Zoeken in blog

Foto
GASTRONOMIE & TOERISME
Rendez-vous avec le Nord

Gastronomie & Toerisme verschijnt vijf maal
per jaar en is een realisatie van de vzw Horizon,
Astridlaan 90 b1, 8620 Nieuwpoort en vzw
Reizen & Smullen, Bassevillestraat 101, 8434
Westende, met als doel de horeca, het toerisme,
vrije tijd, lifestyle en interieur in al hun vormen
te promoten. De redactie bestaat uitsluitend uit
vrijwilligers. Al deze reportages zijn wekelijks te
beluisteren op de FM 106,1 Radio Beach, elke
vrijdagvoormiddag even na 10 u.

VERSPREIDING
Het magazine wordt gratis selectief verspreid
naar een bestand van levensgenieters,
gastronomen, reislustigen, managers,
zonnekloppers en natuurliefhebbers +
gratis verdeling via VVV-kantoren aan
de kust, Brugge, Gent, Veurne, Diksmuide,
Noord-Frankrijk en Zeeuws-Vlaanderen
en in een reeks geselecteerde winkels.
Wie een persoonlijk abonnement op adres
wenst kan dit mits overschrijving van
20 euro per jaar, over te maken op
het PCR-nummer 000-0483943-10
met vermelding "Abonnement 2009".

Hoofdredacteur
Georges Keters

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER
REDACTIEADRES & SECRETARIAAT
vzw Reizen & Smullen (Travel & Gastronomy)
Bassevillestraat 101
8434 Middelkerke-Westende
Tel. 058 23 68 79
Fax: 058 23 10 90
Mobile: 0495 22 68 79
E-mail : Georges.Keters@skynet.be
PCR : 000-0483943-10

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd
of openbaar gemaakt (op gelijk welke
manier) zonder schriftelijke toestemming van
de uitgever. Publicitaire teksten blijven buiten
verantwoordelijkheid van de uitgever.

Foto
Foto
Magazine Gastronomie & Toerisme
Gastro, Toerisme, Lifestyle, Interieur, Auto
29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Sprookjes in het zand in Oostende

 

Sand Magic Disney arrangement in

 ACCES HOTEL Oostende

 



 


 

Artiesten uit de hele wereld creëren een sprookjeswereld in zand, geïnspireerd op bekende attracties van Disneyland® Paris, met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney in de hoofdrollen.

Op het Groot Strand van Oostende omkadert een metershoge zandarena een uitzonderlijke tentoonstelling van zandsculpturen. Niet minder dan 6.000 ton zand of 200 vrachtwagens speciaal aangevoerd sculpteerzand worden verwerkt tot een beeldengalerij van ruim 150 sculpturen van 2 tot 12 meter hoog op circa 8.000 m² strand.

Rondom het Kasteel van Doornroosje rijzen artistieke interpretaties op van de gekendste attracties van het park, Disneyfiguren en de gloednieuwe attractie Ratatouille : LAventure Totalement Toquée de Rémy !

Disneyland®Paris Sand Magic vindt plaats op het Groot Strand van Oostende, ter hoogte van het Zeeheldenplein. Het festival is elke dag geopend vanaf zaterdag 28 juni tot en met zondag 31 augustus 2014, van 10 tot 19 uur.



SAND MAGIC arrangement

·         2 nachten in een kamertype naar keuze (volgens beschikbaarheid)

·         elke ochtend ontbijtbuffet

·         bij aankomst pakketje zandkoekjes op de kamer

·         toegangtickets voor het SAND MAGIC ter waarde van 12 euro per persoon.

 

Prijs voor 1 persoon: 170 euro
Prijs voor 2 personen: 220 euro
Prijs voor 2 personen + 1 kind jonger dan 6 jaar: 220 euro
Prijs voor 2 personen + 1 kind tussen 6 en 16 jaar: 280 euro

Geldig tot en met 30 augustus 2014.

WEES ER SNEL BIJ WANT HET AANTAL KAMERS VOOR DIT ARRANGEMENT IS BEPERKT PER DAG

Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro per nacht

Reservatie tel 0032 59 804082 of per mail naar info@hotelacces

 

ACCES **** HOTEL OOSTENDE

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostende

059 80 40 82

info@hotelacces.be

www.hotelacces.be

 

 

 

 






>> Reageer (0)
17-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOERISME IN NEDERLAND

 

OP STAP BIJ ONZE NOORDERBUREN

 

Zo zie je Zeeland pas…

met de ZeelandPas.

 

In Kortgene hebben gedeputeerde Carla Schönknecht, wethouder Piet de Putter en campingeigenaar Arjen Brinkman de aftrap gegeven voor de ZeelandPas. Dit gebeurde tijdens een feestelijke lancering van de ZeelandPas bij Camping de Paardekreek in Kortgene. De ZeelandPas is de digitale toeristenpas voor gasten in Zeeland. Met deze pas kan de gast Zeeland ontdekken en besparen op attracties, musea en andere belevingen.

REGIOPASSEN

Elke deelnemende regio in Zeeland heeft zijn eigen ZeelandPas. Op Schouwen -Duiveland is dat de SchouwenDuivelandPas, op Noord-Beveland de NoordBevelandPas en in de gemeente Veere de VeerePas. Met de pas ontdekt men attracties, musea en andere belevenissen en men krijgt korting of gratis extra’s. De pas geeft voordeel op het gebied van cultuur, culinair en wellness, maar ook op sportieve activiteiten of tijdens het shoppen.

ONTDEKKEN & BESPAREN

Met de ZeelandPas kunnen gasten eenvoudig de regio ontdekken. Zo geeft de pas veel voordeel, via de website zeelandpas.nl en de regiobrochure kan de gast precies zien welke acties en ontdekkingen er op zijn pas beschikbaar zijn. De passen en daarbij behorende informatie zijn verkrijgbaar bij verschillende accommodaties. In de gemeenten Veere en Noord-Beveland is de pas tevens verkrijgbaar bij de VVV. De pashouder kan van acties gebruik maken op vertoon van zijn pas.

Ondernemers die deelnemen zijn herkenbaar aan de ZeelandPas-poster, een balie display en een raamsticker. Een actueel overzicht van de activiteiten is te vinden op de website

www.zeelandpas.nl

ZO ZIE JE ZEELANDPAS

“De pas geeft verschillende voordelen en nodigt de gast uit om heel Zeeland te ontdekken. Deze unieke manier om de provincie te leren kennen is een aanwinst voor Zeeland en genereert extra bestedingen”, aldus gedeputeerde Carla Schönknecht. In de gemeente Veere en Noord-Beveland is de pas ook voor inwoners verkrijgbaar bij de VVV.

REALISATIE

De ZeelandPas is een project van Economische Impuls Zeeland, VVV Zeeland, NHTV en Kenniscentrum Kusttoerisme. Het project is onder andere mogelijk gemaakt door de

Provincie Zeeland, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland, Stichting Schouwen-Duiveland Pas, Federatie Ondernemersverenigingen Veere en de gemeenten Noord-Beveland, Veere en Schouwen-Duiveland.

Meer informatie over de ZeelandPas is te vinden op www.zeelandpas.nl

 Op de foto: Carla Schönknecht (midden), Piet de Putter (rechts) en René Molenaar (links) met de verschillende regiopassen (foto: Anda van Riet).






>> Reageer (0)
04-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHAMPAGNE IN DE PANNE

Duinen & Strandwandeling met

CHAMPAGNE in DE PANNE

 

 Op zaterdag 7 juni 2014 kun je genieten van champagne in de duinen en op het strand van De Panne. Vanaf 11.00 uur kan men deelnemen aan een unieke culinaire en muzikale champagnewandeling van ongeveer 9 km.

 Toerisme De Panne organiseert in samenwerking met

 Champagne Selosse-Pajon

&

Champagne Didier Ducos

 

een unieke champagnewandeling langs duin en strand. De wandeling loopt doorheen De Panne en onderweg kun je genieten van verschillende gerechten, telkens geserveerd met gepaste champagne.

Deelnemen kost 60 euro all-in. Kaarten zijn te koop bij Toerisme De Panne en via www.depanne.be/champagne tot en met 15 mei.

 Het programma:

 

·       Aperitief Champagne met hapjes in Duinpark Kykhill.

·       Wandeling doorheen de Dumontwijk en op het strand

·       Voorgerecht met vis met zicht op zee aan het Canadezenplein

·       Wandeling doorheen de Houtsaegerduinen

·       Hoofdgerecht met vlees aan de Oosthoek

·       Wandeling doorheen de Oosthoekduinen

·       Kaasbordje in Bezoekerscentrum De Nachtegaal

·       Nagerecht en after party in het Gemeentehuis van De Panne

 

Meer info en inschrijvingen:

 

Toerisme De Panne

Zeelaan 21

8660 De Panne

058 - 42 18 18

toerisme@depanne.be

www.depanne.be/citygame








>> Reageer (0)
03-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

Ronde Tafel 30 Oostende

schenkt

17.500 euro aan goede doel

 

Wim Soete, voorzitter Ronde Tafel 30 Oostende had het genoegen zopas liefst 17.500 euro te schenken aan diverse goede doelen.

DUINHELM

JORONIMO

ZEEPREVENTORIUM

ITHAKA

DE ZEEPAREL

JONGEREN MET KANKER

SCHOOL EN ZIEK ZIJN

 

Ontvingen elk op hun beurt een cheque.






>> Reageer (0)
02-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEELAND PARADIJS VOOR GENIETERS

Culinair feest in Zeeland

 

OOSTERSCHELDEKREEFT

OP ZIJN BEST


Ruim 70 journalisten uit België, Duitsland en Nederland genoten van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen 2014 in Zeeland. De feestelijkheden werden ingezet met een tweedaagse persreis op Walcheren en Schouwe-Duiveland waarbij de culinaire troeven van de regio onder de noemer Tour de Culinair onder de loep werden genomen. Hoogtepunt was de opening door Luit Ezinga, voorzitter Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

 

Willen met meer of minder kreeft? Was de openingszin naar de ruim 450 gasten toe. Het antwoord deed de luxetent op zijn grondvesten daveren: MEER. Voorzitter Luit Ezinga doelde hiermee op de staalslakken problematiek rondom de dijkversterking van Rijkswaterstaat. Met deze vorm van dijkversterking  krijgen de kreeften uit de Oosterschelde, Veerse Meer en de Grevelingen geen gelegenheid meer om in de winterperiode zich in de holen en gaten van de dijken te verschuilen, met als gevolg dat de kreeftenpopulatie negatief zal worden beïnvloed, aldus de kreeftenvissers.

EERSTE OOSTERSCHELDEKREEFT

Alfons Schuhbeck (bekend van de Duitse televisie) heeft als eregast de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen 2014 in ontvangst mogen nemen. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft met zijn boot de MS3, de eerste fuiken gelicht met daarin twee Oosterscheldekreeften. Hij kreeg hierbij assistentie van de Ambassadrice van Kosovo, mevrouw Vjosa Dobruna, Ambassadeur van Albanië, Gazmend Barbullushi, Ambassadeur der Nederlanden te Brussel, Henne Schuwer en de Consul-Generaal der Nederlanden te Antwerpen, Gert Heijkoop.

GOEDE DOEL

De eerste kreeft is door de kreeftenvismijn uit Colijnsplaat met een reddingsboot van KNRM opgehaald, om voor het goede doel “KiKa” te veilen. KiKa staat voor het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De veilingmeester was Michael Boogerd, één van de beste wielrenners die Nederland kent. De veiling bracht  20.000 euro op.

De tweede gevangen Oosterscheldekreeft werd door Alfons Schuhbeck aan chef-kok  Maurice Mulder van restaurant “De Oesterbeurs” uit Yerseke overhandigd om in de kombuis te bereiden.

Volgens de Zeeuwse kreeftenvissers zal de aanvoer dit jaar in het begin van het seizoen veel beter zijn in vergelijking met voorgaande jaren. De zachte winter en de relatief hoge temperaturen in het vroege voorjaar zijn daar debet aan. Het kreeftenseizoen loopt elk jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli. Dat betekent niet dat Oosterscheldekreeft nadien niet meer in de restaurants te verkrijgen is. Afhankelijk van de aangelegde voorraden is deze ook na 15 juli nog te nuttigen. Alleen de vissers mogen na 15 juli geen kreeften meer aan wal brengen.

ZEEUWS KEURMERK

Zeeland heeft vandaag ook een keurmerk voor erkende streekproducten geïntroduceerd: Zeker Zeeuws Streekproduct. In totaal zijn de eerste twaalf certificaten voor culinaire producten van land en uit zee uitgereikt, waaronder één voor de Oosterscheldekreeft. Met deze erkenning krijgen alle producten met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

KRING VAN DE OOSTERSCHELDEKREEFT

Een exclusief product als de Oosterscheldekreeft moet je koesteren. Daarom besloot een aantal gerenommeerde restaurants uit Zeeland hun expertise en ervaring te bundelen in de Kring van de Oosterscheldekreeft. Deze restaurants bieden een speciaal 3-gangenmenu aan tegen de prijs van 59,50 euro: Strandrestaurant Our Seaside in Renesse, Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs, Brasserie Maritime in Zierikzee, Restaurant De Etage in Bruinisse, Vis aan de Markt in Scherpenisse, Restaurant De Stadsschuur in Goes, Restaurant Oesterbeurs in Yerseke, Auberge De Kampveerse Toren in Veere, Auberge des Moules in Philippine en ‘T Vlasbloemken in Koewacht.

KREEFTWIJN

Elk jaar kiest een college van wijnkenners en sommeliers voor een specifieke wijn bij de kreeft. Dit jaar ging de keuze naar een wijn uit het Spaanse gebied Do Terra Alta, 100% Garnaxta, een levendige wijn met lichte tonen van geroosterde noten en zoete ananas. Kortom: een perfect huwelijk. De wijn met het kreeftenetiket ontworpen door Marjolein Innemée is exclusief verkrijgbaar bij restaurants die zijn aangesloten bij de Kring van de Oosterscheldekreeft. Importeur is wijnhandel “De Coninck Wines” uit Scherpenisse. Voor meer informatie zie www.deconinckwines.nl

Het geheel van de officiële opening van het Oosterscheldekreeftenseizoen is een realisatie van VVV Zeeland in samenwerking met Junction Communication uit Wilhelminadorp, met respectievelijk Sonja van der Voet en Balth Roessingh als drijvende krachten.

Meer info over de Oosterscheldekreeft – restaurants : www.oosterscheldekreeft


(Georges Keters)








>> Reageer (0)
06-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPBESTEMMINGEN IN EUROPÄ

  Op stap met

 Buro Scanbrit

 

Buro Scanbrit, voorheen Buro Scandinavia en Buro Britain, is de vakantiespecialist naar Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, IJsland, Groenland, Spitsbergen, Engeland, Schotland, Wales, Kanaaleilanden en Ierland.

 

Hierbij een greep uit de vele interessante aanbiedingen

 

 

Scandinavië
In Scandinavië biedt Buro Scanbrit een aantal nieuwe rondreizen, waaronder Dania met bezoek aan de drie hoofdsteden Kopenhagen, Oslo en Stockholm, vervoer onderling met boot en trein. Maar ook Camilla (hotelrr combinatie Zweden en Denemarken), Ulla (combinatiereis Zweden-Denemarken op basis van vakantiewoningen) en Halvar (kampeerhuttenrondreis combinatie Zweden-Noorwegen) zijn nieuwe rondreizen.

Zweden
Voor Zweden is dit jaar de vakantiewoningenrondreis Arvid (Säfsen, Orsa, Idre) nieuw. Daarnaast zijn er een aantal oude reizen vernieuwd met o.a. de overtocht Rostock – Trelleborg zoals de Ylva, Sofia, Tommie, Gustav en Ebba.

Verder geeft Buro Snabrit in Zweden een aantal nieuwe accommodaties opgenomen zoals Lofsdalen, Regenbogen Åhus, Regenbogen Monsterås, StayAt Appartementen in Lund en in Stockholm en de Herrgård Möcklesnäs bij Almhult.
Noorwegen

Nieuwe rondreizen:

·     Terje: fly&drive met begin- en eindpunt Ålesund. Weekverblijf in het noordwestelijk deel van het fjordengebied. Meest ruig en bijzonder met Geirangerfjord en Sunnmøre Alpen als hoogtepunt.

·     Zuidelijk Noorwegen incl. Hurtigruten met eigen vervoer.

·     Ole: mogelijkheid tot uitbreiding met zuidelijke route (bus en trein).

Finland

 Nieuwe rondreizen:

·        Wildlife in Finland: 8-daagse rondreis langs diverse accommodaties. Deze nieuwe rondreis door Finland is een schitterende natuurreis waarbij u ontdekt hoe afwisselend de Finse landschappen zijn. U reist van de Botnische Golf door de Finse taigabossen naar Karelië en komt langs diverse nationale parken die bekend staan als de laatste wildernisgebieden van Europa.

·        Parels van het Noorden: 8-daagse rondreis langs hotels. U maakt tijdens deze nieuwe rondreis per Tallink Silja ferry kennis met enkele van de Scandinavische hoofd- en cultuursteden én bezoekt de Baltische Staten.

Denemarken
Nieuwe rondreizen

·        Jens. Lijkt op de oude Rikke. Er is een weekverblijf in het midden van de reis. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, aangezien er grote parken zijn inbegrepen met veel faciliteiten.

·        Bente: verblijf op Seeland, Funen en Jutland. Dus een redelijk complete route door Denemarken.

·        Ulf: deze reis kan nu ook geboekt worden op basis van vakantiewoningen. Op alle parken zijn namelijk nu ook huisjes beschikbaar van ca. 25 m2 met faciliteiten. De huisjes zijn op alle parken ongeveer gelijk. Alle vakantiewoningen zijn ook los te boeken en zijn toegevoegd op de Kampeerhuttenpagina van de Denemarken brochure (ze staan niet in Scan ivm ruimtegebrek).

Nieuwe accommodaties:

·        Danland Skagen. Helemaal in het noorden van Jutland hebben we een nieuw park van Danland opgenomen. Het is vooral geschikt voor stellen (zonder kinderen). Het type wat wij hebben opgenomen is maar voor max. 2 personen. Ideaal te combineren wanneer men terug komt uit Noorwegen.Danland Gudhjem. Gelegen op het Deense eiland Bornholm. In de Scan gids staat deze accommodatie voorin in de gids als bouwsteen (inclusief vervoer). Bornholm ligt onder Zuid-Zweden, dus ideaal op doorreis naar/uit Zweden. In de Denemarken gids staat deze accommodatie los beschreven.

Ferry Færgen

·        Nieuw dit jaar is de samenwerking met ferrymaatschappij Færgen. Vanuit Sassnitz (Duitsland), Køge (Denemarken) en Ystad (Zweden) vaart er dagelijks een boot naar Rønne (op Bornholm).

IJsland

Nu voor het eerst een jaarbrochure. Dus alle seizoenen komen aan bod en er kan al geboekt worden voor winter 2014/ 2015.

•  7 nieuwe excursies erbij. Dus van 14 excursies naar 21.

•  Nu ook korte vakanties in de nieuwe brochure.

•   Nieuwe rondreis Birna: 9-daagse rondreis langs hotels en boerderijen. Deze rondreis richt zich helemaal op het afgelegen westen van IJsland, waar u Snæfellsnes Peninsula en de Westfjorden bezoekt.

Engeland

·        uitbreiding wigwams/kamperen in Engeland nu ook in Zuidwest-Engeland

·        uitbreiding Hoseasons product, vnl. in Zuidwest-Engeland en ook East Anglia

·        nieuwe combireis Zuid-Engeland en Kanaaleilanden

·        nieuwe  bouwstenen: wandelen langs het South West Coast Path, fietsen door Yorkshire en twee pakketjes gericht op cultureel/historisch Engeland (één in Cornwall en één in Kent)

Schotland

•  3 nieuwe excursies.

•  5 nieuwe bouwstenen.

•  Homecoming pagina = nieuw. Informatie over homecoming in 2014.

·     8 nieuwe hotels opgenomen in het programma

•  4 nieuwe vakantiewoningen opgenomen in het programma.

•  2 pagina’s met bijzondere accommodaties. O.a. een wigwam, lodge en kasteel.

Nieuwe rondreizen:

•   Brodie: 10-daagse rondreis langs diverse accommodaties. Dit is een unieke rondreis, waarin u afwisselend overnacht in een gemoedelijke B&B of Inn, dan weer in een sfeervol hotel, en zelfs in een echt Schots kasteel.

•   Islay: 11-daagse rondreis langs hotels of B&B´s. Ontdek de rijke cultuur van de Schotse eilanden met hun ongerepte natuur, overvriendelijke bevolking en een wereld vol magie en mystiek!

•   Boyd: 13/14-daagse rondreis langs stacaravans. Deze verrassende, nieuwe gezinsreis begint in het hart van het beroemde Lake District in Noord-Engeland en vervolgens rijdt u naar het nog onontdekte, prachtige zuidwesten van Schotland.

•   Keane: 17-daagse rondreis langs vakantiewoningen. Deze nieuwe rondreis brengt u naar de Keltische uithoeken van Groot-Brittannië. U verblijft op vier verschillende vakantieparken, gelegen in het bergachtige Noord-Wales, aan de ruige Ierse westkust en in de beboste heuvels bij de kust van het Schotse Ayrshire.

•   Iain: 17-daagse rondreis langs stacaravans. Deze gezinsreis brengt u van de westkust van Schotland naar de prachtige Schotse Hooglanden. U verblijft in een comfortabele stacaravan op vier verschillende vakantieparken met faciliteiten en vertier voor jong en oud.

Ierland

Voor Ierland zijn er dit jaar een aantal nieuwe rondreizen zoals de vakantiewoningenrondreis Maitilda

(Glendalough, Killarney, Clifden) en een combinatie Schotland, Noord Ierland en Wales, de rondreis

Keane langs vakantiewoningen.

Daarnaast zijn er 8 nieuwe korte vakanties naar Ierland die gaan naar de Wild Atlantic Way, die van Kinsale tot aan Malin head loopt. Langs deze route zijn vele bezienswaardigheden en is de kustroute in zijn geheel bewegwijzerd. Deze korte vakanties zijn ook samen te combineren tot een langere vakantie. Ze zijn samengesteld op basis van B&B’s en hotels.

Kanaaleilanden
Op de Kanaaleilanden zijn een aantal nieuwe activiteiten te boeken, waaronder kanoën op Guernsey. Men kan nu ook met de boot naar Alderney en bij de zeilvakanties biedt Buro Scanbrit nu ook een reis aan waarbij zeilers met hun eigen jacht mee kunnen varen (armadazeilen/flotillezeilen).

 

Voor meer informatie over Buro Scanbrit  op www.buroscanbrit.be  of www.facebook.com/buroscanbrit

 

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO








>> Reageer (0)
03-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROEVEN VAN ITALIE IN WESTENDE-BAD

 

VA BENE COSI

 

van-du 14-03-2014 tot-au 23-03-2014

Italiaanse happening

2 overnachtingen * Aankomst vrijdag of zondag vanaf 15 uur

 

* vrijdag avond of zondag avond:

Salade Capreze

 

Risotto met courgette en gamba’s

 

Cappuccino

 * 2 maal Royaal ontbijtbuffet

* Zaterdagavond of maandagavond: 

Vissoep met pesto

Soupe de poissons et pesto

 

Osso bucco

 

Tiramisu met aardbeien

€ 150,00 per persoon

Menu vrijdag en zondag 30,00 euro per persoon

Menu zaterdag en maandag 35,00 euro persoon

 

 

Hotel-Restaurant

SINT – LAUREINS

Guido Bogaert & Sabrina Goethals

Strandlaan 12

8434 WESTENDE-BAD

058 23 39 58

info@st-laureins.be

www.st-laureins.be












>> Reageer (0)
02-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WHISKY PROEVEN OP DE GOLVEN MET P&O FERRIES

Genieten met Fillip Verleye & Eric Vermeire

“Whisky proeven op de golven”

Wie de overtocht met P&O Ferries van Zeebrugge naar het Briste Hull maakt kan in de komende weken en in het voor- en najaar genieten van een whisky proeverij op tafel gezet door Filip Verleye (Belgian Whisky Ambassador 2007 & 2009) en Eric Vermeire (Belgian Whisky Ambassador 2013) uit Houthulst en Marc Vandenberge, twee doorgewinterde whiskykenners van het zuiverste ras. “Deze mini-cruises van P&O Ferries zijn een uniek kans om in alle gezelligheid kennis te maken met een van de edelste dranken op deze aardbol”, zegt het West-Vlaamse duo met de breedst mogelijk glimlach.

Filip Verleye en Eric Vermeire zijn vier handen op één buik en zijn gebeten door het Schotse vocht. “Tijdens een van onze whiskyproeverijen kwamen we op het idee om de proeven eens voor te stellen aan de rederij P&O Ferries, die dagelijks de plas oversteken met aan boord heel wat volk dat via Hull doortrekt naar Wales en of Schotland. De overtocht laat ons toe om makkelijk een uurtje uit te trekken, zowel heen als terug, de geïnteresseerden kennis te laten maken met de geneugten van de whisky. Onze tastings bestaan uit een verrijkende maar zeer luchtige uiteenzetting. Er wordt gefocust op exclusieve single malts uit Schotland, hét whiskyland bij uitstek”, vertelt het levenslustige duo.

WHISKY IN KLARE TAAL

De twee West-Vlamingen hebben in tussen al heel wat vaarten en proeverijen achter de rug en kijken met veel genoegen terug op hun belevenissen. “Bij elke overtocht kunnen we rekenen op 60 tot 100 man, die we verdelen in twee groepen om het gezellig te maken en iedereen aan bod te laten komen die vragen wil stellen over alles wat men over whisky. We maken het zeer eenvoudig en verstaanbaar, pakken niet uit met stadhuiswoorden zodat iedereen meteen weet waarover het gaat. De materie whisky is al ingewikkeld genoeg, want net als met wijn kan men er dagenlang over discussiëren . Wat is whisky, hoe wordt het gemaakt, alcoholgehalte, soorten, productie- en rijpingsproces, botteling en uiteraard degusteren”, stelt Marc Vandenberghe die in 2007 en 2009 de prestigieuze titel Whisky Ambassador for Belgium in de wacht sleepte.

LEERRIJKE ERVARING

De sfeer aan boord zit er meteen in. De uiteenzetting van Eric Vermeire is op mensenmaat geschreven. Geen hoogdravende onverstaanbare technische termen, maar klare taal. Steeds gek op alles wat lekker is weet Jeffrey Lowyck uit Oostende meteen te bevestigen: “Dit is top. De overtocht begint meteen met een proeverij waarbij spreker start met een reeks goede whisky’s met daarbij Glenlivet, Tormore, Aberlour en Bowmore Surf. Tijdens de terugtocht was het genieten van een Glenfiddich Rich Oak 14 jaar, een Dalwhinnie 15 jaar, een Glenrothes Robur Reserve om te eindigen met een sublieme Laphroaig 10 jaar met als toetje wat summiere geschiedenis en welke toepassingen de whisky kan krijgen bij het bereiden van gastronomische schotels. Whisky en gerecht, er is heel wat mee te beginnen en zorgt voor spectaculaire gerechten.”

P&O MINICRUISE

In het voorjaar is een nieuwe reeks Zeebrugge – Hull – Zeebrugge gepland met vertrek op 21 maart, 11 april en 9 mei. In het najaar is het genieten met vertrek op 26 september, 17 oktober, 14 november en 5 december 2014. Men vertrekt op vrijdag in Zeebrugge om 19 uur en is terug op zondag om 9 uur. De rederij P&O Ferries biedt voor deze gelegenheid een all-in prijs aan van 195 euro per persoon, omvattend: de nachtelijke overtocht heen en terug in een 2-persoons inside cabin (met douche en toilet); een heerlijk 5-gangen buffetdiner, zowel op de heen- als de terugreis; een verkwikkend Engels ontbijt, zowel op de heen- als de terugreis; een whiskyproeverij op de heenreis én op de terugreis; indien gewenst een transfer heen en terug van de P&O-terminal in Hull naar York of naar Hull. De wagen kan men op de gratis beschermde parkeerhaven in Zeebrugge kwijt. Meer info: www.POferries.be en 070 70 77 71.

(Georges Keters)








>> Reageer (0)
17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPOHOTELS AAN ZEE

RELAX AAN ZEE IN OOSTENDE

 

ACCES HOTEL ****

 

 

MIDWEEK SPECIAL

Wilt u even weg uit de drukte en genieten van een stevige wandeling op het strand van Oostende? Kies dan voor een midweek citytrip om uw batterijen op te laden. U geniet 4 nachten lang van een zalige saunabeurt en een gezond uitgebreid ontbijtbuffet

MIDWEEK SPECIAL

·         4 nachten in een kamertype naar keuze

·         elke ochtend uitgebreid ontbijtbuffet

·         gebruik van sauna en solarium tijdens uw verblijf

 

Prijs voor 1 persoon 260 euro
Prijs voor 2 personen 280 euro
Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro per nacht

Geldig voor aankomsten op zondag of maandag tijdens het laag seizoen (niet juli-aug)


Aantal kamers voor deze actie is beperkt dus wees er snel bij.

 

                            198 EURO ACTIE    

Ook dit jaar stellen we u graag opnieuw onze populaire198 EURO ACTIE voor.

·         2 nachten met ontbijtbuffet

·         op de 1ste ochtend een glaasje CAVA bij het ontbijt

·         op de 1ste avond een 4 gangen diner in een nabijgelegen restaurant

·         tijdens uw verblijf gratis gebruik van solarium en sauna

·         flesje BRU water op de kamer bij aankomst

 

Prijs voor 2 personen: 198 euro
Bij aankomst op vrijdag of zaterdag: prijs voor 2 personen: 218 euro
Bij aankomst tussen 11/7 en 18/8/2014: prijs voor 2 personen: 238 euro
Exclusief toeristenbelasting 2,12 euro p/n

Geldig van 1/4 t.e.m. 13/11/2014 
Aantal kamers per dag is beperkt voor deze actie - reservatie enkel mogelijk indien voldoende beschikbaarheid.

 

Reservatie: info@hotelacces.be


ACCES HOTEL ****

Van Iseghemlaan 21-25

8400 OOSTENDE

Tel.:   059 80 40 82

www.hotelacces.be






>> Reageer (0)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENDE STAD AAN ZEE

 

Zaterdag 1 maart 2014

Charles Events presenteert Kursaal Oostende

 

Bal Rat Mort

&

Glennis Grace

 

 

Festa do Brasil   ! ! !

 

Men moet al decennia ergens op Mars of Jupiter verbleven zijn om de Rat Mort niet te kennen. Sinds 1898 is Bal Rat Mort een vaste waarde in Oostende, met belangstellenden tot ver buiten de landsgrenzen met interesse van vooral de Britten, Duitsers en de Fransen die elk jaar in dichte drommen naar Oostende afzakten om er HET FEEST VAN HET JAAR  mee te maken.

Elke jaar vindt het feest plaats onder een andere thema. Dit jaar koos men voor BRASIL, voor de hand liggend met het wereldkampioenschap voetbal aldaar. Meer nog, CHARLES EVENTS zet zijn  schouders onder deze organisatie, in samenwerking met Cercle Coaecilia, Toerisme Oostende, Kursaal Oostende en de stad Oostende.

OOSTENDE IN VUUR EN VLAM

Organisator Alain Tournoy – Charles Events spaarde tijd noch moeite om het evenement uit te bouwen: “Met een thema als BRASIL is dit een uitgelezen kans om Oostende in vuur en vlam te zetten. Het wordt een wisselende line-up van nationale en internationale artiesten, de een al beter dan de andere. We brengen onder andere Mucho Gusto, een 30-koppige bonte mix van Belgische en Cubaanse muzikanten die u mambo, merengue, samba en salsa van de bovenste plank voorschotelen. Zeker niet te missen!”

BRAZILIAANS BUFFET

Om dat alles te kunnen te verwerken van 22 uur, wacht in de Delvaux zaal een VIP ROOM waar een Braziliaans Buffet (aan 30 euro) de innerlijke mens versterkt. Randanimatie zorgt voor de onmiskenbare zwoele Braziliaanse sfeer.

PROGRAMMA

 

INKOMHAL

Van 22 tot 24 uur: DJ Lewis Robinson

DELVAUX ZAAL (VIP Room)

Van 20 tot 22 uur: Braziliaans buffet

Van 23 tot 24 uur: The Sphinx Orchestra

MAIN ROOM (Erehal)

Van 22 tot 23 uur: Carnavalsparade

Van 23 tot 24 uur: DJ Crazy Sir G

Middernacht tot 1.30 u. : Mucho Gusto

Om 1.30 uur: Bekendmaking winnaar MASKERWEDSTRIJD

Van 1.20 tot 2 uur: DJ Crazy Sir G

Van 2 tot 3.30 uur: Buscemi ft Squadra Bossa

Van 3.30 tot 4 uur: DJ Crazy Sir G

 

TICKETS BAL RAT MORT

Er zijn diverse fomules met heel wat mogelijkheden die ervoor zorgen dat BAL RAT MORT een onvergetelijke avond wordt.

Alle info en tickets: info@charlesevents.be en 059 80 27 77

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
28-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BELGIE

Hotel Prinsenhof in Brugge


Nummer één Small Hotel en Romantisch Hotel in België.


Hotel Prinsenhof is een klein en gezellig 4-sterren hotel gelegen in hartje Brugge en telt 24 luxueuze kamers. Het management ontvangt hun gasten met open armen in de charmante en familiale sfeer van het hotel. Dankzij de attente service, luxueuze kamers en uitstekende ligging streven zij er naar hun gasten de allerbeste hotelervaring te bezorgen. De hoogstaande hotelaccommodatie gaat niet onopgemerkt want het hotel mag elk jaar award’s in ontvangst nemen. Zo werd HOTEL PRINSENHOF dit jaar bekroond met Tripadvisor 2014 Travelers Choice Award’s en genomineerd voor de categorieën:


Top 25 Romantische Hotels in België + Top 10 Small Hotels in België

 In beide categorieën staat HOTEL PRINSENHOF in Brugge als NUMMER 1.


TOP TEAMWORK

Het hotel heeft deze bekroning te danken aan de dagelijkse inzet en toewijding van het voltallige team. Maar ook aan de vele vernieuwingen aan de faciliteiten en inrichting.

Om de wensen van de klant tegemoet te komen werd kosten nog moeite gespaard bij de uitbreiding en renovatie van het hotel dat in 1986 voor het eerst zijn deuren opende. Zo werden er vijf kamers toegevoegd, een gloednieuwe ontbijtzaal, gezellige en cosy bar en een nieuwe lift die de gast snel naar de kamers brengt.

LUXUEUZE WEBSITE

Niet te vergeten is de fonkelnieuwe website die vorig jaar gelanceerd werd. Zo werd de website voorzien van een passende luxueuze vormgeving. Daarnaast werd ook extra aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid zodat elke bezoeker de juiste informatie over het hotel snel en moeiteloos vindt.

Meer hierover is te vinden op http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g188671-d243526-Reviews-Hotel_Prinsenhof_Bruges-Bruges_West_Flanders_Province.html

 

HOTEL PRINSENHOF

Thierry Lemahieu & Katrien Soenen

Ontvangersstraat 9

8000 BRUGGE

050 34 26 90

info@prinsenhof.com

www.prinsenhof.com

 






>> Reageer (0)
24-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN IN DE STAD AAN ZEE

 

Romantiek op zijn best

 

VALENTIJN OP DE MERCATOR

 

Dit jaar organiseren we voor de vijfde maal een Valentijnsdiner aan boord van Mercator. Vele verliefde koppeltjes waren er de vorige keren bij en waren laaiend enthousiast. Dit jaar gaan we dus op hetzelfde elan verder en... we doen zelfs meer!

"Romantiek aan boord" zal plaatsvinden vrijdagavond 14 februari, zaterdagavond 15 februari en zondagmiddag 16 februari 2014 aan boord van Mercator.

Opgelet! Snel zijn is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt. Slechts 80 romantische zielen kunnen aan boord. Wie snel is, krijgt in één van de vier aparte cabines een extra romantische tête-à-tête. Tafels van meer dan twee personen zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Vrijdag 14 februari 2014 om 19.00 uur 

Zaterdag 15 februari 2013 om 19.00 uur

Zondag 16 februari 2013 om 12.30 uur

 VALENTIJNSDINER

 

Liefdevolle bubbeltjes in het kelkje van cupido met een hartig hapje

***

Sensuele halve kreeft, sausje van de liefde met winters slaatje

*** 

Verleidelijk vissoepje met rouille en gemalen kaas

***

Geslaagd huwelijk van wildstoofvlees, tongstrelende liefdessaus,

taartje van pastinaak en gesauteerde groentjes

***

Hartverwarmende valentijnsbordje

***

Koffie met knuffelkoekjes

Prijs: 65,00 euro per persoon all-in (aperitief, wijnen en niet-alcoholische dranken)

 

Reserveren op: 0473 59 08 43 of per mail: zeilschip.mercator@telenet.be

Uw reservatie is geldig na storting van het juiste bedrag per persoon op rekening IBAN BE26 7310 3665 2029 (BIC: KREDBEBB) en met vermelding van de datum en het aantal personen.

 

                                                      OOOOOOOOOOOOOO






>> Reageer (0)
14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VALENTIJN AAN ZEE

 

VALENTIJN

IN

HOSTELLERIE RENTY

MIDDELKERKE


Vrijdag 14, zaterdag 15 februari om 19.30u

zondag 16 februari om 12.30u

 

Menu wordt opgediend voor 2 personen en maximum 6 personen

 

Sint-Valentijn 2014


Skrei, gerookte zalm en mousse van makreel met mierikswortel.

 Cappuccino van knolselder met ham uit Buggenhout.

 Halve kreeft, brunoise van lentegroenten met quinoa en truffelsaus.

 Jonge eendenfilet gebraden met verse rozemarijn, vleesjus met linzen, oesterzwammen en kroketjes.

 Ananas, mangosorbet en mokka kroepoek

 

Prijs: 76 euro per persoon

 

Halve fles Champagne Brut Prévoteau-Perrier per persoon inbegrepen

 

Reservatie noodzakelijk, enkel telefonisch of ter plaatse: tel. 059-31 20 77

 

Hostellerie Renty

 Louis Logierlaan 51 (Watertoren – tramhalte Krokodil)

8430 Middelkerke

www.renty.be

info@renty.be

 

 

 

 

 

 

 

 











>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIER VALANTIJN AAN DE KUST

VALENTIJN

in

 ACCES HOTEL OOSTENDE

 

Valentijn dat is romantiek op zijn best. ACCES HOTEL in Oostende pakt voor u graag uit met keuze tussen twee romantische formules

 

VALENTINE FOR 1 NIGHT

 

1 overnachting in kamertype naar keuze

Ontbijtbuffemet glaasje bubbels

Doosje pralines op de kamer

Diner voucher ter waarde van 25 euro die u kan gebruiken in een nabijgelegen restaurant (Acces Menu of als betaalmiddel indien u A la Carte wenst te dineren)

Prijs 1 persoon: 120 euro

Prijs 2 personen: 180 euro

Exclusief toeristenbelasting:   2,12 euro

 

Dit arrangement is geldig voor aankomsten tussen 27 januari en 28 februari met uitzondering van aankomst op zaterdag.

 

VIP VALENTINE SPECIAL

 

2 nachten in een kamertype naar keuze

Elke ochtend ontbijtbuffet met bubbels

Fles Champagne op de kamer

Wandelpakket voor verliefde zielen

Op zaterdagavond een 5-gangen

VALENTINE DINER & DANCE MENU

Met romantisch live muziek in de Acces-restaurant

Prijs 1 persoon:  220 euro

Prijs 2 personen:   320 euro

Exclusief toeristenbelasting: 4,24 euro

Geldig voor aankomsten op 7 of 8 februari, 14 of 15 februari en 21 of 22 februari 2014.

 

VALENTINE DINER & DANCE MENU

Acces Restaurant

Zaterdag 8 – 15 en 22 februari 2014 om 19 uur

5-gangen – Champagne aperitief & halve fles per persoon inbegrepen

 

Deelnemen kost:  55 euro

 

Dit diner staat ook open voor niet hotelgasten.

 

Meer info en reservatie: www.hotelacces.be

Reserveren kan ook via de reservatiedienst op 059 80 40 82 of via mail info@hotelacces.be

 

ACCES****  HOTEL

Van Iseghemlaan 21-25

8400 Oostende

059 80 40 82








>> Reageer (0)
05-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CULINAIR WOORDENBOEK - 17.000 INGREDIENTEN

Oostendenaars toveren nieuw woordenboek met culinaire termen uit de oven

ABCulinaire unieke gids voor elke gastronoom

Iedereen op restaurantbezoek of bij het consulteren van een kookboek heeft het wel eens meegemaakt: je begrijpt de culinaire termen niet of bij het bekijken van de menu weet je soms niet eens wat je straks op je bord krijgt. Daar komt met het boek ABCulinaire verandering in, getekend Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck, twee fervente gastronomen en taalminnaars.

 

Het duo is hiermee evenwel niet aan hun proefstuk toe. Twee jaar geleden stelden Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck met GastroJargon hun eersteling voor, een viertalige culinaire bijbel met zo goed als alle gastronomische begrippen, een ideaal werkstuk voor elke chef, amateurkok of gastronoom en lekkerbek. Als fervente restaurantbezoekers werd het op een dag niet iets te veel voor het echtpaar Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, respectievelijk vertaler en uitgever van economische werken. “Omdat het een steeds weerkerende doorn in ons oog was, om als vertaler bij een restaurantbezoek of het naslaan van een kookboek, telkens her en der op foute vertalingen en onjuiste culinaire termen te stuitten, besloten we dan maar van zelf een culinair vakwoordenboek te maken. Uiteraard zijn er tal van uitstekende woordenboeken, helaas deze zijn veel minder geschikt  op het culinaire vlak waar keukentermen toch een apart gegeven zijn. Er bleef dus maar één enkele optie over: zelf aan de slag en een eigen culinaire woordenboek maken. We hebben er samen zes jaar aan gewerkt en legden GastroJargon op tafel. Vandaag doen we daar nog een schepje bij en houden ABCulinaire boven de doopvont, een gastronomische bijbel eivol culinaire termen”, vertellen de auteurs, duidelijk tevreden met hun werk.

VIER TALEN

Het maken van nieuwe woordenboek is een gevolg van eerder culinair werk. In 2003 schoven ze het pocketboekje Bon Appétit uit, kleinschalig werk dat Franse keukentermen in liefst zeven talen bracht: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Italiaans, Spaans en Portugees. “Maar ook de technische termen in de keuken ondergaan veranderingen, wat er ons toe aanzette om een totaal nieuw boek te maken, dit keer compleet met keukentermen, wat uitleg bij bereidingen aangevuld met specifieke uitdrukkingen.  De gloednieuwe ABCulinaire vertrekt van de specifieke originele Franse termen als ingangstaal met vertaling naar het  Engels, Duits en Nederland”, vertelt talenknobbel Roger Van Meerbeeck.

17.000 INGREDIENTEN

Het is duidelijk dat het boek een schat aan informatie bevat. ABCulinaire bevat niet alleen de vertalingen maar ook de vorm van het woord, aansluitend korte uitleg over de bereidingen en uitdrukkingen. Het boekwerk telt 541 pagina’s, weegt ruim een kilo en is goed voor ruim 17.000 keukentermen en ingrediënten van de chef, culinaire termen en uitdrukkingen, alfabetisch gerangschikt, vertaald en toegelicht met een grote precisie en onder andere vervoeging van werkwoorden. Co-auteur Rita De Sutter: “Alles heeft een naam, een juiste naam. Het is dan ook – vooral voor restaurateurs, hobbykoks en liefhebbers van het lekker eten – dat de juiste termen gebruikt worden, al is het moeilijk om sommige termen precies naar het Engels, Duits en het Nederlands te vertalen. We hebben het boek zo verstaanbaar mogelijk gemaakt.”

Het is duidelijk, ABCulinaire – met voorwoord van culinair journalist Georges Keters – is een boek dat elke professioneel, amateurkok, zaalmeester, sommelier, hotelschool en leerlingen binnen handbereik wil. Het kost 49,95 euro en is te bestellen bij de auteurs Roger Van Meerbeeck en Rita De Sutter, Van Iseghemlaan 123/7, 8400 Oostende, gsm 0495 21 14 66. Meer info: www.dicomenu.com en rvm@dicomenu.com

 






>> Reageer (0)
25-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BRUSSEL

Unieke hotelparel in het Zuidstation in Brussel

 

PULLMAN BRUSSELS MIDI

kosmopolitisch hotel in Hart van Europa

 

Met de Pullman Brussels Midi opende de hotelgigant ACCOR een unieke parel in het hart van Europa, in het Zuidstation van Brussel. Dank zij zijn ligging voldoet Pullman Brussels aan de verwachtingen van internationale gasten die dagelijks gebruik maken van de Eurostar, Thalys of TGV op weg naar alle hoeken van Europa. Ideale locatie voor vertrek of aankomst.

 

 

Pullman Brussels Midi is ontworpen door de binnenhuisarchitect en designer Jean-Philippe Nuel die hartje Zuidstation een hotel uittekende dat rust wou uitstralen. Hij is er dan ook met brio in geslaagd. Het hotel is ontworpen rond een magistrale trap die de ruime lobby verbindt met de leefruimten op de verdiepingen die leiden naar de kamers, de vergaderzalen, de bar en het restaurant.

COCON LUXE KAMERS

Pullman Brussels Midi telt 237 luxueus ingerichte kamer met prachtig, zachte verlichting die je meteen toelaten zich terug te trekken in je eigen “cocon”. Binnenhuisarchitect Jean-Philippe Nuel haalde zijn inspiraties uit de wereld van de treinen, sterk terug te vinden in de lederen zitbank en typische bagagerek. Alle kamers bieden zonder meer eerste klas comfort en zijn voorzien van alle mogelijke technologische snufjes, nodig voor werk zowel als ontspanning. Voor wie zich te ruste wil leggen staat het beddenconcept van Pullman Midi Brussels garant voor een verkwikkende nachtrust, aangevuld met voorgevormde kussens die het liggen en de nek verlichten.

Even verpozen met een verfrissing kan want de gratis minibar zorgt daarvoor. Theeliefhebbers weten de producten van Dammann Frères te waarderen. De Superior kamers en de Deluxe kamers zijn daarenboven ook voorzien van een Nespresso-apparaat. Een Docking Station van Bose in de Superior en Deluxe kamers zorgt ervoor dat de gasten hun eigen muziek kunnen beluisteren via hun smartphone. Alle kamers zijn uitgerust met de mobiele applicatie Personal Media NetworkTM van Quadriga en wifi is gratis. Meer nog, er is een gratis keuze uit ruim 200 films. Wie in een Deluxe kamer of Deluxe suite logeert beschikt over een iPad mini.

VICTOR BAR & RESTAURANT

Wie even wil verpozen kan in alle rust genieten in de Victor Lounge, in de lobby. Een ongekende luxe te midden de drukke activiteiten in het Brusselse Zuidstation.

In afwachting van een gezellige tafel wacht op de eerste verdieping de Victor Bar & Restaurant. Chef Michael Bastin laat zich aan zijn beste zijde zien met een waaier van Frans-Italiaans getinte schotels, aangevuld met tijdloze en typisch Belgische gerechten. Of wat dacht u van een Gelakte eendenborst met Luikse stroom en gestoofd witloof? Gehaast? Geen nood, dankzij de Power Lunch by Pullman kan men een businesslunch genieten binnen de 45 minuten. Een wijntje? De Vinoteca by Pullman laat u de keuze uit een twintigtal geselecteerde wijnen, ook verkrijgbaar per glas. Wil men het extra snel of alleen maar een hapje, dan wacht de Live Station waar je bestelde tapa ter plekke wordt samengesteld, al dan niet met een van de vele Pullman-cocktails of – waarom niet – een mojito? Dat alles aan democratische prijzen.

VERGADEREN IN STIJL

Pullman Brussels Midi is niet alleen een wel gekomen rustplaats op weg naar een verre treinbestemming, maar staat tegelijk open voor vergaderingen, productvoorstellingen en allerhande meetings. Het hotel beschikt over duizend vierkante meter vergaderzalen, verdeeld over tien zalen, allen op dezelfde verdieping, zalen die modulair kunnen gebruikt worden en plaats kunnen bieden tot 360 man in theaterstijl. Het Pullman Co-Meeting-concept zorgt ervoor dat elke deelnemer zich kan concentreren op de essentie van de meeting door een innovatieve oplossing te bieden bij het organiseren van vergaderingen, bijeenkomsten of incentives: Event Manager, IT Solutions Manager, ultramoderne uitrusting van de vergaderzalen en innovatieve pauzes. De Connectivity Lounge by Pullman is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en zorgt ervoor dat de gasten online kunnen blijven, documenten kunnen uitprinten en efficiënt kunnen werken met computers met Windows 8.

 

PULLMAN BRUSSELS MIDI

General Manager Emile Lannoy

Place Victor Horta, 1

1060 Brussel

Tel.: +32 (0) 2 528 98 09

www.pullmanhotels.com

www.accorthotels.com

 

 

(Georges Keters)






>> Reageer (0)
24-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTELS IN BRUGGE DIE SCONE

Hotels met klasse in de kijker in Londen

Boutique Hotel Award voor

Hotel The Pand Brugge

Hotel The Pand, viersterren hotel in hartje Brugge, ontving in Londen de prestigieuze Boutique Hotel Award voor de beste boetiekhotels ter wereld. De uitreiking van deze awards is een jaarlijks gebeuren, een initiatief van World Boutique Hotel Awards dat focust op hotels met klasse die zich onderscheiden door het unieke van inrichting, locatie, comfort en service.

 

Katelijne Haelters, General Manager van The Pand, mocht de Award in ontvangst nemen. Zij is de drijvende kracht achter een enthousiast team dat The Pand, een verborgen pareltje op een steenworp van de Brugse reien, op het hoge niveau weet te tillen waardoor de Boutique Hotel Award, in de categorie Classic Elegance, werd binnengehaald.

CHARME TROEF

The Pand, eigendom van de familie Stuyts, is een heerlijk logies waar de gasten zich al meteen bij aankomst goed voelen. Het heeft met de charme te maken en het persoonlijke onthaal. Trouwens, die gepersonaliseerde  aanpak is een constante gedurende het ganse verblijf in The Pand. Daarenboven genieten de gasten in het stijlvolle boetiekhotel, vroeger een koetshuis, van een smaakvolle inrichting met veel aandacht voor antiek en kunstwerken, een interieur dat charme en karakter uitstraalt en ongetwijfeld de romantische zielen kan bekoren.

ONVERGETELIJK BELEVENIS

The Pand is een uniek logies, op een fantastische en rustige plek in Brugge, voor zij die iets onvergetelijk willen beleven. En dus zeker voor verliefden, verloofden, gehuwden, voor iedereen die wat dan ook wil vieren of vanuit een fantastisch verblijf Brugge wil ontdekken.

De kamers en de suites van The Pand bieden comfort en charme. In de bibliotheek bij het haardvuur of in de gezellige bar kun je nagenieten van een geleide wandeling door de stad of van een gastronomische maaltijd. De groene patio met fontein is een oase van rust. Het champagneontbijt, met verse producten, is een festijn. Kortom, the Pand is Unique Excellence en dat betekent ‘pure verwennerij’.

ARRANGEMENTEN

The Pand, Romantic Luxury Hotel, Pandreitje 16, 8000 Brugge, op wandelafstand van Markt en Stadhuis, info@pandhotel.com, T 050 34 06 66. Verblijf in Charme Kamers, Junior Suites, Master Suite. Prijzen: www.pandhotel.com . Arrangementen: Romantisch Brugge, Historisch Brugge, Gastronomische Brugge. Parkeermogelijkheid, geleide stadsbezoeken.

 

                                 (Georges Keters)






>> Reageer (0)
22-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPHOTEL ONTVANGT TWEEDE GROENE SLEUTEL OP RIJ

Internationaal milieulabel

Groene Sleutel 
kroon op het werk en de investeringen

HOTEL HERITAGE BRUGGE

 

Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten voor de 2e keer een “Groene Sleutel” uit aan het Relais & Chateaux Hotel Heritage in Brugge.   De “Groene Sleutel” is een internationaal kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke toeristische logies en attracties, die extra inspanningen leveren om bijvoorbeeld water en energie te besparen.

 

Met het behalen van de Groene Sleutel, voor het tweede jaar op rij, bevestigt Hotel Heritage zijn engagement om op een duurzame en milieuvriendelijke manier te werk te gaan.  Om de sleutel te krijgen, moet het hotel voldoen aan een hele reeks criteria inzake energie, water en mobiliteit.  Afgelopen jaar werden de criteria immers opnieuw geschreven en waren er nieuwe “targets” te halen.  Hiervoor heeft het hotel met heel zijn team zijn beste beentje voorgezet, zonder in te leveren op kwaliteit en comfort.

ENERGIE SPAREN

Het verkrijgen van de Groene Sleutel is dan ook een waardevolle erkenning voor het harde werk dat het milieubewuste personeel van het hotel dagelijks levert. De lagere energiefactuur is uiteraard leuk meegenomen maar het belangrijkste is dat hotelgasten dankzij het kwaliteitslabel voortaan weten dat ze bij het Hotel Heritage milieuvriendelijk verblijven!  Zo daalde de energiefactuur met ± 50%.

PAREL IN BRUGGE

Om de Groene Sleutel opnieuw te behalen, leverde het Hotel Heritage heel wat inspanningen.  Dit ging vooraf met doorgedreven renovatiewerken waarbij de totale investering om en nabij de 1.100.000 EUR bedroeg.  Deze historische parel, pal in het centrum van de stad Brugge, op amper 50 m van de Markt kijkt in ieder geval verder dan de pure investering.  “Door duurzaam te ondernemen, besparen we geld dat we opnieuw kunnen investeren in de meest optimale dienstverlening voor onze hotelgasten”, verduidelijkt Johan Creytens, eigenaar en General Manager van Hotel Heritage.

ENERGIEMANAGER

Eerst werd een energiemanager aangesteld die het algemene energieverbruik in het hele hotel analyseerde en adviseerde waar kon worden bespaard. Volgend op de energie audit, werd de traditionele verlichting zoveel mogelijk vervangen door LED-verlichting en spaarlampen. Tegelijkertijd werd het waterverbruik voor een groot deel teruggebracht dankzij de installatie van waterbesparende douchekoppen en kranen met drukverminderaars. Het hotel doet aan afvalsortering en preventie, waarbij ook gasten worden aangespoord om hun afval te sorteren door middel van stijlvolle maar opvallende gescheiden afvalbakken in de lobby.  En in de hotelparking werden zelfs enkele parkeerplaatsen voorzien met oplaadmogelijkheden voor elektrische wagens. Kortom, het hele team van Hotel Heritage is gebeten door de milieuvriendelijke microbe.

INZET VAN PERSONEEL

Het behalen van de Groene Sleutel is mede te danken aan de onverminderde inzet van het personeel. De werknemers worden sinds jaar en dag getraind in ecologisch verantwoord handelen alsook in correcte sortering en recyclage van afval om milieuvriendelijker te werk te gaan. Daarbij wordt het personeel bovendien aangespoord om hun groene gewoonten op de werkvloer ook thuis verder te zetten. Het Hotel Heritage is een architecturale parel met historische uitstraling. Met het behalen van de Groene Sleutel hoopt het hotel nu een voorbeeldfunctie te vervullen voor duurzaam ondernemen met respect voor het milieu onder de plekken waar men kan overnachten in het centrum van Brugge.

Johan Creytens, eigenaar en general manager van Hotel Heritage hierover: “Het behalen van de Groene Sleutel betekent een absolute meerwaarde voor ons hotel en restaurant in het centrum van Brugge.  Wij zijn al lang actief bezig met het milieu en het verkrijgen van officiële erkenning via dit kwaliteitslabel spoort ons dan ook aan om elke toekomstige investering op een duurzame manier te onderzoeken en uit te voeren.  En het belangrijkste is uiteraard dat onze hotelgasten er alle voordeel uit zullen halen, zowel op vlak van comfort, als op vlak van dienstverlening. Onze groene toekomst begint nu pas goed.”

TOPNIVEAU

Het is vrij duidelijk, Relais & Chateaux Hotel Heritage, biedt zijn klanten een eerste klasse service en een moderne hotelervaring van hoog niveau. Meer nog, sinds 2005 biedt Hotel Heritage als eerste Brugs hotel gratis hogesnelheidstoegang tot het internet aan.

 

Relais & Châteaux Heritage

Johan & Isabelle Creytens

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

050 444 444 – 0475 725611

johan.creytens@hotel-heritage.com

www.hotel-heritage.com

(Georges Keters)

 

  








>> Reageer (0)
20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MICHELIN - BANDEN & STERREN

Banden – Gidsen – Kaarten

 

Michelin België bestaat 100 jaar.

 

 

De Société Anonyme Belge du Pneumatique Michelin

(SBM) werd op 20 december 1913 opgericht in Brussel. De Belgische markt heeft vanaf het begin een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Michelin. Maar eigenlijk is Michelin al veel langer dan een eeuw verbonden met België: in 1899 haalde de Belg Camille Jenatzy, als eerste coureur de legendarische snelheidsgrens van 100 km/uur met een elektrisch voertuig op Michelin banden: La Jamais Contente. En in 1904 kreeg België, als eerste land na Frankrijk, een eigen Michelin gids. Ook met andere uitgaven bleef België in de voorhoede. Zo werd het land begin jaren ’20 ingetekend op Michelin kaarten en verscheen in 1978 de eerste Groene Gids over het land België.

 

LEIDER IN BELGIE

 

Al voor de eerste wereldoorlog begaf Michelin zich buiten de grenzen van Frankrijk. In 1913 werd het verkoopkantoor in Brussel geopend. Van daaruit ontwikkelde Michelin zich tot leider op de Belgische markt, en die positie heeft het een eeuw later nog steeds.

Tegenwoordig heet het bedrijf Michelin Belux in plaats van SBM. Naast het hoofdkantoor in Zellik, waar de commerciële en ondersteunende diensten zijn gevestigd, is er ook een logistiek centrum in Gosselies voor de distributie en montage van grondverzet- en landbouwbanden. Michelin’s permanente vertegenwoordiging bij de EU is nog altijd in Brussel gevestigd.

In nauwe samenwerking met de collega’s in Frankrijk en Nederland, bedient Michelin Belux de bandenmarkt voor personenauto’s, bedrijfswagens, tweewielers, landbouwmachines en grondverzetmachines. Ook worden vanuit België de kaarten en gidsen van de gehele Benelux uitgegeven.

“We kijken met nostalgie en trots terug op 100 jaar Michelin in België en hopen hier nog veel mooie resultaten te boeken”, aldus Paul Perriniaux, CEO Michelin Benelux. “Het is immers de bedoeling om ook de komende eeuw onze activiteiten in België voort te zetten.”

 

Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, auto’s, tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel- en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 113 400 mensen, en beschikt over 69 fabrieken in 18 verschillende landen. Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor R&D. (www.michelin.com)










>> Reageer (0)
14-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK - COTE D'OPALE - TOPRESTAURANTS

Culinair genieten van de zee in Boulogne

Hotel-Restaurant La Matelote

paradijs voor lekkerbekken

 

Nausicaä, een van de grootste aquariums van Europa mag dan wel een trekpleister zijn in de vissersstad Boulogne-sur-Mer, als het op gastronomie aankomt dat weet overbuur hotel-restaurant La Matelote met de familie Lestienne al decennia  elke liefhebber van vis, schelp- en schaaldieren culinair tot in de diepste vezels te verwennen. Chef Tony Lestienne is een meester in zijn vak. De Michelin ster fonkelt al onafgebroken sinds 1982. Een adres om duimen en vingers af te likken.

 

Le Nord Pas-de-Calais met de Côte d’Opale is en blijft een trekpleister voor lekkerbekkend België. Geen wonder dat heel wat van onze landgenoten graag een weekendje of midweek spenderen aan de Noord-Franse kust. Dit tot groot genoegen van de horeca en winkelcentra in Duinkerke, Calais en onder andere Boulogne-sur-Mer. Deze laatste is niet alleen bekend als de grootste vissershaven in Frankrijk, maar tegelijk een baken van culinaire gezelligheid. Een van die tempels is alvast hotel-restaurant La Matelote aan de Boulevard Sainte-Beuve, rechtover het imposante zeecentrum Nausicaä, goed voor een aqua culturele wandeling onder water, een tentoonstelling- en belevenisruimte inzake zeefauna die zijn gelijke niet kent. Boulogne, stad waar de legendarische Godfried van Bouillon en de voetbalsterren Jean-Pierre Papin en Franck Ribéry geboren zijn is mettertijd uitgegroeid tot een leuke city trip, zeker goed om er een paar dagen te verblijven. En te genieten.

STER-RESTAURANT

Restaurant La Matelote is zonder meer een begrip in Boulogne waar de 24-jarige Tony Lestienne een bescheiden woning omtoverde tot zijn eigen restaurant in 1979. Zijn talent ontging de heren van de Michelin gids niet en drie jaar later fonkelde er een ster aan de gevel. Sindsdien ging het alleen maar hoger op. Tony Lestienne is een meester als het om bereidingen gaat met alles wat uit zee komt. Met de vismijn in zijn voortuin komt dan ook niets anders dan vangverse producten op het bord. Toppers daarbij zijn de schotels met zeeduivel, kabeljauw en onder andere de succulente tarbot. Proef er beslist eens de langoustines, verrukkelijk klaargestoomd op de wijzen van de Chef. Liefhebber van vlees? Angus en het beste van kalf wachten op je bord. Kleppers op de kleurrijke kaart is zijn Menu Saveurs de la Mer, het Menu Instant Turbot met het Menu Degustation als absolute kraker, zevengangen menu waarbij het beste van de regio op het bord komt. Dat alles aan betaalbare prijzen, onberispelijk voorgeschoteld door geroutineerd personeel onder leiding van maître d’hotel Sandy en Régine Lestienne in de zaal met Tony Lestienne en zijn brigade aan het fornuis.

HOTEL

De werkkracht van de familie Lestienne liet toe om in de loop van de jaren tachtig en negentig de kans om de buurwoningen aan te kopen en zodoende zijn restaurant niet alleen uit te breiden, maar er tegelijk een hotel met 35 kamers uit te bouwen. Elk van de kamers zijn gezellig uitgewerkt met alles er op en er aan: standaard, supérieur, prestige en junior suite. Zwembad, sauna, hammam en jacuzzi zijn gratis te gebruiken. Door de uitbreiding was het tegelijk mogelijk om de capaciteit van het restaurant uit te bouwen. De inplanting van afzonderlijke intieme ruimten maakt het mogelijk voor families om in een apart zaaltje een feestje te bouwen, zonder de restaurantbezoekers eventueel te storen.

ARRANGEMENT SAVEURS MARINES

Hotel-restaurant La Matelote is dan ook de ideale locatie om de regio Côte d’Opale te verkennen. Daarom pakt Tony Lestienne graag uit met een aantal arrangementen en midweekverblijven. Voor gedetailleerde info, neem af en toe een kijkje op de website zodat je constant op de hoogte blijft van de beste promoties.

Het is duidelijk, hotel-restaurant La Matelote is zonder meer een adres om op zak te hebben in Le Nord, een streek waar Vlamingen zich thuis voelen.

 

Hotel-Restaurant LA MATELOTE

Chef Tony Lestienne

80, Boulevard Sainte-Beuve

F – 62200 Boulogne-sur-Mer

+33 3 21 30 17 97

Hotel@la-matelote.com

Info@la-matelote.com

 

www.la-matelote.com

 

(Georges Keters)










>> Reageer (0)


Archief per maand
  • 08-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 07-2019
  • 05-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 02-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 04-2007
  • 01-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn aanraders
  • Restaurant Renty
  • Toersime Vlaanderen
  • Oostenrijk


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs