Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW STREEKBIER IN VEURNE & NIEUWPOORT

Nieuw stadsbier in Veurne en Nieuwpoort

Hendrik Geeraert en Karel Cogge in het glas


Vrijdagavond 28 september vond in het Nieuwpoortse stadhuis de lancering plaats van 2 nieuwe stadsbieren. Zowel Nieuwpoort als Veurne hebben er een nieuw bier bij.

Bert Gunst uit Nieuwpoort, bedenker van het concept, vertelde hoe de historisch belangrijke figuren uit WO I, schipper Hendrik Geeraert en Karel Cogge terug tot leven kwamen in een blond en bruin bier. Beide bieren van 7% VOL worden gebrouwen en gebotteld bij DECA Services in Woesten en zijn te consumeren ‘naar godsvrucht en vermogen’, maar altijd met mate.

OKTOBER 1914

Beide figuren zijn sinds de onderwaterzetting bij Nieuwpoort in oktober 1914 onafscheidelijk geworden van elkaar. Wie van beide lag nu uiteindelijk  aan de basis van de onderwater gezette vlakte tussen de IJzer en spoorwegberm?  Wie van beide heeft de Duitse overweldiger aan de IJzervlakte halt toe geroepen? Er doen vele verhalen de ronde over de daden van Geeraert en Cogge.

VEURNE & NIEUWPOORT

 Alhoewel ze steeds in dezelfde adem worden genoemd, hebben ze elkaar nooit ontmoet. Karel Cogge werd ooit onder begeleiding dicht bij Nieuwpoort gebracht om z’n visie over een eventuele inundatie uit de doeken te doen. Cogge verbleef tijdens WOI immers in Veurne.
Geeraert daarentegen riskeerde zijn leven door 4 volle jaren in de verwoeste stad Nieuwpoort te verblijven aan het sluizencomplex, ten dienste van het Belgische leger.
Hendrik Geeraert maakte naam door op het meest kritieke moment in oktober 1914, enorme risico’s te nemen voor eigen leven en via de overlaat Veurne-Ambacht de inundatie 4 jaar in stand te houden .

HENDRIK BEERAERT BLOND BIER

 Geeraert is niet los te koppelen aan de geschiedenis van Nieuwpoort. Het blonde bier Hendrik Geeraert, zal dan ook aanwezig zijn in onze streek tijdens de 100-jarige herdenking van WOI. Naast officiële recepties zal het bier ook in lokale horeca opduiken en op evenementen sfeervol vloeien!

KAREL COGGE BRUIN BIER

Cogge is voor Veurne en ‘Bachten de Kupe’ de redder in het hele WOI verhaal. Er werd voor gekozen om Karel Cogge niet tegenover Hendrik Geeraert te plaatsen, maar mooi naast mekaar. Een passend kelkvormig glas wordt ontworpen met daarop beide figuren die pronken in de voorgrond van een mooie schuimende kraag!

STRAATKINDEREN IN PERU

Bert Gunst wou tijdens deze lancering niet enkel het historische verhaal aan het commercieel aspect koppelen, maar had oog voor de ontwikkelingssamenwerking van NGO CONAF. Deze NGO zorgt voor middelen die integraal ten goede komen van straatkinderen in Peru. Het project in Peru zorgt ervoor dat straatkinderen in Ayacucho de eerste stappen kunnen zetten naar een beter leven.  Vanaf de eerste blonde of bruine pint steunt u deze straatkinderen. Elk jaar zal rond kerstmis bekendgemaakt worden welke budget er werd overgemaakt aan NGO CONAF. De stad Nieuwpoort is immers verbroederd met Ayacucho in het Zuid-Amerikaanse Peru.

Beide bieren komen komen in december 2012 op de markt in flesjes van 33cl en grote flessen van 75cl.

Meer info: Bert Gunst 0474/658099 of bert@bertgunst.be

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNEFESTIVAL IN BREDENE

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober 2012

Staf Versluyscentrum – Bredene

4de Champagnefestival

Champagneliefhebbers zijn in Bredene aan het feest van vrijdag 5 tot en met 7 oktober. In het Staf Versluyscentrum is het drie dagen lang genieten van hetgeen vijftien Champagneboeren laten proeven. Naast het genieten van de gouden bubbels wacht er ook een ruilbeurs voor capsules, kan men proeven van diverse producten en allerhande lekkernijen en kan men genieten van het werk van vijf Belgische hedendaagse kunstenaars. Een streepje muziek zorgt voor de rest.

PROGRAMMA

Vrijdag 5 oktober:

17 uur: opening voor het grote publiek

20 uur: Officiële opening en receptie voor genodigden & sponsors. Doorlopende degustatie. Catering verzorgd door Citypark en Home & Cooking Magali Potié.

Zaterdag 6 oktober:

10 uur: internationale ruilbeurs Champagnecapsules

16.30 tot 18.30: Optreden Red River Dixie Band en doorlopende proeverijen.

20 uur: Champagnesouper met muzikale omlijsten (deelnemen kost 70 euro per persoon.

Zondag 7 oktober

9 tot 11 uur: luxe Champagne ontbijt – deelnemen kost 20 euro per persoon.

13.30 tot 15.30 uur: optreden Red River Dixie Band en doorlopende proeverijen.

DUINHELM

Onder het peterschap van Jean-Paul Robyns gaat de opbrengst van het Champagnefestival naar Duinhelm, centrum voor mensen met een beperking.

 Het is meteen duidelijk, dit wordt drie dagen genieten van Gastronomie, Cultuur en Kunst.

De ingang bedraagt 10 euro ( inbegrepen: Ingang, het glas en 1 glas champagne).

Meer  info:  www.champagnefestival.be

 

(Georges Keters & Jeffrey Lowyck)






>> Reageer (0)
09-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP BEZOEK IN NAUSICAA - BOULOGNE SUR MER

NAUSICAA bron van alle leven

Ontdek de Oceanen met droge voeten

 

In de jaren tachtig ontwikkelde de toenmalige burgemeester  en latere Minister van Visserij Guy Lengagne samen met drie jonge oceanografen het unieke concept Nausicaä.                                                                Het centrum werd genoemd naar Nausicaä, dochter van koning Alcinous en koningin Arete van Phaeacia. Zij ontfermde zich over Odysseus toen die schipbreuk leed op hun eiland Scheria en zorgde er uiteindelijk voor dat hij veilig kon terugkeren naar Ithaca.

Het centrum is gehuisvest in het voormalige casino van Boulogne-sur-Mer op een prachtige locatie aan zee. In mei 1991 opende Nausicaä haar deuren en mocht reeds tijdens de eerste zes maand meer dan 500.000 bezoekers ontvangen.

Boulogne –sur –Mer ligt in het hartje van de Côte d’Opale  dichtbij de Engelse, Belgische en Nederlandse grenzen. Deze eertijds Engelse stad is de eerste Franse vissershaven en een zeer belangrijk centrum voor visverwerking in Europa en leeft voor een groot stuk van de zee. Nausicaä wil daarom de mensen bewust maken van de nood aan duurzaam beheer van de zee en hoe we de rijkdommen van de zee op een verantwoorde manier kunnen beheren en gebruiken.

EILANDVERHALEN

Eilandverhalen is een bijzondere tentoonstelling die tot stand kwam door een samenwerking tussen Nausicaä, Aquarium Mare Nostrum te Montpellier en AOSIS ( Alliantie van Kleine Eilandstaten. ) De Eilanden, gelegen in de Oceaan, zijn klein en zeer kwetsbaar door de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel. Zij worden NU geconfronteerd met de problemen en moeten NU oplossingen bedenken. De bedreiging die nu reeds de kleine eilanden raakt, zal dit in de nabije toekomst ook doen op het vasteland. Daarom kunnen de oplossingen die de kleine Eilandstaten nu bedenken de mensen op het vasteland inspireren en helpen de juiste keuzes te maken.

De tentoonstelling bezoeken verloopt in vier delen.                         Verlangen naar de eilanden :  de eilanden met het witte zand en de ruisende palmen doen ons wegdromen en verlangen naar een zonnige, spannende vakantie. Deze eilanden zijn meestal omgeven door een prachtige, exotische fauna en flora en toerisme is er een zeer belangrijke vorm van inkomsten voor de eilandbewoners.                                       

Van eiland naar eiland laat de bezoeker alle bijzonderheden die de eilanden gemeen hebben ontdekken. Ze hebben ook dezelfde problemen die te maken hebben met het eilandschap : drinkbaar water, voeding, energiebronnen, leefruimte…De bezoeker ontmoet er de mensen die zich inzetten voor het behoud van hun middelen op land als op zee om te kunnen overleven.                                                  

Kwetsbare eilanden : door de klimaatverandering zijn ze extra kwetsbaar. De bezoeker  ziet hoe een vloedgolf een dorp overstroomt en de angst van de dorpsbewoners voor het wassende water. De regering van de Malediven stuurt een boodschap aan de internationale gemeenschap en organiseert een ministerraad onder water.                

