Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP DE BOEKENPLANK - EERDER DAN OP DE BOEKENBEURS

OP DE BOEKENPLANK

 

Met de boekenbeurs in zicht is het eens te meer duidelijk: kookboeken swingen vandaag de pan uit. Fervente lezers willen evenwel ook graag iets anders op de leestafel. Vandaar dat we onze liefhebbers van Gastronomie & Toerisme ook laten proeven van de nieuwe boeken die – naast het overweldigend aanbod van kookboeken – op de boekenplank een plaatsje verdienen. Thrillers, natuur, naslagwerken en onder andere een streepje geschiedenis is hier dan ook nooit ver weg. De werken zijn te bekomen in de betere boekhandel.

 

PIEMONTE naar ieders smaak

Gido Van Imschoot

Davidsfonds Uitgeverij

Auteur Gido Van Imschoot is hier nog maar eens in zijn sas. Met Piemonte, naar ieders smaak legt hij hier een werk op tafel dat het geheim van cultuur, natuur, wijn en gastronomie uit Piemonte bloot legt. Als voorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers – in opvolging van stichter en groot bezieler Guy Van Neste – is Gido Van Imschoot al jaar en dag bezeten door wijn en gastronomie. Samen met fotograag Andrex Verschetze doorkruiste hij Piemonte op zoek naar de mooiste plaatsjes en uiteraard de mooiste flessen. Het is je meteen duidelijk, in het noordwesten van Italië proef je de Barolo en de truffels al van op afstand.  Voeg daarbij de immense schoonheid van de tientallen kleine onooglijke dorpjes en je weet meteen dat je trip in Piemonte een plezier wordt. Niet allen inzake gastronomie maar tegelijk omtrent natuur. Gido Van Imschoot zoekt geenszins de platgelopen paden op en concentreert zich graag op het nog ongerepte.  De schitterende foto’s van Andrew Verschetze zorgen voor de rest.

DAVIDSFONDS Uitgeverij – 32,50 euro.

 

SOLO

Pieter Aspe

Manteau

 

De boeken van Pieter Aspe hoeven al lang geen betoog meer.  De pers is het er helemaal over eens: dit is de meeste gelezen misdaadauteur in Vlaanderen en Nederland. Hij debuteerde in 1995 met Het vierkant van de wraak, met hoofdinspecteur Van In als hoofdpersonage. In dit zijn zowat 30ste boek gooit Aspe het met SOLO over een andere boeg en laat je van meet af aan kennis maken met de dader, daar waar de auteur de dader normaliter pas ontmaskert op de voorlaatste pagina. Het boek sleept je mee naar de politiek en de communautaire toestanden, vaten vol intriges. Hoofdinspecteur Pieter Van In krijgt kop noch staart aan enkele brutale moorden, op verschillende wijze uitgevoerd. Politici worden ongerust. Van In wordt stiekem van het onderzoek gehaald ten voordele van een omhooggevallen dame die meent  Pieter de loef af te steken, maar haalt – wat dacht u – uiteindelijk toch zijn slag thuis. Eens te meer een verrassende Aspe die geen enkele liefhebber van het genre mag missen.

Manteau: paperback 21,95 euro.

 

VERZWIJG MIJ MIET

Piet Baete

Manteau

 

Het is onmiddellijk duidelijk, na zijn Dromen van de dood en Poker haalde auteur Piet Baete met zijn Wacht maar tot ik wakker wordt alle aandacht op zich. Met zijn nieuwe thriller Verzwijg me niet gaat Piet nog een stukje verder en verbaast ons opnieuw. Een decadent tuinfeestje in Knokke-Heist heeft dramatische gevolgen. Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn twintigers en al jarenlang vrienden. Als ongewenste gasten bezoeken ze een verjaardagsfeestje bij de steenrijke ne machtige familie De Greve in het mondaine Zoute. Vic ontmoet er zijn ex-vriendin Charlotte en vervaart een enorm gevoel van spijt. Hij wil haar terugwinnen. Kost wat kost. Intussen probeert hoofdinspecteur Briek Meulders zijn leven opnieuw op de rails te krijgen, nadat hij zes maanden geschorst werd. De ambitieuze David Kamp zit nu op zijn plaats en dat zint hem geenszins. Wanneer een lijk wordt gevonden trekt Kamp er als eerst op uit. De poppen gaan meteen aan het dansen. De rest laat zich raden: dit is opnieuw een vlot geschreven thriller van een van de meest beloftevolle auteurs van uitgeverij Manteau.

Manteau: paperback 392 pg.  19,95 euro.


Nog een koekje ?


Florentines, Brugse achtjes, kattentongen, pain à la grèque, bokkenpootjes, wie heeft er geen heimwee naar de koekentrommel van groomoeder? Gelukkig zijn de lekkernijen niet verdwenen en met Robert Declerck en Margit Sarbogardi aan de stoof is het een pretje om nog eens te genieten van al dat lekkers uit die goede oude tijd. In Nog een koekje verneem je alles wat je wilt weten over de bereidingen van deze heerlijke craties.

Davidsfonds Uitgeverij: 24,95 euro


 

GASTROJARGON

Rita De Sutter & Roger Van Meerbeeck

Iedereen op restaurantbezoek of bij het consulteren van een kookboek heeft het wel eens meegemaakt: je begrijpt de culinaire termen niet of bij het bekijken van de menu weet je soms niet eens wat je straks op je bord krijgt. Daar komt met het boek GastroJargon verandering in. Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck uit Oostende werkten zes jaar aan hun boek. Een werkstuk dat elke gastronoom in zijn bezit wil hebben.

Als fervente restaurantbezoekers werd het op een dag niet iets te veel voor het echtpaar Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, respectievelijk vertaler en uitgever van economische werken. “Omdat het een steeds weerkerende doorn in ons oog was, om als vertaler bij een restaurantbezoek of het naslaan van een kookboek, telkens her en der op foute vertalingen en onjuiste culinaire termen te stuitten, besloten we dan maar van zelf een culinair vakwoordenboek te maken. Uiteraard zijn er tal van uitstekende woordenboeken, helaas deze zijn veel minder geschikt  op het culinaire vlak waar keukentermen toch een apart gegeven zijn. Er bleef dus maar één enkele optie over: zelf aan de slag en een eigen culinaire woordenboek maken. We hebben er samen zes jaar aan gewerkt”, vertellen de auteurs, duidelijk tevreden met hun werk.

Het boekwerk is opgemaakt in twee delen. Het eerste deel als ingangstaal enerzijds het Frans met vertaling naar het Nederlands en Engels en in het tweede deel anderzijds het Nederlands als ingangstaal met vertaling naar het Frans en het Engels”, vertelt talenknobbel Roger Van Meerbeeck.

Het is duidelijk, GastroJargon is een boek dat elke professioneel, amateurkok, zaalmeester en onder andere de sommelier binnen handbereik wil. Het kost 59,95 euro en is te bestellen bij de auteurs Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, Van Iseghemlaan 123/7, 8400 Oostende, gsm 0495 21 14 66. Meer info: www.dicomenu.com en rvm@dicomenu.com

Een ideaal eindejaarsgeschenk voor eenieder die met koken en gastronomie begaan is.

(Georges Keters)









Bijlagen:
Nog een koekje_def.JPG (106.1 KB)   


>> Reageer (0)
24-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAR YORK MET P&O FERRIES

Met P&O Ferries naar York,

kerstmis hoofdstad van Groot-Brittannië

De historische stad York maakt zich op om vanaf eind november de titel van kerstmishoofdstad van Groot-Brittannië alle eer aan te doen.

Vanaf donderdag 17 november gaat in York de kerstverlichting aan. St. Nicholas Fayre (24-27 november) is een populaire kerstmarkt waarop de deelnemers uitsluitend producten uit Yorkshire te koop aanbieden.

De gewone Christmas Fayre loopt van 3 tot 18 december en van 1 tot 18 december staat op

St. Sampson’s Square de Made in Yorkshire Christmas Market. Op 10 & 11 december is The Quarter (de buurt tussen Swinegate, Back Swinegate en Grape Lane) het decor voor Festival of Angels. Op 21 december wordt daar een boerenmarkt in kerstmisstijl gehouden.

X-MAS CAROLS

En overal wordt muziek gemaakt: in straten en op pleinen, in historische gebouwen en musea. Wie houdt van traditionele Christmas carols, moet van 6 tot en met 10 december en op 13 december zeker eens langsgaan in het York Castle Museum.

Voor alle informatie over de kerstsfeer in York: www.visityork.org/christmas

P&O FERRIES

P&O Ferries is uw uitgelezen partner voor een dagje (of meer) kerstmissfeer in York. Een minicruise uit Zeebrugge kan al vanaf 69 euro per persoon. Na de nachtelijke overtocht naar Hull in een comfortabele cabine op de Pride of York of de Pride of Bruges brengt een bus u naar York voor een hele dag kerstmissfeer. In de late namiddag wordt u teruggebracht naar Hull, voor de terugvaart naar Zeebrugge. Wie liever met de eigen auto naar York rijdt, wint wat tijd en hoeft GEEN MEERPRIJS te betalen om zijn voertuig mee te nemen.

Voor alle informatie en boekingen: www.poferries.be of telefoon 070/70 77 71.

 






>> Reageer (0)
22-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE IN DE KIJKER

Super Promo

ACCES HOTEL OOSTENDE

 

ACCES Hotel Oostende pakt uit met een super promotie. Reserveer nu uw kamer met ontbijt voor TWEE nachten tussen zondag 6 en donderdag 10 november en betaal slechts 30 euro per persoon per nacht.

Reserveer nu op 059 80 40 82 of mail gewoon naar info@hotelacces.be en je verwent jezelf met een gezellig verblijf in Oostende. Wandelen en genieten is drie dagen (2 nachten) de boodschap.

Deze actie is niet cumuleerbaar met andere promoties of arrangement of reeds geboekte reservatie.

Neem ook een kijkje op onze www.hotelacces.be voor de winterse arrangementen om en rond het

CHAMPAGNEWEEKEND en de EINDEJAARSFEESTEN

ACCES HOTEL

Van Iseghemlaan 21-24 – 8400 Oostende






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWPOORT

Bootshow, oesters en nostalgie in de haven

Succesrijk Verrassend Martiem Nieuwpoort

Verassend Maritiem Nieuwpoort 2011 is een succes zonder voorgaande. Men kon er drie dagen lang op de koppen lopen.

De goede samenwerking tussen Nieuwpoort International Boatshow, La Bouée Bleue en Klassieke Schepen Nieuwpoort maakten er een topevenement van. Toerismeschepen Greet Ardies-Vycke, geflankeerd door Visserijschepen Kris Vandecasteele kijkt er tevreden op terug. Kapitein Roger Linthout was de koning te rijk. “Het is een formidabel succes. Ik ben dan ook de gelukkigste man in de wereld, vandaag”, stelde Roger die meer dan dertig klassieke schepen naar de pontons haalde. Ook de oesterbeurs gooide grote ogen, met La Bouée Bleue uit Duinkerke als trekpleister. Een sfeerbeeld is hier dan ook op zijn plaats.

Wie het tot vandaag miste, kan zondag 23 oktober nog van 10 tot 17 uur terecht om en rond de Nieuwpoortse Vismijn.










>> Reageer (0)
19-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE - EPERNAY
Klik op de afbeelding om de link te volgen

52 Ambachtelijke Champagnehuizen onder één dak in Epernay

C Comme Champagne

Op stap in de Champagnestreek om en rond Reims en Epernay is het voor de kenner al een hele klus om wegwijs te geraken uit de honderden Champagnehuizen, laat staan voor de leek die zijn eerste pasjes zet in de wijngaarden op de flanken van Damery, Bouzy, Avize, Vertus, Hautvillers, Ay en onder andere Dizy en Champillon. Geen nood, daar is met de komst van C Comme Champagne een oplossing aan gekomen.

 

Frédéric Dricot, naar eigen zeggen gek van en geboren in de Champagne, bouwde in de rue Gambetta 8 in Epernay een gigantische Champagnebar met kelder. Hiermee is het zoekwerk naar klasrijke ambachtelijke en betaalbare Champagne meteen al een flink stuk ingekort. In de gezellig opgestelde kelder vindt men om en bij de vijftig diverse wijnbouwers die elk onder een identiek profiel zichzelf en hun producten voorstellen, knap ingedeeld in regio’s met daarbij het Massief van Saint-Thierry, het dal van de Ardre, de Montagne de Reims, het Marnedal dat de regio om en rond Epernay in al zijn glorie laat bewonderen en de Côte des Blancs, de bakermat van de Chardonnay en goed voor een flink stuk geschiedenis om en rond de heuvels van Sézannais, samen goed voor een virtuele  Champagneroute.

THEMAPROEVERIJ

Deze gebieden zijn makkelijk met de wagen te vinden en vlot te ontdekken via de Champagneroute, goed voor samen ruim 320 km, route waar de Champagnebouwers je met open armen ontvangen. Wie evenwel niet direct huis is in de heerlijke en bijzonder soms ingewikkelde materie die de Champagne is, krijgt van Monsieur Frédéric in zijn C Comme Champagne bij een zowat twee uur durende uitgebreide degustatie vlot het ABC van dit goddelijke vocht onder de knie. Hier is Monsieur Frédéric op zijn best. Elke week zet hij bij zes huizen in de kijker. “Bij ons geen grote merken of coöperatieven, wel champagneboeren met eigen wijngaarden en die zelf hun Champagne maken”, zegt Frédéric Dricot met brede glimlach die met zwier uitpakt met wat hij noemt een Themaproeverij. “Hier komt één van de regio’s aan bod in al zijn facetten. Vandaag zijn het de Champagnes uit de Marne, volgende week een Côte des Blancs of de regio rond het massief van Saint-Thierry.”

COUP DE COEUR

Eenmaal aan de proeverij is Monsieur Frédéric niet meer te stoppen. Een bos van glazen wordt gevuld met zes verschillende Champagnes (Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, een blend van 3 cépages, Rosé en als klap op de vuurpijl de Coup de Coeur) zodat men in luttele tijd de verschillende types van Champagne leert kennen en… genieten. Dat alles in een bijzonder gemoedelijke sfeer.

CHAMPAGNEBAR

Voor wie het niet zo uitgebreid wil kan best genieten van een degustatie per glas. Ook hier legt Monsieur Frédéric je van naaldje tot draadje de geheimen van de bubbels met veel genoegen bloot. Naderhand staat de kelder klaar voor een vrijblijvend bezoek. Alle flessen kunnen ter plekke gekocht worden aan dezelfde prijs die de wijnbouwer op zijn domein vraagt. Het laat zich raden dat dit fenomeen welke C Comme Champagne te weeg brengt een ideale opener is voor elke bezoek aan de Champagnestreek in het algemeen, aan Epernay in het algemeen.

ABC CHAMPAGNE

Kenners zijn vertrouwd met de technische begrippen binnen het bubbelende Champagnewereldje. Voor wie minder goochelt met deze termen, hierbij alvast een geheugensteuntje met enkele weetjes.

·        Champagne wordt gemaakt van drie druivensoorten: de witte Chardonnay, de blauwe pinot Noir en de Pinot Meunier.

·        Extra Brut (of: non dosé) weinig suiker (van 0 tot 15 g/liter)

·        Brut: iets meer suiker (minder dan 15 g/liter)

·        Demi-sec: (van 33 tot 50 g/liter)

·        Doux (meer dan 50 g/liter)

·        Milésimé: Champagne gemaakt uit druiven van één enkel oogstjaar – het jaar staat steeds op het etiket vermeld. Uiteraard de beste Champagne.

·        Non-milésimé: Champagne zonder jaartal op het etiket en is steeds een blend (mengeling) van verschillende jaargangen.

·        Wit of Rosé: is steeds gemaakt van de drie gekende druivensoorten.  Uitzondering: de Blanc de Blancs – die is uitsluitend gemaakt met 100% Chardonnay en de Blanc de Noirs (witte Champagne gemaakt van blauwe druiven). De Rosé-Champagne is dezelfde als de witte maar krijgt zijn kleur door toevoeging van een beetje rode wijn. De Champagnestreek is de enige regio waar dit proces mag toegepast worden. Rosé-wijn is dus geen mengeling van wit met een beetje rood.

C Comme Champagne

Frédéric Dricot

8, rue Gambetta

51200 Epernay

Contact@c-comme.fr

www.c-comme.fr

Elke dag open van 10 tot 20 uur, vrijdag en zaterdag tot 23.55 u. Gratis toegang. Champagne per glas: 5,50 euro,  

Georges Keters

 


>> Reageer (0)
03-10-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEGAVINO 2011 - BRUSSELS EXPO - PALEIS 3

Wijnliefhebbers aan het feest in Paleis 3 in Brussels Expo

 Frankrijk gastland op MEGAVINO

 De wijnliefhebbers zijn weer aan het feest en kijken alvast uit naar de 13de editie van « hun » wijnfeest MEGAVINO. Dit jaar groter dan groot met ruim 10.000 m² tentoonstellingsruimte, 300 exposanten uit 28 verschillende landen en meer dan 10.000 wijnen die ter plaatse kunnen geproefd en gekocht worden. Een unicum, getekend Alain Bloeykens.

 

Het zal de wijnliefhebber al meteen opgevallen zijn, MEGAVINO staat ook dit jaar in het teken van de zuiderburen. Voor de derde keer op rij krijgt Frankrijk alle ogen op zich. En dat is heus geen toeval. Want na jaren van opvallende afwezigheid maakte Frankrijk zijn come back op MEGAVINO in 2008. En met succes zodat de organisatoren besloten om voor de volgende edities een heuse Franse trilogie te plannen. En die kwam er ook met Bordeaux in 2009 en de Languedoc in 2010 als blikvangers. Een tiercé die dit jaar in grandeur wordt afgesloten met Frankrijk in zijn totaliteit als gastland. Een tot de verbeelding sprekend en centraal gesitueerd paviljoen, dat zal plaats bieden aan quasi alle Franse wijnregio’s.  Producenten en invoerders verenigd per regio, van grote en gereputeerde huizen tot gepassioneerde, weliswaar kleinschalige, artisinale wijnbouwers.

 BELGISCHE WIJNBOUWERS IN FRANKRIJK

 Eén van de blikvangers wordt ongetwijfeld het paviljoen van de Belgische wijnbouwers in Frankrijk, landgenoten uit de vier uithoeken van Frankrijk, die hun droom wisten waar te maken met de aankoop van een wijndomein, hier verenigd op één centrale plaats om u hun wijnen te laten ontdekken.

Maar ook nieuwe Franse regio’s maken voor het eerst hun opwachting: de Beaujolais bijvoorbeeld dat uitpakt met zijn tien crus in de voortreffelijke jaargangen 2009 en 2010, de Côtes de Castillon, een voor velen nog maar weinig gekend stukje Bordeaux, en wat te denken van pakweg de Coteaux de Varois of zelfs de Auvergne.

 VEELZIJDIG FRANKRIJK

 En net als de voorbije edities wordt het Frans paviljoen opgeluisterd met tal van uiteenlopende activiteiten: van themaproeverijen en workshops tot aandacht voor gastronomie, toerisme en cultuur. Of hoe Frankrijk ook dit jaar bijzonder veelzijdig uit de hoek komt!

 

VEEL NIEUWS

 Naast dat alles is er heel veel nieuws te zien op MEGAVINO 2010, een trend die zich al een paar jaren doorzet. Megavino wordt én overzichtelijker én aantrekkelijker. Steeds meer landen en regio’s verenigen zich op stijlvolle paviljoen en hun aantal neemt almaar toe.

De klassiekers’zijn opnieuw trouw van de partij. Spanje bijvoorbeeld, dat dit jaar uitpakt met een volledig nieuw paviljoen. Oogverblindend, modern en vooral uitnodigend. Uiteraard ook weer van de partij Chili, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Californië, Argentinië, Australië, Zuid-Afrika en Italië. Vooral deze laatste is dit jaar massaal aanwezig en wordt na Frankrijk het tweede grootste land op Megavino. Sicilië verdubbelt met een oogstrelend paviljoen en niet minder dan 27 producenten zijn oppervlakte en wordt veruit de grootste Italiaanse wijnregio, maar ook Aosta, de bubbels uit Asti,  Piëmonte, Puglia en Toscane tekenen present.

En dan zijn er uiteraard ook de debutanten: het kleine Luxemburg bijvoorbeeld, o zo dicht bij maar nog vaak miskend niettegenstaande hun ronduit knappe witte wijnen en Crémants. Meer exotisch getint en ook al nieuw is het paviljoen van Brazilië. Samba op de stand in het gezelschap van de beste wijnbouwers. En wat te denken van nieuwkomers als de New York Estates wines, delegaties uit Roemenië, Mexico, Patagonië tot zelfs Peru!

Tel daarbij nog meer dan 50 verschillende proeverijen, workshops en demo’s, die je gratis in één van de 4 animatiezalen kunt bijwonen en je begrijpt dat Megavino zich meer dan ooit weet te profileren als het meest verscheiden wijnevent in ons land.

 MEGASPIRITS

 Twee jaar terug voor het eerst op de beursvloer: Megaspirits of het kleine broertje van Megavino. En met succes want dit paviljoen van geestrijke dranken wordt dit jaar gevoelig uitgebreid en zal zo’n 150m2 voor z’n rekening nemen. Whisky is met tal producenten heel sterk vertegenwooridgd maar ook de wijnafgeleiden worden niet vergeten. Denk maar aan cognac, armagnac, grappa, marc of andere destillaten. Wie meer de exotische toer op wil vindt zeker zijn gading in alcoholen als rum, tequila, wodka en uiteraard diverse cocktails. En helemaal nieuw dit jaar zijn de aanwezigheid van de beste Japanse distillaten.

 

PRAKTISCH

 Megavino 2011

 zaterdag 21 tot en met maandag 24 oktober

 in Paleis 3, Brussels Expo.

Openingsuren :

Vrijdag 21 oktober van 18 tot 23 uur.

Zaterdag 22 oktober van 12 tot 20 uur.

Zondag 23 oktober van 10 tot 19 uur.

Maandag 24 oktober van 10 tot 18 uur.

Toegang : 10 euro, degustatieglas en beursplan inbegrepen

Meer gedetailleerde info : www.megavino.be

 Wie een e-mail stuurt naar GASTRO.TOERISME@GMAIL.COM krijgt twee gratis toegangskaarten (zolang de voorraad strekt)

 (Georges Keters)








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs