Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Relaxen op topniveau in

 

La Chartreuse du Val Saint Esprit

 

Ben je dringend aan een korte break toe of wil je er een of meerdere dagjes op uit, dan ligt de oplossing binnen handbereik. Gezelligheid, rust, topgastronomie en leven als God in Frankrijk, je vindt het op anderhalf uur met de wagen vanuit de Westhoek: het viersterrenhotel La Chartreuse du Val Saint Esprit in Gosnay, hartje Artois, op een boogscheut van Arras en Béthune. Een unieke belevenis vol aangename verrassingen.

 

Het imposante domein van La Chartreuse du Val Saint Esprit dateert uit 1320 en was eeuwenlang de pleisterplaats van de Karthuizerpaters, volgelingen van Sint Bruno die aan de basis lag van de stichting van de Orde des Chartreux. Het domein ademt in alle vleugels van het kasteel niets dan geschiedenis. De pracht en de praal, die het intussen tot hotel omgevormde klooster weet te etaleren, haalden dan ook niets dan gekroonde hoofden naar deze oase van stilte, ver weg van het gewoel in de stad. Margaretha van Vlaanderen, Isabella van Portugal, Jan Zonder Vrees, Filip de Goede en onder andere Karel de Stoute waren er frequent te gast.

VIER STERREN MIDDEN GROEN

La Chartreuse du Val Saint Esprit is met zijn vier sterren een der absolute blikvangers uit de regio. Het telt 53 kamers, inclusief suite en drie familiekamers, allen uitgebouwd met de laatste snufjes inzake comfort, inclusief Wifi en safe. Bovendien is elke kamer anders aangekleed zodat je telkenmale in een andere wereld van stilte terecht komt. De meeste kamers hebben uitzicht op het zes ha groot park dat extra rust uitstraalt. Naast een eeuwenoud bomenpark beschikt het domein over twee tennisvelden, een fitness en – voor wie het nuttig kan zijn – een helihaven. Groen is dan ook een van de grote troeven van het huis. In de schaduw van La Chatreuse beschikt het domein nog over een driesterrenhotel Best Western La Métairie. Dit hotel is ideaal voor congressen, seminaries, huwelijken, allerhande feesten en productvoorstellingen en telt 40 kamers en alle nodige comfort. De restaurants Le Vasco en La Distellerie verwennen de lekkerbekken.

GASTRONOMISCHE PAREL

Is La Chartreuse du Val Saint-Esprit de ideale rustbrenger, het is tegelijk een culinaire tempel waar Chef Dominique Quay met vast hand de keuken op hoog niveau weet te tillen. Topgastronomie is te beleven in restaurant Le Robert II, streekgastronomie te genieten in restaurant La Distellerie en voor wie het gemoedelijk wil, zit goed in restaurant Le Vasco. Chef Dominque Quay kan hierbij rekenen op de getrouwe Michael Montaigne – al een kwarteeuw in het getouw – geflankeerd door een twintigtal medewerkers. Alles wordt immers in huis gemaakt, inclusief patisserie.

MAITRE-RESTAURATEUR

Jean Constant – Maître-Restaurateur – eigenaar van het domein en eega Armelle staan dagelijks paraat om de klanten het zo leuk mogelijk te maken. Zij kunnen hierbij rekenen op Myriam Castelain die de algemene leiding in handen heeft. “Onze enige betrachting is het onze klanten het zo aangenaam mogelijk te maken. We willen dat het hen aan niets ontbreekt en dat het verblijf, hoe kort of lang ook, hen bij zal blijven en dit zowel op het vlak van de ontvangst, het verblijf, de culinaire verwenning,  kortom het complete plaatje. Onze leuze Vous servir: notre règle is hier elke dag het motto van ons volledig team”, onderstreept Jean Constant.

TOPARRANGEMENTEN

Het domein La Chartreuse du Val Saint Esprit pakt uit met diverse arrangementen. Er is bijvoorbeeld al het verblijf Séjour au Château: een nacht in Privilegekamer, met exquis Menu Découverte in restaurant Le Robert II (exclusief drank) en buffetontbijt tegen de prijs van 172,50 euro per persoon.

Het Séjour Découverte start met een glas Champagne met amuses bij aankomst en laat u twee nachten genieten in Privilegekamer, aansluitend een diner in brasserie La Distellerie of Le Vasco naar keus en op dag twee het uitgelezen Menu Découverte in het toprestaurant Le Robert II (telkens exclusief dranken). Prijs: 310 per persoon.

HOE ER GERAKEN

Vanuit de Westhoek richting Calais op de A26 richting Parijs en uitrit 6 Béthune en vervolgens de pijltjes Les Chartreuses volgen.

 

 

La Chartreuse du Val Saint Esprit

 

Small Luxury Hotels of the World

 

Directeur-Eigenaar Jean Constant

 

1, rue de Fouquières

62199 Gosnay – Frankrijk

Tel. + 33 (0)3 21 62 80 00

 

LeValSaintEsprit@lachartreuse.com

www.lachartreuse.com

 

 










>> Reageer (0)
05-03-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOKALE RADIO - RADIO BEACH WESTKUST NIEUWPOORT

Radio Beach – Top aan de Westkust

 

20 jaar Smullen langs de Radio

 

 

Feest bij de radiomakers van Radio Beach uit Nieuwpoort. Omwille twintig jaar “Smullen langs de Radio” met culinair en toeristisch journalist Georges Keters, zitten stichter Luc Beauprez en zijn medewerkers opnieuw aan de feesttafel. Vorig jaar liet de feesttaart immers 35 kaarsjes tellen.

 

Onder impuls van radiofreaks Luc Beauprez en Geert Goddefroy uit Nieuwpoort werd op zaterdag 28 februari 1981 gestart met uitzendingen onder de naam Radio Horizon. Het werd een inslaand succes. Marc Le Compte (alias Marc De Graaf), Gino Ester en Kevin Houston (alias Koen Konings) stonden mee aan de knoppen. Na enkele wettelijk verplichte ingrepen veranderde de naam in Radio Beach, nog steeds onder leiding van Luc Beauprez en al 36 jaar lang wellicht de populairste lokale radio aan de Westkust, op 106.1 FM.

 

20 JAAR SMULLEN

Onder de noemer “Smullen langs de Radio” pakt culinair- en reisjournalist Georges Keters uit Middelkerke al 20 jaar, op vrijdagmorgen tussen 10 en 10u.30, uit met lekkerbekkend nieuws als voorgerecht en bruisend toeristische weetjes als hoofdschotel. Technisch vernuft Geert Delanghe zorgt voor de gepaste muziek. Het accent ligt vooral op de regionale restaurants aansluitend reisreportages uit alle hoeken van de wereld, elk jaar naderhand samengebundeld in het magazine De Boarebreker - Gastronomie & Toerisme. “In diverse horecamagazines maakten we stukjes over restaurants en hotels, gekoppeld aan de bezienswaardigheden in de onmiddellijk omgeving. Dit bracht ons op het idee om dat ook op de radio te doen. Radio Beach – toen nog Radio Horizon – zag daar bij monde van Luc Beauprez een leuk item in. Soms gingen we ter plekke in de keuken, een andere keer vertelden we wat er te beleven was in een of ander land, die we bezochten als reisjournalist. De allereerste uitzending vond plaats op vrijdag 4 maart 1997. Het werd meteen een schot in de roos en waarvoor de luisteraars elke vrijdag steevast het oor aan de radio hielden. Eten en reizen zijn ingrediënten waar iedereen graag van smult (sic). We zetten regionale chefs zowel als Michelin sterren in de kijker. Als reisjournalist pikken we uiteraard heel wat mee. Meer nog, onze regio zit bol van uitstekende restaurants, je moet het heus niet ver zoeken. Je hoeft helemaal niet naar Brussel, Parijs of Nice te trekken om genieten. Onze Chefs hier weten met de zee in hun voortuin en polders in hun achtertuin, steevast het beste op tafel te zetten. Wie tips heeft omtrent een nieuw of leuk restaurant of op reis een leuk hotel of bijzondere streek op de kop wist te tikken, kan steeds bij ons terecht. Wie weet is het verhaal straks te horen op Radio Beach”, geeft Georges Keters (info: 0495 22 68 79) nog graag mee.

NOOIT STORENDE RADIO

Radio Beach draait de muziek van de jaren 60 tot vandaag maar zonder de storende platen. Het moet allemaal lekker in de oren klinken. Zorgeloos naar de beste muziek luisteren is dan ook het motto van Radio Beach. Geen kwebbelende DJ’s of ellenlange inleidingen. De muziek wordt enkel onderbroken voor nieuws en info uit de regio.

MIJN ZAAK OP DE RADIO

Heel wat handelaars zijn in die 36 jaar dik tevreden dat hun zaak via Radio Beach dagelijks in het oor klinkt en zodoende op de lippen ligt. “Inderdaad, reclame inkomsten zijn het brood om een radio in de ether te houden. De radiospotjes zijn door eenieder betaalbaar en worden professioneel samen op maat van de klant gemaakt”, stelt Luc Beauprez. Radio Beach Westkust is dagelijks 24 uur op 24 te beluisteren op de FM 106.1 en brengt nieuws uit de Westhoekregio en Frans-Vlaanderen.

 

Radio Beach – FM 106.1 – www.radiobeach.be

 

 

Foto’s:   Luc Beauprez – Geert Delanghe – Georges Keters

Georges Keters aan het fornuis

Radio Beach

 

 








>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs