De
Boarebreker wil leidraad zijn voor toerist
Culinaire en leuke hoogdagen aan zee
Na twee jaar uit
het beeld te zijn geweest, ligt De Boarebreker, na 14 fraaie edities getekend
vzw De Boarebreker, het pionierswerk van een flink aantal gemotiveerde horecalui
met kleppers als Stefaan Lauwereins (De Vlaschaard), Stefan Vander Espt
(Boerderijtje, nu Ramblas), Johan Sabbe (Chaplin), Gino Lambert (Papillon) en
onder andere Peter en Bob Deseyn, opnieuw op tafel.
Getrouwen kennen
de geschiedenis. Het afhaken van enkele getrouwen wegens gebrek aan tijd
betekende het einde van het fraaie lokale magazine. De Dienst Toerisme
Middelkerke deed nog een verwoede poging om het schip opnieuw varend te
krijgen, maar daar bleef het bij. Door toedoen van Georges Keters, culinair en
toeristisch journalist, kwam nieuw leven binnen De Boarebreker. Iedereen weet
dat ik me thuis voel binnen toerisme en de wereld van de gastronomie. Tijdens mijn bezoeken aan de diverse Middelkerkse
horeca- en handelszaken zaken werd regelmatig gesproken van de goede tijd van
De Boarebreker, die ik al die jaren verzorgde met teksten. Van het een kwam het
ander en na een diepgaand gesprek met Stefaan Lauwereins en Stefan Vander Espt
de laatsten der Mohikanen deed de vzw De Boarebreker afstand van de naam en
kwam het magazine in onze handen, vertelt Georges Keters.
100 PAGINAS
In november 2011
schoten we uit de startblokken. In mijn eentje bezocht ik ruim honderd handels-
en horecazaken en we werden overal goed ontvangen. Het kostte heel wat tijd,
maar elk dag zagen we de Boarebreker groeien en werd uiteindelijk een leuke baby
van 100 paginas. We durven hopen dat deze in de smaak valt, maar het kan
altijd beter. Deze editie wil evenwel helemaal
de pretentie niet hebben volledig te zijn. Verre van. Deze Boarebreker wil
vooral een leidraad zijn voor zij die enerzijds hun vertrouwd restaurant willen
opzoeken en anderzijds een nieuwe culinaire belevenis willen invullen. Of dit
nu voor een snelle hap, een mooi glas, een gezellige lunch, een zakendiner, een
tête à tête of zo maar een leuke tafelavond is, u vindt hier zeker uw gading.
LEUKE
ADRESSEN
Het weze gezegd, Middelkerke is één vat amusement en samen met
het uitgestrekt hinterland met Wilskerke, Schore, Slijpe, Schore, Mannekensvere
en het pittoreske Sint-Pieters-Kapelle willen de badplaatsen Lombardsijde,
Westende en Middelkerke u graag optimaal vertroetelen. Nieuw is het aantal leuke
adresjes te vinden in onze buurgemeenten Oostende en Nieuwpoort. Nieuw zijn ook
de diverse reisreportages, getekend Georges Keters: De toerist van vandaag
blijft niet meer op zijn vaste stek zitten. Hij beweegt en gaat op stap bij de
buren. Vandaar ook onze uitbreiding naar onze naast buren Nieuwpoort, Koksijde
en Oostende, aansluitend wat reisvoorstellen, want de toerist aan zee pakt ook
nog wel eens uit met een verre reis. De Boarebreker wil een leesmagazine worden
voor elk wat wils.
CULINAIRE
AMBASSADEUR
De Middelkerkse burgemeester
Michel Landuyt schetste de figuur van Georges Keters als positief ingestelde
journalist die Middelkerke en de kust graag in zijn diverse media culinair in
de kijker stelt. Zijn stijl is te plukken uit honderd andere: steeds correct,
uitnodigend en met een link naar het toerisme en de gastronomie. Hij is voor
ons hier dan ook de Culinaire Ambassadeur van de Kust.
De nieuwe
Boarebreker is effenaf schitterend en geeft een mooi beeld van Middelkerke en
buur Nieuwpoort. Het is nu alleen nog wachten op de zon en het seizoen 2012 is
geslaagd, aldus burgmeester Michel Landuyt, geflankeerd door zijn collega burgemeester
ir. Roland Crabbe uit Nieuwpoort.
De Boarebreker
ligt vanaf deze week in de voornaamste handelszaken en in de toeristische
kantoren van de kust, met focus op
Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, Koksijde en Oostduinkerke.
(Ludo Coulier)
PS:
Wie De Boarebreker in PDF-versie wil ontvangen, stuurt een mailtje naar: DeBoarebreker@gmail.com


|