Het woord is aan de eilandbewoners : de eilandbewoners vertellen over hun ervaringen, hun acties en eventuele oplossingen om hun cultuur, identiteit en eiland te kunnen beschermen. Bij Nausicaä maakt multimedia de communicatie met bewoners van eilanden mogelijk en kan men ideeën met hen uitwisselen.

ATTRACTIES

Sedert januari 2012 kan men aan de hand van illustraties, video’s en nieuwe aquaria een beter inzicht krijgen in het koraal. Als grootste bouwer van de planeet – de riffen – is koraal toch een kwetsbaar en bedreigd levend wezen.

Het Californisch Aquarium : de warme Californische wateren, boordevol algen, zitten vol leven en zijn qua kleurenpracht de gelijke van de tropische lagunes. Een nieuw gebouwd bassin toont de ongevaarlijke hoorn- en luipaardhaaien die tussen het kelp ( grote algen als sierwijnranken ) zwemmen met vele andere soorten zoals de zilverbaars, de black nibbler en de rotsschorpioenen.

Het Overstroomde Woud : de oevers van een Zuid-Amerikaanse rivier worden overspoeld en het water reikt nu tot aan de boomtoppen. De dieren hebben zich aangepast aan de omgeving. De kaaimannen houden zich op in de takken van de bomen, pacu’s eten boombladeren en arawana’s jagen op vogels. Deze complexe biotoop wordt bedreigd door de klimaatsopwarming en de activiteiten van de mens.

De zee als voedselbron : deze tentoonstelling heeft aandacht voor de visserij, de viskweek en de visverwerking in Boulogne – sur –Mer, eerste vissershaven van Frankrijk, en over de hele wereld. Dit project wil de mensen sensibiliseren over de gevolgen van de exploitatie (uitbuiting) van de maritieme rijkdommen.

MR. GOODFISH CAMPAGNE

Deze campagne werd opgezet om de consumptie te bevorderen van producten uit de zee, in het juiste seizoen en afkomstig van visgronden in de nabijheid van de consument. Men kan via de website www.mrgoodfish.com de producten uit zijn streek raadplegen samen met het geschikte seizoen voor consumptie.

 

NAUSICAA  

Boulogne sur Mer

communication@nausicaa.fr  & www.nausicaa.nl

Jeffrey LOWYCK

 








>> Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROOTSTE WIJNBEURS IN ONS LAND - MEGAVINO

BRUSSELS EXPO – PALEIS 3

Oostenrijk te gast op Megavino

Oostenrijkse wijn is sinds enkele jaren bijzonder hip en trendy. Ook in ons land waar de export in nauwelijks 5 jaar tijd verdubbelde. Megavino kon zich dit jaar dan ook geen mooier gastland inbeelden. Wijnland Oostenrijk is qua oppervlakte en productie een vrij bescheiden wijnland. Het telt zo’n 46.000 ha wijngaarden, voornamelijk gesitueerd in het oosten en zuidoosten van het land, goed voor een jaarlijkse wijnproductie van 2,5 miljoen hl of zo’n luttele 1% van de wereldwijnproductie. Het komt hiermee ‘slechts’ op een 18e plaats op de wereldranglijst. En die relatief kleine wijngaard wordt ook nog eens gedeeld door meer dan 20.000 wijnproducenten wat betekent dat de gemiddelde oppervlakte per domein met 2,26 ha bijzonder laag ligt.

De wijngaarden strekken zich uit over 4 wijnregio’s: Niederosterreich is veruit het grootste gebied met 27.128 ha wijngaarden, nadien volgen Burgenland (13.840 ha), Steiermark (4.240 ha) en Wenen (612 ha). Binnen die 4 regio’s vinden we nog 16 wel afgebakende  wijngebieden die de status DAC (Districtus Austriae Controllatus) mogen dragen. Ze weten zich te onderscheiden door hun hoogstaande kwaliteit en specifieke wijnstijl.

WIT WIJNLAND

Ook al opvallend: de rijke diversiteit aan druivenrassen, het zijn er maar liefst 35! En al is Oostenrijk nog per definitie een wit wijnland, opvallend hoe de laatste 10 jaar het aanbod rood toenam. Grosso modo staat Oostenrijk vandaag voor 2/3 wit en 1/3 rood. De absolute nummer één in wit is de grüner veltliner die bijna de helft van de witte aanplant voor z’n rekening neemt. Nadien volgen riesling, sauvignon blanc, chardonnay, weissburgunder (of pinot blanc) en muskateller. In rood voert zweigelt het peloton aan, op ruime afstand gevolgd door blaufränkisch en blauer portugieser. Ook niet te vergeten zijn de pinot noir en sankt laurent.

Maar juist dat grote aantal producenten én druivenrassen, aangeplant op telkens weer een ander terroir, maakt het land toch zo boeiend. Weinig wijnlanden die met zoveel verschillende wijnstijlen kunnen uitpakken als Oostenrijk. En, niet onbelangrijk detail, Oostenrijk heeft dan ook nog eens de strengste wijnwetgeving ter wereld.

TASTING ROOM

Op Megavino palmt Oostenrijk het centrale gastpaviljoen in. Een fraaie en hypermoderne stand die plaats biedt aan zowel de belangrijkste invoerders, wijndomeinen die reeds in ons land vertegenwoordigd zijn, en ook een 20-tal producenten die voor het eerst hun wijn in België voorstellen. Een unieke kans dus voor de bezoeker om een ruim assortiment Oostenrijkse wijnen voor het eerst te ontdekken en de wijnbouwers in hoogsteigen persoon te ontmoeten. Nog op de stand, een eigen ‘Tasting Room’ waar drie dagen lang non stop becommentarieerde Oostenrijkse themaproeverijen plaatsvinden. Megavino gaat er dan ook prat op de grootste delegatie Oostenrijkse producenten én wijnen ooit in ons land te mogen verwelkomen.

Naast gastland Oostenrijk kan je op Megavino nog kennismaken met meer dan 300 andere exposanten afkomstig uit 30 verschillende wijnlanden. Een record! Blikvangers zijn o.m. Italië – dat zelfs het tweede grootste land wordt op Megavino! - met een gigantisch paviljoen uit Sicilië, omcirkeld door standen met kleine producenten én invoerders uit alle wijnstreken, regiopaviljoenen uit Aosta en Piëmonte, en voor het eerst aanwezig de wijnproducenten uit Asti, Toscane met een forse delegatie uit de regio Pisa,  en ook al voor het eerst, een ruime delegatie uit Puglia.

SPANJE ERE-GAST

Spanje is traditioneel op de afspraak met alle belangrijkste invoerders en de producenten uit Navara als ‘eregast’; Frankrijk pakt uit met een heus dorp dat de regio’s Bordeaux, Beaujolais  en een gigantisch ‘proeftheater’ als trekpleisters groepeert, maar ook landen als Argentinië, twee keer zo groot als vorig jaar, Chili, Californië, Zuid-Afrika, Brazilië, Duitsland en Luxemburg zijn opnieuw van de partij. Vooral die laatste pakt verrassend uit met de ‘Nacht van de Luxemburgse Crémants’ op de openingsavond van Megavino.

Nieuwe landen? Jawel! Voor het eerst aanwezig op Megavino zijn Mexico, Canada en Slovenië, een wijnland dat bijzonder in de lift zit en op Megavino zijn Belgische première maakt! Reken daarbij nog meer dan 50 verschillende workshops, demo’s en becommentarieerde proeverijen in onze 4 animatiezalen, allemaal gratis bij te wonen door de bezoeker, en u begrijpt dat Megavino ook dit jaar op een bijzonder uitgebreid en gevarieerd programma afstevent.

MEGASPIRITS

Ook de Megaspirits, het kleine broertje van Megavino kijkt opnieuw een nieuw succes toe: dit paviljoen van geestrijke dranken wordt ook dit jaar opnieuw gevoelig uitgebreid. Whisky is met tal producenten heel sterk vertegenwoordigd maar ook de wijnafgeleiden worden niet vergeten. Denk maar aan cognac, armagnac, grappa, marc of andere destillaten. Wie meer de exotische toer op wil vindt zeker zijn gading in alcoholen als rum, tequila, wodka en uiteraard diverse cocktails. Ongetwijfeld dé ideale afsluiter van uw bezoek aan Megavino. 

PRAKTISCH

Megavino 2012, van 19 tot 22 oktober, Paleis 3, Brussels Expo

Openingsuren: vrijdag 19 oktober van 18 tot 23u00, zaterdag 20 oktober van 12 tot 20u00, zondag 21 oktober van 10 tot 19u00 en maandag 22 oktober van 10 tot 18u00

Toegang: 10 euro, degustatieglas en catalogus inbegrepen

Info Megavino: megavino@vinopres.com – www.megavino.be

Info Oostenrijkse wijn: austrian-wines@skynet.be - www.winesfromaustria.com


Georges Keters







>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWPOORT - STAD AAN HET WATER

Nieuwpoort elke dag in de kijker

“Maritieme troeven uitspelen”

Het hoogseizoen mag dan wel al tot de statistieken behoren, het toeristisch jaar van de stad Nieuwpoort is lang nog niet aan het einde toe. De agenda van schepen voor Toerisme Greet Ardies-Vyncke staat nog bol van de activiteiten: “Niet moeilijk, want Nieuwpoort staat elke dag in de kijker. Te danken aan de beleidsvisie van onze ploeg met kijk op de toekomst. Met een schipper aan boord als burgemeester ir. Roland Crabbe zitten we mooi op koers om Nieuwpoort nog verder en mooier in te kleuren. Het uitspelen van onze maritieme proeven is hierbij van kapitaal belang.”

Men kan er inderdaad niet omheen kijken, in Nieuwpoort valt er elke dag wat te beleven. Groen en rust in de polderdorpen Sint-Joris en Ramskapelle, een flinke brok geschiedenis in het stadscentrum met het Marktplein als gezellige oase, een bruisende jachthaven en een winkelcentrum in de badplaats waar elke handelaar en op shopping beluste dames niet kunnen aan weerstaan. Voeg daarbij de kinderboerderij en een netwerk van wandel- en fietspaden en men heeft tijd te kort om het allemaal in één verblijf te ontdekken en te beleven.

GOED SEIZOEN

Ondanks het slecht weer in juli hoort men niet iedereen mopperen. Toerismeschepen Greet Ardies-Vyncke: “Het was een echt Belgische zomer, met ups en downs, zoals we er de jongste decennia al diverse hebben mogen noteren. Onze horeca en handelszaken kijken evenwel terug op een niet onaardig seizoen. Het kan uiteraard altijd beter, maar de zonnige augustusmaand maakte heel wat goed. Uiteraard kon het verlies van juli – extra zwak – niet weggewerkt worden. Maar ieder rechtsgeaarde zakenman maakt evenwel zijn balans op het einde van het jaar, dan pas kunnen we en definitief oordeel vellen. We denken dat het niet slecht zal zijn.”

DRUK NAJAAR

Maar voor het zover is heeft Nieuwpoort nog enkele toppers in petto. “Ook in het najaar is het volop genieten in Nieuwpoort. De zomer leverde ons een prima historische evocatie rond de heks Jeanne Panne, gevolgd door Middeleeuws banket, waarna Nieuwpoort Zingt Vlaams, de North Sea Jumping en onder andere de Nieuwpoort Sail Parade en de Sint-Bernardusfeesten netjes afgerond werden onder een stralende hemel. Wat kan men zich nog meer wensen. Straks volgt nog de 3de editie van Verrassend Maritiem Nieuwpoort van 19 tot 21 oktober waar massaal kan genoten worden van al dat lekkers uit de Noordzee met extra aandacht voor de Bretoense oesters en Nieuwpoortse garnalen”, vertelt een bijzonder enthousiaste Toerismeschepen Greet Ardies-Vyncke.

IJS IN DE STAD

Met het oog op de eindejaarsfeesten ruilt Nieuwpoort het fenomeen Sneeuw in de stad voor IJs in de stad. Schepen voor Toerisme Greet Ardies-Vynke: “We hebben mooie jaren gekend met de sneeuw in zowel Nieuwpoort-Bad als Nieuwpoort-Stad. Vanaf vrijdag 21 december wordt het Marktplein omgetoverd tot een grote schaatspiste, die toegankelijk blijft tot en met dinsdag 1 januari 2013. We kijken alvast uit naar een boeiend einde van 2012 om er dan meteen weer tegen aan te gaan om 2013 hopelijk nog mooier en nog aantrekkelijker te maken. Hierbij kan ik steeds steunen om mijn ganse ploeg met trekpaarden Eric Verdonck en Emely Vandeputte.”

MARITIEM NIEUWPOORT

Topper in aantocht is intussen Verrassend Maritiem Nieuwpoort waarbij van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober heel wat maritieme troeven van Nieuwpoort aan het grote publiek worden voorgesteld. Zo is er in de Vismijn een Oesterbeurs, loopt in de Jachthaven VVW in samenwerking met Cap°Okaz een Internationale Boatshow en kunnen in de haven talrijke klassieke schepen bezocht worden. Toerismeschepen Greet Ardies-Vycke: “Kom enerzijds proeven van de koude en warme oesters en geniet tegelijk van een glaasje Champagne in de Oesterbar van La Bouée Bleue in de Vismijn, beleef daarnaast de unieke ervaring van het leven om en rond de haven op de klassieke schepen en geef gerust je ogen de kost op de Nieuwpoort International Boatshow.”

Meer info: www.verrassendmaritiemnieuwpoort.be

Georges Keters








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs