Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
02-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHISKY PROEVEN OP DE GOLVEN MET P&O FERRIES

Genieten met Fillip Verleye & Eric Vermeire

“Whisky proeven op de golven”

Wie de overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Briste Hull maakt kan in de komende weken en in het voor- en najaar genieten van een whisky proeverij op tafel gezet door Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009) en Eric Vermeire (Belgian Whisky Ambassador 2013) uit Houthulst en Marc Vandenberge, twee doorgewinterde whiskykenners van het zuiverste ras. “Deze mini-cruises van P&O Ferries zijn een uniek kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een van de edelste dranken op deze aardbol”, zegt het West-Vlaamse duo met de breedst mogelijk glimlach.

Filip Verleye en Eric Vermeire zijn vier handen op één buik en zijn gebeten door het Schotse vocht. “Tijdens een van onze whiskyproeverijen kwamen we op het idee om de proeven eens voor te stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de plas oversteken met aan boord heel wat volk dat via Hull doortrekt naar Wales en of Schotland. De overtocht laat ons toe om makkelijk een uurtje uit te trekken, zowel heen als terug, de geïnteresseerden kennis te laten maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op exclusieve single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek”, vertelt het levenslustige duo.

WHISKY IN KLARE TAAL

De twee West-Vlamingen hebben in tussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en kijken met veel genoegen terug op hun belevenissen. “Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten komen die vragen wil stellen over alles wat men over whisky. We maken het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is whisky, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren”, stelt Marc Vandenberghe die in 2007 en 2009 de prestigieuze titel Whisky Ambassador for Belgium in de wacht sleepte.

LEERRIJKE ERVARING

De sfeer aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Eric Vermeire is op mensenmaat geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare taal. Steeds gek op alles wat lekker is weet Jeffrey Lowyck uit Oostende meteen te bevestigen: “Dit is top. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met een reeks goede whisky’s met daarbij Glenlivet, Tormore, Aberlour en Bowmore Surf. Tijdens de terugtocht was het genieten van een Glenfiddich Rich Oak 14 jaar, een Dalwhinnie 15 jaar, een Glenrothes Robur Reserve om te eindigen met een sublieme Laphroaig 10 jaar met als toetje wat summiere geschiedenis en welke toepassingen de whisky kan krijgen bij het bereiden van gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en zorgt voor spectaculaire gerechten.”

P&O MINICRUISE

In het voorjaar is een nieuwe reeks Zeebrugge – Hull – Zeebrugge gepland met vertrek op 21 maart, 11 april en 9 mei. In het najaar is het genieten met vertrek op 26 september, 17 oktober, 14 november en 5 december 2014. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in prijs aan van 195 euro per persoon, omvattend: de nachtelijke overtocht heen en terug in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet); een heerlijk 5-gangen buffetdiner, zowel op de heen- als de terugreis; een verkwikkend Engels ontbijt, zowel op de heen- als de terugreis; een whiskyproeverij op de heenreis én op de terugreis; indien gewenst een transfer heen en terug van de P&O-terminal in Hull naar York of naar Hull. De wagen kan men op de gratis beschermde parkeerhaven in Zeebrugge kwijt. Meer info: www.POferries.be en 070 70 77 71.

(Georges Keters)









Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs