.nl.

VISAFSLAG STELLENDAM

Iets verder op kan je elke werkdag tegen 8 uur de veiling van de aanvoer van de Stellendamse vissers meemaken in de Visafslag. Directeur Johan van Nieuwenhuyzen van United Fish Auction is uw gastheer. Visafslag Stellendam, Meester Snijderweg 5, Stellendam, info@unitedfishauctions.com en www.unitedfishauctions.com

DE ZEEMEEUW

Boven de vismijn en visafslag kan je al dat moois dat de vissers de afgelopen nacht uit de Noordzee meebrachten proeven in het restaurant De Zeemeeuw. Hier staat Kees van der Bok aan het fornuis en is uiteraard een meester in visbereidingen. Gastvrouw Leni schoof met de breedste glimlach een door Kees vangverse gebakken grietfilet met stampotje van polderpuree en garnalenjus op tafel. Verser kan niet. Het echtpaar is tegelijk eigenaar van hotel-café-restaurant Akershoek in Ouddorp, info@hotelakershoek.nl en www.hotelakershoek.nl voor zowel De Zeemeeuw als Akershoek.

LANDGOED MOERMOND

Wie de regio op makkelijke wijze wil verkennen kan zich een paar dagen nestelen in het Landgoed Moermond in Renesse. Manager Remco Roestenburg is uw gastheer.

Meer info: info@landgoedmoermond.nl en  www.landgoedmoermond.nl

 

Met dank aan drs. Sylvia M.E. De Geest, directeur Zeeland Schouwe-Duiveland en Balth.P. Roessingh, PR,  info@jcom.nl en www.jcom.nl

Georges Keters








>> Reageer (0)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET BESTE AAN DE KUST

Week van de Zee in Nieuwpoort

Van vrijdag 29 april tot en met woendag 15 mei lopen in de verschillende badplaatsen activiteiten die de natuur en het milieu aan de kust in de kijker plaatsen.  Het programma in Nieuwpoort zal ongetwijfeld jong en oud weten te bekoren:

Zaterdag 30 april van 10 u tot 12 u: verkenning in het unieke natuurreservaat ‘De IJzermonding’ waar watervogels zich in de slikken en schorren bijzonder thuis voelen.  Een natuurgids vertelt je meer over hun tafelmanieren en wat zowel op hun menu staat: langpootkreeftjes, kokkels, wadslakjes en onder andere  strand- of penseelkrabben.

Afspraak op het einde van de parking Halvemaanstraat.  Laarzen en verrekijker zijn aanbevolen.

Zondag 1 mei van 10 u tot 12 u: ontdekking in de wondere wereld van de straatnamen.  Een wandeltocht doorheen Nieuwpoort-bad op zoek naar gedichten, verhalen en foto’s.  Aansluitend wordt u vergast op een bio-aperitief en een zeehapje. Afspraak aan het toerismekantoor op het Hendrikaplein.  Deelname: € 3.  Ook toegankelijk voor rolstoelpatiënten.

Zondag 1 mei van 14u30 tot 16u30: leerrijke wandeling in de Simliduinen op zoek naar de geneeskrachtige kruiden en planten die er voor komen. Afspraak aan de St.-Bernarduskerk.

Zondag 8 mei van 9u30 tot 12 u: Zeedorp ‘Leve de Zee’.  Een gezinsactiviteit met krabben vangen op het staketsel, schelpen zoeken, zeediertjes zoeken op het strandhoofd, turen naar zeevogels, een voeltent met workshop klei en een bezoek aan de garnaalkruiers van ‘De Spanjaardbank’.  Als afsluiter: proven van de vers gekookte garnalen. Afspraak ter hoogte van het westerstaketsel.

Zaterdag 14 mei om 10 u: demonstratie bevissing met fuiken.  Paling en andere trekvissen hebben het moeilijk.  In Nieuwpoort zet men de spuien op de IJzer nu bij opkomend tij op een kier om vissen door te laten.  Onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek stelden vast dat zo 400 keer meer glasaal zijn weg landinwaarts vindt.  De vangst wordt tot 17 u tentoon gesteld. Afspraak op de rechteroever van de IJzer, ter hoogte van het sluizencomplex De Ganzepoot.

Meer info: www.nieuwpoort.be en info@nieuwpoort.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topgastronomie

Dorpsslagerij groeit uit tot absolute marktleider

Ganda Ham Belgische delicatesse

Toen  slager Roger Cornelis en zijn eega Maria Mattheeuws in 1954 met Vleeswaren Corma een kleinschalige dorpslagerij op poten zette, zullen ze wel nooit gedacht hebben dat hun hoofdproduct van ambachtelijk gedroogde ham het tot markleider zou brengen binnen het wereldje van de gastronomie. Met dank aan de inbreng van zoon Dirk die via het invoeren van de eigen merknaam Ganda Ham tot een wereldproduct wist uit te bouwen.

Wie ham zegt, denkt meteen aan varken. Eeuwen voor onze tijdrekening was het varken in China populair als huisdier, tegelijk het meest geconsumeerde dier. Het varken kreeg lang het predicaat van minderwaardig vlees opgespeld. Het vlees kwam vooral op tafel bij boeren en plattelandsbewoners, populatie die sterkte zocht in de consumptie van het varken, dier dat van kop tot staart genuttigd werd. Niets ging verloren. Meer nog, het varken was makkelijk te kweken en was niet kieskeurig om zijn voedsel. Het was tevreden met de restjes en peuzelde letterlijk alles op. Uitstekend dus voor de kwekers die tegelijk de winter doorkwamen met het geslachte varken in te pekelen. Naderhand ging men in de kweek voor minder vet en meer vlees zodat “gewerkt” werd aan het varken. Een slachtrijp varken bevatte dan ook stevig en mals vlees. Zowat alles is er bruikbaar van. Flink gegeerd waren uiteraard de hammen. En hiervan maakte Roger Cornelis uit Wetteren, later in Mariakerke bij Gent zijn specialiteit: gedroogde rauwe hammen.

AMBACHTELIJK

Slager Roger Cornelis zweert bij het ambachtelijke en zijn zaak groeit zienderogen. Een nieuwe verhuis dringt zich op en in 1969 vestigt hij zich op de huidige plaats in Destelbergen. Ondernemend als hij was voerde Roger proeven uit voor de productie van rauwe hammen op basis van droogzouting volgens het oude Vlaamse procedé, techniek die al jaren in Spanje en Italië werd toegepast: droog gezouten hammen in zes maand. Het legt hem geen windeieren en het bedrijf kan de vraag nauwelijks volgen.

DIRK CORNELIS

Vleeswaren Corma gooit dan ook hoge ogen op de vleesmarkt. In 1980 krijgt vader Roger versterking van zoon Dirk. Hij bleef niet stilzitten en trok de wereld rond om enerzijds uit te zoeken hoe men hammen pekelde en anderzijds op welke wijze men ze droogde. Dirk ontdekt dat het gebruik van zeezout leuke aroma’s oplevert. “We wrijven de buitenkant van de ham in met droog zout, wat het vocht uit het vlees trekt terwijl de jus in de ham blijft. Zeezout zorgt voor een meerwaarde”, vertelt Dirk Cornelis, gepassioneerd door het vak. De toegepaste methode zorgde in minimum van tijd dat de Corma hammen, intussen in 1985 vervangen door de merknaam GANDA HAM, de deur uitvlogen. Men kon de productie nauwelijks volgen. “Maar we maakten er geen race van, we hielden het op kwaliteit. Grondstof ligt aan de basis van kwaliteit”,  geeft Dirk Cornelis nog mee, vandaag onbetwist marktleider met een firma die intussen is uitgegroeid tot 45 man die allen staan voor één enkel product: Ganda Ham, verwijzend naar de oud-Keltische benaming voor de stad Gent.

GANDA HAM IN DE KEUKEN

Intussen is Ganda Ham een begrip geworden binnen het wereldje van de fijnproever. De ham, steeds bereid volgens de aloude Vlaamse traditie, is een begrip geworden. Topchefs als Felix Alen (Hof ter Rhode, Diest), Peter Goossens (Hof van Cleve, Kruishoutem), Rudi De Volder (’t Convent, Lo-Reninge), Frank De Wilde (Quartier Sauvage, Gent), Sergio Herman (Oud Sluis, Sluis) en, naar onze mening de allergrootste, Geert Van Hecke (Karmeliet, Brugge), gebruiken het graag bij de bereiding van hun succulente schotels.

GANDA HAM GAMMA

Het is duidelijk, de opgang van de Ganda Ham is nog nauwelijks te stuiten. Enkele jaren geleden kwam er een intense samenwerking tot stand tussen Ganda Ham en de geitenkaasmakerij Le Larry uit Lochristi, kazen op ambachtelijke wijze gemaakt uit zowel biologische als conventionele melk, zonder toevoeging van kleurstoffen en of bewaarmiddelen.  Naast de ham en kaas is er sinds kort ook de Ganda Tripel op de markt, een 9,50 % vol. alc, natuurlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, speciaal ontworpen voor de bierliefhebber. Een lekkernij in het glas;

BEDRIJFSBEZOEK

Voor wie het wenst staat Ganda Ham open voor groepsbezoeken, minimum 15 man. De rondgang duurt anderhalf uur, degustatie inbegrepen. Deelnemen kost 3,50 euro per persoon. Uitgebreide proeverijen kunnen ook.

Ganda Ham – nv CORMA

Directeur: Dirk Cornelis

Haenhoutstraat 210 – 9070 Destelbergen

Tel.: 09 353 74 10

info@ganda.be en www.ganda.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN NEDERLAND
Klik op de afbeelding om de link te volgen

4-Sterrenhotel, wellness- en culinair paradijs in Zeeland

Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen

Op het ongetwijfeld mooiste plekje van Zeeland, tussen het Veerse Meer, de duinenrand en de Noordzee op het uiterste puntje van Noord-Beveland, werd vorig jaar een voormalig appartementencomplex omgetoverd tot een viersterrenhotel met alles er op en eraan: top wellness, sauna, massage, binnenzwembad, rust, gastronomie, leuke brasserie, warme ontvangst en ongekunsteld vriendelijk onthaal: Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen, de nieuwste telg van de groep Amadore Zeeuwse Hotels & Restaurants, hotelgroep uitgebouwd door algemeen directeur Jerry van Zuylen.

Proef de sfeer en ontspan is hier geen holle slogan, maar het wijst meteen de weg naar een ontspannen verblijf.  Het complex in amper in een jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Hotelmanager Christina Acda is in de wolken: “Het is een plezier te zien dat onze klanten met volle teugen genieten. Onze royale kamers zijn uitgebouwd met boxspringbedden, luxe badkamer met instapdouche, bad, minibar en onder andere flatscreen tv. Heel wat kamers hebben ook een ruime balkon. Daarnaast staan er nog appartementen en penthouses ter beschikking, al dan niet te gebruiken voor families”, vertelt een immer blij gemutste Christina Acda die bijzonder veel belang hecht aan de sfeer binnen het hotel. “De gasten moeten zich zonder meer thuis voelen. Het zijn geen nummers, maar gasten in de echte zin van het woord. En dan is een persoonlijke benadering de ideale formule. Het persoonlijk contact doet wonderen”, geeft de gepassioneerde hotelmanager Christina Acda nog graag mee.

WELLNESS

Een de absolute troeven van Amadore Wellness Hotel De Kamperduinen is de wellness. Een rustgevende wandeling doorheen het paradijs van massages, sauna, sunshower, jetstream zwembad, dompelbad en onder andere de stortdouche en whirlpool laat zien dat het de gast op zoek naar ontspanning zich onmiddellijk thuis voelt. “Alle facetten zijn aanwezig, zon, licht, strand en zee zijn de extra troeven die ons hotel weet te schenken”, zegt Mike Heremans, F&B manager en rechterhand van de hotelmanager, duidelijk genietend van de rust die de binnentuin uitstraalt. “Onze gasten genieten hier niet alleen van diverse schoonheidsbehandelingen en massages uitgevoerd door gediplomeerde specialisten maar kunnen tegelijk genieten van de buitenaccommodatie als daar zijn de fitness, het fietswerk en het wellness-huisje, onze jongste aanwinst”, besluit Mike Heremans.

GRAND CAFE RAYMONDO

Sfeer en warmte zijn de sleutelwaarden die Brasserie De Kamperduinen onder de vleugels van Grand Café Raymondo hanteert. Zaalmeester Mike Heremans (Hotelschool Ter Duinen Koksijde) zwaait er de plak. “Het is onze betrachting de ultieme smaak van Zeeland op het bord te brengen via gebruik van niets dan streekgebonden producten. Chef Johan Dick – ooit in de leer bij de beste Michelinsterren – zorgt er elke dag voor hoogstaande culinaire verrassingen”, stelt Mike Heremans. Inderdaad, kreeft, oesters, mosselen, plaatselijk wild,  gevogelte en het alom geprezen lamsvlees zijn de grote spelers op het bord. Voeg daarbij een gevarieerde wijnkaart en je culinair uitstapje naar Brasserie De Kamperduinen kan niet meer stuk.

TE DOEN

Wie zijn verblijf in De Kamperduinen wil koppelen aan een verkenning van de regio zit goed. Noord-Beveland is het kleinste eiland van Zeeland. Watersporters zijn er dus aan het feest. Het hotel ligt op een paar honderd meter van het strand en in de buurt is het genieten van het Veerse Meer. Fietsers kunnen hun geluk niet op en uitstapjes naar Goes, Zierikzee en Middelburg staan steevast op de agenda.

GROEP AMADORE

Elk van de hotels en restaurants uit de groep Amadore bezit zijn eigenheid maar dragen allemaal de kwaliteitsstempel die Amadore hoog in het vaandel laat wapperen, stempel die staat voor topkwaliteit, optimale service en grenzeloze gastvrijheid. De groep telt niets dan klasrijke huizen: Amadore Grand Hotel Arion in Vlissingen (www.hotelarion.nl), Amadore Hotel Arneville in Middelburg (www.hotelarion.nl), Grand Café Hotel Jersey in Goes (www.grandcafejersey.nl), Grand Café Stefano’s in Vlissingen (www.stefanos.nl), aansluitend telkens een Grand Café Raymondo (www.raymondo.nl). Algemene info: www.amadore.nl

 

De Kamperduinen Amadore Wellness Hotel

Manager Christina Acda

Patrijzenlaan 1 in 4493 RA Kamperland,

Tel.: +31 (0)113 370 000

info@dekamperduinen.nl en www.dekamperduinen.nl

 

(Georges Keters)


>> Reageer (0)
04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FIETSEN ZONDER ZORGEN MET REIZEN LAUWERS

Reizen Lauwers lanceert

 www. Fietsburo. be

Website om eigen fietsvakantie samen te stellen

 

Reizen Lauwers is sinds 3 april 2011 een gloednieuw  en uniek project rijker: met de  www.fietsburo.be kunnen wielerliefhebbers er hun eigen fietsvakantie samenstellen of kiezen een arrangement.  Reizen Lauwers zorgt voor de praktische organisatie ervan.

FIETSVAKANTIE A LA CARTE

Op de website stellen fietstoeristen hun eigen vakantie in Vlaanderen of Nederland samen – voor vier tot tien personen. Francois Deroep, marketingverantwoordelijke bij Reizen Lauwers: “De wielerliefhebber kiest zelf waar hij vertrekt en aankomt – én hoeveel dagen hij over de tocht doet.  Wij zorgen voor de praktische organisatie.  Plant een vriendengroep een fietstocht van Antwerpen naar Vlissingen – in twee dagen tijd?  Dan stippelen wij de route uit en regelen de overnachting, inclusief ontbijt. De bagage vervoeren naar het hotel?  Of de toeristen – mét fiets – terug naar het startpunt brengen? Allemaal geen probleem!”

FIETSARRANGEMENT

Wie zelf geen inspiratie heeft, kan kiezen voor een fietsarrangement. Reizen Lauwers stippelde in elke Vlaamse provincie een aantal meerdaagse fietstochten uit.  Francois Deroep hierover: “Vlaanderen is een prachtig decor om in te fietsen. De mooie natuur en het historisch erfgoed zijn ideale ingrediënten voor een ontspannende fietsvakantie.”

FIETSBURO VOOR DE WIELERGEKKEN VLAMING

De Vlaming is wielergek – zoveel is zeker. De voorjaarsklassiekers brengen  traditiegetrouw veel mensen op de been. Maar we kruipen met z’n allen ook zélf op de fiets.  “We organiseren al enkele jaren fietsvakanties in het buitenland: een gigantisch succes. Maar onze klanten snakten ook naar fietsformules in Vlaanderen en Nederland. Daarom zijn we gestart met www.fietsburo.be, een  innovatief concept dat duidelijk in de smaak valt”, stelt François Deroep, vol enthousiasme.

REIZEN LAUWERS

Reizen Lauwers, gevestigd in Boechout, is marktleider in de organisatie van begeleide autocarvakanties. De grootste troef van het bedrijf – dat al bestaat sinds 1947 –  is de uitstekende verhouding prijs en kwaliteit. Ondertussen blijft Reizen Lauwers zijn reisaanbod uitbreiden voor elk wat wils: vliegvakanties, cruises en onder andere citytrips. Benieuwd naar het nieuwste project? Neem dan snel een kijkje op onze unieke en kersverse www.fietsburo.be.

 

Meer info:

François Deroep – Marketingverantwoordelijke Reizen Lauwers

Nijverheidsstraat 17 - 2530 Boechout - Tel. +32 (0)70 35 08 18

E-mail: francois@lauwers.be

www.lauwers.be en www.fietsburo.be






>> Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEDERLAND - GASTRONOMIE IN ZEELAND

Stichting Promotie Oosterscheldekreeft

Vlaams minister-president Kris Peeters opent  Oosterscheldekreeftenseizoen in Zierikzee

 

ZIERIKZEE – Onder ruime belangstelling mocht Vlaams minister-president Kris Peeters aan boord van de Frisia de eerste Oosterscheldekreeft anno 2011 in ontvangst nemen. Hij schoof de nog spartelende gepantserde lekkernij door naar Chef Leon Wissen die voor de gelegenheid het fornuis van zijn restaurant De Stadschuur ruilde voor het kombuis van de Frisia. De dag kon toen al lang niet meer stuk.

 

Zierikzee, hartje culinair Nederland, staat traditiegetrouw de laatste donderdag van de maand maart borg voor het inhalen van de eerste Oosterscheldekreeft, culinair feest op de golven waarbij de notabelen – met zijn allen netjes verdeeld over diverse vaartuigen – op hun paasbest op de Oosterschelde smullen van al het lekkers uit Zeeland. Dat alles in een vlekkeloze organisatie van De Kring van de Oosterscheldekreeft, getekend Balth Roessingh. De kreeft wordt nog tot half juli in de voornaamste Zeeuwse restaurants geserveerd.

ZIERIKZEE

De pittoreske haven van Zierikzee is al tien jaar het epicentrum om de Oosterscheldekreeft in al zijn glorie aan het grote publiek voor te stellen. Deze heerlijke ceremonie, een volksfeest waarbij notabelen samen aan de kreeftentafel genieten van al dat moois dat uit Zeeland en Schouwen-Duiveland te proeven is. Voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft Luit Ezinga was de koning te rijk de Vlaamse Minister-President Kris Peeters te mogen begroeten, samen met diverse ambassadeurs, burgemeesters, Chefs en onder andere niets dan lekkerbekken. Daarbij een flinke vloot liefhebbers uit Vlaanderen, bont gezelschap dat – gewapend met regenschermen – zich aan boord van de diverse schepen en zeilschoeners hees. De kreeftenvangst kon beginnen.

EERSTE KREEFT

De vloot koos koers voor de Oosterschelde om er de fuiken aan boord van de ZZ10 te hijsen. Minister-President Kris Peeters – genietend van de sfeer aan boord van de Frisia – nam met de breedst mogelijke glimlach de allereerste Oosterscheldekreeft 2011 in ontvangst. Hij schoof die evenwel vlug door richting kombuis. De rest van de kreeft zou volgen. Intussen vloeide de Champagne Moët & Chandon welig, met dank aan Bob Bron, directeur Moët Hennessy Nederland. De rest laat zich raden, de kreeftenlunch werd een succulente smulpartij waarbij eenieder het zich flink liet smaken, selecte kreeftenwijn binnen handbereik.

KREEFTENWIJN 2011

Al even traditioneel als de vangst van de eerste Oosterscheldekreeft wordt een wijn uitgekozen dat best past bij deze Zeeuwse delicatesse. Dit jaar koos men voor de Franse Marsanne Les Tannes 2010, Château de Conas in Pézenas, Languedoc. De Marsanne-druif bezit een expressief en levendig karakter, vol fruit. De elegante smaak van Les Tannes, aanvullende geur van wit fruit en vanille passen bij een geserveerde temperatuur van 7 tot 8 graden uitstekend bij zeevruchten en uiteraard bij de Oosterscheldekreeft. Tot grote tevredenheid van de broers Eric en Joost de Bruijn van het wijnhuis P. de Bruijn uit Nijmegen die de officiële kreeftenwijn in huis haalden. Meer info: www.debruijnwijnkopers.nl, De wijn voorgesteld door de Franse ambassadeur Jean-François Blarel.

RESTAURANTS

Aan een vaste prijs van 59,50 euro pakt de Kring van de Oosterscheldekreeft uit met een succulent menu, te genieten in deze restaurants:

DE PERENBOOM, Achterweg 9 in 4328 LZ Burg Haamstede, tel. +31 (0)111 651972, www.deperenboom.nl en info@deperenboom.nl

MONDRIAAN, Ooststraat 6, 4357 BE Domburg, tel. +31 (0)118 584434, info@restaurantmondriaan.nl en www.restaurantmondriaan.nl

SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35, 4317 NL Schuddebeurs, tel. +31 (0)111 415651, hostellerie@schuddebeurs.nl en www.schuddebeurs.nl

De ETAGE, Jachthaven 61 A, 4311 NC Bruinisse, tel. +31 (0)111 484248, de-etage@sailorsinn.nl en www.de-etage.nl

MARTIME, Nieuwe Haven 21, Zieriekzee, tel. +31 (0)111 412156, info@brasseriemaritime.nl en www.brasseriemaritime.nl

VIS AAN DE MARKT, Hoge Markt 8-10, 4694 CG Scherpenisse, tel. +31 (0)166 663901, info@visaandemarkt.nl en www.visaandemarkt.nl

DE OESTERBEURS, Wijngaardstraat 2, 4401 CS Yerseke, tel. +31 (0)113 572211, info@oesterbeurs.nl en www.oesterbeurs.nl

DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-34, 4461 DZ Goes, tel. +31 (0)113 212332, info@stadsschuur.nl en www.stadsschuur.nl

DE KORENBEURS, Kaaistraat 12, 4484 CS Kortgene, tel. +31 (0)113 301342, info@korenbeurs-kortgene.nl en www.korenbeurs-kortgene.nl

CAMPVEERSE TOREN, Kaai 2, 4351 AA Veere, tel. +31 (0)118 501291, info@campveersetoren.nl en www.campveersetoren.nl

AUBERGE DES MOULES, Visserslaan 3, 4553 BE Philippine, tel. +31 (0)115 491265, info@aubergedesmoules.com en www.aubergedesmoules.com

OOSTERSCHELDEKREEFT

Alle info: Balth..P. Roessingh, Westhavendijk 76 (kantoor)

4475 AE Wilhelminadorp, Tel: +31(0)113-302787, Fax: +31(0)113-302907

Mob.: (+31)(0)6-53353843, E-mail: info@jcom.nl en www.jcom.nl

(Georges Keters – Culinair journalist)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs