Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
26-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Finalist Prosper Montagné aan het fornuis in Andromeda Hotel

 Stijn Cornelis nieuwe Chef in

restaurant Gloria in Oostende

 De 32- jarige Stijn Cornelis uit Oostduinkerke is sinds deze week de nieuwe chef in restaurant Gloria, gastronomische tempel binnen het 4-sterren Andromeda Hotel & Thalassa.  De leerling van Marcel Geerts ziet hierin een eerste bekroning van zijn streven naar de top. “Ik ben blij deze kans te krijgen en grijp ze dan ook met beide handen. Mijn credo “alleen verse marktproducten zorgen voor klassenschotels” willen we in onze keukenploeg hoog in het vaandel laten wapperen”, zegt de kersverse nummer één aan het fornuis van de Gloria.

Kenners weten het al langer, het gastronomische restaurant Gloria binnen de muren van Andromeda Hotel & Thalassa, behoort tot de top van culinair Oostende. Chef Philip De Wilde kreeg zopas de kans om in Brussel een nieuwe uitdaging aan te gaan zodat directeur Sabine Friederichs op zoek moest naar een nieuwe eerste kok. “We gingen niet over één nacht ijs en kregen tal van chefs over de vloer. Onze keuze ging uiteindelijk naar Stijn Cornelis, tot gisteren sous-chef in het klasrijke Kempinski Hotel Dukes’ Palace in Brugge. De man heeft meerdere pijlen op zijn boog en wist zich dit jaar nog tot finalist te koken op de prestigieuze kookwedstrijd Gastronomische Club Prosper Montagné. Hij is een fervent voorstander van de klassieke Franse keuken. Dat is precies wat we zoeken”, stelt een Sabine Friederichs, blij met de nieuwe aanwinst.

  

Na zijn middelbare studies Economie en Moderne Talen trok hij naar het fornuis waar hij via een stagecontract restauranthouder al vrij snel begreep dat zijn toekomt aan de stoof te vinden was. “Ik kook zeer graag en ben bijzonder leergierig. Op al mijn stageplaatsen over het hele land (Beluga, Leuven; Salade Folle, Rumst, Karmeliet, Brugge) opende ik de ogen en wist ik veel te leren van mijn chefs. Ik heb vooral heel wat te danken aan Marcel Geerts, Eerste Kok van België Prosper Montagné 1977, die me de knepen van het vak leerde. Ook van Ivan Verhaeghe, executive chef Kempenski Hotel Dukes’ Palace Brugge stak ik heel wat op. In restaurant Gloria wil ik die kennis ontplooien en het niveau betrachten van mijn leermeersters”, vertelt Stijn Cornelis.

MARKTMENU TROEF

Als er één zaak is die Stijn Cornelis leerde is dat hij in de keuken met dagverse producten de beste resultaten aan het fornuis weet te behalen. “Dit is steeds mijn credo geweest en ik trek dan ook graag deze lijn door. Vandaar dat we onmiddellijk de kaart hebben aangepakt en een Marktmenu creëerden. We zijn kieskeurig op onze ingrediënten, want deze vormen de basis voor het succes in de keuken. Elk seizoen heeft zijn eigen rijkdom en wat is er mooier dan te koken met seizoensgebonden producten. Hierdoor gaat niets van de smaak verloren. Voeg daarbij dat keuken en zaal op elkaar dienen ingespeeld te zijn. De zaalmeesters zijn het perfecte verlengstuk van het werk in de keuken. Met William Van Daele en Didier Hamers zitten we goed. En in de keuken kan ik rekenen op een uitstekende Charlotte Plovie, al jaren vertrouwd met de Gloria-keuken”, stelt de ambitieuze Stijn Cornelis.

ESCOFFIER IN RESTAURANT GLORIA

De komst van een jong talent als Stijn Cornelis kan alleen positief zijn voor culinair Oostende. De Stad aan Zee bulkt niet van de toprestaurants en het is nog steeds wachten op een ster of hoge quotatie in de Gault Millau. “Onze betrachting is zo hoog mogelijk te klimmen met dien verstand dat we in de eerste plaats willen zorgen voor een smaakvolle tafel. We hebben een zwak voor de keuken van Escoffier aangevuld met een lichte oosterse toets bij dewelke men het product als dusdanig nog steeds optimaal terugvindt in het bord. We houden er niet van dat de lekkerbek dient te raden wat hij eet. Daarom kiezen we voor eerlijke en dagverse producten. Zodoende hopen we mee te kunnen helpen aan het opwaarderen van de gastronomisch keuken van restaurant Gloria”, besluit Stijn Cornelis.

 

Foto:  Chef Stijn Cornelis geflankeerd door sous-chef Charlotte Plovie en directeur Andromeda Hotel & Thalassa Sabine Friederichs.

(Georges Keters – Culinair Journalist)

Restaurant Gloria – Andromeda Hotel & Thalassa

Kursaal Westhelling – Albert I Promenade 60

8400 Oostende

Tel.  059 80 66 11

www.restaurantgloria.be






>> Reageer (0)
24-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGATRONOMIE IN LUIK

Vijf jaar super tafelen op eiland in Wanze (Luik)

Hemels genot in La Gastronomie du Mayeur

 

Wielerliefhebbers kennen de regio op hun duim terwijl de renners er een hekel aan hebben: de Muur van Hoei is niet direct een verkeersdrempel van formaat, maar veelal de onverbiddelijke scherprechter in de wielerklassieker De Waalse Pijl waarbij de gemeente Wanze een grote rol speelt. Gastronomen hebben evenwel een ander gevoel bij deze kuitenbijter: met restaurant La Gastronomie du Mayeur telt Wanze een tafel waar superlatieven te kort schieten.

 

Het huis op zich is al een bijzonderheid. Omringd door de rivier Méhaigne bevindt het restaurant zich op het eilandje Chanteleau. De riante villa is een kopie van het stulpje dat de Franse acteur Jean Marais ooit bezat in Marne-la-Cocquette. Hier stampte Chef Jean-Luc Lambotte en zijn eega Mireille Marchand in 2006 restaurant Gastronomie du Mayeur uit de grond, genoemd naar zijn grootvader, voormalig bewindvoerder van deze kleine entiteit. Het geheel, goed voor een vijftigtal zitjes, is uitgewerkt in drie compartimenten dat de mogelijkheid biedt om zowel kleine groepen als de tête à tête liefhebbers in alle sereniteit en rust te laten genieten van al dat moois dat Chef Lambotte uit zijn oven tovert. Bij mooi weer kunnen nog eens zoveel lekkerbekken op het terras genieten, tegelijk de tuin te bewonderen. Een fraaie parkeerhaven laat toe de wagen in alle rust even uit te blazen tussen het groen.

AUTODIDACT

Jean-Luc Lambotte (42) mag dan wel een laatbloeier zijn, hij wist in minimum van zijn tijd zijn kooktalent te verzilveren. Afkomstig uit een familie waarbij traditiegetrouw transport en politiek de scepter zwaaiden ging de interesse van Jean-Luc eerder naar eigen ontdekkingen, wat scheidkunde en wetenschappelijke opzoekingen vooraleer zich in 1993 als complete leek te storten in het wereldje van de restauratie. In eerst  Auberge du Hoyoux, later in Jardins de Pauline, beide restaurants in Modave, ontpopte de leergierige Jean-Luc Lambotte zich al spoedig tot een meester aan het fornuis met het resultaat dat hij in 2006 met Gastronomie du Mayeur zijn eigen restaurant op poten zette. Met succes, want intussen is het huis tot ver buiten de grenzen van het Luikse bekend als gastronomische tempel.

CREATIEVE KEUKEN

Met eega Mireille Marchand als elegante en joviale gastvrouw is de ontvangst warm en hartelijk. In de zaal wordt zij geflankeerd door Jonathan Fallais en Claude Vincent, twee jonge knapen die de knepen van het vak al duchtig onder knie hebben. In de keuken laat de Chef zich bijstaan door vooral stagiaires die hier hun kennis komen verrijken.

Elk bord, getekend Jean-Luc Lambotte, is een lust voor het oog en een ode aan de smaak. De creatieve keuken zorgt voor subtiele en verrukkelijke gerechten, vol streling voor het verhemelte en genieten alle aandacht. De passende wijnen, geplukt uit een ruim 2.500 tellende flessenrijke kelder, maken het feest compleet.

CARTE BLANCHE

Met zijn klassiekers Menu Découverte, Menu Dégustation, Menu Homard Blue en Menu Saveurs du Japons laat Chef Jean-Luc Lambotte zijn talent optimaal bewonderen. Het wordt evenwel helemaal te gek als je hem Carte Blanche geeft. Een reeks succulente schotels passeren de culinaire revue, de een al smaakvoller dan de andere. Tonijn, ganzenlever, oester, langoustine, kreeft en onder andere baars of tong krijgen een andere dimensie wanneer men Jean-Luc zijn zin laat doen. Het is duidelijk, hier heeft men het laatste nog niet gezien. Wanze beschikt niet alleen over een flink stuk geschiedenis om en rond de wielerklassieker Waalse Pijl, maar kan met restaurant Gastronomie du Mayeur de hele culinaire wereld aan. Geen wonder dat de bonzen van Euro Toques en Chaine des Rotisseurs dit adres op hun ledenlijst hebben staan. Een adres om zeker op zak te hebben, eens op stap aan de andere kant van ons leuke landje.

La Gastronomie du Mayeur

Jean-Luc Lambotte en Mireille Marchand

Chaussée de Tirlemont, 1C

4520 Wanze

Tel.: 085 41 34 57

www.gastronomiedumayeur.be

Gesloten op zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.

Georges Keters – Culinair Journalist

 








>> Reageer (0)
20-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN DE ARDENNEN

Diamant aan de kroon van Ardennen

Koninklijk verblijf in

Château d’Hassonville

 

Aye, deelgemeente van Marche-en-Famenne, je vindt het niet op je doorreis naar of op weg naar je vakantieverblijf in de Ardennen of het Groot-Hertogdom Luxemburg. En toch mag je het niet missen, Aye, zalig stekje waar Château d’Hassonville, neergepoot in een 55 ha groot groen domein garant staat voor een koninklijk verblijf. Voor rustzoekers, gastronomen en liefhebbers van het goede leven, een pleisterplaats. Om graag te komen. En terug te komen.

Na het oprijden van de hectometers lange groene inrit ontplooit het kasteel zich in al zijn glorie als een sprookje. Château d’Hassonville, zonder meer een der pure diamanten aan de kroon van ons te veel onderschatte Ardennen. De ontvangst op de binnenkoer alleen al is koninklijk. Alexander Rodrigues – die met de familie het kasteel bezit – komt je persoonlijk begroeten. Duivel-doet-veel Philippe ontfermt zich over je bagage. Je verblijf kan beginnen. Het 17de eeuwse kasteel werd door de Zonnekoning Lodelijk XIV in 1675 opgetrokken als jachtverblijf. Nadat het in de loop der eeuwen diverse eigenaars had gekend kocht de familie Rodrigues-Van Eyck het kasteel in 1986 en bouwde het om tot een hotel-restaurant met 20 luxueuze kamers, inclusief enkele suites. Aan de authenticiteit van dit landjuweel werd niet getornd. Op de binnenkoer werd een gezellige bar uitgewerkt, aansluitend plaats voor kleine seminaries tot dertig man, een snookerzaaltje en plaats voor wat leesgenot. De knetterende haarden op diverse plaatsen zorgen voor extra sfeer en rust.

TOPGASTRONOMIE

Wordt de bezoeker stilaan herboren, dan zorgt restaurant Le Grand Pavillon voor culinaire hoogstandjes die mening Michelin-chef in de kou zet. Chef Olivier De Laere zwaait sinds 2008 de scepter in het restaurant. De ervaring die hij opdeed in diverse tophuizen met minstens één Michelin-ster, is vandaag terug te vinden in het bord. Lekkerbekken schuiven dan ook graag aan voor het hemels Menu Clé d’Or, een zesgangendiner, een opeenvolging van succulente schotels, stuk voor stuk parels alleen te vinden op de beste tafels.

ARRANGEMENTEN

Tekenen voor een op en top belevenis is genieten van een Gastronomisch Weekend Arrangement: Menu Châtelaine (4 gangen), overnachting en ontbijtbuffet, Menu Clé d’Or (6-gangen), overnachting en ontbijtbuffet: 265 euro per persoon logerend in een tweepersoonskamer met zicht op binnenkoer, 314 euro per persoon in tweepersoonskamer met zicht op het park of annexe.

MIDWEEK

Voor een verblijf in de week stelt Château d’Hassonville bovenstaand arrangement voor met inbegrip van Champagne aperitief, wijnen en mokka bij de twee diners aan 540 euro voor een kamer binnenkoer en aan 640 euro voor een kamer of annexe en dit voor TWEE personen logerend in tweepersoonskamer.

 

Het is duidelijk, een verblijf op het domein van Château d’Hassonville, hoe kort ook, is een ideaal oord van verkwikking, van absolute rust en het terugvinden van zichzelf. Tot straks in Château d’Hassonville?

 

Hotel-Restaurant Château d’Hassonville

Familie Rodrigues

Route d’Hassonville 105

6900 Marche-en-Famenne (Aye)

084 – 31 10 25

info@hassonville.be

www.hassonville.be

Restaurant gesloten op maandag en dinsdag

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS & GASTRONOMIE IN NEDERLAND

Gastronomie bij de Noorderburen

Nieuwe Chef in Badhotel Renesse

Gijs Pijnenburg uit Domburg is de nieuwe Chef in het Badhotel Renesse. Hij stond eerder aan het fornuis in restaurant Mondriaan in Domburg en het Badhotel Domburg.

Hierdoor is de kaart volledig in een nieuw kleedje gestoken, aansluitend wijnkaart.

Intussen staat nog tot vrijdag 20 mei het Mosselarrangement op de agenda, met uiteraard de Zeeuwse mossel als middelpunt van alle culinaire genot. Verder sieren de Sint-Jacobschelpen, de oesters en nog veel meer uit de zee de borden van het restaurant Le Marquis.

Meer nog, met Veere, Zierikzee en Middeburg in de buurt is je verblijf in Badhotel Renesse onvergetelijk.

Meer info  en boeking arrangementen:

Badhotel Renesse

 Laône 2-6, 4325 EK Renesse - Nederland

Tel.:  +31 (0) 111 46 25 00

info@badhotelrenesse.nl en www.badhotelrenesse.nl

(Georges Keters – Culinair journalist)






>> Reageer (0)
04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIEZEN MET LUXE AUTOCARS

Luxebusreizen met vertrek aan zee

Q-Travel Oostende met eigen brochure

Q-Travel, de specialist in autocarreizen en gevestigd aan de Zwaluwenstraat 44 in Oostende, brengt in samenwerking met Q-Cars uit Lombardsijde voor het eerst in zijn jonge bestaan een eigen brochure op de markt. Voor zaakvoerder Neil Dutrieue een droom die werkelijkheid wordt. Hiermee wordt ook de slogan: “Q-travel, Uw droom, Onze passie” meer dan waarheid.

De brochure 2011 is gedrukt op kwaliteitspapier en geeft een bondig overzicht van de citytrips, rondreizen, gastronomische uitstappen, eendaags reizen en vlieg- en busreizen, allen met vertrek dichtbij de zetel: Oostende, Nieuwpoort, Middelkerke, Veurne, De Panne, Bredene, De Haan, Oostduinkerke en Loppem.

Toppers daarbij zijn de 5-daagse reis naar Berlijn en de geschiedenis om en rond de Muur, de 7-daagse reis naar Dresden, het Firenze aan de Elbe, de 8-daagse trip naar het muzikale Zillertal in Oostenrijk, de 9-daagse reis naar Slovenië en onder andere de 7-daagse trip naar de Gouden Stad Praag. Dat alles aan bijzonder scherpe en correcte prijzen.

En er is nog meer. Naast een greep uit genoemde knappe reizen pakt Q-Travel ook uit met dagreizen. Hierbij staan uitstappen naar de mosselgemeente Yerseke, Londen, bloemenstad Keukenhof, Boulogne en Nausicaa en onder andere Frans Vlaanderen op de agenda.

De Q-Travel brochure 2011 is gratis te bekomen bij je vertrouwde reisagent of rechtstreeks in het kantoor.

Meer info ook op www.Q-travel.be en www.Q-cars.be

Q-Travel – Zwaluwenstraat 44 – 8400 Oostende

Tel. 059 27 47 87 – info@Q-travel






>> Reageer (0)
01-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE IN MIDDELKERKE

Hostellerie RENTY  - MIDDELKERKE

 

BIB GOURMAND

Keuzemenu aan 30 euro

Suggestie aperitief + hapjes

Champagne Romeo & Juliette  9,50 euro

Champagne Prévoteau-Perrier Blanc de Blanc 8,50 euro

 

Keuze voorgerechten

Fijn slaatje met artisanaal gerookte zalm

Superano ham 15 maand gerijpt puur natuur

Terrine van ganzenlever Maxim (+ 8 euro pp)

In huis gemaakte garnalenkroketten

Scampi met verse kruidenboter

Halve kreeft met truffelsaus en verse pasta (+ 8 euro pp)

 

Keuze Hoofdgerechten

Zeetong gebakken in bioboter, salades en in huis gemaakte mayonaise, biofrites

Halve kreeft, preiroom met saffraandraadjes en bio Thaise rijst (min. 2 personen, + 7 euro pp)

Chateaubriand, driepepersaus met cognac, biofrites

Kwartels, bio appel, calvados, kroketten (min. 2 pers, + 7 euro pp)

 

Keuze nagerechten

Roomijscoupe

Illy Espresso mini patisserie

Soufflé glacé van Grand Marnier (+ 4 euro pp)

Assortiment kaas (+ 6 euro pp.)

 

Reservatie: 059 – 31 20 77

Hostellerie Renty – Louis Logierlaan 51 – 8430 Middelkerke

www.renty.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOOPGASTRONOMIE AAN ZEE

Topgastronomie in OOSTENDE

VALENTIJN in OSTEND QUEEN


Van zaterdag 12 tot en met maandag 14 februari 2011

 

Apero

Champagne Romeo & Juliette

Oostendse oesters, gefrituurd; crème van bloemkool & caviar Caspian; Quenelle van mouse pata negra Pico Veleta

 

Tartaar van Sint-Jacobsvrucht en zee-egel & Calamansi dressing

Feudo dei Fiori Madrarossa 2009 – Sicilië

 

Poperinges hoppescheuten, handgepelde garnalen, witbiersabayon

Pinot Gris Réserve Lorentz 2008 – Alsace

 

Bresse duif, Bekegemse eendenlever en zuiderspek, groene kool en getuffelde saus

Château Fonbel Saint-Emillion Grand Cru 2007

 

Moscovite van origine chocolade 80% Uganda

 

Mokka of thee + Iets voor de zoetemondjes

 

Menu: 75 euro.

Menu all in – aperitief, wijnen, water en koffie of thee: 99 euro

 

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling – Oostende

Reservatie: 059 44 56 10

Meer info: www.ostendqueen.be






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee in Westende
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hotel-Restaurant St-Laureins Westende

 

 Valentijnsmenu

  12 – 14 februari 2011

Champagne met zijn wachtbordje 

  Kreeft "Armoricaine"

  Eendefilet met St-Amoursaus en zijn groentevla

  Zoetje van  Sint-Valentijn

 Mokka

 60 euro

 75 euro met gepaste wijnen en water

  


  Arrangement: 2 nachten + menu(zonder wijn) + 1 Champagne ontbijt

+  3de nacht gratis

 150,00 per persoon

 Hotel-Restaurant St-Laureins

Strandlaan 12

B-8434  WESTENDE – MIDDELKERKE

www.st-laureins.be

info@st-laureins.be

 


>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs