Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPRESTAURANTS IN BRUGGE

Brugge pleisterplaats voor diverse Michelin sterren

 Elke dag topsport in

Restaurant De Jonkman

Net buiten het drukke centrum van Brugge die Scone aan de Maalsesteenweg 438 in Sint-Kruis ontpopte de jonge Filip Claeys zich in geen tijd tot een van de grote sterren in Vlaanderen. Als oud-leerling Hotelschool Ter Duinen Koksijde (1992) en later mee aan het fornuis van zowel restaurant De Karmeliet met super topchef Geert Van Hecke en restaurant Oud Sluis van het Zeelandse wonderkind Sergio Herman, wist Filip zich in nauwelijks zeven jaar te vervolmaken en op een voor hem ongekende hoogte te klimmen op de culinaire ladder. Zijn eigentijdse keuken laat niets aan de verbeelding over en zijn gerechten zijn stuk voor stuk pareltjes, een streling voor het oog, een lust voor de zintuigen. Chef Filip Claeys is dan ook een van de vele fonkelende Michelin sterren in het mekka van deze rode culinaire bijbel: Brugge.

TWEE STERREN

Het weze evenwel duidelijk, in zeven jaar twee sterren Michelin aan de gevel zien hangen is niet iedereen gegeven. “Het is hard werken, elke dag weer. Je mag nooit ontgoochelen en het is constant uitkijken naar klasrijke producten uit eigen regio. Ik ga er prat op te stellen dat ik resoluut kies voor de streekproducten met daarbij extra veel aandacht voor vis uit onze Noordzee. Exotische vissoorten komen niet in mijn keuken. Onze Noordzee heeft zoveel lekkers te bieden dat het onzinnig is het ver te zoeken.  Als kleinzoon van een visser moet ik ergens nog zeewater in de aders lopen hebben, want vis is mijn dada. De visserij zit me in het bloed wat me drijft naar onze topproducten uit zee. Weet toch a.u.b. dat er naast tarbot, kabeljauw, tong en onder andere hondshaai ook nog minder gekende soorten als knorhaan (rode poon, Vis van het Jaar 2012), wijting, pladijs en onder andere schol eveneens bijzonder lekker zijn.”

MESSAGE IN A BOTTLE

Tafelen bij Filip Claeys is een belevenis. Niet alleen is hij bijzonder creatief maar gaat hij graag de experimentele toer op. Zo pakt hij onder andere uit met bereidingen van levende garnalen waarbij de Kaviaar van de Noordzee zijn zoet-zilte smaak blijft behouden. Hij verwerkt de garnalen dan ook in een menu waarbij hij uitpakt met een Message in a bottle. Een opzienbarend gerecht voorgesteld in een half 33 cl bierflesje, met als deksel, de andere helft. Schitterende presentatie. In de onderste helft van het flesje lacht een puree met garnalen u onmiddellijk toe, aangevuld met enkele gefrituurde en met de hand gepelde garnalen. Een delicatesse.

TOP BEDIENING

Andere toppers op de kaart zijn de Gemarineerde Giraldeau oester met komkommer, aardpeer en limoen, de Gebakken rode poon met zwemkrab, rode paprika en rode sla aangevuld met krabjus en – niet te versmaden – de Gebakken kalfszwezeriken met zilveruit, witloof en paddenstoelen. Voeg daarbij een zo goed als vlekkeloze en discrete bediening onder leiding van gastvrouw Sandra en je avondje uit in restaurant De Jonkman kan niet meer stuk.

Restaurant De Jonkman

Filip Claeys en Sandra Meirlevede

Maalsesteenweg 438

8310 Sint-Kruis Brugge

Tel. 050 36 07 67

info@dejonkman.be

www.dejonkman.be

Zondag en maandag gesloten

 

RECEPT VAN DE CHEF

Hondshaai in het groen, groene snijbiet en avocado

 

Benodigd heden:

2 stuks hondshaai

200g groene snijbiet

2 stuks avocado

Verse groene kruiden.

Bereiding:

Hondshaai: Was en snij de hondshaai in filets. Bak de filets aan in de pan, gekruid met peper en zout. Werk af met citroensap.

Bouillon groene kruiden: Neem een liter visfumet, gemaakt van de graten van hondshaai. Lat dit trekken met peterselie, dragon, koriander, zurkel, salie, citronelle en spinazie. Daarna passeren.

Avocado crème: Schil en ontpit de avocado’s. Mix op met olijfolie peper en zout en citroensap.

Olie van groene kruiden: Mix groene kruiden met olijfolie tot je een mooie volle groene kleur verkrijgt. Passeren.

Snijbiet:  Scheidt het loof van de stengels. Stoof het loof aan in olie met peper en zout, look. Blus met wat fonds en giet af. Snij de stengels in fijne staafjes en maak aan met peper/zout, olijfolie en witte wijnazijn.

Opmaak: Dresseer in een diep bord het gestoofde loof van de snijbiet. Plaats de hondshaai daar rond. Leg de staafjes op de gestoofde snijbiet. Druppel de olie van groene kruiden tussen alles heen. Spuit enkele dotjes avocadocrème en werk af met de bouillon van groene kruiden.

 Georges Keters








>> Reageer (0)
03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPRESTAURANTS IN BRUGGE

Parel aan de Kroon van sterrenhemel in Brugge die Scone

“Koken dat is een roeping”

De stad Brugge mag zich zonder meer de Stad der Michelinsterren noemen. Geen enkele stad telt meer sterren op zo’n beperkte oppervlakte als de stad van Jan Van Eyck, Hans Memling en onder andere de heren van Gruuthuuse. De grootste stad van West-Vlaanderen is dan ook de lekkerste. Culinair Vlaanderen vindt dan ook vlot de weg naar de Brugse binnenstad waar sterren elke dag fonkelen. Eén daarvan is alvast restaurant Den Gouden Harynck met aan het fornuis Chef Philippe Serruys.

Amper 24 lentes jong of Philippe stond in 1977 al in zijn eigen keuken aan de Groeninge 25 in hartje stad Brugge. Eerder dat jaar had hij al de prestigieuze culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België gewonnen. Samen met echtgenote Marijke Van Damme startten ze met een eenvoudige keuken waar de klassiekers van toen, zeg maar steak, kikkerbillen, tong en onder andere escargots, op de kaart prijkten. “Maar ik wou meer. Ik wou mijn eigen stijl ontwikkelen en nam de klassiekers als basis, aangevuld met een eigen toets”, vertelt de immer gedreven Philippe Serruys.

KOKEN IS ROEPING

Intussen zijn we 35 jaar verder en restaurant Den Gouden Harynck is méér dan een begrip geworden in de regio. Het is zonder meer een van de absolute toppers op het vlak van finesse, smaken en service. Philippe en de immer joviale gastvrouw Marijke beschouwen elke klant als een VIP. “Om kok te worden moet je elke dag constant beter te doen. Velen trekken naar de jungle die horeca heet. Kok worden vergt een lange leerschool. Je wordt eigenlijk geen kok, dat zit in je. Koken is een roeping. Je moet het aangeboren zijn om steeds beter te doen. Het is keihard werken en je komt er alleen door je elke dag – samen met je ploeg – voor 200% in te zetten. Het is geen job van 9 tot 5, maar elke dag bezig zijn met je vak. Elke chef die zichzelf respecteert streeft naar perfectie of wil die dan zeker benaderen, al is die niet te definiëren”, stelt Philippe Serruys.

GROTE DAME

Al vrij vroeg bleek dat Philippe Serruys het zou maken binnen het wereldje van de koks. Zijn ambitie leidde en leidt hem nog elke dag naar het meest haalbare, naar vernieuwing, naar het hogere. Hij kan hierbij evenwel rekenen op zijn eega Marijke, wat de stelling Achter iedere sterke man staat een nog sterkere vrouw geldt hier voor het volle pond. “Inderdaad, het is elke dag herbeginnen en dat werk valt op staat met een vlotte samenwerking tussen man en vrouw. Ik mag de hemel danken dat ik een vrouw heb als Marijke. Zij gaf me in 1977 de ultieme push om een eigen restaurant te beginnen, wat niet direct evident was op 24-jarige leeftijd, maar we werkten samen hard met het gekende resultaat. Haar vakkennis is optimaal. Zij is het wonderlijke verlengstuk van de keuken. We zitten – ik herhaal, samen met het team – met zijn allen op dezelfde golflengte, een onontbeerlijke stelling binnen de horeca. En als het bijzonder druk is, dan is de keuken een hel. Telkens weer is het gevecht tegen de tijd om toch maar zo snel, correct en efficiënt mogelijk de schotels door te geven. En als alles achter de rug is en voortreffelijk verlopen is, dan zijn we gelukkig. En morgen, ja dan herbeginnen we opnieuw. Elke dag weer. En zonder Marijke zou dit niet mogelijk zijn”, schuift sterchef Philippe Serruys graag naar voor, een man met het hart op de tong, een stielman gesneden uit het beste hout.

 ASPERGES OP TAFEL

Voor de liefhebbers van asperges, het product bij uitstek in de junimaand, zet Philippe Serruys graag deze schotel voor:

Asperges uit Pertuis met Burrata en Cecina de Leon

Benodigdheden voor 4 personen

20 asperges

1 dl olijfolie, sap van een ¼ limoen en sap van ¼ sinaasappel

1 bond platte peterselie

Zestes van roze pompelmoes, citroen en sinaasappel

Een paar plakjes Cecina de Léon (ham)

Look

Bloemsuiker

Komijnpoeder

1 bol burrata (Italiaanse kaas)

Schilfers parmezaan

Bereiding

Het sap van limoen en sinaasappel vermengen met de olijfolie en de gehakte peterselie en de look er aan toevoegen. De zestes drie maal blancheren en compote maken met twee lepels bloemsuiker. De asperges koken en laten uitlekken, bestrooien met komijnpoeder, op de borden schikken, aangevuld met de burrata met daarop de schilfers parmezaan. Overgieten met de dressing. Afwerken met enkele snippers Cecina de Leon en kervel.

 

Den Gouden Harynck

Philippe en Marijke Serruys

Groeninge 25

8000 Brugge

Tel.: 050 33 76 37

info@goudenharynck.be

www.goudenharynck.be

Michelin Ster: 1

GaultMillau: 17/20

 

Georges Keters

 

 

 

 

 








>> Reageer (0)
30-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWPOORT

Zondag 19 augustus 2012

Nieuwpoort Sail Parade

Ontsproten uit het maritieme evenement Verrassend Maritiem Nieuwpoort (dat straks plaats vindt van 19 tot 21 oktober) en naar een idee van Ria Heyndrickx en geruggensteund Roger Linthout en Paul Caeyenberghs, respectievelijk kapitein van de Endlich en Lady Chris, wordt Nieuwpoort op zondag 19 augustus overspoeld met het mooiste dat er op maritiem gebied te vinden is: Admiraalzeilen.

SAIL PARADE

Burgemeester ir. Roland Crabbe, geflankeerd door Toerismeschepen Greet Ardies-Vyncke: “Ruim dertig klassieke schepen, zowel zeilschepen als motorjachten en allen met huishaven Nieuwpoort zullen volgens het bekende Admiraalzeilen paraderen door de havengeul. De schepen zullen langs de linkeroever en het westerstaketsel varen vanaf de vismijn tot op zee. Daarna keren ze terug naar hun ligplaatsen in de jachthaven. Indien het weer het toelaat zullen alle schepen de grote vlaggentooi voeren. In de rand van dit gebeuren zorgt het Shantykoor uit Blankenberge voor animatie, orgel, accordeon en muzikaal vertier.”

GRATIS

Het geheel is gratis te bewonderen van op de promenade aan de Havengeul. De parade zal twee maal te zien zijn. Toerismeschepen Greet Ardies-Vyncke: “Een eerste passage start aan de Kromme Hoek en gaat langs de westelijke kant van de Havengeul verder naar de havenhoofden toe. De tweede passage maakt dezelfde rondvaart, maar dan in omgekeerde richting. De Endlich, het vlaggenschip van de stad Nieuwpoort met kapitein Roger Linthout en Ria Heyndrickx sluit de parade.”

Tip: wie met de tram komt, stapt best af aan de halte Cardijnlaan.

Meer info: www.nieuwpoort.be en info@nieuwpoort.be

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHERBOURG - TITANIC - CITE DE LA MER

Unieke tentoonstelling in Cité de la Mer in Normandië

 Titanic terug in Cherbourg

In de lokalen van Cité de la Mer loopt een gloednieuwe permanente tentoonstelling om en rond de legendarische pakketboot Titanic, honderd jaar geleden op 10 april 1912 op tussenstop in de haven van Cherbourg. Het parcours loop over een ruimte van 2.500 m² en vertelt het verhaal van het verleden van deze grote trans-Atlantische haven en brengt tegelijk de enige unieke en tragische reis van de Titanic tot leven.

De werkelijk indrukwekkende tentoonstelling laat niets in het gewisse. In twee delen wordt men ondergedompeld in een sfeer van een flinke brok dramatiek waarbij je stil wordt en kippenvel je overmeestert. Het verhaal start in de immense Salle des Bagage, zaal waar de vertrekkers met bagage zich opstelden om aan boord te klimmen van de Titanic. Aan de hand van interactieve video’s kan je zelf deelnemen in de emoties van de emigranten en kennis maken met de passagiers op weg naar een nieuw leven….

RAMP

Het tweede deel staat volledig in het teken van de Titanic zelf. Men beleeft er de sfeer aan boord, verdeeld in drie klassen. Uiteraard ontdekt men het verschil tussen de superrijken in First Class en de lui die zich in Third Class nestelden om toch maar de oversteek te kunnen maken. Sommigen konden kajuit – goed voor zes man – bemachtigen, anderen sliepen gewoon tussen de touwen, onder dekens op het blote dek. Het werk en het leven aan boord geeft een klaar beeld van hoe het klassenverschil zich profileerde. De expo toont onverbloemd het leven aan boord van de eerste vier dagen van de overtocht, de aanvaring met de ijsberg en tenslotte de schipbreuk waarbij de Titanic in de golven verdween, op 12 april 1912 om 2.20 uur. 1522 van de 2.223 opvarenden(passagiers en bemanningleden) verloren het leven. Een drama dat geschiedenis zou schrijven. Het schip dat niet kon zinken was niet meer. Meteen ook het einde van de rederij White Star Line die naderhand in 1934 fuseerde met Cunard Line.

MATITIEME GESCHIEDENIS

Deze tentoonstelling is te beleven in het Frans en het Engels en is gebaseerd op de echte getuigenissen van overlevenden en verhalen van getuigen. Zonder meer indrukwekkend. Om stil bij te worden.

Wie ook maar een beetje van scheepvaart en maritiem leven houdt, mag deze expo niet links laten. Het geheel is te bezichtigen in de buik van de Cité de la Mer dat tegelijk de geschiedenis laat zien van het leven in grote dieptes onder water. De geschiedenis van het duiken, van de primitieve duiker tot de wereld van de oceanografie, de film 20.000 Mijlen onder Zee, maar dan in het echt.

OP ZEE MET ADELE

Het ganse jaar 2012 pakt het schip Adèle uit met boottochtjes op de rade van Cherbourg en brengt je naar de plaats waar de Titanic op 10 april 1812 voor anker gemeerd lag in afwachting dat de passagiers met tenders – bootjes die af en op varen naar de kade – aan boord werden gebracht. Deelnemen kost 13 euro. Meer info met vertrekuren: www.hagueapart.com

CITE DE LA MER

Liefhebbers van een ferme brok maritieme geschiedenis zijn een dag zoet in Cité de la Mer. Pas de monumentale hal binnen gestapt of je waant je in het rijk van Neptunus, God der Zee, Kapitien Nemo achterna. Men wordt er ontvangen door de Nautilus, Cyana, Archimdes en onder andere de Globule, stuk voor stuk vaartuigen die de geheimen van de zee aan de oppervlakte brachten via William Beebe, Otis Bardon, Henri-Germain Delauze en uiteraard de grote Auguste Piccard, Jean-Jacques Cousteau, allemaal professor Zonnebloem van Hergé achterna. Deze onderwater pioniers slepen je mee in de donkere wereld van de diepzee, zee die via een immense aquariums er het dagelijkse leven van honderden diverse vissoorten, schelpdieren en reptielen laten bewonderen. Uniek en op speelse wijze voorgesteld. Voeg daarbij een bezoek aan de 128 meter lange Redoutable, de allereerste Franse nucleaire onderzeeboot, en je bezoek aan Cité de la Mer kan niet meer stuk.

Meer info: www.cherbourg-titanic.com en www.citedelamer.com

Atout France, www.franceguide.com, tel. 02 505 38 28 en info.be@atout-france.fr

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE IN WEST-NORMANDIE

Culinaire paradijs in West-Normandië

Proeven van La Manche

Lekkerbekken zullen het beamen, een bezoek aan West-Normandië met speerpunten als Cherbourg, Cotentin, Barneville-Carteret, Granville, Barfleur, Gatteville en onder andere Saint-Vaast-la-Hougue is niet alleen genieten van de moestuinen, maar met appetijt aanschuiven bij de heerlijke zeevruchtenschotels met een weelde aan succulente schelp- en schaaldieren.

OESTERS

Voor wie belust is op oesters vindt ruim zijn gading bij Christine Follet in Huitres La Belle Fermanvillaise in Fermanville, Cotentin, ten oosten van Cherbourg.  Dagelijks duikt Christine zowat drie uur op oesters in de parken in de baai van Mondrée, voorzien van kristalhelder water. Christine Follet exploiteert deze oesterput als sinds 2003. De kwaliteitsoesters zijn elke dag te koop in het atelier in Port Pignot en elke zaterdagmorgen op de markt in De Hallen in Cherbourg. Naast oesters pakt Christine Follet eveneens uit met alle schaal- en schelpdieren. Meer info: labellefermanvillaise@wanadoo.fr

BLONDE DE BARFLEUR

Groenten en schelpdieren zijn de grote spelers tussen Barfleur en La Hougue. De oesters van Saint-Vaast en de mosselen van Barfleur Blonde de Barfeleur zijn er van prima kwaliteit terwijl de groenten via het gunstig klimaat van de Val de Saire en haar zachte leembodem tot de beste van Frankrijk mogen gerekend worden. Barfleur is zonder meer een parel aan de Manche, pittoresk havenstadje, vissershaven en badplaats tegelijk. Schilders en artiesten van allerlei pluimage zijn er dan ook bij bosjes te vinden. Barfleur is tevens de historische vertrekplaats van de Route des Plantagenêt en de Chemins de Saint-Michel. Geen wonder dat dit plaatsje beschermd is als een van Mooiste Dorpjes van Frankrijk. Tafelen in een van de vele leuke eethuisjes is zalig.

LE PANORAMIQUE

Iets verder op in Le Pernelle wacht het restaurant Le Panoramique, eethuis dat zijn naam alle eer aan doet met panoramisch zicht op zee, de vuurtoren van Gatteville (te bezoeken) en La Pointe du Hoc. De keuken is verrukkelijk en zet alle troeven van de regio op tafel, in een van de vier zalen of het schitterend terras. Alle info: www.le-panoramique.fr

L’EPICERIE GOSSELIN

Gesticht in 1889 door Clovis Gosselin en sindsdien steeds in handen van de familie is La Maison Gosselin of L’Epicerie Gosselin een begrip tot ver buiten Saint-Vaast-La-Hougue. Met Françoise Gosselin is men intussen aan de vierde generatie toe. Men kan er werkelijk alles kopen. Het huis bezoeken alleen al is een belevenis op zich. Men waant zich in de schatkelders van Ali Baba, met handelswaar en voorwerpen uit alle hoeken van de wereld. Voor de fijnproevers: er zijn elke dag uitgebreide proeverijen van de beste flessen. Niet te missen: www.maison-gosselin.fr

LES FUCHIAS

Logeren en culinair genieten in Saint-Vaast-La-Hougue is tekenen voor rust en gezelligheid in Hôtel de France – Restaurant Les Fuchias. De 36 kamers – waarvan dertien met zicht op de effenaf prachtige tuin – zijn comfortabel, de tafel van de Chef laat genieten van alle geuren, kleuren en troeven van de regio. Stoofpotjes, oesters, parelhoen of onder andere Le Menu Petit Matelôt, het laat zich allemaal smaken. Na het diner nagenieten in de tuin is relax grand cru. Meer info: www.france-fuchias.com

LA REGENCE

Wie Cherbourg als pleisterplaats wil, is hotel-restaurant La Régence aan de Quai de Caligny 42, met zicht op de haven, de ideale plek. De kamers zijn er gezellig en knus. Helaas is er geen lift voor de drie verdiepingen. Het restaurant is een zegen voor elke lekkerbek. Net zoals overal in Normandië is het hier genieten van al dat moois dat uit de zee komt. Mis hier zeker de zeevruchtenschotel niet. Maar de Chef is tegelijk een meester in vleesbereidingen met niets dan regionale producten. Voor de kleintjes wacht een Menu Pirate. De bediening is – net als de schotels – onberispelijk.

Hoe dan ook, wie Normandië zegt, doet dromen van gastronomie op zijn best. Tot straks in de Manche?

Meer info: Atout France, tel. 02 505 38 28, info.be@atout-france.fr, www.franceguide.com en Le Comité Départemental du Tourisme de la Manche, www.manchetourisme.com

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAGAZINE DE BOAREBREKER MIDDELKERKE

De Boarebreker wil leidraad zijn voor toerist

 Culinaire en leuke hoogdagen aan zee

 

Na twee jaar uit het beeld te zijn geweest, ligt De Boarebreker, na 14 fraaie edities getekend vzw De Boarebreker, het pionierswerk van een flink aantal gemotiveerde horecalui met kleppers als Stefaan Lauwereins (De Vlaschaard), Stefan Vander Espt (Boerderijtje, nu Ramblas), Johan Sabbe (Chaplin), Gino Lambert (Papillon) en onder andere Peter en Bob Deseyn, opnieuw op tafel.

Getrouwen kennen de geschiedenis. Het afhaken van enkele getrouwen wegens gebrek aan tijd betekende het einde van het fraaie lokale magazine. De Dienst Toerisme Middelkerke deed nog een verwoede poging om het schip opnieuw varend te krijgen, maar daar bleef het bij. Door toedoen van Georges Keters, culinair en toeristisch journalist, kwam nieuw leven binnen De Boarebreker. “Iedereen weet dat ik me thuis voel binnen toerisme en de wereld van de gastronomie. Tijdens mijn bezoeken aan de diverse Middelkerkse horeca- en handelszaken zaken werd regelmatig gesproken van de goede tijd van De Boarebreker, die ik al die jaren verzorgde met teksten. Van het een kwam het ander en na een diepgaand gesprek met Stefaan Lauwereins en Stefan Vander Espt – de laatsten der Mohikanen – deed de vzw De Boarebreker afstand van de naam en kwam het magazine in onze handen”, vertelt Georges Keters.

100 PAGINA’S

“In november 2011 schoten we uit de startblokken. In mijn eentje bezocht ik ruim honderd handels- en horecazaken en we werden overal goed ontvangen. Het kostte heel wat tijd, maar elk dag zagen we de Boarebreker groeien en werd uiteindelijk een leuke baby van 100 pagina’s. We durven hopen dat deze in de smaak valt, maar het kan altijd beter.  Deze editie wil evenwel helemaal de pretentie niet hebben volledig te zijn. Verre van. Deze Boarebreker wil vooral een leidraad zijn voor zij die enerzijds hun vertrouwd restaurant willen opzoeken en anderzijds een nieuwe culinaire belevenis willen invullen. Of dit nu voor een snelle hap, een mooi glas, een gezellige lunch, een zakendiner, een tête à tête of zo maar een leuke tafelavond is, u vindt hier zeker uw gading.”

LEUKE ADRESSEN

Het weze gezegd,  Middelkerke is één vat amusement en samen met het uitgestrekt hinterland met Wilskerke, Schore, Slijpe, Schore, Mannekensvere en het pittoreske Sint-Pieters-Kapelle willen de badplaatsen Lombardsijde, Westende en Middelkerke u graag optimaal vertroetelen. Nieuw is het aantal leuke adresjes te vinden in onze buurgemeenten Oostende en Nieuwpoort. Nieuw zijn ook de diverse reisreportages, getekend Georges Keters: “De toerist van vandaag blijft niet meer op zijn vaste stek zitten. Hij beweegt en gaat op stap bij de buren. Vandaar ook onze uitbreiding naar onze naast buren Nieuwpoort, Koksijde en Oostende, aansluitend wat reisvoorstellen, want de toerist aan zee pakt ook nog wel eens uit met een verre reis. De Boarebreker wil een leesmagazine worden voor elk wat wils.

CULINAIRE AMBASSADEUR

De Middelkerkse burgemeester Michel Landuyt schetste de figuur van Georges Keters als positief ingestelde journalist die Middelkerke en de kust graag in zijn diverse media culinair in de kijker stelt. “Zijn stijl is te plukken uit honderd andere: steeds correct, uitnodigend en met een link naar het toerisme en de gastronomie. Hij is voor ons hier dan ook de Culinaire Ambassadeur van de Kust.

De nieuwe Boarebreker is effenaf schitterend en geeft een mooi beeld van Middelkerke en buur Nieuwpoort. Het is nu alleen nog wachten op de zon en het seizoen 2012 is geslaagd”, aldus burgmeester Michel Landuyt, geflankeerd door zijn collega burgemeester ir. Roland Crabbe uit Nieuwpoort.”

De Boarebreker ligt vanaf deze week in de voornaamste handelszaken en in de toeristische kantoren van de kust, met focus op  Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, Koksijde en Oostduinkerke.

 (Ludo Coulier)

PS: Wie De Boarebreker in PDF-versie wil ontvangen, stuurt een mailtje naar: DeBoarebreker@gmail.com








>> Reageer (0)
29-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WALES - KASTELEN & ROMANTIEK OP ZIJN BEST

Welsh Rarebits brengt dromen waar

 Wales, romantiek in kastelen

Voor de liefhebbers van kastelen en kasteelruïnes is Wales een droombestemming. In geen enkel ander land staan er per vierkante kilometer meer kastelen dan in Wales! Daarenboven hebben al deze plaatsen hun eigen geschiedenis doorspekt met heroïsche en romantische verhalen. Vervoeg hierbij een verblijf in een ‘Welsh Rarebit’ en alle ingrediënten voor een romantische trip in Wales zijn binnen handbereik.

KASTELENTOCHT

Tijdens een rondreis door Wales kun je in alle streken van dit land het bezoek aan een castle of stately home opnemen in je reisprogramma. Wales telt immers maar liefst 641 kastelen. In het noorden is Conwy een verplichte stop vanwege de gezellige sfeer binnen de stadsmuren en, jawel, vanwege het indrukwekkende Conwy Castle met zijn acht massieve torens.

Verder in oostelijke richting, bij de Engelse grens, ligt Llangollen, een eeuwenoud marktstadje aan de oever van de mooie rivier de Dee onder het wakend oog van Kasteel Dinas Brân. Dinas Brân is een van de vele plekjes in Wales die een nauwe band hebben met Koning Arthur en de legenden van de Heilige Graal. Of de legenden nu een historische kern hebben of niet, het kasteel, dat op een heuveltop net even buiten Llangollen staat, ziet er ongetwijfeld uit als een goede locatie voor Camelot.

Reis je in zuidelijke richting verder langs de kust dan kom je snel bij het gemoedelijke stadje Caernarfon waar de imposante burcht als het ware uit een boeiend ridderverhaal lijkt geplukt. In centraal Wales rij je beslist langs Abergavenny waar je in het museum van het middeleeuwse kasteel een duik kunt nemen in duizend jaar Welshe geschiedenis. In het zuidwesten ligt op een adembenemende plek, omgeven door het mooiste landschap, het niet te missen Carreg Cennen Castle. Als je dit kasteel voor het eerste ziet, dan sta je als aan de grond genageld. Met brandende toortsen kun je er door de kelders van het kasteel dwalen, een fascinerende ervaring voor groot en klein. Ook nabij en in de hoofdstad van Wales zijn er imposante kastelen gelegen. Cardiff Castle mag je tijdens een bezoek aan de stad zeker niet mag missen. Een beetje verborgen is het kasteel gelegen in een oase van rust achter de dikke oude stadsmuren en is in de zomer gelinkt aan het groene Bute Park. Ideale plaats voor een romantische picknick. Tevens in het zuidoosten van Wales ligt het Caerphilly Castle, een van de grootste kastelen van de UK en Castell Coch uit de Victoriaanse tijd maar geïnspireerd op de Middeleeuwen. Een van de meest romantische kastelen van Wales.

Meer info: www.visitwales.co.uk/things-to-do-in-wales/welsh-culture-and-heritage/castles/

ROMANTIEK IN WELSH RAREBIT

Wie de romantische sfeer van een reis door Wales nog wil versterken, kan opteren voor een verblijf in Welsh Rarebits, hotels of distinction’ (www.rarebits.co.uk). Het romantische tintje is hier verzekerd en je krijgt er ook nog eens gezelligheid, comfort en Welshe authenticiteit en gastvrijheid bovenop. Die Welsh Rarebits zijn net als de kastelen verspreid over het ganse land. Met 48 locaties is er ruim voldoende aanbod.

Op een steenworp van Conwy zijn er vijf Welsh Rarebits. Er is voor elk wat wils zoals het Sychnant Pass Country House met zijn degelijke, moderne spa-uitrusting en het historische Groes Inn met zijn ruime en comfortabele kamers. Dit familiehotel is overigens een goede uitvalsbasis voor een verkenning van de wild romantische natuur van Snowdonia National Park.

Niet eens zo ver van het kasteel van Caernarfon vind je het Rhiwafallen restaurant & rooms waar comfort en een lekkere keuken ieder verblijf kenmerken. Verspreid over Mid-Wales en dus in de buurt van alweer tientallen kastelen kun je in nog meer aantrekkelijke Rarebits logeren.

In het aanbod zit zelfs The Castle Hotel in Llandovery, gekend als plezantste kleine stad van het land. Na te zijn bekomen van de pracht van het Carreg Cennen Castle kun je op en top genieten in het St. Brides Spa Hotel in Saundersfoot, een echt seaside hotel in Pembrokeshire.

Dit zijn maar enkele van de vele mogelijkheden voor een romantische kastelenreis door Wales in het najaar. Doe een greep uit het gigantische kastelenaanbod en kies een leuk hotel in de buurt. Dit soort romantische reisprogramma’s heb je zo voor mekaar want er is in Wales een ruim aanbod aan kastelen, comfortabele hotels, guest houses en spa resorts.

HOE ER NAARTOE

Wales is makkelijk te bereiken. Het zuiden van Wales (regio Cardiff) is bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerke naar Dover (www.dfdsseaways.be). Het noorden van Wales (o.a. Snowdonia en Anglesey) is snel te bereiken met de auto van Zeebrugge  naar Hull (www.poferries.be).

Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. Brussels Airlines (www.brusselsairlines.com) vliegt tevens vanaf Brussels Airport naar Bristol (1 uur rijden naar Cardiff) en Liverpool/Manchester (tevens +/- 1 uur naar Noord-Wales).

Meer info: www.visitwales.be en www.visitwales.co.uk/romantic-breaks/

 








>> Reageer (0)
18-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET MOOISTE UIT FRANKRIJK

Maritiem genot in La Manche, Normandië

Tatihou, eiland met een ziel

 

Amper 28 ha groot is het eilandje Tatihou, gelegen in de Cotentin, West-Normandië, en enkele keren per dag al dan niet deel uitmakend van Saint-Vaast-la-Hougue, badplaats met kleine vissershaven, aansluitend walvisoord, een verademing.

Saint-Vaast-la-Hougue is een stad van de zee die vanaf de kaai, het fort van La Hougue en de Tour Vauban haar maritieme charme graag etaleert. Trekpleister is het bijna-eiland Tatihou waar de amfibieboot Tatihou 2 diverse malen per dag de oversteek maakt, hetzij met vertrek aan het strand La Cale al rijdens tussen de oesterkwekerijen, vlak naast de plaats waar vele vaartuigen schipbreuk leden tijdens de slag van Barfleur-La Hougue in 1692, zo niet al varend tussen de opstapplaats Jetée feu vert . De tocht duurt ongeveer een kwartiertje.

TATIHOU

Het eiland Tatihou dankt zijn naam aan de Vikingen die in Normandië ruim actief waren in de 9de eeuw. “Tat” is een Scandinavische naam, “Hou” betekent door water omgeven land. Het eilandje zou 20.000 jaar oud zijn. In 1692 zou het beschermd zijn door wallen en toren, gebouwd door Vauban. In 1720 werd het gebruikt om er een lazaret op te bouwen (veldhospitaal ter bescherming van de pest). Dit gezondheidscentrum functioneerde sterk tot 1860. In 1887 worden er meerdere gebouwen opgetrokken door het natuurhistorisch museum van Parijs dat er een zeelaboratorium uitbouwt en experimenteert met het kweken van tarbot. In 1926 verlaat men het eiland en maakt plaats voor een school. Deze functioneert tot 1984, waarna het eiland er verlaten bij komt te liggen. In 1992 wordt het eiland ter gelegenheid van de 300ste verjaardag van de strijd om La Hougue, opengesteld voor het publiek. Vandaag viert het haar 20ste verjaardag. Het eiland is nu een onderdeel van het netwerk van sites en musea. Er is mogelijk om er te overnachten en samen te eten. Het eiland bezit bezienswaardigheden als de 17de eeuwse toren van Vauban, het vogelreservaat, de 19de eeuwse vestingwerken, en vooral niet te missen, de acclimatisatietuin en het maritiem museum. Opmerkelijk is wel dat er op het eiland geen enkele vuilnisbak te vinden is. De gedragscode leert dat iedereen zijn vuilnis terug van het eiland meeneemt. Ook honden – zelfs aan de lijn – zijn niet toegelaten, omwille de vogelpopulatie.

MARITIEM MUSEUM

Een van de blikvangers op het eiland Tatihou is het maritiem museum en de bootshal. Dit museum – onder de bescherming van Musée de France – dankt zijn oorsprong aan het archeologisch onderzoek naar de scheepswrakken uit de tijd van Lodewijk de 14de, vaartuigen gezonken tijdens de strijd om La Hougue in 1692. Hierbij gaan de Fransen de strijd aan met de Engels-Britse coalitie. Elf Franse schepen, aangevoerd door admiraal Anne-Hilarion de Tourville, stranden aan het einde van de strijd tussen Tatihou en La pointe de la Hougue, en werden vervolgens in brand gestoken. Elk jaar pakt het museum uit met een nieuwe tentoonstelling over de geschiedenis en de etnologie van de zee. Het boothuis laat heel wat traditionele vissersboten zien, ooit in gebruik voor de kusten van La Manche en de Calvados. Een ferme brok maritieme geschiedenis die men niet mag missen.

VOGELRESERVAAT

Indrukwekkend is de grote aanwezigheid van zeevogels, trekvogels en overwinteraars. Deze zijn vooral te vinden in het noordelijk gedeelte van het eiland en op het fort Ïlet. Dit reservaat wordt beheerd door de Normandische Ornitologische Kring en is niet toegankelijk voor het publiek, omwille het bewaren van de rust. Zowat 150 soorten vogels komen er overwinteren en broeden. Lang niet alle vogels houden zich aan die regel en zijn op de meest ondenkbare plaatsen in hun nest te vinden, zo maar her en der op het eiland. Een tip misschien: nader hen niet te dicht, want hun bekjes staan op scherp.

Meer info: www.tatihou.manche.fr, Atout France, tel. 02 505 38 28, info.be@atout-france.fr en www.franceguide.com –  Le Comité Départemental du Tourisme de la Manche, www.manchetourisme.com

Georges Keters








>> Reageer (0)
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NORMANDIE - CHERBOURG

Unieke tentoonstelling in Cité de la Mer in Normandië

 

Titanic terug in Cherbourg

 

In de lokalen van Cité de la Mer loopt een gloednieuwe permanente tentoonstelling om en rond de legenedarische pakketboot Titanic, honderd jaar geleden op 10 april 1912 op tussenstop in de haven van Cherbourg. Het parcours loop over een ruimte van 2.500 m² en vertelt het verhaal van het verleden van deze grote trans-Atlantische haven en brengt tegelijk de enige unieke en tragische reis van de Titanic tot leven.

 

De werkelijk indrukwekkende tentoonstelling laat niets in het gewisse. In twee delen wordt men ondergedompeld in een sfeer van een flinke brok dramatiek waarbij je stil wordt en kippenvel je overmeestert. Het verhaal start in de immense Salle des Bagage, zaal waar de vertrekkers met bagage zich opstelden om aan boord te klimmen van de Titanic. Aan de hand van interactieve video’s kan je zelf deelnemen in de emoties van de emigranten en kennis maken met de passagiers op weg naar een nieuw leven….

RAMP

Het tweede deel staat volledig in het teken van de Titanic zelf. Men beleeft er de sfeer aan boord, verdeeld in drie klassen. Uiteraard ontdekt men het verschil tussen de superrijken in First Class en de lui die zich in Third Class nestelden om toch maar de oversteek te kunnen maken. Sommigen konden kajuit – goed voor zes man – bemachtigen, anderen sliepen gewoon tussen de touwen, onder dekens op het blote dek. Het werk en het leven aan boord geeft een klaar beeld van hoe het klassenverschil zich profileerde. De expo toont onverbloemd het leven aan boord van de eerste vier dagen van de overtocht, de aanvaring met de ijsberg en tenslotte de schipbreuk waarbij de Titanic in de golven verdween, op 12 april 1812 om 2.20 uur. 1522 van de 2.223 opvarenden(passagiers en bemanningleden) verloren het leven. Een drama dat geschiedenis zou schrijven. Het schip dat niet kon zinken was niet meer. Meteen ook het einde van de rederij White Star Line die naderhand in 1934 fuseerde met Cunard Line.

MATITIEME GESCHIEDENIS

Deze tentoonstelling is te beleven in het Frans en het Engels en is gebaseerd op de echte getuigenissen van overlevenden en verhalen van getuigen. Zonder meer indrukwekkend. Om stil bij te worden.

Wie ook maar een beetje van scheepvaart en maritiem leven houdt, mag deze expo niet links laten. Het geheel is te bezichtigen in de buik van de Cité de la Mer dat tegelijk de geschiedenis laat zien van het leven in grote dieptes onder water. De geschiedenis van het duiken, van de primitieve duiker tot de wereld van de oceanografie, de film 20.000 Mijlen onder Zee, maar dan in het echt.

OP ZEE MET ADELE

Het ganse jaar 2012 pakt het schip Adèle uit met boottochtjes op de rade van Cherbourg en brengt je naar de plaats waar de Titanic op 10 april 1912 voor anker gemeerd lag in afwachting dat de passagiers met tenders – bootjes die af en op varen naar de kade – aan boord werden gebracht. Deelnemen kost 13 euro. Meer info met vertrekuren: www.hagueapart.com

 

Meer info: www.cherbourg-titanic.com en www.citedelamer.com

Georges Keters








>> Reageer (0)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWEEKEND IN NIEUWPOORT

North Sea Jumping  25- 27 mei

Horse meets sail

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei is Nieuwpoort in de ban van de allereerste North Sea Jumping, een internationale jumpingwedstrijd op CSI3*-niveau. Een ding staat nu al vast: tijdens deze jumping worden ruiters en publiek ontvangen in een decor dat zijn gelijke niet kent. In de VVW jachthaven zullen paarden hindernissen trotseren tussen prachtige jachten en kolkend zeewater. Naast het sportieve luik staan er ook heel wat shows geprogrammeerd op vrijdag- en zaterdagavond.

Klinkend internationaal deelnemersveld

Onbekend is onbemind zegt u? Dit gaat alvast voor dit nieuw evenement niet op. In totaal zullen maar liefst 22 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd zijn in de 1* en 3*-competitie. De Belgen krijgen dus de overwinningen niet cadeau. Voor Ierland krijgen we de internationale succesvolle Jessica Kürten aan de start, onder meer voormalig WB-winnares in Mechelen in 2010. Vanuit Nederland komen vader en zoon Albert en Vincent Voorn naar West-Vlaanderen. Albert Voorn won onder meer zilver op de OS Spelen van Sydney en ook zoon Vincent behoort tot de top van de Nederlandse springruiters. De Spaanse rots in de branding Pilar Cordon maakt ook haar opwachting en voor Noorwegen krijgen we onder meer Geir Gulliksen, 10de op de Olympische spelen van Hong Kong, over de vloer. Daarnaast zijn er nog ruiters vertegenwoordigd uit  Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Australië, Denemarken, Canada, Groot-Brittannië, Azerbeidzjan, Nieuw-Zeeland, Israël, Zweden, Verenigde Staten, Mexico, Nieuw-Zeeland, Japan, Brazilië, Egypte en Oostenrijk. Maar de Belgische fans hoeven niet te vrezen want de Belgische deelnemers zijn ruim vertegenwoordigd. Zo onder meer huidig Belgisch kampioen Maurice Van Roosbroeck en zijn voorganger Niels Bruynseels, die in La Baule recent nog mee de eerste manche van de FEI Nations Cup won. Ook zijn teamgenoot van La Baule, Dirk Demeersman, zien we aan het werk in Nieuwpoort. Ook Jan Vinckier, de winnaar van de CSIO Lummen van afgelopen maand, zal niet ontbreken. En wat dacht u van enkele jonge kanonnen zoals Pieter Devos (teamlid WK 2010 Kentucky) en Donaat Brondeel (lid van het team dat 2e werd op het CSIO Lummen)?
Sportief ligt de lat hoog. Zo tellen 3 proeven mee voor de FEI Rolex Rankings, waaronder de Grote Prijs 1m50 van zondag.

Hoogstaand sportief spektakel

Naast de klassieke proeven worden ook enkele spektakelstukken afgewerkt. Op zaterdag is er de krachtproef, waar de ruiters zullen proberen alle hoogterecords te breken. Hiervoor is krachtproefspecialist Jean Degrande al volop aan het trainen. En ook de Fransman Jean-Marie Martin is dat aan het doen. Deze man ging in 2010 nog over 2m27 op Jumping Mechelen. Voor de krachtproef moet je op zaterdag in Nieuwpoort zijn rond 21u30.

Ook op vrijdag avond vanaf 20h worden hoge hoogtes getrotseerd. In de Six bars probeert men in 6 opeenvolgende hindernissen het hoogterecord tot ver boven de 2m te breken.

Volledig nieuw dit jaar is de proef “Wavekart & Ride” voor de partners. Terwijl een 3* ruiter een snelheidsparcours met een wavekart op het water aflegt, zal een invitational - of 1* ruiter een proef in de wedstrijd arena afleggen. Beide resultaten (ruiter/paard en ruiter/wavekart) zullen het eindresultaat bepalen. De perfecte combinatie van competitie in het zand en op het water!
Wie dit uniek spektakel niet wil missen, moet op zaterdag 26 mei om 16u45 in de jachthaven zijn!

Topentertainment in het zand!

Ontspanning hoort onlosmakelijk bij sport. Dit zal in Nieuwpoort niet anders zijn. Op vrijdagavond is het na de zesbarenproef tijd voor de Barry White Experience. Barry White was DE man die muziekgeschiedenis schreef in de jaren '70 en '90. Hij was eveneens gekend onder de naam: 'The King of Soft Soul'. Vrijdag 25 mei wordt tijdens zonsondergang aan de jachthaven te Nieuwpoort onder het motto 'Let the Music play’, liedjes als 'What Am I Gonna Do', 'Never Gonna Give you Up', 'The First, the Last, My Everything' in een ongelofelijke dansshow gegoten met orkestrale begeleiding van 18 soulzangers. Als frontman zal de legendarische artiest en zanger, Eric Conley de show inleiden. Opmerkelijk is zijn speciaal stemtimbre die onmiskenbare gelijkenis vertoont met idool Barry White.

Op zaterdag is het na de krachtproef dan weer tijd voor the Gibson Brothers, de eerste Franse groep die de hitlijsten in Amerika en Engeland op hetzelfde moment binnenkwamen. Hun allergrootste hits waren ongetwijfeld Non Stop Dance, Mariana, Cuba en Que Sera Mi Vida. Hen krijg je gratis te zien en te horen en dat maak je niet elke dag mee!

Exclusieve partners
De eerste editie van de North Sea Jumping is enkel mogelijk dankzij enkele belangrijke partners. Zo kan de organisatie onder meer rekenen op Sea Coast, Bouwgroep Vandewalle, Hamon; bedrijf van het jaar in Wallonië, Rolls Royce, Taittinger Champagne, Carlsberg, Nathan Baume, het jacht en wapenmerk Lebeau-Courally en het internationaal vermaarde schoenen- en accessoir merk Sam Edelman: onder meer internationale sterren Beyonce, Julie Roberts, Selena Gomez, Miley Cyrus, Ashlee Simpson, Nikki Hilton, Megan Fox, Halle Berry, Oprah en Gwyneth Paltrow vinden hun gading bij Sam Edelman. Voor de eerste editie zal de Amerikaan zelf te gast zijn in Nieuwpoort. De organisatie is dan ook trots op deze en bij uitbreiding alle partners zoals Vanbosolar, Flandria Rent, Mahieu, Equi Pharma, Quality Stud, Krismar, Theault, SQ Vision, Stad Nieuwpoort en West-Vlaanderen, die mee zullen zorgen voor 3 unieke sportieve dagen aan de jachthaven.

Informatie

North Sea Jumping is gratis voor het publiek. Meer informatie vind je terug op de website www.northseajumping.com .

 

                                     °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






>> Reageer (0)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET DE NMBS NAAR DUITSLAND VOOR EEN PRIKJE

 

 

Europa-Spezial tarief:

 

Sporen in gans Duitsland vanaf 39 euro

 

 

 

Met de populaire Europa-Spezial tarieven van Deutsche Bahn kunnen reizigers van elk station in België naar elke bestemming in Duitsland reizen voor slechts €39 in 2e klas en €69 in 1e klas.

 

Bestemmingen even over de grens, zoals Aken, Düsseldorf en Keulen, zijn al verkrijgbaar vanaf €19.

 

Voorbeelden:

Brussel - Berlijn reistijd 6:44, enkele reis vanaf €39

Brussel - München reistijd 6:45, enkele reis vanaf €39

Gent - Stuttgart reistijd 5:13, enkele reis vanaf €39

Brussel - Frankfurt reistijd 2:59, enkele reis vanaf €39

Antwerpen - Frankfurt reistijd 3:38, enkele reis vanaf €39

 

Europa-Spezial tarieven zijn beperkt beschikbaar en dienen uiterlijk 3 dagen voor vertrek geboekt te worden. De Europa-Spezial tarieven zijn nu ook verkrijgbaar bij NMBS Europe.

 

Verkooppunten in België

 

- www.nmbs-europe.com

- Het NMBS Europe Contact Center, 070 79 79 79 (€0,30/minuut)

- NMBS-stations met internationaal aanbod

- Bij door de NMBS Europe erkende reisagenten

 

ICE Brussel – Frankfurt

 

Vanuit België zijn er dagelijks 4 directe ICE-verbindingen vanuit Brussel en Luik naar Aken, Keulen,

Frankfurt Airport en Frankfurt. De reistijd Brussel - Frankfurt bedraagt minder dan 3 uur.

In Keulen en Frankfurt kunnen reizigers overstappen naar vrijwel alle grote Duitse steden, zoals Hamburg, München en Berlijn.

Meer info: www.nmbs-europe.com






>> Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIB GOURMAND IN MIDDELKERKE


Hostellerie Renty - Middelkerke

MENU BIB GOURMAND aan 35 euro

of/ou € 59: met/avec 1 glas/verre Champagne Romeo & Juliette

+ hapjes/mises en bouche

+ 1 glas/verre Graves blanc 15 cl. +1 glas/verre rode Natuurwijn 15 cl.

Menu voor alle tafelgenoten / Menu pour l’ensemble de la table


Voorgerechten / Entrées

1. Ham puur natuur, 15 maand gerijpt uit Buggenhout

Jambon 15 mois de maturité

2. Carpaccio van Wagyurund, rucola, linzen, Parmigiano Biologica

Bœuf, lentilles

3. Scampis “Black Tiger”, verse kruidenboter / Beurre aux herbes fraîches

4. Garnalenkroketten, huisgemaakt / Croquettes aux crevettes, maison

5. Asperges met garnalen en garnalensaus

aux crevettes et sauce de crevettes - Minimum 2 pers., + € 4 p.p.


Hoofdgerechten / Plats

Maximum 2 keuzes per tafel / Maximum 2 choix par table

1. Zeetong gebakken in bioboter, salade, biofrites / Sole meunière

2. Zeebaarsfilet op huid gebakken, asperges, tomaat-basilique en biokrielen

Filet de bar cuit sur la peau, pom. grenailles

Minimum 2 pers., + € 4 p.p.

3. Chateaubriand gebraden in bioboter, vleesjus, verse huisgemaakte mayonnaise, salade, biofrites

4. Kalfshartzwezerik, asperges, morieljensaus en biokrielen

Ris de veau de cœur, asperges et morilles, pomms grenailles

Minimum 2 pers., + € 8 p.p.


Nagerecht / Dessert

Wordt opgenomen bij de bestelling / A commander en début du repas

1. Espresso Illy en biscuits

2. Sorbet passievrucht

3. Chocolademousse

4. Roomijs met verse aardbeien / Crême glacée et fraises + € 3

5. Soufflé glacé van Grand Marnier + € 3

6. Kaasassortiment / Fromage bio + € 7

 


Reservatie enkel via tel. 059 31 20 77

Hostellerie Renty

Louis Logierlaan 51 (Watertoren)

8430 Middelkerke

www.romeojuliette.be

www.renty.be

 






>> Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AFRIKA VOOR BEGINNERS - OP STAP IN THE GAMBIA

 

Het mooiste kleine land van Afrika

The Gambia – The Smiling Coast

Aan de westkust van Afrika ligt een klein land dat in menig opzicht aangenaam verrast. In de eerste plaats omdat het zo klein is – niet meer dan een strook land aan beide kanten van een stroom - en omdat er ondanks die beperkte oppervlakte zoveel te zien en te beleven is. Gambia is voor iedere reiziger een fantastische verrassing, makkelijk bereikbaar en waar de poorten van de gastvrijheid wagenwijd openstaan.

“The Gambia” heet het land officieel, een naam die verwijst naar het Engelse koloniale verleden waardoor vandaag het Engels nog steeds de officiële taal is. De ligging van Gambia is merkwaardig. Het kleine land, met zijn sympathieke couleur locale, wordt volledig omringd door Senegal en middenin stroomt de Gambia rivier tevens een grote verkeersader. Alleen reeds door die bijzondere ligging springt Gambia in het oog. Als je dan ook nog eens weet wat er allemaal te zien is, wil je er beslist naartoe.

ZANDSTRANDEN

Er zijn trouwens al heel wat Europeanen die het landje hebben ontdekt, vooral de prachtige zandstranden langs de Atlantische Oceaan en de leuke vakantie resorts met hun aantrekkelijke en kwalitatieve hotelinfrastructuur. In populaire badplaatsjes zoals Kotu, Fajara, Bakau en Kololi is het bijzonder aangenaam toeven op de terrasjes in de zon of in de restaurants waar je heerlijke visgerechten kunt proeven. Een vakantie in Gambia is eigenlijk één grote aangename ontdekking. Niet alleen langs de kust maar ook in het tropische binnenland, langs de Gambia rivier en in het regenwoud waarvan grote delen als natuurgebied zijn beschermd. Mensen wonen in traditionele hutten en bewerken sinds generaties het land. Je kunt er logeren in lodges, midden de natuur, en op die manier ook het duurzaam toerisme stimuleren.

IDENTITEITSKAART VOLDOENDE

Het toerisme in Gambia wordt alsmaar belangrijker, niet alleen omdat het land zoveel te bieden heeft maar evenzeer omdat er niets makkelijker is dan reizen naar Gambia. Het is een veilig land met een super vriendelijke bevolking waarvan je de ongedwongen gastvrijheid zal ervaren. Er is nooit sprake van enige opdringerigheid maar men staat altijd klaar om te helpen. Om naar Gambia te reizen heb je alleen een identiteitskaart nodig en je geraakt er makkelijk met 4 vluchten per week met Brussels Airlines. Je hoeft vanaf nu geen internationaal paspoort meer bij te hebben Makkelijker kan niet.

AFRIKA VOOR BEGINNERS

Eigenlijk is Gambia een ideale introductie op Afrika. Je geniet van een onvergetelijke strandvakantie, in een comfortabele omgeving, gecombineerd met een boeiende Afrikaanse cultuur. Vanuit je hotel of bed & breakfast bezoek je de kleine, levendige hoofdstad Banjul ofwel kies je voor een jungle tocht in het zuiden van het land of een boottocht op de rivier. Het kleine Gambia is altijd goed voor een onvergetelijke,grootse vakantie .

 Meer info:  www.visitthegambia.gm

 OOO

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.North Sea Jumping Nieuwpoort 25 - 26 - 27 mei

North Sea Jumping in Eurojachthaven Nieuwpoort

Volksfeest met Paard en Water

Van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei staat de Eurojachthaven Nieuwpoort volledig in het teken van paard en water. Drie dagen lang kan het grote publiek met volle teugen genieten van een ongezien spektakel, show en muziek. De toegang is volledig gratis. Een unieke volksfeest die niemand mag missen.

Nieuwpoort laat eenieder elke dag genieten van al dat moois wat het te bieden heeft. Naast een flinke brok geschiedenis met Wereldoorlog I mag de IJzerstede fier gaan op zijn hinterland met polderlandschap en zijn unieke Eurojachthaven, goed voor drie gerenommeerde jachthavens en ruim 2000 ligplaatsen, hiermee de grootste van Noord-Europa. Dat brachten Stephan Detry, Wim Maenhoudt en Bram Vandevelde op het idee om zowel de polders als de zee samen te brengen in één spektakel: een jumping in de jachthaven. Paard en water drie dagen lang in de kijker. “Onze liefde voor het paard en onze onovertroffen Noordzee kent geen grenzen. Voeg daarbij het speelse en het sportieve van de paardensport en de watersport en je weet meteen dat daar veel potentieel in zit om iets creatief mee te doen. Een avondje aperitieven aan de havengeul bracht ons op het idee om een jumping in het haven op het getouw te zetten”, stelt Stephan Detry, de geestelijke vader van het kersverse North Sea Jumping evenement.

VOLKSFEEST

De organisatoren drukken willen er de nadruk op leggen, dat het feest integraal GRATIS te beleven is. “Uiteraard zijn er bij dergelijk gebeuren een aantal VIP-tenten waar bedrijfsleiders hun klanten kunnen ontvangen en werken aan uitbreiding van hun netwerk, maar onze aandacht gaat ook naar de liefhebber van dier en natuur. Met het paard en het water zitten we snor. Het hippisch rendez-vous staat dus open voor iedereen. Elke show met de paarden in de piste, als met de wavekarts op het water, is gratis te beleven. Een unieke belevenis in Nieuwpoort.

NORTH SEA JUMPING

Het geheel is in handen van Stephan Detry (beheerder van diverse vennootschappen), Wim Maenhout (actief in de bouwsector) en Bram Vandewalle (professioneel in de paardenwereld), een trio dat niet aan hun proefstuk toe is en met deze primeur in Nieuwpoort aan de goegemeente laat zien wat moois paardensport en watersport samen kunnen doen. Dat alles op de parkeerterreinen van de jachthaven ter hoogte van de infrastructuur van de VVW. Hier wordt de piste aangelegd en de bezoekers kunnen het gebeuren vrij bezichtigen, met zicht op Novus Portus en de havengeul. Aan de overzijde van de jachthaven (kant Koninklijke Baan) is een parkeerhaven voorzien. Een kleine wandeling van de parking langs de bootjes en de stallen van de paarden brengt je bij de piste en de havengeul waar paard en watersport mekaar ontmoeten.

WAVEKART & RIDE

Een van de showproeven op de North Sea Jumping die men zeker niet mag links laten is de wedstrijd met de wavekart en het paard. Hierbij pakken ruiters in ploeg uit met twee proeven, enerzijds een snelheidsproef met de wavekart, anderzijds acteren op de piste. De ploegen worden samengesteld door deelnemende en steunende bedrijven. Het puntentotaal van de wavekarting en de jumping leidt ons naar de winnaar. “Je mag er donder op zeggen dat dit een unieke kans is de ruiters zichzelf te zien overtreffen op het water, de watersporters zich te zien ontplooien in de arena. De bedrijven staan nu al in de rij om te mogen deelnemen”, stelt Stephan Detry, met de breedst mogelijk glimlach.

ETEN & DRINKEN

Het laat zich raden, een volksfeest als de North Sea Jumping staat niet alleen borg voor een boeiend spektakel, maar blinkt ook uit in gezelligheid, bij een fris glas bubbels, een leuke pint en een hapje. Stephan Detry hierover: “Uiteraard is bij dergelijk evenement het element gastronomie niet weg te denken. De ganse jachthaven is niet alleen omzoomd met VIP-tenten, maar tegelijk met tientallen bierstandjes, kookeilandjes en onder andere kiosken waar spijs en drank welig vloeien.”

Het is duidelijk, de bezoekers aan deze eerste editie van de North Sea Jumping hebben geen tijd om zich te vervelen en zullen zeker niet op hun honger blijven zitten, letterlijk zowel als figuurlijk. Noteer de data nu al vast in je agenda: vrijdag 25 mei tot en men zondag 27 mei leiden alle wegen naar Nieuwpoort, naar de Eurojachthaven, naar de North Sea Jumping.

Meer info: info@northseajumping.com en www.northseajumping.com

(Georges Keters-Foto’s North Sea Jumping)






>> Reageer (0)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWEEKEND AAN ZEE - NU BOEKEN

ACCES HOTEL OOSTENDE

opent winter met 2de editie

Champagnebubbels aan Zee

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november verwelkomt Acces Hotel**** in Oostende het

CHAMPAGNEHUIS PREVOTEAU-PERRIER

Een degusatienamiddag, een Champagne Menu en een Champagne ontbijt behoren tot de verwennerijen. Het salon van het Acces Hotel**** staat open voor elke liefhebber van deze godendrank. Ook niet-hotelgasten zijn van harte welkom. Champagne drinkt men immers niet alleen.

PROGRAMMA

Zaterdag 17 november 2012

Van 15 tot 18 uur doorlopend degustatie van de Champagnes:

Prévoteau-Perrier Brut Tradition

Prévoteau-Perrier Brut Rosé

Prévoteau-Perrier Grande Réserve Brut

Prévoteau-Perrier La Cuvée Adrienne Lecouvreur

Deelnemen: drie glazen Champagne voor 15 euro, fles Champagne 25 euro, aansluitend deskundige uitleg.

Om 19 uur: Vijfgangen Champagne Menu met live muziek.

Gratis tombola met mooie prijzen. Deelnemen kost: 45 euro.

 

Reserveren voor de degustatie en of Champagne Menu kan vanaf nu via Acces Hotel : tel. 059 80 40 82 of per mail naar   info@hotelacces.be

 

Door hier te klikken kan u sfeerbeelden van 2011 bekijken.

 

CHAMPAGNE AAN ZEE ARRANGEMENT

  • 2 nachten in een hotelkamer
  • elke  ochtend ontbijtbuffet met Champagnebubbels
  • bij aankomst een fles Champagne op de kamer
  • viergangendiner (op vrijdag of zondag)
  • Champagne vijfgangendiner met live muziek en deelname aan tombola

Prijs: 175 euro per peroon
Prijs single supplement: 30 euro per nacht

Geldig voor aankomsten op vrijdag 16 november of zaterdag 17   november 2012.

 

RESERVEER HIER OM ONLINE UW CHAMPAGNE WEEKEND TE RESERVEREN

 

ACCES**** HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostend

Tel.: 059 80 40 82

www.hotelacces.be

info@hotelacces.be








>> Reageer (0)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Elke vrijdag & zaterdag in Hostellerie Renty in Middelkerke

PALINGFESTVAL MAXIM

 

Liefhebbers van paling in ’t groen zitten vanaf nu elke vrijdag (lunch en diner) en zaterdagmiddag (alleen lunch) goed in Hostellerie Renty, aan de Louis Logierlaan op de wijk Krokodil – aan de watertoren – in Middelkerke.

 

Chef Maxim is een meester in palingbereidingen en laat dan ook iedereen mee genieten.

Op het menu:

Paling in ’t Groen Maxim

Biofrietjes

Prijs: 24 euro

 

Ook de vleeseters komen aan hun trekken met een

 

Américain préparé – In huis gemaakt hormonenvrij vlees

Biofrietjes met in huis gemaakte mayonnaise

Prijs: 21 euro

Reseveren is wel de boodschap: tel. 059 – 31 20 77

Hostellerie Renty

Louis Logierlaan 51 (Watertoren – Tramhalte Krokodil)

8430 Middelkerke

www.renty.be






>> Reageer (0)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE ZENDT ZIJN CULINAIRE ZONEN UIT

Oostende nodigt Franse pers en Touroperators uit aan tafel

Tatjespap in Parijs

 

Onder de noemer A Table, venez goûter Ostende, actie die zich op de Vlaamse gastronomie focust, ontving een culinaire en toeristische delegatie uit Oostende, met Toerismevoorzitter Hilde Veulemans en algemeen directeur Toerisme Peter    Craeymeersch als trekpaarden, in het Vlaams Huis in Parijs de Franse pers en enkele touroperatoren teneinde hen de culinaire troeven van de stad voor te schotelen.  De gasten konden er proeven van Oostendse streekgerechten, bereid door het keukenteam van Bistro Mathilda onder leiding van Luc Deklerck. Tijdens de maaltijd werden de troeven van Oostende Stad aan Zee uit de doeken gedaan. Ook Beaufort04, de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee, werd er uitvoerig toegelicht. Het geheel werd er gedirigeerd door Gilles Pudlowski, de gerenommeerde Franse gastronomische criticus. Het sfeervolle restaurant Bistro Mathilda werd onlangs volledig gerenoveerd en uitgebreid met een extra etage. Luc Deklerck en echtgenote Gerda baten het restaurant reeds zeventien jaar met hart en ziel uit. Zij worden er bijgestaan door chefs David Servranckx en Brian Delannoye. Voor de lunch werden de fijnste typische streekgerechten in een hedendaags sausje bereid: Tatjespap, klaar gemaakt met Oostendse garnalen, aardappelpuree met karnemelk, een gepocheerd ei en boter naast een onvervalste de Sole à l’Ostendaise. Bij de gerechten werden de Oostendse bieren Keyte en Harlekijn geschonken.

Het is duidelijk, Oostende laat zich niet onbetuigd en draagt zijn culinaire hoogstandjes graag naar buiten. Frankrijk en Parijs kreeg met het bezoek van Toerisme Oostende alvast een primeur.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN HISTORISCH BRUGGE

Nieuw in Relais & Château Heritage – Restaurant Le Mystique

Chef Koenraad Steenkiste aan het fornuis in Le Mystique Brugge

Restaurant Le Mystique in het bekende Relais & Château Heritage aan de Nicolas Dessparstraat 11 in Brugge heeft een nieuwe Chef: Koenraad Steenkiste. Hij doorliep de beste huizen en verdiende zijn strepen in de sterrenrestaurants Comme chez Soi in Brussel, de Karmeliet in Brugge”, zette restaurant Manuscript van Hotel Kempinski op de gastronomische kaart en blies recent nieuw leven in de Ostend Queen in Oostende.

 

Een chef die perfect het klappen van de zweep in de zaal verstaat, dus ook een goed luisterend oor heeft voor de klanten, is zeker een aanwinst waarop Hotel Heritage en Le Mystique fier kunnen zijn. Chef Koenraad Steenkiste zet onmiddellijk zijn stempel op Restaurant Le Mystique met een kaart van Vlaamse specialiteiten en internationale invloeden. Klassiek maar met hedendaagse en vooral lokale, Brugse toetsen, zo omschrijft Chef Koenraad Steenkiste zijn keuken.  Zijn met toewijding bereide gerechten zijn natuurlijk gebaseerd op verse ingrediënten en daardoor volledig seizoensgebonden.

Kwalitatief wil Koenraad geen compromissen sluiten; een zienswijze waarin hij volmondig wordt bijgetreden door de eigenaars Johan en Isabelle Creytens.  Koenraad zal zijn team de kennis over de delicate verhoudingen prijs-kwaliteit bijbrengen en ervoor zorgen dat de toegangsdrempel zo laag mogelijk wordt gehouden. Een 3-gangen diner presenteren aan 45 euro, is aldus Johan Creytens, enkel mogelijk wanneer de openheid van de keuken en de kwaliteit van de producten maximaal wordt gerespecteerd.

De sterrenervaring van Koenraad Steenkiste moet zorgen voor een correcte presentatie van de vele gerechten, het uitbouwen van een permanent hoogstaande kwaliteit en respect voor de zuivere, natuurlijke smaken van de producten.

De wijnkaart is eclectisch en bevat zowel wereldwijnen als absolute Franse toppers, terwijl rekening houdende met de Vlaamse specialiteiten ook een aparte kaart met Belgische kwaliteitswijnen werd opgesteld.

Het authentieke karakter van het restaurant blijft behouden maar krijgt moderne, hedendaagse invullingen door de vrouw des huizes Isabelle Creytens.

Tegelijk met de nieuwe Chef, waait er eveneens een nieuwe wind in de openingsuren.

Le Mystique gaat extra vroeg open voor het DINER en start vanaf 18.30 uur en gaat extra lang door tot 21.30 uur.

Le Mystique opent zijn deuren voor de LUNCH enkel op aanvraag en dit voor minimum 8 personen.

Restaurant LE MYSTIQUE

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge - Belgium

Tel: +32 (0)50 444 445

Fax: +32 (0)50 444 440

info@lemystique.be

www.lemystique.be








>> Reageer (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEERLIJK TAFELEN IN ZEEUWS-VLAANDEREN

Culinaire sterren in het bord

Tafelen in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeland is voor Vlamingen het Nederlandse paradijs voor de lekkerbekken. Is het in Schouwen-Duiveland tot halfweg deze zomer genieten van de unieke Oosterscheldekreeft, dan moet Zeeuws-Vlaanderen niet onderdoen inzake heerlijke tafels. Meer nog, naast een aantal onvergelijkbare streekproducten wordt het zomerseizoen in september in Vlissingen afgesloten met een filmfestival waarbij het culinaire centraal staat. Een flink gedeelte van dit internationaal filmgebeuren vindt plaats in het gezellige Terneuzen.

BOTTLES

Nauwelijks de Belgische grens over en fijnproevers kennen het adres al: restaurant Bottles. Gelegen in de Gentsestraat in Sas van Gent wist deze zeer trendy en vernieuwende zaak al menig gastronoom aangenaam te verrassen. Reeds winnaar van verschillende awards waarbij onder andere de Zilveren Oester in 2010 werd restaurant Bottles tevens tweemaal winnaar van de Restaurantweek 2011 in Zeeland. Het is volgens kenners alleen nog wachten op een fraaie quotering in het Michelin rode boekje waar een ster niet meer ver af kan zijn, want het ligt voor de hand: in de keuken, onder leiding van chef-kok Leon Pronk, wordt enkel met pure streek- en seizoensgebonden producten gewerkt. Vinoloog Jens Hoogstad geeft graag uitleg bij de zeer uitgebreide en schitterende wijnkaart. Enjoy The Royal Hospitality is hier dan ook geen ijdel begrip. Meer info : www.restaurantbottles.com

DE KROMME WATERGANG

Eten bij de chef van het jaar 2011 Edwin Vinke in zijn restaurant De Kromme Watergang aan de Slijkplaat 6 in Hoofdplaat is een totaalbeleving. Uitgeroepen door GaultMillau tot chef 2011 kijkt deze Zeeuwse doorzetter in 2012 al naar twee sterren in de  Michelin Gids. Zelf omschrijft hij zijn keuken in drie woorden : “Plezier, passie en perfectie.” Zijn creativiteit, vakmanschap en liefde voor de pure producten resulteren in prachtige schotels met zuivere smaken, licht verteerbaar, aansluitend met sublieme sausen.

Voor tweesterrenchef Edwin Vinke is het allemaal simpel: “Koken moet je leuk vinden. Via de beste ingrediënten ontstaan nieuwe gerechten. Hier te lande hebben we alles voorhanden. De zee ligt op een boogscheut en de polders geven ons de beste groenten. Via harde concentratie is het – samen met mijn team – mogelijk om met de vele regionale soorten vlees, vis en groenten iets goddelijks te creëren. We streven ernaar om iedereen, zowel bij de lunch als het diner het gevoel te geven dat we hen hebben weten te verrassen, met typische Zeeuwse producten op het bord.”

Restaurant De Kromme Watergang is niet direct het goedkoopste uit de regio, wel een van de beste. Meer info: www.krommewatergang.nl

PAARDENMELK

De liefhebber van natuur en paarden vindt zeker zijn gading op het bedrijf van de familie Nortier-Buijze aan de Brugse Vaart 12 in Oostburg. Men kan er niet alleen tochten te paard of op de kar maken door het mooie polderlandschap van Zeeuws-Vlaanderen, maar ook paardenmelk van de Zeeuwse trekpaarden proeven en kennis maken met een uitgebreid gamma van cosmetische producten, gemaakt met paardenmelk gemaakt zijn. Info: www.trekpaardenwereld.nl

FILMFESTIVAL

Nog meer gastronomie is er te beleven om en rond de 14de Editie van het Internationaal Filmfestival Film bij the Sea, dat in Vlissingen loopt van 14 tot 23 september, deels in Terneuzen van 18 tot 23 september. Festivaldirecteur Leo Hannewijk, geflankeerd door hoofd communicatie Sonja Barentsen vertelt er alles over: “Het wordt een hoogstaand programma met premières, talkshows, cursussen, workshops en themaprogramma’s. Rode draad dit jaar is Film & Food, culinaire prenten en diners met Chefs uit de diverse Zeelandse (sterren)restaurants. Een echte aanrader die geen enkele lekkerbek mag missen.” Meer info: www.filmbythesea.nl

Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding – Junction Communications – info@jccom.nl en Sonja van der Voet (Promotie Zeeland Delta – www.promotiezeelanddelta.nl. Meer info: www.vvvzeeland.nl

 (Jeffrey Lowyck)








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET P&O FERRIES GOEDKOOP OP VISITE IN KENT

Met P&O Ferries goedkoop attracties bezoeken in Kent

 Twee voor de prijs van Eén

 2012 is hét jaar om met P&O Ferries naar Kent, The Garden of England, te reizen. P&O Ferries en VisitKent hebben immers 2 FOR 1 – twee voor de prijs van één – uitgewerkt, een formule waarbij in zo’n 70 toeristische attracties een tweede persoon gratis mee naar binnen mag. Het gaat om onder meer kastelen, musea, bezoekerscentra en tuinen.

Het volstaat de kortingsbonnen uit te printen van de site www.POferries/kent en samen met je P&O Ferries-ticket te vertonen bij de ingang van de deelnemende attractie.

HOTELS & RESTAURANTS

De formule 2 FOR 1 geldt ook in enkele hotels (3 nachten voor de prijs van 2) en restaurants (3 gangen voor de prijs van 2 of een gratis tweede maaltijd/ontbijt).

De volledige lijst met kortingen en voorwaarden zijn terug te vinden op: www.POferries.be/kent

GRATIS FAMILIEVAKANTIE

 

2 FOR 1 loopt tot en met 31 december 2012.

Wie met dit aanbod zijn voordeel doet, maakt nog eens kans op een gratis familievakantie voor maximum vijf personen in Kent.

Een overtocht met P&O Ferries kan al vanaf  42 euro enkele reis (auto en inzittenden). Een dagretour kan vanaf  26 euro (auto en inzittenden).

P&O Ferries biedt daarenboven  de meeste afvaarten met de nieuwste en grootste schepen op het Kanaal.

Het is overduidelijk, dit jaar is een overtocht Calais-Dover met P&O Ferries dus dubbel en dik zijn geld waard!

Voor meer informatie en reserveringen:  www.POferries.be of 070/70 77 71

(Georges Keters)







>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs