Oostende nodigt Franse pers en Touroperators uit aan tafel
Tatjespap in Parijs
Onder de noemer A Table, venez goûter Ostende, actie die
zich op de Vlaamse gastronomie focust, ontving een culinaire en toeristische
delegatie uit Oostende, met Toerismevoorzitter Hilde Veulemans en algemeen
directeur Toerisme Peter Craeymeersch
als trekpaarden, in het Vlaams Huis in Parijs de Franse pers en enkele
touroperatoren teneinde hen de culinaire troeven van de stad voor te
schotelen. De gasten konden er proeven
van Oostendse streekgerechten, bereid door het keukenteam van Bistro Mathilda
onder leiding van Luc Deklerck. Tijdens de maaltijd werden de troeven van
Oostende Stad aan Zee uit de doeken gedaan. Ook Beaufort04, de triënnale voor
hedendaagse kunst aan zee, werd er uitvoerig toegelicht. Het geheel werd er
gedirigeerd door Gilles Pudlowski, de gerenommeerde Franse gastronomische
criticus. Het sfeervolle restaurant Bistro Mathilda werd onlangs volledig
gerenoveerd en uitgebreid met een extra etage. Luc Deklerck en echtgenote Gerda
baten het restaurant reeds zeventien jaar met hart en ziel uit. Zij worden er
bijgestaan door chefs David Servranckx
en Brian Delannoye. Voor de lunch werden de fijnste typische streekgerechten in
een hedendaags sausje bereid: Tatjespap, klaar gemaakt met Oostendse garnalen,
aardappelpuree met karnemelk, een gepocheerd ei en boter naast een onvervalste
de Sole à lOstendaise. Bij de gerechten werden de Oostendse bieren Keyte en
Harlekijn geschonken.
Het is duidelijk, Oostende laat
zich niet onbetuigd en draagt zijn culinaire hoogstandjes graag naar buiten.
Frankrijk en Parijs kreeg met het bezoek van Toerisme Oostende alvast een
primeur.
(Georges Keters)

|