Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET EUROSTAR NAAR PRINSELIJK HUWELIJK

Met Eurostar naar hét huwelijk van 2011

 

Sprookjeshuwelijk van Kate & William

 

Op 29 april 2011 vindt in Londen hét huwelijk van het jaar plaats. Prins William stapt in het huwelijksbootje met Kate Middleton. Wie deze hartstochtelijke gebeurtenis wil volgen kan vanaf vandaag al boeken en volgt alles van op de eerst rij. EUROSTAR brengt er u probleemloos heen met vertrek vanuit Brussel-Zuid. Er zijn al tickets heen en terug vanaf 88 euro. U hoeft helemaal niet te zoeken naar een schaarse hotelkamer om te overnachten, EUROSTAR zet u af in centrum Londen, zodat u de overvolle metro en treinen die vanuit de diverse luchthavens kunt vermijden.

Uurrooster: vertrek uit Brussel-Zuid om 6.51 of 8.29 uur met respectievelijke aankomst in London St. Pancras om 7.56 en 9.26 u. Terug dezelfde dag om 18.34 of 19.34 uur met aankomst in Brussel om 21.33 of 22.33 u.

EUROSTAR tickets voor 29 april kunnen  vanaf nu gereserveerd worden via NMBS Euope :  www.nmbs-europe.com

Alle info in de NMBS-stations.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNEN

Wijnen & Champagne Louise Brison

Uitsluitend Franse kwaliteit in het glas

 

Haar passie voor de wijnen kent geen grenzen. Of toch, want Regine Verhoye beperkt zich tot de betere en minder bekende, doch uitstekende flessen uit Frankrijk, tot nader order nog steeds hét wijnland bij uitstek. Haar specialisatie leidt haar naar het beste onbekende uit Champagne, Bourgogne, Fronton, Lorraine, Alsace, Loise, Gaillac en Cahors.

 

Dank zij het rechtstreeks contact met de wijnbouwers – die allen respect hebben voor de natuur en als familiebedrijf alleen kwaliteit vooropstellen – kan Regine Verhoye de wijnen met deskundigheid uitkiezen. Voeg daarbij een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit en je weet dat wijnen, getekend Louise Brison, schoonheid en klasse in het glas waarborgen.

CHAMPAGNE

De Champagne Louise Brison (50% Pinot Noir, 50% Chardonnay) die men op tafel zet zijn uitsluitend millesimé’s. Toppers daarbij zijn de 2005, de magnum 2002, de 2003 en de 2000, Cuvée Tendresse (100% Chardonnay).

WITTE WIJNEN

Uit het rijke gamma wit schuift Regine Verhoye met plezier ook hier quasi onbekende, doch pareltjes van wijnen naar voor. Het is dan ook genieten van de Bourgogne Côtes d’Auxerre 2006, Saint Bris 2008 (Coup de coeur Guide Hachette) en onder andere de Chalbis 1er Cru Beauroy 2002, allen van Domaine Verret. Ook top zijn Quincy 2007 en 2009 van het huis J.C. Borgnat uit de Loire.

 

RODE WIJNEN

Bij rood zwaaien Givry 1er Cru 2007 en 2008 van het huis Monneret Père & Fils de plak bij de Bourgognes en weet Saint Nicolas de Bourgeuil (Domaine Rocheahouard) de liefhebbers zonder meer te bekoren. Probeer ook eens Château les Bouysses (Côte d’Olt) uit Carhors. Vooral 2000 en 2001 zullen in de smaak vallen.

Regine Verhoye staat ook ter beschikking voor persoonlijk wijnadvies en organisatie van private degustaties voor verenigingen.

 

Wijnen & Champagne Louise Brison

Regine Verhoye

Velodroomstraat 17 – 8000 Brugge

050 38 20 17 – 0478 21 19 58

info@louise-brison.be – www.louise-brison.be

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAN TAFEL MET......

Aan tafel met coach Rode Duivels  

Georges Leekens:

“Heerlijk tafelen in OSTEND QUEEN”

Men mag van Georges Leekens zeggen wat men wil, een zaak moet je toegeven, hij is een optimist, puurt uit alles het maximum, blijft met zijn voeten op de grond en weet als niet een welk probleem dan ook te analyseren, te ontleden om tenslotte een oplossing naar voor te schuiven. Zo is het publiek geheim dat hij de Rode Duivels in 2014 in Brazilië naar de titel wil brengen. “We hebben opnieuw een enthousiaste ploeg en we moeten er in blijven geloven en alles proberen. We moeten ambitie tonen. Waarom geen wereldkampioen worden? Je moet het hoogste betrachten. En nu en dan eens dromen. Als je niet durft dromen ben je dood, zo simpel is dat”, zegt Georges Leekens, genietend van een parelend glas Champagne in de salons van het restaurant Ostend Queen, op het dak van het Kursaal in Oostende. Gastheer Yves De Ridder, rechterhand Patricia en Chef Koenraad Steenkiste halen het beste uit zichzelf om het de bondscoach Rode Duivels naar de zin te maken. “Niet nodig, want ik hou van de meest simpele dingen. Voor mij is het gezelschap en de sfeer al even belangrijk, zoniet primordiaal voor een leuke culinaire uitstap”, zegt Georges Leekens, in zijn rijke voetbalcarrière onder andere vijf maal Kampioen van België en Bekerwinnaar met Club Brugge.

EENVOUD OP HET BORD

Met Chefs heeft Georges Leekens nooit problemen. “Neen, want ik eet zo goed als alles en kies het liefst voor de simpele zaken. Mijn lievelingsmenu bestaat uit Garnaalkroketten, gevolgd door Kalfslever om af te sluiten met ijs met slagroom. Je mag dit alles ook vervangen door een serieuze portie Friet met mayonaise en – niet vergeten – ijs met slagroom. Of Softijs als het kan, want daar ben ik zot van. Als het dan eens exotisch mag zijn, dan kies ik graag voor een licht pikante Thaise schotel. Ook voor een avondje Japans tafelen ben ik wel eens te vinden. Voeg daarbij een leuk gezelschap en het feest is compleet. Neen, geen ingewikkelde toestanden, al ben ik uiteraard niet vies van een sterrenkeuken. Op dat vlak stel ik Danny Horseele in zijn gelijknamig restaurant in Lissewege als de absolute top, een grootmeester in het bereiden van langoustines en Sint-Jacobsnootjes. Héérlijk.”

COMMANDERIE IN HET GLAS

Als het over wijn gaat, dan zet Georges Leekens zich meteen recht. “Een groot wijndrinker ben ik niet, maar weet toch een mooi glas te waarderen. Ik ken vooral Château de la Commanderie uit Bordeaux en zeg niet neen tegen een glas Petrus. Ja, duur spul maar ik kan even goed genieten van een glas frisse rosé tijdens de zomer op een leuk terrasje. Een glas Chileense, Argentijnse, Australische of Californische wijn kan er ook wel in. Ik kies graag voor droge wijnen, want van nature ben ikzelf zoet hé. Champagne? Ja, maar niet direct dat ik het niet kan missen bij het aperitief. Ik proef graag eens van alles. En ja, geef me maar op tijd een frisse lekkere Vlaamse pint bier. Daar kan ik echt van genieten”, schuift de voetbalmonument Georges Leekens lachend naar voor.

GEEN VARKEN OP TAFEL

Dat onze nationale voetbal Numero Uno een (bijna) alleseter is mag dan wel zijn, is de waarheid geweld aan doen. Georges Leekens heeft een hekel aan alles wat van het varken komt: “Ja, dat mag je wel stellen. Voor mij zeker geen varkenspoten, oren, snuit, hersenen, dikke darmen of wat dan ook. Neen, dus ook geen hutsepot. Dat krijgt men er bij mij niet in. Ja, ik weet dat dit hét winters gerecht bij uitstek is, maar helaas, niet aan mij besteed. Jammer voor de Chef. Leuk voor het varken.”

BARBECUE: HAAT LIEFDE

Ook de klassieke barbecue is niet direct besteed aan onze voetbalcoach. “Alhoewel ik een speelse vogel ben – ik ben in feite student gebleven – kan je me niet aan het vuur van een barbecue krijgen. Daar wordt ik zot van. Maar... aanzitten aan dergelijk soort feest sla ik nooit af. Zelf worstelen met steaks, worst, gebakken banaan of gegrilde vis, neen dat laat ik over aan anderen. Dat roken en spoken is niet aan mij besteed. Al lust ik het wel graag, een frisse pint binnen handbereik. Of waarom niet een leuk rosé wijntje.”

KLEINE GEORGES

Onze lekkerbek verwijst tijdens het genieten van een flinke moot gegrilde tarbot, schitterend op het bord gelegd door Chef Koenraad Steenkiste, graag naar zijn jeugd. “Vader en moeder schonken mij een fantastische jeugd, ik kon me uitleven, studeren en wist elke schotel te waarderen. Per dag schoven we vier maal aan tafel: ontbijt, warm middagmaal, vieruurtje en avondeten. Het ontbijt, een spiegelei – wat een lekkernij ! – en of cornflakes (die ik nog dagelijks eet) en de dag kon niet meer stuk. Om 12 uur warm en om vier uur aten we pap. Bij het avondeten wachtte ons een berg belegde boterhammen. Hééérlijk. Als toetjes was ik ook zot van bananen met bruine suiker. Moet je eens proberen !”, vertelt Georges met fonkelende pretoogjes, wat de speelvogel in hem verraadt.

OSTEND QUEEN

Onder impuls van Bert Folens en Yves De Ridder, beiden doorgewinterd in de horeca, zetten een jaar terug Ostend Queen met grote klasse terug op de sporen. Ostend Queen kon eindelijk uitgroeien tot wat het dient te zijn: een leuke ontmoetingsplaats waar het gezellig kwalitatief tafelen is tegen een democratische prijs. De ganse equipe trok aan hetzelfde zeel. “Dergelijke mooie locatie – wellicht de mooiste van de kust – biedt zoveel mogelijkheden dat we alle middelen zullen inzetten om de Oostendenaar zowel als de toerist en fijnproever op zijn wenken te bedienen. Met een Chef als Koenraad Steenkiste zitten we sterk. Rondom hem is een team gevormd dat vooral oog heeft voor het hedendaagse, voor een eerlijke en smaakvolle keuken”, zegt Bert Folens, geflankeerd door Yves De Ridder.

ZICHT OP ZEE

Zij die er ooit al genoten hebben van de nieuwe Ostend Queen zullen het beamen : nooit eerder was het zo gezellig. De sterren liggen voortaan in het bord en zwemmen in het glas. Voeg daarbij het unieke uitzicht op zee en strand. Met wat geluk krijgt men er een adembenemende zonsondergang als toetje.

OSTEND QUEEN

Kursaal Westhelling

8400 Oostende

Tel. : 059 44 56 10

Reservations@ostendqueen.be

www.ostendqueen.be

Gesloten op dinsdag en woensdag tenzij voor banketten of feesten

Georges Keters

 








>> Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

             Valle Aosta:  voor skiërs en niet-skiëers

 Nogal wat skiliefhebbers zouden maar al te graag hebben dat hun niet-skiënde partner of vrienden meegaan op winterreis. Maar in veel gevallen blijven ze thuis omdat je in de skioorden maar weinig kan uitrichten als je niet van skiën houdt. In het Italiaanse Valle d’Aosta is dat zeker niet het geval want voor niet-skiërs is er daar zoveel te beleven terwijl hun partner zich kan uitleven op de mooiste skipistes midden een subliem bergdecor.


Valle d’Aosta is makkelijk bereikbaar en niet eens zo ver als veel andere skioorden. Je moet trouwens over geen enkele bergpas. De autonome Italiaanse regio heeft enkele skistations met klinkende namen zoals Breuil-Cervinia en Courmayeur. Je kan er skiën tussen de hoogste toppen van de Alpen: Matterhorn, Mont Blanc, Monte Rosa. Maar er zijn ook tal van minder bekende, sympathieke, sfeervolle skidorpen met een degelijke infrastructuur voor eenieder die op zijn manier de skipret wil beleven.

 

Kenmerkend voor Valle d’Aosta is dat de niet-skiërs,  zowel in de skioorden met naam als in de kleinere stations, zich geen moment zullen vervelen. Daar zijn twee redenen voor. Eén: voor de niet-skiërs wordt van alles en nog wat georganiseerd. Twee: Valle d’Aosta is een kleine regio hetgeen betekent dat je vrij snel naar allerlei historische plaatsen kan rijden, naar de stad, met zijn musea, culturele activiteiten, winkelcentra, gezellige bars en restaurants.

 Alle skioorden in Valle d’Aosta investeren in wandelpaden die ook tijdens de winter goed worden onderhouden. Wie niet gaat skiën kan bijgevolg kijken naar zij die wel over de berghellingen glijden en vooral genieten van het imponerende landschap van de Alpen. De bergen, tot 4810 meter hoog, omsluiten Valle d’Aosta waardoor het gebied als het ware een imponerende arena wordt. Ook niet-skiërs zullen hiervoor in bewondering staan.

 Aosta is de hoofdstad van de regio, een historische plaats met tal van sporen van vroegere beschavingen, ondermeer Romeinse archeologische sites. Het is een levendig centrum met verkeersvrije straten waar het heerlijk is om te wandelen, te winkelen en te kijken naar de bergen in de verte.

 Het skioord Pila ligt op een steenworp van Aosta. Alpine skiërs genieten er van een moderne infrastructuur, van snelle liften die hen tot op een hoogte van 2700 meter brengen en van 70 kilometer sneeuwzekere pistes. Er is een rechtstreekse lift naar Aosta en dus kan je na de sportieve pret afspreken met je partner of vrienden voor een avondje uit, voor een diner met streekgerechten in een van de vele restaurants.

 Ook Cogne is een prima verblijfplaats waar je korte of lange wandelingen maakt, al of niet op sneeuwschoenen, en langlauft op de ‘gran fondo’, een cirkelvormige route van 45 kilometer lang. Cogne ligt in het hart van het natuurpark Gran Paradiso en in het stadje staan tal van typische huizen. De regio is ook bekend om zijn authenticiteit, oude gebruiken en tradities die tot op vandaag blijven bestaan.

 Als je naar Valle d’Aosta reist dan wil je uiteraard de Monte Cervino zien. Het icoon van de Alpen is 4478 meter hoog en ligt op de grens met Zwitserland. Terwijl de skiërs de avontuurlijke tocht maken naar Zermatt via het hooggelegen Monte Rosa plateau gaan de niet-skiërs de pracht van de omliggende dorpen ontdekken. Antey-St-André ligt op een zonnige bergflank en het dorp heeft een zeer lange geschiedenis, getuige de Romaanse kerk, de ruïnes van een fort en een aquaduct uit de zestiende eeuw. Van hieruit kan je naar andere pittoreske dorpjes wandelen, naar La Magdaleine bijvoorbeeld met zijn typische houten huizen en eeuwenoude watermolens. Wanneer ’s avonds de skiërs terug zijn van de onvergetelijke tocht naar Zwitserland kan je met zijn tweetjes of met de vrienden afspreken in een gezellig restaurant bij de knetterende open haard.

 De veelzijdigheid en de kleinschaligheid van Valle d’Aosta maken dat iedereen er aan zijn trekken komt, ook tijdens de winter. Een vakantie in de sneeuw is in deze Italiaanse regio ook voor niet-skiërs een boeiende aangelegenheid.

Info: www.visitaosta.be, www.lovevda.it : officiële websites van de regio Valle d’Aosta met informatie over bezienswaardigheden, evenementen, actieve vakanties, logiesaanbod, enz.






>> Reageer (0)
17-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastronomie aan Zee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gastronomie aan zee in Westende

Kerst in DE ROTONDE

Kerstmenu

Wachtbordje

Carpaccio van Sint-Jacobsschelpen met krokante venkel, dille en mierikswortel

Heldere bouillon van fazant en fijne groentjes

Gevuld kalkoenwit met speculoos, dadels, notenmengeling en ahronstroop, sinaassausje met roze peper en aardappelrösti

Biscuitrolletje met vers fruit en advocaatstroom

 

Prijs:  40 euro

 

DE ROTONDE

Brasserie – Charmehotel

Zeedijk 300

Westende

Tel.: 059 30 04 95

info@rotonde.be

www.rotonde.be


>> Reageer (0)
14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REIZEN LAUWERS - 2011
Klik op de afbeelding om de link te volgen




 

Reisbeurs Reizen Lauwers:

wij informeren reizigers

 


 

 Reisbeurs Reizen Lauwers

Op zaterdag 15 en zondag 16 januari wisselen ruim honderdvijftig reisleiders, hoteliers en restaurateurs informatie en ervaringen uit met de bezoekers van de reisbeurs. Ze vertellen over hun favoriete bestemming(en), geven praktische info en bespreken de geplande reiswegen.

Op de Reizen Lauwers reisbeurs komen zowat alle Europese landen, heel wat reisformules en ook Verre bestemmingen aan bod.

Ideaal om ideeën op te doen en informatie te sprokkelen zijn de verschillende voordrachten en de doorlopende filmvoorstellingen.

Speciale aandacht genieten onze infosessies over Egypte met Nijlcruise & strandvakantie en Kroatië en Montenegro, de parels van de Middellandse zee. Hiervoor moet vooraf ingeschreven worden via: www.lauwers.be

In de reistaverne is een ruime keuze aan dranken, snacks en maaltijden voorzien.

WanneerZaterdag 15 en zondag 16 januari 2011, van 10 tot 18 uur

WaarGemeenschapscentrum Den Boomgaard Antwerpsesteenweg 57 te B-2520 Broechem/Ranst

Gratis shuttle

Vanaf het spoorwegstation Antwerpen/Berchem (Borsbeekbrug) vanaf 09u30 tot 10u30 elk half uur, vanaf 11u00 tot 15u00 elk kwartier, vanaf 15u30 tot 17u00 elk half uur.

Toegang: Gratis

Meer weten: www.lauwers.be


 


>> Reageer (0)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWIJNEN

Kustrestaurateurs duiken in beste wijnkelders van Bordeaux

Ambassadeurs

Cercle Amis de Barton & Guestier

Het is elke gastronoom en wijnliefhebber duidelijk, tot nader order is Bordeaux nog altijd het nec plus ultra als het om klassewijnen gaat. Een delegatie horecalui uit Oostende, Middelkerke en Gistel trok op studiereis naar het wijnparadijs Bordeaux en werd er na opgedane kennis prompt gebombardeerd tot Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier in Château Magnol, het oudste handelshuis van Frankrijk, deel uitmakend van Châteaux et Domaines Castel, de grootste Franse producent en de vierde wereldwijd.

Je hoeft niet noodzakelijk een wijnliefhebber te zijn, toch klinken de namen van Saint-Estèphe, Pauillac, Saint-Julien, Médoc, Sauternes en niet in het minst Margeaux je als muziek in de oren. Steevast wijnen die men – net als Champagne – met een dikke hoofdletter schrijft. Onder impuls van Francky Renty, wereldwijnkenner en zaakvoerder van Wijnhandel Renty-Vanhoutte in Oostende en Gistel trokken dertien fijnproevers naar Château Magnol, Blanquefort, Bordeaux waar het Huis Barton & Guestier zijn hoofdkwartier heeft. Ze verbleven er een week als volbloed kasteelheren, proefden van al dat lekkers dat de bodem er te bieden heeft, scherpten hun wijnkennis aan en doken in de mooiste kelders van Bordeaux.

PASSIE VOOR WIJNEN

Onder leiding van Cliff Vansteene (Wijnen Renty-Vanhoutte) spoorden Gina Dury en Lorenzo Dejonge (Diplomat, Oostende), Michèle en Bit Geeraerts (Poortershuyze, Sijsele), Vicky Helsmoortel en Kevin Vandromme (Nola, Oostende), Mike Willems (’t Hoeveke, Westende), Davy Buffel (De Molenhoeve, Gistel), Kevin Hinderyckx (Faro, Oostende) en Graziella Dewitte en Dries Cloet (Oud Steene, Oostende) via Rijsel naar het zonnige Bordeaux.  “Het werd een onvoorstelbare kennismaking met zoveel mooie wijnhuizen. Mijn wijnkennis werd sterk aangescherpt, wat me de kwaliteit ervan beter zal leren inschatten”,  zeggen Vicky Helsmoortel en Kevin Vandromme. “Zo’n kennismaking is effenaf schitterend, je leert in korte tijd en midden het hart van de regio alles over je favoriete wijnen. Heerlijker en leerrijker kan niet”, weet Michèle Geeraerts.

KELDERSCHATTEN

Het is onloochenbaar, Bordeaux is één grote wijnkelder. Nergens elders vindt men zo’n concentratie topwijnen in een regio. De heren en dames doken met genoegen in de kelders van Château Cantenac Brown (Margaux), Château Magnol (met gigantische wijncollectie) en Château Pape Clément (Grave), in de 14de eeuw ooit het optrekje en eigendom van Paus Clément V, een onmetelijke ondergrondse wereld vol kelderschatten. Directrice Solange Galan kreeg dan ook alle kustrestaurateurs aan haar lippen, voor expliciete uitleg omtrent het rijke gamma dat het bedrijf Barton & Guetier in portefeuille heeft.

AMBASSADEURS

De studiereis werd op de slotdag afgerond met een ingetogen ceremonie met wijnproeverij waarbij de kustrestaurateurs door Grand Maître Solange Galan tot Ambassadeur Cercle Amis de Barton & Guestier werden geslagen, ere-diploma en gepersonaliseerde fles Château Magnol er boven op. “Een uniek belevenis. Toch onvoorstelbaar wat er allemaal bij het maken van wijnen komt kijken. Het werd voor mij een bijzonder verrijkende week die ik niet vlug zal vergeten. Integendeel, Bordeaux heeft mijn hart gesloten”, weet Davy Buffel nog mee te geven. De intronisatie werd afgesloten met een sneeuwballengevecht. De eerste sneeuw in Bordeaux sedert tien jaar waarbij de kustdelegatie meteen geschiedenis schreef: Bit Geeraerts, Davy Buffel, Mike Willems, Cliff Vansteene, Dries Cloet, Kevin Vandromme, Kevin Hinderyckx en Lorenzo Dejonge, zittend: Michèle Geeraerts, Graziella Dewitte, Vicky Helsmoortel, Grand-Maître Solange Galan, Georges Keters en Gina Dury.

Gastronomie & Toerisme






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs