Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
14-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN GROOT-BRITTANNIE

Hotels met geschiedenis in Groot-Brittannië

 

Losehill House Hotel en Spa in Hope, Peak District

 

Eerder mocht u in deze rubriek al genieten van tophotels, wereldwijd, de ene met een ziel, de andere boordvol geschiedenis, nog meerdere met aandacht voor spa en wellness. We durven hopen dat u genoten heeft van de hierboven staande troeven van Peak District in Derbyshire.

 

Om dat alles aan de lijve te ondervinden namen we onze intrek in het Losehill House Hotel & Spa, het enige 4-sterrenhotel in Peak District National Park, net een eeuw geleden opgetrokken en vandaag eigendom van de familie Paul Roden die het in 2007 aankocht. Het hotel werd in 1914 gebouwd en twee jaar later officieel geopend. Het bleek meteen een schot in de roos voor gegoede burgers, op zoek naar rust te midden groen en kon bogen op een flink cliënteel, komend uit alle hoeken van Engeland. Omwille minder goed beheer en de BSE (gekke koeienziekte) was men genoodzaakt het hotel te sluiten. In 2003 kreeg Losehill House Hotel met nieuwe bazen een grondige verbouwing en een nieuwe start, evenwel zonder succes tot in 2007 Paul Boden de zaak kocht en in handen nam. In minimum van tijd had het hotel zijn grandeur van weleer terug gewonnen. De 23 luxueuze kamers met alles er op en eraan zorgen voor een totaalbelevenis.

GASTRONOMIE

De deskundige aanpak van de nieuwe eigenaar en zijn team wierp snel vruchten af. “We concentreerden ons meteen op een goed en vooral vriendelijk onthaal. Klanten hoeven zich meteen thuis te voelen en geen nummer te zijn. Iedereen wordt met de nodige egards ontvangen en op hun wenken bediend. Onze ervaring leert dat een tophotel ook een topkeuken vereist. Vandaar dat we meteen met de jonge en talentvolle Chef Darren Goodwin in zee trokken, een Chef die kiest voor niets dan lokale producten van topkwaliteit”, stelt eigenaar-directeur Paul Boden, thee binnen handbereik in de Orangerie waar getafeld wordt met uniek zicht op 462 meter hoge Win Hill en Hope Valley. Hier worden niets dan smaakvolle schotels op tafel gezet, uit de oven getoverd door Chef Darren Goodwin, volledig op dezelfde golflengte werkend als de directeur: “Een uitstekend hotel wil een prima keuken. En daar willen we met hart en ziel aan werken. We zijn moeilijk als het om kwaliteit gaat. Alleen op die manier kan men op topniveau koken.”

En of de jonge Chef gelijk heeft. Onze smaakpaletten werden gestreeld met onder ander Jonge duif, een in de mond smeltende Ierse Sirloin, een sappige Geitenschouder, een crispy Varkenskroontje en onder andere een bijzonder smaakvol stukje Kabeljauw. Stuk voor stuk hemelse gerechten. Geen wonder dat de keuken mag pronken met twee Rosettes, de Briste gastronomische waardemeter. En dan hebben we het nog niet over de afternoon tea en het onverbeterlijk ontbijt met gebakken, gekookte en of geroerde eitjes uit Bennet’s Farm, bacon, worst, rode bonen in tomatensaus, paddenstoelen, gegrilde tomaat, bloedworst, uiteraard vergezeld van de pure Worcestershire saus en thee of koffie en witte of bruine toast. Dàt is pas wakker worden.

BUBBELBAD & SAUNA

Ontspanning en ontstressen zijn in Lose Hill House Hotel & Spa geen ijdele begrippen.  Directeur Paul Boden vertelt: “Naast de verwenning aan tafel willen we in het hotel een totaal pakket van rust aanbieden. Het uitbouwen van het wellness center is meteen een treffer van formaat geworden. Een overdekt zwembad, een buitenbubbelbad met zicht op de heuvels, een sauna, een stoombad en een volledig gamma lichaamsbehandelingen staan op de agenda. Het is tegelijk voor ons een groot voordeel dat we zowat het enige hotel zijn dat midden het National Park Peak District ligt en dus omgeven is door niets dan groen en rust en stilte. Wandelaars, bikers en gezellig grazende schapen en koeien zijn de enige gezellen die de groent getinte heuvels wat extra kleur geven. Ons gevormd team zorgt er dan ook voor dat we elke dag het beste van onszelf geven”, stelt Paul Roden, elke dag ter plekke. “Alleen op die manier kan men discipline kweken, een vorm die het de klanten nog makkelijker dient te maken”, aldus Paul Roden.

Meer info: www.losehillhouse.co.uk

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
12-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPVAKANTIE IN FRANKRIJK

Culinair genieten in de schaduw van de Mont Ventoux

 

Geuren en kleuren in de Vaucluse

 

De mysterieuze Mont Ventoux, de wijnkelders van Gigondas, Chateauneuf du Pape en onder andere Beaumes de Venise naast de piepkleine middeleeuwse dorpjes Venasque, Séguret en de gorges du Toulourenc, dit kan slechts de Vaucluse zijn, een regio op een boogscheut van Avignon en zijn Pausenpaleizen en antieke theaters, de hemel op aarde voor de lekkerbek en de cultuur- en natuurgenieter. Overgoten met de geur en kleur van lavendel, een stukje paradijs.

 

Gelegen in het hartje van de Provence zit het Departement Vaucluse – in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur – bol van de geschiedenis en laat het wellicht het mooiste van cultureel- en architecturaal erfgoed zien, met Avignon en de door de Ronde van Frankrijk legendarische Mont Ventoux als speerpunten. Alles ademt hier rust uit. Voeg daarbij de brede waaier van bezienswaardigheden en een verblijf van een weekje is net genoeg van alles te proeven. Letterlijk en figuurlijk.

FERME DE L’OISELET

Wie houdt van de pure natuur en zijn omgeving mag een bezoek aan deze pedagogische boerderij niet voorbij gaan. In Ferme de l’Oiselet zorgt het echtpaar Rose en Claude Combe al een kwarteeuw in een 25 ha groot landbouwdomein voor rurale opvoeding, ontvangst van scholen en families. “Samen genieten van het leven op de boerderij is verrijkend. Fruit, groenten, dieren, vergeten- en biologische groenten en onder andere tal van aromatische planten worden door ons samen verzorgd”, stelt directrice Rose Combe, genietend van het jonge grut dat zich te pletter stort op het voederen van het kleinvee om dan naderhand aan de ijsmachine eigenhandig hun hoorntjes te voorzien van kraakverse frisse lekkernij, zelf recht van het veld geplukt. Het is duidelijk, Ferme de l’Oiselet is een ideaal oord voor totale ontspanning midden de natuur met verblijf in gezellige accommodaties en waarom niet eens overnachten in een van de vier joerts? Meer info: www.oiselet.com

MOOISTE DORPJES VAN FRANKRIJK

Geen regio in Frankrijk dat niet gezegend is met lieflijke dorpjes. Verzameld onder de noemer Les Plus Beaux Village de France weet Séguret met zijn 13de eeuws kasteel je meteen te betoveren. De fonteintjes, de piepkleine en smalle straatjes ingezaaid met typische Provençaalse onvervalste kasseien, de oker kleurige huizen, blakend in de fel brandende zon, laten niets aan de verbeelding over. Meer info: www.seguret.fr

Nog meer van dat moois in het middeleeuwse dorpje Venasque, gekleefd aan de gelijknamige berg, doorspekt met wijngaarden, kersenbomen en woest braakland. De kersen van de Mont de Venasque zijn sappig, vlezig en knapperig, zeg maar de Koningin onder de Franse kersen. De resten van de 11de eeuwse kathedraal Notre-Dame ademen geschiedenis uit lang vervlogen tijden. Rustzoekers zijn hier aan het goede adres. Meer info: www.venasque.fr

BEAUMES DE VENISE & AOC VENTOUX

Wijnliefhebbers zullen er zich thuis voelen, in Domaine de la Gigeade, aan de route de Caromb in Beaumes de Venise waar Thierry & Marina Vaute het familiebedrijf leiden. Aan de voet van de Dentelles de Montmirail waakt de Monts Ventoux over zowat alle wijngaarden terwijl het bergmassief Luberon de wijnstokken beschermd tegen de soms hardnekkige mistralwinden. “We verbouwen hier met liefde Beaumes de Venise, Vacqueyras, Côte du Rhône en Côte du Ventoux”, stelt Marina Vaute. Meer info: www.lapigeade.fr

Meer fraais in het glas vinden we op Domaine Château Pesquié in Mormoiron waar drie generaties aan de voet van (alweer) de Mont Ventoux en de Rhône vallei een imposant kasteel de familie Chaudière met Paul en Edith voor een uitstekende AOC Ventoux zorgt. Geen wonder dan ook dat de Guide Hachette hen graag zijn Coup de Coeur noemt. Ook Gault & Millau 2014 is kort maar krachtig: wijnen van zeer hoog niveau. Meteen goed voor 4 sterren. Meer info: www.chateaupesquie.com

HOORN DES OVERVLOEDS

De Vaucluse is zonder meer de hoorn des overvloeds inzake geuren en kleuren. Het is een regio van wellicht de vruchtbaarste gronden tussen de Rhône en de Durance. Het is tegelijk een land van wijn- en boomgaarden, een ideale bodem voor de truffel, een open moestuin en olijfgaarden om van te snoepen. Die stelling trekt zich door wanneer men de markten bezoekt. De gezelligheid stroomt hier van elk kraampje, het water komt je in de mond en je hebt ogen te kort om alles te overzien. Geen wonder dan ook dat de grote Chefs zich te goed doen aan aardbeien uit Carpentas, de druiven bestemd voor de Muscat de Ventoux, de kersen van de Mont de Venasque, het gekonfijt fruit van Apt en onder andere de noga van Carpentas. En wat gedacht van de meloen uit Cavaillon, de kleine spelt van het plateau van Sault of de zwarte vijg van Caromb?  Allemaal streekproducten die geen enkele lekkerbek aan zich voorbij kan laten gaan. Daarom, laat een bezoekje aan de markt van Sault, een van de oudste en meest pittoreske uit de streek, niet links liggen.

LA ROCHOFRUIT

Nog niet verzadigd? Neem je tijd en trek eens naar Ruchofruit in Flassan. Hier zorgt Christophe George al twintig jaar voor artisanale fabricatie van confituren, groenten, honing en specerijen zonder bewaarmiddelen noch kleurstoffen, seizoensgericht en vers geplukt. Zowat dertig specialiteiten zijn er te koop en te genieten. Christophe wijst hiervoor graag naar zijn slogan: L’Art de Sublimer Fruits et Légumes. Zijn confituren van kersen, abrikozen, kiwi, aardbeien, peren en onder andere vijgen zijn onweerstaanbaar. Voeg daarbij een rijk gamma aan bereidingen van tomaat, uien, wortels en groene en zwarte olijven of kaviaar van aubergines en je weet dat elke fijnproever hier zijn gading kan vinden. Een bezoek overwaard, dit klein ambachtelijk huis. Meer info:  www.ruchofruit.fr

KAASMEESTER VIGIER

Naast wijn, fruit en groenten is de Vaucluse een paradijs voor de kaasliefhebber. Eén van de absolute toppers is Claudine Vigier uit La Ferme Fromagerie du Comtat, hartje Carpentras. Op de Place Maurice Charretier zorgt kaasmeester Vigier met bravoure samen met eega Roland Barthelemy en haar trouwe medewerksters Brigitte en Marie voor de beste kazen uit de regio. Meer nog, het huis is gezellig gedecoreerd met liefst 434 melkbidons, hangend aan het plafond. Claudine Vigier en haar medewerkers zijn gefascineerd door kazen en aanverwante producten. Zij zetten met verve het pionierswerk van de stichters August en Rosette Vigier, met succes verder. Meer info op Facebook.

NOUGATERIE SILVAIN FRERES

Zoetkauwen vinden dit hier het walhalla van snoepgenot. Hartje Provence, aan de voet van de Mont Ventoux, maken Pierre en Philippe Silvain in Saint Didier noga van de bovenste plank. Het duo verwelkomt je met een projectie hoe het allemaal begon, waarna de meesters je tonen hoe noga gemaakt wordt. Simpel, maar zonder details, wegens familiegeheim wat het recept betreft. Geen nood, de rondgang en de mogelijkheid tot proeven van de Nougat Blanc, Nougat Blanc Cropuant, Nougat Noir Tendre, de Nougalette en de Pâtes de Fruits laat geen zoetmondje ongevoelig.  Meer info: www.boutiquesilvain.fr

GORGES DU TOULOURENC

Oh ja, dit willen we je zeker niet onthouden. Wie na het lekkerbekken ook nog wat wil genieten van een stukje ongerepte natuur mag een ritje langs de Gorges du Toulourenc niet missen. Tussen Entrechaux en Faucon (neem de D 205) ontdekt je aan de noordkant van de immer imposante Mont Ventoux dorpjes als Aurel, Savoillans en Brantes, de een al mooier dan de andere, neergepoot op de flanken van de fraaie bergkloven. Een zoveelste wonder van de natuur in wondermooi Frankrijk.

AAN TAFEL

Is er heel wat te bezoeken omtrent alles wat op tafel komt, dan wachten in de regio ook een waslijst aan heerlijke (en betaalbare) restaurantjes, bistro’s of taveernes. We onthouden dan ook graag de restaurants Le Laurier in Faucon, L’Oulo in Mazan en het restaurant L’Esprit Jardin in Hôtel des Pins in Bedoin. In restaurant Le Laurier, Place de la Mairie in Faucon, is het genieten van een op en top regionale keuken. Gerant Alexandre Dedde en LadyChef Laura Appay zijn meesters in slow food en bio. Proef er zeker eens de schotel met onvervalst buikspek van de lokale Cochon du Mont Ventoux, zo niet een mals stukje Agneau des Baronnies of een Pigeonneaux de Sarrians. Heerlijk. Buiten tafelen is hier het einde. Meer info: www.restaurantlelaurier.com

Een van de toppers is het restaurant l’Oulo aan de route de Mormoiron 500 in Mazan (6 km van Carpantras). Hier pakt maître-restaurateur Richard Bagnol met streekgebonden schotels, het nec plus ultra uit de Provence. Geuren en kleuren zijn hier dan ook dik aan de orde. Geniet alvast eens van de Kalfsschouder klaargestoomd op lage temperatuur, overgoten met mosterdsaus. Echt iets voor de lekkerbekken van pure smaak. Voor de liefhebbers: laat alle nagerechten voor wat ze zijn en vraag naar het Palet van Nagerechten van de Chef. Subliem. Meer info: www.restaurant-loulo.fr

HOTEL DES PINS

Om de streek om en rond de Mont Ventoux te verkennen ligt Hôtel des Pins aan de voet van deze mysterieuze reus uitstekend. Het wemelt er dan ook van fietsers die de gesel uit de Ronde van Frankrijk onder de wielen willen krijgen. Het driesterrenhotel beschikt over alles was een vakantieganger kan dromen, inclusief zwembad met L’Esprit Jardin als uitstekend restaurant.  De Chef is een meester in het bereiden van regionale producten en schuift met Parelhoen, Ganzenlever en onder andere Lam en de Vis van de dag klasrijke borden op tafel. Gepaste wijnen maken het tafelwerk compleet. Er is al een kamer vanaf 70 euro. Prijzen afhankelijk van het seizoen. Aanbevolen. Meer info: www.hoteldespins.net

 

 

Met dank aan ADT Vaucluse Tourisme (Valèrie Biset en Daniela Damiani) en Véronique Beauvois (CB Communication Brussel)

Meer info over deze wondermooie streek:

Vaucluse Tourisme – www.provenceguide.com

 

 

Georges Keters

 

 

 

 










>> Reageer (0)
29-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Unieke site voor totaal relaxen in Franse Ardennen

Domaine Château du Faucon

 

Trek om er eens een paar dagjes tussenuit te knijpen, een weekendje uitblazen of zo maar in alle stilte de batterijen terug opladen en dan nog liefst dicht bij huis, het kan perfect in de Franse Ardennen, net buiten ons eigen Bouillon, op minder dan drie uur uit de Westhoek of anderhalf uur uit Brussel: Domaine Château du Faucon in het piepkleine dorpje Donchery is uw adres. Een verademing.

 

Men dient het niet steeds ver te zoeken, meer dan men durft te dromen liggen lieflijke stekjes ons op te wachten om ons in een paar dagjes alle zorgen te doen vergeten en nieuwe krachten op te doen. Ideaal oord daarvoor is Domaine Château du Faucon en ligt zo voor het grijpen. Wie eens iets anders wil uitproberen dan onze eigen bekende Ardennen, wipt in Bouillon even de grens over en kiest voor de snelweg Charleville-Mézières naar Sédan en een kwartiertje later lacht groen, water en rust je in liefst 130 ha graag toe.

KASTEEL MET EEN ZIEL

De oprit naar het kasteel toe is op zichzelf indrukwekkend. Blakend in de zon doemt Domaine Château du Faucon in de verte op. De rust overvalt je. Met dank aan Jean-François Robin die in 2011 het domein zijn ziel teruggaf. Het oudste stuk van het kasteel dateert uit de 18de eeuw en werd later uitgebouwd met twee imposante hoektorens. Binnenin ademt het kasteel een stevige brok geschiedenis. Op de benedenverdieping werden drie restaurants, vergaderzalen, leeshoeken en een bibliotheek waar men in alle sereniteit kan genieten van complete rust, uitgebouwd. Op de eerste verdieping wachten 23 sfeervolle kamers en suites, elk totaal anders aangekleed met knipoog naar de geschiedenis, evenwel voorzien van alle comfort die de rustzoeker zich wil aanmeten. Aansluitend wachten drie klasrijke suites, met hamman en of Devon & Devon badinstallatie. Er wacht al een kamer vanaf 85 euro, een suite vanaf 165 euro.

PAARD AAN HET FEEST

Domaine Château du Faucon is niet alleen een zegen voor de rustzoeker maar tegelijk een hemel op aarde voor de paardenliefhebber. Fonkelnieuwe stallen staan ter beschikking voor de eigenaars terwijl met de regelmaat van een klok diverse wedstrijden in verschillende disciplines op de agenda staan. Paard en ruiter zijn hier dan ook in de wolken en kunnen tegelijk van een fikse wandeling genieten in het immense domein van het kasteel. Eigenaar Jean-François Robin is niet alleen een uit het beste hout gesneden levensgenieter, maar tevens een fervent paardenliefhebber en zorgt er dan ook voor dat de gasten het compleet naar de zin krijgen. Naast aandacht voor het paard staan tennis en minigolf ter beschikking.

TOPGASTRONOMIE

Na de renovatie van Domaine Château du Faucon in 2011 opende eigenaar Jean-François Robin enkele maanden terug Le Restaurant du Château met veel bravoure. Hij koos meteen voor een topchef die zowel de Franse als de internationale keuken in de vingers heeft. Met de 41-jarige Chef Christophe Quentin (een pure Ardennees) haalde hij een goudhaantje in huis. Hij leerde de stiel in de beste – vooral –  Parijse huizen en stond twee jaar aan de zijde van Philippe Legendre in restaurant Taillevent , drie jaar aan de stoof met Gérard Boyer in Aux Crayères, negen jaar aan de zijde van Alain Reix en nadien Alain Ducasse in restaurant Le Jules Verne op de tweede verdieping van de Eiffeltoren en werkte onder andere een jaar samen aan het fornuis met Arnaud Lallement in de legendarische George V. Vandaag dirigeert hij met een tiental man de keuken van Domaine Château du Faucon met vaste hand, klassiek met aandacht voor streek en seizoen. “We halen de producten uit de dichtst omliggende zaken en kwekers. Zo komt de forel uit de Vendresse, de witte worst uit Rethel, de slakken uit Bouzy, het gevogelte uit Viel Saint Rémy, de eendenlever uit Warzee en onder andere de mosterd uit Reims. “We moeten het niet verder zoeken als het dichtbij kan. Vers en kwaliteit zijn hier de troeven van het huis”, onderstreept Chef Christophe Quentin. We kunnen het intussen beamen, de kookkunst van deze prille veertiger lonkt alvast richting Michelin.

SEMINARIES

Het domein is tevens voorzien van diverse zalen, compleet uitgerust voor vergaderingen, productvoorstellingen, persconferenties, directie bijeenkomsten, zakenlunches défilés, tentoonstellingen en algemene vergaderingen, al dan niet in combinatie met verblijf in het kasteel. Trouwfeesten en andere bijeenkomsten kunnen tot 300 man, aansluitend mogelijkheid tot wandelingen te paard, een ritje met de koets of een partijtje golf (green in de onmiddellijke buurt)

ARRANGEMENTEN

Domaine Château du Faucon pakt uit met een flinke reeks arrangementen voor twee personen. Zo is het alvast genieten van een Forfait Découverte van 257 tot 431 euro, een Forfait Romantique van 231 tot 405 euro en een Forfait Bulles & Saveurs van 323 tot 497 euro (telkens dubbele kamer, junior suite, suite de luxe of suite de luxe, ontbijt, menu Faucon of Dégustatie en Champagne Abelé). Zonder meer betaalbare luxe in een paradijselijk kader, waar geest en lichaam ten volle herbronnen in volle natuur en complete rust.

 

 

Domaine Château du Faucon

Jean-François Robin

Route de l’Atelier

F – 08350 Donchery

contact@domaine-chateaufaucon.com

www.domaine-chateaufaucon.com

Lid Châteaux & Hotels Collection

 

Tekst & foto’s Georges Keters








>> Reageer (0)
28-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIE IN EIGEN LAND

Recreatief paradijs op de grens van Namen en Henegouwen.

 

Het land van de Meren, 1800 ha puur genot

 

Wie het gebied van Les Lacs de L'Eau d'Heure binnenrijdt vergeet even dat hij in België vertoeft. Tussen de 1200 hectare bosrijke heuvels en weiland kan je genieten van niet minder dan 600 hectare gezond water verdeeld over vijf uitgestrekte meren en 70 km lange oevers die de lengte van de Belgische kust overtroeft. Deze nog ongekende toeristische parel ligt op een steenworp van steden als Kortrijk, Gent en Brussel. Lac de la Plate Taille, Lac de l’Eau d’Heure, Lac du Ry Jaune, Lac de Feronval en Lac de Falemprise vormen samen een mekka voor watersporters, fietsers en recreanten.

 

De titel European Destination of Excellence spreekt voor zich: hier wordt aan duurzaam toerisme en natuurbehoud gewerkt. De infrastructuur is uitstekend verzorgd en indrukwekkend. Gemotoriseerd transport, fietsers en wandelaars worden door de mooiste hoekjes van de regio gegidst. Het RAVeL-netwerk (Réseau Autonome des Voies Lentes) is er voor de actieve recreant die zorgeloos rond de meren wil zoeven. De fietsinfrastructuur wordt nog verder uitgebouwd met de opening van een waar BIKE PARK met 60 km pistes in 2015.

PURE WATERPRET

Elk meer heeft zo zijn eigen specialiteiten. Dit om de veiligheid van alle beoefenaars te vrijwaren. De Spin waterskipiste, die loopt op duurzame energie, is een ware aanrader voor de beginnende of meer ervaren waterskier of wakeboarder.  De begeleiding is uiterst sympathiek. Bij elke poging wordt gekeken wat er fout is gegaan. De euforie na een eerste geslaagd parcours van 620 meter is ronduit fenomenaal. Gevorderden kunnen acrobatische stunts uithalen op de strategisch geplaatste hindernissen.

Het zandstrand biedt met Espace Fun waterplezier voor elke groep: zeilen, catamaran, stand up paddle, kajak, surfen en strand. Het is er zowel overdag als 's avonds heerlijk vertoeven om de sfeer aan het water met volle teugen te genieten. Tijdens het weekend worden er vaak culturele evenementen georganiseerd.

HOOG IN DE BOMEN

Het Natura Parc laat je zweven over negen verschillende wandel- en klimtrajecten tussen de bomen, die hoogtes toveren van 5 tot wel 25 meter. Leuke en spannende en gewaagde recreatie voor families en groepen. De allerkleinsten kunnen op een hoogte van 50 cm volgen.

EXCURSIES

Le Crocodil Rouge is een bus-boot waar er slechts negen exemplaren van bestaan op de hele wereld. De rit biedt vooral de jongere bezoekers dolle pret . Het verhaal over het ontstaan van het resort wordt fantasierijk gepresenteerd.

Een bezoek aan de stuwdam van La Plate Taille is uniek. De grootste stuwdam van België is niet alleen fotogeniek maar biedt tevens een uniek uitzicht over de regio. Een niet te missen uitstapje.

Chimay en Binche liggen vlakbij. Ook de Grotten van Han, Namen en Dinant zijn beslist een bezoek waard voor de gekende streekproducten en dito decors.

LOGIES

Rondom Les Lacs de L'Eau kan u tussen het frisse groen het ganse jaar in alle comfort logeren in duurzaam opgetrokken pareltjes. De Villa's van de Golden Lake Village bieden in ruimte badende twee etagewoningen waar ook levenslustige viervoeters zijn toegelaten op aanvraag.  De vrijheid tussen de woningen zorgt voor ontspanning en rust. Overnachten kan ook in Landal Village l'Eau d'Heure, La Cairière du Lac of in de directe omgeving van het Land van de Meren.

TAFELEN MET ZEILZICHT

Er is voor iedereen wel een verfrissing en eetgelegenheid te vinden: gastronomisch tafelen of een eenvoudige snack: er is voor iedereen wat wils: het streekbier La Dame des Lacs in het Crocodil Café is een goede start. 

Bij een van de grootste zeilclubs van het land  bij Lac de la Plate Taille, ligt Restaurant-Bistro Le Tri-Marrants, waar Chef Fabian Santi overheerlijke gerechten tovert volgens het Terre et Mer principe. De eigenaars Fabian Santi, Fabrice Santi en Hans Rary zorgen voor een aangename sfeer en een top service die gastronomen laat watertanden.

Het is duidelijk, een weekend volstaat niet op alles te ontdekken wat Les Lacs de l'Eau d'Heure te bieden heeft. Deze trekpleister zorgt voor een dynamiek in de streek die je laat verlangen het volgend weekend terug te komen. Een aanrader.

 

 

Les Lacs de l'Eau d'Heure ASBL

Onthaal Plate Taille

Route de la Plate Taille 99

6440 Boussu-lez-Walcourt

071 509292

fax: 071 50 9293

info@lleh.be

www.lacsdeleaudheure.be

www.goldenlakevillages.be

www.ardennenvakantievillas.be

 

 

Dirk Keters – Foto’s Les Lacs del’Eau d’Heure

 

 








>> Reageer (0)
07-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Vakantie begint op de trein

Met de ICE naar de mooiste steden van Duitsland

 

De vakantie loopt nog een flinke poos. Wie nog niet kon genieten van mooie vrije dagen en het liefst de wagen thuis laat, dan opent de NMBS en de DB (Die Bahn) heel wat perspectieven voor hen die tuk zijn op een verblijf in het mooie buurland Duitsland.

Vanuit Brussel vertrekken vier maal per dag ICE-treinen in een recordtijd naar de mooiste steden van Duitsland. Zo ligt Frankfurt amper 2.59 u. vanuit Brussel, met tussenstop in Luik, Aken en Keulen, telkens met aankomst in hartje stad. Wie verder wil kan met slechts één overstap doorreizen naar Berlijn, Hamburg, München of onder andere Stuttgart, bijzonder leuke stad die slechts op 4.09 u. vanuit Brussel ligt.

TIJDWINST

Het gaat weliswaar sneller met het vliegtuig horen we je stellen. Inderdaad, maar met de trein (NMBS, ICE) reist men van stadscentrum naar stadscentrum en is men bevrijd van paspoortcontrole, bagagecontroles, handbagagebeperking, shuttlekosten en … lange veiligheidcontroles. Tel uit je tijdwinst en het gemak waarmee je reist.

ICE COMFORT

Met ICE naar Duitsland flitsen is een plezier. Aan boord, zowel in eerste als in tweede klasse is er voor iedereen een stopcontact voor waarbij rustig verder kan gewerkt worden, of genoten worden van een film op uw PC. Tegelijk zijn er ook zones met een versterkte gsm ontvangst.

Voor wie de inwendige mens wil versterken wacht de passagier een volwaardig ontbijt of een warme lunch op de middag. Koude en warme drankjes kan men zo meenemen uit de bar. En dat terwijl uw trein aan 300 km per uur doorheen het landschap schuift.

TOPSTEDEN

Het is dan ook leuk na enkele uren volkomen rust te kunnen uitstappen en meteen te kunnen genieten vaneen bruisende stad als Berlijn, een brok geschiedenis proeven in Bonn, in Hamburg de poort van de wereld ontdekken, de wijnstreken van Stuttgart induiken of zich te pletter amuseren op de Oktoberfest in München.

Voor meer info en vertrekuren: www.nmbs-europe.com

 

Georges Keters






>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Gentse hotelparel in geboortehuis van Maurice Maeterlinck

Sandton Grand Hotel Reylof

 

Als er in Vlaanderen één stad is die geschiedenis ademt en schoonheid met cultuur combineert is het zonder twijfel Gent, een stad boordevol waardevol onroerend goed, waarvan een flink stuk Unesco beschermd. En met de inplanting van Sandton Grand Hotel Reylof heeft deze sfeervolle stad er een schitterende parel bij.

 

Het 4-sterren deluxe hotel laat zich bewonderen in een 18de eeuws herenhuis, uitgebouwd in Lodewijk de 14de stijl, tegelijk het geboortehuis van de Gentse dichter Maurice Maeterlinck, Nobelprijswinnaar in 1911. De meeste vertrekken zijn zo goed als intact en uitgewerkt in de empirestijl met extra aandacht voor de indrukwekkende draaitrap naar de verdiepingen waar salons voor meetings, workshops, roadshows of onder andere productvoorstellingen luisteren naar de namen van Gentse grote figuren als Valerius De Saedeleer, Albert Servaes of nog George Minne.

GROTE KLASSE

Sandton Grand Hotel Reylof telt 158 luxueze kamer, suites en enkele appartementen, allen uitgewerkt op klassieke wijze, met modern streepje luxe. Voor romantici is de badkamer een juweeltje, ruim los bad en een regendouche om u tegen te zeggen. De kamers laten u verder genieten van alle mogelijke comfort, airco, topprestaties inzake internet, kleurentv en minibar (die bij de suites gratis is).

Verder is het genieten van een reuze binnentuin, buitenterras waar – indien het weer het toelaat – zowel het ontbijt, de lunch als het diner kan genoten worden. Voor de businesslui wachten negen vergaderzalen en is WIFI in gans het hotel gratis. Trek in massage en wellness? Het zwembad, sauna, stoombad en fitness en solarium wachten op u. Wellness en fitness is gratis voor de hotelgasten. Evenmin enig probleem met de wagen, want die kan slapen onder het hotel.

GASTRONOMIE

Fijnproevers zijn meteen aan het goede adres in Sandton Grand Hotel Reylof waar Chef Michiel Slot (31) en zijn team u in restaurant Lof tot in de diepste vezels verwennen. De in Leeuwarden (Friesland, Nederland) geboren Chef is sinds zijn 16de gebeten door de keuken en werkte naderhand in de beste huizen met het Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag (met sterrestaurant De Heeren van Harinxma) als topper waar hij zijn strepen als sous-chef aan het fornuis verdiende waarna overstap naar restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin als Chef. Sinds de opening van Sandton Grand Hotel Reylof in 2012 zwaait hij er de plak. “We koken naar de seizoenen toe. Onze gerechten starten bij de groenten, daarna kiezen we voor vis of vlees dat er het best bij past. We hebben tegelijk oog voor enkele vegetarische schotels op hoog niveau”, stelt de jonge dynamische Chef, tussen twee schotels door.

Met zijn klassieke opleiding is het dan ook genieten van de beste Franse klassiekers, weliswaar gepresenteerd met een moderne toets. Vooraf aan de lunch of het diner kan men genieten van een gezellig aperitiefmoment in de Champagnebar. En voor wie kiest voor een cocktail vindt ruim zijn gading in de Private Bar Blue Bird, ook ideaal voor kleine evenementen en prvié-bijeenkomsten. Het restaurant staat uiteraard ook open voor niet-residenten. Meer info: www.restaurantlof.be en info@restaurantlof.be en tel. 09 235 40 71.

10 JAAR SANDTON HOTELS

Op 1 mei 2014 vierde de prestigieuze Sandton Hotel Groep zijn tiende verjaardag. De hotelcollectie telt momenteel dertien huizen, acht in Nederland (Amsterdam, Baarlo, Boekelo, Deventer, Eindhoven, Rheden, Terschelling en Zwolle), vier in ons eigen land (twee in Brussel, Kortrijk en Gent) en eentje in het Franse Cagnes sur Mer aan de Azurenkust. Elk van de hotels zijn stuk voor stuk parels die druipen van klasse en gezelligheid. Het siert de oprichters Gui de Vries en Rogier Braakman dan ook dat ze de lijn van grote klasse en stijl op efficiënte wijze doortrekken in al hun vestigingen. Geen wonder dan ook dat ze in 2013 als beste hotelketen verkozen werden door ZOOVER. Meer nog, Sandton Grand Hotel Reylof werd in 2014 door TripAdvisor geselecteerd binnen de tien beste hotels van België.

 

Sandton Grand Hotel Reylof

Hoogstraat 36

9000 Gent

09 235 40 70

gent@sandton.eu

www.sandton.eu/gent

 

 

Georges Keters

Foto’s: Sandton Grand Hotel Reylof








>> Reageer (0)
05-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJNLAND DUITSLAND

Duitse kwaliteit in het glas

 

Wijnplezier in Baden & Württemberg

 

 

De tijd dat buurland Duitsland alleen maar bekend was voor zijn degelijke auto’s en zijn schitterende voetballers – Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier, Berti Vogts en onder andere Rudi Völler en doelman Oliver Kahn – ligt al een tijdje achter ons. Vandaag mag je daar ook nog hun wijnindustrie bij tellen. En met reden want op de wijnkaarten in tophuizen vindt men niet zelden uitstekende Duitse wijnen. We trokken naar de regio’s Baden en Württemberg en genoten met volle teugen van de Klingerberger, Riesling en onder andere de Müller-Thurgau en uiteraard de Trollinger.

 

Laat uw wijnfeest starten in Stuttgart waar men sinds mei 2014 in Collegium Wirtemberg, Weingärtner Rotenberg & Uhlbach, zich het Beste Duitse Wijngaardgenootschap mag noemen. Hier is de Trollinger de nationale drank, baksteenrood van kleur, fruitig en snel op dronk kort na de pluk. Andere toppers van het huis zijn de Schwarzriesling (Pinot Meunier) van de Bourgognefamilie, de kloeke Dornfelder, de Spätburgunder (Pinot Noir) of de koning van de Duitse wijnen. Verder verbouwt Collegium Wirtemberg nog de Muskat-Trolliger, de Rivaner (Müller-Thurgau), de Graubunder (Pinot Gris), de Weiszburgunder (Pinot Blanc), de Gewürtstraminer en uiteraard de Riesling, de koning van de Duitse witte wijnen. Onder het motto Kenner trinken Württemberger kunnen genoemde wijnen naar hartenlust geproefd worden bij leuk tafelwerk. Zalig wanneer deze dan nog kunnen genoten worden in de tuin bij zwoele zonondergang.

BADEN & WÜRTTEMBERG

Met zijn 15.900 ha wijngebied is Baden na Rheinhessen (26.400 ha) en Pfalz (23.500 ha) de derde grootste uit dertien wijngebieden met erkende herkomstbenaming, samen goed voor ruim 100.000 ha. Baden onderscheidt zich door een mild klimaat met een knipoog naar de Jura en de Vogezen. Vandaar dat Burgunderland zich uitstekend voor de Spätburgunder, de Weissburgunder en de Grauburgunder. Württemberg daarentegen is goed voor 11.500 ha wijngebied en specialiseert zich vooral in Trollinger, Schwartzriesling, Lemberger en Spätburgunder.

WEINGUT MARKGRAF VON BADEN

Een van de absolute toppers om en rond de Bodensee is het Weingut Markgraf von Baden, uitgebouwd op de wijngaarden van Schloss Salem, een voormalig klooster, goed voor ruim 110 ha, eigendom van Prins Bernhard van Baden. Met wat geluk kan je een rondleiding bekomen van directeur Michael, Prins van Baden. Hij is niet alleen gefascineerd door wijn, maar is tegelijk een begenadigd verteller. Het wijndomein omvat naast Schloss Salem ook nog het Schloss Staufenberg wat dan ook de slogan Zwei Schösser, ein Weingut met zich meebrengt. Het hoeft dan ook geen betoog dat beide wijngaarden zorgen voor zowat de beste wijnen uit Ortenau, regio Baden met toppers als de Mardorfer Spätburgunder, Kirshberger Müller-Thurgau en de onnavolgbare droge Meersburger Riesling.

MEERSBURG & MAINAU

Meteen is de naam gevallen van deze middeleeuwse stad, tegelijk het middelpunt van de Bodensee. Ideaal vertrekpunt voor een uitstap naar het bloemeiland Mainau, te bereiken met overzet. Laat niet na om, alvorens in te schepen, even te tafelen in Gutsschänke Meersburg. Het zonovergoten terras zorgt heerlijk en smaakvol tafelplezier met een uniek beeld over de Bodensee als toetje.

Het eiland Mainau haalt per jaar ruim een miljoen bezoekers naar zich toe. Amper 45 ha groot, maar het bezit een schat aan bloemenpracht en unieke bomen en struiken, met de Victoria-linde als een van de toppers. Kolossale eiken en statige ceders  omringen de Sint Maria slotkerk, pronkstuk van Zuid-Duitse barok.  Voeg daarbij een unieke vlindertuin en een Italiaanse rozentuin om U tegen te zeggen en uw bezoek aan eiland Mainau kan niet meer stuk.

KWALITEITSWIJNEN

Hoe dan ook, het is duidelijk, de Duitse wijnbouwcoöperaties hebben in de jongste jaren een dynamische ontwikkeling doorgemaakt. Baden en Württemberg zijn er met hun marktaandeel van zowat 80% met verve in geslaagd waarbij coöperaties de grootste economische betekenis invullen met kwaliteitswijnen, te vinden op de beste tafels in Europas.

Meer info: Informatiebureau voor Duitse Wijn, www.duitsewijn.be

 

Georges Keters








>> Reageer (0)
02-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CITY TRIP IN FRANKRIJK

Op een steenworp van Parijs

 

City Trip in paradijselijk Chantilly

 

Op zoek naar eens iets anders dan een city trip naar Berlijn, Praag, Lissabon, Parijs of Madrid. Op minder dan 300 km wacht Chantilly, betoverend en ideaal voor zij die houden van kastelen, paarden, een flinke brok geschiedenis en een tongstrelende gastronomie.

Chantilly (Departement Oise) – op een steenworp van Parijs – telt zowat 11.000 inwoners en is vooral gekend omwille zijn kasteel Château de Chantilly, een door de families Orgemont, Montmorency, Bourbon-Condé en Orléans opgetrokken pronkstuk, gebouwd tussen de 14de en 19de eeuw op een met water omgeven rots. Het is zonder meer een harmonieus en opmerkelijk bouwwerk, met stijl en grandeur, zonder meer een der mooiste waterkastelen van immer mooi Frankrijk. Voeg daarbij de unieke kunstverzameling en je hebt ogen te kort om te genieten van dit bouwwonder.

PAARDENPARADIJS

Om en rond het kasteel en het immense park zijn de Grandes Ecuries, de stallen waar de paarden als koningen en koninginnen behandeld werden. Met dan aan de Prins van Condé die een zwak had voor deze sierlijke dieren. Naast de stallen wacht de renbaan en een indrukwekkend museum van van het paard: Musée vivante du Cheval, opgetrokken in 1982. Liefhebbers van het paard zijn hier aan het feest. Maak tijd voor een bezoek want naast de stallen zijn nog een dertigtal zalen gevuld met kunst, alles om en rond het paard. Meer info: www.domainedechantilly.com

LE POTAGER DES PRINCES

Andere trekpleister in Chantilly is Le potager des Princes, een moestuin waar jong en minder jong zijn hartje kan ophalen. De familie Yves Bienaimé, gepassioneerd door geschiedenis, kunst, paard, tuinieren en verzorgen van bloemen en planten, huisdieren en kleinvee, laat niets onverlet om de door Le Nôtre aangelegde tuinen en boomgaarden tot in de puntjes te verzorgen. De watervaltuinen, de bloeiende rozenstruiken, de waterlelietuin, de Japanse tuin, de moestuinen en talrijke bloemperken brengen u in een andere wereld, uitgesmeerd over een tuin van ruim 3 ha. Kinderen genieten extra van het pluimvee, het theater, de fazanten, konijnen en onder andere de tortels. Dat alles ludiek en pedagogiek uitgewerkt, elk jaar goed voor 200.000 bezoekers. Meer info: www.potagerdesprinces.com

LE MOULIN DES PRINCES

Een stevige brok geschiedenis wacht je op aan de rue des Cascades 34, hartje Chantilly, waar Pavillon de Manse of Le Moulin des Princes je al de geheimen prijsgeeft omtrent het bewateringsysteem  in de 17de eeuw. De prins van Condé zette in 1678 zijn schouders onder dit project en hydraulische machines zorgden voor de watervoorraden van het kasteel van Chantilly. Stephane en Stéphanie Letrain leiden u graag rond in zowat 300 jaar oude hydraulische machinezalen, aansluitend de wasserij uit de 19de eeuw, de modernste uit die tijd. “Het is dan ook een onmetelijke geluk dat we dit stukje technologische ontwikkeling heeft weten te bewaren. Hier werd geschiedenis geschreven. De rondleiding is fenomenaal, met dank aan Stephane Letrain, de ziel van dit stukje watererfgoed. Meer info: www.pavillondemanse.com

VERY CHANTILLY

Het is duidelijk, Chantilly is meer dan een dagbezoek waard. De stad leent zich dan ook graag tot een city trip waar drie tot vier dagen makkelijk kunnen gevuld worden indien men zichzelf zowel op toeristisch, sportief als op gastronomisch vlak wil verwennen. Naast genoemde toppers wacht voor de sportievelingen het paard en een 18-hole golf. Voeg daarbij dat een zestal hotels – lees Châteaux Hôtels – in de onmiddellijke omgeving onder de noemer Very Chantilly hun krachten hebben gebundeld en elk op hun eigen manier uitpakken met diverse formules en arrangementen: Le Château de Montvillargenne in Gouvieux, L’Auberge du Jeu de Paume (Relaix & Châteaux) in Chantilly, Dolce Chantilly in Vineuil St. Firmin, Hôtel du Parc in Chantilly, Château Mont Royal in la Chapelle en Serval, Parc Astérix Hôtel des Trois Hiboux en Les Fontaines - Centre de Séminaires.

De diversiteit van deze tophotels is dan ook een enorme troef om optimaal te genieten, zowel op toeristisch als op  culinair vlak. Lees dan ook graag verder in dit blad alles over deze unieke locaties, getekend Very Chantilly.

Meer info: www.chantilly-tourisme.com

 

Georges Keters

 

 








>> Reageer (0)
01-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Luxe, stijl en grandeur in kastelen (Deel 1)

La dolce vita in VERY CHANTILLY

 

Men las het eerder in dit nummer, met de hotelgroep Very Chantilly zetten zeven (zes voor het grote publiek en één uitsluitend voor seminaries) tophotels een samenwerking op touw waarbij de klasse en de luxe elk van hen gezamenlijk in de kijker stelt, maar tegelijk elk hun eigen identiteit behoudt. Met grote klasse en dat alles op minder dan 300 km uit de Westhoek en op een steenworp van Parijs. We stellen u graag deze super de luxe Château hotels aan u voor.

AUBERGE DU JEU DE PAUME

Een der absolute toppers is Auberge du jeu de Paume, hartje Chantilly, en op wandelafstand van Château en Domaine de Chantilly. Pas geopend in september 2012 wist algemeen directeur Pascal Groëll dit unieke domein uit te bouwen tot lid van de prestigieuze Relais & Chateaux en goed voor vijf hotelsterren, uitgewerkt binnen de geest van de 18de eeuw. De 68 kamers en 24 suites getuigen allen van ruimte, comfort en keizerlijke smaak. Het restaurant & bar Le Jardin d’Hiver zorgen voor pure Franse traditie terwijl Chef Arnaud Faye in zijn gastronomisch restaurant La Table du Connétable laat proeven waarom 2 Michelsterren boven het fornuis fonkelen. Sublieme tafel met aandacht voor streek en seizoen.

Voeg daarbij een ruim 600 m² Spa met massages, zwembad, hammam en sauna en je verblijf in Auberge du Jeu de Paume maakt van je in minimum van tijd een herboren mens. Meer info: www.aubergedujeudepaume.fr

CHATEAU DE MONTVILLARGENNE

Al even indrukwekkend is Château de Montvillargenne in Gouvieux, tegelijk het grootste kasteelhotel in Frankrijk. Gelegen in het hartje van het bos van Chantilly is dit 4-sterrenhotel ooit de pleisterplaats geweest van de familie Rothschild. De kamers zijn onderverdeeld van Standaard al over Deluxe en Spérieure tot Prestige, stuk voor stuk gevuld met charme die tegelijk stilte en sereniteit uitstralen. Ontspanning is te genieten in het verwarmde zwembad, en het super de luxe wellness center. Lekkerbekken vinden mekaar in Le Bar James Eduard voor een pre-dinner Champagne om er des te meer te genieten in het gastronomisch restaurant Le Vilargène.  Ideaal hotel om een romantisch weekend in te vullen of zo maar te genieten van de geneugten die deze parel uit het bos van Chantilly weet te bieden. Meer info: www.montvillargenne.com

TIARA CHATEAU HOTEL MONT ROYAL

Prestigieuze parel van Very Chantilly op het kruispunt van de drie bossen van Chantilly, Halatte en Ermenonville. De 108 kamers en zes suites ademen alle rust uit waarbij de waterpartijen en het groen voor de nodige impulsen zorgen. Komt men compleet tot zijn positieven via een groen overgoten omgeving, dan is Tiara Château Hotel Mont Royal voor de levensgenieter een oase van gezelligheid en smaakinvulling aan tafel. De Stradivarius bar zorgt voor een prima start om in een van de drie salons van restaurant L’Opéra met volle teugen te genieten van de geneugten die sterchef Franck Charpentier uit de oven tovert met niets dan verse marktproducten.

Het laat zich raden, Tiara Château Hotel Mont Royal – sinds 2007 lid van de prestigieuze keten Hôtels & Préférence – is een onvergelijkbare locatie voor een romantisch verblijf is al zijn betekenissen. Cocooning is hier dan ook geen ijdel woord. Hiervoor staan een groene gordel, tennis, jacuzzi en een fraai zwembad garant. Enkele arrangementen vullen uw wensen ten volle in. En voor wie wat wil genieten van de al even mooie omgeving, wacht Le Domaine de Chantilly, de stad Senlis, L’Abbaye royale de Chaalis, Le Potager des Princes in Chantilliy en onder andere het romantische Park Jean-Jacques Rousseau in Ermenonville, uitgewerkt in typisch Engelse stijl. Meer info: www.tiara-hotels.com of reservations.montroyal@tiara-hotels.com

Verder in deze media nemen we de andere troeven van Very Chantilly onder de loep: Château de la Tour in Gouvieux, Best Western Hôtel du Parc in Chantilly en Dolce Chantilly in Vineuil-Saint-Firmin. Meer info: www.verychantilly.com

 

 

Georges Keters

 

 

 








>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN FRANKRIJK

Luxe, stijl en grandeur in kastelen (Deel 2)

La dolce vita in VERY CHANTILLY

 

Na leuke kennismaking met drie van de zes op en top luxe hotels van de groep Very Chantilly nemen we u graag mee naar de andere drie toppers van deze unieke hotelgroep die niets onverlet laat om enerzijds de stad Chantilly in de kijker te stellen, anderzijds in elk van de hotels te genieten naar hartenlust, elk volgens zijn eigen identiteit.

CHATEAU DE LA TOUR

Jean Gabin, Tino Rossi en de onnavolgbare Edith Piaf zaten hier ooit aan tafel. Omsloten door een groene gordel was Château de la Tour in Gouvieux in het begin van de 20ste eeuw vooral een stek waar de beau monde uit Parijs kwam aanzitten aan rijkelijke banketten. Na de Tweede Wereldoorlog werd het ingevuld als restaurant waar de groten der aarde zich te goed deden. In 1972 bouwde de familie Jadas het geheel uit zoals het er nu uit ziet. Sinds Pauline Jadas er in 2011 algemeen directeur geworden is, kreeg Château de la Tour de nodige vrouwelijke toets mee en bouwde het uit tot een 3-sterrenhotel met 4-sterren service, intussen gewaardeerd lid van Relais du Silence en Châteaux & Hotels Collection. De 41 charmekamers ademen stuk voor stuk geschiedenis. De inscriptie op de muur bij de ingang Qui y rentre s’y plait is geen ijdel begrip. Naast de bijzonder charmante vertrekken in het hart van dit manoir – wacht een superkeuken waar chef Cédric Boissart zich met liefde voor het vak ontplooit en de beste regionale producten op tafel zet. Ook hier wachten met Séjour Echappée Goumande, Séjour Lord of Séjour Cocoon au Château enkele schitterende betaalbare arrangementen, te genieten in authentieke charme. Meer info: www.lechateaudelatour.fr

HOTEL DU PARC

Bevinden de meeste van de hotels Very Chantilly in groenrijke omgevingen dan zorgt Hotel du Parc voor de uitzondering. Met zijn ligging hartje Chantilly is het hotel van Valérie Zuccato de ideale springplank voor hen die houden van het stadsleven en… paarden. Hôtel du Parc, eminent lid van Best Western, ademt niets anders uit dan Paard. Elk van de 57 kamers is verschillend maar refereert naar de paardentraditie in de regio. Een ideaal hotel voor een passage in Chantilly of een verblijf met het oog op de evenementen om en rond de hippodroom. Het ontbijt kan genoten worden op een zonovergoten terras of in de sfeerrijke ontbijtruimte, met een galerij aan foto’s uit de hippodroom wereld, of wat dacht je? Hôtel du Parc geschikt niet over een eigen restaurant, maar de onmiddellijke buurt laat enkele leuke eethuizen zien. Meer info: www.bestwestern.fr en bwhotelduparc@wanadoo.fr

DOLCE CHANTILLY

Gelegen net buiten het drukke stadsleven, midden groen weet het 4-sterrenhotel Dolce Chantilly zowel de toerist als de zakenman tot in de puntjes te verwennen. Met zijn 200 kamers, een atrium en 23 vergaderzalen voorzien van de modernste technologieën kan men in alle sereniteit en rust genieten van een zakelijke bijeenkomst, in familieverband of een tête à tête invullen naar believen. Aansluitend ligt Dolce Chantilly uitstekend voor hen die een verblijf willen invullen met wandelen, zwemmen, fitness, wellness en golf. Met de Golfclub Dolce Chantilly als buur wacht een unieke 18 hole waarbij geen enkele golfliefhebber neen tegen zegt. Nog meer rustig genieten is mogelijk in de fraai uitgelijnde Jardin à la Française, uitgestrekt groen doorspekt met water en diverse kanalen waar eendjes de scepter zwaaien.

Aan tafel is het genieten van de kookkunsten van de 32-jarige executive chef Dorian Wicart, doorgewinterde kok met een flinke staat van verdienste die sinds november 2013 met klasse de pollepel zwaait en met succes de bar-formule uitwerkte naar gelijkenis van het gastronomisch restaurant. “Het is onze bedoeling van in de bar dezelfde klassengerechten voor te schotelen als in het restaurant. Wie minder tijd heeft om te lunchen of dineren heeft ook recht op topgerechtjes en een mooi glas wijn. Het is de betrachting van onze keukenploeg opdat iedereen een mooi moment mag beleven aan tafel”, onderstreept executive chef Dorian Wicart. Meer info: www.dolcechantilly.fr

 

Meer info omtrent VERY CHANTILLY:  www.verychantilly.com


 

Georges Keters








>> Reageer (0)
29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Sprookjes in het zand in Oostende

 

Sand Magic Disney arrangement in

 ACCES HOTEL Oostende

 



 


 

Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand, geïnspireerd op bekende attracties van Disneyland® Paris, met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney in de hoofdrollen.

Op het Groot Strand van Oostende omkadert een metershoge zandarena een uitzonderlijke tentoonstelling van zandsculpturen. Niet minder dan 6.000 ton zand of 200 vrachtwagens speciaal aangevoerd sculpteerzand worden verwerkt tot een beeldengalerij van ruim 150 sculpturen van 2 tot 12 meter hoog op circa 8.000 m² strand.

Rondom het Kasteel van Doornroosje rijzen artistieke interpretaties op van de gekendste attracties van het park, Disneyfiguren en de gloednieuwe attractie Ratatouille : LAventure Totalement Toquée de Rémy !

Disneyland®Paris Sand Magic vindt plaats op het Groot Strand van Oostende, ter hoogte van het Zeeheldenplein. Het festival is elke dag geopend vanaf zaterdag 28 juni tot en met zondag 31 augustus 2014, van 10 tot 19 uur.



SAND MAGIC arrangement

·         2 nachten in een kamertype naar keuze (volgens beschikbaarheid)

·         elke ochtend ontbijtbuffet

·         bij aankomst pakketje zandkoekjes op de kamer

·         toegangtickets voor het SAND MAGIC ter waarde van 12 euro per persoon.

 

Prijs voor 1 persoon: 170 euro
Prijs voor 2 personen: 220 euro
Prijs voor 2 personen + 1 kind jonger dan 6 jaar: 220 euro
Prijs voor 2 personen + 1 kind tussen 6 en 16 jaar: 280 euro

Geldig tot en met 30 augustus 2014.

WEES ER SNEL BIJ WANT HET AANTAL KAMERS VOOR DIT ARRANGEMENT IS BEPERKT PER DAG

Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro per nacht

Reservatie tel 0032 59 804082 of per mail naar info@hotelacces

 

ACCES **** HOTEL OOSTENDE

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostende

059 80 40 82

info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 

 

 

 






>> Reageer (0)
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISME IN NEDERLAND

 

OP STAP BIJ ONZE NOORDERBUREN

 

Zo zie je Zeeland pas…

met de ZeelandPas.

 

In Kortgene hebben gedeputeerde Carla Schönknecht, wethouder Piet de Putter en campingeigenaar Arjen Brinkman de aftrap gegeven voor de ZeelandPas. Dit gebeurde tijdens een feestelijke lancering van de ZeelandPas bij Camping de Paardekreek in Kortgene. De ZeelandPas is de digitale toeristenpas voor gasten in Zeeland. Met deze pas kan de gast Zeeland ontdekken en besparen op attracties, musea en andere belevingen.

REGIOPASSEN

Elke deelnemende regio in Zeeland heeft zijn eigen ZeelandPas. Op Schouwen -Duiveland is dat de SchouwenDuivelandPas, op Noord-Beveland de NoordBevelandPas en in de gemeente Veere de VeerePas. Met de pas ontdekt men attracties, musea en andere belevenissen en men krijgt korting of gratis extra’s. De pas geeft voordeel op het gebied van cultuur, culinair en wellness, maar ook op sportieve activiteiten of tijdens het shoppen.

ONTDEKKEN & BESPAREN

Met de ZeelandPas kunnen gasten eenvoudig de regio ontdekken. Zo geeft de pas veel voordeel, via de website zeelandpas.nl en de regiobrochure kan de gast precies zien welke acties en ontdekkingen er op zijn pas beschikbaar zijn. De passen en daarbij behorende informatie zijn verkrijgbaar bij verschillende accommodaties. In de gemeenten Veere en Noord-Beveland is de pas tevens verkrijgbaar bij de VVV. De pashouder kan van acties gebruik maken op vertoon van zijn pas.

Ondernemers die deelnemen zijn herkenbaar aan de ZeelandPas-poster, een balie display en een raamsticker. Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op de website

www.zeelandpas.nl

ZO ZIE JE ZEELANDPAS

“De pas geeft verschillende voordelen en nodigt de gast uit om heel Zeeland te ontdekken. Deze unieke manier om de provincie te leren kennen is een aanwinst voor Zeeland en genereert extra bestedingen”, aldus gedeputeerde Carla Schönknecht. In de gemeente Veere en Noord-Beveland is de pas ook voor inwoners verkrijgbaar bij de VVV.

REALISATIE

De ZeelandPas is een project van Economische Impuls Zeeland, VVV Zeeland, NHTV en Kenniscentrum Kusttoerisme. Het project is onder andere mogelijk gemaakt door de

Provincie Zeeland, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland, Stichting Schouwen-Duiveland Pas, Federatie Ondernemersverenigingen Veere en de gemeenten Noord-Beveland, Veere en Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over de ZeelandPas is te vinden op www.zeelandpas.nl

 Op de foto: Carla Schönknecht (midden), Piet de Putter (rechts) en René Molenaar (links) met de verschillende regiopassen (foto: Anda van Riet).






>> Reageer (0)
04-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN DE PANNE

Duinen & Strandwandeling met

CHAMPAGNE in DE PANNE

 

 Op zaterdag 7 juni 2014 kun je genieten van champagne in de duinen en op het strand van De Panne. Vanaf 11.00 uur kan men deelnemen aan een unieke culinaire en muzikale champagnewandeling van ongeveer 9 km.

 Toerisme De Panne organiseert in samenwerking met

 Champagne Selosse-Pajon

&

Champagne Didier Ducos

 

een unieke champagnewandeling langs duin en strand. De wandeling loopt doorheen De Panne en onderweg kun je genieten van verschillende gerechten, telkens geserveerd met gepaste champagne.

Deelnemen kost 60 euro all-in. Kaarten zijn te koop bij Toerisme De Panne en via www.depanne.be/champagne tot en met 15 mei.

 Het programma:

 

·       Aperitief Champagne met hapjes in Duinpark Kykhill.

·       Wandeling doorheen de Dumontwijk en op het strand

·       Voorgerecht met vis met zicht op zee aan het Canadezenplein

·       Wandeling doorheen de Houtsaegerduinen

·       Hoofdgerecht met vlees aan de Oosthoek

·       Wandeling doorheen de Oosthoekduinen

·       Kaasbordje in Bezoekerscentrum De Nachtegaal

·       Nagerecht en after party in het Gemeentehuis van De Panne

 

Meer info en inschrijvingen:

 

Toerisme De Panne

Zeelaan 21

8660 De Panne

058 - 42 18 18

toerisme@depanne.be

www.depanne.be/citygame








>> Reageer (0)
03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Ronde Tafel 30 Oostende

schenkt

17.500 euro aan goede doel

 

Wim Soete, voorzitter Ronde Tafel 30 Oostende had het genoegen zopas liefst 17.500 euro te schenken aan diverse goede doelen.

DUINHELM

JORONIMO

ZEEPREVENTORIUM

ITHAKA

DE ZEEPAREL

JONGEREN MET KANKER

SCHOOL EN ZIEK ZIJN

 

Ontvingen elk op hun beurt een cheque.






>> Reageer (0)
02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEELAND PARADIJS VOOR GENIETERS

Culinair feest in Zeeland

 

OOSTERSCHELDEKREEFT

OP ZIJN BEST


Ruim 70 journalisten uit België, Duitsland en Nederland genoten van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2014 in Zeeland. De feestelijkheden werden ingezet met een tweedaagse persreis op Walcheren en Schouwe-Duiveland waarbij de culinaire troeven van de regio onder de noemer Tour de Culinair onder de loep werden genomen. Hoogtepunt was de opening door Luit Ezinga, voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

Willen met meer of minder kreeft? Was de openingszin naar de ruim 450 gasten toe. Het antwoord deed de luxetent op zijn grondvesten daveren: MEER. Voorzitter Luit Ezinga doelde hiermee op de staalslakken problematiek rondom de dijkversterking van Rijkswaterstaat. Met deze vorm van dijkversterking  krijgen de kreeften uit de Oosterschelde, Veerse Meer en de Grevelingen geen gelegenheid meer om in de winterperiode zich in de holen en gaten van de dijken te verschuilen, met als gevolg dat de kreeftenpopulatie negatief zal worden beïnvloed, aldus de kreeftenvissers.

EERSTE OOSTERSCHELDEKREEFT

Alfons Schuhbeck (bekend van de Duitse televisie) heeft als eregast de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2014 in ontvangst mogen nemen. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot de MS3, de eerste fuiken gelicht met daarin twee Oosterscheldekreeften. Hij kreeg hierbij assistentie van de Ambassadrice van Kosovo, mevrouw Vjosa Dobruna, Ambassadeur van Albanië, Gazmend Barbullushi, Ambassadeur der Nederlanden te Brussel, Henne Schuwer en de Consul-Generaal der Nederlanden te Antwerpen, Gert Heijkoop.

GOEDE DOEL

De eerste kreeft is door de kreeftenvismijn uit Colijnsplaat met een reddingsboot van KNRM opgehaald, om voor het goede doel “KiKa” te veilen. KiKa staat voor het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De veilingmeester was Michael Boogerd, één van de beste wielrenners die Nederland kent. De veiling bracht  20.000 euro op.

De tweede gevangen Oosterscheldekreeft werd door Alfons Schuhbeck aan chef-kok  Maurice Mulder van restaurant “De Oesterbeurs” uit Yerseke overhandigd om in de kombuis te bereiden.

Volgens de Zeeuwse kreeftenvissers zal de aanvoer dit jaar in het begin van het seizoen veel beter zijn in vergelijking met voorgaande jaren. De zachte winter en de relatief hoge temperaturen in het vroege voorjaar zijn daar debet aan. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli. Dat betekent niet dat Oosterscheldekreeft nadien niet meer in de restaurants te verkrijgen is. Afhankelijk van de aangelegde voorraden is deze ook na 15 juli nog te nuttigen. Alleen de vissers mogen na 15 juli geen kreeften meer aan wal brengen.

ZEEUWS KEURMERK

Zeeland heeft vandaag ook een keurmerk voor erkende streekproducten geïntroduceerd: Zeker Zeeuws Streekproduct. In totaal zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt, waaronder één voor de Oosterscheldekreeft. Met deze erkenning krijgen alle producten met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

KRING VAN DE OOSTERSCHELDEKREEFT

Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloot een aantal gerenommeerde restaurants uit Zeeland hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Oosterscheldekreeft. Deze restaurants bieden een speciaal 3-gangenmenu aan tegen de prijs van 59,50 euro: Strandrestaurant Our Seaside in Renesse, Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, Brasserie Maritime in Zierikzee, Restaurant De Etage in Bruinisse, Vis aan de Markt in Scherpenisse, Restaurant De Stadsschuur in Goes, Restaurant Oesterbeurs in Yerseke, Auberge De Kampveerse Toren in Veere, Auberge des Moules in Philippine en ‘T Vlasbloemken in Koewacht.

KREEFTWIJN

Elk jaar kiest een college van wijnkenners en sommeliers voor een specifieke wijn bij de kreeft. Dit jaar ging de keuze naar een wijn uit het Spaanse gebied Do Terra Alta, 100% Garnaxta, een levendige wijn met lichte tonen van geroosterde noten en zoete ananas. Kortom: een perfect huwelijk. De wijn met het kreeftenetiket ontworpen door Marjolein Innemée is exclusief verkrijgbaar bij restaurants die zijn aangesloten bij de Kring van de Oosterscheldekreeft. Importeur is wijnhandel “De Coninck Wines” uit Scherpenisse. Voor meer informatie zie www.deconinckwines.nl

Het geheel van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen is een realisatie van VVV Zeeland in samenwerking met Junction Communication uit Wilhelminadorp, met respectievelijk Sonja van der Voet en Balth Roessingh als drijvende krachten.

Meer info over de Oosterscheldekreeft – restaurants : www.oosterscheldekreeft


(Georges Keters)








>> Reageer (0)
06-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPBESTEMMINGEN IN EUROPÄ

  Op stap met

 Buro Scanbrit

 

Buro Scanbrit, voorheen Buro Scandinavia en Buro Britain, is de vakantiespecialist naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Groenland, Spitsbergen, Engeland, Schotland, Wales, Kanaaleilanden en Ierland.

 

Hierbij een greep uit de vele interessante aanbiedingen

 

 

Scandinavië
In Scandinavië biedt Buro Scanbrit een aantal nieuwe rondreizen, waaronder Dania met bezoek aan de drie hoofdsteden Kopenhagen, Oslo en Stockholm, vervoer onderling met boot en trein. Maar ook Camilla (hotelrr combinatie Zweden en Denemarken), Ulla (combinatiereis Zweden-Denemarken op basis van vakantiewoningen) en Halvar (kampeerhuttenrondreis combinatie Zweden-Noorwegen) zijn nieuwe rondreizen.

Zweden
Voor Zweden is dit jaar de vakantiewoningenrondreis Arvid (Säfsen, Orsa, Idre) nieuw. Daarnaast zijn er een aantal oude reizen vernieuwd met o.a. de overtocht Rostock – Trelleborg zoals de Ylva, Sofia, Tommie, Gustav en Ebba.

Verder geeft Buro Snabrit in Zweden een aantal nieuwe accommodaties opgenomen zoals Lofsdalen, Regenbogen Åhus, Regenbogen Monsterås, StayAt Appartementen in Lund en in Stockholm en de Herrgård Möcklesnäs bij Almhult.
Noorwegen

Nieuwe rondreizen:

·     Terje: fly&drive met begin- en eindpunt Ålesund. Weekverblijf in het noordwestelijk deel van het fjordengebied. Meest ruig en bijzonder met Geirangerfjord en Sunnmøre Alpen als hoogtepunt.

·     Zuidelijk Noorwegen incl. Hurtigruten met eigen vervoer.

·     Ole: mogelijkheid tot uitbreiding met zuidelijke route (bus en trein).

Finland

 Nieuwe rondreizen:

·        Wildlife in Finland: 8-daagse rondreis langs diverse accommodaties. Deze nieuwe rondreis door Finland is een schitterende natuurreis waarbij u ontdekt hoe afwisselend de Finse landschappen zijn. U reist van de Botnische Golf door de Finse taigabossen naar Karelië en komt langs diverse nationale parken die bekend staan als de laatste wildernisgebieden van Europa.

·        Parels van het Noorden: 8-daagse rondreis langs hotels. U maakt tijdens deze nieuwe rondreis per Tallink Silja ferry kennis met enkele van de Scandinavische hoofd- en cultuursteden én bezoekt de Baltische Staten.

Denemarken
Nieuwe rondreizen

·        Jens. Lijkt op de oude Rikke. Er is een weekverblijf in het midden van de reis. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, aangezien er grote parken zijn inbegrepen met veel faciliteiten.

·        Bente: verblijf op Seeland, Funen en Jutland. Dus een redelijk complete route door Denemarken.

·        Ulf: deze reis kan nu ook geboekt worden op basis van vakantiewoningen. Op alle parken zijn namelijk nu ook huisjes beschikbaar van ca. 25 m2 met faciliteiten. De huisjes zijn op alle parken ongeveer gelijk. Alle vakantiewoningen zijn ook los te boeken en zijn toegevoegd op de Kampeerhuttenpagina van de Denemarken brochure (ze staan niet in Scan ivm ruimtegebrek).

Nieuwe accommodaties:

·        Danland Skagen. Helemaal in het noorden van Jutland hebben we een nieuw park van Danland opgenomen. Het is vooral geschikt voor stellen (zonder kinderen). Het type wat wij hebben opgenomen is maar voor max. 2 personen. Ideaal te combineren wanneer men terug komt uit Noorwegen.Danland Gudhjem. Gelegen op het Deense eiland Bornholm. In de Scan gids staat deze accommodatie voorin in de gids als bouwsteen (inclusief vervoer). Bornholm ligt onder Zuid-Zweden, dus ideaal op doorreis naar/uit Zweden. In de Denemarken gids staat deze accommodatie los beschreven.

Ferry Færgen

·        Nieuw dit jaar is de samenwerking met ferrymaatschappij Færgen. Vanuit Sassnitz (Duitsland), Køge (Denemarken) en Ystad (Zweden) vaart er dagelijks een boot naar Rønne (op Bornholm).

IJsland

Nu voor het eerst een jaarbrochure. Dus alle seizoenen komen aan bod en er kan al geboekt worden voor winter 2014/ 2015.

•  7 nieuwe excursies erbij. Dus van 14 excursies naar 21.

•  Nu ook korte vakanties in de nieuwe brochure.

•   Nieuwe rondreis Birna: 9-daagse rondreis langs hotels en boerderijen. Deze rondreis richt zich helemaal op het afgelegen westen van IJsland, waar u Snæfellsnes Peninsula en de Westfjorden bezoekt.

Engeland

·        uitbreiding wigwams/kamperen in Engeland nu ook in Zuidwest-Engeland

·        uitbreiding Hoseasons product, vnl. in Zuidwest-Engeland en ook East Anglia

·        nieuwe combireis Zuid-Engeland en Kanaaleilanden

·        nieuwe  bouwstenen: wandelen langs het South West Coast Path, fietsen door Yorkshire en twee pakketjes gericht op cultureel/historisch Engeland (één in Cornwall en één in Kent)

Schotland

•  3 nieuwe excursies.

•  5 nieuwe bouwstenen.

•  Homecoming pagina = nieuw. Informatie over homecoming in 2014.

·     8 nieuwe hotels opgenomen in het programma

•  4 nieuwe vakantiewoningen opgenomen in het programma.

•  2 pagina’s met bijzondere accommodaties. O.a. een wigwam, lodge en kasteel.

Nieuwe rondreizen:

•   Brodie: 10-daagse rondreis langs diverse accommodaties. Dit is een unieke rondreis, waarin u afwisselend overnacht in een gemoedelijke B&B of Inn, dan weer in een sfeervol hotel, en zelfs in een echt Schots kasteel.

•   Islay: 11-daagse rondreis langs hotels of B&B´s. Ontdek de rijke cultuur van de Schotse eilanden met hun ongerepte natuur, overvriendelijke bevolking en een wereld vol magie en mystiek!

•   Boyd: 13/14-daagse rondreis langs stacaravans. Deze verrassende, nieuwe gezinsreis begint in het hart van het beroemde Lake District in Noord-Engeland en vervolgens rijdt u naar het nog onontdekte, prachtige zuidwesten van Schotland.

•   Keane: 17-daagse rondreis langs vakantiewoningen. Deze nieuwe rondreis brengt u naar de Keltische uithoeken van Groot-Brittannië. U verblijft op vier verschillende vakantieparken, gelegen in het bergachtige Noord-Wales, aan de ruige Ierse westkust en in de beboste heuvels bij de kust van het Schotse Ayrshire.

•   Iain: 17-daagse rondreis langs stacaravans. Deze gezinsreis brengt u van de westkust van Schotland naar de prachtige Schotse Hooglanden. U verblijft in een comfortabele stacaravan op vier verschillende vakantieparken met faciliteiten en vertier voor jong en oud.

Ierland

Voor Ierland zijn er dit jaar een aantal nieuwe rondreizen zoals de vakantiewoningenrondreis Maitilda

(Glendalough, Killarney, Clifden) en een combinatie Schotland, Noord Ierland en Wales, de rondreis

Keane langs vakantiewoningen.

Daarnaast zijn er 8 nieuwe korte vakanties naar Ierland die gaan naar de Wild Atlantic Way, die van Kinsale tot aan Malin head loopt. Langs deze route zijn vele bezienswaardigheden en is de kustroute in zijn geheel bewegwijzerd. Deze korte vakanties zijn ook samen te combineren tot een langere vakantie. Ze zijn samengesteld op basis van B&B’s en hotels.

Kanaaleilanden
Op de Kanaaleilanden zijn een aantal nieuwe activiteiten te boeken, waaronder kanoën op Guernsey. Men kan nu ook met de boot naar Alderney en bij de zeilvakanties biedt Buro Scanbrit nu ook een reis aan waarbij zeilers met hun eigen jacht mee kunnen varen (armadazeilen/flotillezeilen).

 

Voor meer informatie over Buro Scanbrit  op www.buroscanbrit.be  of www.facebook.com/buroscanbrit

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO








>> Reageer (0)
03-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROEVEN VAN ITALIE IN WESTENDE-BAD

 

VA BENE COSI

 

van-du 14-03-2014 tot-au 23-03-2014

Italiaanse happening

2 overnachtingen * Aankomst vrijdag of zondag vanaf 15 uur

 

* vrijdag avond of zondag avond:

Salade Capreze

 

Risotto met courgette en gamba’s

 

Cappuccino

 * 2 maal Royaal ontbijtbuffet

* Zaterdagavond of maandagavond: 

Vissoep met pesto

Soupe de poissons et pesto

 

Osso bucco

 

Tiramisu met aardbeien

€ 150,00 per persoon

Menu vrijdag en zondag 30,00 euro per persoon

Menu zaterdag en maandag 35,00 euro persoon

 

 

Hotel-Restaurant

SINT – LAUREINS

Guido Bogaert & Sabrina Goethals

Strandlaan 12

8434 WESTENDE-BAD

058 23 39 58

info@st-laureins.be

www.st-laureins.be












>> Reageer (0)
02-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHISKY PROEVEN OP DE GOLVEN MET P&O FERRIES

Genieten met Fillip Verleye & Eric Vermeire

“Whisky proeven op de golven”

Wie de overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Briste Hull maakt kan in de komende weken en in het voor- en najaar genieten van een whisky proeverij op tafel gezet door Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009) en Eric Vermeire (Belgian Whisky Ambassador 2013) uit Houthulst en Marc Vandenberge, twee doorgewinterde whiskykenners van het zuiverste ras. “Deze mini-cruises van P&O Ferries zijn een uniek kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een van de edelste dranken op deze aardbol”, zegt het West-Vlaamse duo met de breedst mogelijk glimlach.

Filip Verleye en Eric Vermeire zijn vier handen op één buik en zijn gebeten door het Schotse vocht. “Tijdens een van onze whiskyproeverijen kwamen we op het idee om de proeven eens voor te stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de plas oversteken met aan boord heel wat volk dat via Hull doortrekt naar Wales en of Schotland. De overtocht laat ons toe om makkelijk een uurtje uit te trekken, zowel heen als terug, de geïnteresseerden kennis te laten maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op exclusieve single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek”, vertelt het levenslustige duo.

WHISKY IN KLARE TAAL

De twee West-Vlamingen hebben in tussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en kijken met veel genoegen terug op hun belevenissen. “Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten komen die vragen wil stellen over alles wat men over whisky. We maken het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is whisky, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren”, stelt Marc Vandenberghe die in 2007 en 2009 de prestigieuze titel Whisky Ambassador for Belgium in de wacht sleepte.

LEERRIJKE ERVARING

De sfeer aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Eric Vermeire is op mensenmaat geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare taal. Steeds gek op alles wat lekker is weet Jeffrey Lowyck uit Oostende meteen te bevestigen: “Dit is top. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met een reeks goede whisky’s met daarbij Glenlivet, Tormore, Aberlour en Bowmore Surf. Tijdens de terugtocht was het genieten van een Glenfiddich Rich Oak 14 jaar, een Dalwhinnie 15 jaar, een Glenrothes Robur Reserve om te eindigen met een sublieme Laphroaig 10 jaar met als toetje wat summiere geschiedenis en welke toepassingen de whisky kan krijgen bij het bereiden van gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en zorgt voor spectaculaire gerechten.”

P&O MINICRUISE

In het voorjaar is een nieuwe reeks Zeebrugge – Hull – Zeebrugge gepland met vertrek op 21 maart, 11 april en 9 mei. In het najaar is het genieten met vertrek op 26 september, 17 oktober, 14 november en 5 december 2014. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in prijs aan van 195 euro per persoon, omvattend: de nachtelijke overtocht heen en terug in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet); een heerlijk 5-gangen buffetdiner, zowel op de heen- als de terugreis; een verkwikkend Engels ontbijt, zowel op de heen- als de terugreis; een whiskyproeverij op de heenreis én op de terugreis; indien gewenst een transfer heen en terug van de P&O-terminal in Hull naar York of naar Hull. De wagen kan men op de gratis beschermde parkeerhaven in Zeebrugge kwijt. Meer info: www.POferries.be en 070 70 77 71.

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPOHOTELS AAN ZEE

RELAX AAN ZEE IN OOSTENDE

 

ACCES HOTEL ****

 

 

MIDWEEK SPECIAL

Wilt u even weg uit de drukte en genieten van een stevige wandeling op het strand van Oostende? Kies dan voor een midweek citytrip om uw batterijen op te laden. U geniet 4 nachten lang van een zalige saunabeurt en een gezond uitgebreid ontbijtbuffet

MIDWEEK SPECIAL

·         4 nachten in een kamertype naar keuze

·         elke ochtend uitgebreid ontbijtbuffet

·         gebruik van sauna en solarium tijdens uw verblijf

 

Prijs voor 1 persoon 260 euro
Prijs voor 2 personen 280 euro
Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro per nacht

Geldig voor aankomsten op zondag of maandag tijdens het laag seizoen (niet juli-aug)


Aantal kamers voor deze actie is beperkt dus wees er snel bij.

 

                            198 EURO ACTIE    

Ook dit jaar stellen we u graag opnieuw onze populaire198 EURO ACTIE voor.

·         2 nachten met ontbijtbuffet

·         op de 1ste ochtend een glaasje CAVA bij het ontbijt

·         op de 1ste avond een 4 gangen diner in een nabijgelegen restaurant

·         tijdens uw verblijf gratis gebruik van solarium en sauna

·         flesje BRU water op de kamer bij aankomst

 

Prijs voor 2 personen: 198 euro
Bij aankomst op vrijdag of zaterdag: prijs voor 2 personen: 218 euro
Bij aankomst tussen 11/7 en 18/8/2014: prijs voor 2 personen: 238 euro
Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro p/n

Geldig van 1/4 t.e.m. 13/11/2014 
Aantal kamers per dag is beperkt voor deze actie - reservatie enkel mogelijk indien voldoende beschikbaarheid.

 

Reservatie: info@hotelacces.be


ACCES HOTEL ****

Van Iseghemlaan 21-25

8400 OOSTENDE

Tel.:   059 80 40 82

www.hotelacces.be






>> Reageer (0)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE STAD AAN ZEE

 

Zaterdag 1 maart 2014

Charles Events presenteert Kursaal Oostende

 

Bal Rat Mort

&

Glennis Grace

 

 

Festa do Brasil   ! ! !

 

Men moet al decennia ergens op Mars of Jupiter verbleven zijn om de Rat Mort niet te kennen. Sinds 1898 is Bal Rat Mort een vaste waarde in Oostende, met belangstellenden tot ver buiten de landsgrenzen met interesse van vooral de Britten, Duitsers en de Fransen die elk jaar in dichte drommen naar Oostende afzakten om er HET FEEST VAN HET JAAR  mee te maken.

Elke jaar vindt het feest plaats onder een andere thema. Dit jaar koos men voor BRASIL, voor de hand liggend met het wereldkampioenschap voetbal aldaar. Meer nog, CHARLES EVENTS zet zijn  schouders onder deze organisatie, in samenwerking met Cercle Coaecilia, Toerisme Oostende, Kursaal Oostende en de stad Oostende.

OOSTENDE IN VUUR EN VLAM

Organisator Alain Tournoy – Charles Events spaarde tijd noch moeite om het evenement uit te bouwen: “Met een thema als BRASIL is dit een uitgelezen kans om Oostende in vuur en vlam te zetten. Het wordt een wisselende line-up van nationale en internationale artiesten, de een al beter dan de andere. We brengen onder andere Mucho Gusto, een 30-koppige bonte mix van Belgische en Cubaanse muzikanten die u mambo, merengue, samba en salsa van de bovenste plank voorschotelen. Zeker niet te missen!”

BRAZILIAANS BUFFET

Om dat alles te kunnen te verwerken van 22 uur, wacht in de Delvaux zaal een VIP ROOM waar een Braziliaans Buffet (aan 30 euro) de innerlijke mens versterkt. Randanimatie zorgt voor de onmiskenbare zwoele Braziliaanse sfeer.

PROGRAMMA

 

INKOMHAL

Van 22 tot 24 uur: DJ Lewis Robinson

DELVAUX ZAAL (VIP Room)

Van 20 tot 22 uur: Braziliaans buffet

Van 23 tot 24 uur: The Sphinx Orchestra

MAIN ROOM (Erehal)

Van 22 tot 23 uur: Carnavalsparade

Van 23 tot 24 uur: DJ Crazy Sir G

Middernacht tot 1.30 u. : Mucho Gusto

Om 1.30 uur: Bekendmaking winnaar MASKERWEDSTRIJD

Van 1.20 tot 2 uur: DJ Crazy Sir G

Van 2 tot 3.30 uur: Buscemi ft Squadra Bossa

Van 3.30 tot 4 uur: DJ Crazy Sir G

 

TICKETS BAL RAT MORT

Er zijn diverse fomules met heel wat mogelijkheden die ervoor zorgen dat BAL RAT MORT een onvergetelijke avond wordt.

Alle info en tickets: info@charlesevents.be en 059 80 27 77

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs