Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET DE NMBS NAAR DUITSLAND VOOR EEN PRIKJE

 

 

Europa-Spezial tarief:

 

Sporen in gans Duitsland vanaf 39 euro

 

 

 

Met de populaire Europa-Spezial tarieven van Deutsche Bahn kunnen reizigers van elk station in België naar elke bestemming in Duitsland reizen voor slechts €39 in 2e klas en €69 in 1e klas.

 

Bestemmingen even over de grens, zoals Aken, Düsseldorf en Keulen, zijn al verkrijgbaar vanaf €19.

 

Voorbeelden:

Brussel - Berlijn reistijd 6:44, enkele reis vanaf €39

Brussel - München reistijd 6:45, enkele reis vanaf €39

Gent - Stuttgart reistijd 5:13, enkele reis vanaf €39

Brussel - Frankfurt reistijd 2:59, enkele reis vanaf €39

Antwerpen - Frankfurt reistijd 3:38, enkele reis vanaf €39

 

Europa-Spezial tarieven zijn beperkt beschikbaar en dienen uiterlijk 3 dagen voor vertrek geboekt te worden. De Europa-Spezial tarieven zijn nu ook verkrijgbaar bij NMBS Europe.

 

Verkooppunten in België

 

- www.nmbs-europe.com

- Het NMBS Europe Contact Center, 070 79 79 79 (€0,30/minuut)

- NMBS-stations met internationaal aanbod

- Bij door de NMBS Europe erkende reisagenten

 

ICE Brussel – Frankfurt

 

Vanuit België zijn er dagelijks 4 directe ICE-verbindingen vanuit Brussel en Luik naar Aken, Keulen,

Frankfurt Airport en Frankfurt. De reistijd Brussel - Frankfurt bedraagt minder dan 3 uur.

In Keulen en Frankfurt kunnen reizigers overstappen naar vrijwel alle grote Duitse steden, zoals Hamburg, München en Berlijn.

Meer info: www.nmbs-europe.com






>> Reageer (0)
25-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIB GOURMAND IN MIDDELKERKE


Hostellerie Renty - Middelkerke

MENU BIB GOURMAND aan 35 euro

of/ou € 59: met/avec 1 glas/verre Champagne Romeo & Juliette

+ hapjes/mises en bouche

+ 1 glas/verre Graves blanc 15 cl. +1 glas/verre rode Natuurwijn 15 cl.

Menu voor alle tafelgenoten / Menu pour l’ensemble de la table


Voorgerechten / Entrées

1. Ham puur natuur, 15 maand gerijpt uit Buggenhout

Jambon 15 mois de maturité

2. Carpaccio van Wagyurund, rucola, linzen, Parmigiano Biologica

Bœuf, lentilles

3. Scampis “Black Tiger”, verse kruidenboter / Beurre aux herbes fraîches

4. Garnalenkroketten, huisgemaakt / Croquettes aux crevettes, maison

5. Asperges met garnalen en garnalensaus

aux crevettes et sauce de crevettes - Minimum 2 pers., + € 4 p.p.


Hoofdgerechten / Plats

Maximum 2 keuzes per tafel / Maximum 2 choix par table

1. Zeetong gebakken in bioboter, salade, biofrites / Sole meunière

2. Zeebaarsfilet op huid gebakken, asperges, tomaat-basilique en biokrielen

Filet de bar cuit sur la peau, pom. grenailles

Minimum 2 pers., + € 4 p.p.

3. Chateaubriand gebraden in bioboter, vleesjus, verse huisgemaakte mayonnaise, salade, biofrites

4. Kalfshartzwezerik, asperges, morieljensaus en biokrielen

Ris de veau de cœur, asperges et morilles, pomms grenailles

Minimum 2 pers., + € 8 p.p.


Nagerecht / Dessert

Wordt opgenomen bij de bestelling / A commander en début du repas

1. Espresso Illy en biscuits

2. Sorbet passievrucht

3. Chocolademousse

4. Roomijs met verse aardbeien / Crême glacée et fraises + € 3

5. Soufflé glacé van Grand Marnier + € 3

6. Kaasassortiment / Fromage bio + € 7

 


Reservatie enkel via tel. 059 31 20 77

Hostellerie Renty

Louis Logierlaan 51 (Watertoren)

8430 Middelkerke

www.romeojuliette.be

www.renty.be

 






>> Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AFRIKA VOOR BEGINNERS - OP STAP IN THE GAMBIA

 

Het mooiste kleine land van Afrika

The Gambia – The Smiling Coast

Aan de westkust van Afrika ligt een klein land dat in menig opzicht aangenaam verrast. In de eerste plaats omdat het zo klein is – niet meer dan een strook land aan beide kanten van een stroom - en omdat er ondanks die beperkte oppervlakte zoveel te zien en te beleven is. Gambia is voor iedere reiziger een fantastische verrassing, makkelijk bereikbaar en waar de poorten van de gastvrijheid wagenwijd openstaan.

“The Gambia” heet het land officieel, een naam die verwijst naar het Engelse koloniale verleden waardoor vandaag het Engels nog steeds de officiële taal is. De ligging van Gambia is merkwaardig. Het kleine land, met zijn sympathieke couleur locale, wordt volledig omringd door Senegal en middenin stroomt de Gambia rivier tevens een grote verkeersader. Alleen reeds door die bijzondere ligging springt Gambia in het oog. Als je dan ook nog eens weet wat er allemaal te zien is, wil je er beslist naartoe.

ZANDSTRANDEN

Er zijn trouwens al heel wat Europeanen die het landje hebben ontdekt, vooral de prachtige zandstranden langs de Atlantische Oceaan en de leuke vakantie resorts met hun aantrekkelijke en kwalitatieve hotelinfrastructuur. In populaire badplaatsjes zoals Kotu, Fajara, Bakau en Kololi is het bijzonder aangenaam toeven op de terrasjes in de zon of in de restaurants waar je heerlijke visgerechten kunt proeven. Een vakantie in Gambia is eigenlijk één grote aangename ontdekking. Niet alleen langs de kust maar ook in het tropische binnenland, langs de Gambia rivier en in het regenwoud waarvan grote delen als natuurgebied zijn beschermd. Mensen wonen in traditionele hutten en bewerken sinds generaties het land. Je kunt er logeren in lodges, midden de natuur, en op die manier ook het duurzaam toerisme stimuleren.

IDENTITEITSKAART VOLDOENDE

Het toerisme in Gambia wordt alsmaar belangrijker, niet alleen omdat het land zoveel te bieden heeft maar evenzeer omdat er niets makkelijker is dan reizen naar Gambia. Het is een veilig land met een super vriendelijke bevolking waarvan je de ongedwongen gastvrijheid zal ervaren. Er is nooit sprake van enige opdringerigheid maar men staat altijd klaar om te helpen. Om naar Gambia te reizen heb je alleen een identiteitskaart nodig en je geraakt er makkelijk met 4 vluchten per week met Brussels Airlines. Je hoeft vanaf nu geen internationaal paspoort meer bij te hebben Makkelijker kan niet.

AFRIKA VOOR BEGINNERS

Eigenlijk is Gambia een ideale introductie op Afrika. Je geniet van een onvergetelijke strandvakantie, in een comfortabele omgeving, gecombineerd met een boeiende Afrikaanse cultuur. Vanuit je hotel of bed & breakfast bezoek je de kleine, levendige hoofdstad Banjul ofwel kies je voor een jungle tocht in het zuiden van het land of een boottocht op de rivier. Het kleine Gambia is altijd goed voor een onvergetelijke,grootse vakantie .

 Meer info:  www.visitthegambia.gm

 OOO

 






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.North Sea Jumping Nieuwpoort 25 - 26 - 27 mei

North Sea Jumping in Eurojachthaven Nieuwpoort

Volksfeest met Paard en Water

Van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei staat de Eurojachthaven Nieuwpoort volledig in het teken van paard en water. Drie dagen lang kan het grote publiek met volle teugen genieten van een ongezien spektakel, show en muziek. De toegang is volledig gratis. Een unieke volksfeest die niemand mag missen.

Nieuwpoort laat eenieder elke dag genieten van al dat moois wat het te bieden heeft. Naast een flinke brok geschiedenis met Wereldoorlog I mag de IJzerstede fier gaan op zijn hinterland met polderlandschap en zijn unieke Eurojachthaven, goed voor drie gerenommeerde jachthavens en ruim 2000 ligplaatsen, hiermee de grootste van Noord-Europa. Dat brachten Stephan Detry, Wim Maenhoudt en Bram Vandevelde op het idee om zowel de polders als de zee samen te brengen in één spektakel: een jumping in de jachthaven. Paard en water drie dagen lang in de kijker. “Onze liefde voor het paard en onze onovertroffen Noordzee kent geen grenzen. Voeg daarbij het speelse en het sportieve van de paardensport en de watersport en je weet meteen dat daar veel potentieel in zit om iets creatief mee te doen. Een avondje aperitieven aan de havengeul bracht ons op het idee om een jumping in het haven op het getouw te zetten”, stelt Stephan Detry, de geestelijke vader van het kersverse North Sea Jumping evenement.

VOLKSFEEST

De organisatoren drukken willen er de nadruk op leggen, dat het feest integraal GRATIS te beleven is. “Uiteraard zijn er bij dergelijk gebeuren een aantal VIP-tenten waar bedrijfsleiders hun klanten kunnen ontvangen en werken aan uitbreiding van hun netwerk, maar onze aandacht gaat ook naar de liefhebber van dier en natuur. Met het paard en het water zitten we snor. Het hippisch rendez-vous staat dus open voor iedereen. Elke show met de paarden in de piste, als met de wavekarts op het water, is gratis te beleven. Een unieke belevenis in Nieuwpoort.

NORTH SEA JUMPING

Het geheel is in handen van Stephan Detry (beheerder van diverse vennootschappen), Wim Maenhout (actief in de bouwsector) en Bram Vandewalle (professioneel in de paardenwereld), een trio dat niet aan hun proefstuk toe is en met deze primeur in Nieuwpoort aan de goegemeente laat zien wat moois paardensport en watersport samen kunnen doen. Dat alles op de parkeerterreinen van de jachthaven ter hoogte van de infrastructuur van de VVW. Hier wordt de piste aangelegd en de bezoekers kunnen het gebeuren vrij bezichtigen, met zicht op Novus Portus en de havengeul. Aan de overzijde van de jachthaven (kant Koninklijke Baan) is een parkeerhaven voorzien. Een kleine wandeling van de parking langs de bootjes en de stallen van de paarden brengt je bij de piste en de havengeul waar paard en watersport mekaar ontmoeten.

WAVEKART & RIDE

Een van de showproeven op de North Sea Jumping die men zeker niet mag links laten is de wedstrijd met de wavekart en het paard. Hierbij pakken ruiters in ploeg uit met twee proeven, enerzijds een snelheidsproef met de wavekart, anderzijds acteren op de piste. De ploegen worden samengesteld door deelnemende en steunende bedrijven. Het puntentotaal van de wavekarting en de jumping leidt ons naar de winnaar. “Je mag er donder op zeggen dat dit een unieke kans is de ruiters zichzelf te zien overtreffen op het water, de watersporters zich te zien ontplooien in de arena. De bedrijven staan nu al in de rij om te mogen deelnemen”, stelt Stephan Detry, met de breedst mogelijk glimlach.

ETEN & DRINKEN

Het laat zich raden, een volksfeest als de North Sea Jumping staat niet alleen borg voor een boeiend spektakel, maar blinkt ook uit in gezelligheid, bij een fris glas bubbels, een leuke pint en een hapje. Stephan Detry hierover: “Uiteraard is bij dergelijk evenement het element gastronomie niet weg te denken. De ganse jachthaven is niet alleen omzoomd met VIP-tenten, maar tegelijk met tientallen bierstandjes, kookeilandjes en onder andere kiosken waar spijs en drank welig vloeien.”

Het is duidelijk, de bezoekers aan deze eerste editie van de North Sea Jumping hebben geen tijd om zich te vervelen en zullen zeker niet op hun honger blijven zitten, letterlijk zowel als figuurlijk. Noteer de data nu al vast in je agenda: vrijdag 25 mei tot en men zondag 27 mei leiden alle wegen naar Nieuwpoort, naar de Eurojachthaven, naar de North Sea Jumping.

Meer info: info@northseajumping.com en www.northseajumping.com

(Georges Keters-Foto’s North Sea Jumping)






>> Reageer (0)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPWEEKEND AAN ZEE - NU BOEKEN

ACCES HOTEL OOSTENDE

opent winter met 2de editie

Champagnebubbels aan Zee

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november verwelkomt Acces Hotel**** in Oostende het

CHAMPAGNEHUIS PREVOTEAU-PERRIER

Een degusatienamiddag, een Champagne Menu en een Champagne ontbijt behoren tot de verwennerijen. Het salon van het Acces Hotel**** staat open voor elke liefhebber van deze godendrank. Ook niet-hotelgasten zijn van harte welkom. Champagne drinkt men immers niet alleen.

PROGRAMMA

Zaterdag 17 november 2012

Van 15 tot 18 uur doorlopend degustatie van de Champagnes:

Prévoteau-Perrier Brut Tradition

Prévoteau-Perrier Brut Rosé

Prévoteau-Perrier Grande Réserve Brut

Prévoteau-Perrier La Cuvée Adrienne Lecouvreur

Deelnemen: drie glazen Champagne voor 15 euro, fles Champagne 25 euro, aansluitend deskundige uitleg.

Om 19 uur: Vijfgangen Champagne Menu met live muziek.

Gratis tombola met mooie prijzen. Deelnemen kost: 45 euro.

 

Reserveren voor de degustatie en of Champagne Menu kan vanaf nu via Acces Hotel : tel. 059 80 40 82 of per mail naar   info@hotelacces.be

 

Door hier te klikken kan u sfeerbeelden van 2011 bekijken.

 

CHAMPAGNE AAN ZEE ARRANGEMENT

  • 2 nachten in een hotelkamer
  • elke  ochtend ontbijtbuffet met Champagnebubbels
  • bij aankomst een fles Champagne op de kamer
  • viergangendiner (op vrijdag of zondag)
  • Champagne vijfgangendiner met live muziek en deelname aan tombola

Prijs: 175 euro per peroon
Prijs single supplement: 30 euro per nacht

Geldig voor aankomsten op vrijdag 16 november of zaterdag 17   november 2012.

 

RESERVEER HIER OM ONLINE UW CHAMPAGNE WEEKEND TE RESERVEREN

 

ACCES**** HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostend

Tel.: 059 80 40 82

www.hotelacces.be

info@hotelacces.be








>> Reageer (0)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GASTRONOMIE AAN ZEE

Elke vrijdag & zaterdag in Hostellerie Renty in Middelkerke

PALINGFESTVAL MAXIM

 

Liefhebbers van paling in ’t groen zitten vanaf nu elke vrijdag (lunch en diner) en zaterdagmiddag (alleen lunch) goed in Hostellerie Renty, aan de Louis Logierlaan op de wijk Krokodil – aan de watertoren – in Middelkerke.

 

Chef Maxim is een meester in palingbereidingen en laat dan ook iedereen mee genieten.

Op het menu:

Paling in ’t Groen Maxim

Biofrietjes

Prijs: 24 euro

 

Ook de vleeseters komen aan hun trekken met een

 

Américain préparé – In huis gemaakt hormonenvrij vlees

Biofrietjes met in huis gemaakte mayonnaise

Prijs: 21 euro

Reseveren is wel de boodschap: tel. 059 – 31 20 77

Hostellerie Renty

Louis Logierlaan 51 (Watertoren – Tramhalte Krokodil)

8430 Middelkerke

www.renty.be






>> Reageer (0)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE ZENDT ZIJN CULINAIRE ZONEN UIT

Oostende nodigt Franse pers en Touroperators uit aan tafel

Tatjespap in Parijs

 

Onder de noemer A Table, venez goûter Ostende, actie die zich op de Vlaamse gastronomie focust, ontving een culinaire en toeristische delegatie uit Oostende, met Toerismevoorzitter Hilde Veulemans en algemeen directeur Toerisme Peter    Craeymeersch als trekpaarden, in het Vlaams Huis in Parijs de Franse pers en enkele touroperatoren teneinde hen de culinaire troeven van de stad voor te schotelen.  De gasten konden er proeven van Oostendse streekgerechten, bereid door het keukenteam van Bistro Mathilda onder leiding van Luc Deklerck. Tijdens de maaltijd werden de troeven van Oostende Stad aan Zee uit de doeken gedaan. Ook Beaufort04, de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee, werd er uitvoerig toegelicht. Het geheel werd er gedirigeerd door Gilles Pudlowski, de gerenommeerde Franse gastronomische criticus. Het sfeervolle restaurant Bistro Mathilda werd onlangs volledig gerenoveerd en uitgebreid met een extra etage. Luc Deklerck en echtgenote Gerda baten het restaurant reeds zeventien jaar met hart en ziel uit. Zij worden er bijgestaan door chefs David Servranckx en Brian Delannoye. Voor de lunch werden de fijnste typische streekgerechten in een hedendaags sausje bereid: Tatjespap, klaar gemaakt met Oostendse garnalen, aardappelpuree met karnemelk, een gepocheerd ei en boter naast een onvervalste de Sole à l’Ostendaise. Bij de gerechten werden de Oostendse bieren Keyte en Harlekijn geschonken.

Het is duidelijk, Oostende laat zich niet onbetuigd en draagt zijn culinaire hoogstandjes graag naar buiten. Frankrijk en Parijs kreeg met het bezoek van Toerisme Oostende alvast een primeur.

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
13-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPGASTRONOMIE IN HISTORISCH BRUGGE

Nieuw in Relais & Château Heritage – Restaurant Le Mystique

Chef Koenraad Steenkiste aan het fornuis in Le Mystique Brugge

Restaurant Le Mystique in het bekende Relais & Château Heritage aan de Nicolas Dessparstraat 11 in Brugge heeft een nieuwe Chef: Koenraad Steenkiste. Hij doorliep de beste huizen en verdiende zijn strepen in de sterrenrestaurants Comme chez Soi in Brussel, de Karmeliet in Brugge”, zette restaurant Manuscript van Hotel Kempinski op de gastronomische kaart en blies recent nieuw leven in de Ostend Queen in Oostende.

 

Een chef die perfect het klappen van de zweep in de zaal verstaat, dus ook een goed luisterend oor heeft voor de klanten, is zeker een aanwinst waarop Hotel Heritage en Le Mystique fier kunnen zijn. Chef Koenraad Steenkiste zet onmiddellijk zijn stempel op Restaurant Le Mystique met een kaart van Vlaamse specialiteiten en internationale invloeden. Klassiek maar met hedendaagse en vooral lokale, Brugse toetsen, zo omschrijft Chef Koenraad Steenkiste zijn keuken.  Zijn met toewijding bereide gerechten zijn natuurlijk gebaseerd op verse ingrediënten en daardoor volledig seizoensgebonden.

Kwalitatief wil Koenraad geen compromissen sluiten; een zienswijze waarin hij volmondig wordt bijgetreden door de eigenaars Johan en Isabelle Creytens.  Koenraad zal zijn team de kennis over de delicate verhoudingen prijs-kwaliteit bijbrengen en ervoor zorgen dat de toegangsdrempel zo laag mogelijk wordt gehouden. Een 3-gangen diner presenteren aan 45 euro, is aldus Johan Creytens, enkel mogelijk wanneer de openheid van de keuken en de kwaliteit van de producten maximaal wordt gerespecteerd.

De sterrenervaring van Koenraad Steenkiste moet zorgen voor een correcte presentatie van de vele gerechten, het uitbouwen van een permanent hoogstaande kwaliteit en respect voor de zuivere, natuurlijke smaken van de producten.

De wijnkaart is eclectisch en bevat zowel wereldwijnen als absolute Franse toppers, terwijl rekening houdende met de Vlaamse specialiteiten ook een aparte kaart met Belgische kwaliteitswijnen werd opgesteld.

Het authentieke karakter van het restaurant blijft behouden maar krijgt moderne, hedendaagse invullingen door de vrouw des huizes Isabelle Creytens.

Tegelijk met de nieuwe Chef, waait er eveneens een nieuwe wind in de openingsuren.

Le Mystique gaat extra vroeg open voor het DINER en start vanaf 18.30 uur en gaat extra lang door tot 21.30 uur.

Le Mystique opent zijn deuren voor de LUNCH enkel op aanvraag en dit voor minimum 8 personen.

Restaurant LE MYSTIQUE

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge - Belgium

Tel: +32 (0)50 444 445

Fax: +32 (0)50 444 440

info@lemystique.be

www.lemystique.be








>> Reageer (0)
10-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEERLIJK TAFELEN IN ZEEUWS-VLAANDEREN

Culinaire sterren in het bord

Tafelen in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeland is voor Vlamingen het Nederlandse paradijs voor de lekkerbekken. Is het in Schouwen-Duiveland tot halfweg deze zomer genieten van de unieke Oosterscheldekreeft, dan moet Zeeuws-Vlaanderen niet onderdoen inzake heerlijke tafels. Meer nog, naast een aantal onvergelijkbare streekproducten wordt het zomerseizoen in september in Vlissingen afgesloten met een filmfestival waarbij het culinaire centraal staat. Een flink gedeelte van dit internationaal filmgebeuren vindt plaats in het gezellige Terneuzen.

BOTTLES

Nauwelijks de Belgische grens over en fijnproevers kennen het adres al: restaurant Bottles. Gelegen in de Gentsestraat in Sas van Gent wist deze zeer trendy en vernieuwende zaak al menig gastronoom aangenaam te verrassen. Reeds winnaar van verschillende awards waarbij onder andere de Zilveren Oester in 2010 werd restaurant Bottles tevens tweemaal winnaar van de Restaurantweek 2011 in Zeeland. Het is volgens kenners alleen nog wachten op een fraaie quotering in het Michelin rode boekje waar een ster niet meer ver af kan zijn, want het ligt voor de hand: in de keuken, onder leiding van chef-kok Leon Pronk, wordt enkel met pure streek- en seizoensgebonden producten gewerkt. Vinoloog Jens Hoogstad geeft graag uitleg bij de zeer uitgebreide en schitterende wijnkaart. Enjoy The Royal Hospitality is hier dan ook geen ijdel begrip. Meer info : www.restaurantbottles.com

DE KROMME WATERGANG

Eten bij de chef van het jaar 2011 Edwin Vinke in zijn restaurant De Kromme Watergang aan de Slijkplaat 6 in Hoofdplaat is een totaalbeleving. Uitgeroepen door GaultMillau tot chef 2011 kijkt deze Zeeuwse doorzetter in 2012 al naar twee sterren in de  Michelin Gids. Zelf omschrijft hij zijn keuken in drie woorden : “Plezier, passie en perfectie.” Zijn creativiteit, vakmanschap en liefde voor de pure producten resulteren in prachtige schotels met zuivere smaken, licht verteerbaar, aansluitend met sublieme sausen.

Voor tweesterrenchef Edwin Vinke is het allemaal simpel: “Koken moet je leuk vinden. Via de beste ingrediënten ontstaan nieuwe gerechten. Hier te lande hebben we alles voorhanden. De zee ligt op een boogscheut en de polders geven ons de beste groenten. Via harde concentratie is het – samen met mijn team – mogelijk om met de vele regionale soorten vlees, vis en groenten iets goddelijks te creëren. We streven ernaar om iedereen, zowel bij de lunch als het diner het gevoel te geven dat we hen hebben weten te verrassen, met typische Zeeuwse producten op het bord.”

Restaurant De Kromme Watergang is niet direct het goedkoopste uit de regio, wel een van de beste. Meer info: www.krommewatergang.nl

PAARDENMELK

De liefhebber van natuur en paarden vindt zeker zijn gading op het bedrijf van de familie Nortier-Buijze aan de Brugse Vaart 12 in Oostburg. Men kan er niet alleen tochten te paard of op de kar maken door het mooie polderlandschap van Zeeuws-Vlaanderen, maar ook paardenmelk van de Zeeuwse trekpaarden proeven en kennis maken met een uitgebreid gamma van cosmetische producten, gemaakt met paardenmelk gemaakt zijn. Info: www.trekpaardenwereld.nl

FILMFESTIVAL

Nog meer gastronomie is er te beleven om en rond de 14de Editie van het Internationaal Filmfestival Film bij the Sea, dat in Vlissingen loopt van 14 tot 23 september, deels in Terneuzen van 18 tot 23 september. Festivaldirecteur Leo Hannewijk, geflankeerd door hoofd communicatie Sonja Barentsen vertelt er alles over: “Het wordt een hoogstaand programma met premières, talkshows, cursussen, workshops en themaprogramma’s. Rode draad dit jaar is Film & Food, culinaire prenten en diners met Chefs uit de diverse Zeelandse (sterren)restaurants. Een echte aanrader die geen enkele lekkerbek mag missen.” Meer info: www.filmbythesea.nl

Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding – Junction Communications – info@jccom.nl en Sonja van der Voet (Promotie Zeeland Delta – www.promotiezeelanddelta.nl. Meer info: www.vvvzeeland.nl

 (Jeffrey Lowyck)








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET P&O FERRIES GOEDKOOP OP VISITE IN KENT

Met P&O Ferries goedkoop attracties bezoeken in Kent

 Twee voor de prijs van Eén

 2012 is hét jaar om met P&O Ferries naar Kent, The Garden of England, te reizen. P&O Ferries en VisitKent hebben immers 2 FOR 1 – twee voor de prijs van één – uitgewerkt, een formule waarbij in zo’n 70 toeristische attracties een tweede persoon gratis mee naar binnen mag. Het gaat om onder meer kastelen, musea, bezoekerscentra en tuinen.

Het volstaat de kortingsbonnen uit te printen van de site www.POferries/kent en samen met je P&O Ferries-ticket te vertonen bij de ingang van de deelnemende attractie.

HOTELS & RESTAURANTS

De formule 2 FOR 1 geldt ook in enkele hotels (3 nachten voor de prijs van 2) en restaurants (3 gangen voor de prijs van 2 of een gratis tweede maaltijd/ontbijt).

De volledige lijst met kortingen en voorwaarden zijn terug te vinden op: www.POferries.be/kent

GRATIS FAMILIEVAKANTIE

 

2 FOR 1 loopt tot en met 31 december 2012.

Wie met dit aanbod zijn voordeel doet, maakt nog eens kans op een gratis familievakantie voor maximum vijf personen in Kent.

Een overtocht met P&O Ferries kan al vanaf  42 euro enkele reis (auto en inzittenden). Een dagretour kan vanaf  26 euro (auto en inzittenden).

P&O Ferries biedt daarenboven  de meeste afvaarten met de nieuwste en grootste schepen op het Kanaal.

Het is overduidelijk, dit jaar is een overtocht Calais-Dover met P&O Ferries dus dubbel en dik zijn geld waard!

Voor meer informatie en reserveringen:  www.POferries.be of 070/70 77 71

(Georges Keters)







>> Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP STAP MET REIZEN LAUWERS

Riviercruisen met Reizen Lauwers

 Dansen op het IJsselmeer

Romantische zielen hebben aan cruisen zeker een kluif. Maar cruisen mag dan vandaag in zijn, toch hebben nog heel wat reizigers een zekere drempelvrees om aan boord te klimmen van een luxe schip, vooral de soms ruige zee schrikt hen af. Toch goesting? Probeer eens een riviercruise, daar is geen deining en proef je ten volle van de troeven die elk cruiseschip je kan geven.

Ideale instapper is de MPS Rhine Princess, een van de parels die Reizen Lauwers graag inzet op de Rijn en de Moezel in Duitsland en onder andere de IJssel in Nederland. Idyllische landschappen schuiven aan een gezapig tempo voorbij. Het schip meert aan op de meest romantische plekjes met daarbij Traben Trabach, Bernkastel, Cochem, Rüdesheim en onder andere Boppard als pareltjes in Duitsland, Amsterdam, Volendam, Kampen, Zutphen en Nijmegen in Nederland. Steden als Bonn, Koblenz en Keulen of Amsterdam brengen dan weer de dames op shopping ideeën. Een Nederlandstalige gids zet alles netjes op een rijtje.

RHINE PRINCESS

Het luxe schip meet 83 meter en telt 60 fraaie kajuiten, voorzien van alle mogelijke comfort en tv. Elke kajuit beschikt daarenboven over centrale verwarming en airco. De Rhine Princess telt vier dekken, een lounge met live muziek en dansvloer, een bibliotheek en leuke bar. Op het zonnedek wacht ook een klein zwembad en fitnessruimte. Simona, Lenka, Eliska, Daniella en Ludcia zorgen ervoor dat alles er elke dag kraaknet bij ligt.

AMSTERDAM

We klimmen aan boord in de tot de verbeelding sprekende stad Amsterdam. Evenwel niet zonder eerst onder leiding van topgids Mama Lauwers kennis te maken met de troeven van de stad van Tante Leen en Johnny Jordaan. Amsterdam, ontstaan aan de oevers van de IJ en de Amstel, zit bol van de monumenten. Het stadhuis, het Trippenhuis, het voormalige Magazijn der Marine – nu Scheepvaartmuseum – de Munttoren en onder andere het Begijnhof, het Amsterdams Historische Museum en uiteraard het Anne Frankhuis zijn de blikvangers. De Dam, het Leidse Plein, het Koninklijk Paleis, de Kalverstraat en een boottocht op de grachten zetten ons op koers voor een leuke mini-cruise met bestemming IJsselmeer.

VOLENDAM

Na een heerlijke dansavond op de tonen van pianist Mike Catana en een zorgeloze nacht stevenen we via de Neder-Rijn en het Amsterdams-Rijnkanaal richting Volendam, karakteristiek vissersdorp dat zijn eigenheid wist te bewaren. De haven, de vissersvaartuigen en de pittoreske viswinkeltjes getuigen van grote geschiedenis inzake de visserij. In de prularia winkeltjes wordt men ontvangen in folkloristische klederdracht. Gespecialiseerde fotografen wringen u graag in hun traditionele kledij met foto als herinnering. Het vissersdorp zelf is neergepoot als een doolhof, waar charmante huisjes-tuintjes her en der zijn opgetrokken.

KAMPEN

Kapitein Andries Weiland stevent de MPS Rhine Princess op Kampen, de keizerlijke vrije Hanzestad die samen met het verder op gelegen Zutphen tussen de 13de en 17de eeuw het mooie weer maakte inzake handel op de Oostzee. Kampen – in 1500 de belangrijkste Hanzestad van Nederland – zit bol van de kerken met de Grote of Sint-Nicolaaskerk in gotische stijl opgetrokken. De Broederkerk maakt deel uit van het klooster van de Franciscaner minderbroeders. De Nieuwe Toren met carillon aan de IJsselkade imponeert de binnenstad. Liefhebbers van vogels zijn de koning te rijk op het Kampereiland, ten noorden van de stad. Honderden vogelsoorten vinden hier hun broedplaats.

ZUTPHEN

Op naar Zutphen, Hanzestad gelegen aan de samenvloeiing van de IJssel, de Berkel en het Twentekanaal. De binnenstad is een van de meest bezienswaardige oude stadskernen van Nederland. Als voormalig graafschap onderhield Zutphen vele betrekkingen met de Hanze en speelde economische en politiek een grote rol in die tijd. In de binnenstad regeert de Sint Walburgkerk, gotische hallenkerk uit de 14de eeuw. Laat niet na de kerk te bezoeken. Ze bevat met de Librije een zeldzame kerkbibliotheek met zowat 750 boeken uit 1750 en een 80-tal incunabelen, boekwerken die voor 1500 gedrukt werden. Indrukwekkend is het feit dat alle boeken aan de ketting liggen. De Librije was eertijds een openbare bibliotheek zonder toezicht. Een wandeling rond de resten van de middeleeuwse ommuring brengt je onder voormalige poorten en waltorens met de Kruittoren, de Berkelpoort, de Drogeanapstorenen de Bourgognetoren die fraaie uitzichten over de stad geven.

HEERLIJKE KEUKEN

Naast het genieten van het Nederlands natuurschoon en de heerlijke muzikale dansavondjes met Mike aan de vleugel is de keuken een niet onbelangrijke troef. HotelmanagerJorn Hendrikx, geflankeerd door zijn assistent Danny Lindelauf kunnen rekenen op Chef Zdeno en zijn luitenanten Josef en Olga. Zij staan borg voor smaakvolle gerechten op tafel gezet door Lubomir, Patricia, Denisa, Dominique en Martina. Aan de bar verzorgen Jana en Morislav de cocktails. Het is duidelijk, een verblijf aan boord van de MPS Rhine Princes is de reis op zich al waard, getekend Reizen Lauwers.

RIVIERCRUISES 2012

Reizen Lauwers stapt dit jaar nog meerdere keren aan boord van de MS Rhine Princess. De transfers van en naar de inschepingplaatsen gebeuren met 4-sterren luxe cars van Reizen Lauwers. Reizigers worden zo dicht mogelijk bij huis afgehaald. De keuze is ruim: Het mooiste van de Rijn op 2 september,  De Rijn ontdekken op 30 september, Cruise Rijn & Moezel op 7 oktober, Herfstcruise Rijn & Moezel op 12 oktober en 18 oktober, Cruise Moezel en Rijn op 14 juli en 8 september, Mini-cruise op de Rijn op 5 september en de Cruise Moezel, Saar en Rijn op 7 juli en 1 september is te beleven aan boord van de MS Prinses Juliana. Wie het verder wil kan naar de Cruise Lagune van Venetië op 30 juli, de Vallei van de Seine  van Parijs naar Honfleur op 7 oktober en onder andere de Cruise op de Donau op 31 oktober.

Deze riviercruises kunnen online geboekt worden via www.lauwers.be alwaar alle prijzen tegelijk vermeld staan. Je kan er ook de gratis brochures opvragen: bel 070 35 08 18.

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
08-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEELAND -SCHOUWEN-DUIVELAND

Zeelands zeewier voedsel van de toekomst?

Proeven van Zeeland

Zeewier wordt al eeuwenlang gegeten in Japan, dus waarom niet het in Zeeland proberen? “Zeewier is erg gezond met veel mineralen, vitamines en een gezonde verhouding Omega vetzuren”, stellen Zeelandse specialisten, Nederlandse pioniers op zoek naar voedsel voor tien miljard mensen, de wereldse populatie binnen enkele decennia.

 

Vanuit het piepkleine haventje Burghsluis brengt het motorschip De Onrust ons naar het natuurreservaat De Schelphoek. Marian Sprangers, promotor van Smakelijk Zee(u)wier, en haar team met Marieke Hakkesteegt, Els van de Kerckhof en Kyoko Onishi informeert ons over de menselijke consumptie van en koken met Zeeuws zeewier. De Oosterschelde alleen al is goed voor ruim 200 verschillende soorden. Samen met Marieke Hakkesteegt van de Kookboerderij Krommenhoeke stoomde de vermaarde Kyoko Onishi enkele bereidingen met zeewier klaar: vers zeewier, zee(u)wier tapenade, gemarineerd zeewier, zee(u)wier crisps en zeewierbroodjes.  .

ZEEBOERDERIJ

Een half uurtje buiten Burghsluis ontdekken we de allereerste Zeeboerderij, een project van Wageningen UR (University & Research Centre), eind april 2011 te water gelaten. Wetenschappers voeren er verschillende observaties en metingen uit. Projectleider Willem Brandenburg van de WUR legt uit: “Hiermee willen we zicht krijgen op het economische en ecologische perspectief van de productie, verwerking en vermarkten van zeewier. Dit is een historisch moment. We zijn er hier getuige van dat hier het voedsel van de toekomst voor tien miljard mensen gekweekt wordt.”

Duidelijk een experiment, een kans die Nederland in het algemeen en Zeeland in het bijzonder niet voorblij wil laten gaan. Als het met de water te maken heeft, zijn onze Noorderburen eenvoudig weg niet weg te denken.

RESTAURANT DE HEERENKEET

Gelegen in een schitterend natuurgebied met een eigen haventje voor de deur ligt restaurant De Heerenkeet aan de Boogerdweg 1 in Kerwerve. Bij de aanleg van het haventje  omstreeks 1850 diende een keet aan de dijk als vergaderplaats voor de dijkgraven : de Heeren van Schouwen en deze herberg werd d’Eerenkeete genoemd. In 1943 door de bezetter afgebroken en in 1948 herbouwd. In januari 2010 gesloopt en feestelijk heropend op 1 mei 2010. Voor de lekkerbekken, Richard en Marion Snijder en hun restaurant De Heerenkeet is 7 dagen per week open met doorlopende keuken van 12.00 tot 21.00 uur. Aansluitend is er de Viswinkel, een gloednieuwe realisatie met een aanbod van dagverse vis, de producten van de Roem van Yerseke, kaviaar en truffels van Jacobus Toet en in eigen huis gerookte zalm en paling. Verschillende vissen en kreeften worden door eigen fuiken gevangen en in het eigen haventje aan wal gebracht. Verser kan niet. Meer info: www.deheerenkeet.nl

WINKELCAFE DE ZEEUWSE HEMEL

Zierikzee is zonder meer het kloppend hart van Zeeland. Ook hier is proeven het ordewoord. In het winkelcafé De Zeeuwse Hemel  aan de Melkmarkt 8 verwelkomt Joost Pieters je met een streepje piano terwijl eega Monique Hilterman het stichtingsverhaal  van de Zeeuwse Hemel op je loslaat. Zij zijn beiden eigenaar van het communicatiebedrijf Verhaal in Vorm communicatie dat in hetzelfde pand gelegen is op de eerste verdieping. Ze kregen het idee om een winkelcafé te starten door het verkoop van verse jus en zelfgebakken pannenkoekjes tijdens koninginnendag van vorig jaar. Monique vertelt : “Het is een samenvoegen van de passies van Joost en mij die als resultaat dit unieke concept geeft : proeverij, winkel, ontmoetingsplaats en inspiratielokaal. We werken alleen met de beste producten waar we zelf achter staan en die hemels van smaak zijn en de piano staat altijd klaar voor langskomende zangers en pianisten en in de tuin wacht een lekkere sfeer om weg te dromen bij een glaasje rosé of genieten van de heerlijke cappuccino.”  Meer info: www.dezeeuwsehemel.nl

PROEFLOKAAL DE OUWE SMISSE

Iets verder op in Zonnemaire pakt gastvrouw Lian Grin uit met (h)eerlijke gerechten, glaasje wijn erbij en grillades op de houtskoolgrill. Zonder veel poespas kan hier geproefd worden van de beste Zeelandproducten met elke dag wisselend vlees en vis. De eerste indruk van het proeflokaal is een combinatie van een Engelse pub en Hollandse gezelligheid. Het is een pand uit 1616 en pas in 1972 wordt de toenmalige smederij voor het eerst als café ingericht. Sedert juni 2010 ingericht als proeflokaal. Meer info: www.deouwesmisse.nl

BRASSERIE ARC EN BLEU

Kennismaken met zowat het gamma aan Zeeuwse producten doen we in Brasserie Arc en Bleu van het Hampshire Archotel in Rensse, waar men kan genieten van het Zeeuwse Zilte Zaligheden Menu aansluitend deskundige uitleg door de producenten zelf. Van de Brut de Zélande, bubbels van De Kleine Schorre, tot de Zeewier wodka van Kampen destillateurs. Alle producten dragen op hun eigen wijze bij tot het smakenpallet van het heerlijke menu, uit de oven getoverd door het trio Rudy Walraven, Chef Raymond Broekhuis en Arthur Stoel. Meer info: www.archotelzeeland.com

Met dank aan Sylvia De Geest (VVV Schouwen-Duiveland), Sonja van der Vloet (Promotie Zeeland Delta) en Balth Roessingh (Junction Communication)

(Jeffrey Lowyck)








>> Reageer (0)
01-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROLLS ROYCE ONDER DE KREEFTEN

Proeven van Zilte Zeeuwse Zaligheden in Zeeland

Op stap met Oosterscheldekreeft, kardinaal van de Zee

 De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft haalt dit jaar weer alle ogen op zich. Niet alleen werden de eerste Oosterscheldekreeften anno 2012 overhandigd aan Karla Peijs, Commissaris van de Koningin van de Provincie Zeeland en aan Joop Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu, maar kan men vanaf nu tot 15 juli genieten van de kwaliteiten van de Kardinaal van de zee, kreeft die door zijn afwijkende DNA-structuur zeer zacht van smaak is en alleen in proper water gedijkt en daar is de Oosterschelde uiteraard de ideale pleisterplaats voor deze op en top Zeeuwse lekkernij.

 

OOSTERSCHELDEKREEFT

Als er in de wereld een regio is waar meer dan ooit verse producten op tafel komen, dan mogen onze Noorderburen uit Zeeland hiervoor zeker de eerste prijs afhalen. Nergens worden zoveel producten uit de zee en ingrediënten uit de polders “kakelvers” op tafel gezet.

De Oosterscheldekreeft is nog 15 juli 2012 te vangen en op zijn best te genieten in de beste restaurants tegen een vaste prijs van 59,50 euro, exclusief drank. Daarna sluit het seizoen, maar afhankelijk van de voorraden is de Oosterscheldekreeft ook daarna nog werkrijgbaar.

Men kan kiezen uit twaalf restaurants, met elk een eigen menu. Elke Chef wacht op u met een verrassende tafel waarbij – uiteraard – de Oosterscheldekreeft de hoofdrol speelt .

Wie de geneugten van Schouwen-Duiveland in zijn geheel wil genieten heeft een ruime keuze uit de leden van Kring van de Zeeuwse Kreeft, waar kwaliteit troef is.

VINO DOCEASSAJE 2010

Om het gastronomisch plezier nog te verhogen werd door een prominente jury gekozen voor de Italiaanse Doceassaje 2010,Irpania DOC van het huis Vinocia als Kreeftenwijn 2012. De importeur is wijnhandel Vina & Vetro uit Den Haag. Bart de Bree, voorzitter van de wijncommissie van de Kring van de Oosterscheldekreeft vertelt: “De jury koos unaniem voor deze witte Docessaje wijn omwille het feit dat het natuurlijke zoete, de romigheid en de verfijnde smaak van de Oosterscheldekreeft perfect samen gaat met het delicate aroma van de wijn.”

PROEVEN

De Oosterscheldekreeft is met klasse te proeven in deze restaurants:

Brasserie MARITIME, Nieuwe Haven 21 in Zierikzee, laat u toe te genieten van de Oosterscheldekreeft, met zicht op de haven met mosselkotters en plezierjachten. Meer info: www.brasseriemaritime.nl en info@brasseriemaritime.nl

Restaurant MONDRIAAN, Ooststraat 6 in Domburg. Gezellige huis met kwaliteit op het bord. Meer info: info@restaurantmondriaan.nl en www.restaurantmondriaan.nl

Hostellerie SCHUDDEBEURS, Donkereweg 35 in het lieflijke Schuddebeurs is een oase van rust en romantiek. Op een steenworp van Zierikzee is deze ruim 300 jaar oude herberg een droom voor elke rustzoeker en gastronoom. Meer info: www.schuddebeurs.nl en Hostellerie@schuddebeurs.nl

Auberge DE CAMPVEERSE TOREN aan de Kaai 2 in Veere, de parel van Zeeland met een adembenemend uitzicht op het Veerse meer. Meer info: www.campveersetoren.nl en info@campveersetoren.nl

Restaurant DE KORENBEURS in Kortgene is de perfecte locatie voor de pure levensgenieter. Klein maar charmant hotel-restaurant waar lekkerbekken zich thuis voelen. Meer info: www.korenbeurs-kortgene.nl en info@korenbeurs-kortgene.nl

Restaurant OESTERBEURS in Yerseke, de bakermat van de Zeeuwse oester- en mosselcultuur, laat u in de Parelzaal genieten van al dat lekkers. Meer info: www.oesterbeurs.nl en info@oesterbeurs.nl

Restaurant DE STADSSCHUUR, Schuttershof 32-43, hartje Goes is een verademing. Liefhebbers van een exquise schotel en een mooi glas wijn zitten hier op hun best. Meer info: www.stadsschuur.nl en info@stadsschuur.nl

Hotel-Restaurant DE PERENBOOM, Achterweg 9, Lurgh Haamstede. Een adres die je steeds op zak dient te hebben, omwille de uitstekende presentatie van de producten. Meer info: www.deperenboom.nl en info@deperenboom.nl

Restaurant OUR SEASIDE, Strand Renesse, Oost 2 in Renesse. Hier pakt de Chef uit met een succulente bereiding van Oosterscheldekreeft op de grill, met Oosters tintje. Meer info: www.ourseaside.nl en info@ourseaside.nl

Restaurant DE ETAGE, Jachthavenweg 61 a in Bruinisse. Panoramisch eethuis met schitterend zicht op de haven. De Chef laat u de keus: Oosterscheldekreeft op de barbecue of gekookt met salsa Fresca. Meer info: www.de-etage.nl en info@de-etage@sailorsinn.nl

Restaurant VIS AAN DE MARKT, Hoge Markt 8-10 in Scherpenisse. Leuk adressen waar men onder ander uitpakt met huisgemaakte kreeftenkroketten. Meer info: www.visaandemartk.nl en info@visaandemarkt.nl

Restaurant AUBERGE DES MOULES, Visserslaan 3 in Philippine waar Belgen thuis zijn als het mosselen gaat en waar de Chef nu ook uitpakt met Oosterscheldekreeft in bereiding naar keus. Meer info: www.aubergedesmoules.com en info@augbergedesmoules.com

HOE ER NAARTOE

Zeeland en Schouwen-Duiveland is bijzonder makkelijk te bereiken via de Westerscheldetunnel. De rit onder de tunnel duurt ongeveer vijf minuten en kost 5 euro.

Met dank aan Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Sylvia de Geest (Directeur VVV Schouwen-Duiveland), Balth P. Roesingh (Projectleiding – Junction Communications – info@jccom.nl en Sonja van der Voet (Promotie Zeeland Delta – www.promotiezeelanddelta.nl. Meer info: www.vvvzeeland.nl

(Georges Keters)

 

 








>> Reageer (0)
14-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARIJS LIGT EVEN IN OOSTENDE

Acces Hotel

brengt Parijs naar Oostende

 

Na het succes van de Dode Rat ofte Rat Mort en de French Cancan wil Oostende maar niet genoeg krijgen van de sfeer in de Franse hoofdstad Parijs. Dit keer pakt Acces Hotel uit met een driedaagse ode aan de onvolprezen Lichtstad en de Franse keuken: Champagne, uitgelezen wijnen, de meest verscheidene kazen, succulente Franse gerechten en een ontbijt met pure Franse specialiteiten zijn de ingrediënten die Acces Hotel van vrijdag 23 maart tot en met zondag 25 maart omtovert tot La Douce France.

DU VIN DU PAIN ET DU BOURSIN

Het driedaagse feest begint alvast op vrijdag 23 maart met een Groot Buffet Franse kazen met gepaste wijnen, getekend Wijnhandel General Stores. Het restaurant Acces staat open vanaf 19.30 uur. Deelnemen kost 25 euro, kazen en wijnen inbegrepen. Reservatie gewenst.

WIJNDEGUSTATIE

Geen Frankrijk op tafel zonder wijnen. Daarom pakt Wijnhandel General Stores met zijn topsommeliers uit om u op zaterdag 24 maart van 15 tot 18 uur te verwennen met een fraaie degustatie. Deelnemen kost 5 euro voor drie degustatieglazen wijn.

PARIS BY NIGHT DINNER

Top of the bill is het Paris by Night Dinner op zaterdag 24 maart, een vijfgangen diner met Champagne als aperitief, met Franse amuse, scampi in Ricard sausje, Franse uiensoep, appelsiensorbet Grand Marnier, Coq au vin met Parijse paddenstoelen en een Crême brulée, rijkelijk overgoten met geselecteerde Franse wijnen en live muziek. Franser kan haast niet. Deelnemen kost: 40 euro, all in. Aanvang 19.30 uur. Reservatie gewenst.

APERO DEFILE JEAN-PAUL GAULTIER

Ook de Parijse mode mocht niet ontbreken. Op zondag 25 maart zorgt Vitrine Lulu Store voor een Apero Defilé met creaties van Jean-Paul Gaultier, salondefilé tijdens het aperitief in de bar Acces vanaf 12 uur. Toegang: 5 euro, inclusief aperitief Champagne, inclusief ontbijt met Franse specialiteiten: 17 euro.

FONDUE BOURGUIGNON

De Franse driedaagse sluit op zondag 25 maart af met een Fondue Bourguignon, gezellig tafelwerk dat plaats vindt in restaurant Acces. Deelnemen kost 25 euro, exclusief wijnen.

IEDEREEN NAAR ACCES

Deze 3-daagse – die geen enkele fijnproever mag missen – staat uiteraard open voor het brede publiek. Men hoeft geen hotelgast te zijn om een flinke duik te nemen in de troeven van de Franse gastronomie. Iedereen is hartelijk welkom. Tot straks in het gastronomisch salon van Acces Hotel?

HAND IN HAND

Deze 3-daagse trip doorheen Parijs kwam tot stand dank zij de samenwerking van

GENERAL STORES – Wijnen en Likeuren

GLOBAL TRAVEL – Reizen

ICI PARIS XL – Parfums

VITRINE Lulu Store

KATHY’S CHOCOLATE SHOP

ACCES HOTEL

 

Meer info & reservatie:

Acces Hotel, Van Iseghemlaan 21-25, 8400 Oostende,

 tel. 059 80 40 82, info@hotelacces.be en www.hotelacces.be

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BRUGGE

Tophotel in Brugge

Relais & Châteaux Hotel Heritage

 

Restaurant Le Mystique


Koenraad Steenkiste aan het fornuis


 

Met Hotel Heritage heeft Brugge sinds ruim anderhalf jaar een tophotel als lid van de Franse luxeketen Relais & Châteaux binnen de muren.

Hotelbonzen Isabelle en Johan Creytens zijn het vijfde Belgisch hotel opgenomen bij het prestigieuze Relais & Châteaux. Te danken aan hun onverminderde inzet om enerzijds hun hotel Heritage in de Niklaas Desparsstraat uit te bouwen tot een van de mooiste parels in Brugge en anderzijds het inplanten van een gloednieuw klassenrestaurant Le Mystique, een van de voorwaarden om alvast bij de Franse keten te kunnen behoren.


NIEUWE TOPCHEF


Het restaurant staat intussen onder leiding van topchef Koenraad Steenkiste, eerder al diverse sterrenhuizen te werk en in 1990 verkozen tot Beste Juniorkok van België. Zijn keuken wordt door gastronomen onderschreven als hedendaags met liefde voor streek- en seizoensgebonden producten. Het ligt dan ook duidelijk in de verwachtingen dat Relais & Châteaux Hotel Heritage met haar restaurant en Chef Koenraad Steenkiste tot de absolute top van Brugge en omliggende gerekend mag worden.


Isabelle en Johan Creytens zijn alvast gelukkig met deze vernieuwing. Het strekt hen tot eer dit geschiedkundig gebouw, getekend Louis Delacenserie in al zijn pracht te hebben uitgewerkt tot een absolute parel in het historische Brugge, met als toetje een gastronomisch restaurant met klasse waarbij de Chef alvast dit voorstelt:


 

Menu

 

Carpaccio van Sint Jakobsvruchten uit Dieppe **
Yuzu & knolselder opgewerkt met Arbequinea
~
"Clear oxtail" van biogevogelte *
Quenelle & shimeji
~
Zonnevis "Saint Pierre" ***
Poperingse hopscheuten & Champagnesabayon
~
Mulard eendenborst, met steranijs gelakt *
Pastinaak & pistachenootkroket
~
Geaffineerde kaasjes, Luikse siroop & notenbrood *
OF
De eerste aardbeien "guariguette" & Bourbon vanille ijs *
~
Ganache jivara & aardbei

3-gangen menu met * : € 45.00 per persoon
met passende wijnen en waters: € 60.00 pp
4-gangen menu met * en ** : € 55.00 per persoon
met passende wijnen en waters: € 70.00 pp
5-gangen menu met * en ** en *** : € 65.00 per persoon
met passende wijnen en waters: € 80.00 pp
Volledig menu: € 75.00 per persoon
met passende wijnen en waters: € 95.00 pp

Menu wordt geserveerd per tafel.

Johan & Isabelle Creytens, Chef Koenraad Steenkiste en hun team kijken ernaar uit om u te verwelkomen !
 
 

 

Reserveer nu uw tafel en bel ons op 050 44 44 45

 

Het restaurant is gesloten op zondag & maandag

  

Liever A la Carte? Neem ook even een kijkje op www.lemystique.be

 

Relais & Châteaux Hotel Heritage****

Restaurant Le Mystique

Niklaas Desparsstraat 11 – 8000 Brugge

050 444 445

Hotel Heritage
Tel 050 444 444
Restaurant Le Mystique
Tel 050 444 445
 

Georges Keters




>> Reageer (0)
04-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE OP DE GOLVEN & IN ENGELAND

Waar de wieg van Groot-Brittannië stond

Betoverend York

 “De geschiedenis van York is de geschiedenis van Engeland” zei ooit koning George VI. En of de man gelijk heeft. York haalde in zijn rijke historie tal van grote figuren binnen haar muren, van de Romeinse keizer Hadrianus al over de Saksen en de Vikings tot Willem de Veroveraar.

Vandaag is York een van de meest betoverende steden van Groot-Brittannië. Gelegen aan de samenvloeiing van de Ouse en de Foss telt deze historisch belangrijke stad zowat 150.000 inwoners. De stad beschikt niet alleen over een flink aantal geschiedkundige gebouwen, pittoreske straatjes en schitterende musea, maar mag er prat op gaan dat het met de York Minster de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa telt. Het oude stadscentrum is nog volledig ommuurd en telt vier indrukwekkende stadspoorten, die men – zo wil de traditie het – eerbiedwaardig groet bij het binnentreden. Wie houdt van treinen zit goed, want met het National Railway Museum bezit York het grootste treinmuseum van Europa. Naast tal van exclusieve exemplaren zijn ook de koninklijke treinen in al hun pracht te bewonderen.

THE SHAMBLES

Je bent in York niet geweest indien je niet geflaneerd hebt in de pittoreske straatjes van The Shambles. Je hoeft er niet op zoek naar te gaan. Je wandelt er zo in. Deze meest gefotografeerde straat van York is één groot dorp met een diversiteit van winkeltjes die je nergens anders ter wereld ziet. Waar vroeger hier de slagers woonden zitten deze middeleeuwse straatjes vandaag bol van toeristisch ingestelde pandjes. De kromme gevels zorgen voor een extra pigment.

Iets verderop vindt je de Stonegate, wellicht het mooiste straatje van York. Bouw een half uurtje rust in bij een goed glas in de Ye Olde Starre Inne, naar verluidt de oudste pub van York. Je hoeft er niet naar te zoeken, al eeuwen wijst een hangbord dwars over het straatje je de weg. Gezelligheid kent hier geen tijd. Ook dat is York.

JORVIK VIKING CENTRE

Geschiedenis, dat is stappen in het verleden. We vallen meteen binnen in de 10de eeuw toen eind oktober 948 de Vikings in York aan de macht waren. De smaak, de geur, de kleur en het leven van de Vikings proef je er meteen. Indrukkwekkend zijn ook de woningen van de Jorviks die pas amper dertig jaar geleden zijn ontdekt. Een unieke ervaring die men niet mag missen. De toegang is betalend.

CASTLE MUSEUM

Maak ook even tijd voor een leuk verblijf in het Castle Museum, goed voor een folkloristische kennismaking met het verleden. Je wandelt als het ware door de geschiedenis, het resultaat van een verwoedt verzamelaar die zijn collectie “gevonden spullen” aan de stad York schonk. Castle Museum is dan ook ideaal om de kroost kennis te laten maken met “hoe goed (?) het vroeger allemaal was”.  Er zijn lange wachtrijen, koop je toegangsticket dus best vooraf.

YORK MINSTER

De absolute topper is de Minster, de indrukwekkende gotische kathedraal, domkerk van York, bijna 1000 jaar oud. Het is de belangrijkste kerk in het noordelijk aartsbisdom van de anglicaanse kerk. Een van de grootste vensters in middeleeuws glas in lood ter wereld bevindt zich aan oostkant van de dom. Zonder meer indrukwekkend, net als het koor en de kapittelzaal. Bezoek zeker ook de crypte, een schatkamer aan sacrale geschiedenis. York Minster is vrij te bezoeken.

YORK PASS

York, dat is genieten en veel bezoeken. Om het allemaal binnen het budget te houden is de aankoop van de York Pass (1, 2 of 3 dagenpas) een goudmijn. De pass is meteen goed voor vrije toegang en of sterke vermindering tot de meeste musea, toeristische attracties en gratis gidsboekje. Meer info: www.yorkpass.com en info@yorkpass.com.

LEUK TAFELWERK

Het is ooit anders geweest, vandaag eet men in Groot-Brittannië quasi zo goed als hier te lande. Op en top genieten wordt het echter wanneer je gaat tafelen in de typisch Yorkse huizen. De sfeer is uniek en het leven in de pub of grill is effenaf leuk. Hartje York zijn The Hole in the Wall, Golden Fleece en onder andere The Three Tuns meer dan de moeite waard om er niet alleen lekker te eten, maar tegelijk te proeven van de muzikale sfeer, het samen zingen en waarom niet – tussen twee hapjes door – deel te nemen aan een heuse schriftelijke quiz, begiftigd met gerstenat. Ook dat is York op zijn best.

ALGEMENE INFO

Beleef een vlekkeloos en zorgeloos bezoek aan York en neem contact met The Visitor Information Center, infocentrum dat gratis info verstrekt omtrent verblijf en wat te doen in York op het moment van je bezoek: www.visityork.org of info@visityork.org en uiteraard www.visitbritain.be

P&O FERRIES

Reizen naar Groot-Brittannië is ene pretje met P&O Ferries. Elke dag vertrekt een schip vanuit Zeebrugge naar Hull die mogelijkheden opent tot bezoek aan York en Hull met bus. Wie met de wagen reist kan alle kanten uit en kan kiezen voor onder andere Yorkshire, North-England of richting Noord-Wales. Aan boord van de fraaie schepen is de overtocht een leuke onderneming waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Na een rustige nacht komt men uitgeslapen aan in Hull. Voor alle informatie en reservaties omtrent speciale acties, kortingen en arrangementen kan men terecht op www.POferries.be, tel. 070/70 77 71 en uiteraard ook bij uw vertrouwde reisagent.

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUST IN DE KIJKER

De Kust gulle gastheer op zondag 24 en zondag 25 maart

 IEDEREEN KUST

 

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseren Westtoer en de tien kustgemeenten voor de eerste keer het speciale lenteweekend ‘Iedereen Kust’. Hiermee wil men de Kust als toeristische bestemming ook in het voorjaar extra in de kijker plaatsen. Meer dan 200 kustpartners werken mee: ruim 100 logiesaanbieders, ruim 60 restaurants en ruim 30 attracties presenteren voordelige formules en bijzondere aanbiedingen. 

“Westtoer en de tien kustgemeenten zijn trots dat meer dan 200 partners aan de Kust met ons meewerken. Dit bewijst dat de toeristische sector voluit meedenkt om voor een breed publiek in de vier seizoenen een mooi aanbod te creëren. Iedereen Kust is voor jong en oud de eerste grote lente-afspraak aan zee”, aldus Stefaan Gheysen, afgevaardigd bestuurder Westtoer.

VOORDELING of GRATIS

Attracties en bezienswaardigheden in de kustgemeenten zijn op zaterdag 24 en zondag 25 maart gratis toegankelijk of bieden korting. Zo zijn de Provinciedomeinen Raversijde en het Zwin gratis te bezoeken. In De Panne geeft LAZEF gratis initiatie zeilwagenrijden. In Zeebrugge, Oostende en Nieuwpoort kan je een rondvaart maken in de haven. Musea en bezienswaardigheden zoals Navigo (Visserijmuseum) in Oostduinkerke en de Mercator in Oostende bieden korting. Het volledige aanbod is vermeld op www.iedereenkust.be.

HISTORISCHE TRAMS

Iedereen Kust biedt een uitnodigend overzicht van de eigentijdse troeven aan de Kust. Met thema’s als gastronomie, cultuur & erfgoed, het actieve leven, natuur, bijzondere plekken, zee & strand, shopping, origineel logeren, gastvrijheid blijft de Kust een bestemming waar alle Belgen graag vertoeven.

Voor het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart vermeldt het programma nog meer bijzondere invalshoeken: men kan gratis meerijden met historische trams tussen De Panne en Knokke-Heist.

WANDELEN IN HET ZWIN

Tijdens Iedereen Kust wordt het nieuwe wandelnetwerk Zwin geopend. Vanaf zaterdag 24 maart kan je op stap langs het tweede grote wandelnetwerk aan de Kust. Eerder is langs de Westkust voor wandelaars een succesvol netwerk met knooppunten geopend. Voor de Oostkust is in de Zwinstreek een netwerk van ruim 50 kilometer met 36 knooppunten geselecteerd.

GASTRONOMIE

Iedereen Kust is doelbewust gepland het weekend van 24 en 25 maart. Westtoer en de tien kustgemeenten promoten de Kust immers als een bestemming voor de vier seizoenen. Niet alleen de klassieke vakantieperiodes of de bekende verlengde feestweekends tijdens het jaar zijn goede momenten voor een korte vakantie aan de Kust. Het weekend van 24 en 25 maart is een ideaal moment om nog voor de start van de paasvakantie de Kust te herontdekken. In hotels, campings, B&B’s en vakantieparken kan je logeren voor 30, 40 of 50 euro per persoon en per nacht. Heel wat restaurants pakken uit met special voordelige schotels.

Hoe dan ook, Iedereen Kust biedt een buitenkansje om onze fraaie kust aan bijzonder voordelige voorwaarden te bezoeken, te genieten en te smaken.  Meer info: www.iedereenkust.be

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
21-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Champagne voor 20 Jaar

Restaurant De Vlaschaard Middelkerke

Dit jaar vieren Stefaan Lauwereins, Tineke Deryck en Kenzo de 20ste verjaardag van hun restaurant De Vlaschaard, een monument aan zee, Stijn Streuvels achterna. Een restaurant met een ziel, een knus interieur en… een prima keuken. Hier tovert Chef Stefaan – Toque Blanche Orde der 33 Meesterkoks van België – alleen kwaliteitsproducten uit de oven. Alles wat op tafel komt is in huis gemaakt, tot de brede waaier van versnaperingen bij de koffie toe.

Met de zee als voortuin en de polders als de beste producent van landelijke producten pakt de Chef steevast uit met smaakvolle visschotels met tong en tarbot als grote spelers op het bord, aansluitend prima vleesgerechten, met liefde en passie bereid. Discrete en uitstekende bediening van gastvrouw Tineke met een feestelijk Champagnemenu dat geserveerd wordt van

Donderdag 22 maart tot en met zondag 22 april

CHAMPAGNEMENU

Wachtbordje

Oosterscheldepaling met asperges, lamsoor en ganzenlever met boschampignons

Gebakken langoustines met tarboulez van Noordzeekrab, geparfumeerd met safraan en auberginekaviaar

Lamrug met jonge wortelen, raapjes, ras el hanout en crême van geitenkaas

Nagerecht: creatie van de Chef

 

80 euro per persoon – Fles Champagne Guy Cadel voor twee personen inbegrepen.

 

Restaurant De Vlaschaard

Stefaan Lauwereins en Tineke Derycke

Leopoldlaan 246

8430 Middelkerke

Tel.: 059 30 18 37

vlaschaard@telenet.be

www.de-vlaschaard.be

Dinsdag en woensdag gesloten






>> Reageer (0)
13-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste Junior Kok van België 2012

Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende vzw

 42ste Nationale Culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België 2012

 De Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende organiseert op dinsdag 13 maart voor de 42ste maal de Nationale culinaire wedstrijd Beste Junior Kok van België.

De wedstrijd vindt ’s morgens plaats in de keukens van de Hotelschool, de proclamatie én galabanket om 19 uur in de salons van restaurant Ostend Queen in het Oostendse Kursaal. De wedstrijd staat open voor alle gediplomeerde oud-leerlingen van een Belgische hotelschool, tot en met 25 jaar.

PARELHOEN

De wedstrijd omvat twee delen: een bereiding van een totaal nieuw en onuitgegeven recept met als thema PARELHOEN. De tweede opdracht wordt een bereiding van een klassiek gerecht, pas op de ochtend van de wedstrijd bekendgemaakt via loting, een klassieker uit de culinaire gids van Auguste Escoffier.

GALABANKET

De wedstrijd krijgt zijn apotheose in de salons van restaurant Ostend Queen waarbij chef Koenraad Steenkiste, zelf winnaar van de Beste Junior Kok 1990, een exquis menu op tafel zet:

 Gala Banket Beste Junior Kok van België 2012

Aperitief Champagne Autréau

Geroosterde poon met groene aspergepunten in harmonie met een bouillon van gevogelte en tijminfusie

Samenspel van op lage temperatuur gegaarde parelhoen met vergeten groentjes

Combinatie van chocoladebrownie met de eerste aardbeien en asperge ijs

Geurige mokka met versnaperingen

 

Met gepaste wijnen:

Sirius, Bordeaux Blanc 2010,

Le Charme de Marjosse 2009

Aangeleverd door wijn antiquair Bernard VandenDriessche uit Oostende

Prijs: 85 euro all in

Inschrijven bij:  voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93,fax 059 80 51 58 mail: lucderoo11@telenet.be

 

ORGANISATIE

Het geheel van deze wedstrijd – na de Culinaire wedstrijd Prosper Montagné de belangrijkste prijs voor jonge chefs – is in handen van de Koninklijke Unie Oud-leerlingen Hotelschool Oostende en staat onder leiding van voorzitter Luc De Roo, geflankeerd door wedstrijdleider Eveline Heyman, voorzitter wedstrijdjury Marc Boin, voorzitter proefjury Georges Keters, PR-manager Ronny Hubrechsen, culinair manager Wim Casteleyn, ceremoniemeester Serge Van Daele en zaal manager Paul Desoete.

Meer info, reglement en inschrijvingen: voorzitter Luc De Roo, Kwartelstraat 48, 8400 Oostende, tel. 059 29 51 93, mail: lucderoo11@telenet.be






>> Reageer (0)
30-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Sterrenchef kookt in
 Café de Paris Nieuwpoort

Liefhebbers van de betere keuken, aansluitend super de luxe materiaal inzake fornuis en toebehoren, zitten op maandag 6 februari tijdens de open keuken kookavond tussen 17 en 23 uur goed in Café de Paris, Kaai 16-17 in Nieuwpoort.

PALUX KEUKENPALEIS

Op uitnodiging van Geert Casteleyn uit Leffinge, met keukenparel Palux als grote troef, en Franky Christiaens, eigenaar van Café de Paris, komt een Brugse sterrenchef zijn kookkunst demonstreren in de gigantische keuken van het visrestaurant in Parijse stijl.

                         CAFE DE PARIS

Chef Thierry Macker en zijn luitenant Vincent Bricard (foto), aangevuld met sous-chef Franky Verheyen, krijgen in Café de Paris straks een van ’s lands topchefs mee aan de werktafel. Een opsteker voor horecalui en voor hen die graag op de meest moderne wijze aan het kokkerellen slaan. Vrije toegang van 17 tot 23 uur. Koen, Didert, Rik, Philip en Wim laten u graag genieten van hetgeen de sterrenchefs uit de oven toveren.

Meer info:

Geert Casteleyn
Doprpstraat 2 – 8432 Leffinge
059 30 00 15
info@casteleyngeert.be
www.casteleyngeert.be






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs